Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-24, 12:06   #3421
Noa_
Zadomowienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią

Mnie również. Nawet gdyby odzież była sama w sobie ładna, to na przesadnie wytapetowanej/wyphotoshopowanej/sztucznej dziewczynie wydymającej niesmacznie usta będzie prezentować się nieciekawie ;]
Noa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 16:16   #3422
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Zaczęłam to liczyć
Oj cicho, bo ja też

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Najpierw pomyslałam, że wrzuciła zdjęcia dziecka Ale cos mi nie pasowało z ostatnim zdaniem
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 16:26   #3423
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Najpierw pomyslałam, że wrzuciła zdjęcia dziecka Ale cos mi nie pasowało z ostatnim zdaniem
To tak jak ja, ale nie chciałam się przyznawać.
Stary 2011-06-24, 16:32   #3424
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Masakra

I jeszcze Ci ludzie, którzy ją bronią - jasne, bo przecież mieszkanie z teściową i bycie w ciąży (do tego planowanej) nie mając środków na dziecko to zupełnie normalna sprawa

W ogóle, zastanawia mnie ta renta Przecież rentę rodzinną po zmarłym ojcu/matce można mieć tylko do końca edukacji, a TŻ tej kobiety chyba rzucił studia
emelie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 16:37   #3425
karolynka90
Zakorzenienie

Dziwią mnie ludzie, którzy decydują się na kupno zwierzaka, nie mając pojęcia o tym, jak powinni się nim zajmować, jak je pielęgnować itd.
I podejście "nie będę kupowała psu lepszej karmy, bo mnie na to nie stać, a poza tym ta z Tesco też jest dobra. Mój pies ją je i na nic nie narzeka". Noż cholera jasna, jak kogoś nie stać na zdrowe jedzenie dla zwierzaka, to niech go nie kupuje/adoptuje.
Stary 2011-06-24, 16:44   #3426
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
ciekawe co by zrobiła autorka, gdyby ta wredna teściowa dowiedziała się jak jej ładnie synowa życzy (te teksty o wyciaganiu kopyt itd.). Ta kobieta i tak jest aniołem, skoro przyjęła pod swój dach dwoje niepracujących ludzi, którzy pierwsze co ze swoim życiem zrobili, to dziecko...

Znaczy przepraszam, nie dziecko przecież, a... dida!

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 17:00   #3427
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 17:05   #3428
muszynianka
Zakorzenienie

pamiętam wątek

I co mnie jeszcze dziwi, najeżdżanie na kogoś nie rozumiejąc o co tak naprawdę chodzi powiedziałam koleżance mam pofarbowane włosy na brąz ale chciałabym ten kolor nieco wypłukać, bo będę robić balejaż (tak poradziła fryzjerka, próbować spłukać zrobić przerwę w farbowaniu i wpaść na balejaż) no.. tak więc, spytałam się czym wypłukać kolor (czytałam że szampony przeciwłupieżowe) a ona do mnie "z pyskiem" że jestem nienormalna i mam iść na dekoloryzację do fryzjera... Mówię, nie chodzi mi o dekoloryzacji, tylko o jakieś napary czy sposoby by kolor zbladł, spłukał się, ona znowu to samo na szczęście jest wizaż który jest kopalnią wiedzy (jakby ktoś chciał wiedzieć: head and shoulders miętowy lub cytrynowy, napary z rumianku, cytryna, lub oleje )
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 17:07   #3429
_vixen_
Zakorzenienie

Mnie tamten wątek o teściowej naprawdę zdenerwował, bo pal licho z nimi, są dorośli, jak sobie pościelą, tak się wyśpią, ale czemu winne to biedne dziecko?
Wielce się tam bulwersowałam jak teraz wątek przeglądam
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 17:20   #3430
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
Dziwią mnie ludzie, którzy decydują się na kupno zwierzaka, nie mając pojęcia o tym, jak powinni się nim zajmować, jak je pielęgnować itd.
I podejście "nie będę kupowała psu lepszej karmy, bo mnie na to nie stać, a poza tym ta z Tesco też jest dobra. Mój pies ją je i na nic nie narzeka". Noż cholera jasna, jak kogoś nie stać na zdrowe jedzenie dla zwierzaka, to niech go nie kupuje/adoptuje.
Dokładnie. Albo "kotek musi pić mleczko przecież". A najbardziej mnie denerwuje, jak się na mnie dziwnie patrzą ludzie, kiedy np. wybieram zabawkę dla psa, albo jakieś przysmaki... Albo kiedy kupuje ścinki, i mówię że to dla pieska. Ostatnio szkoliłam swojego psa, i sąsiedzi podłapali... Jak zobaczyli, że wychodzę ze swoim na smyczy, oni też zaczęli, chociaż od jakichś 8 lat trzymają swojego w kojcu.
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 17:28   #3431
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FreakChic Pokaż wiadomość
Albo kiedy kupuje ścinki, i mówię że to dla pieska.
Ścinki wędlin z mięsnego to nie jest dobre jedzenie dla psa.
Stary 2011-06-24, 17:32   #3432
Ejniacz
Zadomowienie

Cytat:

Pewnie zostanę zjedzona za ten post, ale co mi tam.

Ja nie kupuję psu drogiej karmy, bo zwyczajnie mnie nie stać. Mam do wyboru jedzenie dla rodziny, albo wypasione jedzenie dla psa. Generalnie staramy się gotować zwierzakom jedzenie, ale czasem przyznaję, kupię mu jakaś zwykłą sklepową karmę. Mam psa od 10 lat i w momencie jak go kupowałam, rodzice mieli dobrą pracę, życie było tańsze, więc piesek dostawał wypasione jedzenie. Niestety wyszło jak wyszło, kasy teraz za dużo nie ma i na wszystkim trzeba oszczędzać.
Czyli powinnam oddać mojego psa, bo nie mogę mu kupić karmy spełniającej unijne wymogi ?

Mam też kota - mama znalazła go podtopionego w kałuży i zabrała ze sobą. Wg mnie ma się lepiej u mnie, niż na ulicy, czy 2 metry pod ziemią.

Jean Cocteau
Ejniacz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 17:40   #3433
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Ścinki wędlin z mięsnego to nie jest dobre jedzenie dla psa.
O tym ja doskonale wiem, ale nie karmię go tym codziennie, raz na jakieś dwa miesiące go z tym szkole, i myślę że w takich ilościach jakich mu daje, raczej mu nie zaszkodzi. Poza tym, każdy kawałek jaki mu daje sama oglądam, wącham, i jak coś nie tak, wyrzucam. Więc myślę, że tak bardzo go nie krzywdzę.
Stary 2011-06-24, 17:41   #3434
muszynianka
Zakorzenienie

Ejniacz ale ja widzę zasadniczą różnicę, bo mimo małych nakładów finansowych robisz co możesz. A dużo ludzi nie robi co może, wręcz nie robi nic.
Stary 2011-06-24, 17:53   #3435
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
O tym ja doskonale wiem, ale nie karmię go tym codziennie, raz na jakieś dwa miesiące go z tym szkole, i myślę że w takich ilościach jakich mu daje, raczej mu nie zaszkodzi. Poza tym, każdy kawałek jaki mu daje sama oglądam, wącham, i jak coś nie tak, wyrzucam. Więc myślę, że tak bardzo go nie krzywdzę.
To nie chodzi o to czy mieso jest stare czy nie, bo pies nie taki, żeby mu stare mięso zaszkodziło. Ale o sól, przyprawy i wszystkie te dodatki dodawane do wędlin.

Wiadomo, że pies od tego nie zdechnie tak zaraz, ale są osoby, które z tego podstawę menu dla psa czynią i jeszcze się szczycą, że go tak dobrze karmią...
Stary 2011-06-24, 18:00   #3436
Ejniacz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Ejniacz ale ja widzę zasadniczą różnicę, bo mimo małych nakładów finansowych robisz co możesz. A dużo ludzi nie robi co może, wręcz nie robi nic.
Może się trochę uniosłam w poprzednim poście

Po prostu, ja uważam że takiej biednej psinie ze schroniska, będzie lepiej w jakimś kochającym domu niż w tym schronisku, nawet jak nie będzie jadła nie wiadomo jakich specjałów.

Jean Cocteau
Ejniacz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 18:09   #3437
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
To nie chodzi o to czy mieso jest stare czy nie, bo pies nie taki, żeby mu stare mięso zaszkodziło. Ale o sól, przyprawy i wszystkie te dodatki dodawane do wędlin.

Wiadomo, że pies od tego nie zdechnie tak zaraz, ale są osoby, które z tego podstawę menu dla psa czynią i jeszcze się szczycą, że go tak dobrze karmią...
Zasada zastaw się... Nawet piesek je szyneczkę, tak ma dobrze. Ja, zanim postarałąm się o psa, czytałam na ten temat bardzo dużo, jak się opiekować, jak karmić, jak uczyć... Wiem, że pies powinien mieć swoje jedzenie, odpowiednią karmę, smakołyki. Że jemu tez potrzebna jest zabawa... Nie rozumiem ludzi, którzy biorą psa, z myślą "to tylko pies, dam mu coś do jedzenia, i będzie mnie dozgonnie kochał, a ja nie muszę się już nim zajmować". Mojego psa ktoś wyrzucił, i zapewne było to tak, że był fajny jak był mały, a jak zrobił się większy, to jego właściciele stwierdzili że to jednak nie to.
Stary 2011-06-24, 18:13   #3438
Varicella
Rozeznanie

Wątpliwy jest dla mnie pogląd, że w czasie przeziębienia lub innych wirusowych infekcji nie stosuje się zasad higieny osobistej. Są tacy, którzy uważają, że ciepły/ciepławy/letni prysznic osłabi ich organizm, znów zaziębią się lub zmarzną. Jeżeli tylko chorujący czuje się na siłach, to wystarczy suchy ręcznik do dokładnego wytarcia ciała. Sądzę, że to również polepsza samopoczucie chorego. Rzecz jasna, w przypadku niektórych chorób zakaźnych (którym towarzyszą wykwity) długie kąpiele nie są wskazane.
W ubiegłym roku przechodziłam najczęstszą chorobę zakaźną wieku dziecięcego. Mimo wielu wykwitów brałam codzienny prysznic, nie tarłam ręcznikiem po ciele, a delikatnie go dociskałam. Należy również pamiętać o ciągłej zmianie ręcznika.
Cytat:
Przypuszczam, że szukasz rozpadu gnilnego, pleśni lub złogów tłuszczu. Psim i kocim nerkom szkodzi solone, peklowane mięso - nawet te świeże.
Pozdrawiam.

Edytowane przez Varicella
Czas edycji: 2011-06-24 o 18:14
Varicella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 18:21   #3439
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Varicella Pokaż wiadomość

Przypuszczam, że szukasz rozpadu gnilnego, pleśni lub złogów tłuszczu. Psim i kocim nerkom szkodzi solone, peklowane mięso - nawet te świeże.
Pozdrawiam.
Dzięki, dzięki, będę pamiętała... Więcej mu tego nie kupię.
Stary 2011-06-24, 19:38   #3440
Zapach deszczu
Zadomowienie

Dziwi mnie pogląd według, którego żeby schudnąć trzeba się głodzić. I, że grube, nalane dziecko z nadwagą jest na pewno bardzo zdrowe. Wiele starszych pań tak uważa i karmią swoje wnuki na siłę, żeby tylko dziecko utuczyć.
Dziwią mnie rodziny/ kobiety, które regularnie, często codziennie karmią dzieci fast foodami, frytkami, tłuszczem. Mieszkam obok baru mlecznego i swego czasu codziennie widziałam pewną kobietę, która karmiła dziecko frytkami. Jasne, że niezdrowe jedzenie można zjeść raz na jakiś czas, ale po co codziennie?
Zapach deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 20:20   #3441
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Konto usunięte

A co do karm, to naprawde jest wielka roznica miedzy ta z marketu,a ta z klasy super premium. Jak pies byl maly karmiliśmy go royal caninem, potem przeszlismy na nutrę nuggets, karma w miare tania i dobra. Pies juz ma 8 lat i caly czas rodzice marudzili po co takie drogie karmy kupować. No i kupili mu raz jakas z lidla 7,5 kg. Pokrzyczalam na nich, ale potem stwierdzilam, ze sami sie przekonają, ze ta karma mu nie służy. I faktycznie tak bylo po jakiś czasie, mama do mnie przyszla i powiedziala, ze mam zamowic tą co zawsze. I temat jedzenia skonczyl sie raz na zawsze.
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 20:41   #3442
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Ejniacz Pokaż wiadomość

Ja nie kupuję psu drogiej karmy, bo zwyczajnie mnie nie stać. Mam do wyboru jedzenie dla rodziny, albo wypasione jedzenie dla psa. Generalnie staramy się gotować zwierzakom jedzenie, ale czasem przyznaję, kupię mu jakaś zwykłą sklepową karmę. Mam psa od 10 lat i w momencie jak go kupowałam, rodzice mieli dobrą pracę, życie było tańsze, więc piesek dostawał wypasione jedzenie. Niestety wyszło jak wyszło, kasy teraz za dużo nie ma i na wszystkim trzeba oszczędzać.
Czyli powinnam oddać mojego psa, bo nie mogę mu kupić karmy spełniającej unijne wymogi ?

Mam też kota - mama znalazła go podtopionego w kałuży i zabrała ze sobą. Wg mnie ma się lepiej u mnie, niż na ulicy, czy 2 metry pod ziemią.
Ja w ogóle tego za bardzo nie rozumiem... Miałam psa bernardyna, był karmiony zazwyczaj tym co i my jedliśmy, karm wyszukanych nie kupowaliśmy, zresztą i tych co miała zbyt chętnie nie jadła. I bardzo ładnie się na tym chowała Kochana psinka była...

Mnie dziwi takie coś: są dajmy na to dwie koleżanki, jedna ważąca 90 kg, druga mniej więcej 60-70 przy tym samym wzroście. I jak ta pierwsza narzeka to jest w porządku, ona może, ale jak ta druga mówi, że jest za gruba i musi się wziąć za siebie to ta pierwsza patrzy na nią jak na ufo i mówi, że nie ma z czego chudnąć.

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2011-06-24 o 20:49
ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 20:54   #3443
201604190949
Konto usunięte

A na co psinka, że tak powiem, zeszła? Na nowotworek na przykład?

Można brać ścinki ale nie wędlin tylko mięcha.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 21:00   #3444
muszynianka
Zakorzenienie

Tja ja uwielbiam laski i ich złote rady, kolejny włos mi się zjeżył na głowie...
-Nie lubię mojego biustu bo: jest za duży, mam rozstępy na piersiach, on straci jędrność, nie stać mnie na biustonosze z prawdziwego zdarzenia, mam ich mało, z czego wszystkie kupione jako używane, mam problem z bluzkami, nie mam żadnej koszuli bo jestem niewymiarowa, niewygodnie uprawia się sport, mogę mieć problemy z kręgosłupem przy takiej figurze, nie mam stroju kąpielowego i mogę wymienić 15 innych powodów
-jesteś głupia że nie lubisz dużych piersi, każdy by je chciał

@$_(%@#($@ jakie każdy, jakie wszyscy, kto ja się pytam... ktoś może mieć taki pogląd że to niby ładne, ale czy jestem głupia z tego powodu? naprawdę uważam że za duży biust to nie jest żadne szczęście czy Boża łaska
albo rady idź kup sobie stanik w triumphie, to mam ochotę rozszarpać taką osobę
Stary 2011-06-24, 21:30   #3445
201712181913
Konto usunięte

Co do psów, to mnie denerwuje jeszcze coś innego. To, że ludzie strasznie lekceważą moje obowiązki wobec psa i jeszcze się z tego głupio śmieją.
Mieszkam z rodzicami i siostrą, ale pies jest przede wszystkim mój, ja z nim najczęściej wychodzę, karmię, zabieram do weterynarza itd.
Zdarza się, że muszę komuś odmówić jakiegoś spotkania albo godzina mi nie pasuje, bo muszę wtedy wyjść z psem/dać mu jeść itd. i szlag mnie trafia jak wtedy słyszę "a co tam pies, to on jest ważniejszy od tego? przecież nic mu sie nie stanie jak wyjdzie parę godzin później!"
Wiadomo, że zazwyczaj któreś z rodziców albo siostra może mnie zastąpić, jeśli mam coś ważnego do zrobienia albo po prostu nie ma mnie cały dzień, ale po 1. czasem zdarza się, że inni też wtedy akurat nie mogą, po 2. po prostu mam takie poczucie obowiązku i tyle. Czasem też np. rodzice nie mogą iść na wieczorny spacer, nie ma ich w mieście albo mają coś ważnego do załatwienia, to zmieniam swoje plany i z nim wychodzę, bo ktoś musi z psem wyjść i trudno - siła wyższa. Oni zresztą robią dla mnie to samo, kiedy ja nie mogę iść. To tez słyszę, że podporządkowuje się psu , że pies przeżyje jak raz nie wyjdzie, że to, że tamto, blabla. Naprawdę nie rozumiem jak można mieć takie podejście. to jest żywe zwierze, zwyczajnie chce mu sie sikać, a jest nauczona, żeby tego nie robić w domu, więc się MĘCZY.
Nie wychodze na spacery z zegarkiem w ręce, ale staram się trzymać mniej więcej tych samych pór. Nie jestem żadną nawiedzoną "psią mamuśką", nie wiąże psu kokardek na ogonie, nie zabieram go do kosmetyczki i na imprezy, po prostu wypełniam podstawowe obowiązki wobec niego i okazuje się, że dla niektórych to jest takie dziwne
Najgorsze, że takie osoby same mogą mieć zwierzęta choć jest jeden plus - naturalna selekcja beznadziejnych znajomych

Edytowane przez 201712181913
Czas edycji: 2011-06-24 o 21:32
201712181913 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 21:33   #3446
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

na n
Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
A na co psinka, że tak powiem, zeszła? Na nowotworek na przykład?

Można brać ścinki ale nie wędlin tylko mięcha.
Nie na nowotworek, moja droga. Po cóż ta ironia?
Zwierzęta, tak jak i ludzie, wieczne nie są. Miała już spoooro lat.

Stary 2011-06-24, 22:33   #3447
90agnieszka90
Zakorzenienie

GG do 90agnieszka90

A mnie denerwuje załatwianie ważnych spraw przez maila/ listem/smsem/ przez gg itp. Są przecież sprawy o których trzeba porozmawiać w cztery oczy, a nie chować się za zasłoną internetu czy telefonu. Moim zdaniem takie coś jest skrajnie niedojrzałe.

90agnieszka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 23:04   #3448
emelie
Wtajemniczenie

Przypomniałam sobie teraz, co mnie bardzo, ale to bardzo wkurza. Niepotrzebne komentowanie

Wyjaśnienie: parę lat temu dużą część wakacji spędziłam zagranicą. Przed wyjazdem zakupiłam większość podręczników do szkoły. Nie było jednak w sklepie ćwiczeń do języka angielskiego. Postanowiłam, że zakupię książkę po przyjeździe. W czasie mojego wyjazdu tata parę razy próbował zdobyć książkę, ale bezskutecznie. Zawsze panie z księgarni kazały czekać na dostawę. Niestety tata pracuje w takich godzinach i w takiej pracy, że nie mógł sobie pozwolić na ciągłe wycieczki do księgarni. Wróciłam z wakacji i 1 września bądź 31 sierpnia (już nie pamiętam) wybrałam się w przyjaciółką po książkę.

Pani w księgarni poinformowała mnie, że ćwiczeń nie ma. Zrezygnowana powiedziałam do przyjaciółki: "No trudno, pójdziemy gdzie indziej" Co usłyszałam od pani z księgarni? "Trzeba było wcześniej myśleć o podręcznikach, a nie się włóczyć po mieście" - wypowiedziane bardzo chamskim tonem. No i niech mi ktoś powie, co to było? Dobra rada? I skąd pani wiedziała, że się po mieście włóczyłam?

Wiem, że przykład mało ekstremalny, ale jednak wkurzają mnie takie komentarze i tyle.
I mam wrażenie, że w ogóle, jak ktoś ma poniżej 18 lat, to sprzedawcy myślą, że mogą sobie pozwolić na chamskie zachowanie wobec niepełnoletniej osoby o.O

Edytowane przez emelie
Czas edycji: 2011-06-24 o 23:42
emelie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 23:37   #3449
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ejniacz Pokaż wiadomość
Ależ skąd.
Cytat:
Ja nie kupuję psu drogiej karmy, bo zwyczajnie mnie nie stać.
Pytanie tylko co oznacza droga?
Wielu ludzi strasznie się oburza jak wspominam o dobrej karmie, mówiąc, że ich nie stać.
Tylko, że mnie nie chodzi o to, by wybierać jak najdroższą karmę, ale jak najzdrowszą dla swojego pupila.
Dziewczyny porównajcie składy karm takich jak np Pedigree i Brit. W Pedigree o ile dobrze pamiętam jest 3%! mięsa. W Brit z 70% czy jakoś tak.
Nie wiem czy podałam dobre cyferki, ale mniej więcej taka jest różnica.
Ja też przez parę lat karmiłam mojego małego Pedigree. Dzięki wizażowi kupiłam Brit. Kosztuje u mnie 17,60zł/kilogram. To według Was dużo czy ok?
Poza tym, zauważyłam, że ta nowa karma wolniej schodzi. To znaczy, pies ją lubi, je ze smakiem, ale wygląda na to, że szybciej się nią najada. Co oznacza, że nawet jeśli chodzi o wydatki, wychodzi taniej lub przynajmniej tak samo jak z tańszym, ale o wiele gorszym jakościowo Pedigree.
Cytat:
Generalnie staramy się gotować zwierzakom jedzenie, ale czasem przyznaję, kupię mu jakaś zwykłą sklepową karmę. Mam psa od 10 lat i w momencie jak go kupowałam, rodzice mieli dobrą pracę, życie było tańsze, więc piesek dostawał wypasione jedzenie. Niestety wyszło jak wyszło, kasy teraz za dużo nie ma i na wszystkim trzeba oszczędzać.
Nie chodzi o wypasione jedzenie, tylko jak najzdrowsze, że się tak powtórzę.
Cytat:
Z pewnością ma lepiej.
Co nie zmienia faktu, że lepiej dla zwierzaka jeśli dostaje odpowiednią porcję witamin i składników odżywczych, które są dla niego dobre.

[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;27724060]A co do karm, to naprawde jest wielka roznica miedzy ta z marketu,a ta z klasy super premium. Jak pies byl maly karmiliśmy go royal caninem, potem przeszlismy na nutrę nuggets, karma w miare tania i dobra. Pies juz ma 8 lat i caly czas rodzice marudzili po co takie drogie karmy kupować. No i kupili mu raz jakas z lidla 7,5 kg. Pokrzyczalam na nich, ale potem stwierdzilam, ze sami sie przekonają, ze ta karma mu nie służy. I faktycznie tak bylo po jakiś czasie, mama do mnie przyszla i powiedziala, ze mam zamowic tą co zawsze. I temat jedzenia skonczyl sie raz na zawsze. [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Tja ja uwielbiam laski i ich złote rady, kolejny włos mi się zjeżył na głowie...
-Nie lubię mojego biustu bo: jest za duży, mam rozstępy na piersiach, on straci jędrność, nie stać mnie na biustonosze z prawdziwego zdarzenia, mam ich mało, z czego wszystkie kupione jako używane, mam problem z bluzkami, nie mam żadnej koszuli bo jestem niewymiarowa, niewygodnie uprawia się sport, mogę mieć problemy z kręgosłupem przy takiej figurze, nie mam stroju kąpielowego i mogę wymienić 15 innych powodów
-jesteś głupia że nie lubisz dużych piersi, każdy by je chciał

@$_(%@#($@ jakie każdy, jakie wszyscy, kto ja się pytam... ktoś może mieć taki pogląd że to niby ładne, ale czy jestem głupia z tego powodu? naprawdę uważam że za duży biust to nie jest żadne szczęście czy Boża łaska
albo rady idź kup sobie stanik w triumphie, to mam ochotę rozszarpać taką osobę
Ee tam, głupie uogólnienie.

Cytat:
Napisane przez torba Pokaż wiadomość
Co do psów, to mnie denerwuje jeszcze coś innego. To, że ludzie strasznie lekceważą moje obowiązki wobec psa i jeszcze się z tego głupio śmieją.
Mieszkam z rodzicami i siostrą, ale pies jest przede wszystkim mój, ja z nim najczęściej wychodzę, karmię, zabieram do weterynarza itd.
Zdarza się, że muszę komuś odmówić jakiegoś spotkania albo godzina mi nie pasuje, bo muszę wtedy wyjść z psem/dać mu jeść itd. i szlag mnie trafia jak wtedy słyszę "a co tam pies, to on jest ważniejszy od tego? przecież nic mu sie nie stanie jak wyjdzie parę godzin później!"
Wiadomo, że zazwyczaj któreś z rodziców albo siostra może mnie zastąpić, jeśli mam coś ważnego do zrobienia albo po prostu nie ma mnie cały dzień, ale po 1. czasem zdarza się, że inni też wtedy akurat nie mogą, po 2. po prostu mam takie poczucie obowiązku i tyle. Czasem też np. rodzice nie mogą iść na wieczorny spacer, nie ma ich w mieście albo mają coś ważnego do załatwienia, to zmieniam swoje plany i z nim wychodzę, bo ktoś musi z psem wyjść i trudno - siła wyższa. Oni zresztą robią dla mnie to samo, kiedy ja nie mogę iść. To tez słyszę, że podporządkowuje się psu , że pies przeżyje jak raz nie wyjdzie, że to, że tamto, blabla. Naprawdę nie rozumiem jak można mieć takie podejście. to jest żywe zwierze, zwyczajnie chce mu sie sikać, a jest nauczona, żeby tego nie robić w domu, więc się MĘCZY.
Nie wychodze na spacery z zegarkiem w ręce, ale staram się trzymać mniej więcej tych samych pór. Nie jestem żadną nawiedzoną "psią mamuśką", nie wiąże psu kokardek na ogonie, nie zabieram go do kosmetyczki i na imprezy, po prostu wypełniam podstawowe obowiązki wobec niego i okazuje się, że dla niektórych to jest takie dziwne
Najgorsze, że takie osoby same mogą mieć zwierzęta choć jest jeden plus - naturalna selekcja beznadziejnych znajomych
No i brawa dla Ciebie.
Stary 2011-06-24, 23:44   #3450
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez emelie Pokaż wiadomość
Przypomniałam sobie teraz, co mnie bardzo, ale to bardzo wkurza. Niepotrzebne komentowanie

Wyjaśnienie: parę lat temu dużą część wakacji spędziłam zagranicą. Przed wyjazdem zakupiłam większość podręczników do szkoły. Nie było jednak w sklepie ćwiczeń do języka angielskiego. Postanowiłam, że zakupię książkę po przyjeździe. W czasie mojego wyjazdu tata parę razy próbował zdobyć książkę, ale bezskutecznie. Zawsze panie z księgarni kazały czekać na dostawę. Niestety tata pracuje w takich godzinach i w takiej pracy, że nie mógł sobie pozwolić na ciągłe wycieczki do księgarni. Wróciłam z wakacji i 1 września bądź 31 sierpnia (już nie pamiętam) wybrałam się w przyjaciółką po książkę.

Pani w księgarni poinformowała mnie, że ćwiczeń nie ma. Zrezygnowana powiedziałam do przyjaciółki "no trudno, pójdziemy gdzie indziej" Co usłyszałam od pani z księgarni "trzeba było wcześniej myśleć o podręcznikach, a nie się włóczyć po mieście" - wypowiedziane bardzo chamskim tonem. No i niech mi ktoś powie, co to było? Dobra rada? I skąd pani wiedziała, że się po mieście włóczyłam?

Wiem, że przykład mało ekstremalny, ale jednak wkurzają mnie takie komentarze i tyle.
I mam wrażenie, że w ogóle, jak ktoś ma poniżej 18 lat, to sprzedawcy myślą, że mogą sobie pozwolić na chamskie zachowanie wobec niepełnoletniej osoby o.O
Podobnie z niemiłym traktowaniem spotykają się młode matki w przychodniach ginekologicznych. Też są komentarze albo gorsze traktowanie.

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Cytat:
Ależ skąd.

Pytanie tylko co oznacza droga?
Wielu ludzi strasznie się oburza jak wspominam o dobrej karmie, mówiąc, że ich nie stać.
Tylko, że mnie nie chodzi o to, by wybierać jak najdroższą karmę, ale jak najzdrowszą dla swojego pupila.
Dziewczyny porównajcie składy karm takich jak np Pedigree i Brit. W Pedigree o ile dobrze pamiętam jest 3%! mięsa. W Brit z 70% czy jakoś tak.
Nie wiem czy podałam dobre cyferki, ale mniej więcej taka jest różnica.
Ja też przez parę lat karmiłam mojego małego Pedigree. Dzięki wizażowi kupiłam Brit. Kosztuje u mnie 17,60zł/kilogram. To według Was dużo czy ok?
Poza tym, zauważyłam, że ta nowa karma wolniej schodzi. To znaczy, pies ją lubi, je ze smakiem, ale wygląda na to, że szybciej się nią najada. Co oznacza, że nawet jeśli chodzi o wydatki, wychodzi taniej lub przynajmniej tak samo jak z tańszym, ale o wiele gorszym jakościowo Pedigree.
Zależy jakiego masz pieska Małego lub średniego - wychodzą grosze lub niewielkie sumy. Dla dużego to jak na raz.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości