|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2401 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Dziękuję w imieniu Igorka
![]() hihi agni no już nie ma takiego wzroku, ale był dobrych kilka dni ![]() A z tymi piersiami to widzę podzielone opinie są. Mi też się wydaje, ze to trochę przeolbrzymione z tym ,,zawianiem" ale jakoś lepiej uważać...Dzięki za odpowiedzi, trochę rozjaśniłyście mi sprawę ![]() A położna juz pojechała, wyciągnęła mi kilka zewnętrznych szwów ( powiedziała, że mam ich dużo i będę miała blizny- co mi z blizn w tamtym miejscu, i tak ich nigdy nie zobaczę ![]() Resztę zostawiła, nawet nie wiem ile. Wewnętrznych nawet nie ruszyła, a jak przyjedzie następnym razem, to oglądnie resztę. |
![]() ![]() |
![]() |
#2402 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
To moja teściowa dzwoni conajmniej 2-3 razy w tygodniu żeby zapytać jak się czuję. Mąż jest tam codziennie rano i pierwsze o co pyta go mama to jak spałam
![]() Blondynkapoznan możesz porozmawiać w szpitalu z tymi które udostępniają maluszka, że chciałabyś aby nie pokazywano nikomu |
![]() ![]() |
![]() |
#2403 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
być może jak zaznaczysz pielęgniarkom,ze nikt oprócz rodziców nie ma prawa wołać dziecka to nie powinny... w zasadzie to chyba masz takie prawo. Cytat:
oj brzydko to brzmi z tymi szwami ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2404 |
Zadomowienie
|
napisze wam w skrucie o co poszlo.
ogolnie o to ze spalam wczoraj sobie. ona do mnie ze tylko bym spala to ja jej powiedzialam ze po to mam zwolnienie zeby spac. to ona z morda do mnie ze tylko bym spala ze mam jej tu m nie straszyc ze nie jestem u siebie ze jeden juz jej podskakiwal to teraz siedzi ze jestem nierob ze ani ugotowac ( jak narazie maz zyje i ja) ani zadnej roboty nie robie. ze dobrze ze mnie tu nie zameldowala ze jestem zlodziej ze zre wszystko jej a sama nic nie kupie (pomonmy fakt ze u niej nie jadam bo my z mezem sami gotujemy i mamy swoja lodowke) ze jestem do niczego ze po co bylo sie zenic i ze na gotowe przyszlam i jeszcze mi zle.wiecie stalam i lzy mi ciekly po policzkach nie odezwalam sie slowem jeszcze sporo slow powiedziala nie chce jej znac nigdy juz do tego czegos sie nie odezwe. a jeszcze powiedziala ze specjalnie tak szybko bachora chcialam miec i specjalnie na lato zeby nic nie robic. nie chce jej widziec i znac i nie ma prawa zblizac sie do naszego malenstwa nswet nie dam jej go potrzymac niech spada.teraz zobaczy...beda chodzic w maliny to ja meza i tescia nakarmie a ona niech gowno je... i teraz zobaczy jaka potrafie byc. slowa do niej nie powiem. dory musialam sie wygadac maz juz wie kazal sie nie przejmowac i powiedzial ze zrobi porzafek jak wroci... ciekawe co ta glupia tesciowi nagada
#2405 |
Zakorzenienie
|
Marinko napisz mi proszę, jak to jest z tą położną. Umawiasz się z nia na dany dzień i godzinę czy jak? Ile razy taka położna przyjeżdża po porodzie i skąd ona jest w ogóle? Z tego szpitala w którym rodzę czy jak?
![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Moniczka współczuję takiej teściowej... :/ Widzę, że jak nie matka Ci życie uprzykrza to teściowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2406 |
Wtajemniczenie
|
Wiecie co na nią to szkoda słów. Córki nie ma. Co impreza to nam dziecka a sobie wnuczki życzyła. Jak była potrzebna, bo ją miałam iść do szpitala to sama poszła sobie poleżeć do szpitala. Nie to żeby była chora... Ile przez nią przepłakałam i przez to że, pieniądze są ważniejsze od zdrowia i życia wnuczki to moje. Żeby jeszcze była biedna to bym zrozumiała, ale kasy ma jak lodu.
Byłam tak zła, że patrzeć na nią nie mogłam. Omijałam ją przez dłuższy czas bo bałam się, że jej powiem co myślę. Nie powinno się źle mówić o mamie męża, ale mam takie a nie inne doświadczenia.
![]() |
#2407 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
swoja to bym mogla zabic ![]()
![]() |
#2408 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny nie martwcie się teściowymi
![]() Moja niestety nie jest lepsza. Przez całą ciążę nie zadzwoniła do mnie ani raz - widziałam ją tylko w Boże Narodzenie, Wielkanoc i weekend majowy. Nigdy nie spytała jak się czuję - w święta tylko skomentowała mój brzuch, że ona mniejszy miała w 9 miesiącu. Do wyprawki Szymonka nie dołożyli z teściem ani złotówki. Wczoraj mąż dzwonił do teścia złożyć życzenia na Dzień ojca to jeszcze miał pretensje, że nie przyjechaliśmy - nie rozumieją, że jestem w 35 tygodniu ciąży, a poza tym strasznie dużo nam pali samochód ( 25 l / 100 km ), bo poszedł parownik i sama podróż kosztowałaby nas ok. 200 zł. Życie... Trzeba to przełknąć. Głowy do góry.
#2409 |
Zadomowienie
|
moniczka, iustyna, madziluka- nie zazdroszczę....niestety często sie słyszy o takich 'super" tesciowych
![]() moniczka-mam nadzieje,ze mąż zrobi z matką porzadek jak wróci,a takie teksty to trzeba wpuścić jednym uchem,wypuścić drugim |
![]() ![]() |
![]() |
#2410 |
Zadomowienie
|
ja sie nia staram nie przejmowac bo wiem ze jak tesc umrze ona zostanie sama i wtedy brdzie plakac
#2411 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2412 |
Wtajemniczenie
|
Ja już nie mówię o jakiejś wyprawace bo ani do jednego ani drugiego dziecka złotówki nie dała. Moi rodzice z zagranicy to paczkę wyślą, to przywiozą ciuchy jak przylatują. Jak moi rodzice dowiedzieli się, że mam iść do szpitala a ona poszła i nie ma co z małym zrobić (rozpłakałam im się do słuchawki) to mój tata po 2 dniach przyleciał żeby pomóc (mama nie mogła ). Nie o kasę chodzi. Ja nawet nic od niej nie chce.
![]() |
#2413 |
Zadomowienie
|
Shirka gratulacje!!! Przykro mi, że się wymęczyłaś, ale masz już małego przy sobie!
Marina mały jest cudny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2414 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- ps. my tak narzekamy na teściowe, ale kiedyś same będziemy teściowymi. ciekawe jak my będziemy postrzegane przez nasze synowe ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2415 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2416 |
Zadomowienie
|
Melduje sie z dzialeczki..........
bylam dzisiaj w lesie na spacerze.... i zaraz bede palaszowac jagodki ktore sama zebralam..... mniam pyszne swieze lesne jagodki ![]() gratuluje kolejnenj mamusi shirko ![]() ![]() mnie nadal nie opuszczaja glupie mysli ze z Igorkiem moze byc cos nie tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2417 |
Zadomowienie
|
SweetAngel- ja też mam takie myśli,że wszystko wyjdzie na jaw jak wyjdzie dzidziuś z brzuszka.... póki co nie ma sie co dołować i tak już nie można nic zmienić...co będzie to będzie... trzeba być pewnym,że będzie wszystko dobrze
---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Agni,Natka- ja będę dobrą teściową,postaram się nie wtrącać tak jak robi to moja mama, moja mama ma super teściową i ona tez stara się taką być,więc mam dobry przykład. moich rodziców nie ma juz 2 tyg i mój mąż mówi,że mu się przykrzy za moją mamą ![]() to chyba jest dobra teściową ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2418 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A więc na początku ciąży w gabinecie do którego chodziłam były wizytówki położnych środowiskowych. Tak to nic nie robiłam z tym wcześniej. Jak już byłam w domu po urodzeniu Igora, to zadzwoniłam do jednej z nich właśnie z tej wizytówki i powiedziałam, że niedawno urodziłam i poprosiłam o wizytę. No i jedna z nich przyjechała, dała mi do podpisania wniosek o pomoc położnych. I ma być 6 wizyt. Moja położna jest z Mielca. Rodziłam w Kolbuszowej, czyli położna nie musi być z tego szpitala w którym rodziłam. Wydaje mi się, że przyjeżdża ta, która ma najbliżej do Ciebie. I tak, umawiam się, jak mi pasuje na dzień i godzinę ![]() Cytat:
Widzę, że masz bardzo trudne te kontakty i z teściową, i z mamą. A jak tata i teść? Cytat:
Ja swojej też nie lubię, i ograniczam kontakty do takiego minimum. Wiecie, co mojemu mężowi przez telefon wczoraj powiedziała? że jak dziecko nie chce kupy robić, to mu trzeba masłem roślinnym posmarować brzuch... ![]() ![]() Najlepsze, że jak ją wyśmiałam, to mój szanowny mąż powiedział, że jakby to moja mama powiedziała, to bym to zrobiła... Wkurzył mnie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2419 |
Zadomowienie
|
Natka- u nas jest tak z położną,że po urodzenia dziecka idzie sie do przychodni,wktórej będziesz chodzić z dzieckiem do lekarza,tam zgłaszasz,że sie urodziło dzieciątko i do kilka dniu pojawi sie u Ciebie pielęgniarka na patronażu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2421 | |
Zadomowienie
|
dziewczyny a co z pieleszką????????????????????????? ????????????????
---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2422 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ło matko, co za menda!!!! ![]() Dziewczyny!!!!! Mam pytanie!!!! Kiedy zapisuje niemowlaka do pediatry, na bioderka itp.???? Bo słyszę sprzeczne opinie - moja koleżanka (z innego miasta) mówiła, że jak urodził się jej mały to ze szpitala dostała namiary na pediatrę, położną środowiskową i na te bioderka po 6-u tygodniach najbliżej jej miejsca zamieszkania. Ale słyszałam też tak, że lepiej zapisać dziecko już przed porodem???? Prawda to to???? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2423 |
Zakorzenienie
|
Babonik a jeśli będę chodziła z małym do przychodni w innym mieście? Bo oboje z mężem tam jesteśmy zapisani...
No właśnie Pieleszka dawno się nie odzywała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2424 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Natka, Ty mnie nie zrozumialas... ja wyraznie napisalam ze nie mam zamiaru pic olejku rycynowego, napisalam tylko ze jest taki sposob... jestem takiego zdania jak Zmalowana... chce przyspieszyc porod, ale naturalnymi sposobami... Cytat:
![]() co za babsztyl ![]() normalnie ja nie wiem czy bym wytrzymala i nie naplula jej w twarz... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2425 | |
Zakorzenienie
|
moniczka łoo matko
![]() ![]() szanuj siebie i nie daj się tak traktować, brak mi słów na takie zchowanie ![]() Cytat:
![]() |
#2426 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja podchodzę do teściowej w ten sposób, że to jest mama mojego męża, który ją szanuje itd i wiem że gdybym coś złego powiedziała na jej temat to by mu było po prostu przykro... mnie by tez było przykro gdyby mój mąż narzekał wiecznie na moją mamę - gra emocji, ale na szczęście jeżeli mi coś nie pasuję tłumaczę mu dlaczego tak mówię a nie inaczej to on stara się zrozumieć, teraz miałam takie dni że teściowa chciała strasznie mnie wspierać, pomagać jak mąż wyjechał była po prostu nadopiekuńcza i mu mówię, że to jest drażniące, ale wiem że teściowa taka jest i wie że mi hormony też buzują, to po prostu zapytał czy ma dać znać mamie aby nie była aż tak - to powiedziałam, że nie ma potrzeby, musiałam się tylko wyżalić i wiem że teściowa taka po prostu jest, że się boi o mnie i małą.. Cytat:
Nie wiem czy ma sens umawiać się przed porodem? U mnie jest na tyle dobrze, że mamusie z niemowlakami wchodzą bez kolejki ! może sprawdź jak u Ciebie to działa... Pospałam godzinkę, ale martwi mnie to że co się zdrzemnę to pocę się okropnie, w nocy tak samo a okno, balkon otwarty i śpie tylko w koszuli... Chyba ta tarczyca wychodzi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2427 |
Zakorzenienie
|
możesz wybrać dowolną przychodnię, niekoniecznie tę w rejonie której jesteś zameldowana ani zapisana - my tak mamy z Filipem, on jest w innej przychodni niż my.
#2428 |
Zakorzenienie
|
Umyłam i zapastowałam podłogę. Ale już nie wierzę w żaden cud :/
#2429 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Czytam Was w sumie od rana... przepraszam że nie cytuje itd... Przede wszystkim... Kajool i Shirka wielkie gratulacje kochane mamusie ! ![]() Po drugie, wszystkie dzieciaczki są po prostu prześliczne ![]() Wracam powoli do świata "żywych", mam nadzieje, że już teraz będę z Wami na bierząco.... Dziewczynki pomóżcie....... martwie się... Boli mnie od rana brzuch jak na @, do tego czuje jakbym miała na dole brzucha szeroki pas założony i zaciśnięty.... brzuch mi twardnieje co chwile, stawia się, normalnie czuje taki aż ciężarek z przodu ![]() Do tego wszystkiego mam non stop parcie na pęcherz, wysikam się i za parę minut czuje jakby mi miał pęcherz strzelić........ do tego kilka razy przez dzień zabolało mnie tak dziwnie w kręgosłupie... Mam powody do zmartwień?? Poza tym przeraża mnie ta rozbieżność w terminach porodu.... sama nie wiem co o tym myśleć.... czy w końcu jestem w 34 t.c. czy to już 37 t.c. Mam doła przez to wszystko....... ![]() Przepraszam Was że tak smęce...... ale nie chce męża martwić, po tym co przeszedł w ostatnich dniach.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2430 |
Zadomowienie
|
No to nadrobiłam i z tego co pamiętam:
Marina Igorek jest śliczny ![]() Moniczka, Iustyna współczuję teściowych ![]() ![]() Madziulka bardzo ładny kącik dla małego ![]() Natka ![]() ![]() A ja poszłam do tego miasta, spotkałam się z kumpelą, pochodziłyśmy trochę (pewnie z 7 km przeszłam ![]() ![]() ![]() ![]() Aha zapomniałabym - położna na SR polecała, żeby na poród zabrać ze sobą jakieś cukierki (pudrowe lub landrynki), bo jeść nie można, ale zawsze można possać cukierka to trochę cukier podniesie. No i właśnie kumpela przywiozła mi z Niemiec dropsy - 100% glukozy ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:04.