Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1227 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-24, 17:49   #36781
pseudofeministka
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez agacie92 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny, odkąd używam alterry odżywki i szamponu i joanny b/s muszę przyznać, że są w dużo lepszym stanie i do tego płukanki z szałwii(może trochę zmieni mi się kolor) Co raz częściej nie biorę do rąk suszarki Po wyschnięciu naturalnym robią mi się korkociągi, przy suszarce tego nie ma, niestety....

Kiedyś miałam włosy jak pseudofeministka też były suche i matowe na końcach, teraz widzę różnicę, dzięki Dziewczynom, pomogły mi bardzo dużo Czytanie tych wszystkich najważniejszych rzeczy (FAQ itd.) sprawiło, iż jestem włosomaniaczką
Mi tez Dziewczyny juz zdarzyly pomoc dzieki swojej rzetelnosci Jeszcze rok temu dla mnie nie do pomyslenia bylo, by po umyciu nie wyprostowac wlosow. Dlatego ze gdy tego nie zrobilam to mialam afro na glowie i okropnie to wygladalo. Jak byla wieksza wilgoc to nawet w kitce wlosy mi sie puszyly i ogolnie nieciekawie bylo. Jak juz prostownica przestala dzialac to wtedy tutaj trafilam i chcialam ratowac moje wlosy.Dziwczyny sporo mi doradzily i dzieki temu wlosy mi sie juz nie pusza. Dzisiaj sa mocniejsze i generalnie bez prostowania juz moge wyjsc do ludzi nie straszac ich;d Ale no zostaly jeszcze niedociagniecia i do idealu troche brakuje Ale bede walczyc dalej,bo chce zeby moje wlosy wrocily do swojej swietnosci sprzed 6 lat;d Kiedy byly niepuszace sie, geste i zdefiniowane.

Poza tym moje wlosy sa strasznie KAPRYSNE. Jak za malo nawilze to mam mega susz, jak dam czegos innego to znowu obciazenie i przetluszczak. I generalnie nie moge trafic w srodkowy punkt. Owszem byl moment kiedy moje wlosy byly naprawde niezle i z duma je prezentowalam,ale to byly czasy oleju kokosowego, z tym ze moje wlosy juz jego nie chca. A odpowiednika nie znalazlam do tej pory;d

Od niedzieli wdrazam plam Rybiorka i za dwa tygodnie pojawiam sie i zdaje relacje

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
Eloe
Moje słowa co do kultury Arabskiej źle odebrałaś. W sumie moja wina, że tak krótko opisałam. Moje słowa można było różnie odebrać.
Są różne kultury, religie, obyczaje. Dla innych może być nasze myślenie i spostrzeganie siebie dziwne. Ja tam jestem tolerancyjna mimo wszystko. Widziałam ostatnio Turka (ma obywatelstwo Polskie - mój TŻ widział jak wyjmował i pokazywał konduktorowi) z dziewczyną. Siedziała cichutko jak myszka pod miotłą. Czasem tam się coś odezwała...Dlatego mnie to zdziwiło. W ogóle to denerwujące jest dla mnie, że ludzie jak słyszą obcy język to już muszą tak się patrzyć na tych obcokrajowców. Są tacy sami jak my, ale mówią w innym języku.
Patrzyli się w nich jak w obrazek...Eh.

No to faktycznie masz sporo zabawy ze swoimi włosami. Dla nas to przyjemność bawić się z nimi (pielęgnować) :P Tą klasyfikacją się nie sugeruję tak do końca, ale tak z ciekawości

Mężczyznę mam wspaniałego. No owszem każdy ma wady, ale nie znowu takie, że nie da się z nimi żyć Kłótnie nam się zdarzają, ale jak to w każdych związkach Najważniejsze, że później się z tego śmiejemy
Wiele zależy od nas samych racja.
Podpisuję się pod Twoimi słowami.
Ciągle uczymy poznawać Siebie na nowo z każdym dniem.
A u mnie w domu to już przestałam się przejmować tym co myślą o moim dbaniu o kręcioły. Śmieją się z olejowania. Z tego ile mam kosmetyków, bo nie rozumieją, że nie każda jest odpowiednia na daną porę

pseudofeministka
Straszną krzywdę wyrządzasz włosom czesząc szczotką...Lekko się falują. Ja myślałam tak samo a spójrz na wcześniejsze strony jak moje teraz wyglądają

Ajrisz
I jak włoski się prezentują po dzisiejszej pielęgnacji ?
Swoja droga,nie myslalam,ze w drodze do odpowiedniej pielegnacji mozna zrobic tyle bledow taktycznych;d Myslalam,ze jak je rozczasuje szczotka to nie robie im niczego zlego;d W koncu to drewniana szczotka, a tu takie cos;dAle jestem juz odpowiednio uswiadomiona,wiec bede dzialac;d Ide jeszcze zle lniany ukrecic;d

Dokładka: Perfumy, minerały, podkłady, hybrydy, kosmetyki do włosów:Jantar, Anwen, Oleje.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843

Edytowane przez pseudofeministka
Czas edycji: 2011-06-24 o 17:52
pseudofeministka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 17:50   #36782
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pseudofeministka Pokaż wiadomość
Mi tez Dziewczyny juz zdarzyly pomoc dzieki swojej rzetelnosci Jeszcze rok temu dla mnie nie do pomyslenia bylo, by po umyciu nie wyprostowac wlosow. Dlatego ze gdy tego nie zrobilam to mialam afro na glowie i okropnie to wygladalo. Jak byla wieksza wilgoc to nawet w kitce wlosy mi sie puszyly i ogolnie nieciekawie bylo. Jak juz prostownica przestala dzialac to wtedy tutaj trafilam i chcialam ratowac moje wlosy.Dziwczyny sporo mi doradzily i dzieki temu wlosy mi sie juz nie pusza. Dzisiaj sa mocniejsze i generalnie bez prostowania juz moge wyjsc do ludzi nie straszac ich;d Ale no zostaly jeszcze niedociagniecia i do idealu troche brakuje Ale bede walczyc dalej,bo chce zeby moje wlosy wrocily do swojej swietnosci sprzed 6 lat;d Kiedy byly niepuszace sie, geste i zdefiniowane.

Od niedzieli wdrazam plam Rybiorka i za dwa tygodnie pojawiam sie i zdaje relacje
no to czekam na rapociki i trzymam mocno kciuki
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 17:59   #36783
caskada
Zakorzenienie

wow rybiorek jakie zmiany u ciebie ale popieram dzis to nawet oddychanie szkodzi i nie nalezy wpadac w paranoje ze wszystkim tak samo jak z jedzeniem czy kosmetykami
dlatego najlepiej uzywac wszystkiego ale z glowa
Stary 2011-06-24, 18:11   #36784
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Tu może być wszystko:
pogoda, słabe zabezpieczenie włosów, proteiny, gliceryna i inne humektanty, błędy w suszeniu, kryzys (bo o ile dobrze pamiętam, to już na niego czas). Trzeba wziąć pod lupę wszystko.
Pogoda - tu niewiele się zaradzi. Trzeba śledzić i dostosowywać pielęgnację do punktu rosy, wilgotności procentowej i temperatury.
Z pogody wynika konieczność zabezpieczania. Teraz zrezygnowałaś z silikonów, więc trzeba je inaczej zabezpieczyć przed ucieczką wody. W przypadku włosów takich jak Twoje zwykle sprawdzają się oleje.
Proteiny - i tu może być pies pogrzebany, bo masz same wielkocząsteczkowe. Serce boli, by namawiać Cię do ich odstawienia latem, bo są na tę chwilę po prostu niezbędne. Lepiej jednak by było zastąpić je hydrolizowanymi (keratyna).
Gliceryna i inne humektanty - ich zadanie polega na regulowaniu poziomu wilgotności, ale to działa w dwie strony - będą ciągnąć wodę i z powietrza i z włosa, czyli mogą sprawić, że włosy oklapną (woda zostanie przyciągnięta) albo że staną się suche (woda wyparuje). warto się przyjrzeć dokładnie działaniu poszczególnych humektantów (mnie akurat czystki roi gliceryna), by móc zapobiegać ewentualnym problemom.
Błędy w suszeniu - od ręcznika przez ugniatanie, suszenie, wkładanie rąk, gdy już nie powinno się tego robić.
Kryzys - przeczekać, omijać lustra.
trudno jest w przypadku kręconych włosów pozbyć się puszaka. Samo ograniczenie go to spory sukces. z własnego ogródka - wczoraj umyłam włosy i do wieczora nie były otoczone aureolą. Dopóki nie spryskałam ich celem odświeżenia Jantarem odżywką. I tak mam dziś ładny puszak, nieco uładzony żelem Artiste. Do następnego mycia
Nie no, ja myślę, że i tak puszak jest zmniejszony odkąd pielęgnuję włosy, kiedyś żeby uniknąć napuszonych włosów nakładałam po prostu kilo żelu i tyle a czasami nawet i to nie pomagało. Teraz jest dużo lepiej, bo nakładam żel lniany, odgniatam go i włoski wyglądają naturalnie (nie ma mokrej włoszki) no i są mięciutkie i w ogóle ach i ach, a kiedyś po odgnieceniu żelu na pewno nie byłoby tak dobrze.
Proteiny hydrolizowane? Gdzie je znajdę?
Cytat:
Cóż... przejdzie Ci, kiedy zrozumiesz, że postrzeganie Ciebie i Twoja pewność siebie zależą od Ciebie. To trudne, bo w końcu jesteśmy zwierzęciem społecznym, ale nikt nie da Ci tego, co możesz sama dla siebie zrobić.
Ok, mam niecałe 18 lat, więc myślę, że musi mi przejść
Cytat:
Nie ma na świecie ideałów, jest photoshop O sobie samej świadczysz wyłącznie Ty i na to pracuje się latami. Wiem, że dasz radę
Zapisuj zestawy, obserwuj włosy. Zobaczymy, co z tego wyniknie.
Nie no, skoro Ty mi mówisz, że wiesz, że dam radę, to chyba nie ma innej opcji
Właśnie ostatnio sobie pomyślałam o tym zapisywaniu, że chyba by pomogło.

Rybiorek jakie Ty masz śliczne włoski nawet bez żadnej odżywki bs ani żelu no i kolor mmm, podoba mi się

PS. jestem dziś pierwszy dzień po pracy, nogi bolą, ale ogólnie nie jest źle. Pracuję w sklepie spożywczym i przeglądałam półkę z olejami, ale nic ciekawego nie ma... Jedynie z pestek winogron, do którego się przymierzam.
No i źle się czuję z tymi związanymi włosami, czuję jakbym robiła im krzywdę, mam ochotę je oswobodzić i nakarmić alterrką, albo miodem... albo czymkolwiek, ale nie mogę. Dopiero jutro będą mogły się regenerować

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 18:13   #36785
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
wow rybiorek jakie zmiany u ciebie ale popieram dzis to nawet oddychanie szkodzi i nie nalezy wpadac w paranoje ze wszystkim tak samo jak z jedzeniem czy kosmetykami
dlatego najlepiej uzywac wszystkiego ale z glowa
jak sie baba uprze to tak naprawde niewazne czy zdrowe czy nie mam wiedzmowaty charakterek i czerwony bardziej do mnie pasuje, najwazniejsze ze ja jestem zadowolona, maz tez, kotu myslalam ze wszystko jedno ale za tymi czerwonymi wlosami lata bardziej i zawsze zaczepia mnie za nie jak sie pochylam(ale tym razem nie robie przegiec, kolor zostaje i nie bedzie juz rozjasniania czy przyciemniania, tylko odrost)

teraz czekamy na porost
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-06-24, 18:17   #36786
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Eloe
Moje słowa co do kultury Arabskiej źle odebrałaś. W sumie moja wina, że tak krótko opisałam. Moje słowa można było różnie odebrać.
Prawda Zobaczyłam tylko spory przeskok z naszej kultury do zupełnie obcej. Z Turczynkami w krajach Europy jest jeszcze inna sprawa. To kraj w teorii świecki i kierowany przez wojsko, ale wiele kobiet samych decyduje się na noszenie chust i manifestację tożsamości narodowo-religijnej. Szczególnie tutaj. W dojczach można spotkać Turczynki w chustach i pozakrywane oraz w pieknych, rozpuszczonych włosach i z odsłoniętym kulturalnie ciałem. Taką też wycieczkę spotkałam miesiac temu we Wro - niektóre kobiety były w chustach, inne nie.
A co do obcokrajowców i waptrywania się w nich... Zrób sobie włosy na niebiesko albo zielono, to też będą patrzeć jak na kosmitkę Nie ma co się nad tym zastanawiać. Wróble też ukatrupią papugę, bo jest kolorowa, w sensie inna niż stado.

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
no w naturze to ciutke inaczej wyglada ale probowalam juz na rozne sposoby robic foty i nic z tego
Szkoda Mam podobnie ze swoimi włosami. Tylko raz czy dwa wyszły tak, jak wyglądają w realu. zwykle wychodza płaskie. A teraz jeszcze nie da się zobaczyć Twojego wibrującego koloru
Cytat:
dawniejsze rubiny to chyba nie byl to samo
bo wszyscy dowiedzą się, kiedy to było
Cytat:
Wszystko sie zgadza
To mnie jednak zaskoczyłaś. Na zdjęciach nie wyglądało to w taki sposób, jak opisujesz. Ale cóż, sama najlepiej znasz własne bolączki
Mnie się cięcie podoba nawet bardzo.

Cytat:
Napisane przez 123sciri Pokaż wiadomość
nie no musze ten dyfuzor ogarnąć bo z czymś takim nie da się ludzią pokazać
mój mąż miał ubaw po pachy, z przodo to wyglądałąm przezabawnie z szopą powykręcanych włosów jak aureola
myślę że to poniekąd wina długosci, pożyjemy zobaczymy
za powodzenie akcji dyfuzorowej

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Podrzucam zdjęcia, te same co w codzienniku
Gdzie jest puszak? Na zdjęciach u mnie chyba schował się przed światem.

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
wróciłam do domku z odżywką d/s Joanny len i rumianek (ale ładnie pachnie i kosztowała zawrotne 3,70 )
Gdzie takie ceny za Naturię Bajka!
Cytat:
chciałam też kupić jakiś balsam Mrs. Potters, ale zobaczyłam Dimeticone w składzie i zwątpiłam
To Dimethicone Copoyol - zmywalny wodą. Mamy tu dość restrykcyjne cg, ale ten silikon akurat może być. Nie ma strachu.
Cytat:
byłam na uczelni i dziewczyny mi powiedziały, że ładnie wyglądam, tak promiennie bardzo mi poprawiły humor ("tak Ci się same kręcą?", "ładnie Ci, powinnaś tak nosić!"), i widziałam byłego i tylko się patrzył, ale chyba mu się podobało

Cytat:
Wczoraj umyłam z SLS, OMO, spłukałam wodą z octem jabłkowym i jakiś susz miałam po wyschnięciu, trochę puchu, a dzisiaj jak trochę wyszłam na wilgoć to zaczęłam śmierdzieć tym octem chyba sobie daruję jednak takie płukanki
Możesz zamiast octu dodawać: sok z cytryny (może rozjaśniać), hibiskus (może dać czerwonawy blask), piwo.
A jeśli lubisz hardkor, to kup l-cysteinę. Nie ma jak zapach zgniłego jaja na włosach , ocet to przy tym łąka pełna kwiatów

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Zdjęcia będą
Nie mogę się doczekać.
Cytat:
Ale ja nie mam mango. Ja mam Garnier color naturals 660-płomienna czysta czerwień.
Przepraszam, nie wiem, co sobie ubrdałam 660 Garnier color Naturals - to pamiętam jak z nut, ale dlaczego sobie mango utrwaliłam?

Cytat:
wiec po 1.5 roku wrocilam do czerwieni i w niej zostane, jak mi durne pomysly wpadna do glowy to bede ogladac stare zdjecia zeby sobie je wybic
Albo my Cię pogonimy

Cytat:
Poza tym moje wlosy sa strasznie KAPRYSNE. Jak za malo nawilze to mam mega susz, jak dam czegos innego to znowu obciazenie i przetluszczak. I generalnie nie moge trafic w srodkowy punkt
Czyżbyś miała wysoka porowatość?
Do kokosa będziesz mogła wrócić zapewne jesienią, więc nie rezygnuj z niego. Po prostu na teraz potrzeba czegoś mniej wnikającego. Próbowałaś oliwy z oliwek, oleju lnianego, słonecnzikowego, brokułowego (lniany i brokułowy to moje debeściaki )
Cytat:
czekamy!

A we Wro burza a ja włosy spięłam no cóż, jutro dostaną jeść

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2011-06-24 o 18:20
Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 18:19   #36787
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość

Rybiorek jakie Ty masz śliczne włoski nawet bez żadnej odżywki bs ani żelu no i kolor mmm, podoba mi się

wiedzialam ze z kolorem trafilam

bez zelu sa miekkie jak u dziecka, nie lubie tego teraz, przy dlugich to jakos inaczej bylo, przy krotkich ta miekkosc sprawia ze nawet jak po nocy ok to w ciagu dnia potem oklapuja, zel sprawia ze sa takie bardziej 'na bacznosc', choc sucharkow nie mam bo jak po wysuszeniu sa to odgniatam, nie lubie sucharkow
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-06-24, 18:24   #36788
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
wiedzialam ze z kolorem trafilam

bez zelu sa miekkie jak u dziecka, nie lubie tego teraz, przy dlugich to jakos inaczej bylo, przy krotkich ta miekkosc sprawia ze nawet jak po nocy ok to w ciagu dnia potem oklapuja, zel sprawia ze sa takie bardziej 'na bacznosc', choc sucharkow nie mam bo jak po wysuszeniu sa to odgniatam, nie lubie sucharkow
kocham Twoje emoty

jej, włosy miękkie jak u dziecka, chciałabym kiedyś takie u siebie
ale jakbym nie nałożyła żelu po myciu, to chyba bym umarła

Pracuję nad sobą
Stary 2011-06-24, 18:25   #36789
Eloe77

Cytat:
Cóż - mazidła albo ZSK.
Cytat:
Ok, mam niecałe 18 lat, więc myślę, że musi mi przejść
To już czas zacząć
Cytat:
Nie no, skoro Ty mi mówisz, że wiesz, że dam radę, to chyba nie ma innej opcji
Nie ma
Cytat:
Właśnie ostatnio sobie pomyślałam o tym zapisywaniu, że chyba by pomogło.
Pamiętaj też o zapisaniu pogody. Potem będziesz mogła zastosować podobny zestaw.
Cytat:
No i źle się czuję z tymi związanymi włosami, czuję jakbym robiła im krzywdę, mam ochotę je oswobodzić i nakarmić alterrką, albo miodem... albo czymkolwiek, ale nie mogę. Dopiero jutro będą mogły się regenerować
Zrób warkocz, podepnij. To im nie zaszkodzi. A zwsze można włosy przed zapleceniem w warkocz nasmarować olejem albo odżywką. Najedzą się, a nikt nie zauważy, że je odżywiałaś przez cały dzień. Wrócisz do domu, zmyjesz i nie bedziesz miała wrażenia, że je zaniedbałaś. Przemyśl to

Cytat:
teraz czekamy na porost

A machasz nogami?

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-06-24, 18:33   #36790
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

Szkoda Mam podobnie ze swoimi włosami. Tylko raz czy dwa wyszły tak, jak wyglądają w realu. zwykle wychodza płaskie. A teraz jeszcze nie da się zobaczyć Twojego wibrującego koloru
moze jak bedziemy na jakies wycieczce i maz zrobi aparatem to uchwyci, ale teraz taka paskudna pogoda ze nie wiem kiedy znow gdzies pojedziemy, mam fotki z niedzieli ale robione o 21.30 jak po polowach wypuszczam ryby (zlowilam 3kg, jak na poczatkujace wedkarke to niezle) i widac czerwien ale i tak ciemniej

Cytat:
bo wszyscy dowiedzą się, kiedy to było

Cytat:
To mnie jednak zaskoczyłaś. Na zdjęciach nie wyglądało to w taki sposób, jak opisujesz. Ale cóż, sama najlepiej znasz własne bolączki
Mnie się cięcie podoba nawet bardzo.
w krotkim czasie tyl mi strasznie urosl i to dziwacznie wygladalo, w ogole jakies ciezkie sie zrobily, jak nie moje, mam cieniutki klaczki a nagle sie tak zrobilo jakos jakbym ze 3 peruki nosila

Cytat:
Albo my Cię pogonimy
trzymam za slowo

Cytat:
A we Wro burza a ja włosy spięłam no cóż, jutro dostaną jeść
w Dublinie leje od 13

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
kocham Twoje emoty

Cytat:

A machasz nogami?
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-06-24, 18:38   #36791
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
mam nadzieje, odkad jestesmy w Irlandii nie bylismy na zadnej porzadnej imprezie tanecznej (zwykle jak chodzilismy na takie to jako ostatni zlazilismy z parkietu, na jednych andrzekach w knajpie to DJ od 4 rano do 7 gral tylko nam, niedobitki siedzialy/lezaly na stolach i tylko my na parkieciea zamowiony byl do 5)

Dla wlosow napewno byla masakra dlatego zaczelam cala zabawe jak maz pojechal w tygodniu na ryby z kolega, o ile farbe przezyl (kupowalismy razem) to z rozjasniaczem byloby gorzej, dowiedzial sie po fakcie
wlosy przezyly, nic nie wypadlo, podraznien nie bylo (uwazalam zeby rozjasniacz nie dostal sie na skalp)

wiec po 1.5 roku wrocilam do czerwieni i w niej zostane, jak mi durne pomysly wpadna do glowy to bede ogladac stare zdjecia zeby sobie je wybic

tutaj to jest Fiery Red 6.60
To moja farba W Polsce jest ,mniejsze opakowanie, ale to co wkleiłas widziałam niedawno jak byłam we Włoszech. Różnisię tylko tym, ze ma niby jakąś lepszą odzywkę po koloryzacji.
Dokładnie - teraz już nie szalej, jak już mas swój kolorek i to dobra myśl, żeby wracać do zdjęć - na pewno niektóre Cię zniechęcą do kombinwania z kolorem.

Cytat:
jak sie baba uprze to tak naprawde niewazne czy zdrowe czy nie mam wiedzmowaty charakterek i czerwony bardziej do mnie pasuje, najwazniejsze ze ja jestem zadowolona, maz tez, kotu myslalam ze wszystko jedno ale za tymi czerwonymi wlosami lata bardziej i zawsze zaczepia mnie za nie jak sie pochylam(ale tym razem nie robie przegiec, kolor zostaje i nie bedzie juz rozjasniania czy przyciemniania, tylko odrost)

teraz czekamy na porost
Co do kota, to już Ci pisałam, że mądra bestia i wie co dobre
Cytat:

Nie mogę się doczekać.
Przepraszam, nie wiem, co sobie ubrdałam 660 Garnier color Naturals - to pamiętam jak z nut, ale dlaczego sobie mango utrwaliłam?

Bo była tu taka jedna Ruda Lisica z mango na głowie, okulary miała na jednym zdjęciu.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 18:38   #36792
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Cóż - mazidła albo ZSK.
To już czas zacząć
Nie ma
Pamiętaj też o zapisaniu pogody. Potem będziesz mogła zastosować podobny zestaw.
Zrób warkocz, podepnij. To im nie zaszkodzi. A zwsze można włosy przed zapleceniem w warkocz nasmarować olejem albo odżywką. Najedzą się, a nikt nie zauważy, że je odżywiałaś przez cały dzień. Wrócisz do domu, zmyjesz i nie bedziesz miała wrażenia, że je zaniedbałaś. Przemyśl to
W sumie jakbym miała zamawiać już coś w internecie to wolałabym od razu więcej, bo tak to się nie opłaca, wydać 4-5zł na kreatynę +15 za przesyłkę (strzelam z tą ceną). Jak będę miała jakiś przypływ gotówki, to chciałabym zamówić od razu coś więcej

Czas już zacząć? Hmm, pracuję nad tym

Ok, czyli musi być pogoda-wszystko co użyłam-efekty, mam nadzieję, że mi to pomorze. Chyba, że zmiany włosowe spowodowane są, np. zbliżającym się okresem

Aaaaach, warkocze... Nie wiem, nie wiem, no mam chyba jakiś uraz z dzieciństwa po tych warkoczach

Pracuję nad sobą
Stary 2011-06-24, 18:49   #36793
Eloe77

Cytat:
moze jak bedziemy na jakies wycieczce i maz zrobi aparatem to uchwyci
Czekam, czekam
Cytat:
w krotkim czasie tyl mi strasznie urosl i to dziwacznie wygladalo, w ogole jakies ciezkie sie zrobily, jak nie moje, mam cieniutki klaczki a nagle sie tak zrobilo jakos jakbym ze 3 peruki nosila
Skoro źle się z tym czułaś. Ale efekt ekstra
Cytat:
trzymam za slowo
Na nas możesz liczyć
Cytat:
w Dublinie leje od 13
To przeslę Ci nieco słońca. Własnie burza się skończyła i wyszło słoneczko. I tak już kolejny raz dzisiaj

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
To moja farba
w moich Rossmannach jeszcze nie trafiłam, ale trafię. nie podoba mnei się propozycja Garniera dla mnie.
Cytat:
Bo była tu taka jedna Ruda Lisica z mango na głowie, okulary miała na jednym zdjęciu.
Możliwe. Ale numerek i wszystko inne zapamiętałam bezbłędnie
Cytat:
W sumie jakbym miała zamawiać już coś w internecie to wolałabym od razu więcej, bo tak to się nie opłaca, wydać 4-5zł na kreatynę +15 za przesyłkę (strzelam z tą ceną). Jak będę miała jakiś przypływ gotówki, to chciałabym zamówić od razu coś więcej
Pewnie! A od ZSK można się uzależnić
Cytat:
Czas już zacząć? Hmm, pracuję nad tym

Cytat:
Ok, czyli musi być pogoda-wszystko co użyłam-efekty, mam nadzieję, że mi to pomorze. Chyba, że zmiany włosowe spowodowane są, np. zbliżającym się okresem
Może być i tak.
Cytat:
Aaaaach, warkocze... Nie wiem, nie wiem, no mam chyba jakiś uraz z dzieciństwa po tych warkoczach
Nie są takie złe, naprawdę. Spróbuj, tylko pamiętaj, ze mają być luźne i gumka tylko na dole!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-06-24, 19:04   #36794
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Pewnie! A od ZSK można się uzależnić
Jak będę miała pieniądze to przyjdę po poradę do Mistrza i doradzi mi co jeszcze mogę sobie wziąć coby lokom dobrze zrobić
Cytat:
Dzięki, przydadzą się

Cytat:
Nie są takie złe, naprawdę. Spróbuj, tylko pamiętaj, ze mają być luźne i gumka tylko na dole!
Ogólnie mam taki problem... Mam dużą głowę i dużo włosów, i luźny warkocz na mojej wielkiej głowie chyba nigdy dobrze nie wygladał Nie wiem, ogólnie najlepiej się czuję, jak mogę zasłonić twarz włosami

Pracuję nad sobą
Stary 2011-06-24, 19:13   #36795
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
w moich Rossmannach jeszcze nie trafiłam, ale trafię. nie podoba mnei się propozycja Garniera dla mnie.
Możliwe. Ale numerek i wszystko inne zapamiętałam bezbłędnie
W "moich" Rossmanch też bys nie trafiła Serio, ten kolor widzę tam baaardzo rzadko. Za to w Drogerii Natura jak najbardziej-zawsze są
P.S A jaką propozycję dał Ci Garnier? Mają taką obcję dobieraniakoloru na swojej stronie?

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774

Edytowane przez Benek23
Czas edycji: 2011-06-24 o 19:23
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 19:54   #36796
kama1615
Przyczajenie

Witam wszystkie zakręcone wizażanki

Mam nadzieję, że przyjmiecie do swojego grona jeszcze jedną zagubioną kręconą głowę Do tej pory tylko regularnie podglądałam wasze forum i w końcu nadszedł ten dzień, że także postanowiłam wałczyć się do rozmowy o naszym wspólnym skarbie jakim są loczki, o które trzeba bardzo dbać. Choć muszę się przyznać, że przez ostatnie 8 miesięcy wyrządziłam wielką krzywdę swoim kręciołkom prostując je codziennie, kiedy to miałam gorszy okres w swoim życiu i nic mnie nie cieszyło, a wszystko wręcz przeszkadzało i za wszelką cenę próbowałam coś zmienić i niestety padło na moje cudowne (kiedyś) włoski. Teraz tego bardzo żałują bo jeszcze 8 miesięcy temu miałam śliczne loczki, a teraz już nie kręcą się tak jak kiedyś. Jednak i tak myślę, moje włosy są dość silne i dzięki odpowiedniej pielęgnacji dojdą do siebie, ponieważ już po tygodniu od odstawienia prostownicy włoski z dnia na dzień mają lepszy skręt Więc mam nadzieje, że uda mi się wrócić do stanu sprzed prostowania, za pomocą własnej motywacji oraz waszych cennych rad, które tak naprawdę uświadomiły mnie do końca w myśli, że powinnam zadbać o swoje loczki.

Załączam także zdjęcia moich loczków:
1- sprzed prostowania
2- tydzień po odstawieniu prostownicy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1454.jpg (33,4 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4478.jpg (28,5 KB, 41 załadowań)
Stary 2011-06-24, 20:15   #36797
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:

tutaj
post jaki widziala DMkAnia, a ponizej fotka
Kiedyś przez przypadek przeczytałam o planowanych zmianach, ale nie wiedziałam o co chodzi. Potem bacznie szukałam co też planujesz. Odważna jesteś i wiesz czego chcesz, za to Cię uwielbiam.
Nowy kolor jest bardzo wyrazisty, a po cięciu loki bardzo fajnie wyglądają.

Cały czas myślę o tym, że przydałoby mi się cięcie. No i tylko o tym mówię, a nie pójdę bo się boję.
Mam prawie wakacje, więc może teraz się zapiszę

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 20:22   #36798
kama1615
Przyczajenie

Witam wszystkie zakręcone wizażanki

Mam nadzieję, że przyjmiecie do swojego grona jeszcze jedną zagubioną kręconą głowę Do tej pory tylko regularnie podglądałam wasze forum i w końcu nadszedł ten dzień, że także postanowiłam wałczyć się do rozmowy o naszym wspólnym skarbie jakim są loczki, o które trzeba bardzo dbać. Choć muszę się przyznać, że przez ostatnie 8 miesięcy wyrządziłam wielką krzywdę swoim kręciołkom prostując je codziennie, kiedy to miałam gorszy okres w swoim życiu i nic mnie nie cieszyło, a wszystko wręcz przeszkadzało i za wszelką cenę próbowałam coś zmienić i niestety padło na moje cudowne (kiedyś) włoski. Teraz tego bardzo żałują bo jeszcze 8 miesięcy temu miałam śliczne loczki, a teraz już nie kręcą się tak jak kiedyś. Jednak i tak myślę, moje włosy są dość silne i dzięki odpowiedniej pielęgnacji dojdą do siebie, ponieważ już po tygodniu od odstawienia prostownicy włoski z dnia na dzień mają lepszy skręt Więc mam nadzieje, że uda mi się wrócić do stanu sprzed prostowania, za pomocą własnej motywacji oraz waszych cennych rad, które tak naprawdę uświadomiły mnie do końca w myśli, że powinnam zadbać o swoje loczki.

Załączam także zdjęcia moich loczków:
1- sprzed prostowania
2- tydzień po odstawieniu prostownicy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1454.jpg (33,4 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4478.jpg (28,5 KB, 7 załadowań)

Edytowane przez kama1615
Czas edycji: 2011-06-25 o 11:07
kama1615 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 20:26   #36799
Basai77
Raczkowanie

Cytat:
naprawde mialam nie wstawiac tutaj bo nie chce propagowac niezdrowych rzeczy no ale skoro juz sie wydalo (jestem tak zadowolona ze mi sie to wczoraj poprostu napisalo)

no bo dalam to w watek 'zapuszczamy wlosy', stosuje teraz kosmetyki i suplementy na porost, generalnie przygotowalam sie ze moge sie po zabiegu musiec obciac na zapalke i dlatego wlazlam na tamten watek, no i chcialam cos dowiedziec sie od Laudik (pomogla bardzo, dzieki niej uzywam teraz kosmetykow Doo Gro dla afroamerykanek, na razie sluza super)

tutaj
post jaki widziala DMkAnia, a ponizej fotka

usuwanie zrobilam przy uzyciu rozjasniacza Garniera ktorego juz kiedys uzywalam i wiedzialam co mi wyjdzie (choc z henna to do konca nie wiedzialam), nie zastosowalam 'sciagacza' koloru poniewaz nie dalby rady, sciagacz usuwa tylko sztuczny pigment, natomiast henna wiaze sie z ludzka keratyna wiec nie ma szans, to samo dotyczy czerwonych farb, te farby robione sa tak aby wnikac do wnetrza wlosa i tam rozpuscic barwnik, dlatego tak trudno pozbyc sie czerwonego koloru

rozjasniacz trzymalam 20 minut, ja hennowalam ok 16 razy wiec wyszlo tak ze przy skorze - wsciekla pomarancza a im dalej tym ciemniej, od polowy wlosow wyszla wsciekla czerwien, po zmyciu rozjasniacza - mycie odzywka, maska, suszenie i farba - na pomarancz - Garnier Vibrant Red a na dlugosc Fiery Red (ten drugi to Benkowy,, jest jasniejszy od pierwszej, musialam tak aby uzyskac jednolity kolor, teraz zamierzam farbowac tylko odrosty i co 6 miesiecy calosc, raz w miesiacu na dlugosc odzywka kolorujace Revlona, laudik polecila mi Pure Red ale jak skoncze to kupie Fiery Red)

wiecej grzechow nie pamietam
A wloski nadal piekne,nic nie zniszczone,EXTRA!!!
Basai77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 20:49   #36800
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Kiedyś przez przypadek przeczytałam o planowanych zmianach, ale nie wiedziałam o co chodzi. Potem bacznie szukałam co też planujesz. Odważna jesteś i wiesz czego chcesz, za to Cię uwielbiam.
Nowy kolor jest bardzo wyrazisty, a po cięciu loki bardzo fajnie wyglądają.
(wystarczy? jakby co to zerwe wiecej, zasypalas mnie pochwalami)

Cytat:
Cały czas myślę o tym, że przydałoby mi się cięcie. No i tylko o tym mówię, a nie pójdę bo się boję.
Mam prawie wakacje, więc może teraz się zapiszę
tylko pamietaj byc twarda i nie pozwol robic fryzjerowi czegos czego nie chcesz, ja sie wybieram znow we wrzesniu, jak kiedys opuszcze Dublin to bede smutna, tak trudno znalezc dobrego fryzjera....

Cytat:
Napisane przez Basai77 Pokaż wiadomość

A wloski nadal piekne,nic nie zniszczone,EXTRA!!!

zdrowe potrafia wytrzymac wiele, ale nie jestem juz totalnie CG, w ogole na razie uzywam kosmetykow typowych dla afroamerykanek, no i slsu, ale olejuje przed kazdym myciem i na razie stosuje po myciu tylko maski nie odzywki, skret po nich mam wzmocniony i jakos w ogole trwalszy, wrocily moje stare wlosy (po rozjasnianiu bylo mycie i maska na 30 minut, potem suszenie i farba, i znow mycie i maska na 30 minut, mysle ze to duzo dalo)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2011-06-24 o 22:06
Stary 2011-06-24, 20:59   #36801
bernadka20
Wtajemniczenie

Eloe
Jak sama napisałaś. Poza tym w Turcji jak wspomniałaś chodzą kobiety w chustach i bez. Zły przykład . Jednak kobiety, które są w wierze muzułmańskiej wychowywane są tak samo jak inni muzułmanie.
Tak dla ciekawostki. Miałam okazję zobaczyć kulturę prawosławną (Białystok). Byłam na weselu kuzyna mojego TŻ, który poznał dziewczynę z wiary prawosławnej. Ślub odbył się w cerkwi. Powiem Ci, że dla mnie trochę śmiesznie to wyglądało jak Pop zaczął śpiewać a potem zanim tak równo chór. Jestem tolerancyjna i szanuję kulturę i wiarę innych osób.
Jednak zdenerwował mnie fakt, że niektórzy (bo przecież rodziny były podzielone na te co są katolikami i na prawosławnych) nie uszanowali kultu prawosławnego i z odkrytymi ramionami weszli do cerkwi. Para młoda wyraźnie prosiła o zasłonięcie. Dlatego nawet założyłam wiesz spódnicę + bluzeczkę z żabotem krótki rękaw z matury (a przebrałam się w pokoju hotelowym wesele było w hotelowej restauracji)
.

Co do ludzi to ja to mam totalnie gdzieś...Widziałam babcie ostatnio i skomentowały mój strój w kościele, że takie obcasiska wysokie, że nie dość, że taka wysoka to obcasy. Na co jej to. Mój TŻ się wstrzymał od komentarza, bo mówię, że dla takich babć (moherów) to frajda jak się jeszcze uwagę im zwraca. W ogóle to do kościoła w czym się przychodzi to sprawa osobista. Mnie denerwuje ta "rewia" mody. Wczoraj Boże Ciało i byłam na procesji...Ile komentarzy słyszałam potem, że ta to tak wyglądała a ta to tak...O jeny ...
Co o tym myślisz ?

Wracam z piwka byłam z moimi przyjaciółkami
O jakie komplementy włosowe dostałam hehe

nusia
Posłuchaj Eloe. Ja na drugi dzień przed myciem a muszę wyjść z domu na zakupy to zawsze zaplatam włosy luźno w kłos albo warkocz. Zaplatam na bok...i mam gumeczkę z różyczką. Naprawdę świetnie to wygląda !
Muszę wstawić tu dla Ciebie specjalnie zdjęcia, żebyś się przekonała jak to ładnie wygląda Tyle tych gumek z różyczkami i zapinek widziałam...
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka

Edytowane przez bernadka20
Czas edycji: 2011-06-24 o 21:20
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 21:13   #36802
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Swoja droga,nie myslalam,ze w drodze do odpowiedniej pielegnacji mozna zrobic tyle bledow taktycznych;d Myslalam,ze jak je rozczasuje szczotka to nie robie im niczego zlego;d W koncu to drewniana szczotka, a tu takie cos;d
Przeszukaj sobie porady dla osób z wypadającymi włosami. Na pewno odnajdziesz tam listę swoich błędów przeszłych i aktulnych. Ja kiedyś natrafiłam i się złapałam za głowę!! Szukałam co prawda na temat nadwrażliwej skóry ale mechanizm jest ten sam - non nocere. Stosuję się jak mogę i skóra ma się lepiej i włosy też nie narzekają Też schowałam drewnianą szczotkę, którą kupiłam bo wydawała mi się delikatniejsza od zwykłej
Cytat:
mam nadzieje, odkad jestesmy w Irlandii nie bylismy na zadnej porzadnej imprezie tanecznej (zwykle jak chodzilismy na takie to jako ostatni zlazilismy z parkietu, na jednych andrzekach w knajpie to DJ od 4 rano do 7 gral tylko nam, niedobitki siedzialy/lezaly na stolach i tylko my na parkieciea zamowiony byl do 5)

Zacny kolo
Cytat:
Z gotowych sklepowych odżywek z proteinami hydrolizowanymi zrobiłam posta, jest podpięty w 1szym poście
Cytat:
No i źle się czuję z tymi związanymi włosami, czuję jakbym robiła im krzywdę
Tyle pięknych upięć!! TU. Z loczków jest łatwiej zapleść niektóre bo loczek o loczek się trzyma, nie to co na prostych
Cytat:
Gdzie jest puszak? Na zdjęciach u mnie chyba schował się przed światem.
A jest czasem taki przyczajony, co włosy nie chcą schnąć przy skalpie

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 21:16   #36803
bernadka20
Wtajemniczenie

Ajrisz
No tam troszeczkę raptem tłuściutkie. Nie przesadzaj :P
Nasza Ajrisz ścięta na boba ? Czy mnie się tylko wydaje ?
Bardzo ładnie masz ścięte ))

pseudofeministka
Szczotki powinny używać osoby, których struktura włosów jest prosta. A Ty miałabyś z 2b, gdybyś zaczęła dbać jak my kręciołki :P
Grzebień drewniany wskazany z szeroko rozstawionymi zębami jak już a nie szczotka. Ty Ty

Edytowane przez bernadka20
Czas edycji: 2011-06-24 o 21:18
Stary 2011-06-24, 21:38   #36804
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Ajrisz
No tam troszeczkę raptem tłuściutkie. Nie przesadzaj :P
Nasza Ajrisz ścięta na boba ? Czy mnie się tylko wydaje ?
Bardzo ładnie masz ścięte ))
A ścięta, dziękuję
Zaryzykowałam - fajna zniżka na gruponie - i trafiłam na świetną fryzjerkę. Sama z siebie nie użyła degażówek, włosy same się układają (z wyjątkiem grzywki niestety) i jest ich 3 kg mniej. O wielkie dziwo łatwiej mi się podkręcają niż dłuższe I mi wygodniej, trza się było wcześniej obciąć :P
Dochodzę do wniosku że zniszczone musiały być - miesiące leczenie i "niedożywienia", niby nic ale też mogą dać włosom w kość

Stary 2011-06-24, 22:03   #36805
bernadka20
Wtajemniczenie

Ajrisz
I słusznie, że zaryzykowałaś. Bardzo ładnie Tobie w takiej fryzurce
Zniszczone jak najbardziej nie służą. Wiem po sobie...Ładniej się kręcą tylko i wyłącznie dzięki temu, że przestałam prostować i zaczęłam pielęgnować. Ścinane były zniszczone końcówki.
Sama pielęgnacja nic nie zdziała jak są zniszczone...Niestety trzeba ścinać.

P.S Jaką ja dziś wspaniałą kawę Latte wypiłam...No normalnie cudo ! Nigdy takiej nie piłam dobrej...!
A właśnie miałaś przejeżdżać kiedyś przez Dębicę w stronę Tarnowa i jak ?
Stary 2011-06-24, 22:10   #36806
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Z gotowych sklepowych odżywek z proteinami hydrolizowanymi zrobiłam posta, jest podpięty w 1szym poście

Tyle pięknych upięć!! TU. Z loczków jest łatwiej zapleść niektóre bo loczek o loczek się trzyma, nie to co na prostych
Znalazłam posta trzeba tylko znaleźć czas żeby się wybrać do sklepu

Hmm, no nie wiem, jakoś mi te warkocze średnio przypadają do gustu tak szczerze...

Pracuję nad sobą
Stary 2011-06-24, 22:15   #36807
bernadka20
Wtajemniczenie

nusia
Zrobię jutro zdjęcie i się przekonasz Życzysz sobie kłos czy warkocz ?
Sama sobie potrafię zaplatać kłosa..Trudniej mi z francuskim warkoczem (warkocz dobierany - francuz) :P

Ajrisz
Czytałam Twojego bloga. Płukanka rozjaśniająca jest bardzo dobra z Rumianu Rzymskiego albo Rumianku pospolitego
Możesz dopisać
Stary 2011-06-24, 22:19   #36808
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
nusia
Zrobię jutro zdjęcie i się przekonasz Życzysz sobie kłos czy warkocz ?
Sama sobie potrafię zaplatać kłosa..Trudniej mi z francuskim warkoczem (warkocz dobierany - francuz) :P
Hmm, kłos czy warkocz... Dobre pytanie, nie mam pojęcia, bo nie wiem czym to się różni
I dziękuję za poświęcenie Nie mogę się doczekać zdjęć

Pracuję nad sobą
Stary 2011-06-24, 22:30   #36809
bernadka20
Wtajemniczenie

nusia
Żadne poświęcenie. Ja tam lubię się bawić włosami
Zaraz pokażę
kłos -> http://i2.pinger.pl/pgr244/3ebd658f00181fae4dd789fd
warkocz->http://i.pinger.pl/pgr273/cc016ae60005e2ff4d4d760e
warkocz dobierany-francuz-warkocz francuski -> http://www.zeberka.pl/img/z/298a.jpg
jest jeszcze duński a tego to już w ogóle nie umiem zrobic a tak po drugie tak ładnie nie wygląda :P
Stary 2011-06-24, 22:47   #36810
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
P.S Jaką ja dziś wspaniałą kawę Latte wypiłam...No normalnie cudo ! Nigdy takiej nie piłam dobrej...! śnie miałaś przejeżdżać kiedyś przez Dębicę w stronę Tarnowa i jak ?
Pisz mi tak jeszcze Ajrisz=niepoprawna kawofilka
Cytat:
Hmm, no nie wiem, jakoś mi te warkocze średnio przypadają do gustu tak szczerze...
Te akurat trochę przaśne są, ale ładnie opisali ja robić. Zamiast zaplatać francuza można zawijać z dobieraniem, fajna sprawa

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości)

Zasady wysyłania wiadomości