|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Jak będę chciała pospać to podrzucę rodzicom do pokoju obok, bo Ona za daleko mieszka na takie podrzucanie =))) he he
|
|
|
|
#632 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
|
|
|
|
|
#633 | |||||
|
Zakorzenienie
|
To dobrze
![]() Cytat:
![]() 2. Oj, współczuję bólu krocza, znam go za dobrze Aiszko, to Ci się pokomplikowało Cytat:
![]() Moje szyszki z petitkami zamiast ryżu wyszły pysznościowe ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Chyba w różnych konfiguracjach mogą być Oglądałam właśnie w googlach, nie polecam osobom o słabych nerwach
|
|
#634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo lula na szczescie sama poszla po rozum do glowy i zaczela doceniac swoja
|
|
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
ale chyba nie zawsze ;p w koncu malenstwo nie bedzie mialo tylko jednych dziadkow ;p
|
|
|
|
#636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w googlach mowisz, zaraz sobie lookne
|
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
No, z pokruszonymi
Bo w Tesco nie było (albo mąż nie znalazł) ryżu. A pooglądaj sobie Ja tylko rzuciłam okiem, ale jakbym dłużej oglądała to załamka... Moje rozstępy już takie stare, blade, to można udawać, że ich nie ma. Na brzuchu na razie nie mam i fajnie by było, jakby tak zostało. Pobożne życzenia
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-06-24 o 20:23 |
|
|
|
#638 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój tż jest najlepszy Coś rozmawiamy o rozstępach właśnie i on mówi, że bez sensu, ze się robią rozstępy skoro jesteśmy tak stworzone, że w ciąży rośnie brzuch i się naciąga skóra i to już powinno być jakoś "pomyślane" żeby jednak się nie robiłyCytat:
Jedynie kołyskę sprowadzili. Nie możesz się nakręcać na nią tak negatywnie, ciesz się, że się cieszy, może troszkę przesadza ale to miłe, że chce zadbać o wnukaEhh, no trudno... Cytat:
|
|||
|
|
|
#639 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a z tego co opisujesz to mi też wygląda na rozstępy to masz zapędy jak mój mąż- on chciał psa wkładać i jeździć po osiedlu ![]() bodziaki? czy wózek wózek taki jak Natka tyle, że model GT i kolor czarno-zielony, a body to już jutro porobię zdjęcia bo dziś za ciemno Cytat:
![]() 2. z dwojga złego i tak wolę altankę niż ściany w bloku hehe a takie chłodne ściany domu to już w ogóle bajka
|
|
#640 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#642 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a te foty z google-masakra![]() Cytat:
rzeczywiscie Twoj TŻ jest najlepszy, no bo po co to takie bez sensu jest z tym naszym cialem skoro wiadomo ze bedziemy rodzily?Cytat:
|
|
|
#643 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór
![]() Cytat:
ale może jutro pokręcę tyłkiem - jak to siostra mówi na imprezie z okazji Nocy Świętojańskiej (oby pogoda dopisała i fajny zespół był)Cytat:
ja dzisiaj miałam jechać na badania ale pomyślałam że może być laboratorium zamknięte (zrobią sobie długi weekend - a nie ma jak sprawdzić) i na daremno bym pojechała i kasę straciła, pojadę w poniedziałek Cytat:
Cytat:
moja teściowa ostatnio ciągle mówi że teraz lepiej wyglądam z brzuszkiem jak "baba" bo tak to wyglądałam jak anorektyczka -wg niej. W ogóle jak była moja mama to miałam wrażenie że teściowa chce pokazać się z lepszej strony (wyscigi - która teściowa lepsza )Cytat:
a pytanie z innej beczki? 2 też kupujecie jakieś oryginalne? Ja myślę o tych z biedronki - dziewczyny polecają i porównują do oryginalnych Pampersów Cytat:
poza tym ja długo na kolanach nie trzymam bo mi nogi zaraz cierpną i lepiej mi jak lapek leży obok a ja mogę się koło niego na różne pozycje układać ![]() Cytat:
dzisiaj nawet małż trzymał na brzuszku dłoń a ja akurat ziewałam i on mówi tak: " nie ziewaj bo Ci się skóra napina i dziecko rozciągasz" i ostatnio jak trochę mi pępek zaczyna już wychodzić ( najbardziej jak się trochę odchylę do tyłu) to tż łapie dwoma palcami za niego i się cieszy jak dziecko
|
|||||||
|
|
|
#644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pocieszam się narazie tym, że są malutkie i wyglądają jak prześwitujące żyłki ![]() thelilah no ja nie wiem dlaczego tak to źle pomyślane jest, jakiś ubytek fabryczny mamy mooonik soczku mu poleje bo do pracy jeszcze idzie
|
|
|
|
|
#645 |
|
Rozeznanie
|
Co piszecie o rozstępach to sobie przypominam żeby się kremem posmarować, bo ciągle zapominam (przez całą ciążę może z 5 razy się posmarowałam). W końcu się doigram tych rozstępów bo się nie smaruję a póki co na brzuchu jeszcze nie mam
i krem na wierzchu leży żeby mieć go na widoku i pamiętać o smarowaniu a ja głupia i tak się nie smaruję |
|
|
|
#646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Twój tż też udany ![]() Ja się smaruję codziennie a i tak coś wyszło
|
||
|
|
|
#647 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie jest chyba gorszy cellulit bo bardziej widac ale przynjamniej mozna sie tego dziadostwa pozbyc na amen
|
|
#649 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
do tego doszła boląca kość ogonowa. Ostatnio nieśmiało wspominałam ginkowi o tym, nic konkretnego nie odpowiedział, teraz ide w tym tygodniu na kontrolę to już chyba mocniej zaakcentuję ten problem bo też się o rozejściu spojenia naczytałam Cytat:
|
|
#650 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#651 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja staram się smarować, nawet dwa razy dziennie... A już napewno lecę do łazienki jak mnie skóra swędzi na brzuchu
![]() Fajny efekt przynosi oliwka bambino. Jak jestem pod prysznicem to smaruje na mokre ciało w między czasie myję wlosy a potem spłukuję :-D Na brzuszku nie mam, ale za to stare na piersiach po kuracjach hormonalnych tak od spodu ![]() Nooo cellulit u mnie się pojawił na udach i trochę pośladkach... dramat...
|
#652 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#653 |
|
Zadomowienie
|
Ja celluit mam od dawna i się z nim już pogodziłam w miarę =/ muszę Sobie kupić oliwkę do masażu ziaji, kiedyś używałam i bardzo Mi się podobala
|
|
|
|
#654 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#655 |
|
Zadomowienie
|
Ja też wolę celluit od rozstępów =)
|
|
|
|
#656 |
|
Wtajemniczenie
|
Przekopałam dokładnie maila, jednak od obu mam potwierdzenie wysłania, od jednego z poniedziałku od drugiego z wtorku bardzo wcześnie rano czyli teoretycznie powinno dojść tymbardziej że miało iść jako priorytet
![]() Ktoś pytał o szkołę rodzenia, ja chodzę już dwa tygodnie, na moim kursie jestem najmłodsza (chcąc ją zaliczyć musiałam iść już teraz bo potem wakacyjna przerwa więc bym nie zdążyła), narazie na 1 wykładzie położna omawiała fazy porodu jak to wygląda itp. a na 2 przerabialiśmy pozycje jakie można np. w 1 fazie porodu przyjąć żeby pomóc w rozwieraniu szyjki itp. Jak będzie coś ciekawego to napewno się z wami podziele wiedzą
|
#657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja na odwrot, jak widze te dziurki w tych swoich udach to bleeeee
|
|
|
#658 | ||
|
Zakorzenienie
|
oki
![]() Cytat:
aż ostatnio filmik nagrywaliśmy, żeby kiedyś pokazać małej Cytat:
u mnie też jak się "zastanę" chwilę mi zajmuje dojście do siebie, a jak czasem się nagle zerwę z łóżka to aż krzyczę z bólu ![]() mi gin powiedział, że można się ściskać specjalnymi pasami, co się zakłada na biodrach, ale za chwilę sam dodał, że średnio to wygodne do noszenia i chodzenia :/ przeglądnęłam parę ostatnich stron wątku "polecamy-odradzamy" i przeczytałam, że łóżeczka Klupś nie cieszą się dobrą opinią, że słabe jakościowa itp. I kurde nie wiem teraz co? A te podobno lepszej firmy kosztują ponad 100zł więcej co z jednej strony nie jest może dużo, ale z drugiej przy wszystkich wydatkach jakie nas czekają to jednak spora różnica i też była mowa o sprzedawcy z allegro- my sweet baby, że nie polecają ich pościeli a odnośnie kosmetyków do pielęgnacji - polecają Hipp'a i BabyDream z Rossmana
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2011-06-24 o 21:29 |
||
|
|
|
#659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#660 |
|
Zadomowienie
|
ale tych dziurek możesz się pozbyć... nawet jak nie wiadomo jakie wielkie będą to ciężką pracą i będziesz miała nóżkę jak modelka... a z rozstępami już nic nie zdziałasz... jedyne co to trochę zbledną i tyle...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.

Takie dwie poziome kreseczki lekko fioletowe, o dł. 1cm, muszę to poobserwować.

mnie boli w kroku- ponoć spojenie się rozchodzi i gin powiedział, że na to nie ma sposobu
tyle, że wyczytałam, że jest to też niebezpieczne, bo jak się za bardzo rozejdzie to jest wskazaniem do cesarki...
a i my pewnie będziemy często zmieniać, bo nie będziemy wiedziały jak często na początku

w googlach mowisz, zaraz sobie lookne

chociaż po rozpracowaniu wózka, spacerówka też jest dobrze zabudowana i nadaje się spokojnie na zimę

do tego doszła boląca kość ogonowa. Ostatnio nieśmiało wspominałam ginkowi o tym, nic konkretnego nie odpowiedział, teraz ide w tym tygodniu na kontrolę to już chyba mocniej zaakcentuję ten problem bo też się o rozejściu spojenia naczytałam 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)