|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
Cytat:
A przypomnij jeszcze raz jaki model ![]() Ja dopiero wróciłam z ikei i cerrfura, ale jestem zadowolona bo pokupowaliśmy dużo do naszego kącika- pokoiku haha , tato właśnie kończy kłaść gładź, jutro rano malujemy na bury fiolet i już upatrzyłam łóżeczko jeszcze tylko szafa jakaś i będę w pełni zadowolona i mogę czekać już leżąc do góry brzuchem I kupiłam podkładkę pod laptopa na kolana i zastanawiam się czy ona jest dobra na ciążę. Mimo wszystko chyba trochę może promieniować na brzuch (?) co sądzicie? |
||
|
|
|
#602 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
no i na kciuki skromnie liczę a jakie kwiatuszki masz na balkonie? ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
i nie wiem czy może coś promieniuje ??? odsuwam jak się da, no ale... a musisz trzymać na kolankach??
|
||
|
|
|
#603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja jednak jeszcze nie mam wakacji w pełni, ponieważ w poniedziałek mini plener, pewnie ok. 3 dni potrwa, ale potem już wielkie obijanie. W ogóle miała może któraś z was takie dziwne bóle brzucha? Mnie od kilku godzin męczy w okolicach pępka, Jak dotykam to masakra, już trochę przeszło, ale nie wiem czy się martwić czy to tak bywa
|
|
|
|
|
#604 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam skurcze i kłucie wokół pępka i jak dotykam to też boli, ale tłumacze Sobie to tak że się coś tam rozciąga =)
|
|
|
|
#605 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co to za podkładka na kolana?Cytat:
a mam pelargonie, petunie, jakieś z żółtymi kwiatuszkami i jakieś takie śmieszne małe co mają kwiatki podobne do papryczek. A cieszę się jak dziecko z nich w ogóle to mi się marzy dom z wielkim ogrodem ehhh miałabym pole do popisu wtedy
|
|
#606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta pole do popisu - raczej do podlewania, koszenia i peeełno roboty uwierz mi, lepsze kwiatuszki na balkonie
Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-06-24 o 19:02 |
|
|
|
|
#607 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję![]() Cytat:
Cytat:
jeszcze jak pracowałam to często bolał, a teraz to już przesada. Ale dopóki tż chce masować i to pomaga to jakoś sobie poradzę![]() Cytat:
O to nie wiedziałam, że na zewnątrz Też liczę na całą zimę w gondoli chociaż po rozpracowaniu wózka, spacerówka też jest dobrze zabudowana i nadaje się spokojnie na zimęDziękuję, mojej rodzince też się bardzo podoba kolor ![]() Cytat:
![]() Mój tż chciał jeszcze dzisiaj wanienkę i przewijak kupić, ale dobrze, że się nie zdecydowaliśmy bo po wpakowaniu całego wózka do auta nie było już miejsca na nic ![]() Aiszka |
|||||
|
|
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie u nas małe mieszkanie, jeden pokoj zawalony przez remont, drugi w trakcie gładzi, nie ma gdzie się ulokować to trzymam na tej podkładce. Dzisiaj swoją drogą kupiłam bo wygodne to. Na dole styropianowe kulki, na górze twarde z miejscem na picie
![]() Takie O! tyle że ja mam szare |
|
|
|
#609 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a tak serio zdaję sobie sprawę, że to obowiązki przede wszystkim, ale ile później przyjemności wiele bym dała, żeby móc sobie spokojnie wyjść do altanki i odpocząć niż kisić się w bloku...zwłaszcza jak przychodzi lato
|
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam swojego rozciąganiem nie tłumaczę bo to inny ból i odczuwam go całkiem konkretnie jak dotknę. Ostatnio mówiłam o tym gince to stwierdziła, że ciąża nie jest patologiczna więc nie ma się co bać, wziąć nospę, ale mimo wszystko dziwi mnie to trochę.
|
|
|
|
#611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kiedy obrona kochana?Cytat:
tesciowa nie ma totalnie wyczucia smaku..
|
|
|
#612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pytanie: rozstępy na brzuchu są pionowe czy poziome czy we wszystkie strony mogą się robić?
![]() Cytat:
![]() Ja bym tam najchętniej kota zapakowała i pojeździła po podwórku ![]() A ja właśnie zaczynam w jakiś popłoch wpadać bo uświadomiłam sobie, że w przyszłym tygodniu się lipiec zaczyna ![]() Cytat:
Może to faktycznie rozciąganie
|
||
|
|
|
#613 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bo nigdzie nie bylo ani na wage ani normlanie w takich wiekszych paczkach i oczywiscie co zrobilam? mam przepis na pol kg krowek wiec proporcje tez sa na pol kg no i wladowalam pol kostki margaryny, dwie lyzki kakao..Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż poszukam sobie. Mam też czasami takie wrażenie że jak mały jest gdzieś całkiem blisko i namacalnie to jak się go dotknie- czy macicy to boli tak dziwnie, jakby jakaś ochrona czy coś, macie takie wrażenie? Babka mówiła że mam mało wód płodowych , może przez to.... sama nie wiem. Ale już nie smęcę Jakos znowu nam wątek obumiera
|
|
|
|
|
#615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#617 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny Ja mam poprostu nienormalną teściową... Zadzwoniła do Mnie i się spytała czy Moja kuzynka mogłaby załatwić jakiś nowy dom dla Jej jamnika, zdziwiona się spytałam a co się stało> czemu oddaje?, to Ona że nie chce by pies był w domu jak będzie dziecko, bo to za dużo obowiązków, pies mógłby wystraszyć dziecko lub coś zrobić... No poprostu ręce opadają... Ona się tym psem wogóle nie zajmuje (tylko jej dzieci, chociaż Oni tego psa nie chcą), w dodatku to malutki, milutki, wogóle nie szczekający pies... Powiedziałam jej żeby nie oddawała go, bo to nie ma sensu i że dziecko nie będzie u Niej tak długo żeby robić takie problemy, to ona że przecież będziemy do Niej przyjeżdżać często i to też na parę dni, a nieraz napewno zostawimy Jej dziecko na długo...
Sorki że się tak rozpisałam, ale poprostu nie wytrzymam z Nią |
|
|
|
#618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A za dużo tego wszystkiego przewija się ostatnio U mnie stacjonarnie nie widzialam tego modelu ani w ogole tej firmy a szkoda... No taki wózek to jak zabawka teraz |
|
|
|
|
#619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
natka - ja mam rozstępy i takie i takie więc mogą nawet zygzakami chyba wychodzić paskudy
|
|
|
|
#621 |
|
Zadomowienie
|
natka Mi się wydaje że poziomo rozstępy tylko są
|
|
|
|
#622 |
|
Zadomowienie
|
hej kobitki
u mnie dzisiaj pogoda na depresję mówię Wam, ze jak się nie poprawi do serio się wpędzę w jakąś, bo szczerze to już mam wszystkiego dosyć... na pocieszenie zrobiłam dzisiaj rano szyszunie... i już wiem, że to był głupi pomysł, bo zjadłam już 8, a są takie niczego sobie takie dosyć spore więc dzień dobry nadwago i nie mówcie o słodyczach... u mnie dzień bez czegoś słodkiego to dzień stracony a dupsko rośnie natka - śliczny wózek... i te kolorki ![]() wiecie co ja z ciekawości zmierzyłam swój wózek. gondola ma na dł 82cm, a wcale nie wygląda. wew będzie miała jakieś 80, więc chyba nie jest źle... zamówiłam też sobie rożek na all, mam nadzieję, że będzie ładniutki... nad pamperkami myślę, u mnie są jeszcze micro te najmniejsze dostępne. potem 1,2...itd. myślę, nad jedną paczką 1 i jedną 2. na początek, bo w sumie to ciężko określić, który rozmiar będzie potrzebny... no i zaczęły się wakacje... nudą wieje w tv, trzeba będzie sobie jakoś czas umilać na wiz
|
#623 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuj wpuścić jednym a wypuścid drugim uchemCytat:
Ja widziałam w większości sklepów tylko Tako Jumper/Warrior i taki całkiem nowy model, ale np X landera nie widziałam ani jednego. Ciekawe od czego to zależy![]() Faktycznie zabawka, godzinę mi zeszło rozpracowanie wszystkiego Już się nie mogę doczekać spacerów![]() Cytat:
Ja czytałam,że dziecko potrafi jeszcze zaplątać się i wyplątać z pępowiny.Cytat:
Takie dwie poziome kreseczki lekko fioletowe, o dł. 1cm, muszę to poobserwować.
|
||||
|
|
|
#624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam w jej zachowaniu nie widzę nic złego ![]() Jej wnuk to szaleje. Wiadomo, że chce aby było mu u niej jak najlepiej, wiadomo, że będziecie zostawiać dziecko, oczywiście nie teraz, ale jak będzie większe to pewnie nie raz pomyślicie o darmowej opiece
|
|
|
|
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam na udzkach takie niby fale wiec różnie to jest z tymi rozstepami
|
|
#626 |
|
Zadomowienie
|
Nie wytrzymam, bo ona ma już hopla na punkcie tego dziecka. Wszystko już planuje. Chciała nawet zrobić kącik dla dziecka u Nich (w pokoju Jej dzieci, gdzie w dwójkę mieszkają w małym pokoju)
|
|
|
|
#627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wierze ze mowie to komus kto nie jest mna, ale uspokoj sie i ogarnij dziewczyno tylko sie cieszyc ze tesciowa ma takie podejscie i tak sie interesuje maluszkiem, nieraz pewnie bedzie chciala w czyms pomoc a poza tym jak chce zrobic ten kacik dla maluszka to za✂✂✂iscie bo jak Ty bedziesz zmeczona-a kiedys bedziesz-to ona Ci pomoze i nie ma w tym nic zlego.
|
|
|
#628 |
|
Zadomowienie
|
Oj wiem że powinnam się uspokoić, ale poprostu nie toleruje jej =)
|
|
|
|
#629 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, ale Ty to Ty a dzidzi to dzidzi i nawet jak jej nie tolerujesz to i tak maluszek bedzie musial miec kontakt ze swoja babcia
|
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie jeszcze nie raz poprosicie ją o pomoc przy maluchu. Teraz nie możemy się doczekać jak będzie i wydaje nam się, że nie oddamy nikomu na chwilę ale jak przyjdzie chęć gdzieś wyjść, pospać sobie czy nawet posiedzieć na wizażu to będziemy się cieszyć z takiego kącika dla dziecka, z nadgorliwości itp
Lula dobrze prawi. Ty jej nie lubisz, ale dziecko będzie kochało i fajnie, że oszalała już na jego punkcie- jeszcze zanim jest na świecie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:34.

najgorsze że przed mężem musze oczami świecić 

Odebraliśmy wózek
ale zmachałam się przy tym

i nie wiem czy może coś promieniuje ??? odsuwam jak się da, no ale... a musisz trzymać na kolankach??

a z kregoslupem kochana to juz wyższa szkola jazdy niestety
chociaż po rozpracowaniu wózka, spacerówka też jest dobrze zabudowana i nadaje się spokojnie na zimę