Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 1 1,30%
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 4 5,19%
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 5 6,49%
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 18 23,38%
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. 3 3,90%
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. 0 0%
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! 14 18,18%
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! 0 0%
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! 1 1,30%
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! 8 10,39%
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy 3 3,90%
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. 3 3,90%
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. 5 6,49%
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 2 2,60%
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! 1 1,30%
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! 6 7,79%
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą 0 0%
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe 3 3,90%
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-24, 20:36   #2521
brunetka2000
Zakorzenienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Widzę, że co jedna teściowa to lepsza Niestety moja też jest okropna i mam jej dosyć
Boże ale mi się teściowie trafili
Trzeba jakiś wątek założyć o teściach
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 20:45   #2522
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Widzę, że co jedna teściowa to lepsza Niestety moja też jest okropna i mam jej dosyć
Boże ale mi się teściowie trafili
Trzeba jakiś wątek założyć o teściach
E tam, my też lepsze nie będziemy tzn jakie byśmy nie były nasze synowe pewnie tak samo będą o nas mówić
Ja to mam na zmianę - raz dobrą teściową a raz złą... ale to chyba zależy od mojego widzi mi się (do takiego wniosku doszłam ostatnio )

83monia jutro idę na grilla, chciałam zrobić moje sprawdzone mufinki, ale że mam czereśnie to może sprawdzę twój przepis, tylko mam pytanie, czy nie wypływa za dużo soku z czereśni podczas pieczenia?

dusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 20:50   #2523
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kmat Pokaż wiadomość
agulla mierz czas między skurczami jak regularne to na izbę przyjęć, najlepiej zadzwoń do gin aniech ci podpowie co robić, martwić nie ma się czym tylko obserwowac i nie strasuj się a mężowi też powiedz w końcu to Wasze dziecie
To nie były takie wyraźne skurcze, tylko bardziej taki tępy ból w podbrzuszu......
A mężowi to nie, że nie chciałam mówić, tylko był w pracy i wiem, że na odległość by się tym bardziej zamarwial, jak wrócił do domu to go oczywiście poinformowałam o wszystkim
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Po pierwsze powiedz mężowi co i jak !
Będzie się ponownie martwił jak zaczniesz rodzić spontanicznie, nie będzie wiedział co się dzieję !
Ty byś pewnie nie chciała aby mąż Ci nie powiedział, że ma jakieś zmartwienia , nie ?!

Co do bóli to Ja mam takie same ale mnie kręgosłup nie boli,
sikam wiecznie - co raz częściej niż wcześniej ! i to tylko nie raz kropelki same mam wrażenie że mi się wody sączą, ale to tylko śluz.
Pocę się jak prosiak, jem za troje i co raz więcej śpie.

Co do tyg to Ja bym chyba wzięła średnią z tego co Ci powiedzieli,
czyli ok 35t i 5 dzień, jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości, jedź na IP.
Zrobią Ci badania i będziesz wiedzieć wszystko

a mężowi powiedz
powiedziałam jak już był w domu, bo na odległość to by się tylko zamartwiał a i tak by na to wpływu nie miał....
A mi się własnie praktycznie nie chce jeść..... mogłabym cały dzień nie jeść
Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Agula nie smęcisz - po to tu jesteśmy żeby się wygadać, wysłuchać i pomóc jeśli istnieje taka potrzeba i możliwość
Co prawda nie pomogę ci z tymi dolegliwościami, bo mnie też rwie cały dół i brzuch się często stawia, ale nie wydaje mi się żeby to było już. A jeśli chodzi o termin porodu to jak u ciebie jest taka rozbieżność??? Bo ja rozumiem np. jak u mnie jest, że lekarz mi mówi że jestem teraz w 37 tc, ale wymiary młodego są o 2 tygodnie do przodu (39 tc), ale nic nie wspominał o tym żebym miała rodzić teraz - ponoć ciąża jest nadal dojrzewająca
Strasznie mam smętny humor
Możliwe, że to po prostu końcówka ciąży, więc zaczynają sie pewne dolegliwości, ale po osatnim jestem przewrażliwiona......
No własnie moja gin na wizycie w 30 t.c. powiedziała że mała jest o 3 tyg większa, ale termin porodu się nie zmieni, za to ordynator położnictwa, który mnie przyjmował na oddział w niedziele rano i badał stwierdził, że Lilka jest o 3 tyg większa i termin porodu napewno się przesunie - pytałam go 2 razy... no i bądź tu mądry?
Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
brzuch twardnieje,bo pewnie pojawiają sie skurcze B-H. dziecko napiera na pęcherz dlatego uczucie ciągłej chęci sisiania. nie wazne czy to 34 czy 37 t.c. bo i tak nigdy nie wiadomo kiedy dzidzius zechce wyjść.jesli brzuch doskwiera to połóż się,zrelaksuje,weź w razie portrzeby nospę i nie martw się nie potrzebnie.już i tak miałaś nie mało stresu.mam nadzieję,że choć troche Cie to uspoki
Twardnienie mam już od jakiegoś czasu - teraz częściej.... tylko to uczuciue jakby się brzuch stawiał że aż źle mi chodzić jest takie dziwne....
Ja wiem, że mogę sobie nawet na chińskim liczydle liczyć, a mała i tak wyjdzie jak będzie chciala, tylko nie wiem czy się martwić że to 34 tc i jest za wcześnie na poród, czy że jest 37 i mogę spokojnie rodzić....
No własnie przez ten stres ostatni teraz o byle pierdnięcie będziemy panikować......

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Kurcze, nie wiem Agula a może coś się zaczyna dziać Myślę, że warto by było pojechać na IP, jeśli masz się martwić i zadręczać to może lepiej to po prostu sprawdzić. Z drugiej strony, na tym etapie ciąży u większości z nas coś tam się dzieje - u mnie mimo brania leków brzuch twardnieje, boli mnie pipka, często jakoś tak w podbrzuszu bóle miesiączkowe też odczuwam... Na razie nic z tym nie robię...
Nie no mysle, że póki nie będzie to jakiś wyraźny ból czy coś to nie ma sensu jechać.... przynajmniej tak mi się wydaje
Cytat:
agulaaaaabar- oczywiście jeśli skurcze się nie uspokoją to jedź do szpitala... a najlepsza metoda to ciepła kąpiel,zrelaksuj się w wannie ,jesli to skurcze porodowe to na pewno sie rozkręcą, ale pewnie to nie to,to powinno wszystko ustać.
Tego się trzymam, że jak to będzie TO to na pewno da o sobie znać....

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
agulaaabar twardniejący brzuch to skurcze BH i to raczej normalne w tych tygodniach... ale jeśli masz non stop twardy brzuszek to spróbuj się zrelaksować, połóż, weź nospę, powinno przejść.

Mi też wczoraj non stop twardniał, taki kamień.. i nacisk na pęcherz jakby mi się bardzo siusiu chciało a pojde i polecą dwie kropelki.

w ogóle zauważyłam ze brzuch mi twardnieje jak się sikac chce, po wysikaniu przechodzi..

co do różnic w tc to nic się nie powinno zmieniać! tp jest jeden - tej ustalony na początku ciąży , a teraz mała jest po prostu większa od średniej, ale to nie znaczy że wcześniej urodzisz
też tak mam, że jak pełny pęcherz to brzuch twardy, a jak tylko się wysikam to mięknie.
Prawda jest taka, że urodzę jak mój mały szkrab tego zapragnie heh...
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Agula kiedy masz wizytę u lekarza? jakas duża rozbieżność między tygodniami, czy mała jest na tyle duża? Powiedz mężowi ze coś się dzieje, narazie poleż i czekaj czy skurcze będą się powtarzać.
Twardniejący brzuch, ucisk na pęcherz to normalne na tym etapie.

To napiszę jak po wizycie:
wizyte mi przełożyli na 4 lipca, bo moja gin powiedziała mężowi, że skoro mnie mieli na oddziale to nie ma sensu w dzień wyjścia ze szpitala lecieć na wizytę....

Gratki dobrych wieści z wizyty
Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
ja po wizycie wszystko idealnie jak powiedzial lekarz nawet cisnienie mam teraz idealne,mala wazy 1600 lekarz powiedzial ze bardzo dobrze ja przytylam niecale 2 kg od ostatniej wizyty to juz razem 11kgtylko wdal mi sie jakis grzyb dostalam globulki,lece was nadrabiac

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Agulaaa a moze to cos z pęcherzem,stąd te bóle brzuszka i sikanie?
U mnie tak było właśnie dwukrotnie i po Furaginie przeszło
Ale to bym chyba odczuwała no zaraz po wysikaniu, że coś jest nie tak z pęcherzem

Sama już nie wiem.....

Brzuch dalej pobolewa, do tego w sekundzie się zrobiłam słaba i senna, ale ciśnienie ok..... i mężuś mi bułeczki piecze takie domowej roboty ale pachnie.....

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 20:57   #2524
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusia81 Pokaż wiadomość
83monia jutro idę na grilla, chciałam zrobić moje sprawdzone mufinki, ale że mam czereśnie to może sprawdzę twój przepis, tylko mam pytanie, czy nie wypływa za dużo soku z czereśni podczas pieczenia?
w sumie nie, ale z wisniami wg mnie jest jeszcze pyszniejsze jak masz bardzo soczyste to mozesz w mace obtoczyc, to troche wchlonie

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 20:59   #2525
Natka_
Zakorzenienie

Meszsares dziękuję za informacje Musze w takim razie poszukac jakiejś w Gliwicach My oboje z mężem jestesmy zapisani do Remedium w Pyskowicach i jesteśmy baaaardzo zadowoleni z opieki.

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
To napiszę jak po wizycie:
Szyjka powoli się zgładza, ale jeszcze odgięta ku tyłowi. Mam męża molestować, spacerować itp.. Nie bawiła się w proroka i nie stawiała terminu do którego urodzę. No i dobra, nie będe się nakręcać. Po szyjce wnioskuje ze nie szybko. Przede mną jeszcze Was trochę jest na liście.
Iustyna mi na tego grzyb w wymazie (candida cośtam..) kazała pimafucin. Fajnie nazwała: najpierw mąż, a potem pimafucin na noc co 2gi wieczór.
Jak do konca czerwca nie urodzę, to mam zrobić jeszcze usg- tak naprawdę nie wiem ile mała waży, ostatnie usg miałam w 31tc. Więc mam nadzieję, ze zdążę zrobić.
Jak do 13 lipca nie urodzę (termin na 14) to mam jechac na ktg do szpitala.
Zdziwiłam się troche z tym ktg, myślałam ze jakoś teraz będę musiała zrobić ktg i potem co tydzień..no nie wiem. Ale słucham jej zaleceń.
Jakby coś się działo niepokojącego to na izbę. I najgorsze: przez 2 tygodnie przytyłam 2 kg nie wiem, może to woda, bo ostatnio w 3 tyg przytyłam lekko ponad kilogram..
Czyli wizyta udana

Cytat:
ja po wizycie wszystko idealnie jak powiedzial lekarz nawet cisnienie mam teraz idealne,mala wazy 1600 lekarz powiedzial ze bardzo dobrze ja przytylam niecale 2 kg od ostatniej wizyty to juz razem 11kgtylko wdal mi sie jakis grzyb dostalam globulki,lece was nadrabiac

LadyInBlack gina chyba trochę poniosło :/ Miał problem pewnie z tym, że nie prowadzi Twojej ciąży.

Cytat:
i zapomnialam napisac malutka sie przkrecila lezy juz glowka do dolu

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
sms od Carmeli:
"Sarcia leniuszek nie chce ssać, ale mi laktatorem idzie nieźle w sumie je pół na pół mojego i mm. Mam nadzieje, ze będzie 100% mojego!!! Moje jej lepiej smakuje "
Pozytywne nastawienie najważniejsze! Trzymajcie sie dziewczynki i wracajcie szybko

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Mojemu koledze z liceumm kiedyś piętę przewiało Do tej pory to pamiętam!

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
aha!!! ja mam jutro wizyte o 11:00, ale bez usg
nie wiem czy rano wpadne sie przywitac, wiec prosze o kciuki juz dzisiaj
Ty masz zawsze w soboty

Co do dorzucania się na wyprawkę to macie rację, też bym się nie prosiła, bo od niekogo nie oczekiwałam. U nas rodzice zarówno moi jak i teście sami dali pieniążki, bo chcieliby cos kupić ale nie wiedzieli co potrzebujemy. I napewno nic nam nie będą wypominać bo to nie w stylu ani moich rodziców ani teściów...

Dobrze, że Pieleszka sie odezwała
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 20:59   #2526
brunetka2000
Zakorzenienie

hmm już pisałyście wcześniej, ale czy ten czop co wychodzi częściowo jest taki galaretowaty??? Można go pomylić z upławami ?
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 21:01   #2527
Vaniliova11
Zadomowienie

Natka za brak paciorka u mnie też posiew jałowy
Marinka Igorek prześliczny
Agula u
mnie rozbieżność w tp to tydzień tylko
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-24, 21:01   #2528
Natka_
Zakorzenienie

I jeszcze chciałabym prosić o kciuki, bo jutro mam egzamin

Vaniliova

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2011-06-24 o 21:03
Stary 2011-06-24, 21:05   #2529
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
w sumie nie, ale z wisniami wg mnie jest jeszcze pyszniejsze jak masz bardzo soczyste to mozesz w mace obtoczyc, to troche wchlonie
Upiekę jutro i zobaczę co mi wyjdzie, może faktycznie je z mące obtoczę
Wiśni w domku nie mam, niestety a z bananami mi się już znudziły

Wkleję jutro jakieś zdjęcie jak mi wyjdą

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Ja też chciałam prosić o kciuki za jutrzejszą wizytę... oby lekarz jutro był...

Stary 2011-06-24, 21:07   #2530
BABONIK
Zadomowienie

Natka

Brunetka- jeśli odchodzi w częściach to chyba mozna go pomylić z upławami,ale to powinna być taka "galaretka"

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 21:13   #2531
Natka_
Zakorzenienie

Dusiu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-24, 21:14   #2532
zanetaa88
Zakorzenienie

Proszę ! za wizyty, egzaminy itp !

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 21:17   #2533
Vaniliova11
Zadomowienie

Natka za egzamin
Dusia za wizyte
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 21:18   #2534
nerola
BAN stały

Cytat:
nerola, a pokazesz nam Ize?

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

No w sumie czemu nie

I trzymam kciuki

Natko i za egzamin trzymam

I Dusiu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_6562.jpg (91,8 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_6570.jpg (88,1 KB, 62 załadowań)
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 21:21   #2535
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

MOJA PANI PEDIATRA TO MÓWI ŻE:

ZAWIANIE POJAWIA SIĘ JAK KTOŚ WYPIJE MOCNEGO DRINKA
WTEDY JEST ZAWIANY....
święta prawda

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Nie wątpię masz męża pod nosem !!
meża pod nosem mam ale na razie trzeba poczekać ze dwa tygodnie żeby Julki za szybko nie wywołać - ale za dwa tygodnie to sobie nie będziemy folgowac już

już nabieram apetytu i to nie żeby na Milkę

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:

proszę bardzo

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
u mnie nie było problemów, pozwalali, dopiero pod koniec, przy dużym rozwarciu już nie; wodę piłam cały czas. Za to mąż kanapkę wsuwał a położna mu jeszcze herbatę chciała robić
taka położna podczas porodu to skarb obym i ja na taką milutką trafiła

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-24, 21:21   #2536
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
dziewczyny - mamusie, powiedzcie mi, co stosowałyście na pleśniawki u malucha? chyba mu się pojawiły....
Moja mama stosowała w moim przypadku pieluszkę osikaną przeze mnie Brzmi obrzydliwie, ale ponoć jedyne co skutkowało, ale to było 30 lat temu
Stary 2011-06-24, 21:23   #2537
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

Natka, Zanetaa, Vaniliova, Nerolka,
dziękuję bardzo
Przyda się każda para kciuków

Cytat:
No w sumie czemu nie
Śliczna ta Twoja Izunia, tak słodko sobie śpi

Edytowane przez dusia81
Czas edycji: 2011-06-24 o 21:40
Stary 2011-06-24, 21:24   #2538
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
a mogłabyś napisać przepis na muffinki te z bananami? bo mi smaka zrobiłaś a jutro jadę do miasta na zakupy z mamą bo chce sobie dywan wymienić który kupili dzisiaj - bo jej się przestał podobać jak go rozłożyła - i wykładzine do sypialni kupić i mam jej pomóc wybrać,

to może kupię gdzieś foremki do muffinek i papilotki bo nie mam takowych

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:

Vaniliova
zacisniete

a z czego ten egzamin?

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-06-24 o 21:27
Stary 2011-06-24, 21:27   #2539
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

również zaciśnięte

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-24, 21:31   #2540
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
a mogłabyś napisać przepis na muffinki te z bananami? bo mi smaka zrobiłaś a jutro jadę do miasta na zakupy z mamą bo chce sobie dywan wymienić który kupili dzisiaj - bo jej się przestał podobać jak go rozłożyła - i wykładzine do sypialni kupić i mam jej pomóc wybrać,

to może kupię gdzieś foremki do muffinek i papilotki

zacisniete
Proszę bardzo

Mufinki z bananami i czekoladą - 12 sztuk

125 g masła
125 g mąki
125 g cukru
2 całe jaja
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
1 cukier waniliowy
2 łyżki gęstej śmietany (ja dodaje homogenizowaną 18% ale to chyba bez znaczenia)
2 banany
1/2 tabliczki gorzkiej czekolady

Mieszamy mokre, wsypujemy pomieszane suche - na końcu dodajemy śmietanę, pokrojone w kostkę banany i pokruszoną czekoladę. (ja używam robota, tzn wsypuje wszystko po kolei z listy poza bananami i czekoladą - to już mieszam ręcznie)

Górę posypuję jeszcze drobną czekoladą.

Pieczemy 15-20 minut na 160 stopni - ale to zależy od pieca ja trzymam krócej bo mi pali

Dziękuję za kciuki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ciacho1.jpg (31,6 KB, 19 załadowań)

Edytowane przez dusia81
Czas edycji: 2011-06-24 o 21:34
Stary 2011-06-24, 21:32   #2541
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Moja mama stosowała w moim przypadku pieluszkę osikaną przeze mnie Brzmi obrzydliwie, ale ponoć jedyne co skutkowało, ale to było 30 lat temu
dawne sposoby na różne dolegliwości nieraz budza strach i obrzydzenie ale to w sumie sama natura i skutkowało

Stary 2011-06-24, 21:33   #2542
moniczka2123
Zadomowienie

sluchajcie ja sie wyczyscilam wygolilam i wymalowalam pazurki i teraz leze maluszek dokaxuje chyba czuje ze tata wraca a propo mezus juz prawie na granicy tyle ze te drogi w polsce i kiedy oni do tych pulaaw dojada
i pytanie z seri glupich:
czy wasze psitki przepraszam za okreslenie kakretnie wargi s. tez spuchly? bo jak sie golilam to sie przerazilam

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 21:35   #2543
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
sluchajcie ja sie wyczyscilam wygolilam i wymalowalam pazurki i teraz leze maluszek dokaxuje chyba czuje ze tata wraca a propo mezus juz prawie na granicy tyle ze te drogi w polsce i kiedy oni do tych pulaaw dojada
czy wasze psitki przepraszam za okreslenie kakretnie wargi s. tez spuchly? bo jak sie golilam to sie przerazilam
Ehe ja wczoraj przy goleniu miałam takie same wrażenie, ale nie chciałam panikować

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-24, 21:36   #2544
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Proszę bardzo

Mufinki z bananami i czekoladą - 12 sztuk

125 g masła
125 g mąki
125 g cukru
2 całe jaja
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
1 cukier waniliowy
2 łyżki gęstej śmietany (ja dodaje homogenizowaną 18% ale to chyba bez znaczenia)
2 banany
1/2 tabliczki gorzkiej czekolady

Mieszamy mokre, wsypujemy pomieszane suche - na końcu dodajemy śmietanę, pokrojone w kostkę banany i pokruszoną czekoladę. (ja używam robota, tzn wsypuje wszystko po kolei z listy poza bananami i czekoladą - to już mieszam ręcznie)

Górę posypuję jeszcze drobną czekoladą.

Pieczemy 15-20 minut na 160 stopni - ale to zależy od pieca ja trzymam krócej bo mi pali

Dziękuję za kciuki
dziekuję pieknie - jak kupię jutro foremke to z pewnością wypróbuje - mama ma piec sernik a ja zrobię te muffinki na niedzielę ale mi smaka narobiłaś

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
No w sumie czemu nie
Nerola - Ty się nade mną znęcasz.... ja też już chce taką niunie

jaka ona piekna i cudna i śliczna i w ogóle królewna do schrupania aaaaa ja już chce rodzić!!!!!! zakochałam się w niej - pożycz ja na trochę

Stary 2011-06-24, 21:36   #2545
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

Cytat:
dziekuję pieknie - jak kupię jutro foremke to z pewnością wypróbuje - mama ma piec sernik a ja zrobię te muffinki na niedzielę ale mi smaka narobiłaś
mam nadzieję że wyjdą

Stary 2011-06-24, 21:37   #2546
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
ba ale nie zwykłej szmatki tylko szmatki za prawie 40zł
A tak, nie pomyślała, że w takie pewnie lepiej wsiąka

Cytat:
zawiane pięta to dopiero musi być cholerstwo
Wręcz śmiercią grozi!

A no i oczywiście kciuki za egzamin i wizyty
Stary 2011-06-24, 21:38   #2547
zanetaa88
Zakorzenienie

Beatka Ty diablico Ja tam nie powiem, czekam do zakończonego 36 tyg i też działam, a co !

Nerolka ile ona ma włosków śliczna jest! przyzwyczaiłaś się, że nie ma siusiaka tylko co innego ?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 21:41   #2548
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
I jeszcze Kolina
mocno zaciśnięte

A ja zmykam spać, bo mąż mnie wygania
Więc dobranoc kobietki
Stary 2011-06-24, 21:43   #2549
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Ehe ja wczoraj przy goleniu miałam takie same wrażenie, ale nie chciałam panikować
czyli mozliwe ze tam sie wszystko na porod nastawia
eh coz poradzic moze mezus sie nie wystraszy

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 21:43   #2550
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
oj widze że dla mezulka generalne porzadki osobiste zrobiłaś - mnie by się też przydało odszczurzyć trochę

mnie nic nie spuchło - chociaż tż przedwczoraj mnie troszke obmacał i stwierdził że mi się pochwa skurczyła tzn ciaśniejsza jest teraz - ale w sumie nie wiem czy to jakaś opuchlizna czy się zrobiła ciaśniejsza z nieużywania

a nic Cie tam nie swędzi? bo jak miałam infekcję to i wargi mi też opuchły trochę i swędziało okropnie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości