|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Widzę, że co jedna teściowa to lepsza
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Boże ale mi się teściowie trafili ![]() ![]() ![]() Trzeba jakiś wątek założyć o teściach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2522 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
![]() Ja to mam na zmianę - raz dobrą teściową a raz złą... ale to chyba zależy od mojego widzi mi się (do takiego wniosku doszłam ostatnio ![]() 83monia jutro idę na grilla, chciałam zrobić moje sprawdzone mufinki, ale że mam czereśnie to może sprawdzę twój przepis, tylko mam pytanie, czy nie wypływa za dużo soku z czereśni podczas pieczenia? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2523 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mężowi to nie, że nie chciałam mówić, tylko był w pracy i wiem, że na odległość by się tym bardziej zamarwial, jak wrócił do domu to go oczywiście poinformowałam o wszystkim Cytat:
A mi się własnie praktycznie nie chce jeść..... mogłabym cały dzień nie jeść ![]() Cytat:
![]() Możliwe, że to po prostu końcówka ciąży, więc zaczynają sie pewne dolegliwości, ale po osatnim jestem przewrażliwiona...... No własnie moja gin na wizycie w 30 t.c. powiedziała że mała jest o 3 tyg większa, ale termin porodu się nie zmieni, za to ordynator położnictwa, który mnie przyjmował na oddział w niedziele rano i badał stwierdził, że Lilka jest o 3 tyg większa i termin porodu napewno się przesunie - pytałam go 2 razy... no i bądź tu mądry? Cytat:
Ja wiem, że mogę sobie nawet na chińskim liczydle liczyć, a mała i tak wyjdzie jak będzie chciala, tylko nie wiem czy się martwić że to 34 tc i jest za wcześnie na poród, czy że jest 37 i mogę spokojnie rodzić.... No własnie przez ten stres ostatni teraz o byle pierdnięcie będziemy panikować...... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Prawda jest taka, że urodzę jak mój mały szkrab tego zapragnie heh... Cytat:
Gratki dobrych wieści z wizyty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sama już nie wiem..... Brzuch dalej pobolewa, do tego w sekundzie się zrobiłam słaba i senna, ale ciśnienie ok..... i mężuś mi bułeczki piecze ![]() ![]() ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2525 | ||||||
Zakorzenienie
|
Meszsares dziękuję za informacje
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() LadyInBlack gina chyba trochę poniosło :/ Miał problem pewnie z tym, że nie prowadzi Twojej ciąży. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do dorzucania się na wyprawkę to macie rację, też bym się nie prosiła, bo od niekogo nie oczekiwałam. U nas rodzice zarówno moi jak i teście sami dali pieniążki, bo chcieliby cos kupić ale nie wiedzieli co potrzebujemy. I napewno nic nam nie będą wypominać bo to nie w stylu ani moich rodziców ani teściów... Dobrze, że Pieleszka sie odezwała ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2526 |
Zakorzenienie
|
hmm już pisałyście wcześniej, ale czy ten czop co wychodzi częściowo jest taki galaretowaty??? Można go pomylić z upławami ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2527 |
Zadomowienie
|
Natka
![]() ![]() ![]() Marinka Igorek prześliczny ![]() Agula u mnie rozbieżność w tp to tydzień tylko |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2528 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze chciałabym prosić o kciuki, bo jutro mam egzamin
![]() ![]() Vaniliova ![]() ![]() Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-06-24 o 21:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2529 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wiśni w domku nie mam, niestety a z bananami mi się już znudziły ![]() Wkleję jutro jakieś zdjęcie jak mi wyjdą ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- ![]() ![]() Ja też chciałam prosić o kciuki za jutrzejszą wizytę... oby lekarz jutro był... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2530 |
Zadomowienie
|
Natka
![]() ![]() ![]() Brunetka- jeśli odchodzi w częściach to chyba mozna go pomylić z upławami,ale to powinna być taka "galaretka" |
![]() ![]() |
![]() |
#2531 |
Zakorzenienie
|
Dusiu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2532 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2533 |
Zadomowienie
|
Natka za egzamin
![]() Dusia za wizyte ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2534 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() I trzymam kciuki ![]() Natko i za egzamin trzymam ![]() I Dusiu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2535 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- meża pod nosem mam ale na razie trzeba poczekać ze dwa tygodnie żeby Julki za szybko nie wywołać - ale za dwa tygodnie to sobie nie będziemy folgowac już ![]() już nabieram apetytu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2536 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2537 |
Raczkowanie
|
Natka, Zanetaa, Vaniliova, Nerolka,
dziękuję bardzo ![]() Przyda się każda para kciuków ![]() Śliczna ta Twoja Izunia, tak słodko sobie śpi ![]() Edytowane przez dusia81 Czas edycji: 2011-06-24 o 21:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to może kupię gdzieś foremki do muffinek i papilotki bo nie mam takowych ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- ![]() ![]() a z czego ten egzamin? ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-24 o 21:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2540 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mufinki z bananami i czekoladą - 12 sztuk 125 g masła 125 g mąki 125 g cukru 2 całe jaja 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1 cukier waniliowy 2 łyżki gęstej śmietany (ja dodaje homogenizowaną 18% ale to chyba bez znaczenia) 2 banany 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady Mieszamy mokre, wsypujemy pomieszane suche - na końcu dodajemy śmietanę, pokrojone w kostkę banany i pokruszoną czekoladę. (ja używam robota, tzn wsypuje wszystko po kolei z listy poza bananami i czekoladą - to już mieszam ręcznie) Górę posypuję jeszcze drobną czekoladą. Pieczemy 15-20 minut na 160 stopni - ale to zależy od pieca ja trzymam krócej bo mi pali ![]() Dziękuję za kciuki ![]() Edytowane przez dusia81 Czas edycji: 2011-06-24 o 21:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2541 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2542 |
Zadomowienie
|
sluchajcie ja sie wyczyscilam wygolilam i wymalowalam pazurki i teraz leze maluszek dokaxuje chyba czuje ze tata wraca a propo mezus juz prawie na granicy
![]() ![]() i pytanie z seri glupich: czy wasze psitki przepraszam za okreslenie kakretnie wargi s. tez spuchly? bo jak sie golilam to sie przerazilam ![]()
#2543 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Nerola - Ty się nade mną znęcasz.... ja też już chce taką niunie ![]() jaka ona piekna i cudna i śliczna i w ogóle królewna do schrupania ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2545 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2546 |
Zakorzenienie
|
A tak, nie pomyślała, że w takie pewnie lepiej wsiąka
![]() Wręcz śmiercią grozi! A no i oczywiście kciuki za egzamin i wizyty ![]()
#2547 |
Zakorzenienie
|
Beatka Ty diablico
![]() Nerolka ile ona ma włosków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2548 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja zmykam spać, bo mąż mnie wygania ![]() Więc dobranoc kobietki ![]()
![]() |
#2549 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() eh coz poradzic ![]() ![]()
![]() |
#2550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie nic nie spuchło - chociaż tż przedwczoraj mnie troszke obmacał i stwierdził że mi się pochwa skurczyła tzn ciaśniejsza jest teraz - ale w sumie nie wiem czy to jakaś opuchlizna czy się zrobiła ciaśniejsza z nieużywania ![]() a nic Cie tam nie swędzi? bo jak miałam infekcję to i wargi mi też opuchły trochę i swędziało okropnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:21.