|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 17,07% |
Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
0 | 0% |
Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają |
1 | 2,44% |
Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata |
6 | 14,63% |
Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy |
27 | 65,85% |
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4382 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dziękuję za gratulacje
![]() ![]() z tym kreczem to tez tak było, mała kreci główką w obie strony, a od razu taka diagnoza, neurolog od razu stwierdziła, ze nie ma o kręczu mowy-dobrze, ze nie mogłam rozczytać tego, to się nie denerwowałam ![]() Co do mm, to ja się zastanawiam, jak moja Nadie przekonać do regularnego jedzenia 150 ml, bo ciągle zjada 120 albo i mniej i dlatego muszę jej w miarę często podawać jedzenie, bo jest głodna i nie wyrabia normy dla wieku i masy ciała.
#4383 |
Zakorzenienie
|
traicionera Maja też zjada góra 120,czasem mniej,a rośnie idealnie... już z nią nie walczę,bo najwidoczniej tyle jej potrzeba.Sama daje mi znac,kiedy ma juz dosyc i amm jej więcej nie pchac :P
A kręcz szyi to ja miałam w liceum... chodziłam przez tydzień na lampy. Boląca sprawa :P diatoma no u nas właśnie tak jest,Maja długo wytrzymuje na mm ![]()
![]() |
#4384 |
Wtajemniczenie
|
gosikk
![]() cześć dziewczynki, ja juz od 6 na nogach, juz pichce, bo moja mama wyprawia dzisiaj imieniny ![]() moj Olek spał dziś od 22 do 6 - 8h hurrra ![]() ale oczywiście głupia matka, od godziny 2 budziła się co jakiś czas bo synus steknął albo się poruszył, co my matki mamy, że byle ruch nas budzi a chłopy śpią nawet jak dziecko placze, to nie slyszą? wypiłam kawę, ale idę chyba się jeszcze polozyc, bo wczoraj przez to ranne wstawanie nie obejrzeliśmy filmu bo nie dałam rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4385 |
Zakorzenienie
|
czarna-ale zjada ci w miare regularnie te 120? Mojej sie moze z dwa razy na dzien zdarzy, a tak to 90 , a nawet 60. Przez to dosc szybko znowu robi sie glodna i o przerwach 3 czy 2,5 godziny moge tylko pomarzyc. Czasem oszukuje piciem czy smokiem, ale nie zawsze sie dac, szczegolnie, ze ona pije bardzo szybko, wiec musialabym jej za duzo plynow dziennie podasac no i mam tez swiadomosc, ze nie dojada porcji i przy stosowaniu przerw za wszelka cene, dziennie jadlaby o wiele za malo.
#4386 | |||
Zakorzenienie
|
witam
![]() ![]() tzn obudził się oczywiście o 1 zaczął stękać ale dałam smoka wypluł i zasnął potem o 3 się obudził to samo - postękał postękał i zasnął no i o 4 już jak się zaczął wiercić to dałam mu jeść ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja też od 1 ciągle wstawałam bo się kręcił hehe a tżta to bym musiała obuchem w głowę trącić żeby wstał ![]()
![]() |
#4387 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas tez sie chyba sen wydluza, bo mala spi ostatnio od 20-21 do 3-4 ![]() ![]() o TŻ nawet nie mow- dzisiaj poszlam na sniadanie o 8 i zostawilam ich w lozku- wracam, a oni spia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mamy takie super urzadzenie w kuchni- thermomi.x, ktore ubostwiam ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4388 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() nocka minęła w miarę ok ![]() u mnie niestety tż nie uśpi małego ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4389 |
Zakorzenienie
|
agus87 ja swoją małą włożyłam do spacerówki i też leży na płasko
![]() traicionera oj,nie...nie wypija w ciągu dnia wszystkich 120-stek. Chociaż przez ostatnie dni już coraz więcej.Czasem zostawi 40 ml,ale problem z nią jest taki,że nie mogę dac jej wczesniej,niz z przerwą 2,5 godziny czy 3,bo za chiny ludowe mi nie zje! Lekarka mi powiedziała,ze ona po prostu tyle potrzebuje... ładnie przybiera na wadze i nie ma o co się martwic.
![]() |
#4390 |
Rozeznanie
|
ale pogoda brzydka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4391 |
Zadomowienie
|
część kochane
myślałam że po nocy dół mi przejdzie ale tak sienie stało Nadia cała fioletowa leży w łóżeczku i gada z zabawkami, szczęśliwa i pogodna ![]() ![]() ewelqa oby biegunka poszła precz ![]() iza twoja mam musiałaby przedszkole założyć żeby wszystkimi wnukami się zająć ![]() olusia thermomi x rzeczywiście super sprawa (teściowa ma ) muszę jej go zakosić na czas wprowadzania obiadków ![]()
![]() |
#4392 |
Zakorzenienie
|
![]() moja mała nadal śpi, i tym sposobem jest już ponad 14h w jednej pieluszce ![]() głupia matka jestem ![]() muszę ją przewijać jak ja karmię przed 5 wanilka trzymaj się ![]() przecież nie pojawiają się małej nowe zmiany czarna, tra moja też nie wyrabia normy z pudełka a tyje ładnie ![]() tylko, że moja wypija przeważnie 150 ml na raz, ale je 5 razy dziennie
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-06-25 o 09:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4393 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a Tymuś jaki mądry, brawo ![]() my wstaliśmy o 9.30 ![]()
![]() |
#4394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, ze dzisiaj spokojniejszy dzień przed wami ![]() a ile twój mały śpi w dzień?
![]() |
#4395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kaśka spała z otwartą, smoka ssała 1,5 roku (do spania) i mówiła wcześnie i wyraźnie od zawsze. Nie miałyśmy z tym problemów. Wiem, że niedobrym nawykiem jest mówienie do dzieci sepleniąc czyli "chcieś śmoka??" tylko normalnie " chcesz smoka??" bo dziecko uczy się dźwięków które słyszy. Oczywiście z teściową miałam o to wieczną wojnę ![]() ja mówiłam - na spacer, ona - ajciu ja - jemy zupę, ona - papu ja - smoczek, ona - dydek czy jakoś tak Ochrzaniałam ją na każdym kroku, aż się obraziła, ale nauczyła. ![]() Montii Fabianek się zaparł jakby chciał wyrwać ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4396 |
Zakorzenienie
|
aja o matko u mnie też jakaś moda! na takie ajciu, papciu, srapciu
![]() no chciał chyba wyrwać a na sam koniec kiedy filmik się skończył to zaczął się wkurzać i grymasić ![]()
#4397 |
Zakorzenienie
|
NA WESOŁO - Mąż wrócił z pracy i zobaczył, jak
trójka jego dzieci siedziała przed domem, ciągle ubrana w piżamy i bawiła się w błocie wśród pustych pudełek po chińszczyźnie, porozrzucanych po całym ogródku. Drzwi do auta żony były otwarte, podobnie jak drzwi wejściowe do domu i nie było najmniejszego śladu po psie. Mężczyzna wszedł do domu i zobaczył jeszcze większy bałagan. Lampa leżała przewrócona, a chodnik był zawinięty pod samą ścianę. W pokoju głośno grał telewizor na kanale z kreskówkami, a jadalnia była zarzucona zabawkami i różnymi częściami garderoby. W kuchni nie było lepiej: w zlewie stała góra naczyń, resztki śniadania były porozrzucane po stole, lodówka stała szeroko otwarta, psie jedzenie było wyrzucone na podłogę, stłuczona szklanka leżała pod stołem, a przy tylnych drzwiach była usypana kupka z piasku. Mężczyzna szybko wbiegł na schody, depcząc przy okazji kolejne zabawki i kolejne ciuchy, ale nie zważał na to, tylko szukał swojej żony. Zaniepokoił się, że może jest chora, albo, że stało się coś poważnego. Zobaczył, że spod drzwi do łazienki wypływa woda. Zajrzał do środka i zobaczył mokre ręczniki na podłodze, rozlane mydło i kolejne porozrzucane zabawki. Kilometry papieru toaletowego leżały porozwijane między tym wszystkim, a lustro i ściany były wymalowane pastą do zębów. Przyspieszył kroku i wszedł do sypialni, gdzie znalazł swoją żonę, leżącą na łóżku w piżamie i czytającą książkę. Spojrzała na niego, uśmiechnęła się i zapytała: - Jak ci minął dzień, kochanie? Popatrzył na nią z niedowierzaniem i zapytał: - Co tu się dzisiaj działo? Uśmiechnęła się ponownie i odpowiedziała: - Pamiętasz, kochanie, że codziennie jak wracasz z pracy do domu, to pytasz mnie, co ja do cholery dziś robiłam? - Tak - odpowiedział z niechęcią. - Więc, dziś tego nie zrobiłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4398 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie dzisiaj na wieczor musze kupic bo juz wychlalam ![]() Cytat:
![]() Twoja niunia juz jest duzia ![]() moja ma dopiero 2 miesiace i tydzien ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4399 |
Zakorzenienie
|
agus87 włozyłam Maję,jak miała skonczone rowne 3 miesiące...
![]() aja hahahaha ![]()
![]() |
#4400 |
Zadomowienie
|
helooł
my dzis spalysmy do 9;30 ![]() ![]() montii mozna przy karmieniu i mozna dzieciom ponizej 1 roku nie pamietam dokladnie ile gram na kazdy kg wagii ciala dziecka ale w ulotce jest zaznaczone ![]() ![]() aja padłam fajowa ta historyjka czarna fajnie ze spacerowka Majce odpowiada ![]() ![]() diatoma eh to mnie zaskoczylas z tymi komorkami tłuszczowymi ![]() nie pamietam ktora z was wklejala tego linka http://www.kochamylaure.pl ![]() u nas poki co pada wiec narazie siedzimy w domu ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png Edytowane przez Ewelqa1985 Czas edycji: 2011-06-25 o 10:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4401 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie zgadzam się jeśli on mówi tak ogólnie odnośnie wszystkich dzieci i nie zgadzam się, jeśli ktoś nie daje kaszki mannej bo ''gastrolog powiedział jej koleżance że ma nie dawać" i oczywiste jest, że schemat to tylko ogólny zarys, który mam ma pomóc a nie sztywne ramy ![]() Cytat:
ojjj reguluje mu się sen ![]() Cytat:
a może pijąc to mleko ar powinien jeszcze więcej pić ![]() skoro ma problemy z kupką ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
![]() jestem w szoku ![]() takie historie uświadamiają mi jak mało ważne są moje problemy ![]() i zamiast się skarżyć powinnam co dzień dziękować losowi
![]() |
#4402 |
Zakorzenienie
|
Ja tylko napisałam ot tak sobie o tej koleżance i jej gastrologu
![]() I to nie oznacza,że ja jej nie podam ![]()
#4403 |
Zadomowienie
|
witam u nas nocka niezle tzn Tymo jadł o 20,potem dopier 4.30 no i teraz o 10
![]() Gosik wiadomo ze dziecka sie nie uchroni od slodyczy i fast foodow, ale nie mozemy dzieciom dawac predyspozycji do otylosci d wieku niemowlecego tylko tyle chcialam powiedziec. znam dzieci ktore maja dobre nawyki zywieniowe wyniesione z domu, bo nie oszukujmy sie ze z domu wynosimy wiekszosc naszych nalecialosci. i te dzieci nie sa dzikusami na punkcie slodyczy czy mc donalda. natomist bratenek tż żre słodycze i zapija to litrami coli a rodzice nic z tym nie robia!!! mnie to w oczy kole! ale to nie moje dziecko, skoro ja mowie do rodzicow ze m oze by sie herbaty lub wody napil a oni a niech sobie pije to rece opadaja! Izabella moj tez idealnie wyciaga 150 za kazdym razem, a ze jak ma dni ze nie chce pic, to robie mu 170ml wody i 5 lyzecczek mlesia. takze musze rozwadniac, ale kupki robi dobre! Krusiak, wiesz Harods kiedys pisala ze karmienie lezy w głowie, moze masz jakies stresy ktore podswiadomie wplywaja na laktacje, albo po prostu kryzys laktacyjny? ja sie nie znam bo Tymo ani razu cyca nie zasmakowal, tylko tak mi sie skojarzylo. aja1 wiesz ja pisze to co mi powiedziala kumpela, natomiast nie mam zdania, wiadomo ze we wszystkim zdrowy rozsadek jest najwazniejszy. wiecie co Tymek juz niezle glowe podnosi, i znow dupa ![]()
#4404 |
Zakorzenienie
|
diatoma może jeszcze słaba szyjka
![]() ![]() a mój to istne adhd na tej macie! szarpie za wszystko nogi wkłada w te zaczepy już dwa razy pałąki pospadały bo tak wariuje ![]()
#4405 | |
Zakorzenienie
|
musiałam przestać czytać bo się poryczałam
![]() a ja się łatwo nie wzruszam jak zobaczyłam to zdjęcie z dnia 15.09.2010 jak malutka trzma palec tatusia ![]() ![]() Cytat:
wiem wiem ![]()
![]() |
#4406 |
Zakorzenienie
|
Ja to w ogóle jestem zaniepokojona nie podnoszeniem głowki mojej Mai... niby na chwile wysoko trzyma,ale później szybko się poddaje i zaczyna płakac....tak bardzo nie lubi leżenia na brzusku... ;/
![]() |
#4407 |
Zakorzenienie
|
izabela ja musiałam wyłączyć, nie jestem w stanie tego czytać bo od razu płakałam, kiedyś mnie to nie rozczulało a teraz widzę jakie mam ogromne szczęście mając zdrowe dziecko..
![]()
![]() |
#4408 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ego, ![]() ![]() Laseczka, u nas od początku to TZ nosił małego więc uspokajał go i usypiał bez problemu. Za to teraz Aniki stara się nie nosić, tylko w ostateczności. I jak na razie mała tylko raz wieczorem okropnie płakała i musiałam z nią chodzić bo tatuś od razu zaczął strasznie bawić się z Aleksem ![]() Gosiawolna, super, moja mała najwyżej przypadkowo coś złapie. Wanilia, super że nic nowego się nie pojawiło ![]() Izabela, i nie przemokła pielucha? Ja Anikę nad ranem muszę przewinąć bo już zdarzyło jej się przesikać. Ewelga, też wczoraj zaczęłam czytać historię małej Laury i nie mogłam zasnąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4410 |
Zakorzenienie
|
Diatoma, ja wiem że chodzi o dobre nawyki, tylko kurcze nie tak łatwo je wyrobić. Aleks jako niemowlak nie jadał żadnych słodyczy, od początku był drobniutki i teraz mając 2 lata waży 11,5 kg i wygląda jak szczypiorek. Ale teraz słodycze oczywiście wciąga
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Czarna, jeśli w ogóle podnosi wysoko główkę to już i tak jest nieźle. Anika teraz podnosi ledwo o parę centymetrów i zaraz pada a jako noworodek podnosiła wysoko i trzymała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:34.