Sierpniowe Panny Młode cz.III - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-24, 14:17   #1081
Ani_qa
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.III

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Uwielbiam fiolet, wiec napewno bedzie ladnie
mam nadzieję

Cytat:
A podczas wyjscia z domu jest u was zwyczaj grania jakiejs muzyki przez orkiestre?
U nas jak kto woli. My poprosiliśmy orkiestrę żeby grała u mnie na podwórku też A co! Niech wszyscy słyszą
Stary 2011-06-24, 14:28   #1082
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość
u nas teściowej średnio się pomysł z wierszykami podobał ale ostatecznie zdecydowaliśmy się na wierszyki ale dokładnie tak jak mówisz, kwestia przekonania, nie każdy się z tym będzie czuł dobrze mnie to np odpowiada i większość gości się cieszy, zdarzają się też ciekawe reakcje, wujek np wczoraj: "o jej, jak dobrze, kwiatków nie chcecie, nie lubię tego zielska" :P
My też usłyszeliśmy - nie chcecie kwiatów - super, problem z głowy

Cytat:
Dziewczyny, a ja tak jeszcze całkiem z innej beczki... zastanawiałyście się nad pieśniami do kościoła? U mnie będzie organista, nie mamy skrzypaczki ani nikogo innego do śpiewu i nie wiem czy zdać się tylko na wybór organisty, czy wybrać kilka pieśni i z nim to przegadać?

Tak się już dziś chwilkę zastanawiałam:
wejscie - marsz Wagnera
ofiarowanie - Bóg jest miłoscią
Komunia - gdzie miłosc wzajemna i dobroć, hymn o miłości
Pod obrazem Matki Bożej - Gdy się łączą ręce dwie lub 2 zwrotka pieśni Ave Maryja - Na skraju wioski.
Wyjscie - Mendelson
My na wejście na pewno Ave Maria na skrzypcach
Oczyszczenie: Kyrie eleison
Dary: Ofiaruję Tobie (chyba)
Znak pokoju: poza "Barankiem" może "By granic mury" albo "Aby czas pokoju"
Komunia + uwielbienie: jedna z wersji Pieśni na Pieśniami i może coś jeszcze krótkiego
Wyjście: Wspaniały jest Majestat Twój
Wyjście po podpisaniu dokumentów: Mendelson
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 14:41   #1083
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam np nic pożyczonego ani nic starego
Ja też nie , hehe

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Witam Czy mogłabym dołączyć? Ślub mam 20 sierpnia tego roku
Cześc, Aniqa

Cytat:
Napisane przez thea2 Pokaż wiadomość
Ufff... uporaliśmy się z zaproszeniami na dziś- rozdaliśmy 10 sztuk Czy u Was w rodzinie też jest zwyczaj dawania młodym pieniążków przy zapraszaniu ?? U nas tak jest i powiem Wam, że aż mi głupio, bo rozdaliśmy niewiele zaproszeń a zebraliśmy już 1000 zł. Głupio mi, bo nie dość, że na ślub dadzą nam ludzie pewno pieniądze, to jeszcze teraz robią sobie koszty... Narzeczony powiedział, że te pieniążki będą na wózek i fotelik samochodowy
Pierwsze słyszę o czymś takim. narzeczony ma dobry pomysł.

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
my sobie wieczór panieńsko -kawalerski w jednym
My również, przyjaźnimy się wszyscy, więc bez sensu się rozdzielać.

Cytat:
My pewnie dziś pójdziemy do organisty mu w ogóle powiedzieć o ślubie ( jeśli dobrze pójdzie), ale zdajemy się na jego wybór, nie mam głowy do wymyślania takich szczegółów jak pieśni na ślub, tym bardziej, że u nas zazwyczaj każdy zdaje się na wybór organisty
My też zdajemy się na organistę, przecież on się na tym zna. Zresztą ja go dobrze znam, bo śpiewałam u niego w chórze i w zespole, tak że w pełni mu ufam. Nawet sobie głowy tym nie zaprzątam.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 14:42   #1084
aga-6
Raczkowanie

U nas póki co w trakcie rozdawania nikt nie skomentował wierszyka, ale wśród znajomych to już norma, w rodzinie siostra cioteczna też miała wierszyk, więc luz.

Co do panieńskiego to ja raczej sobie sama go zorganizuje na stancji a później gdzieś na miasto. Na pewno nie chce łączonego

Fajny pomysł z pocztą/klubem
aga-6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 14:51   #1085
blueberry88
Zakorzenienie

Ja się ciesze na swój panieński, a na kawalerskim, niech TŻ się wyszaleje.
Nawet przez myśl mi nie przeszło, że mogłoby się stać tam coś "nieodpowiedniego". Zamówią mu striptizerkę - najwyżej
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 15:17   #1086
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Cześc, Aniqa

My też zdajemy się na organistę, przecież on się na tym zna. Zresztą ja go dobrze znam, bo śpiewałam u niego w chórze i w zespole, tak że w pełni mu ufam. Nawet sobie głowy tym nie zaprzątam.
O cześć Almariel

To jest w sumie najprostsze wyjście Faktycznie, Ty śpiewałaś w chórze, więc nie musisz się martwić

A tak przy okazji mogłabym prosić o dopisanie do kalendarza ? 20.08.2011r. godz.15:00
Stary 2011-06-24, 15:21   #1087
sanderek5
Raczkowanie

Cytat:
A tak przy okazji mogłabym prosić o dopisanie do kalendarza ? 20.08.2011r. godz.15:00
Ślubujemy dokładnie w tym samym momencie
A kalendarzem zajmuje się Jenny
Stary 2011-06-24, 15:24   #1088
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanderek5 Pokaż wiadomość
Ślubujemy dokładnie w tym samym momencie
A kalendarzem zajmuje się Jenny
Ale super

Czyli mam do niej napisać pw, czy wystarczy jak tutaj przeczyta?
Stary 2011-06-24, 15:55   #1089
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
A podczas wyjscia z domu jest u was zwyczaj grania jakiejs muzyki przez orkiestre?
U mnie jest ten zwyczaj, ja chciałam z tego zrezygnować ale mój tato i tato TŻ się oburzyli, że jak to tak wychodzić bez orkiestry więc dla spokoju zostaje orkiestra, ale tylko pod moim domem
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 16:09   #1090
Kwiatuszek1604
Wtajemniczenie

Cytat:
tam z kat pochodze to bez orkiestry przy wyjsciu by sie nie obeszlo ale ze mieszkam teraz w miescie w bloku to postanowilismy ze nie chcemy i trudno ze ciocie beda nie zadowolone ale to w koncu nasz dzien
Stary 2011-06-24, 16:18   #1091
sanderek5
Raczkowanie

Cytat:
Ale super

Czyli mam do niej napisać pw, czy wystarczy jak tutaj przeczyta?
Powinno wystarczyć tutaj ale jak by przeoczyła, to wyślij jej pw
Stary 2011-06-24, 16:40   #1092
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanderek5 Pokaż wiadomość
Powinno wystarczyć tutaj ale jak by przeoczyła, to wyślij jej pw
Dzięki
Stary 2011-06-24, 18:28   #1093
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie jest ten zwyczaj, ja chciałam z tego zrezygnować ale mój tato i tato TŻ się oburzyli, że jak to tak wychodzić bez orkiestry więc dla spokoju zostaje orkiestra, ale tylko pod moim domem
a my powiedzieliśmy, że nie będzie żadnej orkiestry. Jak ktoś mieszka w domu to jeszcze ok, ale nie wyobrażam sobie takiego orszaku z bębnem i saksofonem zbiegającego radośnie u mnie z 4 piętra. A co dopiero grającego serdeczną matkę w domu
mama się tylko śmieje, że się przed sąsiadami ukrywamy z weselem, ale że ozdobimy klatkę, żeby ci co ciekawsi dostrzegli
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 19:03   #1094
dhalii
Raczkowanie

Co to kościoła to też zdajemy się na organistę, w końcu, kto jak kto, ale on to musi wiedzieć co i jak

Sanderek, Ani_qa
, ślubujemy o tej samej godzinie

Butterfly, świetny pomysł z tym klubem

U nas raczej orkiestra pod domem ( i blokiem ) nie będzie grała.

Wczoraj w końcu zaczęliśmy roznosić zaroszenia i chyba z 10 rozdaliśmy, dzisiaj wysłałam kolejne 10, a reszta to już po tej mojej obronie ...
Byliśmy dzisiaj na sali, jeszcze raz upewnić się co mamy w cenie i okazało się, że mamy wszystko oprócz alkoholu, ale już szampana oni dają w cenie, tak samo ciasto na stół, pakowane dla gości i tort więc trochę rzeczy odpadło

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110820040223.html

Dzieciaczki
dhalii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 19:54   #1095
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dhalii Pokaż wiadomość

Sanderek, Ani_qa
, ślubujemy o tej samej godzinie

Wczoraj w końcu zaczęliśmy roznosić zaroszenia i chyba z 10 rozdaliśmy, dzisiaj wysłałam kolejne 10, a reszta to już po tej mojej obronie ...
Byliśmy dzisiaj na sali, jeszcze raz upewnić się co mamy w cenie i okazało się, że mamy wszystko oprócz alkoholu, ale już szampana oni dają w cenie, tak samo ciasto na stół, pakowane dla gości i tort więc trochę rzeczy odpadło
Ale fajnie

Super, że zaczęliście rozdawać zaproszenia
Stary 2011-06-24, 19:54   #1096
butterfly20
Zakorzenienie

Narazie zaprosiłam kilka najdawniejszych bywalczyń forum, a jutro wezmę się za zapraszanie tych młodszych stażem. Póki co nic nie tracicie,bo w Klubie jest dopiero 8 postów

Muszę się pochwalić,że byliśmy dzisiaj w KEA i spisaliśmy "protokół". Śmieję się,bo tak się to nazywa ale nie ma to nic wspólnego z protokołem w KrK,gdzie prześwietla się Narzeczonych. Po prostu spisali nasze dane, pogadaliśmy jak ma ślub wyglądać i jeszcze dowiedzieliśmy się,że mamy się umówić z Biskupem na pogadankę w trójosobowym składzie. Boję się trochę tego

Za ślub -łącznie z organistą, dywanem ,światłami (śmieszne mi się to wydało,ale podobno w wielu parafiach płaci się za psozczególne rzeczy) płacimy 400 zł. Kwiaty mamy tylko we własnym zakresie bo tak chciałam. No i mamy już umówiony chór
I zdecydowaliśmy,że podczas ceremonii nie chcemy siedzieć-będziemy ciągle stać tak jak zawsze było tradycją w KEA.Tak więc dla moich gości ten ślub na pewno będzie ciekawy

Co do mojej przyszłej szwagierki to może faktycznie ją zaproszę. Do tego jeszcze jej kuzynkę,bo lubię ją,a przynajmniej szwagierka będzie miała towarzystwo w swoim przedziale wiekowym
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 23:32   #1097
margolka1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
a my powiedzieliśmy, że nie będzie żadnej orkiestry. Jak ktoś mieszka w domu to jeszcze ok, ale nie wyobrażam sobie takiego orszaku z bębnem i saksofonem zbiegającego radośnie u mnie z 4 piętra. A co dopiero grającego serdeczną matkę w domu
mama się tylko śmieje, że się przed sąsiadami ukrywamy z weselem, ale że ozdobimy klatkę, żeby ci co ciekawsi dostrzegli
u Nas tez przy wyjściu nie będzie żadnej orkiestry. na środku osiedla byłoby to niepotrzebne widowisko- zbiegowisko :P

klatki chyba tez zbytnio nie będziemy ozdabiać- moze coś na drzwi wejściowe wymyślę ?

eh czasu coraz mniej...

wymianka książkowa

Moje papierowe szaleństwa
margolka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 09:05   #1098
Kinga_20
Zakorzenienie

Hejloł

Z tym klubem to świetny pomysł, sama mam fotki mojej próbnej fryzury, która tym razem już wyszła no i makijażu, także z chęcią bym się podzieliła w trochę bardziej okrojonym gronie i wysłuchała opinii póki jest czas jeszcze na wprowadzenie jakichś zmian

My jesteśmy już przy końcówce rozdawania zaproszeń, zostało nam jeszcze 11 z 89, dzisiaj pójdą kolejne 5 także już praktycznie z głowy

Co do alkoholu to my mamy ok 130 butelek na zapewne jakieś 140 gości, wesele jest bez jako takich poprawin, plus do tego dokupimy winko, ja liczyłam gdzieś tak ze 40 butelek.

Do kupienia została mi jeszcze jakaś dekoracja na samochód, na allegro widziałam fajne kompozycje i chyba w końcu się zdecydujemy na którąś z nich.

Nie chcę mieć orkiestry pod klatką podobnie jak margolka, bo zaraz się spęd zrobi niepotrzebny, przystroję tylko poręcze na klatce taki małymi bukiecikami z róż i wstążek - to już akurat mamy gotowe, bo zostało nam z zeszłego roku

A z tym otrzymywaniem pieniędzy przy rozdawaniu zaproszeń to też pierwszy raz się spotykam, aczkolwiek byśmy nie pogardzili takimi gratisami

U mnie dzisiaj 42 ddś, nie wiem gdzie ten czas uciekł ......

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 09:09   #1099
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Hejloł
Do kupienia została mi jeszcze jakaś dekoracja na samochód, na allegro widziałam fajne kompozycje i chyba w końcu się zdecydujemy na którąś z nich.
My z Tż-tem kupowaliśmy na allegro dekorację na auto i jesteśmy bardzo zadowoleni
Stary 2011-06-25, 09:10   #1100
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
My z Tż-tem kupowaliśmy na allegro dekorację na auto i jesteśmy bardzo zadowoleni
No to super! A z jakich kwiatów kupiliście? Będę miała bukiet z róż, no to i dekoracja chyba musi być też. Muszę do tego przysiąść, bo jak ja tego nie ogarnę to TŻ tym bardziej

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Stary 2011-06-25, 09:17   #1101
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
No to super! A z jakich kwiatów kupiliście? Będę miała bukiet z róż, no to i dekoracja chyba musi być też. Muszę do tego przysiąść, bo jak ja tego nie ogarnę to TŻ tym bardziej
Kupiliśmy własnie z róż-delikatnie różowych. Chcieliśmy coś fioletowego, ale nie znaleźliśmy nic ładnego, więc zdecydowaliśmy się właśnie na takie, żeby na aucie ładnie kolor wyglądał

Ja bukiet chyba będę miała z goździków-ale to mi nie przeszkadza Dekoracji z goździków bym na allegro nie znalazła
Stary 2011-06-25, 09:23   #1102
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiliśmy własnie z róż-delikatnie różowych. Chcieliśmy coś fioletowego, ale nie znaleźliśmy nic ładnego, więc zdecydowaliśmy się właśnie na takie, żeby na aucie ładnie kolor wyglądał

Ja bukiet chyba będę miała z goździków-ale to mi nie przeszkadza Dekoracji z goździków bym na allegro nie znalazła
Oj tak masz rację, ciężko by było Dokładnie i my chcemy z różowych róż, na czarnym samochodziku będzie ładnie to wyglądać

Stary 2011-06-25, 10:47   #1103
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tak masz rację, ciężko by było Dokładnie i my chcemy z różowych róż, na czarnym samochodziku będzie ładnie to wyglądać
Na pewno będzie ślicznie
Stary 2011-06-25, 10:50   #1104
Kwiatuszek1604
Wtajemniczenie

Cytat:
mi tez sie podoba taka koncepcja ale mamy srebrny samochod i jaki kolor kwiatkow wybrac rozowe i biale dobrze beda wygladac?????
Stary 2011-06-25, 11:01   #1105
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kwiatuszek1604 Pokaż wiadomość
mi tez sie podoba taka koncepcja ale mamy srebrny samochod i jaki kolor kwiatkow wybrac rozowe i biale dobrze beda wygladac?????
Wydaje mi się, że ładnie będzie, same białe mogą ginąć przy srebrnym kolorze, a różowy trochę ożywi

Stary 2011-06-25, 11:30   #1106
thea2
Zadomowienie

Cześć dziewczynki
Fajny pomysł z tym klubem, naprawdę
Kinga, w takim razie niecierpliwie czekamy na prezentację fryzurki

My dziś rozdajemy kolejne zaproszenia, na szczęście blisko, bo w Krakowie Mamy zamiar rozdać sześć, jutro podobnie I zostanie jeszcze połowa do rozdania...

A co do orkiestry, to u nas nie ma innej możliwości- orkiestra pod domem być musi Taki już mamy zwyczaj i inaczej się nie robi Na drzwiach domu będzie korona a na ogrodzeniu jakieś kwiatowe dekoracje, ale delikatnie, nie chciałabym przesadzić

Kwiatuszek, myślę, że do srebrnego samochodziku będzie ok Różowe troszkę ożywią

Pochwalicie się dziewczynki, jakie wybrałyście dekoracje na samochód ? My myślimy o 3-4 niewielkich bukiecikach z żywych kwiatów na masce, a do tego jakieś kwiatuszki niewielkie przy klamkach Niedawno widziałam tak przystrojony samochód i było ślicznie.

Edytowane przez thea2
Czas edycji: 2011-06-25 o 11:34
thea2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 12:22   #1107
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kwiatuszek1604 Pokaż wiadomość
My też mamy srebrny samochód i wybraliśmy różowe różyczki link podaję w poniższej odpowiedzi

Cytat:
Pochwalicie się dziewczynki, jakie wybrałyście dekoracje na samochód ? My myślimy o 3-4 niewielkich bukiecikach z żywych kwiatów na masce, a do tego jakieś kwiatuszki niewielkie przy klamkach Niedawno widziałam tak przystrojony samochód i było ślicznie.
http://allegro.pl/zjawiskowa-dekorac...592312088.html to nasza dekoracja na samochód
Stary 2011-06-25, 12:24   #1108
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margolka1986 Pokaż wiadomość
u Nas tez przy wyjściu nie będzie żadnej orkiestry. na środku osiedla byłoby to niepotrzebne widowisko- zbiegowisko :P

klatki chyba tez zbytnio nie będziemy ozdabiać- moze coś na drzwi wejściowe wymyślę ?
Właśnie też chcę takiego widowiska uniknąć. Ja będę stroić swoje półpiętro tylko i to delikatnie (a że mieszkam na samej górze, to dużo strojenia nie będzie). Jakieś baloniki w jednym miejscu (bo muszę zakryć taki nieładny kawałek ściany) a resztę myślałam upleść takie serduszka z sitowia (będę przez lipiec zbierać, robić i suszyć) i dodać kokardki z organzy.

Samochód dostaniemy już ustrojony. Powiem szczerze, że nawet nie wiem jak wygląda, bo to niespodzianka od tatusia. Widziałam go tylko z daleka przez krzaki i bez dekoracji. Podobno gustowna dekoracja w starym stylu (białe szarfy jakieś) i pan szofer w rękawiczkach
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 13:02   #1109
thea2
Zadomowienie

Cytat:
My też mamy srebrny samochód i wybraliśmy różowe różyczki link podaję w poniższej odpowiedzi

http://allegro.pl/zjawiskowa-dekorac...592312088.html to nasza dekoracja na samochód
Piękne Bardzo mi się podoba !! Sama bym takie zamówiła, ale zależy mi na żywych kwiatach, a nie wiem, czy będzie się dało je wymienić- jak myślicie ??
Cytat:
Właśnie też chcę takiego widowiska uniknąć. Ja będę stroić swoje półpiętro tylko i to delikatnie (a że mieszkam na samej górze, to dużo strojenia nie będzie). Jakieś baloniki w jednym miejscu (bo muszę zakryć taki nieładny kawałek ściany) a resztę myślałam upleść takie serduszka z sitowia (będę przez lipiec zbierać, robić i suszyć) i dodać kokardki z organzy.

Samochód dostaniemy już ustrojony. Powiem szczerze, że nawet nie wiem jak wygląda, bo to niespodzianka od tatusia. Widziałam go tylko z daleka przez krzaki i bez dekoracji. Podobno gustowna dekoracja w starym stylu (białe szarfy jakieś) i pan szofer w rękawiczkach
Jestem bardzo ciekawa, jak będą wyglądały te serduszka z sitowia
Stary 2011-06-25, 13:21   #1110
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie, że tata Wam taką niespodziankę robi

Cytat:
Piękne Bardzo mi się podoba !! Sama bym takie zamówiła, ale zależy mi na żywych kwiatach, a nie wiem, czy będzie się dało je wymienić- jak myślicie ??
Hm...a chcesz zamawiać przez internet czy w kwiaciarni? Bo jak w kwiaciarni, to myślę, że jak pokażesz zdjęcia o co Ci dokładnie chodzi to powinni zrobić bez problemu Najlepiej zapytać

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości