|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
|
|
|
|
#692 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Dzieńdoberek
![]() Cytat:
Mi ostatnio też jakoś często niedobrze jest![]() Ja już nie wiem od czego boli, a jeszcze 2 miesiące ![]() Trzeba by się za jakiś porządek wziąć i pouczyć na jutrzejszy egzamin
|
|
|
|
|
#693 |
|
Wtajemniczenie
|
hmm to może daty kobitka pomyliła
choć z drugiej strony pamietam czasy studiów mojego męża i jego obronę - szczerze mówiąc miałam wrażenie że:a) ci sorzy są rozgarnięci jak gnój po polu b) robią to specjalnie Tak czy inaczej
|
#694 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kwestia przyzywczajenia , a po porodzie już nie będzie tego problemu.Z tego co czytam u ciebie tylko kroczę ? U mnie dochodzi jeszcze spojenie łonowe, no i masakryczne strzelanie w kościach ![]() Nie czytam nic co jest na necie, nie potrzebnie się tym można nakręcić, a pamietaj że każda z nas inna jest Staram sobie ten ból jakoś tłumaczyć no że już mniej niż wiecej Cytat:
ale stresior
|
|
|
#695 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
zaczynam dzisiaj 30 tydzień ale co racja to racja nie ma co czytać i się nakręcać, we wtorek wizyta więc spytam o co chodzi, do tego dalej swędzenie stóp nie przeszło nieciekawie się zapowiadają te ostatnie tygodnie ale dla maleństwa wszystko się zniesie prawda?
|
|
|
|
#696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#697 | |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynki, oj ledwo nowy wątek ruszył a tu już 24 str
no ja już najbliższego czwartku na l4 będę to ponadrabiam pisałyście o pamperasch. dwie kumpele które rodziły w ciau ostatnich 3 mies. poleciły mi do szpitala i na sam poczatek te pampersyhttp://www.pampers.pl/pl_PL/proddeta...mium-care/id/5 ponoć świetnie wchłaniają smółkę i dzidziolek nie urobi się po pachy ![]() Cytat:
wiecie co, ja nie wiem czy do tego wątku pasuję nadal dla dziecka mam body sztuk 1, kaftanik sztuk 1 i śpioszki sztuk 1. ostatnio jak poczytałam co i ile tego macie i ze pokoje pourządzane to wpadłam w panikę, że nie zdążymy. mąż powiedział, że zdążymy i że jak panikować będę to mi zabroni was czytać.co do wózka to mi się na razie tak wizualnie podoba ten espiro gtx kolor czarno-filetowy. ale zobaczę jak na żywo będzie. aha no i się pochwalę tata mój daje kase na wózek, teściowa na łóżeczko, wyposażenie do łóżeczka i taka komodę z wanienką i przewijaniem. jeszcze siostry nasze obiecały, że albo dadzą kaskę, albo kupią co chcemy np leżaczek i inne niezbędne rzeczy. poza tym wprawdzie ubranek po chrześniakach naszych nie mamy dla dzidzi ale za to są maskotki, książeczki, bajeczki, samochodziki, zjeżdżalnie dla aut, garaże itp. wszystko w stanie idealnym
|
|
#698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pampersy też zamierzam dokładnie takie same na początek kupić
|
|
|
|
|
#699 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie nie... Ja byłam w dwóch we wrocławiu + smyk i w żadnym tako nie było.
|
|
|
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe a to ciekawe, wczoraj byłam na ul. Braniborskiej i był na 100% tako jumper, tako warior i tako captiva. Na sztabowej jak się nie mylę nie ma tako, bynajmniej jak byłam 2 tygodnie temu to nie było. Na pewno nie było też w babymaxie
|
|
|
|
#701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A u nas Askotów wiele. Ja byłam właśnie na sztabowej i na hubach i nie było Był tylko mój 4ridder który chyba weźmiemy. Chociaż boję się skoro nikt inny nic o nim nie pisze i nikt go nawet nie brał pod uwagę to może to jakiś szajs ![]() Swoją drogą teraz czytam o małej ilości wód płodowych i się lekko podłamałam
|
|
|
|
|
#702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Swoją drogą za mną chodzi ten model, tylko kolor jaki hmm wolałabym coś z czarnym ale nie ma ![]() http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=372 |
|
|
|
|
#703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj np wstawałam 3 razy od rana i zastanawiam się czy tam coś w ogóle dociera Poza tym czytałam na internecie, że to może źle wpływac na maluszka, choroby, coś z płuckami i już się denerwuję. Bo ona mówiła o jakiejś skali i w tej skali nawet w połowie nie byłam z tymi wodami płodowymi. Ale z drugiej strony gdyby było coś nie tak to chyba by powiedziała i podjęła dalsze kroki aaaa zwariować można
|
|
|
|
|
#704 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
ja mam dziś taki dzień, że bez kija nie podchodź chyba ta pogoda tak na mnie wpływa nie nadrobie wczorajszego dnia, nie gniewajcie się ![]() wczoraj po kiełbasce z grila i połowie małego krupnioczka miałąm cukier 90 a dzisiaj po malutkiej kromeczce chleba z chudą szynką 130. Ja juz z tego nic nie rozumiem i ogólnie mam dość ![]() ale przynajmniej nie musze robic TZ-owi obiadu bo mam grilowe z wczoraj to sobie doje ![]() Cytat:
Martuś fajny ten wózek, nie widziałam go na żywo. A jaką dużą ma gondolkę? coś jak warrior? bo tak na zdjęciu wygląda na mniejszy, |
|
|
|
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
mam 3,5! a tym samym zakończyłam sesję!
|
|
|
|
#706 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#707 |
|
Zadomowienie
|
magialena GRATULACJE =)))
---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- a pozatym to witam Was =) |
|
|
|
#708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#709 |
|
Zadomowienie
|
|
#710 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja co prawda zadnych bóli ani tego typu dolegliwości nie mam ale znagam się z twrdnieniem brzucha juz od ładnych kilku tygodni.......co ciąża to inne dolegliwości niestety... Cytat:
wszystko co kupiłam to:1 szt body Po moim pierwszym poronieniu wciaż myśle ze jeszcze za wczesnie na zakupy.....chociaż już pomalutku zaczynam robić listę rzeczy potrzebnych i rozglądam sie tu i tam ![]() Cytat:
Czy któraś z was jest posiadaczką wózka MUTSY? Chcialabym zapytac o wrazenia bo bardzo podoba mie is eten wózek
|
|||
|
|
|
#711 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hello
Cytat:
![]() proszę https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=77486&page=100 Cytat:
![]() Cytat:
da się żyć, nawet przyzwyczaić, najgorzej się zapomnieć i zerwać nagle śmieję się do męża, że nie cierpiałam z powodu mdłości czy wymiotów to coś musiałam dostać bo za łatwo by było tak bezproblemowo całą ciążę znieść ![]() Cytat:
my na 3d się też nie wybieramy. Szkoda mi kasy, a już niedługo zostało i będę małą widzieć na żywo ![]() no to wakacje czas zacząć pogoda dziś paskudna, najchętniej cały dzień w łóżku bym przeleżała na razie oglądam "Galimatias" hehe
|
|
#712 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie w sobotnie południe
![]() Jakos czas tak mi szybko leci,ze nie mam czasu na forum z Wami popisac.... Pozdrawiam Was serdecznie, gratuluje zakonczonych sesji, udanych zakupów i dłuuuugiego spania ![]() Czas zabrac sie za sprzątanie.... A chęci brak, jakis kopniak by sie przydał ![]() Tak piszecie o tych wózkach ze i ja musze zaczac cos myslec.... Powinnysmy zrobc jakąs listę z wózkami proponowanymi...minusami i plusami. Ja ostatnio myslałam o x landerze, ale juz od dwóch osób słyszałam, że pewnie bede szukała lzejszej spacerówki....i sama juz nie wiem czy sie opłaca taki drogi zakup.... Miłej soboty Maminki....
|
|
|
|
#713 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
martunia_199 no brawo za 30 tc ja już bym chciała tak 36 a z tym swędzeniem - swędzi Cię cały czas? Czy tylko wieczorami? I stópki czy wszytsko? indygo79 ja pampersiki też będe chciała te co Ty, lausanne je też polecała kochana - nie przejmuj się zakupami i wyprawkami, tym bardziej, że cała rodzinka się zaangażowała u Ciebie w zakupy, zazdraszczam ![]() cotynato nie czytamy i nie panikujemy pij dużo i będzie dobrze, lekarka wie co robi i pewnie Cię trochę nastraszyła za wczasuCytat:
a jakie jesz pieczywo, że masz po 1 kromce 130? I to po insulinie taki wynik?no i
|
|
|
|
|
#714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie znalazłam informacje że gondola ma 75cm długości czyli taka średnia ![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- O tak jeździ jeździ ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#715 |
|
Zadomowienie
|
a Ja w końcu zabiorę się za przepisanie listy potrzebnych rzeczy, tylko nie wiem z której listy przepisać =))) he he
|
|
|
|
#716 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję
Cytat:
i facet mówił że ciężko się ściąga spacerówkę czy gondolkę więc raczej jak już się montuje to na stałe. A ja bym chciała na zakupy np albo na szybki spacer w foteliku czy coś ![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
![]() Już mnie tak kusi to łóżeczko, wózek, pościele, ale szkoda mi miejsca zajmować skoro jednak trochę tego czasu jeszcze zostało. W ogóle im bliżej porodu tym jakieś dziwne, złe myśli mnie dopadają. Boję się i wiem że nie powinnam w ogóle myśleć o takich rzeczach, ale jakoś tak same się napataczają
|
||
|
|
|
#717 |
|
Zadomowienie
|
cotynato Ja też zaczynam mieć głupie myśli, że Sobie nie poradzę, że nie kupimy wszystkiego... ale to chyba normalne =)
|
|
|
|
#718 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() żebym sama była w stanie wszystko pozmieniać czy z gondolki na fotelik czy na spacerówkę, żeby obyło się bez proszenia kogoś o pomoc. dla mnie to ważne, bo większość czasu to ja będę chodziła z maluszkiem ![]() --- Cytat:
|
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
ja ostatnio zaczynam myśleć ze strachem o porodzie...
|
|
|
|
#720 | |||
|
Zakorzenienie
|
martunia_199 gratulacje 30 tygodnia ![]() Cytat:
![]() Jak nie pasujesz? Ze wszystkim zdążysz![]() Cytat:
Jakby było coś nie tak to by Ci ginka powiedziałaCytat:
I chyba będę musiała jednak zgłosić się po tą insulinę![]() ![]() Co do myśli o porodzie itp to też tak mam I nawet nie przeraża mnie sam ból ale wszystko inne związane z porodem
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.

ale tu pustki, czyżby wszystkie spały?? 

niech Cię mąż wymasuje bidulko
Mi ostatnio też jakoś często niedobrze jest

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
mnie boli w kroku- ponoć spojenie się rozchodzi i gin powiedział, że na to nie ma sposobu
tyle, że wyczytałam, że jest to też niebezpieczne, bo jak się za bardzo rozejdzie to jest wskazaniem do cesarki...
nadal dla dziecka mam body sztuk 1, kaftanik sztuk 1 i śpioszki sztuk 1. ostatnio jak poczytałam co i ile tego macie i ze pokoje pourządzane to wpadłam w panikę, że nie zdążymy. mąż powiedział, że zdążymy i że jak panikować będę to mi zabroni was czytać.

pij dużo i będzie dobrze, lekarka wie co robi i pewnie Cię trochę nastraszyła za wczasu