|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
pokazuje wczorajsze bodziaki- kupione w realu za 3-4zl, nie jest to moze 1szy krzyk mody, ale na początek będą
![]() i żółte ogrodniczki upolowane w ciuchu za 6zl- z metka na żywo kolor maja mocno cytrynowy, rozmiar 9m wiec liczę, ze na kolejna wielkanoc się ubierze
|
#722 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
bedzie na wiosne mały kurczaczek
|
||
|
|
|
#723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do ogrodniczek nie znalazłam rymu, ale są przeurocze. ![]() ps. dziewczynki, dziękuję za gratulacje! normalnie kamień z serca mi spadł. ale skąd się punktów na to 3,5 uzbierało, to nie mam pojęcia.
Edytowane przez MAGiALENA Czas edycji: 2011-06-25 o 12:26 |
|
|
|
|
#724 |
|
Zadomowienie
|
mooonik śliczne bodziaki =) a ogrodniczki słodkie =)
---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- magialena masz dodatkowy mózg w Sobie, więc pewnie dziecko uzbierało resztę punktów =))) he he |
|
|
|
#725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#726 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja kaskę pozbieram, policze i sama pokupuję. aha, tak nas 4 lata męczyli o dziecko niech się dorzucaja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak ktoś zdolny i inteligentny to ocenki same wpadają
|
|
#727 |
|
KWC
|
Dziewczyny, ja tam uważam, że powinnyście już się zabrać za te zakupy, bo potem będzie Wam ciężko, a tu tyle latania. Faceci zawsze mówią, że się zdąży, ale oni bladego pojęcia nie mają co tak naprawdę trzeba kupić. Im się wydaje, że wystarczy paczka pieluch, łóżeczko i wózek
I właśnie a propo zakupów - kupiłam dzisiaj za 10zł sztywny przewijak na łóżeczko. Używany, ale w nienagannym stanie. Z resztą, i tak na to idzie pokrowiec więc co mi tam. Bardzo się cieszę, bo trafiła się fajna okazja, normalnie ten model kosztuje ok 50zł |
|
|
|
#728 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a brałaś wapno może? jeśli to uczulenie, to wapno by pomogło. A ginowi mówiłaś? Cytat:
Cytat:
teraz się cieszyć wolnym proszę ![]() Danika taki właśnie mam zamiar- żeby był kurczaczek na następną wiosnę
|
|
#729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze to nie fajnie, a jaki masz cukier po śniadaniu? Ja od kilku dni jem normalnie, wszystko i cukier poniżej 1oo po 1h, tylko nie słodze herbaty i chleb jem ciemny zbożowy bez cukru -> teściowa mi piecze.
|
|
|
|
#731 | ||
|
KWC
|
Cytat:
Ale miałam dzisiaj sen - śniło mi się, że byłam alfonsem i miałam 3 'dziewczynki' pod swoją opieką ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#732 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i mnie najgorza robotę z wyjmowaniem zostawiła tak w ogole mam pytanko - co sadzicie to tych EKOMAMACH, co reni jusis w dzień dobry tvn propaguje? ja ostatnio trafiłam na jakąś ekostrone i znalzałam liste 10 niepotrzebnych rzeczy dla dziecka. odeciałam jak przeczytałam, że łóżeczko jest niepotrzebne bo najlepiej jak dziecko z rodzicami śpi.... http://dziecisawazne.pl/10-rzeczy-dl...usisz-kupowac/
|
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
już tam od razu w nieskończoność... jak ktoś ma remont to nie zakupi sobie pierdółek jak i tak nie ma ich gdzie włożyć jak np. ja czy cotka. Poza tym nie trzeba aż tyle latać - ja będe zamawiać na allegro wszystkie drobiazki więc to żaden problem i umęczenie. Nie ma co się denerwować i przesadzać z zakupami.
|
|
|
|
#734 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#736 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
co do zakupów ja wolę też na raty, ale jak ktoś nie ma miejsca to żeby portfel nie ucierpiał może pewną sumę odkładać co miesiąc już od jakiegoś czasu (tak myślę )Cytat:
męża wysłać spać gdzie indziej a dziecko z mamą! ja tam będę w łóżeczku usypiała bo później może być problem z oduczeniem, a poza tym bałabym się że zrobię tej kruszynce krzywdę ![]() zezłościłam się |
|||
|
|
|
#737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
Mucka nie mów na zapas, ponieważ później może się okazać że jednak wybierzecie spanie z dzieckiem. Ja też teraz uważam, że nie ma mowy, ale okaże się jak będzie z nami.
Poza tym kobieta podświadomie pilnuje się podczas snu. Ja sama jak byłam nianią i zasypiałam przy Nince, to budził mnie każdy szmer, każdy ruch- a jednocześnie jak wstawałam to byłam wypoczęta. Bałabym się raczej tż który raczej by spał i się nie spinał haha. |
|
|
|
#739 |
|
Rozeznanie
|
a i zaczynam dzisiaj 27 tydzień i tym samym 7miesiąc
|
|
|
|
#740 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Też szukam przewijaka aktualnie i faktycznie poniżej 50zł ciężko kupić ![]() Cytat:
![]() Też nie słodzę, chleb ten sam i na chlebie też zazwyczaj to samo ![]() Cytat:
Ostatnio w DDTVN opowiadały jak kilkumiesięczne dziecko wysadzają na nocnik W całym tym artykule to zgodzę się jedynie z tym, że waga dla dziecka jest niepotrzebna No ale każdy ma swój pomysł na życie
|
||||
|
|
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#745 | |
|
KWC
|
Cytat:
Listę podkradłam od tegorocznych majowo-czerwcowych, nie wiem czy to ta sama co ją Aga zamieściła u nas. |
|
|
|
|
#746 | |
|
Zakorzenienie
|
Dajesz linka
![]() Bo tak jest oszczędniej i bardziej eko podobno ![]() Cytat:
Zaraz sprawdzę.Coraz bardziej czuję wagę tego mojego bąbla, trochę posprzątałam w łazience i już jestem wykończona
|
|
|
|
|
#747 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#748 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi ostatnio śniły się morderstwa jakichś ludzi, straszne to było, obudziłam sie strasznie wystraszona ![]() przypomniałaś mi, ze nie mam szczotki do butelek na mojej liście wyprawkowej ![]() Cytat:
![]() nasze dziecko nie będzie spać z nami w łóżko, powód- mamy wersalkę na której sami się mieścimy ledwo ledwo ![]() a mogę dać tu jako załącznik?? bo nie wiem. Mogę się podzielić jasne Cytat:
Cytat:
|
|
#749 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo w krajach trzeciego świata takich wynalazków nie ma i ludzie sobie radzę (nie wiem czy to nie było w czasopiśmie XXI wiek)Cytat:
|
||
|
|
|
#750 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz, wiele par wybiera taką opcję więc jednak to nie jest takie dziwne i nienaturalne. Poza tym ja słyszałam o spaniu z rodzicami a nie tylko z mamą. Jak kto woli oczywiście, ale ja też obstawiam opcję łóżeczka.
Swoją drogą wybrałam takie łóżeczko- widziałam na żywo tyle że ciemne i spodobało mi się. Chyba bardziej niż to ikei i jednak wolę opcję szczebelków niż całej ścianki. Nie sprawdziłam tylko czy ono takie liche nie jest tzn nie będzie się chwiało itp. Co sądzicie? http://allegro.pl/lozeczko-radek-ii-...669698275.html Natka- właśnie ten sprzedawca gdzieś miał przewijak za 45zł i ma jakieś prześcieradełka frotte całkiem tanie, coś czuję że u niego trochę kupię np. myślę o pościeli do wózka. Ale tak się zastanawiam bo się kładzie na spód? Jakąś pieluszkę? Prześcieradełko czy co ?![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
Ale gdyby Ci się udało i byś mogła to by było super. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.

na żywo kolor maja mocno cytrynowy, rozmiar 9m wiec liczę, ze na kolejna wielkanoc się ubierze

co do zakupów ja wolę też na raty, ale jak ktoś nie ma miejsca to żeby portfel nie ucierpiał może pewną sumę odkładać co miesiąc już od jakiegoś czasu (tak myślę 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)