Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-24, 23:46   #3451
karolynka90
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Zależy jakiego masz pieska Małego lub średniego - wychodzą grosze lub niewielkie sumy. Dla dużego to jak na raz.
Nie no, ja mam małego. Nie mam pojęcia jak dużo jedzą większe psiaki, z pewnością więcej.
Ale jedzą więcej też tej niezdrowej karmy, więc wychodzi na to samo.
Stary 2011-06-25, 00:16   #3452
Sondrina
BAN stały

A ja swojego psa nie karmę żadną suchą karmą czy puszką. Generalnie jestem na nie dla wszelkich wysoce przetworzonych produktów zarówno dla ludzi, jak i dla zwierząt. Po prostu mojemu psu gotuję, podkreślam gotuję, a nie smażę, bo tłuste wysmażone mięso też nie jest zdrowe. Gotowany kurczak plus warzywa, ale nie ziemniaki.

Dziwi mnie, że nikt nie reaguje i nikt nie zabrania sprzedaży wyrobów, których skład i wykonanie jest dalekie od wykonania tradycyjnych produktów żywnościowych. Np. ser powinien być wykonany z pasteryzowanego mleka, przypraw i odpowiednich szczepionek bakteryjnych/grzybowych, a nie z tłuszczu palmowego, a tymczasem w sklepach różne sery spotykam, ale rzadko, który z nich jest produkowany jak należy, większość zawiera gigantyczne ilości tłuszczów rozmaitych. Podobnie nie rozumiem nazywania jogurtów owocowymi, kiedy pływają w nich same sztuczne barwniki, aromaty i tony cukru... To zwyczajnie wprowadza konsumenta w błąd. Tak samo zamiast ciemnego pieczywa, mamy karmelizowane, to aż woła o pomstę do nieba.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 00:18   #3453
Ejniacz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
Ależ skąd.

Pytanie tylko co oznacza droga?
Wielu ludzi strasznie się oburza jak wspominam o dobrej karmie, mówiąc, że ich nie stać.
Tylko, że mnie nie chodzi o to, by wybierać jak najdroższą karmę, ale jak najzdrowszą dla swojego pupila.
Dziewczyny porównajcie składy karm takich jak np Pedigree i Brit. W Pedigree o ile dobrze pamiętam jest 3%! mięsa. W Brit z 70% czy jakoś tak.
Nie wiem czy podałam dobre cyferki, ale mniej więcej taka jest różnica.
Ja też przez parę lat karmiłam mojego małego Pedigree. Dzięki wizażowi kupiłam Brit. Kosztuje u mnie 17,60zł/kilogram. To według Was dużo czy ok?
Niestety, ale dla mnie to jest b. dużo Mam nadzieję że sytuacja się poprawi za jakiś czas, ale póki co wolę kupić coś lepszego do jedzenia Ojcu który ma poważne problemy ze zdrowiem, niż mojemu psu. chociaż kocham mojego psa bardzo ... ale staram się nie kupować mu byle jakich karm i mu gotować, to tak jak mówiłam np. Frolica czasem musi zjeść :/

Jean Cocteau
Ejniacz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 06:18   #3454
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Tja ja uwielbiam laski i ich złote rady, kolejny włos mi się zjeżył na głowie...
-Nie lubię mojego biustu bo: jest za duży, mam rozstępy na piersiach, on straci jędrność, nie stać mnie na biustonosze z prawdziwego zdarzenia, mam ich mało, z czego wszystkie kupione jako używane, mam problem z bluzkami, nie mam żadnej koszuli bo jestem niewymiarowa, niewygodnie uprawia się sport, mogę mieć problemy z kręgosłupem przy takiej figurze, nie mam stroju kąpielowego i mogę wymienić 15 innych powodów
-jesteś głupia że nie lubisz dużych piersi, każdy by je chciał

@$_(%@#($@ jakie każdy, jakie wszyscy, kto ja się pytam... ktoś może mieć taki pogląd że to niby ładne, ale czy jestem głupia z tego powodu? naprawdę uważam że za duży biust to nie jest żadne szczęście czy Boża łaska
albo rady idź kup sobie stanik w triumphie, to mam ochotę rozszarpać taką osobę
Oj tak, nie jest łatwo z dużym biustem (chociaż ja swój uwielbiam i za żadne skarby nie oddam ). Ze stanikami to już w ogóle jest koszmar. Na szczęście ja znalazłam stragan na bazarze, gdzie spokojnie mogę kupić dobry stanik za ~15 zł. Staniki z tego straganu oficjalną numerówkę mają dziwną, ale nie ma problemu ze zdobyciem stanika, który jest w praktyce np. 70E czy 70F. Chociaż ja już zrezygnowałam ze staników zwykłych. Noszę albo takie sportowe materiałowe, albo nie noszę stanika w ogóle. Czego ludzie nie potrafią jakoś przeżyć jak się przy luźnej rozmowie dowiadują Rozumiem zdziwienie, chęć dania dobrej rady... Ale jak można mi pół godziny nad głową jęczeć? I to w sprawie MOJEGO biustu?
Stary 2011-06-25, 09:21   #3455
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Co do psów to mnie niesamowicie wkurza jak mówię, żeby nie dawać mojemu psu jedzenia ze stołu.. raz, że potem żebra ale co gorsze zwyczajnie mu szkodzi :/ Raz aż mną zatelepało jak ciotka była u nas w odwiedzinach i chciała psiaka poczęstować plackiem :/ A jak szybko powiedziałam , że nie, to od razu lament, że biedny piesek. Albo babcia mojego tż.. ale jej wytłumaczyłam w sposób bardzo dla niej zrozumiały. "Jak pies dostaje ludzkie jedzenie to później choruje i trzeba z nim jeździć do weterynarza, kupować leki, specjalne szampony i karmy i jak chce to proszę bardzo niech mu da te kluski, a my potem przywieziemy rachunek za leczenie" Podziałało Dodam, że mój pies ma alergie pokarmową i może jeść tylko specjalne karmy bez jakiegokolwiek dodatku zbóż. Ale to jest koszmar ciągle komuś tłumaczyć, że psu szkodzi nasze jedzenie..
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 09:45   #3456
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Oj tak, nie jest łatwo z dużym biustem (chociaż ja swój uwielbiam i za żadne skarby nie oddam ). Ze stanikami to już w ogóle jest koszmar. Na szczęście ja znalazłam stragan na bazarze, gdzie spokojnie mogę kupić dobry stanik za ~15 zł. Staniki z tego straganu oficjalną numerówkę mają dziwną, ale nie ma problemu ze zdobyciem stanika, który jest w praktyce np. 70E czy 70F. Chociaż ja już zrezygnowałam ze staników zwykłych. Noszę albo takie sportowe materiałowe, albo nie noszę stanika w ogóle. Czego ludzie nie potrafią jakoś przeżyć jak się przy luźnej rozmowie dowiadują Rozumiem zdziwienie, chęć dania dobrej rady... Ale jak można mi pół godziny nad głową jęczeć? I to w sprawie MOJEGO biustu?
Przybij piątkę, ja swoje kupije w sklepie gdzie staniki są średnio po 12,90. Rozmiarówka jest dzika, więc panie z przerażeniem obserwuja mnie biorącą do przymierzalni po 15 staników. Za to poprzymierzam je na wszystkie strony i wybiorę ten dobry

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Co do psów to mnie niesamowicie wkurza jak mówię, żeby nie dawać mojemu psu jedzenia ze stołu.. raz, że potem żebra ale co gorsze zwyczajnie mu szkodzi :/ Raz aż mną zatelepało jak ciotka była u nas w odwiedzinach i chciała psiaka poczęstować plackiem :/ (...)
U mnie częstowanie pieska się nagle zakończyło, gdy kuzyn dał mu mięso z obiadu (przyprawione duuuużą ilością ziół).

Piesek miał biegunkę przez całą noc, kuzyn jako winny musiał z nim latać co pół godziny na skwerek. I skończyło się dokarmianie.

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 10:09   #3457
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ejniacz Pokaż wiadomość
Niestety, ale dla mnie to jest b. dużo Mam nadzieję że sytuacja się poprawi za jakiś czas, ale póki co wolę kupić coś lepszego do jedzenia Ojcu który ma poważne problemy ze zdrowiem, niż mojemu psu. chociaż kocham mojego psa bardzo ... ale staram się nie kupować mu byle jakich karm i mu gotować, to tak jak mówiłam np. Frolica czasem musi zjeść :/
Rozumiem.
W takim razie staraj się może jak najczęściej gotować psu tak jak mówisz - oczywiście bez przypraw.
I życzę polepszenia sytuacji materialnej i zdrowia dla Taty i pieska.
Stary 2011-06-25, 10:29   #3458
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Mam nadzieję że kiedyś wprowadzę zmiany w tym domu ale dopiero chyba jak ona kopyta wyciągnie
Jestem w szoku... To ta dziewusia od dida? Kolejna głupia małolata, której się zachciało dzieciaczka i mężusia, żyć nie ma za co, więc do teściowej pod dach i jeszcze narzekania, jak to nic nie daje, jaka podła... Nóż mi się w kieszeni otwiera.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 10:42   #3459
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
Dziwi mnie, że nikt nie reaguje i nikt nie zabrania sprzedaży wyrobów, których skład i wykonanie jest dalekie od wykonania tradycyjnych produktów żywnościowych. Np. ser powinien być wykonany z pasteryzowanego mleka, przypraw i odpowiednich szczepionek bakteryjnych/grzybowych, a nie z tłuszczu palmowego, a tymczasem w sklepach różne sery spotykam, ale rzadko, który z nich jest produkowany jak należy, większość zawiera gigantyczne ilości tłuszczów rozmaitych. Podobnie nie rozumiem nazywania jogurtów owocowymi, kiedy pływają w nich same sztuczne barwniki, aromaty i tony cukru... To zwyczajnie wprowadza konsumenta w błąd. Tak samo zamiast ciemnego pieczywa, mamy karmelizowane, to aż woła o pomstę do nieba.
Takie produkty muszą być, bo biednych ludzi i tak na lepsze jedzenie często nie stać. A kilograma dobrego sera za 10 zł nie kupisz na pewno.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 10:44   #3460
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Jestem w szoku... To ta dziewusia od dida? Kolejna głupia małolata, której się zachciało dzieciaczka i mężusia, żyć nie ma za co, więc do teściowej pod dach i jeszcze narzekania, jak to nic nie daje, jaka podła... Nóż mi się w kieszeni otwiera.
Ta sama. Did będzie miał świetlana przyszłość na garnuszku u teściowej.

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 10:45   #3461
invisible_01
Zakorzeniona

I jeszcze mamusia go nauczy, że babcia zła, że im żałuje i jest niedobra Współczuję tylko dziecku, bo tej dziewczynie ani trochę.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 11:26   #3462
Ejniacz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
Rozumiem.
W takim razie staraj się może jak najczęściej gotować psu tak jak mówisz - oczywiście bez przypraw.
I życzę polepszenia sytuacji materialnej i zdrowia dla Taty i pieska.
Dziękuję

Jean Cocteau
Ejniacz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 12:45   #3463
lipiec
Zadomowienie

Strasznie mnie śmieszą a zarazem dziwią osoby które za wszelką cenę muszą udowodnić swoje racje, chociaż często są w błędzie

lipiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 12:46   #3464
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lipiec Pokaż wiadomość
Strasznie mnie śmieszą a zarazem dziwią osoby które za wszelką cenę muszą udowodnić swoje racje, chociaż często są w błędzie
Szczególnie powszechne na Wizażu
emelie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 12:48   #3465
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Racja jest jak dupa, każdy ma swoją
A zresztą prawdziwy Polak nie ma argumentów, on ma świętą rację
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 12:49   #3466
lipiec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emelie Pokaż wiadomość
Szczególnie powszechne na Wizażu
Wizaż to jeszcze pół biedy, bo przynajmniej nie słyszysz i nie widzisz tej osoby często w furii i z dziką żądzą zabijania w oczach a ja niestety z taką osobą mam do czynienia, i jeszcze robi takie fajne miny że idzie się posikać ze śmiechu

Stary 2011-06-25, 12:51   #3467
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Wizaż to jeszcze pół biedy, bo przynajmniej nie słyszysz i nie widzisz tej osoby często w furii i z dziką żądzą zabijania w oczach a ja niestety z taką osobą mam do czynienia, i jeszcze robi takie fajne miny że idzie się posikać ze śmiechu
O matko, współczuję
Mi ostatnio nikt nie chciał uwierzyć, że mówi się schizofrenia, a nie schizofemia Ale obyło się bez żądzy zabijania
Stary 2011-06-25, 12:58   #3468
lipiec
Zadomowienie

Cytat:
O matko, współczuję
Mi ostatnio nikt nie chciał uwierzyć, że mówi się schizofrenia, a nie schizofemia Ale obyło się bez żądzy zabijania
schizofemia no i idź tu się z takimi ludźmi dogadaj , a jeszcze pal licho jak się kłócisz z taką osobą w cztery oczy, ale jak furia wstępuje jak się jest w towarzystwie innych osób to aż strach się bać co oni sobie pomyślą

Stary 2011-06-25, 13:45   #3469
poppy seed
Zakorzenienie

z eufenizmami też się można spotkac bardzo często

poppy seed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 14:33   #3470
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Mi ostatnio nikt nie chciał uwierzyć, że mówi się schizofrenia, a nie schizofemia
Albo schizofremia - też tak często słyszę

Cytat:
Napisane przez poppy seed Pokaż wiadomość
z eufenizmami też się można spotkac bardzo często
I z flustracją
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 14:40   #3471
muszynianka
Zakorzenienie

Mnie wkurzają ludzie z psami którzy ich nie prowadzają na smyczy u mnie to chyba nawet trzeba w kagańcu no ale dobra, nie ma takiej potrzeby.
Ostatnio na klatce sąsiad szedł z pittbullem czy innym wesołym psem bez smyczy i kagańca, ja stanęłam w bezruchu wyprężona na maksa
-ON NIE GRYYYZIEE paaani on nie gryzie

tak qwa, pewnie, nie gryzie, widzę faceta pierwszy raz na oczy i mam mu wierzyć że jego pies mi ręki nie u..... bo na klatce z resztą nie mam za bardzo pola manewru by uciekać.
Nie no super, jeszcze uwielbiam sytuacje typu siedzę na placu zabaw, z dziećmi, no i one średnio mają świadomość że piesek zły póki nie szczeka, a ktoś chodzi sobie z wilczurem bez smyczy noż dżisas ludzie to taki problem? Jak ktoś chce sobie z psem pobiegać to proponuje by nie była to klatka schodowa czy plac zabaw dla dzieci.
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 14:41   #3472
Konto usunięte

Cytat:
Nie no super, jeszcze uwielbiam sytuacje typu siedzę na placu zabaw, z dziećmi, no i one średnio mają świadomość że piesek zły póki nie szczeka, a ktoś chodzi sobie z wilczurem bez smyczy noż dżisas ludzie to taki problem? Jak ktoś chce sobie z psem pobiegać to proponuje by nie była to klatka schodowa czy plac zabaw dla dzieci.
U mnie pewna starsza pani wyprowadzała psa na spacer właśnie na plac zabaw - żeby się załatwił w piaskownicy
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 14:45   #3473
muszynianka
Zakorzenienie

No załatwić w piaskownicy to wiesz nigdy nie ustrzeżesz, tam zazwyczaj będzie syf, niestety, ludzie nie pilnują psów ani kotów koty sobie wychodzą z parteru przez balkon i mają dużą kuwetę, już to pomijam
Bo to debilizm skrajny, ale kupa stanowi zagrożenie pośrednie że tak powiem, natomiast ogryziona twarz czy wykrwawienie się... No wiesz o co chodzi, mi wtedy serce podchodzi do gardła. Bo TEN PIESEK NIE GRYZIE nie ma sensu zapinać go na smycz, nawet nie wiecie jak mną telepie jak to słyszę.
Stary 2011-06-25, 14:47   #3474
Konto usunięte

Cytat:
No wiesz o co chodzi, mi wtedy serce podchodzi do gardła. Bo TEN PIESEK NIE GRYZIE nie ma sensu zapinać go na smycz, nawet nie wiecie jak mną telepie jak to słyszę.
Ja mam naprawdę łagodnego psa, który nigdy w życiu nikogo nie ugryzł, ALE: jak ktoś pyta, czy gryzie, to mówię, że nie wiem. Bo nie mam pojęcia, co mu może do łba przyjść, nie mogę ręczyć za niego. Więc wolę, żeby jakieś obce dzieciaki nie podchodziły i nie głaskały go.
Oczywiście pies chodzi na smyczy.
Stary 2011-06-25, 14:50   #3475
emelie
Wtajemniczenie

Mój pies chodzi na smyczy i z kagańcem, bo jest dosyć nieobliczalny i wolę nie ryzykować. No i nie pozwalam go głaskać obcym osobom. Nie wyobrażam sobie, że spuszczę go ze smyczy na ulicy Jeżeli chcę, żeby pobiegała to zabieram ją w odludne miejsce, tj. na łąkę za miastem albo do lasu.

Muszynianko - uwielbiam Twój podpis Ale zapomniałaś dodać, kiedy Balbince wyrósł pierwszy ząbek albo kiedy zrobiła pierwszą kupkę!
Stary 2011-06-25, 14:53   #3476
muszynianka
Zakorzenienie

No o to chodzi. Dzieciom rąk nie utnę, mogę jedynie je zabrać i trzymać dopóki pies i jego właściciel nie raczą sobie pójść. No ale ktoś jest wyżej w hierarchii i jest to człowiek, nie powinno być tak że uciekam po placu zabaw z dzieckiem bo dla jakiegoś kretyna zapięcie psa na smycz w tak oczywistym miejscu to za wiele

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

emelie myślałam o tym
Stary 2011-06-25, 14:53   #3477
emelie
Wtajemniczenie

Powinnaś też oprawić w antyramę jej pierwszą kupkę i zawiesić na ścianie, żebyście mogli z TŻ codziennie ją podziwiać

Stary 2011-06-25, 14:55   #3478
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
No załatwić w piaskownicy to wiesz nigdy nie ustrzeżesz, tam zazwyczaj będzie syf, niestety, ludzie nie pilnują psów ani kotów koty sobie wychodzą z parteru przez balkon i mają dużą kuwetę, już to pomijam
Dlatego na wielu osiedlach są już zamykane piaskownice Na moim pobliskim placu zabaw też... Tylko ludzie nie zasuwają tej kratki na piaskownicę, po wyjściu z niej Więc trudno, ich wina, że zwierzęta mogą spokojnie siedzieć w piaskownicy
Stary 2011-06-25, 14:56   #3479
muszynianka
Zakorzenienie

Wiesz kotek i tak sobie przeskoczy więc w piaskownicy zawsze będzie brudno niestety.

No i dlatego też irytuje mnie nie sprzątanie po sobie na plażach lub pozwalanie by chodziły tam zwierzęta i załatwiały sobie potrzeby. Ale ludzie nie lepsi, wiadomo.
Po jakiejś posiadówie na plaży zawsze zbieram szklane butelki, jakoś nie chciałabym by wbiło mi się coś takiego w stopę jak wrócę tu się plażować. Dla niektórych to jakaś nowość była
Stary 2011-06-25, 14:57   #3480
karolynka90
Zakorzenienie

Akurat wczoraj byłam z moim psem i żółwiem na spacerze. Tzn ja siedziałam z Miśkiem na smyczy na ławeczce, a żółw sobie biegał po trawce, a dzieci za nim.
No taka prawda, że nigdy nie wiesz jak pies zareaguje na jakieś dziecko, więc sama nie pozwalam mojego głaskać obcym. Za to żółwia mogą głaskać do woli.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości