|
|
#181 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcowe Panny Młode - część II
Cytat:
na ślubie najgorsze będzie te wstawanie i siadanie bo nigdy nie wiem co trzeba robić :P może ksiądz będzie pokazywał ![]() Cytat:
w lipcu obrona a że za wcześnie to mówiło tylko parę koleżanek, ale ja wcale nie uważam, że to za wcześnie a nawet myślę, że to najodpowiedniejszy wiek. Pewnie gdyby nie studia to dużo wcześniej byśmy się ożenili ale nie było sensu bo TŻ pracuje w mieście oddalonym o ponad 100km od moich studiów a beznadziejnie by było jakbym przyjeżdżała do męża tylko na weekendy a Wy oboje studenci? mi się podoba jak studenci się żenią nie ma na co czekać ![]() jedna moja koleżanka wyszła za mąż już na drugim roku i trochę jej zazdrościłam niestety są już po rozwodzie Cytat:
nie powinni tyle umawiać jak się nie wyrabiają. A ja tak sobie myślę jeszcze o tej mojej- czy ona w ogóle coś zarabia bo skoro na mnie przeznaczyła tyle czasu to po mnie zdążyłaby uczesać może z 1-2 klientki... dużo na tym nie zarobi...Cytat:
jeszcze gorzej się zdecydować u mnie najgorsze jest to, że jak już w końcu na coś się zdecyduję to potem oglądam to 100 razy w domu i myślę, że może coś innego byłoby lepsze... jak wybierałam kieckę na poprawiny... aż szkoda gadać. W końcu kupiłam ale mimo wszystko szukałam jeszcze innej a tą bym zwróciła. W poniedziałek skończył się termin oddania a we wtorek przypadkiem znalazłam inną i tak teraz patrze na zdjęcia i myślę, że jest dużo lepsza a jak poradziłaś sobie z wyborem sukni ślubnej? bo dla mnie to była męczarniaCytat:
chętnie obejrzymy ![]() Cytat:
Moja strasznie się grzebie a robię loki więc pod samą suszarką posiedzę z godzinę. No i trzeba wziąć pod uwagę, że mam strasznie dużo włosów więc zanim nakręci je na wałki to minie sporo czasu. Zawsze po ścięciu jak suszy to narzeka ile to ja mam tych włosów i że ręcę bola Inna fryzjerka podobną fryzurę zrobiła mi w ponad godzinę... co prawda nie trzymało się tak dobrze ale było w miarę ok. Będzie dobrze nie przejmuj się
|
|
|
#182 |
|
Zadomowienie
|
mrowinka, albo najstarsza ja? Który rocznik jesteś?
Ja właśnie ostatnio podliczyłam, że do panieńskiego już tylko 2 tyg, a potem po kolejnych 2 tygodniach to już ślub Jak ten czas leci to masakra. Ale cieszę się. Na razie się cieszę na panieński - to będzie dla mnie niespodzianka co i jak, na razie wiem, że wszystkie dziewczyny się wybierają i to mnie cieszy U mnie podróż poślubna dopiero we wrześniu, więc na spokojnie, ale na początku sierpnia jedziemy na 3 dni nad morze na sesję ślubną i to będzie taka mini podróż poślubna nasza ;D Któraś pytała o paznokcie - żelowe są na pewno bardziej naturalne niż akrylowe. Ja nie będę miała tipsów tylko przedłużenie na formie - wygląda to chyba najbardziej naturalnie, a ja mam taką zaufaną babkę, że jak do niej kiedyś chodziłam regularnie to paznokcie trzymały mi się 4 tygodnie - później był już odrost i trzeba było robić wypełnienie. Nie zdarzyło mi się u niej, żeby mi się coś złamało. Co do urlopu - ja biorę wokół ślubu 3 dni urlopu wypoczynkowego + dwa dni okolicznościowego, który się nam należy z tej okazji. W rezultacie mam wolne od czwartku przed ślubem do środy włącznie po weselu. Wczoraj mierzyłam ślubne staniki - i powiem Wam, że z tymi bardotkami to jest lipa - z ramiączkami leżą dobrze, ale jak je odpinam to od razu coś odstaje itp. Ale mam nadzieję, że suknia to jakoś ścieśni i będzie się trzymać. Wczoraj wymyśliłam też do końca co damy rodzicom. Będzie to planowany wcześniej album z naszymi zdjęciami + do tego historia nasza, taka trochę na śmieszno i do tego jeszcze kupimy ramki takie cyfrowe na zdjęcia I w ten sposób nie będzie żadnych koszy z kwiatami ani z jedzeniem - bo nie byłam do tych pomysłów do końca przekonana.
|
|
#183 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jeśli w nicku masz rok urodzenia, to na pewno nie jesteś najstarsza ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#184 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
Cytat:
podobają mi się koki i fryzury z pół rozpuszczonymi włosami. Zobaczę co mi fryzjerka doradzi[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27720467]Witaj ![]() Też mam sznurowanie. Ale jak źle leży, to popraw koniecznie. Na pewno będę miała spięte, ale jeszcze nie wiem, jak. Jeszcze nie mam planu dnia - wiem tylko, że fotograf będzie o 13.30, a o 15 ślub. I na tym moja wiedza się kończy [/QUOTE]Ja mam o 9 fryzjera + makijaż. Robię to w jednym salonie, więc Panie już się dogadają między sobą [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27720814]Pytam, bo zaświadczenie ma być wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące i nie później niż miesiąc przed ślubem - więc na pewno nie jest za szybko [/QUOTE]mrowinko dobrze, ze o tym przypomniałaś, bo zapomnieliśmy. Teraz mamy 3 dni Cytat:
Cytat:
Na poprawiny do tej sukienki chcesz coś na szyję? wydaje mi się, że nie będzie pasować.Kolczyki + bransoletka tak Cytat:
Cytat:
N a pewno się troszeczkę opalę przed ślubem tylko jeszcze nie wiem jak.[1=93f3798e881f84a2d27604f d91409608e23d92eb;2773210 2]Mrowinko zdrówka Ja też mam sukię z kołem i mogę regulować szerokość i długość, więc będzie dobrze Za tydzień o 14:00 zacznie się mój ślub Dodam po ślubie Nigdzie nie wyjeżdżamy, spędzimy 2-3 noce w hotelu w naszym mieście i potem mogę Was dalej czytaćA tak w ogóle, która z nas jest tutaj najmłodsza? No już, chwalić nam się tutaj [/QUOTE]Cytat:
|
|
|
#185 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27734827]Ja fryzurę i makijaż będę miała w domu
To najlepsze rozwiązanie, ale mi zależało na tej fryzjerce, a ona pracuje tylko w salonie
|
|
#187 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale pewnie przy zakładaniu by mi nie pasowało... Też od początku myślałam o tym zestawie co w sumie wszystkie dziewczyny mi polecają tutaj Dziękuję Wam Kochane za pomoc
|
|
|
#188 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest to beznadziejne, ale co zrobić Cytat:
Teraz żałuje, że tak późno do Was dołączyłam. Nie wiem po co taką wczesną godzinę ślubu ustaliliśmy. A przy lipcowych upałach to już w ogóle ledwo funkcjonuję... |
||
|
|
|
|
#189 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Dzisiaj wybraliśmy się po buty, Ja nie kupiłam , może wiecie gdzie w Warszawie można kupić ładne buciki rozmiar 39/40? Żeby nie były za drogie, ale o dobrej jakości ![]()
|
|
|
#190 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#191 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli nie będziecie wiedzieć, co macie robić, to ksiądz Wam na pewno powie, czy pokaże Spokojnie![]() Cytat:
![]() Tak, obydwoje z Narzeczonym jeszcze studiujemy. Mój P. też jest z 88 ![]() Też uważamy, że nie ma na co czekać. Zwłaszcza w naszym wypadku. Jesteśmy parą juz 4,5 roku, a razem mieszkamy od początku studiów ![]() A co do koleżanki- już miałam długi wywód nastukany, ale sobie darowałam. Ech ... ![]() Cytat:
Ale w dniu ślubu moja fryzjerka przyjdzie do pracy tylko dla mnie, bo w ten dzień teoretycznie ma wolne, więc mam pewność, że nie będzie obsługiwała jeszcze jedenej kobiety w tym samym czasie![]() A co do Twojej fryzjerki, to wiesz, że o tym samym sobie pomyślałam ![]() Cytat:
Jak bym o sobie czytałaAkurat z suknią, to Cię zaskoczę, bo nie miałam problemów Sama się nadziwić nie mogłam... Kiecę kupowałam w Warszawie. Od ponad roku się czaiłam na salon Madonna, bo w większości ich sukien byłam zakochana Tak sobie żartuję, że po ślubie zdejmę obrączkę i pójdę do jakichś innych salonów udawać przyszłą PM Z czystej ciekawości chciałabym zobaczyć siebie w księżniczce, rybce lub klasycznej sukni w literę A.Ale się rozpisałam... A my musimy zmienić cel podróży poślubnej:beczy: A to wszystko przez głupią biurokrację ![]() EDIT: Przepraszam za post pod postem... MagdaLenka, ja nie pomogę, bo przeleciałam Warszawkę i Wrocław wzdłuż i wszerz i koniec końców zamówiłam na wymiar taneczne A jakie Ty byś chciała? Białe, kolorowe, pełne, sandały?
więc daj mi spać o życiu milcz to potwór zły, wysysa szpik Edytowane przez Mmedeah88 Czas edycji: 2011-06-25 o 15:24 |
||||
|
|
|
|
#192 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co się stało z podróżą? Czemu nie możecie jechać tam, gdzie chcieliście? |
|
|
|
|
|
#193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do bardotek - to chyba zależy jakie mierzysz,bo ja przymierzałam dwie i obie bez ramiączek świetnie przylegają |
|
|
|
|
|
#194 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() jeśli 85 to Twój rocznik, to nie jesteś najstarsza mój rocznik to 84
|
|
|
#195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i myślę, że w poniedziałek będę dzwonić i umawiać się wcześniej. Makijażystka przyjedzie do mnie, szkoda żeby miała czekać. Włosy mam tak jakoś za łopatki, czekam jeszcze na welon żeby ze wszystkimi dodatkami umówić się na próbną to już wtedy będę zorientowana co jak i ile potrwa.
|
|
|
|
|
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#197 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#198 | |||
|
Wtajemniczenie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27738064]A ja miałam problem z wyborem sukni, zasięgałam opinii wszystkich dookoła i nawet już po wybraniu i zapłaceniu zadatku miałam ogromne wątpliwości.
Co się stało z podróżą? Czemu nie możecie jechać tam, gdzie chcieliście?[/QUOTE] Ja jeszcze zanim poszłam do salonu już wiedziałam, jaki mniej więcej model mnie interesuje. Dlatego wybór sukni przebiegł u mnie bezboleśnie. A na podróż nie pojedziemy tam, gdzie chcieliśmy, bo nie mamy paszportu, a ja i tak mogę wyrobić dopiero po ślubie. Do tego trzeba jeszcze liczyć najpierw czas oczekiwania na nowy dowód osobisty, a potem na wizę. Nie wyrobimy się z tą całą papierologią do końca wakacji. Ale teściowa nam podsunęła pomysł, że tam gdzie mieliśmy jechać, to pojedziemy za rok, na rocznicę ślubu A teraz musimy się rozejrzeć za jakimiś europejskimi krajami![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chyba widziałam coś takiego na filmach, jak szukałam kamerzysty.Cytat:
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27740172]Ale się licytują, no ![]() Mój 81. Wygrałam?[/QUOTE] Zdaje się, że tak
|
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie weekendowo
W sobotnie popołudnie miło Was poczytać, napisze też coś od siebie. Dziś sporo załatwiliśmy, TŻ i drużba kupili garnitury, druhna sukienke, zamówiliśmy kwiaty, zrobiliśmy spotkanie w poradnie,jeszcze tylko jedno, zagryzam język ,nie komentuje i mam nadzieję że przeżyję kolejne spotkanie i będzie koniec spotkań z psycholożką ;p teraz relaksuje się przed komputerkiem z Wami i czekam na TŻ , jedziemy na grilla ale to wieczorkiem
|
|
#200 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja na szczęście nie zmieniam nazwiska, więc nie muszę wyrabiać nowego dowodu. A Europa też jest fajna
|
|
|
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
wy macie fajnie, bo wogóle jedziecie. a ja mam 4 dni wolnego i to jest all
więc z wyjazdu nici. Jedynie może uda nam się na 3 dni gdzieś wyskoczyć.
|
|
#202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I też będzie niespodzianka - koleżanki wszystkim się zajęły Tylko boję się, że będą mnie namawiać do picia, a ja ogólnie piję mało i niewiele mi potrzeba, żeby czuć się źle... Nie dam się ![]() Dzisiaj byliśmy zobaczyć, jak wygląda sala w restauracji przygotowana na wesele i podoba nam się Tylko wychodzi na to, że mamy 4 gości za dużo ), a tak trzeba będzie kombinować, bo się nie zmieści. Najwyżej będą 2 stoły - dłuższy dla znajomych i krótszy dla rodziny (to tylko 13 osób).A ja nadal mam przeboje z terminem obrony, dalej nie wiem kiedy się bronię ani kto będzie moim recenzentem, bo mój promotor jest taki, że tylko go ... W każdym razie w poniedziałek mam zamiar złożyć pracę i dokumenty w dziekanacie i nie wiem co się będzie działo, ostatecznie przy takiej atmosferze przełożę obronę na wrzesień ![]() Haha a jak ostatnio szykowała się wizja obrony pod koniec najbliższego tygodnia, to ja sobie tylko myślałam, że "w piątek nie mogę, bo mam zaklepanego fryzjera na koloryzację i fryzurę próbną" |
|
|
|
|
|
#203 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27741797]No to klapa z tym brakiem paszportu. Szkoda, że nie pomyśleliście wcześniej.
Ja na szczęście nie zmieniam nazwiska, więc nie muszę wyrabiać nowego dowodu. A Europa też jest fajna [/QUOTE]A, bo my zawsze wszystko na ostatnią chwilę... Ostatnio się śmialiśmy z brata mojego P., bo on z kolei zamówił wycieczkę 8 miesięcy wcześniej i teraz musi rezygnować, bo żona w ciążę zaszła Teraz to pewnie on się z nas śmieje, że się za planowanie podróży poślubnej zabraliśmy na 4 tygodnie przed![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A bez alkoholu przecież też się da dobrze bawić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bidula jesteś. Jakby Ci mało jeszcze stresów było... Cytat:
![]() A w ogóle muszę Ci jeszcze raz podziękować za polecenie Akces2 Już odebrałam butki, są bardzo fajne, tylko za bardzo mnie cisnęły i oddałam do rozbicia. Ale sama idea butów na wymiar, w których kolor i obcas można dobrać według własnego widzimisię i to w dodatku za taką cenę, zachwyca mnie do tej pory![]() Aaamelkaa, gratuluję w takim razie udanych zakupów!
więc daj mi spać o życiu milcz to potwór zły, wysysa szpik Edytowane przez Mmedeah88 Czas edycji: 2011-06-25 o 20:04 |
|||||
|
|
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
a dziekuję
![]() Wszystkie ciocie jak słysząły że TŻ nie ma garnituru to mówiły że mało czasu że nie zdązymy ,o czym my myślimy itp a ja tam na luzie do tego podeszłam, nei ma co się zbytnio nakręcać , wiedziałam że salonów z garniturami jest mnóswto i spokojnie wybraliśmy , jest idealny ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- my też jeżeli już gdzieś pojedziemy to na 3 dni nad morze , nie ważne gdzie, nie ważne na ile , ważne że z MĘŻEM !!!
|
|
#205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie teraz już tylko martwi pogoda na przyszły weekend jak na razie do czwartku widzialam. I do środy ładnie, a czwartek cieplutki ale deszczowo-burzowy moja mama juz załamana, ja jeszcze trochę i sie sama załamię
|
|
|
#206 |
|
Raczkowanie
|
Mmedeah88, chciałabym normalne, proste białe bądź ecru
![]() i aby nie było dużego obcasa bo moje nogi mają słabą kondycję . Ewentualnie myślę, żeby na ślub kupić sobie na obcasie a na wesele na płaskim. W poniedziałek lecę na dalsze poszukiwanie, muszę wtedy kupić buty i kropka . W mojej ( i TŻ) rodzinnej miejscowości są 3 obuwnicze, ale tam na pewno nic nie znajdę ![]() === My nigdzie w tym roku nie wyjedziemy bo mamy zakupione mieszkanie i przez 2 lata ( z Bożą pomocą) będziemy wykańczać. całuski
Żona Edytowane przez MagdaLena8504 Czas edycji: 2011-06-25 o 20:56 |
|
|
|
|
#207 |
|
Konto usunięte
|
U mnie następny weekend ma być ciepły, ale deszczowy. To na Pomorzu, a jak u Ciebie, to nie wiem.
|
|
|
|
|
#208 |
|
Raczkowanie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27744026]U mnie następny weekend ma być ciepły, ale deszczowy. To na Pomorzu, a jak u Ciebie, to nie wiem.[/QUOTE]
Bardzo się boję, że u nas 9 będzie padać. Ostatnio nie mam szczęścia do pogody ![]() Może wiecie jaka pogoda kroi się w woj. mazowieckim ?
|
|
|
#209 |
|
Konto usunięte
|
Nie wiem, o jakie miasto dokładnie Ci chodzi, ale spójrz tu:
http://www.meteoprog.pl/pl/weather/Warszawa/11_15/ |
|
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27744026]U mnie następny weekend ma być ciepły, ale deszczowy. To na Pomorzu, a jak u Ciebie, to nie wiem.[/QUOTE]
u mnie woj śląskie, generalnie Zagłębie. Pogoda ma byc ponoć podobna na tej stronce co ktoraś z Was podała pokazuje, ze ma być pochmurnie ale nie będzie padać. Ja się wykończę chyba
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.

Chyba lepiej na żywioł
na ślubie najgorsze będzie te wstawanie i siadanie bo nigdy nie wiem co trzeba robić :P może ksiądz będzie pokazywał
I nikt Ci nie mówił rzeczy typu: "O, to wcześnie się decydujecie", "Odważny krok, jak na studentów" itp.?
Mówię Ci, cyrk jakiś.
Jak jest mały wybór, to jest źle, jak duży- też nie dobrzze

ale wiem,że to szkodliwe...

Jak bym o sobie czytała

... W każdym razie w poniedziałek mam zamiar złożyć pracę i dokumenty w dziekanacie i nie wiem co się będzie działo, ostatecznie przy takiej atmosferze przełożę obronę na wrzesień