Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 7 17,07%
Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 0 0%
Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają 1 2,44%
Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata 6 14,63%
Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy 27 65,85%
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-25, 17:49   #4501
87czarna
Zakorzenienie

Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
o kurcze
ale że tak łatwo zetrzeć kolor z wózka ...
Ja nie wiem,czy to jest starty kolor,ale bynajmniej tak wygląda... wiadomo,że płyn do mycia naczyń ma właściwości pieniące i nie wiem,czy az tak duzo się tego zebrało w materiale czy co...? ja to mam zawsze szczęscie...

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 18:04   #4502
Margo1988
Raczkowanie

Hej
Ja dzisiaj padam, strasznie boli mnie głowa, nawet Panadol extra nie pomaga. Mały nadal ma skok Wczoraj wzieliśmy go do Tesco i na zakupy skoczyliśmy, naoglądałam się zabawek i potem spać nie mogłam myśląc co by tu kupić. Pełno wyprzedaży jest, zawieszki z Lamaze po 30,49 są i innych zabawek, przywieszek, lustereczek jest kupę, chyba nigdy tyle nie było no i wyprzedaże zabawek z Fisher Price są. Najbardziej to mata z Lamaze za 119 zł mi się podobała, ale Tż mnie chyba zabiję jak ją kupię. Eh nie bardzo mam kasę na nią teraz, tak w połowie lipca to bym miała. Normalnie zakochałam się w niej Mam z Tiny Love Zoo ale Jasiek się nią nie interesuję, może jeszcze za mały jest i niepotrzebnie bym kupowała drugą, sama nie wiem.
Muszę kupić laktator. Coś pokarmu mam mniej i chciałabym stymulować piersi, mam co prawda Avent Isis ręczny ale jakoś nie umiem albo zepsuty jest już sama nie wiem co z nim nie tak I tak się zastanawiam jaki kupić, jakie polecacie?

Prunelle ja mam łuk Tiny Love i polecam, mały zaczyna się nim interesować, szczególnie lustereczkiem. Nawet zauważyłam, że trochę trąca już zabawki i się zapatruje na niego. Naprawdę polecam.

Wanilia mam nadzieję, że lekarz się mylił oni są często omylni, Ostatnio u mojej koleżanki tak było, że postawiła bardzo ostrą diagnozę, nastraszyła i się okazało że wszystko w porządku. Także nie martw się, na pewno będzie dobrze.

Czarna mi też się kiedyś tak zrobiło w spacerówce starszego i musiałam zdjąć daszek cały i płukać wiele razy pod bieżącą wodą i zeszło. Też plamy miałam od płynu.
Margo1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 18:08   #4503
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
jesteście bardzo dzielne i trzymam za Was kciuki

trzymam za Ciebie kciuki kochana żeby to nie była pęcherzyca

hehe ale akrobacje brawo

dokładnie jakbym moją babcie słyszała ona też takie słowa z kosmosu wymyśa np. ziuziu, aci, aty aty

ooo dużo dobrych rzeczy słyszałam o tym termomoksie ale cena też jest dobra

to pokolenie chyba tak ma jak mówi do dzieci to się cofa w rozwoju

czarna
3 śliczna

prunelle bardzo ładna ta chusta ja jestem skazana chyba tylko na marsupi bo wątpię, że umiałabym się zamotać w tą chustę zwłaszcza, że mój Alan straszny nerwus i wkurza się nawet przy zakładaniu marsupi...naszczęście po chwili mu przechodzi.

Ja już po dzisiejszym egzaminie ale wyniki dopiero w poniedziałek będą Jestem sama bo tż się z kolegami umówił oglądać mecz...a ja się zgodziłam i teraz się nudzę bo mały śpi Chyba pobuszuję po all
Mam pytanie do dziewczyn, które mają ten pałąk do wózka. Sprawdza się to Wam? Maluchy się tym interesują?
Krzyś się też awanturuje na początku, ale szybko się uspokaja i zasypia
trzymam kciuki za wyniki i za obronę potem
mnie jeszcze dwa egz we wrześniu zostały, teraz nie dałam rady - ale to już pisemne będą

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 18:15   #4504
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Ale się wkurzyłam

Ostatnio zauważyłam,że na budzie wózka jest kilka tłustych plam,ale jako tako nie było specjalnie widoczne... moja mama oczywiście nie mogła wytrzymac i wzięła się za wyczyszczenie ich płynem do naczyń,chociaż cały czas mówiłam jej,że boje się,bo moga zostac białe plamy...!

no i proszę...przyszla właśnie mi oznajmic,ze plamy zeszły,ale zostały białe z płynu...ZARĄBIŚCIE wózek ledwo kupiony,a wygląda jak nie powiem co...

i co ja mam z tym zrobic?

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

aja super
ale zostały zacieki od płynu,czy wyżaro kolor?
jak zostały zacieki to trzeba płukać do skutku, a jak wyżarło kolor to kupic flamaster w tym kolorze i wilgotną jakąś tkaninę nasączyć tym flamastrem i ostroznie pocierać te miejsca z wyżartymi plamami, tak żeby wyrównac kolor

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
no ja teraz jak zjem 7 to pękam a tu 20... no ale niech się nie dziwią że dziecko teraz to taki mały spaślak

mam to samo mniam

ja wyprałam ręcznie przez przypadek zabawkę której nie można prać i nic się nie stało tzn bez proszku

ja też takie uwielbiam najlepsze są

no niby tak ale nie uważam żebym dziecko tuczyła skoro podam mu tylko na noc jedną płaską łyżeczkę kleiku do mleka po to właśnie aby zjadł w nocy tylko raz a nie dwa - dzięki temu posiłków będzie 6 a nie 7. jeśli ten patent się nie sprawdzi to nie będę podawać bo po co skoro i tak będzie jadł 7razy... dziś się obudził o 4 i tak by było super bo tylko raz w nocy a nie dwa... jeśli kleik ma pomóc że będzie jedno karmienie przesypiał to to nie jest tuczenie a wręcz odwrotnie bo likwiduję jeden posiłek w ciągu doby

mi się ta 1 podoba

lecę na grilla dziś pierwszy raz piję drinka

no jak tak, to chyba będzie ok, tylko żeby cie nie kusiło potem tak robić coraz wiecej

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
pewnie

od 5 mca mam przepisy m.in na przecier morelowo-jablkowy, napoj jablkowo-bananowy, buraczki z jablkiem, dynie z jablkiem, zupka z buraczka z maslem, kleiki ryzowe, kisiele mleczne i owocowe, zupki jarzynowe, papki z warzyw, kaszke manne z jablkiem

no my też

doszłam do wniosku, że nie lubię dzieci była nas dzisiaj odwiedzić taka znajoma z dwójką dzieci, 7 i 9 lat bezczelne takie, mała stała nade mną jak karmilam i zadawała głupie pytania, koniecznie chciała pomagac przy przewijaniu, a na koniec obraziła się,że nie dałam jej potrzymac małej ze nie wspomne, ze zajrzały w kazdy kąt w domu, ze strychem i piwnicą włącznie

Iza, mozesz jeszcze raz wrzucic schemat zywienia dla dzieci na piersi?

ha, ha, ha wszystko zależy od podejścia, dziewczynka pewnie była ciekawa, a nie bezczelna, pytania nie są nigdy głupie, własnie fajnie ze chciała się czegoś dowiedzieć, miło z jej strony hyba, że cciała pomóc przy przewijaniu, trzeba było to wykorzystać, a małą można dac do potrzymania trzymając ją też na swoich rękach. oj chyba faktycznie nie przepadasz za dziećmi, no a jak to będzie jak Twoje dorośnie
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 18:28   #4505
87czarna
Zakorzenienie

niutka nie potrafię stwierdzic,czy to jest wyżarte,czy to po prostu plamy od płynu..przed chwilą płukałam kilka razy,ale wątpie,że coś pomoże...

Stary 2011-06-25, 19:02   #4506
tajka88
Zakorzenienie

Moja niunia ma dzis 12 tygodni maruda jedna

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
udanego grilla życzę, ja lecę na imprezkę firmowa
Nadia polubiła siedzenie na kolankach, już jej się nudzi w pozycji horyzontalnej
Moja na lezaco na moich rekach nie polezy nawet 1minuty, od razu chce siedziec:/ na sofie jeszcze polezy albo na macie, ale na rekach musi siedziec;/:P

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
moje zakochańce
Cudni sa
Dziekuje za gratulacje

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
czy wasze dzieci tez kichają zawsze dwa razy?
zawsze wiecej niz raz

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
ja sie przyznaje bez bicia, przy dwójce leciałam na słoiczkach, teraz bardziej ufam tym hipp, niż gerberowi ( po ostatnich rewelacjach, kiedy okazało się, że ich słoiczki z indykiem, to nie indyk, tylko tzw. MOM, zmielone mięso z odpadów drobiowych) , miałam oczywiście piękne wizje, że sama robie te wszystkie zupki i przeciery, ale mi nie wychodziło, bo to zeby było dobre musi byc świeże, a codziennie miksowac, gotować specjalnie po odrobince czegoś itd... to już mi się nie chciało, są słoiczki są atestowane certyfikatami bio i w zasadzie myślę, że np marchewka tam jest zdrowsza, niż ta z marketu z ołowiem, jeśli ktoś chce karmić dziecko zdrowo, to powinien kupowac wyłącznie produkty certyfikowane bio, warzywa owoce itd... bo te zwykłe z marketu to są pędzone na pestycydach itp chemii, to już słoiczki wbrew pozorom są zdrowsze bo są z atestowanych, kontrolowanych upraw.

u nas jest zasada dla dzieci, że słodycze jedzą "po szwedzku" tylko w łikendy- z tym, że wtedy moga do oporu, ile chcą, oczywiście nie są w stanie zjeśc jakiejś gigantycznej ilości.
Bardzo ważna jest rzecz, której rodzice często nie przestrzegają, a o której kiedyś mówił w jakims wywiadzie profesor dietetyk, że jeśli dajemy dziecku słodycze, np batonik mars, lub żelki itd... to trzeba sobie zdawać sprawę, że to są bomby kaloryczne i już wtedy nie podaje się dziecku np. obiadu, czy podwieczorku, bo te słodycze są jakby zamiast tego. Ja się stosuję i moje dzieciaki nie maja problemu, ładne, szczupłe.
a często rodzice dają słodycze a do tego normalne posiłki, stąd dziecko tyje. U mnie np w łikend dzieci rano sobie jedza słodycze zamiast śniadania, bo mamy te łikendy słodyczowe. I powiem Wam, że dzieciaki rozumieją potzrebe ograniczania słodyczy, nawet w szkole ustaliłam z nimi zasade ze kupują w sklepiku ( w którym sa same obrzydliwości słodyczowe) tylko w piątki ( bo łikend), w tygodniu mogą zjeść jeśli ktoś je poczęstuje, ale same mają nie kupować. Początkowo troche sie buntowały, bo inne dzieciaki kupują bez ograniczeń, ale teraz są przyzwyczajone i akceptują, potrafią odmówić namowom innych dzieci, mówią " ja moge tylko w piątki" i tyle. Ja z mężem na co dzień nie jemy słodyczy, bo nie ma takiej potzreby, a jeśli np jadłam, to tak żeby dzieci nie widziały. Czasami robimy wyjątki, żeby nie było tak sztywno, np jak ktoś przyniesie ( dziadkowie, czy znajomi) to nie chowamy do łikendu, tylko jemy. ale ogólnie taka zasada ze słodycze tylko w łikend jest bardzo dobra, bo np w tygodniu jak dzieciaki chcą np w sklepie coś kupić, to mam argument, że dziś nie jest łikend i one od razu to akceptują, nie wołają mi w sklepie, że to i tamto...
super pomysl

Cytat:
jak patrzę na te zdjęcia a ona tam taka malutka, jak nasze dzieciaczki
ja przejrzalam ale wole nie czytac

My dzisiaj bylismy na sciance wspinaczkowej i w koncu ruszylam moje 4 litery zero kondycji;p
Pojechalismy tez do mojej sis. Lena byla grzeczna ale znow walnela kupsko poza pieluche. juz nie mielismy jej w co przebrac bo jedne body zaslinila a jedne zakupkala;p wysuszylismy obslintane:P

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 19:03   #4507
87czarna
Zakorzenienie

margo dzięki,spróbowałam i zobaczę później efekt...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-25, 19:30   #4508
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
ha, ha, ha wszystko zależy od podejścia, dziewczynka pewnie była ciekawa, a nie bezczelna, pytania nie są nigdy głupie, własnie fajnie ze chciała się czegoś dowiedzieć, miło z jej strony hyba, że cciała pomóc przy przewijaniu, trzeba było to wykorzystać, a małą można dac do potrzymania trzymając ją też na swoich rękach. oj chyba faktycznie nie przepadasz za dziećmi, no a jak to będzie jak Twoje dorośnie
Cytat:
daj spokój, sterczała centralnie przed moim cyckiem, bo bardzo chciała zobaczyc jak leci mleko

matka mogłaby takiemu zwrócić uwagę, a nie tylko zachwycać się jakie to konkursy wygrała

ojjj dziewczyny
jakie różne podejścia
Stary 2011-06-25, 19:30   #4509
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
daj spokój, sterczała centralnie przed moim cyckiem, bo bardzo chciała zobaczyc jak leci mleko

matka mogłaby takiemu zwrócić uwagę, a nie tylko zachwycać się jakie to konkursy wygrała
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 19:46   #4510
Krusiak
BAN stały

Ptysza wspolczuje nie zrobilas nic zlego... nie mozesz tak myslec ze to twoja wina... mała zyje i to jest najwazniejsze....
my nadal ie mamy pokarmu tzn ja.. siedze przy karmi kuzwa mam nadzieje ze pomoze
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 19:53   #4511
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
czy wasze dzieci tez kichają zawsze dwa razy?
moja kicha zawsze dwa razy a po drugim kichnięciu jest zawsze takie westchnienie
oooo taaak, robi dokladnie tak samo

Cytat:
co do warzywek, to my mamy własne w ogródku. I miesko drobiowe i z królika też mamy swoje
zupki itp mam zamiar pasteryzowac w sloiczkach na zapas.
ale super

Cytat:
Imprezwoiczki jedne Udanego wieczoru

A ja właśnie przeglądam fryzury ślubne i wpadłam na coś takiego...
która ładniejsza?
moim zdaniem nr 3

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki
dobre, można zmienic dla lepszego brzmienia
maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 19:56   #4512
iizabelaa
Zakorzenienie

Przepraszam dziewczyny, że jeszcze raz wrócę do tematu Laury,
nie przeczytałam jeszcze całości,
ale właśnie przeczytałam końcówkę, co teraz się z nią dzieję,
bo męczyło mnie to

i tam jest takie zdanie

Do tej pory myślałam, że tylko na mojej stronie są takie złośliwe, pełnie nienawiści i zawiści komentarze.

i muszę koniecznie napisać, że po prostu nie dowierzam jak ktokolwiek mógł napisać złośliwy komentarz
jakim trzeba być człowiekiem a właściwie potworem
Stary 2011-06-25, 20:03   #4513
Ewelqa1985
Zadomowienie

http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/artykuly/czytaj/527...i-czy-sloiczki jeszcze w sprawie słoiczkow

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 20:08   #4514
miamore999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
Ptysza wspolczuje nie zrobilas nic zlego... nie mozesz tak myslec ze to twoja wina... mała zyje i to jest najwazniejsze....
my nadal ie mamy pokarmu tzn ja.. siedze przy karmi kuzwa mam nadzieje ze pomoze

mi to karmi tylko raz pomogło... potem piłam i już bez cyckowych rewelacji
Stary 2011-06-25, 20:12   #4515
Margo1988
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
Ja też mam chyba jakiś kryzys, co jeszcze robisz, żeby wspomóc karmienie? Masz jakiś laktator, ja zastanawiam się nad elektronicznym. I właśnie nie wiem czy warto inwestować i jakie są najlepsze.
Margo1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 20:14   #4516
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Margo1988 Pokaż wiadomość
Ja też mam chyba jakiś kryzys, co jeszcze robisz, żeby wspomóc karmienie? Masz jakiś laktator, ja zastanawiam się nad elektronicznym. I właśnie nie wiem czy warto inwestować i jakie są najlepsze.
ja mam medele mini electric i polecam

Eliza 14.05.2014

Stary 2011-06-25, 20:16   #4517
miamore999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
ja mam medele mini electric i polecam
ja żałuję, że na początku swojej walki o karmienie nie kupiłam elektrycznego... do dziś męczę się ręcznym, a ściągam co 4-5 godzin ale teraz to szkoda mi kupować, bo nie wiem jak długo jeszcze wystarczy mi mleka
Stary 2011-06-25, 20:33   #4518
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
doszłam do wniosku, że nie lubię dzieci była nas dzisiaj odwiedzić taka znajoma z dwójką dzieci, 7 i 9 lat bezczelne takie, mała stała nade mną jak karmilam i zadawała głupie pytania, koniecznie chciała pomagac przy przewijaniu, a na koniec obraziła się,że nie dałam jej potrzymac małej ze nie wspomne, ze zajrzały w kazdy kąt w domu, ze strychem i piwnicą włącznie
wiesz co lubisz dzieci tylko te takie się trafiły hehe ja też mam takie kuzynostwo ona ma 7lat on 5... jezu jak jadę do nich to mnie trafia... po torebkach grzebią, głupie pytania w stylu : a dasz mi cycusia to norma, ta kuzynka jak miała 6lat potrafiła mi za bluzkę zaglądać jakie mam cycuszki... wariatkowo... co one jeszcze robią to głowa mała... także tu chodzi o wychowanie... niestety rodzice czesto tak uczą i potem mają...

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość

Ja już po dzisiejszym egzaminie ale wyniki dopiero w poniedziałek będą Jestem sama bo tż się z kolegami umówił oglądać mecz...a ja się zgodziłam i teraz się nudzę bo mały śpi Chyba pobuszuję po all
Mam pytanie do dziewczyn, które mają ten pałąk do wózka. Sprawdza się to Wam? Maluchy się tym interesują?
ja mam i mały coraz bardziej zaczyna się interesować no i przydaje sie tez do fotelika

Cytat:
izabela nie sądzę,że to płyn jest niewypłukany...tarłysmy to na mokro i nic... tak,jakby kolor wyblakły...
jeny współczuję ci z tym wózkiem...

Cytat:
I tak się zastanawiam jaki kupić, jakie polecacie? .
ja mam medelę mini electric i bardzo sobie chwalę (chwaliłam bo od paru dni nie karmię).

Cytat:
no jak tak, to chyba będzie ok, tylko żeby cie nie kusiło potem tak robić coraz wiecej
no wiadomo nie nie ja chcę tylko aby w nocy mieć tą jedną pobudkę i tu nie chodzi o mój sen czy wygodę bo spokojnie daję rady wstawac te dwa razy ale chodzi o ilość karmień bo jak w nocy je 2 razy to wychodzi 7karmień a to jak na mm dużo... a jak je 1 raz w nocy np o 4 potem rano 7-8 to fajnie się składa 6karmień zobaczymy dziś jeszcze nie zagęszczałam zobaczę czy podziała sposób że jak się obudzi w nocy o 1-2 to smoczek albo woda do picia. może się nauczy że nie warto tak szybko wstawać wydaje mi się że 3 miesięczne dziecko na mm powinno już tylko raz w nocy jeść...

Castia mój niezależnie od tego ile razy kicha zawsze na końcy jest albo westchnięcie albo takie aaaguu.. zawsze na to czekam i zawsze jest

Cytat:
bo męczyło mnie to

i tam jest takie zdanie

Do tej pory myślałam, że tylko na mojej stronie są takie złośliwe, pełnie nienawiści i zawiści komentarze.

i muszę koniecznie napisać, że po prostu nie dowierzam jak ktokolwiek mógł napisać złośliwy komentarz
masakra!!! ja czytam po trochę narazie jestem na 6 stronie jakoś

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2011-06-30 o 12:39
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 20:35   #4519
Krusiak
BAN stały

Cytat:
bo męczyło mnie to

i tam jest takie zdanie

O CO CHODZI?? BO JA TAK Z DOSKOKU DZIS-MALY SZALEJE

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
mi to karmi tylko raz pomogło... potem piłam i już bez cyckowych rewelacji
Ech a ja mam nadzieje...
Cytat:
szczerze to probuje ciagle przystawiac i co z tego jak prawie nie leci.. nie wiem co jest maly wypil dzis juz 2 butle.... masakra az sie zle psychicznie czuje
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-25, 20:38   #4520
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
bo męczyło mnie to

i tam jest takie zdanie

czytam tę stronę od jakiegoś czasu i faktycznie tam się tacy pojawiają, to jest nie do uwierzenia, piszą że kosztem dziecka się promuje, tak jakby ona występowała w tv i udzielała wywiadów gazetom dla sławy a nie po to, żeby córeczce pomóc, brak słów...
ale jak widzę że mała robi postępy i gaworzy, śmieje się i raczkuje to wierzę, że im się uda! Ten jej stan z początku i teraz to niebo a ziemia

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

krusiak, o to: http://www.kochamylaure.pl/

Eirene, Krzyś też podnosi wyżej jak ja go trzymam na kolanach, może się chłopaki wyrobią jeszcze

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 20:40   #4521
miamore999
Zakorzenienie

Cytat:

wstawiam wam zdjęcie jak mój bobo dziś główkę podnosił ale powiedzcie mi czemu na moich kolanach tak wysoko podnosi a na łóżku jak go położę to nie daje rady???

Załącznik 4048145

Załącznik 4048148
o kurka ale świetnie głowę zadziera!! a moja nadal nie podnosi :/ czasem tak tylko na chwilkę jutro spróbuję ją tak na swoje kolana połozyć
Stary 2011-06-25, 20:41   #4522
87czarna
Zakorzenienie

Eirene u nas to samo! na kolanach wysoko,wysoko...a jak klade ja do lozeczka,to ledwo...

Stary 2011-06-25, 20:45   #4523
gosikk_s
Zakorzenienie

Niutka, metodę weekendowych słodyczy stosowałam zawsze u siebie, do czasu pierwszej ciąży...Później już było coraz gorzej. Ciągle mam zamiar do niej wrócić Z Aleksem jak na razie nie ma problemów, był i jest chudy a jada raczej za mało niż za dużo. Mała na razie średniaczek ale wszystko ma przed sobą. Odmawiać młodemu nie umiem, niestety, skoro widzi że sama jem to co mam mu powiedzieć Wypadałoby jadać w nocy ale nawet to nie wypali bo Aleks wypatrzy wszystko co się kupi i od razu chce. A jak nie chcę mu dać to tak rozpaczliwie płacze że oczywiście mięknę.

Tra, o mamo

Wanilia, a Ty smarujesz Idalce całe ciałko? Bo myślałam że tylko zmienione miejsca.

Czarna, 1 i 3 z naciskiem na 3

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 20:45   #4524
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
wstawiam wam zdjęcie jak mój bobo dziś główkę podnosił ale powiedzcie mi czemu na moich kolanach tak wysoko podnosi a na łóżku jak go położę to nie daje rady???

Załącznik 4048145

Załącznik 4048148
wiesz co sobie pomyślałam, że może na łóżku mu za miękko i nie ma jak się zaprzec?
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 20:47   #4525
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
masakra!!! ja czytam po trochę narazie jestem na 6 stronie jakoś

ja dosłownie się posypałam jak na stronie 4 przeczytałam dzień 06.10.2010
„mamo, ja mimo wszystko bardzo chcę żyć!”
chyba jeszcze nigdy tak nie płakałam

no super zdjęcie
moja mała tez najpierw podnosiła główkę na kolanach a potem na płaskim

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
czytam tę stronę od jakiegoś czasu i faktycznie tam się tacy pojawiają, to jest nie do uwierzenia, piszą że kosztem dziecka się promuje, tak jakby ona występowała w tv i udzielała wywiadów gazetom dla sławy a nie po to, żeby córeczce pomóc, brak słów...
ale jak widzę że mała robi postępy i gaworzy, śmieje się i raczkuje to wierzę, że im się uda! Ten jej stan z początku i teraz to niebo a ziemia
tak, ja tez wierzę że się uda,
jak patrzę na jej zdjęcia to nie mogę uwierzyć, że dziewczynka która się tak ładnie śmieje, leży na brzuszku, trzyma tatę za palce jest taka chora i znowu ryczę
taki malutki organizm a taki silny
ona mi przypomina Idalkę wizualnie
Stary 2011-06-25, 20:50   #4526
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

krusiak, o to: http://www.kochamylaure.pl/

Eirene, Krzyś też podnosi wyżej jak ja go trzymam na kolanach, może się chłopaki wyrobią jeszcze
eh iza prunelle rece mi opadly jak doczytalam ze ktos tej kochajacej mamie zarzuca takie rzeczy brak słów na szczescie jedna operacja sie udala kolejna w sierpniu

u nas tez na kolankach główka wysoko

Eliza 14.05.2014

Edytowane przez Ewelqa1985
Czas edycji: 2011-06-25 o 20:54
Stary 2011-06-25, 20:50   #4527
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
o kurka ale świetnie głowę zadziera!! a moja nadal nie podnosi :/ czasem tak tylko na chwilkę jutro spróbuję ją tak na swoje kolana połozyć

no mówię ci mój w ogóle nie chciał a na kolanach wniebowzięty i potem delikatnie go przekładam na wersalkę i niech ćwiczy

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 20:58   #4528
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
tak, ja tez wierzę że się uda,
jak patrzę na jej zdjęcia to nie mogę uwierzyć, że dziewczynka która się tak ładnie śmieje, leży na brzuszku, trzyma tatę za palce jest taka chora i znowu ryczę
taki malutki organizm a taki silny
ona mi przypomina Idalkę wizualnie
Zaczęłam czytać bloga i już po przeczytaniu pierwszej strony popłakałam się jak bóbr Takie maleństwo, niewinne i tyle musi cierpieć. Podziwiam tą kobietę za jej walkę o życie córki, walczy jak prawdziwa lwica. Jak widzę zdjęcia tego maleństwa z wenflonami, rurkami itp. to mi się serce kraja. Teraz doceniam bardziej, że mam zdrowe dziecko i dziękuję za to Bogu.

Ach tak mi teraz się smutno zrobiło Odkąd mam dziecko jestem strasznie wrażliwa.

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 20:58   #4529
gosikk_s
Zakorzenienie

Eirene, jaki silny, moja tak wysoko to nigdy nie podniosła...

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 21:00   #4530
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
no mówię ci mój w ogóle nie chciał a na kolanach wniebowzięty i potem delikatnie go przekładam na wersalkę i niech ćwiczy
wlasnie sie zastanawiam ze moze na macie polozonej na podlodze bedzie jej latwiej bo bardziej twardo i moze zacznie sie przekrecac na plecki z brzuszka bo na razie marnie jej idzie

Eliza 14.05.2014

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości