|
|
#1831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żonki 2009 cz.XXVIII
Marta ale ja jestem spokojna
zastanawiam się tylko jak np. gotujecie kalafiora Bo pisałaś, ze wszystkie warzywa na patelni robisz. I porównałaś to, ze skoro możesz szybko na patelni to parowar by się nie przydał. Gucia brawa
|
|
|
|
#1832 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1833 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia ale zobacz... fasolkę i brokuła robisz na parze (czy nakładka, czy parowar nie ważne) - i masz zachowane witaminki , dodajesz lazur czy masełko, ok, jest kalorycznie ale... witaminki w warzywach dalej są
ale dobra.... kończę temat, bo ja ostatnio się napaliłam na zdrowe odżywanie i parowar w pewnym stopniu ma mi w tym pomóc. a niczego nie używam codziennie... mikrofalę tez ma wiele osób czy piekarnik a chyba nikt nie włącza tego codziennie ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- mrożone, szczególnie te na patelnię spoko, ale ja wolę świeże.. szczególnie jak jest lato i są dostepne w przystępnych cenach. W zimę niech będa mrożone
|
|
|
|
#1834 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie o wszystkich nawet zaznaczyłam że są mrożone więc puszczają więcej wody więc do ciebie apeluje o nieprzeinaczanie moich wypowiedzi ![]() a kalafior robię tak jak najbardziej lubie tzn gotuje normalnie w wodzie w potem smażę z ogromną ilością masła i bułki tartej na patelni tak jak i fasolke-i jedząc je nie mam na celu dostarczać witamin a rozkoszować podniebienie ;D ![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- a ja idę do kina ![]() zaraz zawozimy Pata mojej mamie i idziemy a co
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-06-25 o 15:38 |
|
|
|
|
#1836 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1837 |
|
Zakorzenienie
|
aa ja za chwilę będę skakała po drzewach
|
|
|
|
#1838 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1839 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wsiąkło jak kamfora ![]() co autor miał na myśli?? ![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- na Lincz - o tej sytuacji we Włodowie, jako że mamy bilety do końca tygodnia a nie ma nic to pozostaje nam to... kac vegas 2 przereklamowana, piratów widziałam, a reszta to bajki.. urok wakacji więc może to mało relaksujące ale bynajmniej pobędę wśród ludzi
|
|
|
#1841 |
|
Zakorzenienie
|
Marta ty napisałaś tylko, ze robisz identycznie jak rosi:
|
|
|
|
#1842 |
|
Zakorzenienie
|
tak że robie jak rosi czyli mrożone na patelni
|
|
#1843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za wytrwałość ![]() p.s. nie mówiłam wam ![]() dostałam wczoraj od teściowej korale i wsiora o takie http://www.bydziubeka.pl/wisiorki_wisiorek002-2674.htm http://www.bydziubeka.pl/naszyjniki_...ik039-4224.htm ale uwaga ![]() Z OKAZJIII urodzin!!! ![]() urodziny przypominam mam 13 grudnia
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-06-25 o 15:56 |
|
|
|
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
Marta ok, tu uwielbiasz tak, ja chcę tak... co za różnica. ja tylko napisałam, że parowar nie jest tylko do warzyw i w tym celu też go zakupiłam. Bo do samych warzy by się nie opłacał pewnie. Ja tam się cieszę z tego zakupu jak dziecko i się nie mogę doczekać aż do mnie przyjdzie
![]() jedno jest pewne warzywa z parowaru a z wody to... niebo i ziemia (jak dla mnie smakowo też ) nawet ze zwykłej nakładki na garnek smakują mi lepiej niz z wody ale to kwestia gustu. a mesełkiem na upartego każdego kalafiora można na koniec polać |
|
|
|
#1845 |
|
Zakorzenienie
|
różni się kalafior z wody a z parowarku
![]() Drogie Panie, parowar nie jest dla leniuszków po prostu Choć jestem urodzona w niedzielę, to nie mam problemu z wyciągnięciem parowaru, zrobienia na nim, tego co chcę, umycia i schowania z powrotem poza tym jak teraz nie mamy gazu, to jedynym ratunkiem jest parowar i maszynka elektryczna która ma dwa palniki, na prąd oczywiście jakoś trzeba sobie radzić...
|
#1846 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Madzia, ja warzywa jem bo lubię, smakują mi - ale nie koniecznie dbam o ich walory witaminowe. A kalafiora obgotowuję w wodzie tylko chwilkę, później panierka i robię to 10min, a nie 20 na parze. Ale już brokuła zjem... z innymi warzywami nawet bez lazura raz na jakiś czas podejdzie ![]() Ciekawa jestem Twoich podboi kulinarnych. Bo jak my robimy schaba, tak ryby na przykład jeszcze nie próbowałam... no i piersi z kurczaka nie znoszę. No to czekam na wieści z frontu
|
|
#1848 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu życzę Ci, żeby w końco szczęście do Was wróciło i zdrówka.
Marta no niezła teściowa Bo tak długim odwyku jakoś ciężko mi się wbić na nowo
|
|
|
|
#1849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kasia - duzo zdrowka Ja co dopiero sie obudzilam biore sie za sprzatanie domu i aut pozniej zakupy a wieczorkiem niemiecki festyn ![]()
|
|
|
#1850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kalafior to ja uwielbiam i dokładnie wiem ile mi to czasu zajmuje ale mówię o samym obgotowaniu, bo razem z panierowaniem i smażeniem to pewnie mi z 30min zajmuje.
|
|
#1852 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Samba trzymam kciukasy za męza!!!! oby się udało
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja od 12tej miałam znajomych na kawce, pozniej pojechalam po TZ maly kursik po sklepach i obiadek u mamy ;p a oto mój nowy nabytek do kuchni ![]() http://www.italux.pl/lampy/styl-nowo.../hary,Hary-4SQ
"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca." Paulo Coelho Edytowane przez india83 Czas edycji: 2011-06-25 o 19:03 |
||||
|
|
|
#1853 | |
|
Zakorzenienie
|
co do prezentu to za✂✂✂isty, na prawdę zrobiło mi się miło, fakt korale ma za połowe ceny ale nie cena się liczy (choć i tak spora co mnie serio zdziwiło) a gest... no i trafiła w moje gusta... aleeeee samo to że na urodziny to myślałam że mi buty spadną...
powiedziałam jej szczerze że urodziny to ja mam w grudniu, a ona że wie ale że nic nie dostałam więc to spóźnony.. miło ja już po kinie.. muszę wam powiedzieć że jak szliśmy na ten film od niechcenia bo nic innego nie ma to powiem że jestem pod wrażeniem - wbija w fotel... niestety na faktach.. ale historia straszna.. po raz kolejny dowiadujemy się jak nasza policja działa opieszale a sądy.. no nic... film straszny bo straszna historia.. ale za to rewelacyjnie zrobiony... ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
![]()
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-06-25 o 19:56 |
|
|
|
|
#1854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i dobrze ze to na zeszloroczne urodziny bo moze na te ktore beda w grudniu tez cos dostaniesz hehe ![]() My juz dzisiaj po robocie... niestety przez wyjazd tzta robota stanie na okolo tydzien... bo w niedziele chlopcy nie pracuja (ja poganka to bym ich wygonila, ale tesciu nie chce, a poza tym tz caly tydzien w pracy i na budowie to jeden dzien mu sie nalezy odpoczynku), w poniedzialek moze cos tam po pracy zrobia, we wtorek tz musi sie pakowac i wczesniej isc spac bo ma samolot o 6 rano w srode (i chyba bede musiala go w srodku nocy zawiesc na pyrzowice A wlasnie kiedys byla rozmowa o mozliwosci zostawienia auta na parkingu obok lotniska za niewielka kwote... to bylo o pyrzowicach czy balicach?? bo nie wiem czy bardziej sie oplaca zebym go tam wiozla w srodku nocy czy zostawic auto na te 4 dni gdzies... bo tak to bym musiala wstac kolo 3 w srode zeby zawiezc go na samolot a potem caly dzien w pracy przezyc, do tego jest koniec miesiaca wiec masa roboty i nie wiem jak dam rade... |
|
|
|
|
#1855 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
u mnie jest za 240złCytat:
![]() Cytat:
ale TŻ jakoś woli ostatnio pomidory Cytat:
ja kupiłam wypiekacz do chleba i mój zapał nie może sie skończyć bo TŻ nie weźmie kanapek do pracy
|
|
#1856 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kobitki
Kliwiuś dzięki za maila Samba świetnie z tą pracą dla tż ![]() India gratulacje ![]() Marta teściowa ma zapłon ![]() Bzyczka cieszę się, ze dobrze się bawiłaś na weselu ![]() Kasiaher aż mi ciary przeszły jak przeczytałam Twojego posta. Kurcze jakaś czarna chmura ostatnio się nad wami zebrała, mam nadzieję, ze to juz koniec przykrych wydarzeń. Ja dziś byłam w szkole, a mąż w tym czasie z Marcelką brykał po mieście Ponoć córcia zrobiła furorę Nawet nie sądziłam, że tak się za nią stęsknię przez te kilka godzin
Edytowane przez ktosia86 Czas edycji: 2011-06-25 o 21:02 |
|
|
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
mam wielki problem!!! głowie sie jaka lampa do salonu i jadalni i stwierdzam, ze jest to cholernie trudne zadanie
![]() wiec szukam z niszej póki i jest ciezko... co mi wpadlo ewentualnie w oko
|
#1858 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W tym wypadku to chyba na plus, bo po drodze się jeszcze zwiedza... ale chyba i tak cena jest za niska boję się, że byśmy się w coś wkopali Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
choć tę wersję o której piszesz też znam i czasem stosuję to ta o której piszę wyżej jest u mnie bardziej na plus, ponieważ trzeba mnie pracy w to włożyć ![]() Cytat:
India kochanie nie wiem czy Ci się pytałam (jak tak to przepraszam, bo ja ostatnio zakręcona), ale bardzo podoba mi się kolor Twoich paneli bardzo znać na nich kurz?We wcześniejszej wiadomości wysłałam Ci linki do schodów oglądałaś?
|
|||||
|
|
|
#1859 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
nadrabiam po malu... Kasiaher - ojjjjjj az mi ciarki przeszly jak czytalam o twoim upadku! uwazaj kochana na siebie! dobrze ze skonczylo sie bez wiekszych problemow! daysy - fajnie ze odzywasz sie tu ![]() Padam z nog... urzadzilismy dzis male przyjecie grilla z okazji drugiej rocznicy slubu Fajnie bylo. Pogoda byla dzis taka mieszana ze szok, raz lalo raz slonce swiecilo a mysmy zaplanowali na dworze impreze a w domu ciezko pomiescic 15 osob! ale na szczescie rozpogodzilo sie popoludniu i przez calego grilla mielismy super pogode. Goscie dopisali,ciasto i jedzonko zniknelo-a w ogole to wymyslilam sobie swoje ciasto z masa krowkowa i zniklo w 5 min milo bylo jak wszyscy chwalili
|
|
|
|
#1860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() India mi się podoba lampa nr 1. takie fryndzelki śmieszne
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.

zastanawiam się tylko jak np. gotujecie kalafiora 

ale to kwestia gustu. a mesełkiem na upartego każdego kalafiora można na koniec polać