|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ IX
Cytat:
![]() a mieszkanie pozostawie bez komentarza... Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja dziś umieram z przejedzenia i wziełam drugą tabletkę anty ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4682 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() póki co wynajmujemy, ale i tak musimy się w końcu określić- albo nadal wynajmujemy i topimy kasę albo podejmujemy inne kroki za jakiś czas (wyprowadzka w rodzinne strony) trudna decyzja i ciągle myślimy i nic nie można wymyślić ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
![]() też jestem z CIebie dumna ![]() ja ostatnio sobie pomyślałam, że jak wrócę do pracy to warto byłoby odkładać małej co miesiąc 50-100 zł na przyszłość ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- nie 500 tylko 50 ![]() za 500 zł to ja bym kupiła trochę więcej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak patrzę na to z boku jakby ktoś inny to pisał to myślę "nad czym tu się zastanawiać, nie rozumiem problemu ![]() ![]() kredyt na 30 lat to nie takie przelewki tym bardziej, że tu rata za kawalerkę by wyniosła ok. 1000 zł, a przecież w kawalerce mieszkać to ja dziękuję i jeszcze spłacać całe życie kredyt ![]() niedawno jeszcze patrzyłam na to przez różowe okulary, ale fakty są takie, że kredyt za 2 pokojowe to by pewnie z 1300 wyniósł+ czynsz tu drogi (jakieś 500) + prąd/ gaz na 2 miesiące, czyli 2000 miesięcznie lekko trzeba mieć ![]() ![]()
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-06-25 o 20:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4685 |
Zakorzenienie
|
ja z tżtem odkładam co miesiąc 500zł,teraz nas stać jak zmieniłam prace.w sumie moglabym odkładać więcej ale po prawie dwóch latach oszczędzania na maxa, chcę wreszcie pożyć, gdzieś pojść zjeść coś dobrego z koleżankami, kupić nowe ciuchy,jakieś książki.no a od sierpnia dodatkowo odłożę premie na konto czyli 425zł więc w sumie prawie tysiąc złotych co miesiąc będzie...o ile mnie nie wywalą i przedłużą umowę 4 lipca.
#4686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mówiąc o tym, że bałabym się być w ciąży i mieszkać tak daleko od rodziców ... wiem, że pewnie damy sobie radę tutaj z dzieckiem, ale jednak łatwiej jest odwiedzić rodzinę jak jest ona blisko.
![]() |
#4687 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja nie wiem czy starczyłoby mi silnej wolnej, by odkładać aż tyle ![]() ![]() ![]() od 01.07 znowu chwila prawdy nastanie, bo zamierzam wszystkie paragony zbierać i rozliczać się z samą sobą co do 1 zł ![]() zaniechałam tego i są efekty ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
![]() tu ma rodzinę Tż, ale wiadomo jakie są moje relacje ![]() ![]() ja bym bardzo chciała już swoje mieszkanko urządzać i mam możliwość, ale właśnie tam jest straszny problem z pracą podobno i to nas zniechęca, bo nie możemy też bezrobotni być ![]() jednak sytuacji idealnych to nie ma ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wspominając już o takich zaletach jak duże mieszkanie w bloku i duża działka na wsi ... ahhh ciężko jest podjąć ostateczną decyzję
![]() |
#4689 |
Zakorzenienie
|
lili odkładałabym więcej ale sobie pozwalam na jakieś niewielkie chwile przyjemności.potem bedzie kiedyś dziecko, bede miala inne wydatki i w ogóle.
ja wpinam paragony do kalendarza i cokolwiek wydam to wpisuję na listę.problem w tym że nigdy mi sie nie chce tego wszystkiego podliczyć.
#4690 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie to samo- mieszkanie 3 pokoje w bloku i działka u babci na wsi do wybiegania się małej ![]() my z Tż sobie kilka razy w tygodniu tym wszystkim głowę zaprzątamy i ciągle tkwimy w tym samym punkcie ![]() chyba jesteśmy jacyś niezdecydowani życiowo :/ ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
![]() muszę sama sobą wstrząsnąć ![]() poza tym jestem ciekawa ile po podwyżkach wynosi nas samo jedzenie, aż się boję pomyśleć ![]() ![]() tak w ogóle to któraś z Was liczyła ile wynosiło jedzenie na miesiąc po podwyżkach?
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-06-25 o 21:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4691 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() żebyśmy tylko do emerytury tak nie gdybali ![]() w ogóle to ostatnio stwierdziliśmy, że nie umiemy zagrzać miejsca nigdzie na dłużej ![]() najgorsze jest jeszcze to, że żadne z nas nie ma poczucia "tu jest moje miejsce" ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4693 |
Zakorzenienie
|
lili ja myślę że my wydajemy na jedzenie z 600zł miesięcznie,tyle że nie zawsze kupujemy najtansze ,bo patrzę też czy jest zdrowe.dobry pomysł z tabelką, może ja też tak zrobie.
#4694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale decyzję podjąć trzeba ... bo tak jak mówisz, niby kupuję coś do domu , ale nic takiego "ważnego" ...
![]() |
#4695 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja za miesiąc będę wiedziała ile ja wydaję i się "pochwalę" ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
Coraz bardziej czuję, że mimo, że obecne miasto jest b. ładne, nie czuję, że to moje miejsce ![]() Wątpliwości zaostrzają się, gdy jadę w swoje strony ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4696 |
Zakorzenienie
|
Aaby już lecą
![]() A no i ![]() ![]() Lili, pisałam - niecały rok temu jedzenie na miesiąc 580-650 zł teraz (25 czerwca) już mamy w dupie 718 zł ![]() Nie wiem w maju nie liczyłam więc może w tym mc jakoś przecholowaliśmy, muszę porównać z sierpniem (lipiec nad morze wiec się nie liczy) Byliśmy na długaśnym spacerze, piwie i pizzy ze znajomymi - było suuuperaśnie - lubię takie popołudnia-wieczory ![]() ![]() Jutro jedziemy na wystawę fotografii kolega kończył szkołę i organizują wystawę. Trochę nawalili bo w tym roku nie znaleźli miejsca na wystawę absowentów więc odbędzie się to w formie pokazu slajdów w kinie ![]()
#4697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4698 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja dziś w domu, ale jutro na 10000% wyjdziemy ![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
![]() ja się obawiam, że nas jedzenie wynosi dużo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4700 |
Zakorzenienie
|
ja lubie jeść rozne wydziwiane rzeczy,kupować jakieś oliwy z oliwek z dodatkami,mąkę gryczaną,amarantusa, daje to troche w licznik na pewno.za to w porównaniu z początkiem mojej nowej pracy gdzie w kwietniu wydawalam na jedzenie w pracy jakieś 150zł, to teraz nie wydaję prawie nic.robię sobie w domu,wykorzystuję nawet jakieś resztki i udaje mi się coś wymyśleć.no i wiem co jem.najbardziej się cieszę właśnie z tego,że jak w kwietniu prawie codziennie coś tam jadlam na naszej stołówce, w maju raz,dwa razy w tyg, to teraz w czerwcu na stołówce jadłam 3 razy czyli już się bardzo ładnie ograniczyłam.
![]() ![]() od 01.11.2010 oszczędzam ![]() Edytowane przez zetafon Czas edycji: 2011-06-25 o 21:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4702 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my np. jak zrobimy ze 3 razy tortillę to wyniesie więcej niż jakbyśmy 3 dni rosół zjedli ![]() ja się łapię za głowę ile kosztują te podstawy- cukier, mleko, ser, olej, masło... z tego się największa kwota zawsze zbiera ![]() zrobiłam dzisiaj porządki w lodówce i też do wypłaty nie powinnam juz za dużo kupować ![]() mam warzywka, kefir, śmietanę, mielone w zamrażalce, skrzydełka, jogurty, obkład, więc mam nadzieję, że mnie nie pokusi ![]() pozostaje mi zrobić kotlety mielone na 2-3 dni dla Tż, rosół, ziemniaki z jajkiem dla Tż w 1 dzień ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
![]() my w tym miesiącu słodyczy nie kupowaliśmy- tylko rolada lodowa dla Tż (która zresztą mnie wczoraj pokorciła ![]() wodę w butlach kupuję, ale nie Żywca za 2 zł, którego uwielbiam tylko Polaris z Biedrony lub inną tańszą. a ty wodę kupujesz w baniakach 5 l i przelewasz do tego dzbanka czy jak ![]()
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-06-25 o 21:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. dlatego ja te podstawowe produkty zazwyczaj kupuje jak jest promocja i wtedy kupuję więcej - oczywiście bez przesady też ( np. ostatnio była promocja na mleko za 1,39 a zwykle to samo 1,99 ) 3. ja wlewam do dzbanka wodę z kranu ... nie narzekam na jej jakość ![]()
![]() |
#4704 |
Zakorzenienie
|
ja kupuję wodę w lidlu ,,Saguaro" i kosztuje 0,69zł za butelke.wczoraj kupiłam 3 zgrzewki czyli za 18butelek wyszło mi 12,42 zł.w tesco za zgrzewkę jakiejś wody bym musiała dać z 10zł co najmniej.ale myślę czy by się nie przerzucić .
#4705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. jak trochę będziemy mieć więcej któregoś miesiąca to też zrobię zapas ![]() 3. my kiedyś zapijaliśmy się sokami z Biedrony, mimo,ze tanie to i tak wychodziło drogo, bo dziennie 2 kartony nam szły ![]() ![]() tak to piję zwykle wodę tanią ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4706 |
Zakorzenienie
|
ja kupuję w lidlu soki pomarańczowe, 3zł za litr.nie jest tani ale wiem że to nie woda z sokiem pomarańczowym tylko jest to podobne do soku.
#4707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w Aldiku mam bardzo tanią wodę, ale jest tak ohydna ta niegazowana, że co ją kupię to wypiję trochę i wylewam, także więcej prób nie robię ![]() ( za to niestety z Aldika mi santa marta cytrynowa i grejpfrutowa smakuje- gazowana, ale lubię, bo smakowa, a jest mega niezdrowa, więc się hamuję ![]() w Tesco wody nie kupuję, bo jakoś tak drogo tam jest i do Tesco chodzę ostatnio rzadko, bo mnie ciuchy kusiły ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4708 |
Zakorzenienie
|
ta z lidla mimo ze niegazowana jest smaczna, lepsza niz żywiec czy nałęczowianka.próbowałaś kiedyś?
#4709 |
kobieta za ladą
|
hej
ja sie nie wypowiem o oszczędzaniu bo dzis wydalismy prawie 2000 ![]() ale mamy już panele i grzejniki i dziś widziałam takie cudne łóżko dla mlodej ale nam sie nie zmieści ![]() lilii farba blond to najgorsza farba jak farbowałam na taki kolor to masakra potem przeszłam na na rudość i ciut mi sie poprawiły a ty jak pamiętam ostatnio miałaś ciemniejsze ![]() wogóle to może spróbuj jajko z olejkiem rycynowym toć to grosze kosztuje a pomaga ![]() dzięki dziewczyny za komplementy sama sie już czadowo w nich czuje a mój twierdzi ze mu ktoś kobite podmienił ![]() lilii aaaaaaa mam rade jak robisz mielone dla tż to rób i dla młodej bo jak ty opisujesz ze rosół jecie tak to z boku wygląda ze non stop na rosole młoda żyje ![]() ![]() jajko sadzone też przecież już może mięsko mielone też(wiesz jakie są pyszne pulpeciki na rosołku ![]() co ja jeszcze chciałam--nic nie mówcie mi o kolorach w mieszkaniu koncepcje kolorystyczne zmieniamy chyba po raz 100000 ny ![]() mówie wam oczadzieje przez ten remont ![]() wogóle pojechaliśmy do brico deport a połowa rzeczy z gazetki co chcieliśmy kupić w sklepie inna cena ![]() ![]()
#4710 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak kiedyś będę to kupię, ale jestem raz na rok ![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
![]() mi się baaaardzo podoba z Ikea lub Jysk białe ![]() ![]() wiem, ze baldachim zbiera kurz, ale mi się marzy dla małej ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() rosół tak z 2 razy w tygodniu robię i jej daję i ja jem, ale do tego normalnie mięcho jej daję ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ale macie pomysłów, co rusz to inny kolor ![]() już się nie mogę doczekać efektu końcowego ![]()
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-06-25 o 22:20 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.