Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-25, 14:00   #3481
Chatul
ma zielone pojęcie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Wiesz kotek i tak sobie przeskoczy więc w piaskownicy zawsze będzie brudno niestety.
A po co miałby przeskakiwać? Kładzie się taką kratkę na piaskownicy, a dokładniej na murku, który wydziela piaskownicę. W efekcie ta kratka jest jakieś 40-60 cm nad piaskiem. Owszem, zwierzę może wejść na kratkę i się załatwić na niej, ale jaki to by miało sens, skoro kratka jest niewygodna do siedzenia? Zwierzęta lubią się załatwiać w piasku, a nie 40-60 cm nad nim. Więc gdyby ludzie kładli tę kartkę na piaskownicę, nie byłoby w piaskownicy zwierzątek. Ale skoro ludzie tego nie robią, to sami są sobie winni.
Stary 2011-06-25, 14:01   #3482
muszynianka
Zakorzenienie

Ej a mnie chciał żółw wodny ugryźć

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
A po co miałby przeskakiwać? Kładzie się taką kratkę na piaskownicy, a dokładniej na murku, który wydziela piaskownicę. W efekcie ta kratka jest jakieś 40-60 cm nad piaskiem.
to mówimy o czymś innym u nas takich bajerów nie ma.
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 14:02   #3483
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
to mówimy o czymś innym u nas takich bajerów nie ma.
U mnie na jednym placu zabaw jest coś takiego... I ludzie z tego nie korzystają. No więc trudno, niech nie biadolą, że zwierzątka im wchodzą do piaskownicy i używają jej jak kuwety
Stary 2011-06-25, 14:05   #3484
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Ej a mnie chciał żółw wodny ugryźć
Może zasłużyłaś.
Stary 2011-06-25, 14:15   #3485
muszynianka
Zakorzenienie

hehhehe możliwe, to był żółw mojego byłego nie tylko żółw ale i rodzina była negatywnie do mnie nastawiona, udzieliło mu się
Stary 2011-06-25, 14:31   #3486
Ivi 1988
Zakorzenienie

Nie wiem, czemu starsi ludzie sa w tym kraju tacy religijni i wierzacy, bogobojni i takie tam, lecz nie maja krzty kultury w standardowej wersji.
~Czyli,ze nadal nie sa czasem w stanie powiedziec "przepraszam'", tylko albo sie przepychaja albo traca lokciem,zeby "przejsc". Ostatnio moj Tz zostal doslownie popchniety na bok przez jednego takiego starego, ktory chcial obok nas przejsc Spojrzal na mnie troche zdziwiony,troche rozbawiony, wiec musialam mu wytlumaczyc,ze w Polsce juz tak niestety jest...
W Tesco wybieralismy buleczki a stara kobiecinka doslownie sie wcisnela pode mnie i zaczela spode mnie wybierac Tez ani be ani me przy tym, a jakze inaczej. Religia nie uczy przeciez kultury
A mowi sie, kurde, ze mlodziez niewychowana. Tez mnie to strasznie drazni.

Cytat:
Napisane przez Lisbeth Pokaż wiadomość
Nie ma żadnej "roli kobiety". Jest tylko to, w co sama się pakujesz.
Skoro umie, to niech robi sam.
Ivi 1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 14:49   #3487
reverse
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ivi 1988 Pokaż wiadomość
Nie wiem, czemu starsi ludzie sa w tym kraju tacy religijni i wierzacy, bogobojni i takie tam, lecz nie maja krzty kultury w standardowej wersji.
~Czyli,ze nadal nie sa czasem w stanie powiedziec "przepraszam'", tylko albo sie przepychaja albo traca lokciem,zeby "przejsc". Ostatnio moj Tz zostal doslownie popchniety na bok przez jednego takiego starego, ktory chcial obok nas przejsc Spojrzal na mnie troche zdziwiony,troche rozbawiony, wiec musialam mu wytlumaczyc,ze w Polsce juz tak niestety jest...
W Tesco wybieralismy buleczki a stara kobiecinka doslownie sie wcisnela pode mnie i zaczela spode mnie wybierac Tez ani be ani me przy tym, a jakze inaczej. Religia nie uczy przeciez kultury
A mowi sie, kurde, ze mlodziez niewychowana. Tez mnie to strasznie drazni.
A mnie dziwi takie uogólnianie. Skąd wiesz, że akurat te osoby są religijne itp.?
Każdy ma inny charakter. Niektóre starsze osoby są uprzejme i kulturalne, inne nie. I w życiu by mi do głowy nie przyszło pomyśleć, że wszystkie starsze osoby są religijne, tak samo jak to, że wszystkie są niekulturalne. Zresztą to zachowanie musi mieć swoje źródło, w końcu czym skorupka za młodu nasiąknie tym na starość trąci...
reverse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 14:58   #3488
Ivi 1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez reverse Pokaż wiadomość
A mnie dziwi takie uogólnianie. Skąd wiesz, że akurat te osoby są religijne itp.?
Każdy ma inny charakter. Niektóre starsze osoby są uprzejme i kulturalne, inne nie. I w życiu by mi do głowy nie przyszło pomyśleć, że wszystkie starsze osoby są religijne, tak samo jak to, że wszystkie są niekulturalne. Zresztą to zachowanie musi mieć swoje źródło, w końcu czym skorupka za młodu nasiąknie tym na starość trąci...

Wiem,ze niektore starsze osoby sa uprzejme, w tym na pewno wiele waszych babc, wlaczajac i moja
Wiadomo,ze ten kraj jest 80-90 proc katolicki, szczegolnie w starszym pokoleniu, wiec tak sobie uogolnilam, zeby wyrazic lekka dezaprobate.

Cytat:
Stary 2011-06-25, 17:01   #3489
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem,ze niektore starsze osoby sa uprzejme, w tym na pewno wiele waszych babc, wlaczajac i moja
Wiadomo,ze ten kraj jest 80-90 proc katolicki, szczegolnie w starszym pokoleniu, wiec tak sobie uogolnilam, zeby wyrazic lekka dezaprobate.
Nie. Ten kraj w 90 % deklaruje, że jest katolicki.

I chodzi raz na ruski miesiąc do kościółka, bo sąsiedzi patrzą. A sąsiedzi chodzą z tego samego powodu. I tak to właśnie się nakręca.

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 18:59   #3490
Ivi 1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Nie. Ten kraj w 90 % deklaruje, że jest katolicki.

I chodzi raz na ruski miesiąc do kościółka, bo sąsiedzi patrzą. A sąsiedzi chodzą z tego samego powodu. I tak to właśnie się nakręca.
Heh W kazdym razie... Mnie ostatnio rozsmieszyla teza mojego taty, ktory wytlumaczyl mi, ze sa kary za prace w Boze Cialo, gdyz PiS uwazal,ze ludzie musza przeciez wtedy krzyz nosis i po ulicy chodzic

Cytat:
Stary 2011-06-25, 20:04   #3491
Aliseja
Rozeznanie

A mnie wkurza jak inni sie mnie caly czas pytaja czy coś robiłam z brwiami itp. A to dlatego że mam bardzo jasny blond z natury i bardzo ciemne z natury czarne brwi;/ i inni sie tak dziwią ,że to wogóle możliwe ;/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-25, 23:01   #3492
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Takie produkty muszą być, bo biednych ludzi i tak na lepsze jedzenie często nie stać. A kilograma dobrego sera za 10 zł nie kupisz na pewno.
Mi nie chodzi o to, żeby ich zabronić, ale o to, by walczyć z nazewnictwem wprowadzającym w błąd. Niech 70% zestalonego oleju palmowego nie nazywa się serem, ale jakimś dodatkiem do kanapek (nie mam pomysłu na nazwę, ale chodzi mi o to by było takie rozróżnienie, jakie jest z alkoholami, ze szampan to tylko z winogron pochodzących z upraw Champagne, a reszta to wina musujące), a jogurtem owocowym niech nie będzie coś, co w ogóle nie posiada owoców, tylko samą chemię, niech to się nazywa jogurtem owocopodobnym tak jak są czekolady mlecznopodobne. Swoją drogą ser pleśniowy z porostem, camembert z 40% zawartością oleju nie był tani, bo 48 zł za kilogram to nie mało. Nie sądziłam, że już do pleśniaków dodają olej palmowy, to, że sery żółte to niemalże sam tłuszcz roślinny utwardzony, to wiedziałam od dawien dawna.

Mnie dziwi zachowanie mojej o rok starszej koleżanki i innych znajomych, którzy po przekroczeniu 20-stki zamieszczają infantylne opisy na GG, pasujące gimnazjalistom. A moja koleżanka ma do tego ponadprzeciętny talent, wielkie serce z kreseczek i pod spodem: dla mojego Barteczka*... Albo cytaty z infantylnych piosenek w stylu Gosi Andrzejewicz... Owszem, ja też czasem dam jakiś cytat z piosenki na opis, też mam podpis na Wizażu, ale staram się unikać tekstów "śniadania nie jem, bo myślę o tobie, obiadu nie jem, bo myślę o tobie, kolacji nie jem, bo myślę o tobie, a w nocy nie śpię, bo chce mi się jeść..."

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ----------

Mnie irytuje jeszcze dogadywanie sąsiadek, bym spuszczała mojego psiaka ze smyczy... Przecież to jest po pierwsze, zabronione, po drugie, to moja sprawa, po trzecie, nie chcę by mi psa auto potrąciło, gdy wybiegnie na ulicę, no i nie chcę by inny pies zrobił mojemu krzywdę albo żeby moja psina kogoś ugryzła, ona normalnie jest grzeczna, ale nie wiem, co jej przyjdzie do głowy...
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 23:07   #3493
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Co do psów to mnie niesamowicie wkurza jak mówię, żeby nie dawać mojemu psu jedzenia ze stołu.. raz, że potem żebra ale co gorsze zwyczajnie mu szkodzi :/ Raz aż mną zatelepało jak ciotka była u nas w odwiedzinach i chciała psiaka poczęstować plackiem :/ A jak szybko powiedziałam , że nie, to od razu lament, że biedny piesek. Albo babcia mojego tż.. ale jej wytłumaczyłam w sposób bardzo dla niej zrozumiały. "Jak pies dostaje ludzkie jedzenie to później choruje i trzeba z nim jeździć do weterynarza, kupować leki, specjalne szampony i karmy i jak chce to proszę bardzo niech mu da te kluski, a my potem przywieziemy rachunek za leczenie" Podziałało Dodam, że mój pies ma alergie pokarmową i może jeść tylko specjalne karmy bez jakiegokolwiek dodatku zbóż. Ale to jest koszmar ciągle komuś tłumaczyć, że psu szkodzi nasze jedzenie..
Witam w klubie, ja wiecznie słyszę, że psa chcę zagłodzić, bo nie pozwalam go karmić smażoną kiełbasą, przyprawianym mięsem, czekoladkami, chipsami, winogronami czy rodzynkami. No przecież ogólnie wiadomo, że psy żywią się tylko wyżej wymienionymi rzeczami, to mojemu już nic do jedzenia innego nie zostaje A to, że ma pełną michę porządnej karmy to przecież kompletnie nieważne...

Każda impreza rodzinna u mnie to jest ciężkie przeżycie, bo co drugi by chciał biednego pieska dokarmić, tylko, że po imprezie oni sobie pójdą do domku, a ja zostaję z psem, który zwraca wszystkie wspaniałe "smakołyki" A jeśli komuś w trakcie zwrócę uwagę to następuje próba ośmieszenia mnie wymienionymi wcześniej argumentami... Świętego by szlag trafił.
Stary 2011-06-25, 23:10   #3494
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
Mi nie chodzi o to, żeby ich zabronić, ale o to, by walczyć z nazewnictwem wprowadzającym w błąd. Niech 70% zestalonego oleju palmowego nie nazywa się serem, ale jakimś dodatkiem do kanapek (nie mam pomysłu na nazwę, ale chodzi mi o to by było takie rozróżnienie, jakie jest z alkoholami, ze szampan to tylko z winogron pochodzących z upraw Champagne, a reszta to wina musujące), a jogurtem owocowym niech nie będzie coś, co w ogóle nie posiada owoców, tylko samą chemię, niech to się nazywa jogurtem owocopodobnym tak jak są czekolady mlecznopodobne. Swoją drogą ser pleśniowy z porostem, camembert z 40% zawartością oleju nie był tani, bo 48 zł za kilogram to nie mało. Nie sądziłam, że już do pleśniaków dodają olej palmowy, to, że sery żółte to niemalże sam tłuszcz roślinny utwardzony, to wiedziałam od dawien dawna.
Zgadzam się z tym.
Na szczęście już teraz (chyba za sprawą UE) kostka śmietankowa czy miks do smarowania nie może się nazywać masłem, a napój sokiem. Zwłaszcza to drugie jest dla mnie ważne. Miałam już dość soków, w których było więcej cukru niż w mojej cukierniczce
Stary 2011-06-25, 23:12   #3495
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Zgadzam się z tym.
Na szczęście już teraz (chyba za sprawą UE) kostka śmietankowa czy miks do smarowania nie może się nazywać masłem, a napój sokiem. Zwłaszcza to drugie jest dla mnie ważne. Miałam już dość soków, w których było więcej cukru niż w mojej cukierniczce
Dobrze, ze takie zmiany powoli następują, bo to jest ważne. Gdy wbiegasz do sklepu w trakcie przerwy na uczelni i chcesz szybko coś wziąć do picia, to chcesz mieć pewność, że sok jest naprawdę sokiem a nie połową opakowania cukru rozpuszczonego w wodzie z barwnikiem...
Stary 2011-06-25, 23:23   #3496
Angry
Raczkowanie

Ja jakoś nadal nie ufam sokom, naprawdę te wszystkie Fortuny 0% cukru itd. w ogóle go nie mają/mają mało? Czy mówicie o jakichś super-drogich rarytasach? W sumie i tak nie mam się czym przejmowac, bo soków nie piję, szkoda mi kasy, kupuję tylko wodę, kawę i herbatę (też nie słodzę, ale i tak mam gorsze nawyki ). Ale będąc już przy tematach spożywczych, heh, to rozwalają mnie znajomi, mam kilkoro, u których od dobrych kilku lat po wejściu na rynek wód smakowych nie kupuje się już w ogóle normalnych. Ktoś pisał, że rozwala go jak ludzie nie odróżniają źródlanej od mineralnej etc., mnie o wiele bardziej zatrważa fakt, że litrami schodzi jakaś cytrynka z truskaweczką, bo woda przecież zdrowa, a przy okazji wreszcie smaczna.
Angry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 23:32   #3497
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Angry Pokaż wiadomość
Ja jakoś nadal nie ufam sokom, naprawdę te wszystkie Fortuny 0% cukru itd. w ogóle go nie mają/mają mało? Czy mówicie o jakichś super-drogich rarytasach? W sumie i tak nie mam się czym przejmowac, bo soków nie piję, szkoda mi kasy, kupuję tylko wodę, kawę i herbatę (też nie słodzę, ale i tak mam gorsze nawyki ).
Naprawdę te soki nie mają dodawanego cukru

Ja uwielbiam soki Wody piję dużo, herbaty pić nie mogę, a kawa odwadnia, więc średnio się nią napić można Ale piję właśnie głównie kawę, wodę i soki Uwielbiam soki
Stary 2011-06-25, 23:40   #3498
Sondrina
BAN stały

Ja także uwielbiam soki, z tym, że ja głównie sama je sporządzam w domowym zaciszu;P Mam wyciskarkę do cytrusów i zwykłą sokowirówkę Kupuję jabłka, pomarańcze, grejpfruty, limonki, cytryny i robię sok. Nie dosładzam go, piję taki jaki wychodzi I ma o wiele bogatszy smak od tych sklepowych, nie wliczając paru, które naprawdę są sokami i nie mają cukru ani słodzikówTe mają bogaty bukiet smaków i zapachów

Też nie rozumiem tej fascynacji napojami typu cytrynowa woda albo mrożona herbata. Moje koleżanki próbują się odchudzać, biegają, ćwiczą, robią 200 pompek dziennie i dziwią się, że nie ma efektów. Tłumaczę im, że może należałoby darować sobie tę Nestea/wodę z cytrynką i kupić czystą, a one też: no co ty to herbatka, woda z cytrynką, to nie ma nic kalorii Albo mówię im, ze czekolada nie jest zdrowa, zwłaszcza jedzona w ilości całe opakowanie naraz, a one, że to źródło magnezu...
Stary 2011-06-25, 23:40   #3499
emelie
Wtajemniczenie

To naprawdę są jakieś dobre, owocowe soki bez tony cukru i chemii? Chatul, poleć mi coś proszę

Taak, tabliczka czekolady to świetne źródło magnezu, a kotlet z Maca to świetnie źródło pełnowartościowego białka
Póki się nie przesadza, to może i czekolada tego magnezu dostarczy, ale w nadmiarze wszystko szkodzi

Edytowane przez emelie
Czas edycji: 2011-06-25 o 23:42
emelie jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-25, 23:55   #3500
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
Ja także uwielbiam soki, z tym, że ja głównie sama je sporządzam w domowym zaciszu;P Mam wyciskarkę do cytrusów i zwykłą sokowirówkę Kupuję jabłka, pomarańcze, grejpfruty, limonki, cytryny i robię sok. Nie dosładzam go, piję taki jaki wychodzi I ma o wiele bogatszy smak od tych sklepowych, nie wliczając paru, które naprawdę są sokami i nie mają cukru ani słodzikówTe mają bogaty bukiet smaków i zapachów
Ja nie mam sokowirówki

Cytat:
Też nie rozumiem tej fascynacji napojami typu cytrynowa woda albo mrożona herbata. Moje koleżanki próbują się odchudzać, biegają, ćwiczą, robią 200 pompek dziennie i dziwią się, że nie ma efektów. Tłumaczę im, że może należałoby darować sobie tę Nestea/wodę z cytrynką i kupić czystą, a one też: no co ty to herbatka, woda z cytrynką, to nie ma nic kalorii Albo mówię im, ze czekolada nie jest zdrowa, zwłaszcza jedzona w ilości całe opakowanie naraz, a one, że to źródło magnezu...
Też mnie dziwi takie wieczne picie wód smakowych czy herbat mrożonych... Chociaż w sumie co kto lubi. Lepsza taka woda smakowa niż coca cola

Cytat:
Napisane przez emelie Pokaż wiadomość
Póki się nie przesadza, to może i czekolada tego magnezu dostarczy, ale w nadmiarze wszystko szkodzi
Czekolada to akurat naprawdę całkiem niezłe źródło magnezu, ale właśnie - nie można jeść kilku tabliczek dziennie
Stary 2011-06-26, 00:06   #3501
Sondrina
BAN stały

Mi właśnie chodzi o to, że ludzie opychają się czymś bez umiaru, a potem to tłumaczą, że to ma tyle magnezu/białka/witamin... Mój kolega jedzący żelki, twierdzi, że to sama witamina C Człowiek chyba lubi zagłuszać wyrzuty sumienia
Stary 2011-06-26, 00:16   #3502
Elfir
Zakorzenienie

mnie nieodmiennie dziwi wizaż i poglądy (niektórych) osób się tu wypowiadających

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 00:39   #3503
muszynianka
Zakorzenienie

Niestety te co się odchudzają i piją wodę smakową mają rację. Górska natura ma bodajże 1,7 kcal/100 ml - sama piłam dużo herbat na zimno także. Może nie nestea i ice tea ale dużo innych owszem odchudzając się robiłam sobie odwyk od słodkich napoi i właśnie na górską naturę się przerzuciłam
Stary 2011-06-26, 01:46   #3504
Laurelindorenan
Rozeznanie

Piją, bo im smakuje - nie widzę w tym nic dziwnego. Ja nie lubię niesłodkich napojów, a wodę bezsmakową wypiję tylko bardzo zimną i najlepiej gdy jest upał. Żeby się odchudzić, wolę mniej zjeść, a wypić słodkie

Mnie z kolei zadziwia obecna moda na demonizowanie cukru, jakby to był cyjanek Ale ja z kolei nawet nie udaję, że się zdrowo odżywiam. Jem i piję to co lubię i nie mam z tego powodu żadnych wyrzutów sumienia

Edytowane przez Laurelindorenan
Czas edycji: 2011-06-26 o 01:52
Laurelindorenan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 06:58   #3505
makeupnotwar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Laurelindorenan Pokaż wiadomość
Piją, bo im smakuje - nie widzę w tym nic dziwnego. Ja nie lubię niesłodkich napojów, a wodę bezsmakową wypiję tylko bardzo zimną i najlepiej gdy jest upał. Żeby się odchudzić, wolę mniej zjeść, a wypić słodkie

Mnie z kolei zadziwia obecna moda na demonizowanie cukru, jakby to był cyjanek Ale ja z kolei nawet nie udaję, że się zdrowo odżywiam. Jem i piję to co lubię i nie mam z tego powodu żadnych wyrzutów sumienia
e tam, jakość życia po zminimalizowaniu tegoż jest nie do porównania. właśnie kiedy odstawi się napoje/nestea/gazowane, przestanie się pić słodzoną herbatę/kawę (i kawę bez mleka!), wyrzuci z jadłospisu słodycze... no ale skąd Ci, którzy nie doświadczyli tej nirwany, mieliby o tym wiedzieć? szkoda tylko, że sam proces jest b. trudny, ja właśnie walczę i mam permanentny brak energii

makeupnotwar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 08:53   #3506
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety te co się odchudzają i piją wodę smakową mają rację. Górska natura ma bodajże 1,7 kcal/100 ml - sama piłam dużo herbat na zimno także. Może nie nestea i ice tea ale dużo innych owszem odchudzając się robiłam sobie odwyk od słodkich napoi i właśnie na górską naturę się przerzuciłam
Pal licho kalorie, ale widziałaś skład tej Górskiej Natury? Sama chemia, fuj.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 09:00   #3507
Laurelindorenan
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez makeupnotwar Pokaż wiadomość
e tam, jakość życia po zminimalizowaniu tegoż jest nie do porównania. właśnie kiedy odstawi się napoje/nestea/gazowane, przestanie się pić słodzoną herbatę/kawę (i kawę bez mleka!), wyrzuci z jadłospisu słodycze... no ale skąd Ci, którzy nie doświadczyli tej nirwany, mieliby o tym wiedzieć? szkoda tylko, że sam proces jest b. trudny, ja właśnie walczę i mam permanentny brak energii
A co mi to da, jeśli wyrzucę? Na czym polega ta nirwana? Słodycze to przynajmniej jedna z nielicznych przyjemności w moim życiu Przez jakiś czas próbowałam ograniczyć słodycze właśnie po to, by schudnąć - i właśnie brakowało mi energii, nie mogłam się na niczym skupić, jakby umysł mi gorzej pracował. Poza tym znam siebie i wiem, że jestem w stanie coś ograniczyć do pewnego stopnia, ale nigdy kasować w 100%, bo wtedy przekornie tym bardziej mnie ciągnie

Edytowane przez Laurelindorenan
Czas edycji: 2011-06-26 o 09:01
Laurelindorenan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 09:08   #3508
Kota
Zakorzenienie

Cytat:
Heh W kazdym razie... Mnie ostatnio rozsmieszyla teza mojego taty, ktory wytlumaczyl mi, ze sa kary za prace w Boze Cialo, gdyz PiS uwazal,ze ludzie musza przeciez wtedy krzyz nosis i po ulicy chodzic
To wieści z jakiegoś innego kosmosu.
Rozśmieszyłam się od rana.
Kota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 11:29   #3509
muszynianka
Zakorzenienie

No vixen nie mowię że jest zdrowa ale Sondrina tutaj sypała mądrościami że to bomby kaloryczne - nie, nie są to bomby
Stary 2011-06-26, 11:46   #3510
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
Noż cholera jasna, jak kogoś nie stać na zdrowe jedzenie dla zwierzaka, to niech go nie kupuje/adoptuje.
Moja mama przygarnęła zimą dwa bezpańskie, malutkie kociaki. Gdyby nie ona, zamarzłyby na śmierć, bo w momencie znalezienia były okropnie zabiedzone. Dostają od mojej mamy dawkę ogromnej miłości, dba o nie jak może, ale jednak nie stać ją na najlepszą karmę i karmi ją tymi "zwyczajnymi". Napisałaś, że jak kogoś nie stać na zdrowe jedzenie dla zwierzaka, to niech go nie kupuje ani adoptuje. Więc lepiej by było, gdyby moja mama zostawiła te kotki na mrozie, bo nie stać ją na karmę 17 zł/kg? Wybacz, ale troszkę mnie zdziwił Twój post. Nigdy nie mogłabym pomyśleć, że lepiej nie adaptować psa czy kota ze schroniska, tylko zostawić go tam, niż dawać mu "gorszą" karmę, bo na lepszą nie mamy pieniędzy.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości