|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 | |
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3482 | |
Zakorzenienie
|
Ej a mnie chciał żółw wodny ugryźć
![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
ma zielone pojęcie
|
U mnie na jednym placu zabaw jest coś takiego... I ludzie z tego nie korzystają. No więc trudno, niech nie biadolą, że zwierzątka im wchodzą do piaskownicy i używają jej jak kuwety
![]()
#3484 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3485 |
Zakorzenienie
|
hehhehe
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3486 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czemu starsi ludzie sa w tym kraju tacy religijni i wierzacy, bogobojni i takie tam, lecz nie maja krzty kultury w standardowej wersji.
~Czyli,ze nadal nie sa czasem w stanie powiedziec "przepraszam'", tylko albo sie przepychaja albo traca lokciem,zeby "przejsc". Ostatnio moj Tz zostal doslownie popchniety na bok przez jednego takiego starego, ktory chcial obok nas przejsc ![]() W Tesco wybieralismy buleczki a stara kobiecinka doslownie sie wcisnela pode mnie i zaczela spode mnie wybierac ![]() ![]() A mowi sie, kurde, ze mlodziez niewychowana. Tez mnie to strasznie drazni. |
![]() ![]() |
![]() |
#3487 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Każdy ma inny charakter. Niektóre starsze osoby są uprzejme i kulturalne, inne nie. I w życiu by mi do głowy nie przyszło pomyśleć, że wszystkie starsze osoby są religijne, tak samo jak to, że wszystkie są niekulturalne. Zresztą to zachowanie musi mieć swoje źródło, w końcu czym skorupka za młodu nasiąknie tym na starość trąci... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem,ze niektore starsze osoby sa uprzejme, w tym na pewno wiele waszych babc, wlaczajac i moja ![]() Wiadomo,ze ten kraj jest 80-90 proc katolicki, szczegolnie w starszym pokoleniu, wiec tak sobie uogolnilam, zeby wyrazic lekka dezaprobate. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I chodzi raz na ruski miesiąc do kościółka, bo sąsiedzi patrzą. A sąsiedzi chodzą z tego samego powodu. I tak to właśnie się nakręca.
![]() |
#3490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3491 |
Rozeznanie
|
A mnie wkurza jak inni sie mnie caly czas pytaja czy coś robiłam z brwiami itp. A to dlatego że mam bardzo jasny blond z natury i bardzo ciemne z natury czarne brwi;/ i inni sie tak dziwią ,że to wogóle możliwe ;/
![]() |
#3492 | |
BAN stały
|
Cytat:
Mnie dziwi zachowanie mojej o rok starszej koleżanki i innych znajomych, którzy po przekroczeniu 20-stki zamieszczają infantylne opisy na GG, pasujące gimnazjalistom. A moja koleżanka ma do tego ponadprzeciętny talent, wielkie serce z kreseczek i pod spodem: dla mojego Barteczka*... Albo cytaty z infantylnych piosenek w stylu Gosi Andrzejewicz... Owszem, ja też czasem dam jakiś cytat z piosenki na opis, też mam podpis na Wizażu, ale staram się unikać tekstów "śniadania nie jem, bo myślę o tobie, obiadu nie jem, bo myślę o tobie, kolacji nie jem, bo myślę o tobie, a w nocy nie śpię, bo chce mi się jeść..." ![]() ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ---------- Mnie irytuje jeszcze dogadywanie sąsiadek, bym spuszczała mojego psiaka ze smyczy... Przecież to jest po pierwsze, zabronione, po drugie, to moja sprawa, po trzecie, nie chcę by mi psa auto potrąciło, gdy wybiegnie na ulicę, no i nie chcę by inny pies zrobił mojemu krzywdę albo żeby moja psina kogoś ugryzła, ona normalnie jest grzeczna, ale nie wiem, co jej przyjdzie do głowy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Każda impreza rodzinna u mnie to jest ciężkie przeżycie, bo co drugi by chciał biednego pieska dokarmić, tylko, że po imprezie oni sobie pójdą do domku, a ja zostaję z psem, który zwraca wszystkie wspaniałe "smakołyki" ![]()
![]() |
#3494 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Na szczęście już teraz (chyba za sprawą UE) kostka śmietankowa czy miks do smarowania nie może się nazywać masłem, a napój sokiem. Zwłaszcza to drugie jest dla mnie ważne. Miałam już dość soków, w których było więcej cukru niż w mojej cukierniczce ![]()
![]() |
#3495 |
BAN stały
|
Dobrze, ze takie zmiany powoli następują, bo to jest ważne. Gdy wbiegasz do sklepu w trakcie przerwy na uczelni i chcesz szybko coś wziąć do picia, to chcesz mieć pewność, że sok jest naprawdę sokiem a nie połową opakowania cukru rozpuszczonego w wodzie z barwnikiem...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3496 |
Raczkowanie
|
Ja jakoś nadal nie ufam sokom, naprawdę te wszystkie Fortuny 0% cukru itd. w ogóle go nie mają/mają mało? Czy mówicie o jakichś super-drogich rarytasach? W sumie i tak nie mam się czym przejmowac, bo soków nie piję, szkoda mi kasy, kupuję tylko wodę, kawę i herbatę (też nie słodzę, ale i tak mam gorsze nawyki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3497 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Ja uwielbiam soki ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3498 |
BAN stały
|
Ja także uwielbiam soki, z tym, że ja głównie sama je sporządzam w domowym zaciszu;P Mam wyciskarkę do cytrusów i zwykłą sokowirówkę
![]() ![]() ![]() ![]() Też nie rozumiem tej fascynacji napojami typu cytrynowa woda albo mrożona herbata. Moje koleżanki próbują się odchudzać, biegają, ćwiczą, robią 200 pompek dziennie i dziwią się, że nie ma efektów. Tłumaczę im, że może należałoby darować sobie tę Nestea/wodę z cytrynką i kupić czystą, a one też: no co ty to herbatka, woda z cytrynką, to nie ma nic kalorii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3499 |
Wtajemniczenie
|
To naprawdę są jakieś dobre, owocowe soki bez tony cukru i chemii?
![]() ![]() Taak, tabliczka czekolady to świetne źródło magnezu, a kotlet z Maca to świetnie źródło pełnowartościowego białka ![]() Póki się nie przesadza, to może i czekolada tego magnezu dostarczy, ale w nadmiarze wszystko szkodzi ![]() Edytowane przez emelie Czas edycji: 2011-06-25 o 23:42 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3500 | |||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3501 |
BAN stały
|
Mi właśnie chodzi o to, że ludzie opychają się czymś bez umiaru, a potem to tłumaczą, że to ma tyle magnezu/białka/witamin... Mój kolega jedzący żelki, twierdzi, że to sama witamina C
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
Zakorzenienie
|
mnie nieodmiennie dziwi wizaż i poglądy (niektórych) osób się tu wypowiadających
![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
#3503 |
Zakorzenienie
|
Niestety te co się odchudzają i piją wodę smakową mają rację. Górska natura ma bodajże 1,7 kcal/100 ml - sama piłam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3504 |
Rozeznanie
|
Piją, bo im smakuje - nie widzę w tym nic dziwnego. Ja nie lubię niesłodkich napojów, a wodę bezsmakową wypiję tylko bardzo zimną i najlepiej gdy jest upał. Żeby się odchudzić, wolę mniej zjeść, a wypić słodkie
![]() Mnie z kolei zadziwia obecna moda na demonizowanie cukru, jakby to był cyjanek ![]() ![]() Edytowane przez Laurelindorenan Czas edycji: 2011-06-26 o 01:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#3505 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3507 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Laurelindorenan Czas edycji: 2011-06-26 o 09:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3508 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3509 |
Zakorzenienie
|
No vixen nie mowię że jest zdrowa ale Sondrina tutaj sypała mądrościami że to bomby kaloryczne - nie, nie są to bomby
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3510 |
Zakorzeniona
|
Moja mama przygarnęła zimą dwa bezpańskie, malutkie kociaki. Gdyby nie ona, zamarzłyby na śmierć, bo w momencie znalezienia były okropnie zabiedzone. Dostają od mojej mamy dawkę ogromnej miłości, dba o nie jak może, ale jednak nie stać ją na najlepszą karmę i karmi ją tymi "zwyczajnymi". Napisałaś, że jak kogoś nie stać na zdrowe jedzenie dla zwierzaka, to niech go nie kupuje ani adoptuje. Więc lepiej by było, gdyby moja mama zostawiła te kotki na mrozie, bo nie stać ją na karmę 17 zł/kg? Wybacz, ale troszkę mnie zdziwił Twój post. Nigdy nie mogłabym pomyśleć, że lepiej nie adaptować psa czy kota ze schroniska, tylko zostawić go tam, niż dawać mu "gorszą" karmę, bo na lepszą nie mamy pieniędzy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.