Żonki 2009 cz.XXVIII - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-25, 23:35   #1861
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi
Dot.: Żonki 2009 cz.XXVIII

hej laski
wróciliśmy z nad morza
było bosko
w dniu urodzin jeździłam konno po wybrzeżu

a teraz od 2 dni mam konia w dzierżawie i całe dni siedzę w stajni

---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość

U nas tez aparat obowiazkowo musi byc zazwyczaj jest ich pare wiec pozniej fajnie na drugi dzien sobie foty ogladac i sie smiac z ludzi co potrafia po paru kielonkach no i teksty " o jaaa skasuj to zdjecie" sa bardzo cze
hahahah

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość

strippi
no właśnie u nas skasuj to zdjęcie jest co chwile, a nawet wyrywany aparat i kasownie na szybko więc odpuściliśmy
ale ile śmiechu jak tak proszą o kasację, a ja chowam aparat

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
ja aparatu nie daje do ogladania zdjec i juz, a jakby mi ktos wyrwal z reki to bym zabila
ja też nie kasuję :d nie ma to tamto na drugi dzień jak już zgrane na kompa i wypalona płyta

Cytat:
Napisane przez celi25 Pokaż wiadomość
cześć
strippi, agus, bzyczka
śliczne macie córunie
dzięki
Stary 2011-06-26, 06:20   #1862
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

India kochanie nie wiem czy Ci się pytałam (jak tak to przepraszam, bo ja ostatnio zakręcona), ale bardzo podoba mi się kolor Twoich paneli bardzo znać na nich kurz?

We wcześniejszej wiadomości wysłałam Ci linki do schodów oglądałaś?
juz gdzies Ci pisałam kurz widać, ale tak chyba normalnie juz bardziej widoczny jest na meblach wenge.
tak schody widziałam, porecze tez fajne, a mozesz sie zorientowac ile Twoi rodzice placili za mb takich poreczy?

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
no dobra no, niech Ci będzie

India mi się podoba lampa nr 1. takie fryndzelki śmieszne
no mnie ona sie tez podoba, ale nie jestem do konca przekonana czy na pewno pasuje??

Spac nie moge... brzuh mnie boli... to moze oznaczac tylko jedno
Stary 2011-06-26, 08:16   #1863
AgatkaL
Wtajemniczenie

Hej
My wczoraj cały dzień bylismy w trasie...Kutno, Piątek, Zgierz i Łódź...poznałam większość rodziny R - fajnie było. Większa część zaproszeń rozdana

Misqa....kurde przykro mi bardzo, że musisz przechodzić rozwód, bo to nic miłego, ale pomyśl, że dostajesz szansę na lepsze życie z kimś innym i rozwód, to nie koniec, a początek nowego życia !!! Trzymaj się

Daysy...tak tak...wychodzę ponownie za mąż i to już 3-go września !!! A malutka jest urocza

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 08:23   #1864
india83
Zakorzenienie

Question Dot.: Żonki 2009 cz.XXVIII

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Hej
My wczoraj cały dzień bylismy w trasie...Kutno, Piątek, Zgierz i Łódź...poznałam większość rodziny R - fajnie było. Większa część zaproszeń rozdana

Misqa....kurde przykro mi bardzo, że musisz przechodzić rozwód, bo to nic miłego, ale pomyśl, że dostajesz szansę na lepsze życie z kimś innym i rozwód, to nie koniec, a początek nowego życia !!! Trzymaj się

Daysy...tak tak...wychodzę ponownie za mąż i to już 3-go września !!! A malutka jest urocza
Super, że miałas okazję się zapoznać z rodzina R.

A przypomnij mi na ile osób robicie wesele?

Dziewczyny przymierzam się by w koncu zrobić parapetówkę, już czas najwyższy
dlatego proszę Was o pomoc w przygotowaniu menu (wiem, ze juz takie listy się pojawiały)
Ma być smacznie i ekonomicznie
Planujemy zaprosic ok.16-18osób (ale nie wiem czy wszystkim bedzie pasowac termin)
Stary 2011-06-26, 08:27   #1865
AgatkaL
Wtajemniczenie

India...na liście jest 170 osób(łącznie z orkiestrą i kamerzystą), ale już wiemy, że trochę ludzi odpadnie, więc ostatecznie obstawiam liczbe 130

Jesteśmy zaręczeni !!!

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
Stary 2011-06-26, 08:39   #1866
india83
Zakorzenienie

Cytat:
India...na liście jest 170 osób(łącznie z orkiestrą i kamerzystą), ale już wiemy, że trochę ludzi odpadnie, więc ostatecznie obstawiam liczbe 130

a macie obliczone koszty całości? to chyba bedzie majatek??
Stary 2011-06-26, 08:46   #1867
martucha84
Zakorzenienie

SAMBA poczytaj na stronie lotniska coś powinno pisać...

ktosia znam to chcesz wyjść odpocząć a po pół godzinie już tęsknisz ale bynajmniej na uczelni byłaś a mała pospacerowała z tatą

india hmm jakoś średnio mi się widzą ale to chyba przez złe proporcje.. ja bym stawiała na którąś kwadratową..

Katunia cieszę się że impreza udana, a co to za ciasto?

Agatka to wielkie weselicho

my dziś na basen a potem do Rybulki wiec będę albo wieczorem albo jutro, miłej niedzieli!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-26, 09:00   #1868
india83
Zakorzenienie

Cytat:
SAMBA poczytaj na stronie lotniska coś powinno pisać...

ktosia znam to chcesz wyjść odpocząć a po pół godzinie już tęsknisz ale bynajmniej na uczelni byłaś a mała pospacerowała z tatą

india hmm jakoś średnio mi się widzą ale to chyba przez złe proporcje.. ja bym stawiała na którąś kwadratową..

Katunia cieszę się że impreza udana, a co to za ciasto?

Agatka to wielkie weselicho

my dziś na basen a potem do Rybulki wiec będę albo wieczorem albo jutro, miłej niedzieli!
chyba nigdy nie kupię tych lamp nic mi idelanie nie pasuje

miłego dnia,

ucałuj Rybulke i Miłoszka
Stary 2011-06-26, 09:05   #1869
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
mam wielki problem!!! głowie sie jaka lampa do salonu i jadalni i stwierdzam, ze jest to cholernie trudne zadanie lampy, ktore mi sie podobaja kosztuja tyle co ja w miesiac nie zarabiam
wiec szukam z niszej póki i jest ciezko...
co mi wpadlo ewentualnie w oko
hmm, ciężko mi tak ocenić, ale ta trzecia chyba najbardziej do mnie przemawia... ale nie wiem...

Kochana, a ja jeszcze mam pytanie. Przypomnisz mi jak się nazywa Wasz narożnik i czy jest rozkładany? My ostatnio widzieliśmy ten http://www.kelman.pl/info16199,naroznik_vita.html tylko szaro czarny i materiał był zupełnie inny (z tego próbnika na stronce Janis 9 a dół był czarny) Ale Twój mi się bardzo podoba

Cytat:
A ja wpierw gotuję kalafiora, wykładam na misę, posypuję bułką tartą, a na to leję rozpuszczone masełko
choć tę wersję o której piszesz też znam i czasem stosuję to ta o której piszę wyżej jest u mnie bardziej na plus, ponieważ trzeba mnie pracy w to włożyć
znam tę wersje, tylko nie lubię

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
czesc
nadrabiam po malu...

Kasiaher - ojjjjjj az mi ciarki przeszly jak czytalam o twoim upadku! uwazaj kochana na siebie! dobrze ze skonczylo sie bez wiekszych problemow!

daysy - fajnie ze odzywasz sie tu a o swoich problemach nie krepuj sie nam ponarzekac-po to tu takze jestesmy!

Padam z nog...
urzadzilismy dzis male przyjecie grilla z okazji drugiej rocznicy slubu Fajnie bylo. Pogoda byla dzis taka mieszana ze szok, raz lalo raz slonce swiecilo a mysmy zaplanowali na dworze impreze a w domu ciezko pomiescic 15 osob! ale na szczescie rozpogodzilo sie popoludniu i przez calego grilla mielismy super pogode. Goscie dopisali,ciasto i jedzonko zniknelo-a w ogole to wymyslilam sobie swoje ciasto z masa krowkowa i zniklo w 5 min milo bylo jak wszyscy chwalili
wszystkiego dobrego! Dużo miłości, miłości i jeszcze raz miłości!

Cieszę się, że grill udany no i oczywiście proszę o przepis do k?

Cytat:
Dziewczyny przymierzam się by w koncu zrobić parapetówkę, już czas najwyższy
dlatego proszę Was o pomoc w przygotowaniu menu (wiem, ze juz takie listy się pojawiały)
Ma być smacznie i ekonomicznie
Planujemy zaprosic ok.16-18osób (ale nie wiem czy wszystkim bedzie pasowac termin)
chcesz dania też na ciepło czy tylko na zimno? Jeszcze dzisiaj Ci coś napiszę Przy okazji przymierzę się do mojej parapetówki

Cytat:
wow! kawał weselicha!

Cytat:

udanego dnia!!

Mąż poszedł do pracy, a ja jeszcze w łóżku. Czytam książkę i nie chce mi się ruszać... ale może najwyższy czas zjeść jakieś śniadanie

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Strippi, cieszę się, że wakacje udane! No i widzę, że spełniło się Twoje marzenie super! A jak Jula zareagowała na taką dużą piaskownicę i wannę?

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Edytowane przez Gucia0987
Czas edycji: 2011-06-26 o 09:06
Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 09:10   #1870
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
hmm, ciężko mi tak ocenić, ale ta trzecia chyba najbardziej do mnie przemawia... ale nie wiem...

Kochana, a ja jeszcze mam pytanie. Przypomnisz mi jak się nazywa Wasz narożnik i czy jest rozkładany? My ostatnio widzieliśmy ten http://www.kelman.pl/info16199,naroznik_vita.html tylko szaro czarny i materiał był zupełnie inny. Ale Twój też mi się podoba

wszystkiego dobrego! Dużo miłości, miłości i jeszcze raz miłości!

Cieszę się, że grill udany no i oczywiście proszę o przepis do k?

chcesz dania też na ciepło czy tylko na zimno? Jeszcze dzisiaj Ci coś napiszę Przy okazji przymierzę się do mojej parapetówki

wow! kawał weselicha!

udanego dnia!!

Mąż poszedł do pracy, a ja jeszcze w łóżku. Czytam książkę i nie chce mi się ruszać... ale może najwyższy czas zjeść jakieś śniadanie

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Strippi, cieszę się, że wakacje udane! No i widzę, że spełniło się Twoje marzenie super! A jak Jula zareagowała na taką dużą piaskownicę i wannę?
nasz narożnik to kavalino i był w roznych wersjach tkaninowych ale jak sie nasza nazywa to teraz Ci nie powiem, bo nie pamietam. wiem, ze była z tych troszkę drozszych i naprawde fajnie się sprawuje

http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=1713854

co do menu to jak najbardzie na zimno i na ciepło i jeszcze na słodko hihi

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

naroznik jest rozkladany, ale nie nadaje sie na codzienne noclegi jedynie od czasu do czasu

Jak bedziesz zainteresowana pozniej moge porobic Ci fotki jak sie rozkłada
Stary 2011-06-26, 09:21   #1871
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
nasz narożnik to kavalino i był w roznych wersjach tkaninowych ale jak sie nasza nazywa to teraz Ci nie powiem, bo nie pamietam. wiem, ze była z tych troszkę drozszych i naprawde fajnie się sprawuje

http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=1713854

co do menu to jak najbardzie na zimno i na ciepło i jeszcze na słodko hihi

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

naroznik jest rozkladany, ale nie nadaje sie na codzienne noclegi jedynie od czasu do czasu

Jak bedziesz zainteresowana pozniej moge porobic Ci fotki jak sie rozkłada
Dziękuję! Nie będę Cię fatygować, znajdę sobie na necie
Bardzo ładny jest! I nawet nie wiem czy bardziej mi się nie podoba od tego co widzieliśmy.
Jeszcze tylko nad jednym się zastanawiam czy znajdę narożnik, który będzie później mógł służyć do normalnego spania? Bo teraz mamy sypialnie i chcę normalne łóżko, ale jak pojawi się dziecko to będziemy musieli przenieść do salonu...

A co do menu to w ciągu dnia Ci napiszę co nieco, tylko się zastanowię

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-26, 09:22   #1872
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję! Nie będę Cię fatygować, znajdę sobie na necie
Bardzo ładny jest! I nawet nie wiem czy bardziej mi się nie podoba od tego co widzieliśmy.
Jeszcze tylko nad jednym się zastanawiam czy znajdę narożnik, który będzie później mógł służyć do normalnego spania? Bo teraz mamy sypialnie i chcę normalne łóżko, ale jak pojawi się dziecko to będziemy musieli przenieść do salonu...

A co do menu to w ciągu dnia Ci napiszę co nieco, tylko się zastanowię
o to czy bedzie nadawał się do codziennego spania najlepiej podpytac sprzedawce. my od razu otrzymalismy informacje, ze spanie tylko okazjonalnie. i faktycznie po przetestowaniu stwierdzam, że jakbysmy ten narożnik rozkladali codziennie mogłby za długo tego nie wytrzymac
Stary 2011-06-26, 09:25   #1873
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

cześć

ale sie wybawiłam Dopiero wstałam, mąż mi śniadanko i kawusię zrobił i teraz dzień leniuszka

Marta fajne korale, ale tekst, ze to na urodziny wymiata

India jak dla mnie lampa nr 1.

Wczoraj był konkurs na najlepszego faceta (zaradność, pomoc, opiekuńczość itp). każda składała swoje propozycje i.... każda wybrała mojego męża ach aż się dumna z niego zrobiłam hehe laska go tak chwaliły , że aż mi oczy na wierzch wychodziły. Dziś go przywitałam tekstem " jesteś królem w sowim domu" mąż chodzi dumny jak paw

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 09:27   #1874
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
o to czy bedzie nadawał się do codziennego spania najlepiej podpytac sprzedawce. my od razu otrzymalismy informacje, ze spanie tylko okazjonalnie. i faktycznie po przetestowaniu stwierdzam, że jakbysmy ten narożnik rozkladali codziennie mogłby za długo tego nie wytrzymac
haha! Rozumiem

Muszę na to zwrócić uwagę. Mamy jeszcze możliwość zrobienia narożnika. Jutro jedziemy do mojej przyjaciółki, która właśnie robiła (3,67x2,5m...) i dała za niego śmieszne pieniądze i chcemy zobaczyć jak to wygląda. Nie wiedziałam, że urządzanie domu (mieszkania) wiąże się z takimi dylematami. Tym bardziej Cię podziwiam

Madzia, no to pięknie!

Edytowane przez Gucia0987
Czas edycji: 2011-06-26 o 09:29
Stary 2011-06-26, 09:32   #1875
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Gucia ale jak to sami robili ten narożnik??

A co do męża to stwierdziłam, że częściej muszę go chwalić. Bo dla mnie to taka oczywistość, że on to wszystko robi, że mnie wyręcza itp. a dla innych to się okazuje, ze to wielkie wow np. to że ja w ogóle nie zmywam , nie odkurzam, nie zmywam podłóg od kilku lat już bo to robi mąż. On myje okna, jak mamy gości to ja z nimi siedzę a ona lata i przynosi wszystko itp.

Stary 2011-06-26, 09:33   #1876
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
cześć

ale sie wybawiłam Dopiero wstałam, mąż mi śniadanko i kawusię zrobił i teraz dzień leniuszka

Wczoraj był konkurs na najlepszego faceta (zaradność, pomoc, opiekuńczość itp). każda składała swoje propozycje i.... każda wybrała mojego męża ach aż się dumna z niego zrobiłam hehe laska go tak chwaliły , że aż mi oczy na wierzch wychodziły. Dziś go przywitałam tekstem " jesteś królem w sowim domu" mąż chodzi dumny jak paw
Madzia fajnie, że imprezka się udała
mam nadzieje, że komary za bardzo nie dokuczały. a widzisz inne dziewczyny dały Ci tylko potwierdzenie, ze trafiłaś na idał. nie dziwie się, że maż chodzi taki zadowolony

Cytat:
haha! Rozumiem

Muszę na to zwrócić uwagę. Mamy jeszcze możliwość zrobienia narożnika. Jutro jedziemy do mojej przyjaciółki, która właśnie robiła (3,67x2,5m...) i dała za niego śmieszne pieniądze i chcemy zobaczyć jak to wygląda. Nie wiedziałam, że urządzanie domu (mieszkania) wiąże się z takimi dylematami. Tym bardziej Cię podziwiam

Madzia, no to pięknie!
Ja nawet nie pytalam o zrobienie na zamówienie, nawet nie przyszło mi to do głowy, bo kojarzy mi sie, ze to co na zamowienie wychodzi drozej oj dylematow jest mnsotwo. teraz głupie lampy beda spedzac mi sen z powiek
Stary 2011-06-26, 09:42   #1877
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

India wiesz.. ostatnio mi alkohol w ogóle nie wchodzi, nie ciągnie mnie. Wypiłam tylko dwa drinki przez cały wieczór. Co dla mnie jest szokiem. Z alko mam już takie coś od jakiś 2 miesięcy. Mogłabym w ogóle nie pić, nawet w weekend z mężem piwka nie chce mi się pić. A kiedyś to baaardzo chętna byłam. Poza tym chyba krew mi się zmieniła, bo była masa komarów a mnie ani jeden nie ugryzł. Jestem w szoku. Zawsze to ja byłam cała w krwiakach od ugryzień a każdy czysty, bo komary tylko do mnie leciały. Kurde... coś się chyba ze mną dzieje dziwnego.
Ale dzięki temu przynajmniej kaca nie mam

Stary 2011-06-26, 09:53   #1878
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Gucia ale jak to sami robili ten narożnik??

A co do męża to stwierdziłam, że częściej muszę go chwalić. Bo dla mnie to taka oczywistość, że on to wszystko robi, że mnie wyręcza itp. a dla innych to się okazuje, ze to wielkie wow np. to że ja w ogóle nie zmywam , nie odkurzam, nie zmywam podłóg od kilku lat już bo to robi mąż. On myje okna, jak mamy gości to ja z nimi siedzę a ona lata i przynosi wszystko itp.
nie sami robili, na zamówienie

Koniecznie musisz męża bardziej doceniać!

Cytat:
Madzia fajnie, że imprezka się udała
mam nadzieje, że komary za bardzo nie dokuczały. a widzisz inne dziewczyny dały Ci tylko potwierdzenie, ze trafiłaś na idał. nie dziwie się, że maż chodzi taki zadowolony

Ja nawet nie pytalam o zrobienie na zamówienie, nawet nie przyszło mi to do głowy, bo kojarzy mi sie, ze to co na zamowienie wychodzi drozej oj dylematow jest mnsotwo. teraz głupie lampy beda spedzac mi sen z powiek
wiesz co, ona znalazła kanapę, która jej odpowiadała i kosztowała od 12tys do 20tys. Powiedziała, że w życiu tyle nie da (się nawet nie dziwie, choć ją stać) i zaczęła szukać. I znalazła faceta, który robi na zamówienie i za taką kanapę dała 3500zł... a wybrała sobie najdroższy materiał jaki miał do tego sama zaprojektowała ten narożnik. I powiedziała, że ona z nami pojedzie i jeszcze jakiś rabat nam wypracuje. Myślę, że warto spróbować, ale najpierw muszę zobaczyć co ona to ma

Stary 2011-06-26, 10:18   #1879
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Gucia ooo to w takim razie warto zobaczyc taką kanapę.

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Dziewczyny chcę sobie kupić laminarke do folii na te moje pomoce szkolne. I teraz w Lidlu będzie taka na a3 i nie wiem czy brac taką, czy lepiej taką zwykłą na a4. Która by była bardziej praktyczna?? Pomoce mam wszystkie na A4 (przynajmniej te z tego roku).

Stary 2011-06-26, 10:23   #1880
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

) Julcia zachwycona
Dodałam 10fotek na facebooka więc jakbyś chciała to zapraszam
Stary 2011-06-26, 11:08   #1881
AgatkaL
Wtajemniczenie

Cytat:

a macie obliczone koszty całości? to chyba bedzie majatek??
Ode mnie jest 45 osób (zobaczymy ile potwierdzi) , reszta od R. koszty dzielimy proporcjonalnie, ja w stosunku do swojej liczby gości, R do swojej. Ja sama sobie sponsoruję tą imprezę, R rodzice, więc skoro ich stać, to ja nie mam nic przeciwko.
Trochę tez będzie po kosztach...znajomy kamerzysta, bierze niewiele Zdjęcia...dwóch kolegów fotografów...w ramach prezentu ślubnego robią reportaż i sesję., studyjnych zdjęć nie chcemy. Zespół też znajomy i też mamy zniżkę. Ale jakby to wszystko zliczyć od A do Z z obu stron, to ok 40 tys wyjdzie lekką ręką. 180 zł płacimy od talerzyka + alkohole (wyszły nas 4 tys.). No jest trochę tego !

Jesteśmy zaręczeni !!!

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
Stary 2011-06-26, 11:11   #1882
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

U nas było dokładnie 141 samych gości ( + 9 osób to zespół, kamerzysta i fotograf) i w sumie całe wesele nas wyniosło ok. 45 tys. Na szczęście wszystko się zwróciło z nawiązką nawet

Stary 2011-06-26, 11:16   #1883
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
juz gdzies Ci pisałam kurz widać, ale tak chyba normalnie juz bardziej widoczny jest na meblach wenge.
tak schody widziałam, porecze tez fajne, a mozesz sie zorientowac ile Twoi rodzice placili za mb takich poreczy?
Kochana rodzice nie pamiętają, bo to było jakieś 6/7 lat temu... no i te poręcze są trochę inne, bo mają pionowe poprzeczki... ale są bardzo fajne, nic się nie obrusza, nie zdziera, nie rysuje

Kurcze mam straszną chrapkę na ciemne podłogi, ale bardzo się boję o utrzymanie, że co drugi dzień będę musiała ze ścierą latać co ile dni wycierasz podłogi?
Jak teraz mam jasne panele w pokoju to w ogóle kurzu nie widać, jedynie pod łóżkiem... to go wciągnę odkurzaczem, a tak podłogę myje co 2-3 tyg

Cytat:
Co kto woli ja lubię obie wersje

Cytat:
cześć

hoho impreza na całego a jak w parku linowym?

Cytat:

Dziewczyny chcę sobie kupić laminarke do folii na te moje pomoce szkolne. I teraz w Lidlu będzie taka na a3 i nie wiem czy brac taką, czy lepiej taką zwykłą na a4. Która by była bardziej praktyczna?? Pomoce mam wszystkie na A4 (przynajmniej te z tego roku).
Kiedy będzie? też bym sobie kupiła ale chyba a3
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 11:18   #1884
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ana 4 lipca. I teraz gdybam która lepsza a4 czy a3 a w parku linowym było super, tylko wysokość duża (mam lęk wysokości) bo aż 3 piętro. Niestety z nas 10 tylko 2 osoby przeszły wszystko.

Co do paneli to ja mam jasne (ciemne meble) i mąz myje je raz na tydzień i wystarczy.

Stary 2011-06-26, 11:30   #1885
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Ana 4 lipca. I teraz gdybam która lepsza a4 czy a3 a w parku linowym było super, tylko wysokość duża (mam lęk wysokości) bo aż 3 piętro. Niestety z nas 10 tylko 2 osoby przeszły wszystko.

Co do paneli to ja mam jasne (ciemne meble) i mąz myje je raz na tydzień i wystarczy.
Kurczę... nie widzę jej w gazetkach w jakiej cenie ta a3?

Panele i parkiety jasne mam teraz, więc wiem jak z ich utrzymaniem

A jakie masz meble? z drewna czy z okleiny? i jaki kolor?

Moi rodzice generalnie mają meble jasne i nie widać kurzu, choć w salonie mają bardzo ciemne, ale kurzu w ogóle nie widać, jakieś wyjątkowe są. Mama mówi, że mogłaby ścierać raz na 2/3 tyg. drugie mają w sypialni ciemne to jak dzisiaj zetrze kurz, to jutro już pełno kurzu... masakryczne są
Stary 2011-06-26, 11:33   #1886
india83
Zakorzenienie

Cytat:
India wiesz.. ostatnio mi alkohol w ogóle nie wchodzi, nie ciągnie mnie. Wypiłam tylko dwa drinki przez cały wieczór. Co dla mnie jest szokiem. Z alko mam już takie coś od jakiś 2 miesięcy. Mogłabym w ogóle nie pić, nawet w weekend z mężem piwka nie chce mi się pić. A kiedyś to baaardzo chętna byłam. Poza tym chyba krew mi się zmieniła, bo była masa komarów a mnie ani jeden nie ugryzł. Jestem w szoku. Zawsze to ja byłam cała w krwiakach od ugryzień a każdy czysty, bo komary tylko do mnie leciały. Kurde... coś się chyba ze mną dzieje dziwnego.
Ale dzięki temu przynajmniej kaca nie mam
no na szczescie bez alkoholu tez można się bawic

Cytat:
nie sami robili, na zamówienie

Koniecznie musisz męża bardziej doceniać!

wiesz co, ona znalazła kanapę, która jej odpowiadała i kosztowała od 12tys do 20tys. Powiedziała, że w życiu tyle nie da (się nawet nie dziwie, choć ją stać) i zaczęła szukać. I znalazła faceta, który robi na zamówienie i za taką kanapę dała 3500zł... a wybrała sobie najdroższy materiał jaki miał do tego sama zaprojektowała ten narożnik. I powiedziała, że ona z nami pojedzie i jeszcze jakiś rabat nam wypracuje. Myślę, że warto spróbować, ale najpierw muszę zobaczyć co ona to ma
spytajcie się o szczegóły, bo róznica ogromna

Cytat:
Ode mnie jest 45 osób (zobaczymy ile potwierdzi) , reszta od R. koszty dzielimy proporcjonalnie, ja w stosunku do swojej liczby gości, R do swojej. Ja sama sobie sponsoruję tą imprezę, R rodzice, więc skoro ich stać, to ja nie mam nic przeciwko.
Trochę tez będzie po kosztach...znajomy kamerzysta, bierze niewiele Zdjęcia...dwóch kolegów fotografów...w ramach prezentu ślubnego robią reportaż i sesję., studyjnych zdjęć nie chcemy. Zespół też znajomy i też mamy zniżkę. Ale jakby to wszystko zliczyć od A do Z z obu stron, to ok 40 tys wyjdzie lekką ręką. 180 zł płacimy od talerzyka + alkohole (wyszły nas 4 tys.). No jest trochę tego !
kurcze kasa ogromna, ale super, ze z niektórymi sprawami uda Wam się koszty pomniejszyć. no i naważniejsze by imprezka się udała. Agata a jak dostaniesz rozwód k. to planujecie slub kosicelny i znowu takie weselicho ?
Stary 2011-06-26, 11:35   #1887
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ana ja mam meble z Forte ciemne . I też raz na tydzień a czasami na dwa przecieram. Jakoś kurz za bardzo na nich nie osiada.

mam z nich komodę, witrynę, słupek, stół, krzesła, stolik pod TV, szafka wisząca nad TV, ławę.

na stronie. www.lidl.pl jest ta oferta chyba 99 zł.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg forte-ombra-ombt-12-38698_1.jpg (53,6 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg forte-ombra-ombt-12-38698_3.jpg (51,1 KB, 22 załadowań)

Stary 2011-06-26, 11:38   #1888
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze mam straszną chrapkę na ciemne podłogi, ale bardzo się boję o utrzymanie, że co drugi dzień będę musiała ze ścierą latać co ile dni wycierasz podłogi?
Jak teraz mam jasne panele w pokoju to w ogóle kurzu nie widać, jedynie pod łóżkiem... to go wciągnę odkurzaczem, a tak podłogę myje co 2-3 tyg

Kiedy będzie? też bym sobie kupiła ale chyba a3
Ana już kiedyś Ci pisałam, że moje podłogi nie są ciemne sa takie posrednie, wenege mam meble i zaluzje na ktorych kuzr widac znacznie mocniej (wejdz sobie w moj dziennik budowy)

Staramy się sprzatac raz w tygodniu, zazwyczaj w weekend, ale ostatnio troszkę ten grafik zburzylismy z barku czasu.
odkurzane jest raz w tygodniu, mycie podłóg raz w tygodniu to tak idealnie, ale teraz przyznaje sie bez bicia ostatni raz w salonie podłoga była myta 3 tyg temu i wygląda ok choc dziś jak TZ pojdzie do pracy mam zamiar wypucowac kuchnie i wlansie umyc podłoge w salonie - niestety tym razem moja kolej
Stary 2011-06-26, 11:43   #1889
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Ana ja mam meble z Forte ciemne . I też raz na tydzień a czasami na dwa przecieram. Jakoś kurz za bardzo na nich nie osiada.

mam z nich komodę, witrynę, słupek, stół, krzesła, stolik pod TV, szafka wisząca nad TV, ławę.

na stronie. www.lidl.pl jest ta oferta chyba 99 zł.
Dość ciemne te mebelki fajnie się udało, że nie widać kurzu

Znalazłam laminarkę

Cytat:
Ana już kiedyś Ci pisałam, że moje podłogi nie są ciemne sa takie posrednie, wenege mam meble i zaluzje na ktorych kuzr widac znacznie mocniej (wejdz sobie w moj dziennik budowy)

Staramy się sprzatac raz w tygodniu, zazwyczaj w weekend, ale ostatnio troszkę ten grafik zburzylismy z barku czasu.
odkurzane jest raz w tygodniu, mycie podłóg raz w tygodniu to tak idealnie, ale teraz przyznaje sie bez bicia ostatni raz w salonie podłoga była myta 3 tyg temu i wygląda ok choc dziś jak TZ pojdzie do pracy mam zamiar wypucowac kuchnie i wlansie umyc podłoge w salonie - niestety tym razem moja kolej
Przepraszam
Nie są ciemne, ale jasne też nie takie akuratne jaki to kolor dokładnie? i z jakiej firmy? może masz odnośnik do jakiejś strony internetowej
Stary 2011-06-26, 11:48   #1890
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ana i co kupujesz?? ja się waham

a mebelki mają kolor wenge.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości