Słowa przysięgi z ust wypływają, kolejne PMki z obrączkami śmigają - PM 2011, cz.35 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-25, 16:07   #811
MiciaKicia
Zakorzenienie

Dot.: Słowa przysięgi z ust wypływają, kolejne PMki z obrączkami śmigają - PM 2011, c

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
To trzymajcie zeby już nie padało bo ide zarcie na grilla szykowac

Pa

i smacznego

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 16:10   #812
pomarancza24
Zadomowienie

Dot.: Słowa przysięgi z ust wypływają, kolejne PMki z obrączkami śmigają - PM 2011, c

Cytat:

U mnie w kratke co chwile słońce i deszcz A ma być grill
u mnie ntak samo raz leje raz slonce ale ogolnie zimno jest do 15 st i wiatr mocny...
Cytat:
To trzymajcie zeby już nie padało bo ide zarcie na grilla szykowac

Pa
smacznego
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 17:34   #813
Justysia1188
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Niesforna_88 Pokaż wiadomość
wooooowwwwwww. W takim wypadku też bym mogła nie mieć zaręczyn hehe

, a nie chcesz iść z tym do sądu?
szkoda, że się nie postarał, ale może na codzień za to jakoś rekompensuje

niby nie powinno się oszczędzać, ale mój brat 7 lat temu kupił materac i to właśnie tez coś ponad tysiąca - super ekstra twardy, wygodny itp. Po siedmiu latach śpi się na nim jak na łóżku wodnym....

dziwny kaprys Twojej mamy.... Oczywiście, że ja bym nie wzięła jej do znajomych! Przejdzie jej, trochę się po obraża i przejdzie

no właśnie

fajny krój sukieni i ładnie się komponuje z butami
Wczorajszy wieczór i dzisiejszy ranek poświęciliśmy na przeszukiwaniu kodeksu pracy i konsultowaniu się z osobami ,które w tym temacie siedzą, i niestety mają prawo nie podawać wcale powodu na umowę o pracę, ale na czas nieokreślony.... więc nie można nic więcej zrobić...

Ale poprawiliśmy sobie dziś humorek, byliśmy kupić garniaczek dla TŻ, wygląda
Justysia1188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 17:40   #814
wielbicielka_stokrotek
Raczkowanie

niestety to prawda jeśli macie umowę na czas określony to należy się tylko okres wypowiedzenia i dni na poszukiwanie pracy, a to uzależnione od tego ile czasu pracowaliście

chcesz się znaleźć w świcie naturalnego piękna Marizy
napisz do mnie

zapraszam www.pieknazmariza.klubmariza.pl

wielbicielka_stokrotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 18:14   #815
Africa_Sun
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny za uznanie dla mojego Tża Zeby nie było tak slodko odchyły w drugą stronę też mu się zdarzają, raz jak już mieszkalismy ze sobą zapomniał o moich urodzinach a notorycznie nie pamięta które to urodziny obchodzę i jak próbuje sobie przypomnieć zawsze dodaje mi rok

Cytat:
Napisane przez ardillka Pokaż wiadomość
Witam sie z biura TŻ wraz z kotkiem. Siedzi mi na kolanach i wpatruje się w ekran... Słodkie maleństwo.
Wczoraj pokłóciłam się z mamą. Czasem kompletnie się nie rozumiemy.
W czwartek pojechaliśmy do rodziny z zaproszeniem i ona pojechała z nami w ramach zapoznania się z nimi, bo to rodzina od mojego taty z którą nie utrzymywaliśmy kontaktu, a teraz ja z TŻ utrzymujemy.
Posiedzieliśmy trochę i pojechaliśmy na 40 min do kolegi co jest 5 km dalej też dać mu zaproszenie. I moja mama się śmiertelnie obraziła, że zachowaliśmy się " bezczelnie", że ją tak zostawiliśmy i że co sobie wyobrażamy. Powinniśmy byli ją zabrać do tego kolegi i takie tam... Na początku mi się trochę głupio zrobiło, bo w sumie, może mogliśmy ją zabrać. ALe z drugiej strony, po co nam moja mama przy zapraszaniu znajomych... No bez przesady. Nie zostawiliśmy jej pod sklepem, tylko w ciepłym domu i miłych ludzi i to na 40 min.
No ale obraza straszna, i do tego awantura, że jestem złą córką... Strasznie mi przykro z tego powodu...

Wybaczcie, że się żale, ale musiałam się wygadać. Zrozumiem jak nie przeczytacie...

Nie opaliłam się, bo deszcz zaczął padać. Pogoda w kratkę strasznie;/;/ Co do butów, to ja też nie chcę wysokich... Przynajmniej przetańczę w nich całą noc.
ardillka faktycznie mama przesadziła, w końcu to Wasz ślub a Wy zapewniliście jej miłe towarzystwo na czas waszej nieobecności. dobrze, że od razu zastosowałaś felinoterapię na swoje zszarpane nerwy A mamie na pewno szybko przejdzie.

Cytat:
Zapomniałam... Przyszły mi przypinki na wieczór panieński Bardzo fajnie wyglądają
Dodatkowo pokaże wam moją sukienkę na II dzień
Sliczną masz tą sukienkę i bardzo ładnie komponuje się z butkami, a przypinki super

Cytat:
Napisane przez Mustique Pokaż wiadomość
a wogóle dziewczyny... wczoraj zrobiliśmy sobie dzień bez prądu.. nie było netu i telefonu.. cisza i spokój... błogo!
My też czasami robimy sobie dzień bez telefonu, świetna sprawa. Ogólnie nauczyłam moją rodzinę i znajomych, że mam prawo nie odebrać od nich telefonu bo nie. Długo to trwało a teraz jak nie odbieram to niektórzy piszą eska "sorki nic ważnego, nie musisz oddzwaniać"

Cytat:
Napisane przez wielbicielka_stokrotek Pokaż wiadomość

to ja będę musiała wziąć akt urodzenia, bo ślub bierzemy w mieście mojego narzeczonego.

jeśli chodzi o organizacje przyjęcia, to tak:

ślub mamy o 11:00; ceremonia w kościele skończy się około 12:00

do restauracji w której zamówiliśmy obiad dla gości wystarczy przejść z kościoła na drugą stronę ulicy.

chcielibyśmy, żeby goście poszli do restauracji, a my pojedziemy z fotografem do studia zrobić kilka fotek. nie przewidujemy sesji w plenerze.

czyli my do studia; goście do restauracji i tutaj zastanawiam się jak zagospodarować im czas naszej nieobecności. myślę, że zadysponuję żeby podano im kawę, herbatę, ewentualnie aperitif jakiś i tu zastanawiam się nad niewielką przystawką żeby przy pustym talerzu nie siedzieli. podsuńcie jakiś pomysł na fajną przystawkę.

później my przyjedziemy i podadzą nam obiad, zjemy wspólnie i my jedziemy do Zakopanego, a goście jak będą chcieli albo jeszcze sobie zostaną albo rozjadą się do domu.

wymyśliłam, że ponieważ nie każdy będzie mógł wypić to dla każdej pary w podziękowaniu przed naszym wyjściem wręczymy zapakowane ciasto i po butelce szampana, żeby mogli sobie wieczorkiem wypić za nasze zdrowie
Podobnie jak pom uważam, że w przypadku obiadu nie powinniście zostawiać gości samych żeby pojechać na sesję. Wyjdzie, że więcej czasu spędzą bez Was niż z Wami. Pomysł z ciastem i szampanem mi się podoba

Cytat:

właśnie usłyszałam w tv informację, że rozpoczęto zbiórkę pieniędzy na wykup konia z rzeźni. ogier był prezentem ślubnym. młoda para nie była gotowa na taki prezent umieścili go w motelu dla koni, ale koszty ich przerosły. próbowali go sprzedać ale nikt nie chciał kupić nieujeżdżonego ogiera. oddali go wiec do rzeźni i teraz fundacja Viva próbuje go wykupić. koszt to 2500 zł. mogli go przecież od razu do fundacji oddać. nie wiem co ci ludzie mają w głowie żeby takie prezenty dawać
No nie wiem kto tu miał mniej wyobraźni goście weselni czy obdarowani. Rzeźni nie komentuję, już mnie nic nie zdziwi, dwa z naszych kotków mieszkają w domu pani weterynarz z trzema innymi kotami jako jedyne wychuchane kotki hodowlane, pozostałe zostały przygarnięte bo ktoś nieodpowiedzialny przyniósł je do lecznicy w celu "pozbycia się kłopotu" gdybyśmy żyli w Chinach pewnie też wylądowały by w rzeźni.

Cytat:
Tartaletki to takie malutkie tarty

Cytat:
Napisane przez Justysia1188 Pokaż wiadomość
Wczorajszy wieczór i dzisiejszy ranek poświęciliśmy na przeszukiwaniu kodeksu pracy i konsultowaniu się z osobami ,które w tym temacie siedzą, i niestety mają prawo nie podawać wcale powodu na umowę o pracę, ale na czas nieokreślony.... więc nie można nic więcej zrobić...

Za garniaczek ja bym nie odpusciła i poszła do sądu. Jeśli miałaś nadgodziny i nie płacili Ci za nie to PIP to znajdzie, porówna listę płac z listą obecności i wyciagnie milion innych rzeczy, za późno wydane zaległe urlopy, łamanie doby pracowniczej itp. bo wtedy trzepią pracodawcę aż miło. 9 na 10 spraw w Sądzie Pracy kończy się na korzyść pracownika. Możesz dostać zaległe wynagrodzenie z odsetkami i odszkodowanie i nic nie płacisz. A wyobraź sobie satysfakcję na widok szefa trzęsącego portkami
Africa_Sun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 22:24   #816
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Napisane przez Africa_Sun Pokaż wiadomość
Mój też mi się nie oświadczył, po kilku dniach znajomości powiedział mi, że on wie, że będę jego żoną więc pewnie uznał, że w takiej sytuacji zaręczyny to jak musztarda po obiedzie ale pierścionek mam, nie zaręczynowy a przeprowadzkowy. Jak się przeprowadzałam do Katowic, mój Tż pracował na zmiany. Ja przyjechałam a on na noc pojechał, otwieram drzwi od naszego wynajętego mieszkanka a tam ścieżka z róż prowadziła prosto do sypialni, na łóżku też róże, dziesiątki. Zadzwoniłam do niego i się popłakałam ze wzruszenia a on strasznie ponaglał, żebym poszła spać. no to wykąpałam się i idę do łózia. Położyłam się i czuję, że mnie coś w doupkę uwiera a pod prześcieradłem było pudełeczko z pierścionkiem no to w sumie prawie zaręczynowy, co nie? Ale czy ja o tym już nie pisałam?

A co do szpilek, no to faktycznie podpadł

Niby się nie oświadczył, ale postarał się
Mój położył pierścionek w kawiarni obok kawałka placka, przyniósł mi talerzyk, po czym poszedł po kawkę. Ja pierścionka nie widziałam, więc sobie w najlepsze placka wcinam , TŻ przychodzi, patrzy na mnie, a ja nic, nieczaja totalna. Po chwili zaczął się śmiać i spytał czy nic dziwnego na talerzyku nie znalazłam. Musiałam kilka razy obrócić, bo kolor pierścionka zlał się z plackiem i bym go zjadła jeszcze trochę , po czym jak już znalazłam, strzeliłam karpia, on z bananem od ucha do ucha i pytanie "no i co?". Poszalał, że hoho Pierścionek kupował dzień przed wyjazdem do Zakopanego, a "oświadczył" się w pierwszy dzień pobytu. Ale nie poszalał

Cytat:
Powód mojego zwolnienia:
Cytuje" Ma Pani teraz wiele prywatnych spraw na głowie, obrona, ślub. Musi sobie Pani znaleźć inną pracę..." Aha i jeszcze " Pani nie chce zostawać po godzinach pracy" zaznaczam niepłatnych....

Debile i tyle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bo pomyślę, że pracowałaś w firmie, w której kiedyś pracował mój TŻ Charytatywne nadgodziny, poświęcanie życia prywatnego dla pracy itp itd. Paranoja jak dla mnie

Cytat:
Napisane przez Roougee Pokaż wiadomość
1. Dlatego mój mąż nie chce brać kredytu, i dlatego też my do końca życia będziemy chyba mieszkać z teściami tylko nie wiem czy ja nie wyląduję w wariatkowie czy w więzieniu za potrójne morderstwo...
2. To w sumie też się nie popisał
3. Kara dla TŻ musi być! Zabrać mu krówki i wyrzucić
1. W sumie ja się jakoś kredytu mocno nie boję, ale to za dobre kilka lat, nie prędzej - wezmę biuro rachunkowe od ojca prędzej czy później, a to jest taka branża, że raczej stracić klientów z dnia na dzień się nie da

2. Poszalał, że nie ma co

3. Nie dostał krówek. Sama zjadłam i się nie podzieliłam Dobrze, że było ich tylko 5

Cytat:
Napisane przez margolka1986 Pokaż wiadomość
ja wiem, że mój Ukochany kocha mnie taka jaką jestem - jak mnie poznał to wazyłam więcej ale wiecie... jakoś tak chciałam poczuć się mega szczupłą...
Ja ważyłam sporo mniej, ale strasznie się czepiał, że wychudzona jestem Więc akurat mojemu TŻowi bardziej podoba się obecna wersja mnie niż ta, która podobała się z kolei mi

Cytat:
Pocieszę Cię, że mi też się podoba to co najdroższe, ale niestety, nie zawsze można mieć to co się chce
Podobnie jak wy, coś o tym wiem

Cytat:
Nic nie poradzisz musiałabyś wyciąć 3/4 żołądka żeby mniej jeść
Jestem taki łasuch, że bym go sobie rozepchała Byłabym kilka kg mniejsza, jakbym jadła tylko wtedy, kiedy jestem głodna...

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
aaa wie które takie z paseczkiem na kostkę? są extra już je miałam kupić ale zobaczyłam w ostatniej chwili, że mają jakąś plamę a na tym materiale to sie straznie rzucało w oczy i nie wiem czy by zeszło
Tak, te Muszę przyznać, że kolor i materiał faktycznie niezbyt praktyczne, ale jakie śliczne

Cytat:
Dodatkowo pokaże wam moją sukienkę na II dzień
Śliczna sukienka. Niestety z moim armacim tyłkiem mogę sobie o takiej pomarzyć Mam strasznie dużą różnicę pas/biodra i w efekcie w takich sukienkach wyglądam debilnie po prostu Faktycznie super komponuje się z bucikami

Cytat:

mówicie w daichmanie ładne buty? będę dziś w pobliżu to wpadnę

za tydzień jadę kupić bieliznę i rajstopy bo nie wiem jakie będą pasowały i będę musiała różne przymierzyć, a i na kolejną przymiarkę ciotka kazała mi mieć już stanik ten który założę w dniu ślubu

kurcze mam nadzieję, że nie będzie nazbyt zimno w dniu mojego ślubu. datę wybraliśmy, że no wszyscy w koło się dziwią
Jak wczoraj byłam, to w deichmannie były naprawdę spore przeceny, więc warto rzucić okiem

Poluję na stanik pod sukienkę od jakiegoś miesiąca, porażka po prostu. Albo ja jestem jakaś pokraczna (cycki mam chyba za wysoko ), albo idiotycznie szyją. Jeden by pasował, ale nie mają nigdzie rozmiaru na miejscu, żebym mogła przymierzyć dla pewności, a średnio mi się uśmiecha zamawianie z UK stanika za 25 funtów bez przymiarki, a w odsyłanie na pewno nie będę się bawić...

Cóż to za data, że się wszyscy dziwią? U mnie nikt nie może przeżyć listopada

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 22:29   #817
margolka1986
Zakorzenienie

Dziewczyny skąd moge sciągnac takie ornamenty jak na tych początkowych winietkach...

http://allegro.pl/winietki-slubne-wi...664884900.html

widziała któraś moze gdzieś ? wie skąd takie cuda wytrzasnać ?

wymianka książkowa

Moje papierowe szaleństwa
margolka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 22:45   #818
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Dziewczyny skąd moge sciągnac takie ornamenty jak na tych początkowych winietkach...

Nie są takie delikatne, jak te, o które Ci chodzi, ale może chociaż trochę pomoże naprowadzić -> http://www.google.pl/search?hl=pl&q=...og&sa=N&tab=wi

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 23:24   #819
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Grill sie super udał
Juz nie padało
Były pałki i skrzydełka ogniste, tzatzyki, szaszłyczki z kiełbaski, cebulki, boczku i pieczarki, pieczarki marnowane z grilla, sałatka grecka i pieczonki

Goście pojechali a my jeszcze winko otwieramy
dobranoc

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 23:49   #820
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość
w niedziele ten probny?
tak, w niedzielę. ja mam wolne, koleżanka z pracy kt ora mnie maluje też ma wolne i wykorzystam to na przyjęcie

jak mi się nie chce.
jeszcze mi się ułamały dwa paznokcie. muszę iść włosy umyć i pazury zrobić.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 00:48   #821
Africa_Sun
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
Mój położył pierścionek w kawiarni obok kawałka placka, przyniósł mi talerzyk, po czym poszedł po kawkę. Ja pierścionka nie widziałam, więc sobie w najlepsze placka wcinam , TŻ przychodzi, patrzy na mnie, a ja nic, nieczaja totalna. Po chwili zaczął się śmiać i spytał czy nic dziwnego na talerzyku nie znalazłam. Musiałam kilka razy obrócić, bo kolor pierścionka zlał się z plackiem i bym go zjadła jeszcze trochę , po czym jak już znalazłam, strzeliłam karpia, on z bananem od ucha do ucha i pytanie "no i co?". Poszalał, że hoho Pierścionek kupował dzień przed wyjazdem do Zakopanego, a "oświadczył" się w pierwszy dzień pobytu. Ale nie poszalał

3. Nie dostał krówek. Sama zjadłam i się nie podzieliłam Dobrze, że było ich tylko 5

Ja ważyłam sporo mniej, ale strasznie się czepiał, że wychudzona jestem Więc akurat mojemu TŻowi bardziej podoba się obecna wersja mnie niż ta, która podobała się z kolei mi

Śliczna sukienka. Niestety z moim armacim tyłkiem mogę sobie o takiej pomarzyć Mam strasznie dużą różnicę pas/biodra i w efekcie w takich sukienkach wyglądam debilnie po prostu Faktycznie super komponuje się z bucikami

Poluję na stanik pod sukienkę od jakiegoś miesiąca, porażka po prostu. Albo ja jestem jakaś pokraczna (cycki mam chyba za wysoko ), albo idiotycznie szyją. Jeden by pasował, ale nie mają nigdzie rozmiaru na miejscu, żebym mogła przymierzyć dla pewności, a średnio mi się uśmiecha zamawianie z UK stanika za 25 funtów bez przymiarki, a w odsyłanie na pewno nie będę się bawić...

A co Ty kochana gadasz, że się nie postarał? Wybrał pierścionek, zabrał do Zakopca, zaskoczył Cię (karpik był przecież) i zaryzykował odmowę Postarał się jak nic

3. I dobrze mu tak

Ja też podobałam się sobie bardziej 10 kg lżejsza ale Tż twierdzi, że teraz jestem bardziej kobieca, jak to mówi mam brazylijski typ urody czyli duża pupa mały biust
Ty masz za dużą różnicę między talią a pupą ja za małą. A dla naszych facetów jesteśmy idealne
My wklepujemy przeróżne mikstury beznadziejnie walcząc z celulitem a większość facetów nie potrafi powiedzieć czy jego kobieta go posiada czy nie Przydałoby nam się troszkę męskiego dystansu do siebie, co?

Trzymam kciuki za znalezienie stanika, ciężkie zadanie, ja prawdopodobnie będę miała wszyty w sukienkę i jeden problem na głowie mniej.

Cytat:
Grill sie super udał
Juz nie padało
Były pałki i skrzydełka ogniste, tzatzyki, szaszłyczki z kiełbaski, cebulki, boczku i pieczarki, pieczarki marnowane z grilla, sałatka grecka i pieczonki

dobranoc
Super, że grill się udał ale bym zjadła pieczonki

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
tak, w niedzielę. ja mam wolne, koleżanka z pracy kt ora mnie maluje też ma wolne i wykorzystam to na przyjęcie
niunia fotkę koniecznie wstaw próbnego.
Ja się miałam na najbliższy tydzień umówić na próbne czesanie i makijaż i mi fryzjerka na urlop śmignęła muszę czekać do 4 go.

---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ----------

nawet nie zauważyłam, że już tak późno.
Dobranoc i miłej niedzieli
Africa_Sun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 09:05   #822
MiciaKicia
Zakorzenienie

Dzień dobry ;D

Stary 2011-06-26, 09:11   #823
mariaantonowna
Rozeznanie

cześć Dziewczyny ! Wybaczcie, że nie pisałam długo, ale miałam innych spraw wiele na głowie ! Już jestem z TŻ w Moskwie - ale mi się tutaj podoba
Narazie nie myślimy o przyszłości a ściślej o tacie TŻ. Zawsze możemy wrócić.
Teraz sprawy weselno-ślubne !
-szyje się suknia 2 września przymiarka + fryzura próbna
- bielizna i buty kupione
Mamy nadal problem z 1 tańcem i piosenką... no i jak któraś z Was pamięta akcje w Wielkanoc z bratem TŻ już wszystko wyjaśnione do końca a on przy każdej możliwej okazji mnie przeprasza ( chyba bał się że pozycję świadka straci )

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Dzień dobry ;D
Cześć !
mariaantonowna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 09:12   #824
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariaantonowna Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny ! Wybaczcie, że nie pisałam długo, ale miałam innych spraw wiele na głowie ! Już jestem z TŻ w Moskwie - ale mi się tutaj podoba
Mamy nadal problem z 1 tańcem i piosenką... no i jak któraś z Was pamięta akcje w Wielkanoc z bratem TŻ już wszystko wyjaśnione do końca a on przy każdej możliwej okazji mnie przeprasza ( chyba bał się że pozycję świadka straci )

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cześć !
heeeeeeeeej
nawet nie wiesz jak Ci zazdroszcze tej Moskwy hehehe i jak tam jest? Jacy ludzie, kultura? itd
No i dobrze, że brat TŻ się opamiętał

Stary 2011-06-26, 09:20   #825
mariaantonowna
Rozeznanie

Cytat:
heeeeeeeeej
nawet nie wiesz jak Ci zazdroszcze tej Moskwy hehehe i jak tam jest? Jacy ludzie, kultura? itd
No i dobrze, że brat TŻ się opamiętał
No jest inaczej niż w innych krajach zagranicą nie wiem może dlatego, że w Pradze,Wiedniu czy Paryżu byłam na wycieczkach i to też co innego, ale mam wrażenie, że jak w Polsce ludzie są ponurzy i wciąż marudzą więc nie ma wielkiej różnicy w mentalności ! Odnośnie kultury to coś niesamowitego ! Zaczynam się przekonywać, że Unia psuje tożsamość i indywidualnośc każdego narodu. Tutaj jest Rosja , nie europejska, azjatycka tutja jest Rosja po prostu Odnośnie języka ja akurat umiem mówić b.dobrze po rosyjsku bo się zawsze interesowałam wschodem i ludzie bardzo się cieszą jak mówię do nich po rosyjsku i zawsze mi sie pytają czy jestem z Gruzji a myślę, ze dlatego bo mam z natury króczoczarne kręcone włosy, jasne oczy i ciemną karnację
Troszkę martwię się o TŻ bo on mówi po rosyjsku tak jak uczyli w szkole czyli tak podstawa na maksa i ma kompleksy że ja umiem lepiej, ale u niego w firmie mówią tylko po niemiecku albo angielsku a rosyjski podstawowy była potzrebny a ona tamte 2 języki umie perfekt a ja tak stękam ;D ale facetowi nie przepowie się jak kobieta coś lepiej potrafi
Stary 2011-06-26, 09:29   #826
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
No jest inaczej niż w innych krajach zagranicą nie wiem może dlatego, że w Pradze,Wiedniu czy Paryżu byłam na wycieczkach i to też co innego, ale mam wrażenie, że jak w Polsce ludzie są ponurzy i wciąż marudzą więc nie ma wielkiej różnicy w mentalności ! Odnośnie kultury to coś niesamowitego ! Zaczynam się przekonywać, że Unia psuje tożsamość i indywidualnośc każdego narodu. Tutaj jest Rosja , nie europejska, azjatycka tutja jest Rosja po prostu Odnośnie języka ja akurat umiem mówić b.dobrze po rosyjsku bo się zawsze interesowałam wschodem i ludzie bardzo się cieszą jak mówię do nich po rosyjsku i zawsze mi sie pytają czy jestem z Gruzji a myślę, ze dlatego bo mam z natury króczoczarne kręcone włosy, jasne oczy i ciemną karnację
Troszkę martwię się o TŻ bo on mówi po rosyjsku tak jak uczyli w szkole czyli tak podstawa na maksa i ma kompleksy że ja umiem lepiej, ale u niego w firmie mówią tylko po niemiecku albo angielsku a rosyjski podstawowy była potzrebny a ona tamte 2 języki umie perfekt a ja tak stękam ;D ale facetowi nie przepowie się jak kobieta coś lepiej potrafi
oooooooo no to świetnie Ci tam i fajnie, że język nie jest barierą i sobie możecie żyć na luzie
To pozostaje mi zyczyć Wam powodzenia tam hihi
a bida czy bogactwo sie odznacza?

Stary 2011-06-26, 09:36   #827
mariaantonowna
Rozeznanie

Cytat:
oooooooo no to świetnie Ci tam i fajnie, że język nie jest barierą i sobie możecie żyć na luzie
To pozostaje mi zyczyć Wam powodzenia tam hihi
a bida czy bogactwo sie odznacza?
jak jechaliśmy juz samochodem od Kijowa to straszna biedna i to jest przerażające. Ludzie chodzą po wodę do studni, eh... i taka chatki z strzechą jeszcze . a w Moskwie ogromny przepych i bogactwo na głównych ulicach, ale zakochałam się w cerkwiach
Stary 2011-06-26, 09:39   #828
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
jak jechaliśmy juz samochodem od Kijowa to straszna biedna i to jest przerażające. Ludzie chodzą po wodę do studni, eh... i taka chatki z strzechą jeszcze . a w Moskwie ogromny przepych i bogactwo na głównych ulicach, ale zakochałam się w cerkwiach
aha czyli w sumie to co ludzie mówią to prawda... że jak bieda to już skrajna a jak bogactwo to też na maxa. Nic pośrodku

Stary 2011-06-26, 09:45   #829
mariaantonowna
Rozeznanie

Cytat:
aha czyli w sumie to co ludzie mówią to prawda... że jak bieda to już skrajna a jak bogactwo to też na maxa. Nic pośrodku
Dokładnie
Stary 2011-06-26, 09:56   #830
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Maria cieszę się, że sytuacja ze szwagrem się unormowała
Moskwa - świetnie, zazdroszczę!!! Rób zdjęcia i nam powysyłasz później

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 09:58   #831
mariaantonowna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Maria cieszę się, że sytuacja ze szwagrem się unormowała
Moskwa - świetnie, zazdroszczę!!! Rób zdjęcia i nam powysyłasz później
Dziękuje i postaram się narobić zdjęć !
Stary 2011-06-26, 10:19   #832
pomarancza24
Zadomowienie

czesc wczoraj ni usiedzialam w domu i pojechalam do Katow potanczyc, kurcze bardzo dawno juz nie bylam i juz wiem dlaczego
Cytat:

super!!
Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość

własnie co to za data, juz wczesniej chcialam sie spytac a wracajac do twojego TŻ tez super to zaplanowal i dobrze ze przysedł w pore by bys miala pierscionek w brzuchu

Cytat:

ja nie
Cytat:
Grill sie super udał
Juz nie padało

dobranoc
super, w jedzenie brzmi o tak zjadla bym wszytko tzn skosztowała
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość

jak mi się nie chce.
jeszcze mi się ułamały dwa paznokcie. muszę iść włosy umyć i pazury zrobić.
aha myslalam ze do salonu idziesz w niedziele

Cytat:
Napisane przez Africa_Sun Pokaż wiadomość
Ja też podobałam się sobie bardziej 10 kg lżejsza ale Tż twierdzi, że teraz jestem bardziej kobieca, jak to mówi mam brazylijski typ urody czyli duża pupa mały biust
Ty masz za dużą różnicę między talią a pupą ja za małą. A dla naszych facetów jesteśmy idealne
My wklepujemy przeróżne mikstury beznadziejnie walcząc z celulitem a większość facetów nie potrafi powiedzieć czy jego kobieta go posiada czy nie Przydałoby nam się troszkę męskiego dystansu do siebie, co?

dokładnie
Cytat:
o super, Moskwa, tez bym chciała kiedys zobaczyc ten kraj za sprawy i powodzenia tam
Stary 2011-06-26, 10:33   #833
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
czesc wczoraj ni usiedzialam w domu i pojechalam do Katow potanczyc, kurcze bardzo dawno juz nie bylam i juz wiem dlaczego
dlaczego?

Stary 2011-06-26, 10:38   #834
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
a gdzie byłaś?

Stary 2011-06-26, 10:45   #835
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
dlaczego?
hmmm na dobry wieczor w centrum mini koncert, a facet sie tak darł ze to byla porazka... trafilismy do klubu, drineczki...itd pozniej parkiet a tam laski sciskajace sie, obmacujace sie, calujace sie a wiekszosc facetow tanczaca razem, delikatnie wijacych sie bardziej ode mnie i na siłe przezywajacych i śpiewajacych piosenke, ja nie mam nic do nich ale jakos odnalesc sie nie umialam jak jakies laski sie mi przygladały, albo podchodziły, a do kibla musialam isc z kolezanka dla obstawy
Stary 2011-06-26, 10:48   #836
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm na dobry wieczor w centrum mini koncert, a facet sie tak darł ze to byla porazka... trafilismy do klubu, drineczki...itd pozniej parkiet a tam laski sciskajace sie, obmacujace sie, calujace sie a wiekszosc facetow tanczaca razem, delikatnie wijacych sie bardziej ode mnie i na siłe przezywajacych i śpiewajacych piosenke, ja nie mam nic do nich ale jakos odnalesc sie nie umialam jak jakies laski sie mi przygladały, albo podchodziły, a do kibla musialam isc z kolezanka dla obstawy
nieźle

Stary 2011-06-26, 10:49   #837
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
to trafiłaś do klubu dla homo?

Stary 2011-06-26, 10:53   #838
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
nieźle
Cytat:
to trafiłaś do klubu dla homo?
trafilam dla klubu dla wszystkich a najlepsze bylo o czym nie wiedzielismy ze "gwiazda" wieczoru była UWAGA!!! Jolanta Rutowicz!!! na szczescie nie przyszla z koniem!! ale po 10 min zdjec... powiedziała ze przerwa bo ona jest taka zmeczona... nie no PORAŻKA TOTALNA... gwiazdy, gwiazdeczki:hahah a:
Stary 2011-06-26, 10:54   #839
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=9b7y9UYt_fM

Stary 2011-06-26, 10:54   #840
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
trafilam dla klubu dla wszystkich a najlepsze bylo o czym nie wiedzielismy ze "gwiazda" wieczoru była UWAGA!!! Jolanta Rutowicz!!! na szczescie nie przyszla z koniem!! ale po 10 min zdjec... powiedziała ze przerwa bo ona jest taka zmeczona... nie no PORAŻKA TOTALNA... gwiazdy, gwiazdeczki:hahah a:

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości