|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 |
kobieta za ladą
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ IX
w koloże o dzizas jak ja pisze
![]() ostatnio gotowałam osławiony rosół 2 udka 4,50 młoda włoszczyzna 2,50(część zieleniny zamroziłam bo lubie zimą ![]() cebula sół pieprz i 2 makarony"pewniaki" za 2 zł za 2 szt ![]() ![]() w 1 dzień rosół,w drugi dzień pomidorowa(dokupiłam w tesco pomidory krojone w puszce 1,9 koncentrat 1.5(4 łyżeczki reszta mam)i smietane pewniaka za złocisza makaron z dzień wczesniej wrzucony do zupy pod koniec spęcznial ![]() udka obrałam - troszke rosołu wrzuciłam marchewke z groszkiem jak sie ugotowało obrane mięsko dodałam i zrobiłam zaklepkę z mąki i wody(lilii twoja niunia pokocha to ![]() obarać ziemniaczki i zjeść z potrawką niecałe 20 zl i 3 dni żarcia ![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- lilii o łóżko co mi sie podobało w isku ![]() tamto niestety nie da rady ![]()
#4712 |
Zakorzenienie
|
ja niestety rosołu nie lubię od najmłodszych lat.nigdy się nim nie mogłam najeść, no i babcia mi go do reszty obrzydziła.
dostalam dziś od mamy 2kg truskawek i zamroziłam połowe.do tego współlokator przywiózł z domu rabarbar i czereśnie.jutro tż chyba zrobi ciasto z rabarbarem. chyba zbieram się za jakąś naukę słówek z niemieckiego.trzeba w końcu ruszyć tyłek do roboty.jutro w planach wizyta u znajomych więc nie będę miała za dużo czasu żeby przysiąść.
#4713 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() w ogóle to lubię jak ty przepisy piszesz, jakoś mnie to bardzo motywuje, bo ty potrafisz tanio gotować. ja gotować potrafię, ale tanio się ciągle uczę ![]() co do makaronu pewniaka to jakiś czas temu byłam w Tesco, mimo, że rzadko już tam chodzę i tam był makaron produkt tesco za 1 zł i taki dobry jak nie wiem co ![]() kurcze, szkoda, że to łóżko Wam nie wejdzie, ono takie super jest ![]() ![]() a to w Ikea nie jest czasem ciut mniejsze ? mam takie wrażenie jak patrzę na zdjęciach na oba (bo od jakiegoś czasu oba oglądam) , ale może mi się wydawać. Poza tym tapczan nigdy nie będzie chyba tak wygodny jak łóżko z materacem ![]() ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat:
![]() na talerzu zawsze pieprz dodaję ![]() lubię z makaronem lub z ziemniakami takimi podziabanymi wcześniej widelcem (wiem, dziwna jestem ![]()
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-06-25 o 22:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4714 |
kobieta za ladą
|
lilii to wiesz o jakim mówie takie metalowe ma boki
![]() więc wymyśliliśmy ze to spanie co ma 1 os sofka nadal ją będzie miała na dzień sie będzie ją skladać(teraz jest nieskładane bo nieraz na nim spi) i będzie miała miejsce do zabawy a jak jej sie zachce spać to w 2 pokoiku własnie na tapczanie sie kimnie w tym pokoiku co teraz jest nie może zostać bo nieraz wędruje do nas(a tu te łózko by sie zmiesciło)a jakby została by miała do pokonania kuchnie i pół pokoju z drugiego ma bliżej do nas ![]() poza tym jakby została a np przyjechałaby moja mama to wtedy przechodziłaby przez nasz pokój na co sie mój nie zgadza ![]() więc zostaje tapczan na plus przemawia to ze ma skrzynie a ja mam worki prózniowe i tam se rzeczy pochowam ![]()
#4715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() plus tapczanu jest taki, ze jest nizszy, a z takiego wyrka z jyska to mogłaby spasc w nocy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4716 |
kobieta za ladą
|
moja już nie spada w nocy ze sofy dlatego myśałam czymś innym no ale niestety musimy sie obejść smakiem no i poza tym nie miałabym gdzie pościeli schować a sofka ma pojemnik i tapczan ma
![]()
#4717 |
Zakorzenienie
|
wrocilismy od tych znajomych ... matko myslalam ze kopne mojego w tylek tak mnie kregoslup bolal a ten gada i gada chyba po 22 bylismy w domu
nureczku dzieki - jakos wytrwalam gdyby nie to ze ta znajoma za miesiac rodzi i widac ze jakos super sie nie czuje to by pewnie siedzieli dluzej tak was czytam i czytam i powiem wam co ja robie nie wpinam zadnych paragonow w kalendarz tylko mam osobny zeszyt i odrazu spisuje ile wydalam mam tam pare rubryk :jedzenie, oplaty(prad,gaz,tel,wynaj em) , chemia i kosmetyki, ciuchy, leki , transport(taxi czy transport miejski jak autobus itp boauta niemamy ale jakby bylo to by sie tam paliwo znalazlo) i inne czyli jakies niespodziewajki co do rubryk mi nie pasuja podliczam po kazdym tygodniu i potem na koniec miesiaca paragony jesli zostawiam to takie wazniejsze bez ktorych gwarancja na cos mi przeleci kolo nosa albo buty czy ciuch ktory moze akurat jeszcze mozna bedzie oddac w razie czego (ale na to zazwyczaj jest u nas 28 dni albo miesiac) czy jakies sprzety zetafon to wy z kims mieszkacie? myslalam ze sama z mezem aaby ![]() wogole juz musze pomyslec nad pon i wt jak wszystko rozplanowac bo wydaje sie ze bede musiala sie ruszyc na miasto po jakies zakupy wszystko zaplanuje jutro jak bede wiedziec jak tz bedzie mial wolne Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2011-06-25 o 23:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4718 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Cytat:
zrobię rubryki w zeszycie i będę każdego dnia wieczorem wpisywała w odpowiednią ![]() faktycznie po miesiącu jakbym miała wszystko wpisać, to by mnie to dużo czasu kosztowało
![]() ![]() |
![]() |
#4719 |
Zakorzenienie
|
na bierzaco lepiej
przynajmniej dla mnie ![]() wiec jesli bede robic tam zakupy to rzadko i napewno roznice zobacze bo w T. kupie cos za 50euro i prawie tyle samo rzeczy mam w Lidlu za 30pare to jak mawia Lili ![]() wiadomo 15e nie jest jakis wielki pieniadz ale po troche po troche i widac efekty ucze sie od was a co Nurek mi przykladem chociazby z tym odkladaniem na podroze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4720 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() dzień dobry ![]() ja wszystko pięknie pozaznaczałam do cytowania a tu prąd wyłączyli na 2 minuty i juz po ptokach więc się nie cofam wstecz ![]() z tego co pamiętam to: Lili wiadomo, że Ty więcej wydajesz na jedzenie chociażby dlatego, że was jest 3 a nie 2 tak jak u niektórych dziewczyn ![]() Ja swoje wydatki wpisuje wydatki.com tam już są rubryczki zrobione na jedzenie, rozrywke, opłaty, paliwo chemie itd itp i samo liczy ![]() ![]() Marta gdzie Ty jesteś?? stęskniłam się! dzień dobry ![]() ja wczoraj cały wieczór przesiedziałam z przyjaciółką i pomagałam jej się logować na studia ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4721 | ||
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
![]() Ja nie spisuję szczegółowo... Dzielę wydatki na: jedzenie, alkohol+fajki+słodycze, samochód, pozostałe. Z prostego powodu - na jedzenie wydawać muszę, używki kontroluję a samochód to orientacyjnie. Pozostałe to wszystko nieplanowane. Tabela służy mi do analizy i tyle. Nie odważyłabym się wypić wody bezpośrednio z dzbanka tylko ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzień dobry ![]() Zbieram się na spotkanko ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4722 |
Zakorzenienie
|
dobry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mam całą fure prasowania i burdel na kółkach w domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4723 |
Zakorzenienie
|
Wstałam, piję kawę
![]() Pogoda widzę, znów niezdecydowana ![]() Muszę wymyślić co ubrać na wystawę ![]() Z obiadem nie będę miała problemu bo mielone wystarczy usmażyć, do tego ziemniaki i fasolka żółta. Dudi ja również przepis sobie zapisałam i z pewnością zrobię ![]() ![]() W związku z czym chcę od 1szego lipca do wyjazdu mocno pooszczędzać (coby wyrzuty sumienia mnie nie złapały ![]() W planach mam bigos z młodej kapusty na parę dni tylko teraz nie wiem czy zrobić (dwa różne przpisy znalazłam) pierwszy: żeberka, kiełbasa; drugi: udka z kurczaka ![]() ![]() I jeszcze pytanie i prosba o pomoc - czy fioletowe (pełne) buty na obcasie będą pasowały do czarnych legginsów i tuniki z krótkim rękawem w czarno granatowe paski... (kiedyś wrzucałam fotkę tuniki butów również z All. Jakby któraś pamiętała) ![]()
#4724 |
Zakorzenienie
|
Nadia Bigos to koniecznie na zeberkach i z kiełbachą
![]() co do ubioru, to ja bym dała raczej białą albo fioletową bluzke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zjedliśmy pyszną jajecznicę ze szczypiorkiem ![]() Zaraz uciekam pod prysznic.
![]() |
#4726 | |||||||
Konto usunięte
|
hej!!
![]() Cytat:
podjął się tego wyzwania Tż ![]() ![]() pytałaś o moją dietę - nie stosuje w sumie żadnej , po prostu jem mniej, nie jadam w ogóle słodyczy, chipsów i innych przegryzek, fast foodów, chleba i wielu innych rzeczy, jem za to baaaardzo dużo warzyw i sporo owoców, staram się też jeść więcej białka od poniedziałku do czwartku zafascynowana wynikami ijii postanowiłam spróbować SB i bardzo ale to bardzo tego żałuje - to dieta zdecydowanie nie dla mnie, schudłam co prawda kg w 4 dni, ale cera mi się bardzo pogorszyła, a ja miałam już takie zachwiania, że myślałam, że rzucę się na cokolwiek, dlatego od piątku znów wróciłam do poprzedniego sposobu odchudzania i jakoś daje radę chciałabym zrzucić jeszcze 3-4 kg, ale wiem , że to już raczej nie możliwe- w takim tempie jak chudnę to może udało by mi się to najwcześniej we wrześniu ![]() ![]() kwiatowa bluzeczka śliczna ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla przykładu ketchup , który zawsze kupujemy jeszcze jakieś 4-5 msc temu kosztował ok 3,50, a pod koniec maja płaciliśmy za niego bodajże 5, 20 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() póki co jak tam czytam o Twoim zmęczeniu, mdłościach itp to się utwierdzam tylko w przekonaniu, że u mnie to zdecydowanie jeszcze nie ten czas ![]() miałam kiedyś instynkt i prysł nie pozostawiając po sobie śladu- dziwne ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4727 |
Zakorzenienie
|
Zaciekawiło mnie jaki SPD mają styl ubierania się bo po komentarzach już sama zgłupiałam
![]() Ja tam uważam (nie dlatego że jestem paląca) że palaczom jakaś tolerancja się należy ![]()
#4728 |
kobieta za ladą
|
nuruś niestety do ikea w jankach mam jeszcze dalej niż do bydgoszczy
![]() haniulka ty sie nic nie martw bóle w podrzuszu to znak ze macica sie powiększa i dziecko rośnie ,jak nie masz żadnych plamień to jest wszystko w porządku spaniem ciągłym sie nie przejmuj to praktycznie też to normalne ja tam gdzie siadłam tam spałam ![]() co jeszcze a weśśś z tym sprzątaniem i prasowaniem prasuj to w czym będziesz szła potem odzyskasz werwe to poprasujesz i pamietaj ŚWIAT SIE NIE ZAWALI!!!jak czegoś nie zrobisz my mielismy dziś iść do teściów na obiad(dacie wiare zaprosili nas ![]() ale nie głodujemy własnie gotuje kalafiora kupiłam ładne po 2 zł jednego podzieliłam na różyczki i do zamrażary w kilku woreczkach --tj w 3 woreczkach będzie na potem na zupy co ja jeszcze chciałam aaaaaaaaaaaa DZIEŃ DOBRY ![]()
#4729 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() nie po to nie pale i dbam o swoje zdrowie aby ktoś inny bezkarnie mi je zatruwał- takie moje zdanie, ale przecież każdy może mieć inne a co do stylu ubierania to zawsze mi się wydawało, że mam raczej normalny, uniwersalny, ale również patrząc na komentarze na tym wątku stwierdzam, ze ja to jednak mam zupełnie inny gust jak większość z Was ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się wydaje, że każda ma inny ![]() ![]() Dziewczyny kiedy te śląskie spotkanie ? ![]()
![]() |
#4731 |
Zakorzenienie
|
Haniula- biedactwo, mam nadzieję że szybko Ci przejdzie
![]() Dudi- super że remont w toku ![]() ![]() Lili- kurcze ja bym chyba się zdecydowała na Waszym miejscu na przeprowadzkę, perspektywa wyrwania się z wynajmu jest świetna, tyle że musielibyście się wcześniej za pracą rozejrzeć Nadia- jeśli chodzi o styl ubierania to ja mam chyba podobny do Ciebie ![]() ![]() ![]() Niniona- dążymy do tej samej wagi ![]() ![]() ![]() Aaby-kciuki dla Tż chociaż pewnie już jest po ![]() witam ![]() mi coś wczoraj wieczorem wizaż szwankował ![]() ![]() jestem od rana u rodziców, mamie robię zupkę pomidorową, a nam zrobię chyba filety z kurczaka ![]() piję sobie kawkę i zaraz będę szła do sklepu bo muszę kupić coś na surówkę i śmietanę ![]() chyba też wrócę do zapisywania wydatków bo teraz to jest nie do ogarnięcia, codziennie wydaję spore kwoty z tym że dużo też idzie na mamę i tu oszczędzić się niestety nie da, ale może na czymś innym uda się oszczędzić parę groszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Marzą mi się jeszcze jedne koturny (wyższe od obecnych) Takie mega ![]() Ja teraz mam taki misz masz stylów w szafie że szok ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ja też mam zróżnicowaną szafę, mało mam typowo kobiecych ciuchów, nie mówiąc już o spódnicach/sukienkach bo tych mam jak na lekarstwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O o! Kolejne postanowienie - więcej chodzić w sukienkach/spódnicach...nie wyszło mi ![]()
![]() |
#4735 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() a co do odkładania- to dajemy radę, grunt to mieć jakiś cel ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a pytałaś o bigos, ja nie pomogę bo wczoraj gotowałam bigos a wyszeł kapuśniak ![]() ![]() Edytowane przez 201608051010 Czas edycji: 2011-06-26 o 10:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No, ale jeszcze to omówię z Tatą bo on robi pyszny bigos ![]()
![]() |
#4737 |
Zadomowienie
|
hej laseczki
![]() od 8 rano poprawiam pracę i już dostaję zamętu od tych kropków i przecinków.. masakra... miałam nadzieję jeszcze że jedna z moich wykładowczyń przejrzy moją pracę zanim ją wydrukuję, ale chyba się nie uda niestety;/;/ a przydałoby mi sie takie świeże spojrzenie... tż się obudził i zrobimy jajecznicę... na śniadanie. nigdy chyba nie jadłam śniadania o 12 w południe ![]() niniona- brawo za odchudzanie i podziwiam że odkładacie aż tyle. też bym tak chciała. wiecie? chyba poszukam jakiejś dodatkowej pracy bo kasy jak zwykle za mało, a sporo wydatków się szykuje... nadia- podajcie datę,któa Wam pasuje a ja postaramsię dopasować.u mnie odpadają 2 terminy 23-24 lipca i 13-14 sierpnia ![]() dudi- nie mogę się doczekać for poremontowych ![]() aaby- kciuka trzymałam ![]()
so what if i break down so what if this world just throws me off the edge my feet run out of ground i gotta find my place i wanna hear my sound don't care about other pain infront of me cause im just tryin be happy |
![]() ![]() |
![]() |
#4738 |
Zakorzenienie
|
http://www.wielkiezarcie.com/recipe66210.html ja tortille robiłam z tego przepisu ... i wychodziły
![]()
#4739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem nieosiągalna od 18 - 28 lipca. W każdym innym terminie jestem dyspozycyjna ![]()
![]() |
#4740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kolezanka dzis mnie straszyła ze powinnam do szpitala jechac, ze kazdy bol brzucha trzeba sprawdzić ![]() ![]() dzis juz nic mnie nie boli, chyba nawet te plecu rozciągnęłam bo mnie nie bolą, i nawet wyjatkowo pełna energii sie czuje ![]() troche ogarnąc musze, bo tż sie wszystkim zajmuje, i naprawde juz mi go szkoda ![]() odnośnie stylu ![]() Ja tez nie potrafie swojego sprecyzowac ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.