|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#4741 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 892
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Moje wczorajsze U:
1. owsianka z serkiem wiejskim, mleczkiem kokosowym, ananasem, suszonymi figami i migda³ami. w miêdzyczasie wpad³y 2 domowe ciastka bakaliowe bez cukru. 2. zapiekanka z makaronem, miêsem z udka kurczaka, warzywami i serem ¿ó³tym. 3. puchar lodów straciatella z orzechami, rodzynkami z wódki ( ![]() w miêdzyczasie znowu wpad³y 2 ciastka jw. 4. 2 kromki chleba (po 35g) ¿ytniego 100% z mas³em i surimi/z mas³em, serem ¿ó³tym i ogórkiem. po, na mie¶cie, wpad³a lampka bia³ego wina wytrawnego. wygl±da to jako¶? ![]()
#4742 | ||
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 676
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4743 | ||
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 799
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4744 |
Raczkowanie
|
mój tata (40-latek) je podobnie i ma siê dobrze.
![]() ![]()
![]() |
#4745 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() mo¿esz mi napisaæ w PW, jak wygl±da wizyta u ginekologa w sprawie zaniku @?
![]() |
#4746 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 620
|
Cytat:
uhh oceni ktos? :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4747 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 376
|
U ----> P: (brak @, waga w normie, ale skoro go nie ma to jeszcze trochê przytyjê)
¶n: spooro sa³atki (ry¿, piersi z kurczaka na ma¶le, ogórki kiszone, jab³ka, por, jajka na twardo, sól, pieprz, majonez) - taki wiêkszy talerzyk, trzy du¿e kromki razowe grubo mas³em, 1 z sa³at± i ogórkiem ¶wie¿ym, 2 tylko z mas³em (lubiê tak), 3 z ogórkiem kiszonym; gruszka i kawa zbo¿owa z mlekiem II¶n: jogurt nat. 180g, z dwoma gar¶ciami nerkowców, miseczka czere¶ni i wi¶ni, dwa kawa³ki dro¿d¿owego z serem, kruszonk± i lukrem ob: ziemniaki z koperkiem (du¿o), pó³ piersi z kurczaka na jakim¶ t³uszczu (mama robi, by³y tak wielkie, ¿e nie zmie¶ci³am ca³ej. ale wszyscy jedli po³ówki) z pieczarkami i serem (taka rolada), m³oda kapusta ugotowana, zasma¿ana z mas³em + kubek ma¶lanki kol: 2-3kromki, grubo mas³em, na ka¿dej ¿ó³ty ser i szynka wêdzona z t³uszczykiem + warzywa (pomidor, sa³ata, szczypiorek) Edytowane przez red_tea Czas edycji: 2011-06-27 o 10:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4748 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 375
|
widzê, ¿e sporo tu ostatnio jad³ospisów na przytycie. I ja siê do³±czam- przez stres egzaminacyjny i upa³y trochê zlecia³am na wadze i nie obrazi³abym siê gdybym przyty³a jakie¶ 3 kg. Moje wczorajsze P:
-¶niadanie: 3 du¿e tosty francuskie z cha³ki (sma¿one na ma¶le) posmarowane twaro¿kiem eko z malinami i bananem, polane syropem klonowym. kawa latte na t³ustym mleku z butelki. du¿a s³odka gruszka godzina jazdy konnej -drugie ¶niadanie: kanapki z ca³ego du¿ego, jeszcze gor±cego pe³noziarnistego precla z sezamem- z guacamole, wêdzonym ³ososiem, pomidorem malinowym, sa³at±, suszonymi pomidorkami.du¿a szklanka ¶wie¿o wyciskanego soku z pomarañczy. miseczka czere¶ni. -obiad: zupa krem z zielonego groszku z serem cheddar, posypana podpra¿onymi pestkami dyni, tagliatelle z krewetkami, winem, oliw±, czosnkiem, sosem sweet chili i pomidorami, do tego sa³atka z sa³aty, ogórka, pomidora, grillowanego bak³a¿ana, suszonych pomidorów, oliwek, sera koziego, sosu balsamico, z orzechami pini. -podwieczorek: miseczka lodów jogurtowych, ¶mietankowych i jagodowych z cukierni bliklego, z truskawkami i borówkami, pra¿onymi migda³ami. nied³ugo pó¼niej spory kawa³ek melona 40 min spaceru z pieskiem po lesie -przek±ska- pasek mlecznej czekolady lindta z pistacjami, cappuccino z podwójnym espresso -kolacja: jajecznica z 2 jajek na ma¶le z kurkami, pe³noziarnista ciabata z mas³em, szynk± parmeñsk±, sa³at± i papryk± |
![]() ![]() |
![]() |
#4749 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 588
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4750 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Cytat:
![]() Czy mog³abym prosiæ o przepis na tagliatelle z krewetkami na PW? ![]() Edytowane przez emelie Czas edycji: 2011-06-26 o 12:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4751 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 44
|
Cytat:
![]() By³abym wdziêczna za wgl±d. ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4752 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 579
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4753 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 23
|
Uuuu...
¦niadanie: owsianka ( 5 ³y¿ek p³atków owsianych, 2 ³y¿ki otr±b, d¿em truskawkowy, migda³y, rodzynki, ¿urawina, suszone ¶liwki, nektarynka, serek wiejski 5 % ) zielona herbata II ¶niadanie: sa³atka ( tuñczyk, pomidor, ogórek, sa³ata, rzodkiew, kukurydza, czerwona fasola, chuda polêdwica ) kawa³ek chleba razowego z mas³em, serkiem twarogowym, pieprzem Obiad: ry¿ br±zowy, pier¶ z kurczaka, warzywa gotowane ( kalafior, marchew, broku³y ), gotowana kapusta sok wielowarzywny Podwieczorek: 2 kawa³ki ciasta ( sernik z owocami i szarlotka) 3 ciastka z ziarnami s³onecznika ![]() Kolacja: serek wiejski z migda³ami, mas³em orzechowym, ¿urawin±, otrêbami kawa³ek chleba razowego z mas³em, d¿emem truskawkowym ? ![]() ![]() Jako¶ tak dzisiaj trochê s³odko wysz³o, jutro bêdzie lepiej. Ale nie ¿a³uje, bo by³o pyszne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4754 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 469
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4755 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
Cytat:
Ma pytanie.. Sk±d bierzesz te wszystkie produkty, kasê i pomys³y na takie wspania³e ¿arcie? ![]() Bo jad³ospis jest mega!!! ![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Ty wiesz, ¿e u Ciebie piêknie! ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4756 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 853
|
Moje dzisiejsze R:
po przebudzeniu dwie szklanki wody,z czego jedna z miodem,4 suszone sliwki bieganie - 40 minut,cwiczenia z hantelkami,abs na brzuch I Sniadanie: Swieze maliny,wiesniak (lekki 3%),po garsci zurawiny i rodzynek,na to garsc otrebow pozeczkowych, gotowane jajko II Sniadanie: 3 kromki chleba pelnoziarnistego zytniego,jedna z dzemem niskoslodzonym wisniowym,reszta z szynka drobiowa po drodze jablko Obiad: Uprazone pieczarki,cukinia,2 marchewki,troche kukurydzy, surowka ze salaty,ogorka zielonego i rzodkiewki, dorsz wedzony Kolacja: bedzie pewnie twarog wymieszany z jogurtem naturalnym,ale za diabla nie wiem co do niego dodam, marchewki do chrupania cwiczenia z hantelkami,abs na brzuch,bieg 30 minut, |
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 375
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4758 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4759 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Peee ...
¦. jeczmianka ( 4 lyzki jeczmiennych, garsc cheriosow, 1/2 szklanki mleka, banan) + herbata zielona z opuncja II¦. a) salatka ( kawalki kurczaka z piekarnika, salata, rzodkiewka, pomidor, slonecznik) + 3 malutkie kromki chleba (z poczatku bochenka) b) (w cafe) pucharek galaretki z owocami ( maliny, nektarynka, mandarynka) O. (w restauracji) zupa pomidorowa (gesta, zabielana z duza iloscia makaronu) P. Balriso wi¶niowe + 2 mniejsze jablka Przed: podjadany slonecznik (wyszla na oko garsc) K. 4 kromki chleba z ziarnami (mniejsze) : wszystkie z maslem, szynka z indyka, jajkiem gotowanym, pomidorem, salata, rrzodkiewka + herbata zielona z opuncja wpadnie jeszcze nektarynka albo dwie
#4760 |
Raczkowanie
|
lu¼ne U + pie*rzê ju¿ brak okresu! -.-
szklanka wody z wyci¶niêtym sokiem z cytryny ¶niadanie: wie¶niak z musli 'letnia pokusa' ![]() nastêpna kawa rozpuszczalna z mlekiem ![]() obiad w centrum handlowym: grillowany filet z pangi, bia³y ry¿, duuu¿o surówek (mega du¿y talerz tego obiadu) po obiedzie: lód z mcdonalda ![]() no i kolejna kawa z mlekiem :< kolacja: jogurt naturalny z ziarnami + moje pestki dyni i s³onecznika i otrêby granulowane, kromka chleba jak na ¶niadanie a jutro kawa idzie do ¶mietnika, przestawiam siê na inkê, o! ![]()
Dop³ynê³am do siebie samej. ♥♥♥ Wierzê w marzeñ zieleñ ponad nieba b³êkit! ![]() Edytowane przez zglowawchmurach Czas edycji: 2011-06-26 o 19:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4761 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
P 1.dwie kromki cha³ki z mas³em, serek wiejski z miodem i cynamonem, inka z mlekiem 2.ma¶lanka brzoskwiniowa 400g (na krótko przed obiadem) 3.rosó³ z makaronem z warzywkami, udko sma¿one na s³oninie, ziemniaki z koperkiem m³ode polane skwarkami, kapustka m³oda na s³odko, ogórki konserwowe z sosem czosnkowym 4.miska truskawek z 'bit± ¶mietan± cappuchino', kilka biszkoptów 5.gar¶æ czere¶ni, kawa, kawa³ sernika 6.roladki ze 4 z szynki z warzywami, majonezem, ogórki konserwowe, troche chleba, kilka truskawek 7.fistachy jem sobie ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
¿yczê silnej antykawowej woli ![]()
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Ciê ¿ycie! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4762 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Cytat:
Ale ogólnie okej. Co do tego okresu... Chcesz byæ bezp³odna? A waga w normie? U ginekologa by³a¶? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4763 |
Raczkowanie
|
Dekas, hehe, mo¿e nie bêdzie tak trudno. nie pijê tej kawy, bo mi s³abo czy co¶, tylko z nudów.
![]() ![]() Emelie, by³am u ginekologa w marcu, przepisa³ mi luteinê i niestety nie pomog³a. lekarz nie wyja¶ni³ mi, jak przyjmowaæ - bra³am sobie o ró¿nych porach (dopiero pó¼niej dowiedzia³am siê, ¿e trzeba o sta³ej godzinie) i jedn± tabletkê dziennie (gdzie niektóre dziewczyny bra³y nawet po 4). posz³am prywatnie, zap³aci³am jednak trochê kasy (¿eby nie by³o, absolutnie nie oszczêdzam na zdrowiu!), a mnie po prostu zbagatelizowa³. stwierdzi³, ¿e nieregularny okres jest w moim wieku ca³kiem normaln± spraw±. wiêc skoro lekarz mi tak powiedzia³, to sama przesta³am siê przejmowaæ, kamieñ spad³ mi z serca na kilka tygodni. ![]() ![]() waga chyba ok. ginekolog i pielêgniarka stwierdzili przynajmniej, ¿e w normie, bo jestem drobnoko¶cista. ![]() a dzi¶ ma³o, bo wsta³am pó¼no, jest ciep³o, by³am na zakupach itd. i ogólnie chcê zacz±æ je¶æ wy³±cznie, kiedy bêdê g³odna lub najdzie mnie ochota na co¶ s³odkiego, a nie wciskaæ na si³ê V posi³ków. nie mogê spontanicznie je¶æ (tak, jak bym chcia³a), bo siedzi mi w g³owie, ¿e jak bêdzie mniej jedzenia, to ju¿ nigdy nie dostanê okresu. -.- ale siê rozpisa³am. ![]() przepraszam.
Dop³ynê³am do siebie samej. ♥♥♥ Wierzê w marzeñ zieleñ ponad nieba b³êkit! ![]() Edytowane przez zglowawchmurach Czas edycji: 2011-06-26 o 20:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4764 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 23
|
Cytat:
Æwiczê 5-6 razy w tygodniu. W 4 dni mam trening si³owy, do którego siê najwiêcej przyk³adam. W pozosta³e dni treningowe to zazwyczaj rower albo bieganie, wiêc lajcik ![]() Sok robi³am z pomidorów, buraków czerwonych, marchwi, selera, papryki czerwonej, trochê bazyli i pieprzu do smaku. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4765 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 881
|
Moje co¶ pokroju Peee....
I. ciemna bu³eczka ziarnista na pó³ z mas³em, serem ¿ó³tym, polêdwic±, pomidorem i szczypiorkiem, kroma jasnego chleba z mas³em, twarogiem pó³t³ustym i miodem gar¶æ spora orzeszków ziemnych, kawa³ek arbuza II. arbuz, kilka truskawek, twaro¿ek wiejski III. 2 mega go³±bki (kapusta, du¿o bia³ego ry¿u, miêso wieprzowo- wo³owe) w sosie pomidorowym na zasma¿anej cebuli deser: lód w wafelku o smaku czarnej porzeczki IV. gar¶æ p³atków, jogurt naturalny, gar¶æ orzechów ró¿nych (albo trochê wiêcej) marchewka V. 2 grube kromy bia³ego chleba z mas³em, wêdlin±, twarogiem pó³t³ustym, ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem, ³y¿k± majonezu i ³y¿eczk± musztardy po: szklanka mleka, kilka migda³ów, serek wiejski (nie wiem ile dok³adnie) chyba wszystko, aczkolwiek nie jestem pewna, bo nie pamiêtam tak dok³adnie ;] a jak z wag± oka¿e siê jutro rano.... :/ju¿ mam lekkiego stracha... jak to wygl±da? |
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
Zadomowienie
|
na kazde ciastko przypada sporo bakalii, z czego 4/5 to orzechy, pestki i ziarna. wiec chyba z nnkt nie jest tak zle?
co do wegli: staram sie jest tak, jak lubie, spontanicznie. przez pewien czas jadlam wiecej bialka i od razu schudlam, co chyba raczej nie jest wskazane podczas starania sie o okres. poza tym tych wegli wg mnie wcale nie jest tak duzo, zwykle jem malego ziemniaczka do drugiego dania. makaronu jest jakos 50g, wiec to tez nie jest jakas kolosalna dawka wegli ![]()
#4767 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 206
|
UUuuu
1. 4 ³y¿ki p³atków owsianych z miodem plane jogurtem wisniowym i naturalnym, kawa z mlekiem, kinder niespodzinka 2. Du¿y Shejk czekoladowy 3.Omlet z 2 jaj z : papryk± pieczarkami szynk± i marchewk±, jab³ko 4. Bu³ka z sa³at±, pomidorem, bieluchem, mas³em, i szynk±, 4 marchewki |
![]() ![]() |
![]() |
#4768 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂/i/c_big1728655.jpg Kupuj kawe w ziarnach, miel i parz w kawiarce. ---------- Dopisano o 03:24 ---------- Poprzedni post napisano o 03:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4769 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U ciebie jak zawsze fajnie i smacznie ![]()
![]() |
#4770 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 064
|
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.