Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-06-26, 08:16   #4741
morphine88
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 892
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Moje wczorajsze U:
1. owsianka z serkiem wiejskim, mleczkiem kokosowym, ananasem, suszonymi figami i migda³ami.
w miêdzyczasie wpad³y 2 domowe ciastka bakaliowe bez cukru.
2. zapiekanka z makaronem, miêsem z udka kurczaka, warzywami i serem ¿ó³tym.
3. puchar lodów straciatella z orzechami, rodzynkami z wódki (), polew± toffi i bit± ¶mietan±.
w miêdzyczasie znowu wpad³y 2 ciastka jw.
4. 2 kromki chleba (po 35g) ¿ytniego 100% z mas³em i surimi/z mas³em, serem ¿ó³tym i ogórkiem.
po, na mie¶cie, wpad³a lampka bia³ego wina wytrawnego.

wygl±da to jako¶?

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-26, 09:05   #4742
Bloody_
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 676

Cytat:
Napisane przez maniulka0405 Poka¿ wiadomo¶æ
Nie odbieraj tego broñ Bo¿e jako atak, czy co¶, po prostu czêsto widzê u ciebie podobne produkty, ale mo¿e rzeczywi¶cie to wina Twoich upodobañ kulinarnych, wybacz Ja wizytê u ginekologa mam ju¿ za sob± i na pocieszenie powiem tylko, ¿e ¿a³uje tak d³ugiego zwlekania. Super, ¿e siê zdecydowa³a¶
ok, rozumiem, ¿e chcesz dobrze i dziêkujê za rady. wczoraj przesadzi³am (ale nie z jedzeniem tylko z podej¶ciem do niego ). to ju¿ moja druga wizyta u ginekologa z tym samym problemem. tamta nie przynios³a oczekiwanych efektów, ale oby teraz siê to zmieni³o... w ka¿dym b±d¼ razie mam ju¿ do¶æ biernego czekania, bo to chyba niestety nie prowadzi do niczego.

Cytat:
Napisane przez morphine88 Poka¿ wiadomo¶æ
Moje wczorajsze U:
1. owsianka z serkiem wiejskim, mleczkiem kokosowym, ananasem, suszonymi figami i migda³ami. pycha!
w miêdzyczasie wpad³y 2 domowe ciastka bakaliowe bez cukru. na pewno smaczne, a przy tym zdrowe. muszê je koniecznie zrobiæ.
2. zapiekanka z makaronem, miêsem z udka kurczaka, warzywami i serem ¿ó³tym. je¶li porcja porz±dna to super.
3. puchar lodów straciatella z orzechami, rodzynkami z wódki (), polew± toffi i bit± ¶mietan±.
w miêdzyczasie znowu wpad³y 2 ciastka jw. a¿ mi ¶linka cieknie na sam± my¶l.
4. 2 kromki chl
eba (po 35g) ¿ytniego 100% z mas³em i surimi/z mas³em, serem ¿ó³tym i ogórkiem. ok. nigdy nie jad³am surimi. smaczne to?
po, na mie¶cie, wpad³a lampka bia³ego wina wytrawnego. hmm... wytrawne winko jest dobre na trawienie...

wygl±da to jako¶?
jak na moje oko to wygl±da super. te¿ siê muszê skusiæ na jak±¶ zapiekankê w najbli¿szym czasie. ;]
I am the captain of my soul.

Bloody_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-26, 10:12   #4743
always naughty
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 799

Cytat:
Napisane przez Dekas Poka¿ wiadomo¶æ
³ooooo to jadlospis mojego taty jest przecie¿

a no i spróchnia³ego drewna siê nie wygina o czym przekona³am siê na w³asnej skórze, ale zawsze mo¿na lekko odchudziæ jad³ospis =P
Cytat:
Napisane przez Lady1000 Poka¿ wiadomo¶æ

mój tato swojego czasu siê tak od¿ywia³, z tym ¿e nie jad³ ¶niadañ (ale nadrabia³ wieczorami). efekt to nie tylko spora oty³o¶æ ale te¿ kiepskie wyniki badañ. teraz zmieni³ swój sposób od¿ywiania i jest lepiej. je¶li chce co¶ zmieniæ to wprowadzi³abym zmiany typu zwyk³y chleb na razowy, wywaliæ cukier z deserów i postawiæ na jakie¶ razowe wypieki s³odzone np. miodem, jakie¶ chudsze miêcho.. chocia¿ wiem ¿e osoby w tym wieku raczej nie lubi± zmian i 'wydziwiania'
Dziêki dziewczyny U niego jest taki "problem" ¿e w³a¶nie super siê czuje i jest w dobrej kondycji wiêc uwa¿a ¿e jest ok. Na badania nie chce isæ bo po co skoro nic mu nie jest? Jakiekolwiek zmiany bêdzie bardzo ciê¿ko wprowadziæ to pewne, a ja siê po prostu zastanawiam czy od¿ywianie na d³u¿sz± mete w taki sposób musi prowadziæ do gro¼nych chorób? W koñcu tyle lat tak jad³ i ma siê dobrze. No ale wiek te¿ robi swoje. Chyba najwa¿niejsze to przekonaæ go ¿eby sobie zrobi³ badania, jak bed± z³e to sam sie opamiêta, a jak dobre to pozostaje siê cieszyæ. dziêkuje raz jeszcze
Stary 2011-06-26, 10:24   #4744
zglowawchmurach
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 221
GG do zglowawchmurach

mój tata (40-latek) je podobnie i ma siê dobrze. jedyne, co zmieni³abym w jego jad³ospisie, to ilo¶æ wypijanej kawy. ale rozumiem go, bo ze mnie te¿ straaaszny kawosz.

Wierzê w marzeñ zieleñ ponad nieba b³êkit!

zglowawchmurach jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-26, 10:39   #4745
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bloody_ Poka¿ wiadomo¶æ
ok, rozumiem, ¿e chcesz dobrze i dziêkujê za rady. wczoraj przesadzi³am (ale nie z jedzeniem tylko z podej¶ciem do niego ). to ju¿ moja druga wizyta u ginekologa z tym samym problemem. tamta nie przynios³a oczekiwanych efektów, ale oby teraz siê to zmieni³o... w ka¿dym b±d¼ razie mam ju¿ do¶æ biernego czekania, bo to chyba niestety nie prowadzi do niczego.

jak na moje oko to wygl±da super. te¿ siê muszê skusiæ na jak±¶ zapiekankê w najbli¿szym czasie. ;]
Dziêkujê za ocenê . Ja surimi bardzo lubiê na kanapkach, ale nie ka¿dy przepada. Osobi¶cie polecam .
mo¿esz mi napisaæ w PW, jak wygl±da wizyta u ginekologa w sprawie zaniku @?

Steven Tyler
Stary 2011-06-26, 11:27   #4746
Milka1224
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 620

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Poka¿ wiadomo¶æ
P i msuze siê pochwalic ze jest kolejne 0.5 kg do przodu

I kilka wiêkszych placuszków z p³atków owsianych i serka homo z twarogiem i mas³em orzechowym / d¿emem jagodowym + cappuccino

II miseczka czere¶ni i truskawek z duz± ga³ka lodów smietankowo czekoladowych polanych mleczkiem kososowym i posypanych p³atkami migda³ów i kakaem + kromka ciemnego chleba z past± tuñczykow± i ogórkiem

III rosó³ z du¿a ilo¶ci± makaronu i szczypiorku+ wielki go³±bek, a w³a¶ciwie to go³±b z ry¿u, miêsa i pieczarek z sosem pomidorowym

IV kawa³ek ciasta z malinami na ma¶lance + trochê truskawek i gar¶æ nerkowców

V kilka domowych wytrawnych paluchów z zio³ami

VI bu³ka na pó³, obie po³ówki z wêdlin± drobiow± i: ¿ó³tym serem/ fet± na ciep³o + 3 rzodkiewki i ogórek

Czasem a¿ ciê¿ko mi to wszystko mie¶cic, ale musze sie starac dobrze jako¶ciowo?

uhh oceni ktos? :P
Milka1224 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-26, 12:14   #4747
red_tea
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 376

U ----> P: (brak @, waga w normie, ale skoro go nie ma to jeszcze trochê przytyjê)

¶n: spooro sa³atki (ry¿, piersi z kurczaka na ma¶le, ogórki kiszone, jab³ka, por, jajka na twardo, sól, pieprz, majonez) - taki wiêkszy talerzyk, trzy du¿e kromki razowe grubo mas³em, 1 z sa³at± i ogórkiem ¶wie¿ym, 2 tylko z mas³em (lubiê tak), 3 z ogórkiem kiszonym; gruszka i kawa zbo¿owa z
mlekiem

II¶n: jogurt nat. 180g, z dwoma gar¶ciami nerkowców, miseczka czere¶ni i wi¶ni, dwa kawa³ki dro¿d¿owego z serem, kruszonk± i lukrem

ob: ziemniaki z koperkiem (du¿o), pó³ piersi z kurczaka na jakim¶ t³uszczu (mama robi, by³y tak wielkie, ¿e nie zmie¶ci³am ca³ej. ale wszyscy jedli po³ówki) z pieczarkami i serem (taka rolada), m³oda kapusta ugotowana, zasma¿ana z mas³em + kubek ma¶lanki

kol: 2-3kromki, grubo mas³em, na ka¿dej ¿ó³ty ser i szynka wêdzona z t³uszczykiem + warzywa (pomidor, sa³ata, szczypiorek)

Edytowane przez red_tea
Czas edycji: 2011-06-27 o 10:27
red_tea jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2011-06-26, 12:27   #4748
agnieszka16
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 375

widzê, ¿e sporo tu ostatnio jad³ospisów na przytycie. I ja siê do³±czam- przez stres egzaminacyjny i upa³y trochê zlecia³am na wadze i nie obrazi³abym siê gdybym przyty³a jakie¶ 3 kg. Moje wczorajsze P:

-¶niadanie: 3 du¿e tosty francuskie z cha³ki (sma¿one na ma¶le) posmarowane twaro¿kiem eko z malinami i bananem, polane syropem klonowym. kawa latte na t³ustym mleku z butelki. du¿a s³odka gruszka

godzina jazdy konnej

-drugie ¶niadanie: kanapki z ca³ego du¿ego, jeszcze gor±cego pe³noziarnistego precla z sezamem- z guacamole, wêdzonym ³ososiem, pomidorem malinowym, sa³at±, suszonymi pomidorkami.du¿a szklanka ¶wie¿o wyciskanego soku z pomarañczy. miseczka czere¶ni.

-obiad: zupa krem z zielonego groszku z serem cheddar, posypana podpra¿onymi pestkami dyni,
tagliatelle z krewetkami, winem, oliw±, czosnkiem, sosem sweet chili i pomidorami, do tego sa³atka z sa³aty, ogórka, pomidora, grillowanego bak³a¿ana, suszonych pomidorów, oliwek, sera koziego, sosu balsamico, z orzechami pini.

-podwieczorek: miseczka lodów jogurtowych, ¶mietankowych i jagodowych z cukierni bliklego, z truskawkami i borówkami, pra¿onymi migda³ami. nied³ugo pó¼niej spory kawa³ek melona

40 min spaceru z pieskiem po lesie

-przek±ska- pasek mlecznej czekolady lindta z pistacjami, cappuccino z podwójnym espresso

-kolacja: jajecznica z 2 jajek na ma¶le z kurkami, pe³noziarnista ciabata z mas³em, szynk± parmeñsk±, sa³at± i papryk±
agnieszka16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-26, 12:31   #4749
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 588

Cytat:
Napisane przez agnieszka16 Poka¿ wiadomo¶æ
widzê, ¿e sporo tu ostatnio jad³ospisów na przytycie. I ja siê do³±czam- przez stres egzaminacyjny i upa³y trochê zlecia³am na wadze i nie obrazi³abym siê gdybym przyty³a jakie¶ 3 kg. Moje wczorajsze P:

-¶niadanie: 3 du¿e tosty francuskie z cha³ki (sma¿one na ma¶le) posmarowane twaro¿kiem eko z malinami i bananem, polane syropem klonowym. kawa latte na t³ustym mleku z butelki. du¿a s³odka gruszka

godzina jazdy konnej

-drugie ¶niadanie: kanapki z ca³ego du¿ego, jeszcze gor±cego pe³noziarnistego precla z sezamem- z guacamole, wêdzonym ³ososiem, pomidorem malinowym, sa³at±, suszonymi pomidorkami.du¿a szklanka ¶wie¿o wyciskanego soku z pomarañczy. miseczka czere¶ni.

-obiad: zupa krem z zielonego groszku z serem cheddar, posypana podpra¿onymi pestkami dyni,
tagliatelle z krewetkami, winem, oliw±, czosnkiem, sosem sweet chili i pomidorami, do tego sa³atka z sa³aty, ogórka, pomidora, grillowanego bak³a¿ana, suszonych pomidorów, oliwek, sera koziego, sosu balsamico, z orzechami pini.

-podwieczorek: miseczka lodów jogurtowych, ¶mietankowych i jagodowych z cukierni bliklego, z truskawkami i borówkami, pra¿onymi migda³ami. nied³ugo pó¼niej spory kawa³ek melona

-przek±ska- pasek mlecznej czekolady lindta z pistacjami, cappuccino z podwójnym espresso

-kolacja: jajecznica z 2 jajek na ma¶le z kurkami, pe³noziarnista ciabata z mas³em, szynk± parmeñsk±, sa³at± i papryk±
pysznie!!

Asilos Magdalena jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-26, 12:33   #4750
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:

godzina jazdy konnej

Mi siê bardzo, bardzo podoba - jest wszystko, co potrzeba, do tego bardzo smacznie i tak... wykwintnie
Czy mog³abym prosiæ o przepis na tagliatelle z krewetkami na PW?

Edytowane przez emelie
Czas edycji: 2011-06-26 o 12:35
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-26, 13:17   #4751
blablablablabla55555
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 44

Cytat:
Napisane przez blablablablabla55555 Poka¿ wiadomo¶æ
Przytycie:

I. miska serka homogenizowanego wymieszanego z kakao i dosypanymi p³atkami czekoladowymi; 2 nektarynki
II. miska kaszy mannej z mas³em, cukrem i cynamonem
III. kasza z gulaszem z du¿± ilo¶ci± miêsa
IV. jab³ko; 2 sandwicze z serem, szynk±, cebul±, pomidorem, papryk±
V. 2 kromki chleba z naprawdê grub± warstw± d¿emu truskawkowego/ serem ¿ó³tym, pomidorem, mozarell±

I. owsianka z 1/3 szklanki p³atków owsianych z mlekiem, rodzynkami i p³atkami kukurydzianymi
II. du¿y jogurt naturalny z orzechami ziemnymi
III. talerz spaghetti neapoli
IV. serek homogenizowany truskawkowy; jab³ko
V. 3 kromki chleba z d¿emem truskawkowym/ miodem/ serem ¿ó³tym, pomidorem i sa³at±

I jak?
up, up
By³abym wdziêczna za wgl±d.
blablablablabla55555 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-26, 13:23   #4752
Annie1441
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 579

Cytat:
Napisane przez morphine88 Poka¿ wiadomo¶æ
Moje wczorajsze U:
1. owsianka z serkiem wiejskim, mleczkiem kokosowym, ananasem, suszonymi figami i migda³ami.
w miêdzyczasie wpad³y 2 domowe ciastka bakaliowe bez cukru.
2. zapiekanka z makaronem, miêsem z udka kurczaka, warzywami i serem ¿ó³tym.
w miêdzyczasie znowu wpad³y 2 ciastka jw.
4. 2 kromki chleba (po 35g) ¿ytniego 100% z mas³em i surimi/z mas³em, serem ¿ó³tym i ogórkiem.
po, na mie¶cie, wpad³a lampka bia³ego wina wytrawnego.

wygl±da to jako¶?
mnie siê nie podoba... strasznie du¿o wêgli, bardzo ma³o nnkt
Annie1441 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-26, 17:07   #4753
martyna992
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 23

Uuuu...

¦niadanie:
owsianka ( 5 ³y¿ek p³atków owsianych, 2 ³y¿ki otr±b, d¿em truskawkowy, migda³y, rodzynki, ¿urawina, suszone ¶liwki, nektarynka, serek wiejski 5 % )
zielona herbata

II ¶niadanie:
sa³atka ( tuñczyk, pomidor, ogórek, sa³ata, rzodkiew, kukurydza, czerwona fasola, chuda polêdwica )
kawa³ek chleba razowego z mas³em, serkiem twarogowym, pieprzem

Obiad:
ry¿ br±zowy, pier¶ z kurczaka, warzywa gotowane ( kalafior, marchew, broku³y ), gotowana kapusta
sok wielowarzywny

Podwieczorek:
2 kawa³ki ciasta ( sernik z owocami i szarlotka)
3 ciastka z ziarnami s³onecznika

Kolacja:
serek wiejski z migda³ami, mas³em orzechowym, ¿urawin±, otrêbami
kawa³ek chleba razowego z mas³em, d¿emem truskawkowym

?

Jako¶ tak dzisiaj trochê s³odko wysz³o, jutro bêdzie lepiej. Ale nie ¿a³uje, bo by³o pyszne
martyna992 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-26, 17:16   #4754
GreenBalance
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 469

Cytat:
Napisane przez martyna992 Poka¿ wiadomo¶æ
Uuuu...

¦niadanie:
owsianka ( 5 ³y¿ek p³atków owsianych, 2 ³y¿ki otr±b, d¿em truskawkowy, migda³y, rodzynki, ¿urawina, suszone ¶liwki, nektarynka, serek wiejski 5 % )
zielona herbata
II ¶niadanie:
sa³atka ( tuñczyk, pomidor, ogórek, sa³ata, rzodkiew, kukurydza, czerwona fasola, chuda polêdwica )
kawa³ek chleba razowego z mas³em, serkiem twarogowym, pieprzem
Obiad:
ry¿ br±zowy, pier¶ z kurczaka, warzywa gotowane ( kalafior, marchew, broku³y ), gotowana kapusta
sok wielowarzywny
Podwieczorek:
2 kawa³ki ciasta ( sernik z owocami i szarlotka)
3 ciastka z ziarnami s³onecznika
Kolacja:
serek wiejski z migda³ami, mas³em orzechowym, ¿urawin±, otrêbami
kawa³ek chleba razowego z mas³em, d¿emem truskawkowym
?
Jako¶ tak dzisiaj trochê s³odko wysz³o, jutro bêdzie lepiej. Ale nie ¿a³uje, bo by³o pyszne
Jak dla mnie cudnie, niczego nie brakuje Mo¿na wiedzieæ ile razy w tygodniu æwiczysz? Z jakich warzyw sok? Sama chêtnie wypróbuje.
Stary 2011-06-26, 17:28   #4755
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Cytat:

godzina jazdy konnej

Ma pytanie..
Sk±d bierzesz te wszystkie produkty, kasê i pomys³y na takie wspania³e ¿arcie?
Bo jad³ospis jest mega!!!

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Poka¿ wiadomo¶æ
uhh oceni ktos? :P
Ty wiesz, ¿e u Ciebie piêknie!
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-26, 17:47   #4756
karola11
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 853

Moje dzisiejsze R:
po przebudzeniu dwie szklanki wody,z czego jedna z miodem,4 suszone sliwki

bieganie - 40 minut,cwiczenia z hantelkami,abs na brzuch

I Sniadanie:
Swieze maliny,wiesniak (lekki 3%),po garsci zurawiny i rodzynek,na to garsc otrebow pozeczkowych, gotowane jajko

II Sniadanie:
3 kromki chleba pelnoziarnistego zytniego,jedna z dzemem niskoslodzonym wisniowym,reszta z szynka drobiowa

po drodze jablko

Obiad:
Uprazone pieczarki,cukinia,2 marchewki,troche kukurydzy, surowka ze salaty,ogorka zielonego i rzodkiewki, dorsz wedzony

Kolacja:
bedzie pewnie twarog wymieszany z jogurtem naturalnym,ale za diabla nie wiem co do niego dodam, marchewki do chrupania

cwiczenia z hantelkami,abs na brzuch,bieg 30 minut,
karola11 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-26, 18:04   #4757
agnieszka16
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 375

Cytat:
Napisane przez Nora_Grey Poka¿ wiadomo¶æ
Ma pytanie..
Sk±d bierzesz te wszystkie produkty, kasê i pomys³y na takie wspania³e ¿arcie?
Bo jad³ospis jest mega!!!
Pomysly? Blogi kulinarne, Nigella, i hobby- improwizowane gotowanie z T¯
Kasa? Có¿, pracujê i rzeczywi¶cie na jedzeniu nie oszczêdzam
agnieszka16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-26, 18:13   #4758
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Cytat:
Pomysly? Blogi kulinarne, Nigella, i hobby- improwizowane gotowanie z T¯
Kasa? Có¿, pracujê i rzeczywi¶cie na jedzeniu nie oszczêdzam
Pozazdro¶ciæ..
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-26, 19:36   #4759
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

Peee ...

¦. jeczmianka ( 4 lyzki jeczmiennych, garsc cheriosow, 1/2 szklanki mleka, banan) + herbata zielona z opuncja

II¦. a) salatka ( kawalki kurczaka z piekarnika, salata, rzodkiewka, pomidor, slonecznik) + 3 malutkie kromki chleba (z poczatku bochenka)
b) (w cafe) pucharek galaretki z owocami ( maliny, nektarynka, mandarynka)

O. (w restauracji) zupa pomidorowa (gesta, zabielana z duza iloscia makaronu)

P. Balriso wi¶niowe + 2 mniejsze jablka

Przed: podjadany slonecznik (wyszla na oko garsc)
K. 4 kromki chleba z ziarnami (mniejsze) :
wszystkie z maslem, szynka z indyka, jajkiem gotowanym, pomidorem, salata, rrzodkiewka + herbata zielona z opuncja

wpadnie jeszcze nektarynka albo dwie

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-26, 19:49   #4760
zglowawchmurach
Raczkowanie

GG do zglowawchmurach

lu¼ne U + pie*rzê ju¿ brak okresu! -.-
szklanka wody z wyci¶niêtym sokiem z cytryny
¶niadanie: wie¶niak z musli 'letnia pokusa' , du¿a kromka chleba razowego (takiego paczkowanego) z mas³em, sa³at±, pomidorem i piersi± z kurczaka, jab³ko i kawa z mlekiem
nastêpna kawa rozpuszczalna z mlekiem
obiad w centrum handlowym: grillowany filet z pangi, bia³y ry¿, duuu¿o surówek (mega du¿y talerz tego obiadu)
po obiedzie: lód z mcdonalda
no i kolejna kawa z mlekiem :<
kolacja: jogurt naturalny z ziarnami + moje pestki dyni i s³onecznika i otrêby granulowane, kromka chleba jak na ¶niadanie

a jutro kawa idzie do ¶mietnika, przestawiam siê na inkê, o!

Edytowane przez zglowawchmurach
Czas edycji: 2011-06-26 o 19:52
Stary 2011-06-26, 19:54   #4761
Dekas
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 651
GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez Agashia Poka¿ wiadomo¶æ
Peee ...

¦. jeczmianka ( 4 lyzki jeczmiennych, garsc cheriosow, 1/2 szklanki mleka, banan) + herbata zielona z opuncja

II¦. a) salatka ( kawalki kurczaka z piekarnika, salata, rzodkiewka, pomidor, slonecznik) + 3 malutkie kromki chleba (z poczatku bochenka)
b) (w cafe) pucharek galaretki z owocami ( maliny, nektarynka, mandarynka)

O. (w restauracji) zupa pomidorowa (gesta, zabielana z duza iloscia makaronu)

P. Balriso wi¶niowe + 2 mniejsze jablka

Przed: podjadany slonecznik (wyszla na oko garsc)
K. 4 kromki chleba z ziarnami (mniejsze) :
wszystkie z maslem, szynka z indyka, jajkiem gotowanym, pomidorem, salata, rrzodkiewka + herbata zielona z opuncja

wpadnie jeszcze nektarynka albo dwie

dzisiaj s³abo, oj s³abiej ni¿ zwykle.

P
1.dwie kromki cha³ki z mas³em, serek wiejski z miodem i cynamonem, inka z mlekiem

2.ma¶lanka brzoskwiniowa 400g (na krótko przed obiadem)

3.rosó³ z makaronem z warzywkami, udko sma¿one na s³oninie, ziemniaki z koperkiem m³ode polane skwarkami, kapustka m³oda na s³odko, ogórki konserwowe z sosem czosnkowym

4.miska truskawek z 'bit± ¶mietan± cappuchino', kilka biszkoptów

5.gar¶æ czere¶ni, kawa, kawa³ sernika

6.roladki ze 4 z szynki z warzywami, majonezem, ogórki konserwowe, troche chleba, kilka truskawek

7.fistachy jem sobie

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez zglowawchmurach Poka¿ wiadomo¶æ
¶niadanie: wie¶niak z musli 'letnia pokusa' , du¿a kromka chleba razowego (takiego paczkowanego) z mas³em, sa³at±, pomidorem i piersi± z kurczaka, jab³ko i kawa z mlekiem
obiad w centrum handlowym: grillowany filet z pangi, bia³y ry¿, duuu¿o surówek (mega du¿y talerz tego obiadu)
kolacja: jogurt naturalny z ziarnami + moje pestki dyni i s³onecznika i otrêby granulowane, kromka chleba jak na ¶niadanie

eh...
¿yczê silnej antykawowej woli
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Ciê ¿ycie!
Dekas jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-26, 19:56   #4762
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:

Wydaje mi siê, ¿e trochê ma³o, móg³ wpa¶æ jeden posi³ek jeszcze.
Ale ogólnie okej.
Co do tego okresu... Chcesz byæ bezp³odna?
A waga w normie? U ginekologa by³a¶?
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-26, 20:12   #4763
zglowawchmurach
Raczkowanie

GG do zglowawchmurach

Dekas, hehe, mo¿e nie bêdzie tak trudno. nie pijê tej kawy, bo mi s³abo czy co¶, tylko z nudów. lubiê sobie kawkowaæ przed komputerem czy czytaj±c gazetê.
Emelie, by³am u ginekologa w marcu, przepisa³ mi luteinê i niestety nie pomog³a. lekarz nie wyja¶ni³ mi, jak przyjmowaæ - bra³am sobie o ró¿nych porach (dopiero pó¼niej dowiedzia³am siê, ¿e trzeba o sta³ej godzinie) i jedn± tabletkê dziennie (gdzie niektóre dziewczyny bra³y nawet po 4). posz³am prywatnie, zap³aci³am jednak trochê kasy (¿eby nie by³o, absolutnie nie oszczêdzam na zdrowiu!), a mnie po prostu zbagatelizowa³. stwierdzi³, ¿e nieregularny okres jest w moim wieku ca³kiem normaln± spraw±. wiêc skoro lekarz mi tak powiedzia³, to sama przesta³am siê przejmowaæ, kamieñ spad³ mi z serca na kilka tygodni. tylko ¿e teraz okresu nie mam ju¿ pó³ roku.

waga chyba ok. ginekolog i pielêgniarka stwierdzili przynajmniej, ¿e w normie, bo jestem drobnoko¶cista. 47-48 kg przy 161-163 cm (zale¿y kto mierzy).

a dzi¶ ma³o, bo wsta³am pó¼no, jest ciep³o, by³am na zakupach itd. i ogólnie chcê zacz±æ je¶æ wy³±cznie, kiedy bêdê g³odna lub najdzie mnie ochota na co¶ s³odkiego, a nie wciskaæ na si³ê V posi³ków. nie mogê spontanicznie je¶æ (tak, jak bym chcia³a), bo siedzi mi w g³owie, ¿e jak bêdzie mniej jedzenia, to ju¿ nigdy nie dostanê okresu. -.-

ale siê rozpisa³am.
przepraszam.

Edytowane przez zglowawchmurach
Czas edycji: 2011-06-26 o 20:15
Stary 2011-06-26, 20:24   #4764
martyna992
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 23

Cytat:
Napisane przez GreenBalance Poka¿ wiadomo¶æ
Jak dla mnie cudnie, niczego nie brakuje Mo¿na wiedzieæ ile razy w tygodniu æwiczysz? Z jakich warzyw sok? Sama chêtnie wypróbuje.
Dziêki, my¶la³am, ¿e mo¿e trochê za s³odko, ale jak teraz patrzê to wydaje mi siê ok.
Æwiczê 5-6 razy w tygodniu. W 4 dni mam trening si³owy, do którego siê najwiêcej przyk³adam. W pozosta³e dni treningowe to zazwyczaj rower albo bieganie, wiêc lajcik
Sok robi³am z pomidorów, buraków czerwonych, marchwi, selera, papryki czerwonej, trochê bazyli i pieprzu do smaku.
martyna992 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-26, 20:26   #4765
agniusia17
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 881

Moje co¶ pokroju Peee....

I. ciemna bu³eczka ziarnista na pó³ z mas³em, serem ¿ó³tym, polêdwic±, pomidorem i szczypiorkiem, kroma jasnego chleba z mas³em, twarogiem pó³t³ustym i miodem
gar¶æ spora orzeszków ziemnych, kawa³ek arbuza

II. arbuz, kilka truskawek, twaro¿ek wiejski

III. 2 mega go³±bki (kapusta, du¿o bia³ego ry¿u, miêso wieprzowo- wo³owe) w sosie pomidorowym na zasma¿anej cebuli
deser: lód w wafelku o smaku czarnej porzeczki

IV. gar¶æ p³atków, jogurt naturalny, gar¶æ orzechów ró¿nych (albo trochê wiêcej)
marchewka

V. 2 grube kromy bia³ego chleba z mas³em, wêdlin±, twarogiem pó³t³ustym, ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem, ³y¿k± majonezu i ³y¿eczk± musztardy

po: szklanka mleka, kilka migda³ów, serek wiejski (nie wiem ile dok³adnie)

chyba wszystko, aczkolwiek nie jestem pewna, bo nie pamiêtam tak dok³adnie ;]

a jak z wag± oka¿e siê jutro rano.... :/ju¿ mam lekkiego stracha...

jak to wygl±da?
agniusia17 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-26, 22:26   #4766
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Poka¿ wiadomo¶æ
mnie siê nie podoba... strasznie du¿o wêgli, bardzo ma³o nnkt
na kazde ciastko przypada sporo bakalii, z czego 4/5 to orzechy, pestki i ziarna. wiec chyba z nnkt nie jest tak zle?
co do wegli: staram sie jest tak, jak lubie, spontanicznie. przez pewien czas jadlam wiecej bialka i od razu schudlam, co chyba raczej nie jest wskazane podczas starania sie o okres.
poza tym tych wegli wg mnie wcale nie jest tak duzo, zwykle jem malego ziemniaczka do drugiego dania. makaronu jest jakos 50g, wiec to tez nie jest jakas kolosalna dawka wegli

Steven Tyler
Stary 2011-06-26, 23:00   #4767
sweettoy
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 206

UUuuu

1. 4 ³y¿ki p³atków owsianych z miodem plane jogurtem wisniowym i naturalnym, kawa z mlekiem, kinder niespodzinka

2. Du¿y Shejk czekoladowy

3.Omlet z 2 jaj z : papryk± pieczarkami szynk± i marchewk±, jab³ko

4. Bu³ka z sa³at±, pomidorem, bieluchem, mas³em, i szynk±, 4 marchewki
sweettoy jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-27, 03:24   #4768
santos
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 631
GG do santos

Cytat:

Nie pij inki, to tez syf. Nie mozesz po prostu pic kawy parzonej? Kup sobie kawiarke:
http://✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂/i/c_big1728655.jpg
Kupuj kawe w ziarnach, miel i parz w kawiarce.

---------- Dopisano o 03:24 ---------- Poprzedni post napisano o 03:21 ----------

Cytat:
Napisane przez sweettoy Poka¿ wiadomo¶æ
uuuuu

1. 4 ³y¿ki p³atków owsianych z miodem plane jogurtem wisniowym i naturalnym, kawa z mlekiem, kinder niespodzinka

2. Du¿y shejk czekoladowy

3.omlet z 2 jaj z : Papryk± pieczarkami szynk± i marchewk±, jab³ko

4. Bu³ka z sa³at±, pomidorem, bieluchem, mas³em, i szynk±, 4 marchewki
kz?

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-27, 06:35   #4769
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

Cytat:
Napisane przez Dekas Poka¿ wiadomo¶æ
dzisiaj s³abo, oj s³abiej ni¿ zwykle.

P
1.dwie kromki cha³ki z mas³em, serek wiejski z miodem i cynamonem, inka z mlekiem

2.ma¶lanka brzoskwiniowa 400g (na krótko przed obiadem)

3.rosó³ z makaronem z warzywkami, udko sma¿one na s³oninie, ziemniaki z koperkiem m³ode polane skwarkami, kapustka m³oda na s³odko, ogórki konserwowe z sosem czosnkowym

4.miska truskawek z 'bit± ¶mietan± cappuchino', kilka biszkoptów

5.gar¶æ czere¶ni, kawa, kawa³ sernika

6.roladki ze 4 z szynki z warzywami, majonezem, ogórki konserwowe, troche chleba, kilka truskawek

7.fistachy jem sobie

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

eh...
¿yczê silnej antykawowej woli
dziekuje za wgladzik nie wiem czemu tak wyszlo... po wypilam kakao dzisiaj sie poprawie
U ciebie jak zawsze fajnie i smacznie
Stary 2011-06-27, 08:02   #4770
cordellia
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 064

Cytat:
Napisane przez santos Poka¿ wiadomo¶æ
Nie pij inki, to tez syf.
tak z ciekawosci spytam, dlaczego to syf?

november smoke and your toes go numb
a new colour on the globe
it goes from white to red
a little voice in my head says oh oh oh

blogujê sobie
cordellia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.