|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3001 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Kajool witamy w domku.
Z opisu porodu wnioskuję że boleśnie ale szybko poszło, 10 min partych- to chyba rekord ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3002 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
![]() tam mój gin pracuje mam blisko domu moja położna też tam pracuje ost byłam b.zadowolona jakby miejsc nie było to jadę do Raszei.Polnej nie biorę pod uwagę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3003 |
Rozeznanie
|
witam się z rana
![]() tylko na chwilkę, bo lecę zaraz Majkę do przedszkola zaprowadzić i zapowiada mi się w końcu samotny dzień w domu ![]() Kajool WOW to szybko u Ciebie poszło, super ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3004 |
Zadomowienie
|
padłam wczoraj spac około 9. mój T. nigdy nie kładzie się przed północą, więc co robił wieczorem? układał plan działania w razie jak zacznę rodzic.
zapisał na kartce numery telefonów: do szpitala, do taksówek (formę zapłaty, bo częsc bierze tylko gotówkę). po czym narysował wykres: zaczął od szopa (z opisem jak ma wyglądac i ile tego byc), potem telefon do szpitala, gdyby wyglądało podejrzanie, jak nie to wykres idzie w drugim kierunku do odejścia wód. i znów telefon do szpitala z opisem, jak zielone to jedziemy, jak nie to czekamy. potem są skurcze. co ile? i w końcu znów telefon do szpitala i jedziemy. ![]() zaskoczył mnie totalnie. pan inżynier rozwalił wszystko na czynniki pierwsze. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3005 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3006 |
BAN stały
|
![]() Jak tam po weekendzie?? Ja mialam bardzo cięzka noc, dostałam takiej biegunki ze pol nocy spalam na siedząco ![]() Ale przeszlo... chyba ![]() Bylismy wczoraj w motylowce ( gospodarstwo agroturystyczne ) na pikniku, tak rodzinnie no i maly znalazl sobie nowa przyjaciolkę - owieczke... teraz jest caly czas temat owieczka, bo ona teskni, bo mam mu kupic bo on bedzie z nią spac. Bo owiecki są takie słodziutkie i wogole... Tz oczywiscie ryby lapal, ale mu wybaczam... |
![]() ![]() |
![]() |
#3007 | ||||
Rozeznanie
|
witam sie z rana
![]() wstalam z jakims kiepskim humorem.. w sobote bylismy na weselu a wcz na poprawinach,ale krotko,bo siedziec sie nie chcialo ![]() ![]() w ogole wcz tak sie wysraszylam,bo wieczorem strasznie brzuch zaczal bolec, tak jakos dziwnie.. i na dodatek plecy-dolny odcinek ![]() ![]() ![]() no i margaret WIELKIE GRATULACJE!!!!! ![]() Cytat:
![]() udanych zakupow!!!!! i brawa za kolejny tc! ![]() Cytat:
![]() ![]() kciuki zeby paciorka nie bylo!!! ![]() ![]() jeszcze troche i sen nie bedzie snem a rzeczywistoscia ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() wstaw zdjecie Szymonka ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez kalinkap13 Czas edycji: 2011-06-27 o 08:01 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3008 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jeszcze a propo kup. Dziś rano powitał mnie słodki uśmiech Agatk, po czym był mega pierd i kupa ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3009 | ||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Margaret serdecznie gratuluję synusia po drugiej stronie brzuszka!!! ![]() Co do badania na hiv - ja miałam robione na początku ciąży, ale na pewno powtarzać nie będę musiała, bo ostatnio gin zlecił mi więcej badań przed porodem i już tego nie było... Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3010 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
Aania-przelewik poszedł,przepraszam za spóźnienie ![]() Byłam dziś oddac krew i siuśki... mają tam własne pojemniki na mocz z wlotem o średnicy 1cm ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3011 |
Rozeznanie
|
u nas od rana stresik. wstałam rano i miałam zaplamioną piżamę na brunatno, żadnego śluzu, do mojego gina nie mogłam się dodzwonić i już pakowałam się na IP, ale zadzwoniłam do nich i rozmawiałam z położną powiedziała że byc moze jest to czop śluzowy i żebym obserwowała jak się nasili krwawienie to jechać. Wzięłam relekasującą kąpiel i czekam co to jest. Przestraszyłam się jak zobaczyłam krew i bez śluzu ale mam nadzieję że to nic powaznego tylko ten czop. No nic muszę czekać. Czy któraś z Was tak miała? W nocy miałam pare skurczy ale teraz cisza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3012 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() chyba wlasnie z arte di roma, ktore zreszta kupilam ![]() Cytat:
![]() pochwal sie maluszkiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a ta biegunka to moze... takie przedporodowe porzadki organizmu? ![]()
![]() |
#3013 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
to zależy czy będziesz no odwozic dziecko do żłobka wózkiem,wtedy wszelka aura może się przytrafic. Cytat:
poród piękny ![]() ![]() życzę wszystkim miłego dnia ja dziś znów do pracy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3014 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() za wyniki ![]()
![]() |
#3015 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki..............
ja juz po śniadanku...... zastanwaiam sie wlasnie nad palnem dnia ![]() i w sumie dzis mam troche luzu.... od jutra sie zacznie dopiero kolomyja z lekarzami i zalatwianiem spraw....... dzis musze umyc glowe, zapisac sie na USG zejsc do sklepu na dol po cos na II śniadanie i coz.... moze powystawiam troche ciazowych rzeczy na all z ktorych nie korzystalam i nie skorzystam ![]() Kajool - witaj w domku jak sie malenstwo sprawuje ? Babonik - no to wyzsza szkola jazdy...... a ja musze co dzin rano nasikac na pasek o szerokosci mniejszej niz 0,5 cm ![]() bezmyslnosc ludzi czasem zadziwia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3016 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Kajool normalnie ekspresowy poród ![]() ![]() Iustyna sto latek dla synka ![]() Beata Youyou za brak paciorka ![]() Moniczka za Wasze wizyty i zakupy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3017 |
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek.
Kajool fajnie, że już jesteście w domku no i gratuluję szybkiego porodu ![]() Beatka trzymam kciuki żeby paciorka nie było ![]() Blondynkapoznan ![]() Ja mam delikatnego stresa, o też dziś idę do gina a na ostatniej wizycie mnie trochę zmartwił, że Dominik mały i musimy obserwować czy równo rośnie. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
#3018 |
Zakorzenienie
|
Sms od Zanki:
Wracam dzisiaj do domu Kajool witamy ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-06-27 o 08:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#3019 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Beata ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Moniczka, Blondynkapoznan ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3020 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Brawa za porod, szybko sie uwinelas! Teraz dbaj o siebie, zeby omdlenia sie nie powtarzaly. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ja nie mialam, ale obserwuj siebie i jak cos to do szpitala. ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
Co do hiv, nie slyszalam, ze tego wymagaja w szpitalu, ale mialam to badanie na poczatku ciazy. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3021 |
Zadomowienie
|
witam z rana - polprzytomna. Mloda ubzdurala sobie o 2giej w nocy, ze jest juz wyspana i czas na zabawe
![]() ![]() pluszaki- tak naprawde to wszystkie z atestem mozna kupic dla malego dziecka, byle nie taka chinska tandete, ktorej odpadaja oczka itp. Z tym, ze niemowlaka takie rzeczy zupelnie nie interesuja, moja "zauwazyla" swoje pluszaki kilka miesiecy po skonczonym roczku. Ale za to teraz baardzo je kocha ![]() folia na wozek - nie uzylam ani razu, ale warto miec pod reka ![]() kmat - no, moze szop wylazi.. ![]() Kajool - mialas najszybszy porod, o jakim slyszalam (u pierworodki) gratuluje ![]() ![]() ![]() iustynka - sto lat dla synka!!! a jak z Twoim szopem??? Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2011-06-27 o 09:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#3022 |
Wtajemniczenie
|
witam
![]() Beata ![]() Blondynkapoznan ![]() Iustyna sto lat dla synka ![]() ![]() ![]() ![]() Kajool witamy w domku no i ja się pochwalę dzisiaj zaczynamy 37 tc ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3023 | |
Zakorzenienie
|
Jacieeeee
![]() Cytat:
![]() Kmat myślę, że to mógł być faktycznie ten czop, ale obserwuj i w razie czego pędź na IP ![]() My dzisiaj zaczynamy 38 tydzień ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3024 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ale z tym wstaniem to narobiłaś stracha ![]() u nas niby przy pierwszym wstaniu po porodzie jest położna, to się nazywa tzw "uruchomienie" i odbywa się przeważnie do 6h po porodzie Cytat:
![]() ja mam jutro wizytę i mój młody raczej już przekroczył 3 kg Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() tak czy inaczej bzdura totalna Cytat:
![]() |
#3025 |
Rozeznanie
|
kurcze jestem trochę zestresowana bo u nas jeszcze czas na poród TP mam na 28 lipca
|
![]() ![]() |
![]() |
#3026 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3027 |
Zadomowienie
|
Blondynka
![]() Agni ![]() ![]() ![]() Tak Was czytam i stwierdzam że chyba tylko u mnie nic sie nie dzieje ![]() ![]() Dziś piore pościel i kocyki Krystianka |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3028 |
Zadomowienie
|
za wizyty
![]() za rozpoczete tc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3029 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale jak to, dalej 2 w 1? ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3030 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez w tym tc bede pranie robila czas najwyzszy bo jak tak czytam to moze byc roznie i moze za jakies 2-3 i mnie dopasc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.