|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
fajny
![]() Cytat:
Cytat:
dobrze, że się znalazły.Mój śpiworek to taki grubszy ale cały czas myślę co z rączkami, bo ja sama to zmarzluch jestem i nawet w lecie śpię zakryta po same uszy ![]() no to super kiedy wynik?Cytat:
i to moooocno a jak miał mokro to płakał, tyle, że on chowany jeszcze na tetrówkach był, więc pewnie całkiem inaczej niż w przypadku pampersów.Choć znajomej synek jak zrobił kupkę to nie dało sie tego przeoczyć więc myślę, że z kupką nie będziemy mieć problemów ![]() mąż mi właśnie maluje paznokcie u stóp Wy dajecie radę sobie same to jeszcze robić?
|
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Dziewczyny poradźcie mi.
Czy sądzicie że w małym pokoju głupio będa wyglądać dwie takie same komody? Albo dwie komody w kolorze białym? Aktualnie mam http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70121763 i bardzo mi się podoba, ale gdyby po drugiej stronie stała taka sama to by wyglądało durnie, co? Myślałam też o takiej http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00214553 lub http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40214551 ale nie wiem czy to do siebie w ogóle jakoś pasuje, nawiązuje i w ogóle. A chce wywalić regał i dać coś za niego i zupełnie nie wiem co ![]()
|
|
|
|
#903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do kupki: mama mi mówiła, że po mnie zaraz było widać, że majstruję, bo skupiałam się i robiłam czerwona na buzi Tak mi się przypomniało teraz ![]() I tym "miłym" akcentem żegnam się z Wami na dziś Cotka, to już lepiej wyglądałyby dwie takie same chyba.
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-06-26 o 23:28 |
|
|
|
|
#904 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#905 |
|
Raczkowanie
|
Thelilah masz rację, będziemy martwić się po porodzie i się wspierać
Jak to dobrze, że wszystkie (no prawie) będziemy musiały się z tym zmierzyć. Dzisiaj już mam lepszy nastrój i trochę inaczej na wszystko patrzę. Ale chwile załamania ma chyba każda z Nas Miłego dnia mamusie |
|
|
|
#906 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, ze juz wszystko w porządku u ciebieCytat:
a co do cukrzycy to fakt, ze nastąpiło wśród lekarzy jakies przewrażliwienie w tym temacie - nie wiem z czego to wynika duzo powikłań było z niewykrytych nietolerancji czy co?Cytat:
jeszcze ![]() Cytat:
ale ja mam w sypialni 3 takie same komody i nie wydaje mi się, żeby to głupio wyglądało. Przynamniej mnie się podoba ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#907 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przylaczam sie do opinii, ze lepiej takie same A w ogole to dzien dobry poniedzialkowo
|
|
|
#908 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
Już jestem z powrotem ale było bosko ![]() Co do pogody, to było tak sobie pierwszego dnia słonko i troszkę chmurek, kolejne 2 dni na zmianę słonko z deszczem i do tego silny wiatr Za to wczoraj.... piękne słońce, błękit nieba ach szkoda tylko, że musieliśmy wyjeżdżać ale i tak było bosko Objadłam się rybki i nawet raz zanurzyłam nóżki w Bałtyku
|
|
|
|
#909 | |
|
KWC
|
Cytat:
Cotynato - dwie takie same komody |
|
|
|
|
#910 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
I jak czytam na lipcówko-sierpniówkach, że dziewczyny się rozpakowywały w 35tc już to jakoś mnie strach już oblatuje![]() Cytat:
Kiedyś się opiekowałam takimi maluchami ale już nic nie pamiętam Damy radę Cytat:
Cytat:
![]() W zeszłym tygodniu jeszcze obcięłam paznokcie, a w tym może być już problem A o malowaniu nawet nie marzę Ale tż powiedział, że on moich paznokci u stóp nie tknie bo się boi - jak się źle obetnie to wrastają![]() Cytat:
Cytat:
Rozumiem jeśli ktoś przekroczy normę,ale po co stresować dziewczyny które mają wynik gdzieś w górnej granicy normy Po coś są te normy![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#911 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
I nie ważne czy chodzisz czy leżysz, też przytyjesz ![]() Ja w pierwszej ciąży też dużo leżałam, na koniec miałam +15kg, teraz jestem dużo w ruch (synek) i w 28 tc mam +11kg, więc do końca na pewno będzie więcej ![]() Cytat:
Teraz to różnie, czasem "cichaczem" zrobi i nie zauważę od razu, ale przeważnie też czuć Cytat:
|
|
#912 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
powolutku Was nadrabiam u mnie pogoda dzisiaj dziwna, raz słoneczko a raz silny wiatr![]() gratuluję i życzę udanych wakacji![]() Agnieszka ![]() ![]() Cotka dwie takie same Moonik póki co jeszcze udaje mi sie malować paznokcie, ciekawe jak długo ![]()
|
|
|
|
#913 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
GRATULUJE jak ten czas szybko leci ja mam 25 i tez juz troszke mnie strasz oblatuje![]() co do paznokci to ja sie tak zabieram i zabieram i jakos nigdy nie mam czasu ale dzis juz napewno je pomaluje bo jak narazie to jeszcze umie sie schylac ![]() co do komody to tez uważam ze lepiej dwie te same Cytat:
|
|
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, musze sie wyzalic bo normalnie zasnelam dopiero ok 6 a o 7 musialam wstac
maluszek daje mi zazwyczaj jakies 3-4 godz spania a dzisiaj katastrofa..no i mam takie bole ze koniec, nie skurcze tylko bole w podbrzuszu takie prawie okresowe, zwlaszcza jak dzidzi sie wybrzusza nie chce mi sie prackowac dzisiaj![]() cotka dwie takie same ![]() natka jej jak to juz blisko..
|
|
#915 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak jak pisały dziewczyny - obrona to tylko formalność - będzie dobrze - mówię Ci to ja magister od niecałych dwóch tygodniCytat:
|
|
#916 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż za szybko to mija Ja i tak rzadko maluję w nogach paznokcie także jakoś mi nie brak tej możliwości ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#917 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wy jesteście prawie miesiąc przede mną i jak czytam, że już zaczynacie taki tydzień to się sama stresuję dopiero za chwilę się uspokajam, że ja parę tyg za Wami ![]() Gratuluję szykuj torbę Kochana ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zazdroszczę ale liczę, że w lipcu wyskoczymy w górki na chwilę chociaż ![]() wiecie jaki komplement usłyszałam wczoraj od męża- że mi pupa się wygładziła i jest taka mięciutka jak u niemowlaczka
|
|
#918 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
hejoooo
![]() jestem i widze ze mam sporo nadrabiania Melduję, że w sobote wybraliśmy się z tż na zakupy i mamy już prawie wszystko dla Natalki ), rożek, rzeczy do pielęgnacji takie jak nożyczki, szczoteczka i kosmetyki, mnóstwo rzeczy z apteki te kremy, gaziki itd. jestem zadowolona i ustysfakcjonowana i czuję się spokojna Wybraliśmy też wózek i łóżeczko w sierpniu się tylko zamówi i będzie Łóżeczko to które pokazywałam z BabyDesign-Dream, kolorek szaro-czerwony albo zielony a wózek jednak ten Tako Balilla z tym że nie zamszowy - tylko materiał w połączeniu z taką jakąś skórą - piękne są pan spytał o płeć i oczywiście jak powiedzieliśmy że dziewczynka to zaproponował różowy prawie padłam choć odcień różu był znośny i do przyjęcia ![]() z rzeczy potrzebnych do szpitala też mam już prawie wszystko chyba teraz jestem przodowniczką Tym bardziej że teraz będe miała inne rzeczy na głowie bo zdecydowaliśmy że robimy remont kuchni taki dokładny - gładzie, tynki, kafelki i nowe meble - aż się boje no to teraz biorę się za nadrabianie
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-06-27 o 10:42 |
|
|
|
#920 |
|
Zadomowienie
|
Natka teraz doczytałam 31 tydzień
ja będę mieć jutro, piszesz że mamusie lipcowo-sierpniowe rozpakowują się od 35tyg, strach sie bać
|
|
|
|
#921 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was =) Ja dzisiaj miałam ciężką noc, bo co parenaście minut leciałam do łazienki i sikałam chyba pare litrów =///
|
|
|
|
#922 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
agnieszko 3mam kciuki za Was obu ![]() cotka jak pisały dziewczyny, ja też wybrałabym 2komody takie same Wy się przejmujecie wcześniejszym rozpakowaniem a ja wciąż mam przeczucie, że znów urodzę po terminie ![]() Chciałabym Wam coś pokazać, dodam zaraz zdjęcie. Otóż mój synek dziś rano "zapakował tatę" do samochodu i powiedział - :"Milusiu jedziesz do domku?" Zrobiłam zdjęcie temu samochodowi i mężowi Słodko to wyglądało ale i znów przykro mi się zrobiło, dziecko bawi się i nawet wtedy widać jak tęskni za tatą
|
|
|
|
#923 |
|
Zadomowienie
|
kasiuleczkakuleczka słodkiego masz synka
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#924 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() powiedz mi kochana te gaziki to sa jakies specjalne napisz jakie potrzeba bo nie wiem![]() Cytat:
![]() ja bym chciała zeby moja malutka urodziła sie troszke wczesniej pasowałby mi termin z ostatniego usg
|
|
|
#925 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny mam takie pytanie czy macie jakiś kontakt ze swoimi położnymi? Chodzi mi o te położne na NFZ, które po porodzie odwiedzają nas w domku. Dziś byłam w nowo otwartej przychodni dosłownie naprzeciwko mojego domu i podpytywałam się o przychodnię dziecięcą - nawet jedna pani mnie po niej oprowadziła - super wszytko nowiutkie, kolorowe jak z bajki
|
|
#926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też chciałabym mieć już wszystko wszystko i spokojnie sobie czekać na poród Pokaż fotkę wózka Bo ja widziałam na żywo zamszowy i granatowy w dodatku![]() Cytat:
No ale zobaczymy jak przyjdzie co do czego![]() Anetika Co do położnej, to któraś dziewczyna już miała spotkanie chyba Ja muszę się dowiedzieć jak to u nas.
|
||
|
|
|
#927 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana nie płakusiaj już ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nawet jak zaczęłam się opiekować Wojtusiem (miał wtedy 9 miesięcy) to jak go kładłam spać to zaglądałam czy oby na pewno wszystko jest ok ![]() Cytat:
i jeżeli dam rade to chciałabym do końca lipca ![]() Cytat:
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-06-27 o 11:13 |
||||||
|
|
|
#928 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ty masz mieciutka a moja zlowieszczo zwisa Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#929 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
choć to nie on bezie przeć
|
|
|
|
|
#930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:36.

dobrze, że się znalazły.

Naprawdę przesadzają z tą cukrzycą ostatnio, bo to nie jest cukrzyca a nietolerancja glukozy, cukrzyca faktycznie zaczyna się przy wynikach w granicy 200.
ale było bosko
piękne słońce, błękit nieba ach szkoda tylko, że musieliśmy wyjeżdżać
ale i tak było bosko
I jak czytam na lipcówko-sierpniówkach, że dziewczyny się rozpakowywały w 35tc już to jakoś mnie strach już oblatuje

maluszek daje mi zazwyczaj jakies 3-4 godz spania a dzisiaj katastrofa..no i mam takie bole ze koniec, nie skurcze tylko bole w podbrzuszu takie prawie okresowe, zwlaszcza jak dzidzi sie wybrzusza