Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 7 17,07%
Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 0 0%
Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają 1 2,44%
Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata 6 14,63%
Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy 27 65,85%
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-27, 11:16   #4681
traicionera
Zakorzenienie

Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011

Tity, cudny jest i taki duży Ma bardzo zadziorne spojrzenie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
wiesz co ja jadę nad morze i bym wzięła łóżeczko turystyczne. tylko że tam ciocia łóżko ma więc luz ale w tak to bym bra la łóżeczko

no dokładnie - po prostu ma potrzebę ssania a kciuk najłatwiej mu włożyć i ciumkać jednak

dziecko brudne to dziecko szczęśliwe
Najlepiej będzie, jak zaczniemy wprowadzać papki

Moja mała już ssie kciuka, mimo, ze dajemy jej tez smoczek. z tym, ze jeszcze nie wkłada tego kciuka do buzi tak klasycznie, tylko resztę palców ma rozprostowanych.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 11:23   #4682
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
gdybym jechała teraz to mała by spała w gondoli od wózka,
ale jedziemy we wrześniu więc mam nadzieję wziąć kwaterę gdzie będę 2 łózka jedno dla nas jedno dla małej
ustawię jej jakoś tak, żeby nie spadła, obłoże poduchami itp

jakby miała turystczne i miejsce w samochodzie na nie to bym wzieła turystczne
jak przeglądam oferty to czesto są łóżeczka dla dzieci.
wysłalam @ do jednego pensjonatu i chcieli 70 zł za dziecko
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 11:41   #4683
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
mała waży aktualnie 5780, w 10 dni przybyło Jej 160 gram....to nie za mało???jak wasze maluchy teraz przybierają???
teraz juz chyba bedą mniej przybierac?
moja na szczepieniu ważyła 5800,
przybrała 800g w około 30 dni

Cytat:
o ranyyy
ludzie są nie poważni

ja jadę we wrześniu
Stary 2011-06-27, 11:48   #4684
Margo1988
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/next-011-super-kom...679815952.html

szukałam ładnej czapki do kombinezona zimoweg, który wylicytowałam na all i natknęłam się na to co wyżej niezłe - do mojego blondaska jak ulał - tylko czy się sam siebie nie wystraszy

idę Was nadrobic

aaaa oglądałam na all foteliki samochodowe te powyżej 9 kg - ceny masakrrrrraaaaaa - becikowe miało wynosic 10 tys a nie tysiak ...
My wybraliśmy fotelik z Fisher Prica lub z Chicco, właśnie się zastanawiamy bo ceny się dużo różnią. I my w tej kategorii0-18 kg wybieraliśmy, po chrzcinach w sierpniu chcemy kupić. Ale rzeczywiście ceny są kosmiczne Czapka super

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
Monti Tymo dzis przeszedl samego siebie, siedzimy przy sniadaniu, mama go trzyma na rekach , my jemy, i nagle stekanie i mina małego-znak ze idzie kupa. wiec mowie do mamy ze zjem i go przebiore, mama ze oka, ale ona za chwile mowi do mnie ze cos czuje na rekach, ja patrze a ta kupa boki wychodzi! i mama leciz nim do pokoju zeby go przebrac i na podloge spadaly takie kleksy kupy ! no tak to sie nigdy nie zesrutał! no ale to 2 dniowka byla to mial prawo
czytałam też wyrywkowo historię Laury. bardzo przykro sie robi jak sie czyta. i naprwde sie docenia to co mamy, od razu pomyslalam ze ta przepuklina Tymka to pikuś. jednak jak moj brat zachorowal dawno temu i w szpitalach widzialam duzo chorych dzieci, to jakos przywyklam do tego, i musze powiedziec ze pojecia nie mam czemu male dzieci tak cierpia!!!

kurcze moj tez ma w nocy tak ze sie budzi np o 2 , i wczesniej myslalam ze to jedzenie, a teraz czekam, i on je dopiero z godzine czy nawet 2 pozniej

wstawiam fotki z wczoraj
Załącznik 4049951Załącznik 4049956

wpadł mi pomysł na tytuł:
Niech dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają!
Haha fajna kupa, mi starszy kiedyś w nos nasiusiał jak go przewijałam.

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Hejka!
Moja Oliwcia kończy dziś 3 miesiące wzruszyłam się rano, niedawno była taka malusia, cieszyliśmy się że skończyła 1 tydzień a tu juz 3 miesiące...

Wróciłyśmy z nad morza. Muszę wam powiedzieć, że było super. Mała przez całą drogę samochodem spała. Na plaży bardzo interesowały ją fale a szum morza działał niezwykle uspokajająco. Opaliła sonie pyszczek, tylko został biały ślad po smoczku
Moczyła nóżki w morzu. A dziś byliśmy w zoo, ale zamiast zwierząt interesowały ja drzewa i ruszające się liście.
Co do namiotu plażowego, to szkoda że nie kupiłam. Naprawdę bardzo by się przydał, ochroniłby choćby przed niespodziewanym deszczem, słoneczkiem i wiatrem.
Z tego co zdążyłam przeczytać:

moja nosi body early days 3-6m i są ok. Dużo ubranek nosi na 6-9m-cy.

Castia - mój tż bardzo chce nas zabrać nad Solinę, ale to pół dnia drogi więc na razie nic z tego. Tam na pewno jest pięknie.

Ja zjadłam już 1,5 opakowania Azalii i nie mam żadnych plamień, nie tyje, nie jest mi niedobrze, nie boli mnie głowa - jest ok!

Widziałam te śpiewaki słodziaki na żywo. To trochę duża i ciężka (cały brzuszek zajmuje taki twardy element pewnie baterie) zabawka dla małego dziecka - ale tżtowi bym kupiła bo jest super! bardzo śmiesznie ruszają się te usta.
Gratulujemy trzech miesiący
My jedziemy w sobotę nad morze i właśnie się zastanawiałam nad tym namiotem plażowym, więc mówisz że rzeczywiście by się przydał? Chyba go zamówi w takim razie.

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
traicionea,tajka,olusia śliczne dziewuszki! będą rozchwytywane

mordka ile jechaliście nad morze???

Kurczę,my już w piątek jedziemy w rodzinne strony męża i czeka nas podróż około 4 godzin. Bardzo się boję,jak Maja ją zniesie... myślicie,że to nie za długo?
My nad morze będziemy jechać minimum 8 godzin i stwierdziłam że jakoś podróż może Jasiek zniesie. Wy tylko cztery godziny, więc myślę że jak Majeczka będzie nakarmiona przed odjazdem to bardzo prawdopodobne, że prześpi całą drogę. Moja siostra leciała z córką jak miała mała 3 miesiące i spała w samolocie 3,5 h nawet się nie budziła. Oprócz tego do lotniska jechali samochodem 3 godziny i mała też spała.
Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
on zazwyczaj tak śpi
po kapieli to od 4-6 godzin zazwyczaj tak 5 godzin a potem jedzenie i potem 3 godziny i potem jedzenie i albo koniec spania albo jeszcze np 1 h

dziewczyny mam pytanie do tych które gdzieś jadą z maluszkiem :
mam okazję jechać z małym do sierakowa nad jeziorko na weekend do domku i teraz się zastanawiam :
- w czym mały bedzie spał w nocy ? Co bierzecie ?
bo ja mogłabym zabrać łóżeczko turystyczne tylko ono ma jeden poziom ten najnizszy czy np w wozku ma spac bo nie wiem jak by z nami w lozku spal - szczegolnie ze on nie spi ze mna w lozku jest przyzwyczajony do lozeczka i sie zastanawiam czy nie popsuje mi to tego ze np nie bedzie chcial mi potem spac jak wrocimy
Ja jadę nad morze i bierzemy do spania wózek, to znaczy mały będzie spał z wypiętej gondoli na podłodze, tylko że my mamy ją raczej większą niż w standardzie jest i taką wysoką no i cała jest plastikowa nie z materiału i przez to bardzo sztywna.

Dziewczyny dzieciaczki wszystkich są śliczne

My wstaliśmy o 8.20 ale to u nas ostatnio standard. W nocy budził się jeden raz tylko i jestem wyspana
Teraz czekam na męża i ma zostać ze starszą dzieciarnią a ja z Jasiem idę do koleżanki na plotki a mały oczywiście w kawalerkę do Zuzi
I w końcu rozwiązałam problem z laktatorem, siostra mi wyślę swój ma Canpolu elektryczny, bardzo dobrze jej ściągał mleko więc jak wrócę z nad morza to będzie na mnie czekał.
Margo1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 11:51   #4685
wanilia83
Zadomowienie

hej kochane my już po konsultacji, lekarz na szczęście wykluczył od razu pęcherzyce, zbadał i pooglądał Nadię i powiedział że najprawdopodobniej jest to spowodowane silną alergią lub bakteriami ( dał specjalną szpatułkę żeby zrobić wymaz jak pęknie kolejny pęcherzyk bo robi jej się kolejny na dłoni i zawieść szybko do laboratorium ) dał maść do smarowania zmian i powiedział że powinno zejść w tydzień, no to teraz trzymajcie kciuki żeby tak się stało
jak wyhodujemy jakąś bakterię to przynajmniej będzie wiadomo na co leczyć a tak to będziemy szukać dalej aż znajdziemy

musicie mi wybaczyć że nie nadrabiam co naskrobałyście

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 11:52   #4686
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
tak, ale to nie jest ten krztusiec co dawniej, to sa zmutowane wersje, zreszta ta szczepionka na krztusiec, która jest teraz w tych płatnych to jest tez nowa wersja, ta którą dają bezpłatnie to jest stara wersja i ona jest nieskuteczna w tej chwili, sami lekarze tak mówią,

całe szczęście mamy wybór czy zaczepić dziecko czy nie

mój lekarz mi nic takiego nie mówił,
a ja nie czuję się na siłach (nie mam takiej wiedzy medycznej) żeby sama prowadzić medycznie moje dziecko, sama je leczyć
dlatego wybrałam pediatrę, któremu ufam
Stary 2011-06-27, 11:54   #4687
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
hej kochane my już po konsultacji, lekarz na szczęście wykluczył od razu pęcherzyce, zbadał i pooglądał Nadię i powiedział że najprawdopodobniej jest to spowodowane silną alergią lub bakteriami ( dał specjalną szpatułkę żeby zrobić wymaz jak pęknie kolejny pęcherzyk bo robi jej się kolejny na dłoni i zawieść szybko do laboratorium ) dał maść do smarowania zmian i powiedział że powinno zejść w tydzień, no to teraz trzymajcie kciuki żeby tak się stało
jak wyhodujemy jakąś bakterię to przynajmniej będzie wiadomo na co leczyć a tak to będziemy szukać dalej aż znajdziemy

strasznie się ciesze
widzisz, tamta pediatra tak rzuciła diagnoza bez sensu
trzymam za Nadunię
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-27, 11:55   #4688
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:

super, że taka jest diagnoza

już sobie wyobrażam jak się czułaś przez te dni,
ściskam mocno
Stary 2011-06-27, 11:56   #4689
Montii
Zakorzenienie

wanilka super!

ja jadę na shopping do Gliwic

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 11:59   #4690
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
wanilka super!

do mojego rodzinnego miasta;p

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 12:10   #4691
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
hej kochane my już po konsultacji

o jak super ze to nie ta wstretna choroba

Cytat:
Napisane przez Margo1988 Pokaż wiadomość
My wybraliśmy fotelik z Fisher Prica lub z Chicco, właśnie się zastanawiamy bo ceny się dużo różnią. I my w tej kategorii0-18 kg wybieraliśmy, po chrzcinach w sierpniu chcemy kupić. Ale rzeczywiście ceny są kosmiczne Czapka super

Moja siostra leciała z córką jak miała mała 3 miesiące i spała w samolocie 3,5 h nawet się nie budziła. Oprócz tego do lotniska jechali samochodem 3 godziny i mała też spała.
ja dzis ogladalam foteliki 9-18kg britaxa i maxi cosi i za 80-90 funtow mozna kupic super fotelik bo sa w promocji,ale jeszcze kupe czasu do 9 kg;p

ja lece sama z mala samolotem jak mala bedzie miala 3 miechy i tydzien
mam ogromnego stracha
Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
No to wrzucam, korzystając z tego, że mały pod karuzelą leży
Sorry za źle poucinane zdjęcia
jaki cudny przystojniak, jaki usmiech ooooh
Cytat:
mała waży aktualnie 5780, w 10 dni przybyło Jej 160 gram....to nie za mało???jak wasze maluchy teraz przybierają???
teraz juz chyba bedą mniej przybierac?
.
moja jakies 3 tygodnie temu w 9 dni przybrala 160g i to nie jest za malo jest ok

my zrobilysmy sobie piknik w parku , topie sie normalnie, juz sie boje temperatur po przeprowadzce... ktora juz za 13 dni ....AAAAAAAAAAAA
ale domy sa specjalnie zbudowane zeby trzymac chlod
ogladalam baseniki dla dzieci, ale niekupilam bo kumpela cos mowila ze kupi malej

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-06-28 o 11:36

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-27, 12:15   #4692
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Najlepiej będzie, jak zaczniemy wprowadzać papki
ooo już się doczekać nie mogę tego

Cytat:
o matko!!!

Cytat:
my juz po szczepieniu.
jeszcze nigdy moje dziecko tak nie płakało. z przychodni niosłam Ją na ręku i pchałam wózek, bo nie dała sie włożyc. w domu płakała jeszcze godzine i własnie mi zasnęła!!!
a ja płakałam juz z Nią bo niemogłam sobie poradzić :/

rozmawiam na temat ulewania to lekarka powiedziała, że skoro przybiera na wadze, to mam sie nie martwic-tak kurde jasne, wez sie nie martw!!jak to jest po każdym jedzeniu. jestem wściekła

eirene, chyba pojedziemy, tylko nie wiem gdzie.
szukam lokum i takie walą ceny ze szczena mi opada!!!
a jak cena przystepna to brak miejsc......

a Wy gdzie jedziecie ????.
biedna Lenka
no widzisz a moja od razu jak powiedziałam o ulewaniu to dała to mleko z mączką z ziaren chleba świętojańskiego... i problemy się skończyły... fakt mój tak nie przybrał na wadze przez to lekarka była niezadowolona. no ale co zjadł to wyrzygał dosłownie aż się bałam to był standard... a teraz jak ręką odjął...

Cytat:
hej kochane my już po konsultacji, lekarz na szczęście wykluczył od razu pęcherzyce
no i super że to nie pęcherzyca tyle strachu...

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 12:29   #4693
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:

super, że to nie pęcherzyca!!!!
dzisiejsze szcepienie ewidentnie nie podeszło Lence :/
przed chwilą znowu był napad płaczu 30 min :/

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
moja na szczepieniu ważyła 5800,
przybrała 800g w około 30 dni

o ranyyy
ludzie są nie poważni

ja jadę we wrześniu
masakra jakie ceny walą!!!
dzis bede szukać dalej....
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 12:44   #4694
Margo1988
Raczkowanie

Cytat:

Ciesze się strasznie

Tajka śliczna mała
Margo1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 12:49   #4695
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
ooo już się doczekać nie mogę tego

o matko!!!

biedna Lenka
no widzisz a moja od razu jak powiedziałam o ulewaniu to dała to mleko z mączką z ziaren chleba świętojańskiego... i problemy się skończyły... fakt mój tak nie przybrał na wadze przez to lekarka była niezadowolona. no ale co zjadł to wyrzygał dosłownie aż się bałam to był standard... a teraz jak ręką odjął...

no i super że to nie pęcherzyca tyle strachu...
ja tez, to będzie brudna zabawa. ciekawa jestem, jak mała zareaguje na nowe smaki, bo soczki bardzo entuzjastycznie powitała

Tajka- śliczna Lenka i jakie ładne ubranko ma.
Współczuję ci tej przeprowadzki, dla mnie to był hardcore, gdy przenosiliśmy się z jednej dzielnicy do drugiej, a ty z Anglii do Hiszpanii
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-27, 13:03   #4696
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez, to będzie brudna zabawa. ciekawa jestem, jak mała zareaguje na nowe smaki, bo soczki bardzo entuzjastycznie powitała

Tajka- śliczna Lenka i jakie ładne ubranko ma.
Współczuję ci tej przeprowadzki, dla mnie to był hardcore, gdy przenosiliśmy się z jednej dzielnicy do drugiej, a ty z Anglii do Hiszpanii
Najlepsze to ze TZ bedzie jechal vanem z uK do ES masakra;p a ja sama;p
Moja sis sie ostatnio poplakala, ze tak daleko bedziemy. Gadala, ze robila prawko zeby byc czesciej u mnie i Lenki... bedzie miala za to fajne wakacje;p.
W ogole wczoraj na lekcji prawka ktos wjechal w moja siostre. Ona stala na swiatlach czy cos a koles nie zauwazyl Lki;/

Stary 2011-06-27, 13:11   #4697
traicionera
Zakorzenienie

Będziecie leciały samolotem? Oby tylko Lenka była grzeczna
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-27, 13:22   #4698
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Będziecie leciały samolotem? Oby tylko Lenka była grzeczna
nom... boje sie;p

Stary 2011-06-27, 14:03   #4699
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
ja lece sama z mala samolotem jak mala bedzie miala 3 miechy i tydzien
mam ogromnego stracha

ale domy sa specjalnie zbudowane zeby trzymac chlod
ogladalam baseniki dla dzieci, ale niekupilam bo kumpela cos mowila ze kupi malej
fajny ten basenik,
za rok to rozwinę wyobraźnie,
jeśli chodzi o zabawki ogrodowe

mała pewnie przespi drogę

kurcze ... dacie rade wszystko tym vanem zabrać ze sobą

Cytat:

masakra jakie ceny walą!!!
dzis bede szukać dalej....
mnie czasami powalają ceny wrześniowe a co dopiero w sezonie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-27, 14:12   #4700
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
fajny ten basenik,
za rok to rozwinę wyobraźnie,
jeśli chodzi o zabawki ogrodowe

mała pewnie przespi drogę

kurcze ... dacie rade wszystko tym vanem zabrać ze sobą
Damy rade, jakos duzo mebli nie mamy bo wynajmujemy umeblowane mieszkanie. Kilka polek, komoda, lozko, pare malych szafek i tyle. Proble z rowerami, snowboardami, rzeczami do wspinaczki(liny itd, duzo tego;p), rzeczami na kampingi i oczywiscie Leny rozne pierrrdolki
Jak czegos nie wcisniemy to zostawimy;p
Van ma 6 i pol metra wiec powinno byc ok, ostatnio sie przeprowadzalismy podobnym i nie byl caly pelny;p tylko teraz mamy troszke wiecej rzeczy
Mam nadzieje, ze przespi ale caly czas u mnie na rekach przewalone. biore tylko nosidelko.

Stary 2011-06-27, 15:01   #4701
diatoma
Zadomowienie

ojej my na szczescie już po szczepieniu ..ufff

jestem świnia troche ale poprosilam tesciowa, bo byla akurat w pracy i ona trzymala malego do szczepienia a ja w tym czasie poszlam sobie do apteki, bo nie chcialam tego widziec mial rote,pneumo i 6w1.
ale sie pruł, az siny sie zrobil na buzi.
odkleilam mu pępuszek, dr go objejrzala i mimo tego darcia przepuklina nie wyszla takze jestem szczesliwa ze chociaz to sie schowało
aha i dr go posadzila całkiem i powiedziala ze Tymo dobrze trzyma głowe, tylko wynika ze jest leniwy! polozyla go tez na brzuszku ale sie rozwrzeszczal, szok, prawie tak mocno jak na szczepieniu, az sie pielegniarkiu pytaly co mu jest
teraz biedactwo lezy z gołą pupą w nagrode za to cierpienie i sika na podklad i oblał juz 4 pieluszki
no i najwazniejsze, Tymek w dniu dzisiejszym ważył 7700!!! i mierzył 67cm
super bo wynika z tego ze w 2 tyg przytyl 300g, a byl wazony w 20 minut po zjedzeniu calej butli, noi w pampku go wazyly. takze pewnie wazny nawet troszke mniej
(tesciowa powiedziala ze zaplaci polowe za szczepionki sie ucieszylam jak dziecko, na tamto szczepienie dali nam moi rodzice , takze bilans niezly wychodzi)

Montii Tymek mimo ze ssie smoka, to ssie i paluchy, znajoma psycholog mowila ze so ssanie swoich palcy jest potrzebne w rozwoju sensomotorycznym, nawet T.Hogg o tym ppisala

Eirene wiesz ale Tymek z dnia na dzien jak minely te 3 miesiace przestal jesc ten posilek, wiec zawsze jest nadzieja

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 15:09   #4702
tajka88
Zakorzenienie

Diatoma
super ze Tymek jaks duzo nie przytyl. Dlugi juz jest ten Twoj slodziak
Ja na 2gie szczepienie biore Tzta;p

Stary 2011-06-27, 15:17   #4703
diatoma
Zadomowienie

Tajka ja też miałąm iść z tż, bo wyznaczone mielismy na czwartek, ale nadają w upały, a wiem ze mojej przychodni nie szczepia dzieci jak jest gorąco. dlatego dziś poszłąm niespodziewanie, i tż nie mogl dotrzec. ale dobrze wyszlo. no naprawde sie ciessze, wychodzi nam wzrost na 90-95 centyl, waga na 95centylu i obwod główki na 95 centylu, czyli duzy chlopak jednym słowem
ale super wyglada twoja niunia a Ty jaka szczuplutka!!!

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 15:21   #4704
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Tajka ja też miałąm iść z tż, bo wyznaczone mielismy na czwartek, ale nadają w upały, a wiem ze mojej przychodni nie szczepia dzieci jak jest gorąco. dlatego dziś poszłąm niespodziewanie, i tż nie mogl dotrzec. ale dobrze wyszlo. no naprawde sie ciessze, wychodzi nam wzrost na 90-95 centyl, waga na 95centylu i obwod główki na 95 centylu, czyli duzy chlopak jednym słowem
ale super wyglada twoja niunia a Ty jaka szczuplutka!!!
Szczuplutka hehehehehhehehe:h ahaha: to zdjecie z basenem z neta hehe to niestety nie ja heheheh mnie jest o polowe wiecej...albo o 3/4;p

Czyli jest proporcjonalny super bedzie mial kto cie bronic za kilka lat;p
Moj Tz pracuje jeszcze tylko 3 dni i bezrobotny;p wiec niech troche zobaczy jak to jest u lekarzy;p a szczepienie mamy 5 lipca. 10 lecimy do Hiszpanii mam nadzieje, ze mala przejdzie szczepienie bezobjawowo.

Kurcze musze znalezc i kupic stopperki do uszu dla niemowlat... do samolotu

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-06-27 o 15:23
Stary 2011-06-27, 15:36   #4705
Mirabilka
Zakorzenienie

Montii - byłaś może w h&m zobaczyc czy się zaczeła II tura?

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 16:03   #4706
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
kurcze nie wiem jak wyeliminować to cmokanie, oszaleć można, rączki mu zwiąże ihih a tak na poważnie to niech cmoka co chce tylko żeby mi kciuka nie ssał...
mój też tak cmoka i ssie wszystko co popadnie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
No to wrzucam, korzystając z tego, że mały pod karuzelą leży
Sorry za źle poucinane zdjęcia
super Leoś wyglada

Cytat:
hej kochane my już po konsultacji, lekarz na szczęście wykluczył od razu pęcherzyce,
super ze sie diagnoza nie potwierdzila

Cytat:
piękne wymiary Tymo to po prostu duzy chłopak

dziewczyny mam pytanie:
czy któraś z Was lub np Wasz mąż jest może prawnikiem???? potrzebuje porady wiec prosze o kontakt na pw
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 16:10   #4707
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
ojej my na szczescie już po szczepieniu ..ufff

jestem świnia troche ale poprosilam tesciowa, bo byla akurat w pracy i ona trzymala malego do szczepienia a ja w tym czasie poszlam sobie do apteki, bo nie chcialam tego widziec mial rote,pneumo i 6w1.
ale sie pruł, az siny sie zrobil na buzi.
odkleilam mu pępuszek, dr go objejrzala i mimo tego darcia przepuklina nie wyszla takze jestem szczesliwa ze chociaz to sie schowało
aha i dr go posadzila całkiem i powiedziala ze Tymo dobrze trzyma głowe, tylko wynika ze jest leniwy! polozyla go tez na brzuszku ale sie rozwrzeszczal, szok, prawie tak mocno jak na szczepieniu, az sie pielegniarkiu pytaly co mu jest
teraz biedactwo lezy z gołą pupą w nagrode za to cierpienie i sika na podklad i oblał juz 4 pieluszki
super bo wynika z tego ze w 2 tyg przytyl 300g, a byl wazony w 20 minut po zjedzeniu calej butli, noi w pampku go wazyly. takze pewnie wazny nawet troszke mniej
(tesciowa powiedziala ze zaplaci polowe za szczepionki sie ucieszylam jak dziecko, na tamto szczepienie dali nam moi rodzice , takze bilans niezly wychodzi)

Montii Tymek mimo ze ssie smoka, to ssie i paluchy, znajoma psycholog mowila ze so ssanie swoich palcy jest potrzebne w rozwoju sensomotorycznym, nawet T.Hogg o tym ppisala

Eirene wiesz ale Tymek z dnia na dzien jak minely te 3 miesiace przestal jesc ten posilek, wiec zawsze jest nadzieja

To widzę, ze wizyta owocna, Tymo nie przybrał za dużo, ale ogólnie chlop z niego będzie na schwał

U mnie właśnie był tata, Nadia dosłownie oszalała na jego punkcie, śmiała się jak nigdy wcześniej, aż się pluła z tej radości
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-27, 16:12   #4708
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Hej
Witam się mtylko i idę nadrabiać 7 stron jestem z małym do jutra u rodziców i jakoś nie mam tu czasu neta.

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 16:17   #4709
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
wanilka super!

OMG montii na zakupach
Stary 2011-06-27, 16:20   #4710
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
nom... boje sie;p
nie ma sie czego bac
wystarczy podawac picie przy starcie i ladowaniu i bedzie ok.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości