|
|
#2311 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozstanie z facetem, część XIX
Szkoda gadać. Z matką się pożarłam, z ojcem się ponad miesiąc nie odzywam. Nie mam nawet z kim pogadać bo wszyscy paplą o mnie i moim ex :/ I już mam dość. Znajomi odstawieni- okazało się że jednak muszę odstawić większą ilość :/ Normalnie wszystko DO DUPY :/
Popełniam błędy, tracę kontrolę i czasem jestem trudna do zniesienia. Ale jeśli nie potrafisz znieść mnie, kiedy jestem najgorsza, to CHOLERNIE pewne, że nie zasługujesz na mnie kiedy jestem najlepsza." MM. |
|
|
|
#2312 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Abyś któregoś pięknego dnia wpadła na to forum i napisała, że... jesteś zakochana... że jest ktoś inny, ktoś, kto kocha Cię taką, jaką jesteś i nie jest Twoim lekarstwem na niską samoocenę! TEGO CI ŻYCZĘ!!! ![]() Cytat:
nie wiem, jakie to plotki, ale mam nadzieję, że nie bierzesz je sobie do serducha! mam nadzieję, że to chwilowy spadek formy i chwilowy "nawał" problemów.. ściskam!
|
|
#2313 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do znajomych, jestem takiego zdania, że lepiej mieć garstkę lecz zaufanych. Mam przyjaciela od urodzenia, znamy się na wylot. I nawet do cholernego szpitala potrafi do mnie przyjechać na godzinę z Krk. I za to go cenię. Zawsze powie mi prosto w oczy co myśli. A nie obgaduje dupę za plecami. |
|
|
|
|
#2314 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To właśnie chyba jeden z gorszych etapów. Najlepsze jest to, że wszystko mam pokasowane. Mam sporo znajomych i tak sobie zajmowałam czas imprezami, że zawaliłam sesję. I zamiast się zabrać za naukę mam nowy powód do rozpaczy lalala![]() Cytat:
![]() Dlaczego pisze? He-he. Bo: "nie może sie pogodzic z rozstaniem", "bo jestem świetnym rozmówcą". Było kilka intensywnych bombardowań mailami, telefonami, sądzę, że gdybym wtedy zgodziła się na spotkanie - to byśmy wrócili do siebie. Dziś napisał mi, że zupełnie do siebie nie pasujemy i nasz kontakt bedzie koleżeński, gdy minie jeszcze dużo czasu. Znając życie, nie wyjdzie mu z kimś, długo bedzie sam i znów mu się nagle odmieni.
|
||
|
|
|
#2315 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochana...Będzie dobrze
|
|
#2316 | |||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Nawet po rozstaniu jest dla mnie czuły, otrzymuję od niego o wiele więcej uczucia niż od Słodziaka, świetnie się rozumiemy, ale co z tego?!?! Nie chce być ze mną w związku i nie odwidzi mu się. Musisz to wreszcie zrozumieć. Im dłużej utrzymujesz z nim relację na aktualnym poziomie, tym bardziej utwierdzasz go w przekonaniu, że dobrze zrobił, nie będąc z Tobą oficjalnie w związku. Ma wszystko, może sobie na wszystko pozwolić i to bez żadnych zobowiązań. Jak znajdzie sobie inną, to też będziesz sobie wmawiać, że do Ciebie coś czuje, tylko się pogubił? Załamiesz się wtedy. A to, co aktualnie się dzieje między Wami, nie jest żadnym argumentem za tym, że on coś do Ciebie czuje i że znów będziecie razem. Wręcz przeciwnie.Nie rozumiem, w jaki sposób kontynuujesz terapię, przecież normalny terapeuta by się za głowę złapał wiedząc, co robisz. Cytat:
![]() Uświadom mu, jak przykro Ci się zrobiło i dlaczego. Czepił się czegoś bardzo niestosownego i delikatnego. Cytat:
Nie dajesz sobie szansy spotkania kogoś lepszego. Nowy partner będzie przede wszystkim inny. Nie stawiaj wymagań typu wysoki i podróżujący do Nepalu. Poznawaj nowych ludzi i polegaj na uczuciach, nie porównuj wszystkich do eksa. Wspólne zainteresowania nie wystarczą do stworzenia związku, bo partner jest nie tylko przyjacielem, ale też przedstawicielem płci przeciwnej, wobec którego posiada się pewne związane z płcią oczekiwania. Byłaś jego dobrą kumpelą, świetnie spędzało mu się z Tobą czas. Ale to nie wystarczy. Każdy powód do zerwania jest dobry, jeśli uczucie wygasło.
|
|
|
#2317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wlasnie , moim zdaniem powinnas zerwac z nim jakikolwiek kontakt, nie odp, bo to tylko niepotrzebnie Ci zawraca glowe, mysle, ze jabys nie miala z nim w ogole kontaktu to juz dawno bylabys wyleczona ![]() I zgadzam sie , ze najgorsze w nich jest to niezdecydowanie, gdy ja od miesiaca slyszalam, ze on nie wie, nie wie i nie wie
|
|
#2318 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
|
|
|
#2319 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tymczasem mija czas i okazuje się, że owszem, są jeszcze tacy faceci . Poza tym może dla Ciebie zabrzmi to śmiesznie, ale od czasu rozstania dwa razy byłam na wyjeździe z eksem i ze znajomymi i planujemy trzeci. Było całkiem sympatycznie - serio! Acha, z perspektywy czasu mogę Ci powiedzieć, że to, co powiedział Twój eks wcale nie jest takie śmieszne. My też, pomimo wspólnych zainteresowań, wcale do siebie nie pasujemy. Mamy zupełnie inny pomysł na życie i zupełnie inne cele. Trzymaj się i głowa do góry, będzie lepiej! |
|
|
|
|
#2320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jezeli chce sie bardzo wierzyc w to, ze tak jest to kazdy powod zerwania mozna byloby sobie wytlumaczyc im dluzej tu jestem tym bardziej sie przekonuje o tym ,ze gdyby kochal bylby ze mna teraz (na moim przykladzie) dlatego zaczynam chyba patrzec na to trzezwo
|
|
#2321 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Padło za wiele słów ale tego niestety nie da się już cofnąć...
|
|
#2322 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Ot taki terapeutyczny standard, znam kilku terapeutów, którzy mają absolutny bajzel w życiu prywatnym, a zawodowo są świetni. Chociaż dla mnie tacy ludzie zawsze byli mało wiarygodni![]() Ja w sumie przeszłam już terapię i podchodzę do pewnych spraw z większym dystansem niż kiedyś, a wiadomo że dodatkowo szkoląc się przyszli psychoterapeuci przechodzą kolejne etapy własnej terapii ![]() Też poszłam w innym kierunku i właściwie nie żałuję. Ale wydaje mi się, że praca terapeuty dawałaby mi więcej spełnienia. Choć na pewno jest też wypalająca. Przemyślę to jeszcze, póki co poszukam pracy w wyuczonym zawodzie i podoukładam swoje życie ![]() Cytat:
. Jednak czas wakacji może być świetną okazją do odpoczęcia i wyleczenia się z niego, nie uważasz? Rzecz jasna przy całkowitym zerwaniu kontaktu.Cytat:
, a jak się wali to wszystko na raz...trzymaj się, w końcu los się odwróciCytat:
. Mój związek był wysoce burzliwy i wysoce uzależniający. Teraz musze nauczyć się żyć bez tej adrenaliny, ew dostarczać jej sobie w inny sposób. Chyba naprawde poszukam sobie jakiegoś sportu ekstremalnego![]() Cytat:
W sumie też racja. Im bardziej beznadziejny, tym większą determinację się ma, żeby zapomnieć, czyż nie? ![]() Czy ja wiem? Ja tego właściwie nigdy nie usłyszałam...za to wspomnienie tego jak beznadziejnie i gówniarsko się zachował zawsze orzeźwia mnie w momentach "a może jeszcze jednak?". Ufff dobrze, że sobie o tym przypomniałam...
|
|
|
#2323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2324 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Słów nie cofniesz, ale możesz wyjaśnić i zrozumieć drugą osobę. Ja jego nie ogarniam.
|
|
|
#2325 |
|
Zakorzenienie
|
ja wiem, ze gdyby mi powiedzial ,ze mnie nie kocha to dalalbym sobie spokoj, powtarzalabym sobie to codziennie i nie mialabym juz zadnych nadziei. Ale zgadzam sie z tym , ze im bardziej beznadziejne jego zachowanie przy zerwaniu tym wieksza determinacja zeby sie pozbierac. To prawda.
|
#2326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak wiem... on mnie nie kocha, mam dać mu żyć, bo on do mnie nie wróci. A gdzie ja jestem w tym wszystkim? Ja i moje uczucia się nie liczą? Ja go kocham i się nie odkocham. I mówcie sobie "każda z nas tak mówiła". Guzik prawda, byłam w innym związku nie będąc z nim. Moje uczucie do niego przetrwało 6 lat, kiedy był z inną i jak znam życie conajmniej kolejne tyle przetrwa. Naprawdę mam się poddać w walce o to co było między nami? Naprawdę nie mam prawa starać się naprawić tego co sama schrzaniłam? Przecież on mnie nie zostawił ze zwykłego "widzimisie". Nie odkochał się ot tak z niewiadomo jakiego powodu. Nie kontynuuję terapii. Chcę na nią wrócić, ale boję się po wszystkich wydarzeniach z ostatnich tygodni mojego życia. Poza tym mój psycholog od dawna nie jest już na czasie z tym co się ze mną dzieje. Do tego kwestia pracy, dojazdów i pieniędzy jest wciąż na tym samym poziomie. Moja pani psychiatra twierdzi, że jest sens walki o to co było, tylko on musi zrozumieć z czego wynikało to wszystko, co się w naszym związku działo. Tyle, że problem polega na tym, że on to wytłumaczenie odrzuca. Twierdzi, że ja taka jestem i nie ma co tłumaczyć tego chorobą. Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2011-06-27 o 13:14 |
|
|
|
|
#2327 |
|
po drugiej stronie szafy
|
A co tu ogarniać? Zachowuje się jak normalny człowiek, któremu jest głupio i który nie wie co z tym zrobić - omija temat. W sumie ma rację moim zdaniem, bo ciągłe grzebanie w temacie nie prowadzi do niczego dobrego - dobrze o tym wszystkie wiemy...
|
|
#2328 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Elve ma rację...nie będę grzebać i się doszukiwać..Jeśli on doszedł do wniosku,że nie było tematu to tak zostanie...Nie widzę sensu wykopywania tego...Boję się tylko nadal jego reakcji na moją królewnę
Edytowane przez juniorka89 Czas edycji: 2011-06-27 o 13:24 |
|
|
|
|
#2329 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Powiem Ci, że ja w sumie chyba bym wolała taką reakcję jak jego niż od razu "oj tam, luz, nie ma sprawy". Wiesz, w jego słowach o ogromie doświadczeń jak na Twój wiek jest sporo prawdy...i nie ma co tu kryć. Jak byłam w Twoim wieku to mało która ze znanych mi dziewczyn miała takie doświadczenia jak Ty czy ja, mało która to ogarniała...teraz jest trochę inaczej, wiadomo, dziewczyny wcześniej biorą się za seks, to i granica wiekowa dla ciąż, gwałtów i innych ekscesów się przesunęła...jeśli gość ma trochę staroświeckie podejście do sprawy, to się nie dziwię. No kurde, ja go rozumiem. Poczekajmy... Edit: a królewny (o chrześniaczkę Ci chodzi?) bym mu na razie nie przedstawiała.
Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2011-06-27 o 13:38 |
|
|
|
|
#2330 | ||||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To jest chore uczucie i jak chcesz, to je pielęgnuj. Tylko sobie kłopoty z tego powodu robisz. Tak, każda z nas mówiła, że nie pokocha innego, wiele z nas było z innymi, ale myślało o eksach. Normalny umysł wreszcie się z tego wyplątuje. Twój umysł jest chory, musisz się z tego uczucia leczyć. Cytat:
|
|
|
#2331 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I wiecie co? Poznałam kogoś.. i po raz pierwszy nie robię nic na siłę, nie spieszę się, nie analizuję i nie czekam z niecierpliwością czy to już teraz, czy coś będzie Edytowane przez alka132 Czas edycji: 2011-06-27 o 13:53 |
|
|
|
|
#2332 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- o
|
|
|
#2333 |
|
Zadomowienie
|
Byłam wczoraj na koncercie w moim mieście i było baaaardzo fajnie.
Ex oczywiście dzownił pisał, nasza wspólna koleżanka tez pisała mi nawet żebym sie do niego odezwała. Mieszają mi w głowie poprostu. Ja sie dobrze trzymam. jestem nawet szczęścliwa musze to przyznać. Chociaż ona napisała mi że zacznę za nim tęsknic. Dziewczyny dlaczego mi go w ogole nie brakuje ?
|
#2334 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Nie brakuje Ci go, bo dociera do Ciebie, że to nie miało sensu. "Po pierwsze nie szkodzić sobie... " Cytat:
|
|
|
#2335 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja go rozumiem,serio...Tylko nie wiem skąd postrzeganie mnie przez pryzmat jego przejść z eks... Wiem,że warto i zdaję sobie sprawę z tego,że każdy ma jakieś ciemne strony swojej przeszłości...Wiem jednak,że ja jego odcinam całkowicie od tego co było kiedyś więc startował z czystą kartą...Po jego reakcji boję się,że są jeszcze jakieś "schizmy" o których ja nie wiem i za którymś razem on znowu dziwnie zareaguje na jakieś moje przeżycie... To nie moja wina,że mam taką a nie inną przeszłość ale zaczęłam od nowa .Niestety nie cofnę już tego co było...I mimo wszystko cieszę się,ze przeżyłam niektóre sytuacje bo wiele mnie nauczyły...
|
|
#2336 |
|
Rozeznanie
|
Moze to nie dopowiedz, ale mi mojego eksa tez nie brakuje.
Bardziej brakowało mi go gdy byliśmy razem, a on nie miał czasu. Dzwonil, no ale za tymi telefonami tez nie tęsknie. JUŻ. Bo co mi po tych telefonach, to tylko słowa. Jakze się cieszę, że to wreszcie zrozumiałam... p.s Czy jakieś dziewczyny z wątku mają za sobą chec powrotu ze strony eksa? jesli tak po jakimś czasie? Nie, żebym na coś liczyła, ale ciekawi mnie to. |
|
|
|
#2337 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nigdy więcej poniżania się...Odgrzewane kotlety nie smakują tak dobrze ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
![]() cieszymy się razem z Tobą
|
|
#2338 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój niby chciał spróbować po 5 miesiącach. Nie udało się. Teraz jest na etapie wyżywania się na mnie, wyzywania i hmmmm wyrzucania całej swej złości na moją osobę
|
|
|
|
|
#2339 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny, przede mną kolejna próba
rodzice jadą na wakacje, co prawda to tylko tydzień, ale chyba trochę się tego boję. zawsze kiedy wyjazdzali cieszyliśmy się z eksem, że bedziemy mogli byc sami. zawsze wtedy mieszkalismy razem i było super, nikt nie siedzial nam na głowie moglismy robic to co chcieliśmy i kiedy chcieliśmy. a teraz boję się samotnosci, boje sie ze wszystko sie rozwali. mam paru znajomych i napewno wpadną do mnie, ale to nie to samo. cholera, wkurza mnie to ze o tym myslę!!! sądziłam, że po tak długim czasie zapomnę o wszystkim, a tym czasem od miesiaca stoje w miejscu. wczesniej widziałam poprawe swojego stanu, myslałąm ze jestem na dobrej drodze a teraz tkwie martwym punkcie juz sama nie wiem co mam robic, i to irytuje mnie jeszcze bardziej. jestem zla sama na siebie
|
|
|
|
#2340 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A on...No cóż...Namawia mnie po raz kolejny na przyjazd do niego...
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:29.

Do tego mam ostatnio ostre spięcia z matką i życie zaczyna mi się totalnie kopać :/
To właśnie chyba jeden z gorszych etapów. Najlepsze jest to, że wszystko mam pokasowane. Mam sporo znajomych i tak sobie zajmowałam czas imprezami, że zawaliłam sesję. I zamiast się zabrać za naukę mam nowy powód do rozpaczy lalala

Kochana...Będzie dobrze 

. Jednak czas wakacji może być świetną okazją do odpoczęcia i wyleczenia się z niego, nie uważasz? Rzecz jasna przy całkowitym zerwaniu kontaktu.
nigdy więcej poniżania się...