|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2851 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Karenina a to pod pieprzykiem długo masz? Nie jest to jakiś syfol akurat tam? Jak niepokoji Cie to i wygląda podejrzanie to lepiej iśc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2852 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Witam i ja póki mam chwile spokoju bo Wiki spi. Osatnio z tżtem stwierdziliśmy że jedziemy na wczasy i stwierdziliśmy że jedziemy do zakopanego. Nocleg mamy zaklepany a teraz nam znajomi mówią że w zakopanym jest pełnoooooooooooo ludzi
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Idę dom ogarniać i obiad gotować bo mi się Wiktor obudzi i znowu będziemy bez obiadu ![]() Kamila ja raz miałam syfka akurat w miejscu gdzie pieprzyk. Ale to było widać, a jak Cię coś niepokoi to lepiej idź do lekarza. Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2011-06-27 o 12:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2853 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
2-3 tygodnie jest zgrubienie a od dwoch dni zrobilo sie czerwone... ![]() Cytat:
![]() Poczekam jeszcze raczej... ![]() Mialam napisac wiecej wczesniej, ale musialam pomalowac pazurki ![]() ![]() ![]() No wiec u nas bunt dwulatka kwitnie az milo ![]() ![]() Przy czym André jest bardzo "pokazowy" w swojej rozpaczy kiedy cos idzie nie po jego mysli - najpierw robi podkowke - taka kontrolna, zeby wybadac czy moze sie uda czy trzeba dzialac dalej ![]() ![]() Przewaznie teraz juz udaje mi sie przerwac ta serie na etapie podkowki a nawet jeczenia prostym pytaniem "André, dlaczego placzesz?" zadanym takim dosc mocnym glosem...wtedy maly jakby sie "ocknal" i zapomina, ze cos bylo nie tak, albo nawet sie usmiecha od ucha do ucha ![]() Widac ewidentnie, ze ma klopoty z poradzeniem sobie z emocjami... ![]() A jak to u was wyglada? Poza tym nauczyl sie pokazywac mamusi czego chce - bierze do reki moj palec i ciegnie mnie tam, gdzie chce, zebym poszla i pokazuje, co by chcial... ![]()
![]() |
#2854 |
Zakorzenienie
|
Karenina u nas też tak mniej więcej objawia się bunt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2855 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja bym temu wykładowcy nogi z .... pourywała, za taki numer ![]() A Olcia, no coż, teraz moze o tym nie wie jeszcze, ale będzie kiedyś szczęśliwa, ze ma siostrę. GRATULACJE DLA ANIULKI ![]() ![]() ![]() ![]() Czekamy na Ciebie ![]() Kto teraz? Zaharia? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale serio, jak myślisz otwieramy? Póki co, byłam dzisiaj u siebie w pracy - czekają na mnie. I mają nowe, interesujące zadania ![]() I wiecie co? Nawet na razie jestem do tego dobrze nastawiona ![]() Dla Stasia wybrany prywatny żlobek, zaczynamy w połowie września. U nas kosztuje 980/mies z wyżywieniem, to średnia cena bo są też za tyle bez wyżywienia lub w ogóle za 1300. Cytat:
A jak Mama? Odezwała się? U nas też kwitnie. Tzn najgorzej bylo po powrocie z urlopu, teraz troszkę go okiełznaliśmy, ale i tak JEST ![]() Staś na urlopie nauczył sie nowego odgłosu - pomieszanie ryku z jękiem coś jak ryczenie lwa. Pisalam Wam kiedyś że on głośno płacze, To ktoś mi odpisał że wszystkie dzieci płaczą głośno. No wiec to jest naprawdę głośno ![]() Wymuszacz jest teraz straszny. I jak coś tylko nie po jego myśli to włącza lwa... ![]() Karenina, u nas działa jedynie odwrocenie uwagi. Jak już jest podkówka i jedno słowo zostaje powiedziane za ostro to już bitwa przegrana... ![]()
![]() |
#2856 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Juz juz po pracy ![]() ![]() Kamilka spi a ja własnie zrobiłam pyszny sok z malin 10 słoików mi wyszło, musze sie jeszcze na malinki wybrac bo sok pyszny jest a mainki niedalekpo domku rosna ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 17.11.2009 19.06.2012 Aniołek[*] ![]() Edytowane przez pietrusia Czas edycji: 2011-06-27 o 13:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2857 |
Zakorzenienie
|
u nas do placzu jak coś idzie nie pojego myśli doszło żyganie na zawołanie!!! już mnie tym do furii doprowadza, na początku go żałowałąm bo myślałam że coś jest nie tak, ale teraz już wiem co...jego humorki :/
a Wojtuś dziś konsumował pierwszy raz poziomki i jagody (takie prosto z lasku), jagody wygrały ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Katek no o tej porze w Zakopcu to musicie się liczyć z kolejkami do wszytskiego, zawsze jest tak tłok latem
![]() |
#2858 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas nie jest jeszcze najgorzej i Sandre mozna szybko zajac czyms innym emocje jeszcze chyba do mnie nie dotarly, ale tz zaniemowil na wiesci ![]() W kazdym badz razie, jak wszystko pojdzie dobrze, to Wielkanoc przyszlego roku z pewnoscia bedziemy spedzac w domu (z okolo miesiecznym brzdacem ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2011-06-27 o 19:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2859 |
Zadomowienie
|
Wróciłyśmy ze spacerku
![]() ![]() ![]()
#2860 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2861 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2862 |
Rozeznanie
|
Gucia no to gratulacje!!!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2863 |
Zadomowienie
|
no on jest u nas 4 lata więc z Oli od początku
![]() ![]() ![]() Gucia ![]() ![]()
#2864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wooooow!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Do reszty odniose sie jutro, bo jestem na naszym babskim wieczorze dziewczynami a ze musialam sprawdzic w necie na jakiej ulicy jest klub, do ktorego chcemy isc to wpadlam tez tutaj... ![]() ![]()
![]() |
#2865 |
Zakorzenienie
|
Aniulka niebieskie gratulacje dla Was
![]() ![]() ![]() Gucia o jaaa ale super ![]() ![]() ![]() Zahario jeszcze z 2 tygodnie i juz możesz rodzic, czekamy teraz na Was ![]() Ela z ta zazdroscią tak jest, niestety ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2866 |
Zakorzenienie
|
Gucia cudowne wieści
![]() ![]() Marta zwierzak Olci super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2867 | |||
Rozeznanie
|
witajcie mamuski
![]() Cytat:
Cytat:
madzia - niczym sie nie faszeruje, dok powiedzial aby odstawic nospe i inne, maly jest ![]() Cytat:
![]() ![]() gucia- trala la la, ale sie ciesze, witaj w klubie ![]() kareninka - pedem do dermatologa, dwa tygodnie....jesli mial byc to jakis "syfek" juz by sie ukazal a ty mowisz, ze masz nadal czerwone i boli. biegiem do dok!!!!! u mnie dzien pod haslem "pranie, prasowanie, skladanie...." tych cudownych malenkich ubranek. wozek gotowy, kolyska, krzeselko samochodowe tez, komoda juz prawie zapelniona..... tylko ja nie spakowana ![]() miriam rozklada ubranka, ubiera swoja szmaciana "nyny", a sama kladzie sie w gondoli wozka, przykrywa i wola picie w butelce i tak odpoczywa z 20-30 min. och juz widze te zazdrosc ![]() dziewczyny mowice, ze zaczynamy kolejny etap "BUNT DWULATKOW" wow, to sie bedzie dzialo ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2868 | ||
Rozeznanie
|
Aniulka GRATULACJE!!! Niech się synuś zdrowo chowa!!!
![]() ![]() Ela cudne zdjęcia ![]() ![]() A co do zazdrości to była u nas moja siostra ze swoją 3-miesięczną córeczką i jak trzymałam ją na rękach to Kubuś nawet nie reagował. Bardzo ją polubił, ciągle coś jej pokazywał albo głaskał, pampersiki jej podawał i super to wyglądało ![]() Gucia super wiadomość! ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Resztę doczytam jutro, bo normalnie ledwo widzę.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2869 |
Zakorzenienie
|
Zaharia miałam sporo stresów także z domem, ojcem, matką i siostra i jeszcze z babcią się kłóciłam... doszły porządko świąteczne gdzie nie miał mi kto zbytnio pomóc... No i nad ranem po Wigilii obudziłam się w mokrym łóżku. W szpitalu oakząło się, że pękł gdzieś pęcherz płodowy- ale niewiele, bo te wody podciekały. Trzymali mnie kilka dni i 28mego się zaczeła akcja porodowa. Piotruś warzył 3220 g i mierzył 54 cm. Nie był mały, ale przez ten pęknięty pęcherz dostawła się jakaś infekcja i tydzień był pod kroplówką, pare dni w inkubatorze. Wcześniej urodzone dzieci mają też częściej żółtaczke- i tak u nas było...do tego to była ta przedłużająca się i doprowadziła do anemi. Oczywiście niedojrzały układ pokarmowy też dal o sobie z nać w postaci kolek, a potem od płaczu ciągłego pojawiły się przepukliny.
Aha i dzwonili do mnie z serwisu BD i doślą mi atrczki, które się najprawdopodobniej starły, bo poprzedni właściciel wózka go nie konserwował. Także posiadaczki BD apeluje do Waszych Tż żeby dokładnie rozkręcili i nasmarowali koła od czasu do czasu(również pod piastą jest jeden wkręt do wykręcenia i tam są te tarczki co mi się starły przez nie nasmarowanie). Mnie Tż nasmarowała je jak kupiliśmy, ale widać poprzedni właściciel tego nie robił... Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2011-06-28 o 11:59 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2870 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odebrala telefon... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oli slicznie wyglada ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bedzie dobrze ![]() Hej ![]() a co takie pustki, he? Mialam pokazac fotki André i jego nowej "wielbicielki" z przedszkola, ale jak nikogo nie ma to nie pokazuje... ![]()
![]() |
#2871 | ||
Zakorzenienie
|
A czemu tu dzisiaj tak kiepsko od rana?
Gucia ![]() ![]() ![]() ![]() Coś "to" się na naszym wątku rozprzestrzenia ![]() Olicious jak egzamin? Xpressja, co u Was? Ja też uważam Karenina, że lepiej podejść do dermatologa i mieć spokój.... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nikomu się nie chce odnosić do postów,wiec mi się już nie chce pisać ![]() Miłego dnia! ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- O ![]() Mi możesz pokazać zdjęcia ![]()
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2011-06-28 o 12:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2872 |
Zakorzenienie
|
Konspi ale jakbyście sprzedwali swój BD to możesz zawsze te wiedze przekazać- bo często są jaja przez niekonserwowanie kół przez właścicieli. Sama zawsze karze nasmarować, ale nie wiedziałam, że trzeba aż tak dogłębnie się nad tym spuszczać i samrować pod jakimiś tarczkami:P
Ale ciesze się bardzo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2873 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() czasami na szczęście tylko
![]() |
#2874 |
Zakorzenienie
|
śpioch
ślubowaliśmy - 20.09.2008 ![]() Wojtuś - ur. 06.12.2009 ![]() Ewunia - ur. 10.01.2013 ![]() Edytowane przez gochaa_p Czas edycji: 2011-07-29 o 20:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2875 |
Zakorzenienie
|
Gochaa cudny śpioch
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2876 | ||
Zakorzenienie
|
gdzies w okolicach polowy/konca marca ... chociaz jesli temu bedzie sie spieszylo tak jak Sandrze, to moze byc i poczatek kwietnia
![]() Cytat:
![]() A tak powaznie, to niech tam mlody jeszcze sobie troche w brzuszku posiedzi i jeszcze podrosnie ![]() Cytat:
![]() i ja prosze o fotki ![]() moze ty? ![]() ![]() A tak to dziekuje za gratki, za tydzien umowie sie na wizyte do gina. No i wlasciwie chcialam poczekac jeszcze pare dni, ale juz od tygodnia bylo mi tak dziwnie na zoladku, a od wczoraj zaczelo mnie tak porzadnie mdlic... niestrawnosc przeciez tak dlugo nie trwa ![]() ![]() I sprawdzily sie tez moje przewidywania/obserwacje, ze pomimo opoznienia poprzedniej @, kolejna owu byla wg rozkladu ![]() Wczoraj i dzis nie bylam tez w pracy, ale to dlatego, ze robilam kurs pierwszej pomocy (z firmy) w Czerwonym Krzyzu i poza standardowym "pompowaniem" kukly, analizy wielu sytuacji wypadkowych i w zyciu codziennym, prowadzacy mowil tez o upadkach dzieci, zeby zawsze leciec do lekarza... co znow obodzilo moj niepokoj o Sandre i dzis umowiona juz jestem na kontrole... niech lekarz powie, ze jest ok, to bede spokojna ![]() Nic, zmykam sie jeszcze troche polozyc, zanim pojade odebrac mloda ze zlobka ... do pozniej
![]() |
#2877 |
Zakorzenienie
|
wszystko się może zdarzyć
![]()
#2878 |
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() My na wsi u rodziców a pogoda do bani zimno i pada a zapowiadali takie upały ![]() Aniulka Gratulacje ![]() ![]() ![]() Gucia i gratuluje Wam ![]() karenina19 ja bym poszła ![]() Gocha ![]() ![]() Marta fajnego ma towarzysza ![]() U nas Kinie można czymś innym pocieszyć jak jej coś weźmiemy lub jak idzie w drógą stronę to troche pogrymasi a potem przechodzi, więc jest narazie ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2879 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Przelecialam co tam naskrobałyscie ale nie mam siły pisac ![]() ![]() ![]() Ostatni dzien w pracy zaliczonymozna spokojnie zaczynac wakacje ![]()
#2880 |
Zakorzenienie
|
wy tu o jakims deszczu gadacie a ja zdycham z goraca
![]() Bylam u lekarza z Sandra i czuje sie jak wyrodna matka, ze nie zabralam jej wczesniej ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- ale ci dobrze ![]() ja jestem ciekawa jak teraz przetrwam najblizsze tygodnie ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:34.