|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
hej
![]() Cały czas podczytuje, gratuluje Mamusiom ![]() Kajool ale mega szybki poród ![]() Tak mnie zastanawia,ze duzo z nas wymiotuje przy porodzie. Przeraza mnie to ![]() zaneta -Czy mogłabym zostac dopisana do listy byłoby mi bardzo miło? Bo raz mnie wywalono ![]() Cytat:
![]() Ja myslalam niedoplate w sensie,ze placisz za sasiadow. Bo u mnie tak walcza z kradzieza. Ja w domu jednorodzinnym mam zuzycie na poziomie 6 do 10 m na m-c. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3122 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Marina tak jak pisze Lemoorka "Woda o odpowiedniej temperaturze w termosie i specjalne pojemniczki z odmiezona iloscia mleka" bo na tym to juz sie nie znam nie robiłam małej mleka tylko byl cyc ale woda w termosie i pojemniczki + juz przygotowane butelki albo mieć ze 2-3 butelki już z wsypanym mlekiem tylko butelki suche w srodku a później tylko woda z termosu
|
![]() ![]() |
![]() |
#3123 |
Zakorzenienie
|
lemoorka to proszę podaj mi Twoje dane imię,ile masz lat, na kiedy masz tp i ewentulanie imie szkraba
|
![]() ![]() |
![]() |
#3124 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
my z mezem razem zuzywalismy do 30 m wody razem cieplej i zimnej na kwartal czasem mniej czasem wiecej i wychodzilo nam okolo 80-100 zl niedoplaty! teraz jak mieszkamy u babci jest inaczej bo tylko ona jest tu zameldowana wiec licza na jedna osobe a na przeciez 3 (niedlugo 4) wiec wychodzi doplata okolo 200-300 zl raz mialam sytuacje ze facet zle mi spisal te liczniki i pomylil sie o jakies 10m a to troche sporo ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem w trakcie nadrabiania. caly dzien latalam po ginach i lekarzach pierwszego kontaktu za głupim l4. lekarz nie chciala wypisac, a ginekologow albo nie bylo, albo limity sie skonczyly i obsluguja tylko swoje pacjentki. mój akurat na wakacjach wiec nie moglam nim sie posiłkowac... masakra! ale dopielam swego i w 4 przychodni juz dostalam l4, zbadali mi tętno dziecka i ulozenie wiec jest ok. Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-06-27 o 13:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3127 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja obronę wspominam bardzo miło ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3128 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3130 |
Zakorzenienie
|
kochaną moja wybacz mi, nie miałam na myśli pominięcie Cię tylko Zanka już pisała że czuje że mała niebawem wyjdzie a Zmalowana dopinguje małego liśćmi malin do wyjścia a u Ciebie do tej pory cisza więc akurat po Tobie to ją się porodu tak szybko bym nie spodziewala i myślę że możesz przenosić troszkę i ktoś Ci się może wepchnąć w kolejkę
![]()
![]() |
#3131 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3132 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedź w sprawie wody.
DaKaro trzymam kciuki za obronę! Zastanawiam się, czy nie sprzedać już detektora tętna płodu, czy dopiero po porodzie...
#3133 |
Zadomowienie
|
Zaraz mnie tu trafi
![]() ![]() ![]()
#3134 |
Zadomowienie
|
DaKaro
![]() ufff............ zjadlam obiadek bigosik z mlodej kapustki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3135 |
Wtajemniczenie
|
Juz zaciskam!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3136 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3137 |
Zakorzenienie
|
Madziulka ją w niedzielę dumałam nad tym samym, bo na mój Baby Sound mam jeszcze rok gwarancji prawie i miałam go na all wystawić ale na razie tato ma zapytać się w pracy bo jedną dziewczyna jest w ciąży z 2 miesiącu i może będzie chciała, jadę busem teraz do domu, jak dojadą do Mielca to polece po wyniki paciorka.
Ale gorąco jest, kurde takie wyjazdy już nie dla mnie bo brzuch twardnieje i ogólnie mi duszno i ciężko. Pisze z tele więc nie dam rady cytować za bardzo liku posłów na raz. Ale co pamiętam: Natka gratulacje 38 tyg ![]() agadus gratki 37 tyg ![]() i zbiorcze kciuki za wizyty i dobre wyniki badań i żeby nikomu żadne paciorki nie wyszły. Coś mi się już niedobrze robi od tej jazdy... Mam już dość. Od jutra nie ruszamy się z domu z Julka. Lezymy i pachniemy ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-27 o 16:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#3138 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas w szpitalu jak mnie przewieźli z porodówki to przyszła położna i kazała jak najszybciej iść się wysikać, ale kazała pomalutku, uprzedzając, ze moze się kręcić w głowie i najlepiej ją zawołać i ona potowarzyszy ![]() Ja jak wstałam to myślałam, ze zwymiotuje. Ale to prawda im szybciej się wstanie tym szybciej dochodzi do siebie, choć oddanie moczu ze szwami było traumatyczne ![]() Cytat:
![]() A my po spacerku. Godzinke byłyśmy. ![]() Marina ja mam wode przegotowaną w dzbanku, nalewam do szklanki, podgrzewam w mikrofalówce, wsypuje mleko i tyle. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3139 |
Zadomowienie
|
CrazyMachine, super ze juz u siebie
![]() DaKaro, ja trzymam od wczoraj i nie puszczam ![]() piszecie o oslonkach na wozek, ja rowniez sie rozgladam - nad moskitiera tez mysle, mamy dom wsrod łąk wiec owadow sporo lata no i parasolka jeszcze.. na szczescie torba jest w komplecie w wozkem, no i w sobote kupilam dodatkowa, sporo wieksza
#3140 | |
Zakorzenienie
|
DaKaro
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja mojej za pierwsze spotkanie "zapoznawcze" nic nie płacę, jakiś bezsens ![]() Lemoorka a właśnie dzisiaj o Tobie myślałam, zastanawialam się gdzie znikłaś. [QUOTE=Scio;27776330]A my po spacerku. Godzinke byłyśmy. ![]() Czyli pierwszy spacerek zaliczony ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3141 |
Zakorzenienie
|
No, druga pralka zapakowana, pierwsza juz sie suszy
![]() Robie listę co zapakować do szpitalnej torby.... Kochane mamusie! Te z dłuższym stażem i te z najświeższym... jakieś sugestie? co się przydaje, co nie potrzebne, co konieczne itd ![]() Będę wdzięczna za wskazówki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. wlewasz pol butli (pol tego co chcesz) 3. dosypujesz mleka wg przepisu 4. mieszasz 5. dolewasz reszte wody zimnej (mineralka albo wczesniej przegotowanej i wystudzonej) 6. voila! Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-06-27 o 14:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3143 |
Zakorzenienie
|
Spakowałam torbę
![]() Oblekłam pościel w poszewki, i tak się zastanawiam: bo większość z Was pisała, że kołdra zbędna w lecie. Ale ja będę używać, zamiast rożka albo zamiennie. Kołdra jest cienka, zresztą sama w lecie też śpię pod kołdrą a nie kocem. Zanetaa te nasze tako gondolę w środku mają całą białą. Nie podoba mi się to. Kładziesz na to jakąś podkładkę czy koc, i dopiero Emilie czy prosto na to białe ![]() A i ja nie prałam poszycia z wózka i fotelika. Nie chce mi się, liczę na to że mała nie złapie alergii kontaktowej od tego. |
![]() ![]() |
![]() |
#3144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam dziś dla małej półśpiochy, bodziaka i kaftanik i zapłaciłam 35 zł. Ale wszytsie 56 na nią za duże ![]() Patik ja tez mam białą gondolkę i pod spód kłade taki cienki bawełniany kocyk Edytowane przez Scio Czas edycji: 2011-06-27 o 14:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3145 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A kącik super - mebelki szczególnie mi się podobają ![]() Cytat:
![]() A co do remonowego stylu mieszkania, to taki już urok, najważniejsze że na sowim! Gratulacje! Wyrobiliscie się! Marina, fajnie że choć na chwilę zajrzałaś. Cytat:
Od wczoraj chyba się nie pokazała ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja już też po obiadku - zupka koperkowa chyba wg Madziulki ![]() ![]() Moja kumpela w tym tygodniu wyśle do mnie paczkę z rzeczami po jej córci wraz z karuzelką, którą kupiła jej mama, ale nie użyły więc Zocha będzie miała spadkowe ale nowe ![]() ![]() Cytat:
|
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3146 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
my zuzywamy we trojke 7m3/mc, a kapiemy sie wszyscy codziennie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2011-06-27 o 14:43 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3147 |
Zakorzenienie
|
Zaczynam się martwić
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3148 | |
Zakorzenienie
|
Scio dzięki
![]() Pytanie do świeżych mam: ile ubranek dzieciowych brałyście do szpitala, w którym wszystko trzeba mieć swoje? ![]() nudzi mi się... ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
Moja też tak ma. Jak się martwisz bardzo to spróbuj ją ponaduszać po brzuchu, powinna się zruszyć Ciągle chce mi się coś jeść! nie wiem jaką pojemność ma mój żołądek. Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-06-27 o 14:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3149 |
BAN stały
|
Kochane moje jestem i nawet zyję
![]() Wczoraj źle się czuła przez dziadostwo i T. mnie wywiózł z domu do ludzi. Wrócilismy z kotkiem. Gratuluję Margaret i witamy maleńkiego Marcelka!!! Marinko a może przyszykuj wieczorem butlę gorącej wody w termosie i połóż przy łóżku? U mnie sie sprawdziło jak kilka razy Krystkowi tak dawałam MM. Dakaro kciukasy zaciśnięte ![]() ![]() Brunetko tak bywa pod kociec.Poruszaj brzuszkiem na prawo,lewo a jak sie martwisz,to lepiej jedz jak szturchanie nie pomoże. Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-06-27 o 14:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem czy dać poduszkę jakąś ? może wziąć jakiś kocyk? albo rożek ? ![]() dałaś mi do myślenia ![]() Ja też nic nie prałam, całe poszycie wydaję mi się że wyprała babeczka od której kupowaliśmy wózek, bo fajnie pachniało ![]() ![]() My to lenie jesteśmy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.