|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
dziewczyny dzieki za kciuki
![]() jest któraś chętna na ten fotelik co w klubie pisałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3152 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Nerola pokaż kotka
![]() Patik ja to też bym jadła i jadła. Mam ochotę na arbuza!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3153 |
Zakorzenienie
|
ja też...
![]() ![]() Scio dzięki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I niech jeszcze bez pestek ![]() ![]() kurcze w Biedronie są takie słodkie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3155 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3156 |
Zakorzenienie
|
kusiiiiisz.... oj kusisz......
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3157 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuje wszystkim za gratulacje i miłe słowa. Jesteście kochane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3158 |
Zakorzenienie
|
Brunetko mój ma dni że też mało się rusza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3159 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3160 |
Zakorzenienie
|
No to teraz mam stracha.....
Czuje się jakby mnie brała gorączka.... a w domu nawet termometru nie mam bo tż ostatnio rozwalił... kilka dni temu miałam styczność z siostrzyczką tż, teraz się okazało że ma ospę... a ja w zyciu nie miałam ospy.... boje się że mnie zaraziła ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3161 | |
Zakorzenienie
|
madziaranew śliczny kącik macie
![]() brumek na jaki wózek się zdecydowałaś?? Crazy ![]() ![]() ![]() Marina co do przygotowania mm to najlepiej mieć wcześniej odmierzoną miarkę mleka + wcześniej przegotuj sobie wodę. W nocy jak wstaniesz to dolewasz tylko gorącej do tej wcześniej przegotowanej aby zrobiła się ciepła wsypujesz odmierzone mm i gotowe.. Mozesz też od razu trzymać przegotowaną wodę w termosie więc jeszcze szybciej wyjdzie ![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
![]() Jedyne co mogę doradzić to kup taką porządnie zapinaną, bo moja zapina się na takie magnesy i jak dużo napakuję to się rozpina, co mnie denerwuje..
![]() |
#3162 |
Zakorzenienie
|
wróciłam do domu koło 13.00 ale zasnęłam od razu i odespałam te dwa dni
napiszę po kolei przyjechaliśmy na IP, papierki i na oddział ginekologiczny tam ciśnienie niezłe 135/90 jakoś tak czekaliśmy chyba 40 min na lekarza przyszedł, najpierw badanie usg, ilość wód w normie, dokładnie pomierzył dziecko, ważyła w sobotę niby 2900 g, na pewno jest dziewczynką i poza tym ok potem badanie na samolocie, grzybek wciąż jakiś jest, szyjka krótsza (w moim przypadku nic to nie znaczy bo ja długo mam skróconą) i rozwarcie na palec potem ważenie, schudłam pół kilo haha choć położnej mówię, że na 100% przytyłam od ostatniego ważenia- miła niespodzianka no i przebrałam się, poszłam na ktg zapis był dobry- cokolwiek to znaczy no i na oddział, wtedy zrobiło mi się smutno i miałam ochotę wyć i uciekać no i to ciśnienie taki mi skakało do wieczora, nawet po 145/100 miałam, wieczorem na obchodzie lekarz kazał włączyć Dopegyt po którym spadło do 130/80 zalecenie ktg 2 razy dziennie, ciśnienie 3 x dziennie, lek rano i wieczorem dopiero wczoraj po tym leku ciśnienie do 115/70 lub 120/80 spadło ładnie no i dziś pozwolili mi wyjść po badaniu przy przyjęciu plamiłam lekko i ponad 2h miałam masakryczne skurcze, co 7, 5 a nawet 3 min, myślałam że zaczynam rodzić ale potem przeszło ufff po tym co się tam nasłuchałam nie chcę jeszcze rodzić, muszę w domu naładować baterie heh
#3163 |
Zadomowienie
|
Czytam te wasze cenne porady jak szybko przygotować MM. Czy jest jakaś określona temperatura tego mleka jaką powinno się podawać dziecku, sprawdzacie to jakoś (oprócz na rękę)? Czy zwykle jak zrobicie pół na pół wrzątek z wodą o temp pokojowej to jest OK?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3164 |
Zakorzenienie
|
agula nie dobrze, ja też nie chorowałam na ospę. A przy ospie ma się gorączkę? skombinuj termometr.
Nerola pokaż kotka. Położyłam się spać. W tym domu się nie da spać! Wtedy ciągle ktoś coś chce, dzwoni i przyłazi. I szwagierek z tekstem: też bym chciał sobie w dzien pospać. |
![]() ![]() |
![]() |
#3165 | |
Zadomowienie
|
Oooo Zanka, witaj!
---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
Koniecznie sprawdź temperaturę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
po 1 na dzien (wiec 4 komplety). jak bedzie za malo to doniosą mi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3167 |
Wtajemniczenie
|
brunetka ja tak mialam w sobote mała bardzo malo sie ruszała i nawet cos słodkiego zjadłam i polozyłam sie i nic wieczorem juz nie wiedzialam co robic ale wziełam brzuch w dwie cece i zaczełam nim trzęść na boki i góra dół i juz wszystko jedno mi było czy wody odejdą a tu co sie okazało mała taki leń z niej spała cały czas i na dodatek przestraszyłam ja bo dostała czkawki ale i ja spokojniejsza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3168 |
Zakorzenienie
|
dzięki monia. To tak mam, po 4..
|
![]() ![]() |
![]() |
#3169 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() to nabieraj sił teraz ![]() temperatura ma być letnia/pokojowa, ja sprawdzałam kropiąc sobie na nadgarstek czy nie jest za ciepła
![]() |
#3170 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie wcinam, mąż mi kupił w biedronce, mniam!
![]() Zanko witaj w domku ![]() Mój mały przepycha się baaaardzo często, ale są maluszki które są leniwe, także Brunetko poszturchaj może mała poprostu duzo odpoczywa. Jednak gdyby dalej nic to jedź na IP, po co się stresować... Ja byłam na ktg, zapis bardzo ładny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3171 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja wzielam ale nie pzowolili mi uzywac,z tego co zaobserowalam jeden koplet na dzien plus zapasowka. I lepiej wez kaftaniki same lub body, dzidzius zawiniety jeszcze w rozek ma strasznie goraco w szpitalu. Moj mial szpitalne kaftaniki, pampersa i owiniety byl tetra. I w rozek.
![]() ![]() |
![]() |
#3172 |
Wtajemniczenie
|
Zanka witaj!
![]() ![]() ![]() Dobrze, że ciśnienie się unormowało, a Dopegyt nie zaszkodzi.
#3173 |
Zakorzenienie
|
Kajool czyli ubrany był w sam kaftanik czy tam body i papmpers i w rożku i czapeczka i wystarczy? bez skarpetek? bo tam u mnie w szpitalu taki gorąc. Ja zielona jestem jak ogórek
![]() Zanka witaj z powrotem. Odpoczywaj i nabieraj sił. |
![]() ![]() |
![]() |
#3174 | |||
Zakorzenienie
|
pokaż pokaż bo ja kotki i pieski uwielbiam
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-27 o 16:46 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a my z mamcią kupiłyśmy w końcu w sobotę rożek właśnie ![]() ![]() Mam wyniki paciorka - posiew w kierunku GBS - wynik ujemny ![]() ale się cieszę że nie mam paciorka. edit: ups coś mi posty podublowało ![]() ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-27 o 16:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3177 |
Zakorzenienie
|
A Ja mam takie pytanie jeszcze do MM.
1. Mam przygotowaną butelkę z wymierzonym MM i od razu zalewam ją tą zimną przegotowana wodą i dolewam potem tej ciepłej? 2.Czy mam przygotowaną butelkę z wymierzonym MM i obok w dzbanku ma tą zimna wodę i ciepła w termosie i dopiero łączę obie wody ? Czy obie opcje są dobre ?! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3178 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-27 o 16:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3179 |
Zakorzenienie
|
.
![]() |
#3180 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.