Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-27, 12:59   #961
mooonik
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Melduję, że w sobote wybraliśmy się z tż na zakupy i mamy już prawie wszystko dla Natalki
woooooooooow podziwiam i zazdroszczę, że się tak spięliście z zakupami i za jednym zamachem wszystko poszło. Muszę tego mojego męża w końcu pogonić i zdecydować czy jediemy do hurtowni, czy zamawiamy na allegro

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Ty masz mieciutka a moja zlowieszczo zwisa
haaha złowieszcza pupa

współczuję tego nie-spania, ja jestem nietomna jak nie pośpię min 6h, nawet nie chcę myśleć jak będę wyglądać po porodzie, pewnie bardzo podobnie do -->

Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam takie pytanie czy macie jakiś kontakt ze swoimi położnymi?
Nie mam nawet wybranej takiej
o tym, że trzeba wybrać położną przed porodem dowiedziałam się tu na wątku. Znajoma co urodziła w zeszłym tygodniu nie widziała się z położną przed porodem. Ba! też nie słyszała nawet, że trzeba wybrać i spotkać się z taką przed więc i ja pewnie poczekam aż będzie po.

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Dziewczyny, MUSZĘ się pochwalić, bo mam straszną uciechę z tego zakupu - byłam rano w lumpku i utrafiłam za 10zł takie oto buciki Nike dla syneczka. Na zdjęciu tego nie będzie widać, ale są maciupkie
świetne!

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Witajcie, ale miałam dzisiaj straszny sen. Śniło mi się że byłam u lekarza (jutro mam wizytę) i się okazało że coś tam jest nie tak i muszę mieć zrobioną cesarkę. Gin mi kazała przyjechać wieczorem do szpitala gdzie jej koleżanka miała mi zrobić to cc i co zrobiłam uciekłam nie pojechałam bo stwierdziłam że 30 tc to za wcześnie i że malutka jest za mała żeby przeżyć straszne to było, ale na szczęście to był tylko sen uff
na szczęście to tylko sen

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Z wielką ulgą i radością donoszę, iż obroniłam się na bdb
Za wszystkie kciuki - bardzo serdecznie dziękujemy

... no a teraz mogę Was nadrabiać ...
no to gratulacje Kochana

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 13:03   #962
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Aiszka22 leż i wypoczywaj, "mądre" rady schowaj głęboko w ... , z krótką szyjką nie ma co biegać i ćwiczyć, lepiej trochę przytyć sama przez to przechodzę i wiem co czujesz, ale damy radę, pamiętaj!

OrangeJuice dużo zdrowka życzę i rozwiązania wszystkich problemów

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
Wy dajecie radę sobie same to jeszcze robić?
na obronę zawzięłam się i dałam rade

cotynato jedna i druga komódka ok - będzie pasować

19natka88 ale ten czas szybko leci - super ja już się nie mogę doczekać porodu

lullaby_ml a kiedy Ty kochana planujesz iśc na L4????

Cytat:
kupiliśmy wanienke, ręczniczek z kapturkiem, smoczek, wypas butelke z Dr Browna (nie wiedziałam, że butelka może mieć w środku takie cuda )
kuzynka mi polecała tę butelkę i jest podobno ekstra też planuje ją zakupić

Cytat:
U
Dziewczyny mam takie pytanie czy macie jakiś kontakt ze swoimi położnymi?
U nas położna przychodzi tylko po porodzie i mi to odpowiada

spray licencjat, za młoda jeszcze jestem na mgr

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 13:11   #963
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:

Agus- Lau bedzie dumna ze swojej siostry jak w koncu nas odwiedzi

Cytat:
Aiszka22 leż i wypoczywaj, "mądre" rady schowaj głęboko w ... , z krótką szyjką nie ma co biegać i ćwiczyć, lepiej trochę przytyć sama przez to przechodzę i wiem co czujesz, ale damy radę, pamiętaj!

OrangeJuice dużo zdrowka życzę i rozwiązania wszystkich problemów

na obronę zawzięłam się i dałam rade

cotynato jedna i druga komódka ok - będzie pasować

lullaby_ml a kiedy Ty kochana planujesz iśc na L4????

kuzynka mi polecała tę butelkę i jest podobno ekstra też planuje ją zakupić

U nas położna przychodzi tylko po porodzie i mi to odpowiada

spray licencjat, za młoda jeszcze jestem na mgr
Troszke sie pokomplikowalo z tym L4..ale to topic nie na tutaj
Stary 2011-06-27, 13:14   #964
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Agus- Lau bedzie dumna ze swojej siostry jak w koncu nas odwiedzi
pisałam z nią, będzie wieczorkiem

Stary 2011-06-27, 13:22   #965
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
a no i wkroczyłam w magiczny 30 tydzień

Cytat:
Oj leci, leci Kusi mnie żeby przynieść łóżeczko ze strychu i sprawdzić jak ta pościel wygląda

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 13:33   #966
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
pisałam z nią, będzie wieczorkiem
Superasnie
Stary 2011-06-27, 13:35   #967
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
:
Oj leci, leci Kusi mnie żeby przynieść łóżeczko ze strychu i sprawdzić jak ta pościel wygląda
hi hi ja tam nadal czekam na foty wózka z kotem

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-27, 13:39   #968
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
hi hi ja tam nadal czekam na foty wózka z kotem
może kiedyś, bo narazie kiciuś ma coś z uszami i wolę żeby nie miał styczności z dziecięcymi rzeczami

Dominik

Martynka
Stary 2011-06-27, 13:45   #969
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Hejka poniedziałkowo od razu ruch się na forum zaczął zrobiłam dwa prania, jedno już wyscchło, taka ładna pogoda dziś byłam w mieście, odebrałam wyniki moczu, przy okazji wypytałam pani laborantki jak to jest z tą glukozą u nas, więc muszę kupić glukozę w aptece i będę płacić 20 zł za krzywą cukrową (bo ja prywatnie robię) chciałam sobie sandałki kupić ale nic mi w oko nie wpadło;/ może wybiorę się wieczorem do galerii bo się wyprzedaże zaczynająa mamy na wakacjach bratanice męża, dziś jedziemy trochę na basenik
Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
A wiesz może ile sztuk? Bo nad tym się zastanawiam
nie jestem pewna ale chyba 74 szt., mały jak się urodził miał 57cm więc nie potrzeba było więcej tych malych
Cytat:
Napisane przez OrangeJuice Pokaż wiadomość
Witam Was Kochane. Dawno mnie nie było i dawno się nie odzywałam ale wylądowałam w szpitalu z anemią. Szprycowali mnie żelazem i jakos postawili na nogi. Do tego doszły spore problemy osobiste i nie miałam czasu ani głowy do Was zaglądać. Widze, ze mam sporo do nadrobienia... Pozdrawiam Was serdecznie
ojejku współczuję, oby szybko wszystko wróciło do normy i trzymam kciuki za wyjaśnienie spraw osobistych i wpadaj do nas częściej
Cytat:

mąż mi właśnie maluje paznokcie u stóp Wy dajecie radę sobie same to jeszcze robić?
dla męża
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Dziewczyny poradźcie mi.

Czy sądzicie że w małym pokoju głupio będa wyglądać dwie takie same komody?
Albo dwie komody w kolorze białym? Aktualnie mam http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70121763
i bardzo mi się podoba, ale gdyby po drugiej stronie stała taka sama to by wyglądało durnie, co? Myślałam też o takiej http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00214553
lub http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40214551
ale nie wiem czy to do siebie w ogóle jakoś pasuje, nawiązuje i w ogóle. A chce wywalić regał i dać coś za niego i zupełnie nie wiem co poradźcie
ja też jestem za dwoma takimi samymi
Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Już jestem z powrotem ale było bosko Niby tylko 4 dni odpoczynku ale jednak...pisałam, że będziemy w Juracie albo w Jastarni, a okazało się, że nocujemy w Kuźnicy Ja to umie pomieszać miejscowości
Co do pogody, to było tak sobie pierwszego dnia słonko i troszkę chmurek, kolejne 2 dni na zmianę słonko z deszczem i do tego silny wiatr Za to wczoraj.... piękne słońce, błękit nieba ach szkoda tylko, że musieliśmy wyjeżdżać i tak było bosko Objadłam się rybki i nawet raz zanurzyłam nóżki w Bałtyku
super, że wyjazd się udał i odpoczęłaś sobie
Cytat:
Hej dziewczyny, musze sie wyzalic bo normalnie zasnelam dopiero ok 6 a o 7 musialam wstac maluszek daje mi zazwyczaj jakies 3-4 godz spania a dzisiaj katastrofa..no i mam takie bole ze koniec, nie skurcze tylko bole w podbrzuszu takie prawie okresowe, zwlaszcza jak dzidzi sie wybrzusza nie chce mi sie prackowac dzisiaj
oj Ty biedna jestes z tym spaniem

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 13:48   #970
lullaby_ml
Zakorzenienie

Wlasnie Brumek-wszystko mi dzisiaj umyka, prosze o wybaczenie..tak wlasnie widzialam ze pogoge to macie pewnie nie za fajna nad morzem, ale przynajmniej pomoczylas stopki i nawdychalas sie jodu
Stary 2011-06-27, 14:06   #971
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
hejoooo

jestem i widze ze mam sporo nadrabiania

Melduję, że w sobote wybraliśmy się z tż na zakupy i mamy już prawie wszystko dla Natalki kupiliśmy wanienke, ręczniczek z kapturkiem, smoczek, wypas butelke z Dr Browna (nie wiedziałam, że butelka może mieć w środku takie cuda ), rożek, rzeczy do pielęgnacji takie jak nożyczki, szczoteczka i kosmetyki, mnóstwo rzeczy z apteki te kremy, gaziki itd. jestem zadowolona i ustysfakcjonowana i czuję się spokojna

Wybraliśmy też wózek i łóżeczko w sierpniu się tylko zamówi i będzie
Łóżeczko to które pokazywałam z BabyDesign-Dream, kolorek szaro-czerwony albo zielony a wózek jednak ten Tako Balilla z tym że nie zamszowy - tylko materiał w połączeniu z taką jakąś skórą - piękne są kolorek kremowo-beżowy pan spytał o płeć i oczywiście jak powiedzieliśmy że dziewczynka to zaproponował różowy prawie padłam choć odcień różu był znośny i do przyjęcia

z rzeczy potrzebnych do szpitala też mam już prawie wszystko chyba teraz jestem przodowniczką ale po co chodzić po kilka razy na zakup jak za jednym razem udało nam się kupić tyle rzeczy Tym bardziej że teraz będe miała inne rzeczy na głowie bo zdecydowaliśmy że robimy remont kuchni taki dokładny - gładzie, tynki, kafelki i nowe meble - aż się boje
za zakupy Acelinko, ja też bym tak chciała raz i porządnie wyskoczyć do jakiegoś większego sklepu i wszystko pokupować
Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Wy się przejmujecie wcześniejszym rozpakowaniem a ja wciąż mam przeczucie, że znów urodzę po terminie

Chciałabym Wam coś pokazać, dodam zaraz zdjęcie. Otóż mój synek dziś rano "zapakował tatę" do samochodu i powiedział - :"Milusiu jedziesz do domku?" Zrobiłam zdjęcie temu samochodowi i mężowi Słodko to wyglądało ale i znów przykro mi się zrobiło, dziecko bawi się i nawet wtedy widać jak tęskni za tatą
synek kochany
Cytat:
Możliwe, możliwe, podobno po terminie najczęściej rodzą pierworódki, a skoro masz już jeden poród za sobą to może Mała wyjdzie na świat wcześniej.

Dziewczyny, MUSZĘ się pochwalić, bo mam straszną uciechę z tego zakupu - byłam rano w lumpku i utrafiłam za 10zł takie oto buciki Nike dla syneczka. Na zdjęciu tego nie będzie widać, ale są maciupkie
śliczne
Cytat:

wielkie gratulacje a mężulek też się obronił?
Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
cześć dziewuszki

dawno nie pisałam, ale u nas wszystko ok w piątek wizyta u gina

a w środę 2 spotkanie w szkole rodzenia - ogólnie to świetna sprawa z tą szkołą - miałam nie chodzić, ale jak za darmo to czemu nie iść. Położne super no i przede wszystkim to te co mają przyjść po porodzie. Ostatnio był temat porodu a teraz będzie nauka kąpieli.
super, że mały zdrowo rośnie i że w szkole rodzenia Ci się podoba, ja za dwa tygodnie też się chyba już wybiorę

i też muszę się zorientować z tą położną środowiskową co i jak, na razie nie jestem nigdzie zapisana, ale chyba poczekam aż się przeprowadzimy, bo szkoda później zmieniać

Ale mi się dziś nie chce, lenia mam, a muszę się za obiad zabrać pomału

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 14:34   #972
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
może kiedyś, bo narazie kiciuś ma coś z uszami i wolę żeby nie miał styczności z dziecięcymi rzeczami
no dobra, tym razem Ci daruję

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
:
wielkie gratulacje a mężulek też się obronił?
na 4, a co dobrego robisz na obiadek??? Ja od 2tyg co niedziela grilluje u teściów więc omija mnie niedzielny rosołek - w ramach rekompensaty gotuję sobie dziś mniam

Stary 2011-06-27, 14:46   #973
kaileight
Zadomowienie

Cytat:

mąż mi właśnie maluje paznokcie u stóp Wy dajecie radę sobie same to jeszcze robić?
Ooo. Jaki zdolny maż Mój to by mi razem z połową palców pomalował Ale nie mam problemów, zawsze można siedząc przyciągnąć nogę w stronę pośladków i wtedy da sie pomalować. Jeśli skłon w strone nogi byłby za trudny. Zawsze mam pomalowane pazurki, inaczej czuje się zaniedbana A do porodu ponoć trzeba zmyć

Cytat:
U mnie dziś równo 30 tydzień się skończył czyli jutro też zaczynam 31 Niewiarygodne jak ten czas leci, chociaż ja mam jeszcze takie dziwne uczucie, że do porodu jeszcze tyyyyle czasu, jakieś jeszcze bardzo odległe jest to dla mnie...

Dziewczyny mam takie pytanie czy macie jakiś kontakt ze swoimi położnymi? Chodzi mi o te położne na NFZ, które po porodzie odwiedzają nas w domku. Dziś byłam w nowo otwartej przychodni dosłownie naprzeciwko mojego domu i podpytywałam się o przychodnię dziecięcą - nawet jedna pani mnie po niej oprowadziła - super wszytko nowiutkie, kolorowe jak z bajki I coś zeszła rozmowa na położne, pielęgniarka spytała się mnie czy mam już wybraną... Hmm jakąś mam na pewno bo jak wypełniałam deklarację do rodzinnej w tamtym roku to podpisywałam tez położną i pielęgniarkę środowiskową. Ta babka z nowej przychodni zdziwiła się bardzo, że nie miałam żadnego kontaktu z położną. Czy to na prawdę konieczne kontaktować się z położną przed porodem? Ja szczerze bardzo się zdziwiłam myślałam, że spotkanie z położną jest po porodzie, już w domu a nie przed, tym bardziej, że jak miałam jakieś pytania czy problemu pytałam gina i było ok. A jak to jest u Was?
Tak. Lepiej skontaktować się przed porodem. Po za tym jak trafisz na fajną położną doradzi Ci w różnych sprawach.

Ja też zaczynam się dziwić jak ten czas szybko leci. Już prawie 30 tydzień. Czyli już za 8 tyg mogę urodzić
Leci szybko, bo tu praca, tu prowadzenie domu, remont itd. i dzień za dniem mija. Wracając z miasta wstąpiłam do sklepu i nabyłam dla synka 2 czapeczki i rękawiczki niedrapki. Ależ są śliczne

Cytat:
Możliwe, możliwe, podobno po terminie najczęściej rodzą pierworódki, a skoro masz już jeden poród za sobą to może Mała wyjdzie na świat wcześniej.

Piekności. Mój synek na razie to nawet skarpetek nie ma

Cytat:

na 4, a co dobrego robisz na obiadek??? Ja od 2tyg co niedziela grilluje u teściów więc omija mnie niedzielny rosołek - w ramach rekompensaty gotuję sobie dziś mniam
A ja mam dziś przywiezione od rodziców kotleciki z serka pleśniowego i kaszy gryczanej. Pyycha. Ostatnio strasznie sobie kulinarnie dogadzam, nie wiem jak tam mój przyrost wagi, bo mi się waga domowa zepsuła Więc na razie jem sobie bezkarnie, tłumacząc że dziecko na pewno potrzebuje

Idę zaraz na wizytę lekarską Będzie też usg. Trochę się niecierpliwię, trochę denerwuję. Zawsze jest troche niepewności czy wszystko ok...
Stary 2011-06-27, 14:53   #974
spray
KWC

Kaileight, dawaj przepis na te kotlety, bo się zaśliniłam
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 15:02   #975
19natka88
Zakorzenienie

Właśnie Acelinko miałam zapytać czy obkupiłaś się w jedym sklepie czy kilku?

Cytat:
Dziękować

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Idę zaraz na wizytę lekarską Będzie też usg. Trochę się niecierpliwię, trochę denerwuję. Zawsze jest troche niepewności czy wszystko ok...

Dominik

Martynka
Stary 2011-06-27, 15:04   #976
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
Obawiam się że konkretny przepis nie isnieje, Tato gotując dodaje składniki "na oko" . Często ma tak, że zainspiruje go jakiś przepis a potem próbuje go odtworzyć.
Możliwe, że gdzieś był zamieszczony w każdym razie mój Tato zrobił je tak:

Do miseczki wrzucił ugotowana na sypko kaszę gryczaną, do tego dodał pokrojony w kosteczkę żołty ser (jeden z tych lepiej topiących się), trochę białego sera, trochę sera pleśniowego z niebieską pleśnią. Wymieszał wszytsko dobrze, dodał posiekaną pietruszkęi dużo przypraw. Różnych- w zależności co się lubi. My jadamy dość ostre rzeczy, więc hojnie sypnął pieprz kajeński, paprykę chilli i trochę soli ziołowej. Potem dodał 2 surowe jajka. Wszystko wymieszał i zaczął formować kotleciki. Obtoczył je w płatkach owsianych i wrzucił na patelnię smażąc z obu stron.

Ja tylko obserwowałam jego poczynania, ale efekt jest świetny, a i przygotowanie nie trwa długo

Edytowane przez kaileight
Czas edycji: 2011-06-27 o 15:06
kaileight jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 15:08   #977
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Ja się też ślinię ale przy tym zostanę bo w pasie już 109
Kaileight trzymam za wizytę

A ja do położnej chyba się nie zgłoszę no chyba że sama przyjdzie (początkowo chodziłam na wizyty na NFZ więc wiedzą że się spodziewam), chodzę do szkoły rodzenia i to mi chyba wystarczy. A nie daj Bóg żeby się okazało że co innego mówią na zajęciach a co innego ona

Dziś nareszcie poprzychodziły mi zamówienia z all, zaległe prezenty dla męża - wyczekiwana koszulka "będę tatą" no i sporo rzeczy dla małej a między pieluszkami tetrowymi i flanelkami były takie słitaśne skarpetki

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:

Do miseczki wrzucił ugotowana na sypko kaszę gryczaną, do tego dodał pokrojony w kosteczkę żołty ser (jeden z tych lepiej topiących się), trochę białego sera, trochę sera pleśniowego z niebieską pleśnią. Wymieszał wszytsko dobrze, dodał posiekaną pietruszkęi dużo przypraw. Różnych- w zależności co się lubi. My jadamy dość ostre rzeczy, więc hojnie sypnął pieprz kajeński, paprykę chilli i trochę soli ziołowej. Potem dodał 2 surowe jajka. Wszystko wymieszał i zaczął formować kotleciki. Obtoczył je w płatkach owsianych i wrzucił na patelnię smażąc z obu stron.

Ja tylko obserwowałam jego poczynania, ale efekt jest świetny, a i przygotowanie nie trwa długo
ja cie

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 15:11   #978
spray
KWC

Cytat:
Obawiam się że konkretny przepis nie isnieje, Tato gotując dodaje składniki "na oko" . Często ma tak, że zainspiruje go jakiś przepis a potem próbuje go odtworzyć.

Powodzenia u lekarza, samych dobrych nowin życzę!
Ale mi smaka narobiłaś!!! Upichcę to jutro
Stary 2011-06-27, 15:12   #979
danika
Zakorzenienie

Cytat:
M

przepiękne są

Cytat:

brawo no i gratuluje

Cytat:

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
J

Dziś nareszcie poprzychodziły mi zamówienia z all, zaległe prezenty dla męża - wyczekiwana koszulka "będę tatą" no i sporo rzeczy dla małej a między pieluszkami tetrowymi i flanelkami były takie słitaśne skarpetki [COLOR="Silver"]
no w końcu ale faktycznie naczekałaś się trochę...
danika jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-27, 15:28   #980
luii
Zadomowienie

Cytat:

Gratulacje

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Już jestem z powrotem ale było bosko Niby tylko 4 dni odpoczynku ale jednak...pisałam, że będziemy w Juracie albo w Jastarni, a okazało się, że nocujemy w Kuźnicy Ja to umie pomieszać miejscowości
Co do pogody, to było tak sobie pierwszego dnia słonko i troszkę chmurek, kolejne 2 dni na zmianę słonko z deszczem i do tego silny wiatr Za to wczoraj.... piękne słońce, błękit nieba ach szkoda tylko, że musieliśmy wyjeżdżać ale i tak było bosko Objadłam się rybki i nawet raz zanurzyłam nóżki w Bałtyku
Och, zazdroszcze......fajnie ze sobie odpoczełas...

Kupiliśmy wózeczek......nowy i tylko za pół ceny ..... z wystawy....strasznie zakurzony.....ale tz posiedział przy nim i jest jak swiezynka, czerwony o taki:
http://www.mutsy.nl/products/4rider/options

http://www.kochamylaure.pl/
luii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 15:48   #981
pestka78
Rozeznanie

Witajcie dziewczyny
Jakos mi dziwnie dzis...brak checi do zycia mam

Podzielcie sie zakupami moze i mi sie zachce robic....szukam teraz reczniczków na allegro ale nie mam pojecia jakie, jaka cena w sklepach moze wiecie????
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 16:02   #982
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Kurcze, dziewczyny ktoś znalazł wózek z gondolką dłuższą niż 77?
Marita Roan wewnątrz gondoli 82 cm
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 16:07   #983
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Podzielcie sie zakupami moze i mi sie zachce robic....szukam teraz reczniczków na allegro ale nie mam pojecia jakie, jaka cena w sklepach moze wiecie????
witaj kochana co to za smutasek????
Nie mam pojęcia jakie są ceny, ale jak znajdziesz coś taniego-ładnego daj znać, też chciałabym się zaopatrzyć w nowe ręczniczki.

od jutra zaczynam zamawiać te wszystkie pierdółki na all mąż jak zobaczył wydrukowaną listę z 1 str to się przestraszył

Stary 2011-06-27, 16:14   #984
gerda
Zadomowienie

Cytat:
od jutra zaczynam zamawiać te wszystkie pierdółki na all mąż jak zobaczył wydrukowaną listę z 1 str to się przestraszył
ja mojemu nie pokazuje, żeby zawału nie dostał biedaczek

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 16:17   #985
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luii Pokaż wiadomość
Kupiliśmy wózeczek......nowy i tylko za pół ceny ..... z wystawy....strasznie zakurzony.....ale tz posiedział przy nim i jest jak swiezynka, czerwony o taki:
Niezła okazja Gratulacje zakupu

Cytat:
Witajcie dziewczyny

Co się dzieje Pesteczko? A ręczniki do codziennego użytku czy dla bobasa?

Cytat:
Nie mam pojęcia jakie są ceny, ale jak znajdziesz coś taniego-ładnego daj znać, też chciałabym się zaopatrzyć w nowe ręczniczki.

Dostał to na piśmie to się chłop przejął Ja muszę zweryfikować tą listę i też powoli kupować te drobnostki do pielęgnacji bobasa i dla siebie do szpitala

Dominik

Martynka
Stary 2011-06-27, 16:17   #986
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Ja sobie kilka dni temu sama pomalowałam

A co do kupki: mama mi mówiła, że po mnie zaraz było widać, że majstruję, bo skupiałam się i robiłam czerwona na buzi Tak mi się przypomniało teraz

I tym "miłym" akcentem żegnam się z Wami na dziś

Cotka, to już lepiej wyglądałyby dwie takie same chyba.
Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
ja bym wzieła dwie takie same
Dzięki dziewczyny za poradę, nie cytuję wszystkiego bo bym pół strony zajęła

Trochę mnie zdziwiłyście, ponieważ wydawało mi się, że to wygląda śmiesznie dwie takie same. A dwie nawiązujące do siebie kolorem ujdą, ale może faktycznie macie rację. Co prawda ta co wklejałam jest wyższa i pojemniejsza ( a tego mi trzeba) i byłaby na drugiej scianie... ale może faktycznie dwie takie same i może ciut mniejsze od tej 2 wersji będą ok niestety z tej serii jest tylko mniejsza tańsza o 50 zł a serio dużo mniejsza i tż mówi że szkoda kasy, że już lepiej brać dużą. Nic innego z tej serii nie widziałam. Muszę w necie jeszcze zerknąć.

Cytat:
natka znalazłam wózeczek

kolorek 02, ewentualnie 03 tylko rama srebrna a nie taka paskudna brązowa a pan proponował nam ten różowy wózek
Ładny
Cytat:

O ja,ale super, gratuluję

Ja dopiero wróciłam z "pleneru". Nic mi nie wyszło, wszystko mnie boli od tego siedzenia na kurtce na trawie albo w innych niewygodnych pozycjach. Słońce dało mi popalić- tym bardziej że rano było mega zimno - i tak do 14 więc ubrałam się tak, że później komora
Jutro chyba sobie odpuszczę, bo plener wyjazdowy a jakoś średnio mi się widzi. Tym bardziej że ma być upał.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 16:34   #987
spray
KWC

Cytat:

Bardzo fajny ten wózek i naprawdę super, że kupiliście go okazyjnie. Nic mnie bardziej nie cieszy niż kupienie czegoś taniej - chyba mam jakieś szkocko-żydowskie korzenie

Cytat:
Napisane przez pestka78
Jeśli pytasz o ręczniki dla dzieci to ja dostałam dwa od bratowej - takie z kapturkiem, dosyć duże, całego dzieciaka da się w to okutać. http://allegro.pl/okrycie-kapielowe-...666685672.html Tak to wygląda mniej więcej. Innych już dokupować nie mam zamiaru, całe stosy zwykłych ręczników są w domu.
Stary 2011-06-27, 16:37   #988
pestka78
Rozeznanie

Cytat:

A jakos mi smutno troszke, sama nie wiem czemu....
A chodzi mi o reczniczki i kocyki dla dzidziusia....zastanawiam sie czy kupowac w sklepie czy na allegro.... AWy jak robicie?
Stary 2011-06-27, 16:40   #989
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie dziewczyny

http://moda.allegro.pl/efik1-duze-ok...655520349.html
ja sie w tyhc zakochalam

Cytat:

Moj tez jak zobaczyl to mial nietega mine ale wczoraj jak zaczelam mowic o wyprawce to stwierdzil ze na lajcie zdazymy i ze bez pospiechu, heh, zobaczymy

Cytat:
Ooo. Jaki zdolny maż Mój to by mi razem z połową palców pomalował Ale nie mam problemów, zawsze można siedząc przyciągnąć nogę w stronę pośladków i wtedy da sie pomalować. Jeśli skłon w strone nogi byłby za trudny. Zawsze mam pomalowane pazurki, inaczej czuje się zaniedbana A do porodu ponoć trzeba zmyć

Tak. Lepiej skontaktować się przed porodem. Po za tym jak trafisz na fajną położną doradzi Ci w różnych sprawach.

Ja też zaczynam się dziwić jak ten czas szybko leci. Już prawie 30 tydzień. Czyli już za 8 tyg mogę urodzić
Leci szybko, bo tu praca, tu prowadzenie domu, remont itd. i dzień za dniem mija. Wracając z miasta wstąpiłam do sklepu i nabyłam dla synka 2 czapeczki i rękawiczki niedrapki. Ależ są śliczne

Piekności. Mój synek na razie to nawet skarpetek nie ma

A ja mam dziś przywiezione od rodziców kotleciki z serka pleśniowego i kaszy gryczanej. Pyycha. Ostatnio strasznie sobie kulinarnie dogadzam, nie wiem jak tam mój przyrost wagi, bo mi się waga domowa zepsuła Więc na razie jem sobie bezkarnie, tłumacząc że dziecko na pewno potrzebuje

Wszystko bedzie oki, trzymam mocno kciuki i daj znac po wizycie

Cytat:
Gratulacje

Och, zazdroszcze......fajnie ze sobie odpoczełas...

Super, tylko gratulowac takiej okazji
Stary 2011-06-27, 16:43   #990
pestka78
Rozeznanie

Aga podziel sie listą

Cotka jutro tez maja byc upały wiec moze sobie daruj..... Ja albo bym wybrała taka sama komode, albo ta białą, bo bedzie w sam raz do łózeczka białego tak???

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:

OOOO jaka okazja Ja tez ostatnio ogladałam mutsy urban rider.... i juz nie wiem co kupic.....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości