|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
wydali mi wynik i pierwsze co zanim odeszłam od okienka to był naprawdę wielki Big Grin --->>>
![]()
![]() |
#3182 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Beatka gratuluję braku paciorka
![]() Spodziewam się go mieć bo z Filipem też miałam.. ![]() Cytat:
Jak wlejesz zimną do mm i będziesz dolewać gorącej to może się okazać że tej przygotowanej miarki mm jest za dużo/za mało i mleko jest za gorące/za zimne...
![]() |
#3183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. mleko w butli odmierzone 3. wlewasz ciepla najpierw bo sie lepiej w niej mleko rozpuszcza 4. dolewasz zimnej zeby dziecka nie poparzyc 5. wsio! 6. jesli stwierdziszze za gorace - wkladasz butle na chwile pod bieżącą zimną wode (kilka sekund wystarczy - zakneblowana smoczkiem, pamietaj!) i lekko mieszasz 7. jak stwierdzisz ze za zimna - nic sie nei stanie, raczej lodowata to nie bedzie, dziecko moze pic nawet w temp pokojowej przeciez a nie temp. ciała... po kilku karmieniach bedziesz miala przepis na proporcje idealnie dobranej temp mleka ![]() Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-06-27 o 17:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3184 |
Rozeznanie
|
udało mi sie umówić do gina na 20 lece niech sam osądzi co to jest przynajmniej sie uspokoje. tak sobie napedziłam tym plamieniem tępo że ledwo co dycham no ale piorę prasuje młody obcięty, jeszcze jutro prasowanie poukładam na półkach no i niech sie dzieje co chce..... masakra
monia ja nie mam żywo czerwonego plamienia tylko brunatne więc byc tu mądra..... ![]() a co robienia mleka ja podgrzewałam nomalnie w czajniku po paru razach po odgłosie czajnika wiedzialam kiedy woda jest dobra ... kwestia wprawy ![]() Edytowane przez kmat Czas edycji: 2011-06-27 o 17:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3186 |
Zakorzenienie
|
dzis bylam w przedszkolu wypytac o miejsca. mam sie zglosic pod koniec tygodnia bo w urzedzie dzis jakas byla komisja edukacyjna ws. wlasnie odwolan od przedszkoli i moze cos sie okaże. jak na dzien dzisiejszy tylko dwóch rodzicow podpisalo chec uczestnictwa w przedszkolu, na 27 osob, mają czas do czwartku, moze cos sie uda. trzymajcie kciuki!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3187 |
Wtajemniczenie
|
DaKaro kciuki zaciśnięte
![]() ![]() Zanka witaj z powrotem ![]() My już po wizycie...no i chyba jest ok ![]() Dziękuję Wam Kochane za kciuki ![]()
#3188 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3189 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za wszystkie odpowiedzi
![]() ![]() ![]() Poszturchałam ją i się w końcu odezwała, teraz cały czas już ją czuję. Ale wpadłam już w panikę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na każdym ktg miałam kilka ruchów, gdzie inne dziewczyny pikały tym przyciskiem non stop na jednym ktg zero ruchów, choć pukałam do niej na kolejnym była inna położna to że mała spała to całym brzuchem mi ruszała i ją budziła miałam liczyć ruchy 3 razy dziennie i w tabele wpisywać to ledwo do 10 mi dochodziło ![]() taka już jest że mało się rusza i już, nie musisz się martwić coraz bliżej porodu, mało miejsca w brzuchu to dzieci się mniej ruszają
![]() |
#3191 |
Zakorzenienie
|
nad morzem słonecznie ale wietrznie. chlopaki poszli na plac zabaw. podobno maja byc znow upały wiec zobaczymy jak sie bedzie rozwijac pogoda. z checia bym np. w weekend pojechala sie pochlapac, albo chociaz wieczorkiem jak wroca chlopaki z parcy/żlobka... sama sie boje jednak, jeszcze mi sie cos stanie, udar czy zasłabniecie, albo poród w samochodzie
![]() a co do zasłabniec poporodowych - ja zemdlalam na siedzaco jak na sali bylam ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3192 |
Wtajemniczenie
|
Brunetko mój mały też się dzisiaj mało ruszał, ale teraz włączyłam mu muzykę i zaczął tańczyć w brzuchu
![]()
#3193 | ||
Zakorzenienie
|
Beatko super, że nie ma paciorka
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Ja dzisiaj na ktg tez przyciskałam co chile przycisk, a to dlatego że to pora Dominika i on zawsze jest wtedy aktywny. A już w ogóle jak leże to się rozpycha. Czuć że nie ma miejsca bo się raczej wypina dupką i wciska nogi pod żebra ![]() Ale położna aż się śmiała, mówiła że bardzo ruchliwe dziecko ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3194 |
Zakorzenienie
|
dziś jedna laska na oddziale zemdlała
nie widziałam oczywiście, ale słychać było zamieszanie, jakaś babka wołała: zemdlała! coś pikało... nie wiem może była pod coś podłączona i kontrolowali jej coś ![]() a wiecie, nasłuchałam się krzyków przy porodzie i ja nie chce jeszcze rodzić najgorzej w nocy dziś, śpię w najlepsze a tu przed 5.00 "AAAAAAAAAAAAA!!!!" jakby ktoś kogoś ze skóry obdzierał ja tam nie krzyczałam i mnie takie coś przeraża jak ktoś inny krzyczy czy mam wierzyć, że drugi poród jest szybszy niż pierwszy? a może będę wyjątkiem i będzie gorzej? boję się ![]()
#3195 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze jedna prośba. Czy któraś się spotkała może z firankami w rozmiarze 200x50 ???? Potrzebuje do tego okna w małym pokoju, bo z dworu wszystko widać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3196 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie dziś lekarz pocieszył. Bo pyta, jak się czuję. No to mówię, że bardzo mi krzyże dokuczają i nie mogę na prawą nogę stanąć tylko tak utykam, bo boli, a gin na to, że będzie jeszcze gorzej ![]()
![]() |
#3197 |
Zakorzenienie
|
Jaciee
![]() Beatka ![]() Zanka ja się pewnie zwymiotuje, zemdleje i nie wiem co jeszcze ![]() Ja też się boję. Dołuje się. Siedzę sama po 12 godzin dziennie w domu? jakiś obłęd ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3198 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja tez mam nadzieje ze zwolni sie miejsce dla mojego malego ![]() Cytat:
![]() Co do porodu to nie ma reguly, wg prawa natury powinien byc lzejszy, ale dzieci lubią rodzic sie z rozną wagą a to juz duzo zmienia, niektore rodzą się z rączkami przy buzi, a nieraz kobieta tez jest opuchnięta w srodku i gorzej jest, tak jak któras tu pisala... musimy sie nastawic na to co bedzie i nie zastanawiac sie nad tym bo nerwy niczemu dobremu nie sluzą ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3199 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3200 | |
BAN stały
|
Cytat:
Rolete mozesz sama sobie obciac wg wlasnego uznania. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ostatnio jakaś nie myśląca się zrobiłam ![]() Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-06-27 o 18:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3202 |
Zakorzenienie
|
Zanka dobrze, że już wróciłaś
![]() Mi zostało już 7 dni do tp i nadal cisza ![]() ![]() I tylko Dziubek mnie rozumie.. ![]()
#3203 |
Zakorzenienie
|
mnie dziś 3 osoby pocieszały że 2 poród szybszy ale bardziej bolesny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3204 | |
BAN stały
|
Cytat:
Zawsze mozesz miec i to i to ![]() Jezeli podoba Ci sie firanka to czemu nie. Możesz wyszukac coś w stylu zazdrostek, i kupic na metry wtedy. Albo cos takiego, tylko to drogo wyjdzie: http://allegro.pl/firany-roletka-fir...644972509.html http://allegro.pl/firany-firanki-rol...671666220.html Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-06-27 o 18:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3205 |
Wtajemniczenie
|
brunetka ja bym kupiła rolety albo zazdroski- takie firanki co sie montyje na oknie ja takie mam w kuchni a jak zazdroski to firanke bardziej zmarszczyc
---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- tu masz różne zazdroski http://www.google.pl/search?q=zazdro...A&ved=0CDEQsAQ |
![]() ![]() |
![]() |
#3206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem za roletami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3207 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja się nie moge doczekać KTG ale nie wiem kiedy mi zleci ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
Ja bym zrobiła tak, że jak masz już kupiony karnisz to założyła i roletę i firankę - my tak u tesciowej mieliśmy- roleta na noc żeby zasłonic a firanka na dzień wiadomo - bo ja z tych co okna bez firanki nie uznają i musi byc ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja tez miała bodziaka, albo kaftanik pampek i nóżki owinięte tetrą plus rożek. Aha i polecam wziąć kocyk albo coś w zapasie, bo u nas trzeciego dnia rożek uległ obsraniu (ah ta niedoświadczona mamuśka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3209 |
Zakorzenienie
|
od kilku godzin po lewej stronie na górze pod cyckiem, w miejscu mniej więcej gdzie jest dno macicy dziwnie mnie piecze/boli.
![]() Co jest? |
![]() ![]() |
![]() |
#3210 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet jak czop odpadnie to on będzie wiedział ![]() Cytat:
![]() Bo się zamieszałam właśnie i nie wiedziałam co i jak. Cytat:
Ale ja też jak dziewczyny wolałabym rolety, jakoś sobie nie umiem wyobrazić karnisz i firanę... A przed chwilą pisałaś, że nawet wyspać Ci się nie dadzą ![]() Kto mi pójdzie po arbuza ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.