Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 1 1,30%
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 4 5,19%
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 5 6,49%
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 18 23,38%
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. 3 3,90%
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. 0 0%
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! 14 18,18%
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! 0 0%
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! 1 1,30%
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! 8 10,39%
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy 3 3,90%
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. 3 3,90%
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. 5 6,49%
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 2 2,60%
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! 1 1,30%
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! 6 7,79%
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą 0 0%
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe 3 3,90%
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-27, 19:51   #3241
brunetka2000
Zakorzenienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
jaki?
Uprowadzenie Agaty Uwielbiam ten film, mogę go oglądać w kółko i na końcu zawsze płacze
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 19:52   #3242
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
dzięki za kciuki
mały waży 3kg muszę zrobić glukozę bo mały trochę szybko rośnie
Jejku, wielki
Stary 2011-06-27, 20:02   #3243
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Tak, ospa zaczyna się od gorączki i osłabienia.
Koniecznie sprawdź temperaturę.
Chyba niekoniecznie, gdyby nie wysypka, to bym nie wiedziala, ze Wiki ma ospe...

Cytat:
Napisane przez kmat Pokaż wiadomość
udało mi sie umówić do gina na 20 lece niech sam osądzi co to jest przynajmniej sie uspokoje. tak sobie napedziłam tym plamieniem tępo że ledwo co dycham no ale piorę prasuje młody obcięty, jeszcze jutro prasowanie poukładam na półkach no i niech sie dzieje co chce..... masakra

Melduj sie po wizycie, co lekarz powiedzial...

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
dzis bylam w przedszkolu wypytac o miejsca. mam sie zglosic pod koniec tygodnia bo w urzedzie dzis jakas byla komisja edukacyjna ws. wlasnie odwolan od przedszkoli i moze cos sie okaże. jak na dzien dzisiejszy tylko dwóch rodzicow podpisalo chec uczestnictwa w przedszkolu, na 27 osob, mają czas do czwartku, moze cos sie uda. trzymajcie kciuki!!!!!

To trzymam kciuki, zeby sie okazalo, ze sa jacys rodzice, ktorzy sie zagapia z umowa i wtedy wy wskoczycie!

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
My już po wizycie...no i chyba jest ok Dominik nadal 2 tygodnie mniejszy, ale lekarz stwierdził, że to jest dolna granica normy i najważniejsze, że rośnie bo różnica się nie zmienia i cały czas jest te 2 tygodnie. Na wszelki wypadek będę teraz chodzić do niego co tydzień i będziemy obserwować czy Dzieć rośnie. Waży 2800kg. Wyniki w normie, nawet hemoglobina nieznacznie podskoczyła.
Dziękuję Wam Kochane za kciuki
Jasne, ze jest ok! Moze dzidzia bedzie z tych mniejszych.

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
dziś jedna laska na oddziale zemdlała
nie widziałam oczywiście, ale słychać było zamieszanie, jakaś babka wołała: zemdlała!
coś pikało... nie wiem może była pod coś podłączona i kontrolowali jej coś

a wiecie, nasłuchałam się krzyków przy porodzie i ja nie chce jeszcze rodzić
najgorzej w nocy dziś, śpię w najlepsze a tu przed 5.00 "AAAAAAAAAAAAA!!!!" jakby ktoś kogoś ze skóry obdzierał
ja tam nie krzyczałam i mnie takie coś przeraża jak ktoś inny krzyczy
czy mam wierzyć, że drugi poród jest szybszy niż pierwszy?
a może będę wyjątkiem i będzie gorzej?
boję się
No z tym drugimi porodami, to nie regula, ale musimy wierzyc, ze gozej nie bedzie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
I jeszcze jedna prośba. Czy któraś się spotkała może z firankami w rozmiarze 200x50 ???? Potrzebuje do tego okna w małym pokoju, bo z dworu wszystko widać Czy muszę kupić i obciąć ?
Na bank sa takie zazdroski

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Zanka dobrze, że już wróciłaś
Mi zostało już 7 dni do tp i nadal cisza
I tylko Dziubek mnie rozumie..
Zmalowana nie tylko ona...moze Filip chce byc terminowy?

Cytat:
Ale teraz tak myślę jak mam okno 1,70 to chyba 2 m firanki mi za mało Boże nie znam się na tym
Za malo, tak 2 x wiecej niz okno...

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Dzisiaj pierwszy raz poszła mi siara, dziwne. Myślałam, że pokazuje się wcześniej.
Dziewczyny, jakoś ostatnio mam "tam" bardziej mokro...Na szczęście w czwartek mam wizytę, to powiem o tym lekarzowi, ale wkręca mi się, że wody się sączą...
Na siare nie ma reguly, ja nie mam i pewnie nie bede miec, to znaczy wycieku...
A z tymi wodami to tez czasem tak mam, ale ja generalnie mam dosyc duzo sluzu

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
jestem, żyję, chyba nie rodzę, jutro wizyta i pierwsze KTG. Cały weekend mięliśmy gości więc trochę zajęta byłam. Wybraliśmy się na wycieczkę do Zakopanego choć gin zabroniła się ruszać dalej niż 30km
Ale doły łapię jakieś - smutno mi cały czas, boję się porodu, boję tego co po, że nie ogarnę, nie dam rady, tak bym powiedziała nawet - nie chcę mi się przez to wszystko przechodzić boję się, że będę miała depresję albo wrócą ataki paniki. Jakoś nie umiem się cieszyć.
Więc siedzę cicho i nie marudzę
Jeszcze męża cały tydzień nie ma i cały czas kombinuję co robić jak się zacznie.
Hej, a co to za dolki kochana? Nie wolno tak myslec, bedzie dobrze, a moze chcesz sie spotkac? Tylko mi zostaja ostatnie dni wolnosci do czwartku wlacznie, bo potem koniec przedszkola i jestem non stop z dziewczynami... Daj znac jak cos...aha i do 14 max, bo musze je jeszcze odebrac.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 20:02   #3244
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Zanetaa te nasze tako gondolę w środku mają całą białą. Nie podoba mi się to. Kładziesz na to jakąś podkładkę czy koc, i dopiero Emilie czy prosto na to białe
A i ja nie prałam poszycia z wózka i fotelika. Nie chce mi się, liczę na to że mała nie złapie alergii kontaktowej od tego.
Ja też nie piorę poszycia wózka i liczę że młody się nie uczuli Na razie się wietrzy na korytarzu

A teraz pytanie z innej beczki :Ma któraś nokię e52? Bo ja sobie wymieniłam do szpitala właśnie na to badziewie i już mam z nią problem - jak ktoś dzwoni albo ja dzwonię do kogoś to nie wyświetla mi kto to tylko nr telefonu Wkurza mnie to Może mi która poradzić jak to zmienić?
Stary 2011-06-27, 20:03   #3245
youyou
Zakorzenienie

brunetka jak dla mnie to tylko rolety - takie wbudowane w okno i w powstałej wnęce postawiłabym jakieś pluszaki itd będzie dużo przyjemniej, bo to kącik małej potem będzie sobie tam Ala lalki ustawiać

Cytat:
dzis bylam w przedszkolu wypytac o miejsca. mam sie zglosic pod koniec tygodnia bo w urzedzie dzis jakas byla komisja edukacyjna ws. wlasnie odwolan od przedszkoli i moze cos sie okaże. jak na dzien dzisiejszy tylko dwóch rodzicow podpisalo chec uczestnictwa w przedszkolu, na 27 osob, mają czas do czwartku, moze cos sie uda. trzymajcie kciuki!!!!!
trzymam kciuki

Cytat:

a co do zasłabniec poporodowych - ja zemdlalam na siedzaco jak na sali bylam chcialam isc do wc, wstalam, uszlam dwa kroki, odwrocilam sie i wrocilam na łóżko bo mi sie krecilo w głowie, usiadłam i zemdlalam. a jak nie głowa bolala bo przylożyłam w sciane! oczywiscie sala wieloosobowa byla wiec zaraz mnie ocucily, zawolaly pielegniarke i nie kazali mi sie ruszac.
Ja też zasłabłam po porodzie... jak chciałam zejść z łóżka poporodowego, to się na nim osunęłam, dobrze że tż i położna byli obok

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
a wiecie, nasłuchałam się krzyków przy porodzie i ja nie chce jeszcze rodzić
najgorzej w nocy dziś, śpię w najlepsze a tu przed 5.00 "AAAAAAAAAAAAA!!!!" jakby ktoś kogoś ze skóry obdzierał
ja tam nie krzyczałam i mnie takie coś przeraża jak ktoś inny krzyczy
czy mam wierzyć, że drugi poród jest szybszy niż pierwszy?
a może będę wyjątkiem i będzie gorzej?
boję się
ja też się boje
i też się boję że może być tak samo (albo i gorzej)

Cytat:
od kilku godzin po lewej stronie na górze pod cyckiem, w miejscu mniej więcej gdzie jest dno macicy dziwnie mnie piecze/boli.
Co jest?
może noga?

Cytat:
Która ma fotelik mai cosi? on ma taką wkładkę, którą się wyciąga, i pytanie: ta wkładka jest dla noworodka, a potem się wyciąga, czy odwrotnie? bo jakoś mi się wydaje ze dziecko na pół siedzącą w tym..
ta wkładka jest dla noworodka, potem się wyciąga

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

JUSTYNA - CO Z TOBĄ? Rodzisz czy po prostu świętujesz urodziny synka i nie masz czasu na wizaż?
no właśnie iustyna hallo hallo!!

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
dzięki za kciuki
mały waży 3kg muszę zrobić glukozę bo mały trochę szybko rośnie
to rzeczywiście szybciutko przybiera okazały wynik
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 20:04   #3246
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
i supeer ze jestescie na swoim!! cieszy,co?
Oj cieszy, dawno nie byłam tak nakręcona.

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Stapelka Ja doszłam do wniosku, że nie ma co się martwić jak zacznę rodzić, bo niby teściowie są auto jest, ale nigdy nie wiadomo kiedy to się stanie. Zadzwonię na 999 i powiem, że wody mi odchodzą i że rodzę i niech przyjedzie karetka - teraz taki spokój we mnie siedzi, a pewnie jak mi wody odejdą nie będę umiała wystukać nr
Nie znam szczegółów, bo to historia z drugiej ręki i na dodatek opowiadana przez faceta, ale w Krakowie znajomym kolegi odmówili przyjazdu karetki do rodzącej. Nie wiem czy wody odeszły, ale z pewnością dziewczyna rodziła. Sami się musieli tłuc, skończyło się porodem w szpitalnej windzie. Także trzeba wiedzieć, że nawet na pogotowie nie zawsze można liczyć.

Cytat:
Napisane przez dusia81 Pokaż wiadomość
Moja szwagierka ma jutro termin porodu... jak dziś nie urodzi to biorą ją do szpitala... Od tygodnia skacze po piłce lekarskiej, podnosi córę 2 letnią by urodzić i nic... mały siedzi i nie chce wyjść.
No jeżeli ja nie urodzę w ciągu dwóch tygodni, to też mnie szpital czeka Chyba coś mnie trafi, jak będę musiała tam leżeć i czekać. Już mi źle jak o tym myślę. Szczerze współczuję szwagierce.

Cytat:
Która ma fotelik mai cosi? on ma taką wkładkę, którą się wyciąga, i pytanie: ta wkładka jest dla noworodka, a potem się wyciąga, czy odwrotnie? bo jakoś mi się wydaje ze dziecko na pół siedzącą w tym..
Wkładka jest dla noworodka. Ma taki wałeczek dookoła głowy, chyba po to, żeby maleństwu głowa nie latała na boki, wiadomo noworodek nie utrzyma sam. Poza tym wałeczkiem nie jest gruba, nie wpływa na większe zgięcie dziecka, chyba że masz coś innego.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 20:11   #3247
zanetaa88
Zakorzenienie

Brunetka o czym ten film jest?

Sygnie Ja niestety nie pomogę, mam Samsunga

A CO U SHIRY !?

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Crazy no to mnie pocieszyłaś jechałam ostatnio autobusem miejskim i tak sobie pomyślałam, ciekawe gdybym zaczęła rodzić to czy bym dostała dożywotnie bilety

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 20:11   #3248
Vaniliova11
Zadomowienie

Crazy Jacieee Blondynka za wizyty
Beata za brak paciorka
Natka za bardzo ładny zapis ktg
Zanka witaj w domku
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 20:14   #3249
kmat
Rozeznanie

ja tylko na chwilę niestety musze sie pakować do szpitala na jutro rano. Nie podoba się mojemu ginowi to plamienie i mam isc na obserwacje. Skurczy brak, serce ok. Do porodu mam sie nie szykować bo to za wcześnie.

Smutno mi tak zostawić synka trzymajcie się i niech Wam nie bedzie spieszno do rodzenia. pozdrawiam i odezwe sie pewnie za pare dni
kmat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 20:15   #3250
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:

Crazy no to mnie pocieszyłaś jechałam ostatnio autobusem miejskim i tak sobie pomyślałam, ciekawe gdybym zaczęła rodzić to czy bym dostała dożywotnie bilety
Jakbyś urodziła w tym autobusie, to dziecko pewnie by dostało, a nawet jeżeli nie, to przewoźnik pewnie jakiś jednorazowy prezent by ufundował.
Za to Ci od szpitalnej windy to mogą liczyć jedynie na darmowe przejażdżki tą windą
Stary 2011-06-27, 20:16   #3251
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Brunetka o czym ten film jest?
To jest bardzo stary film:
Uprowadzenie Agaty to krótka historia miłości Cygana, który właśnie uciekł z więzienia i młodziutkiej Agaty – córki wpływowego polityka. Romans córeczki z byłym więźniem kompletnie nie odpowiada rodzicom Agaty. Wpływowy tatuś postanawia zabrać córkę do szpitala psychiatrycznego. Z opresji ratuje Agatę Cygan. Młodzi zamierzają się pobrać, jednak w czasie cygańskiego ślubu antyterroryści, nasłani przez ojca Agaty, zabijają Cygana.
W całym filmie są piosenki Seweryna Krajewskiego

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-27, 20:20   #3252
CrazyMachine
Zadomowienie

Kmat, o kurcze ... trzymaj się, będziemy tu myśleć o was.
Vaniliova, tak sobie właśnie o Tobie myślałam, bo siedzę i piję herbatę o smaku/zapachu wanilii
Stary 2011-06-27, 20:20   #3253
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
ja tylko na chwilę niestety musze sie pakować do szpitala na jutro rano. Nie podoba się mojemu ginowi to plamienie i mam isc na obserwacje. Skurczy brak, serce ok. Do porodu mam sie nie szykować bo to za wcześnie.

Smutno mi tak zostawić synka trzymajcie się i niech Wam nie bedzie spieszno do rodzenia. pozdrawiam i odezwe sie pewnie za pare dni
ale chyba lepiej w szpitalu na obserwacji niż w domu zastanawiać się o co chodzi...
a coś gin sugerował??

Ja przed chwilą zobaczyłam na wkładce taki brązowo-czerwony śluz
nie wiem czy to czop bo nie było tego dużo, może po tym dzisiejszym pobraniu wymazu na paciorka bo niby było bezbolesne ale chwilę mi tym patyczkiem pogmerała
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 20:22   #3254
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:

Jak coś to pisz do którejś mamy dyżurującej, chyba że masz do kogoś innego numer. Trzymaj się kochana
Stary 2011-06-27, 20:28   #3255
wodaqua
Zadomowienie

Zanka, miło że jestes już z nami Nieźle widzę się nastraszyłaś tym pobytem w szpitalu! Nie martw się!

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Mam wyniki paciorka - posiew w kierunku GBS - wynik ujemny

Cytat:
Oby, Oby!

Cytat:
DaKaro kciuki zaciśnięte
Zanka witaj z powrotem

My już po wizycie...no i chyba jest ok Dominik nadal 2 tygodnie mniejszy, ale lekarz stwierdził, że to jest dolna granica normy i najważniejsze, że rośnie bo różnica się nie zmienia i cały czas jest te 2 tygodnie. Na wszelki wypadek będę teraz chodzić do niego co tydzień i będziemy obserwować czy Dzieć rośnie. Waży 2800kg. Wyniki w normie, nawet hemoglobina nieznacznie podskoczyła.
Dziękuję Wam Kochane za kciuki
Będzi epewnie kruszynką na początku swego życia

Cytat:
wodaqua]
za kolejne tygodnie
Dziękuję

Cytat:
Mnie dziś lekarz pocieszył. Bo pyta, jak się czuję. No to mówię, że bardzo mi krzyże dokuczają i nie mogę na prawą nogę stanąć tylko tak utykam, bo boli, a gin na to, że będzie jeszcze gorzej
Mnie też tak uwiera, ale raz na jedną raz na drugą. Warto polezeć w różnych pozycjach, może przejdzie.

Cytat:
Dołuje się. Siedzę sama po 12 godzin dziennie w domu? jakiś obłęd
Ja się dziś też zdołowałam, mąż później z pracy wrócił i zastał mnie zapłakaną, wystraszył się, myślał że coś nabroił, do tego przyniósł mi taką piękną różę i się jeszcze gorzej rozryczałam. Miał pietra a to tylko hormony... Kochany jest

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ja się nie moge doczekać KTG ale nie wiem kiedy mi zleci ide do gina za tydzień we wtorek, ciekawi mnie bo kompletnie nie wiem na czym ono polega
Leżysz na lezance, masz do bzrucha przypięte pasami 2 detektory - jeden bada puls dziecka a drugi chyba skurcze macicy i urządzenie zapisuje wynik. Do tego trzymasz w ręku przycisk i ciskasz jeśli dziecko się poruszy. U mnie bynajmniej tak to wygląda.

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
sa sa a przez allegro nie mozesz zamowic?bo widzialam takie,i chyba za ta sama icene co w ikea...no tylko przesylke trzeba doliczyc
No właśnei znalazłam tylko te mniejsze, może chwilę poczekam, dołożą większe... Albo zapytam.... Dzięki!

Cytat:

Trzymamy kciuki za wasze zdrowie i rozwiązanie w terminie

Lecę do wyrka Dziewczynki na przytulanki
Miłej nocy!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 20:28   #3256
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
nie wiem czy to czop bo nie było tego dużo, może po tym dzisiejszym pobraniu wymazu na paciorka bo niby było bezbolesne ale chwilę mi tym patyczkiem pogmerała
Całkiem możliwe, ja na swojej pałeczce do wymazu widziałam krew, ale nic później się nie działo.
Stary 2011-06-27, 20:29   #3257
Bartessa
BAN stały

umylam dzisiaj 3 okna, takie najwazniejsze, zebym przy maluchu nie musiala tego robic, no i mycie okien w moim przypadku to nic nie daje

W czwartek jedziemy do notariusza z tztem, no i chodzi o to zeby mogl on zamiast mnie decydowac na tej wlasciwiej wizycie 8 lipca w sprawie sprzedazy ziemi... bo ja to czasem mogę nie zdązyc wyjsc ze szpitala.. i to chyba najlepszy pomysl. nie mam zamiaru czekac i przekladac tej wizyty i męczyc sie dluzej z tesciem.
Chcialam zeby moj tata mogl za mnie decydowac, bo wtedy tz nie musial by zawalac dniowki ale nie da rady

Dzisiaj moj maly nawywijal, wystraszylam sie tak ze szok, zresztą on sam tak samo.
Mamy taki wiatrolap/ garnek przez ktory wchodzi sie do domu, no i szwagier jak kupuje wode na firme do picia to wstawia do ganku na kilka godzin raz w tygodniu np 10 skrzynek, bo nie ma czasu w trakcie pracy na przeniesienie ich, dopiero pozniej zabiera na firme.. tę wode dostarcza mu jakas tam firma. Dzisiaj mu przywieli kilka skrzynek ( Taka w szklanych butyelkach 0,3 l.) No i maly chcial chyba wyciągnąc sobie jedną butelkę, tak wynikalo z jego tlumaczen, ale ze nie umial sięgnąc to sciągnąl na siebie te skrzynke... kilka butelek sie zbilo, ale na szczescie nic mu się nie stalo...
kurcze, czlowiek nie jest w stanie patrzec za dzieckiem non stop przez 24 godziny, i wystrczy chwila nieuwagi i nieszczescie gotowe... czasem to sie zastanawiam czy ja to się wogole nadaje na matke, przeciez moglo się skonczyc tak tragicznie
my siedzielismy praktycznie za drzwiami w tym czasie.
normalnie roztrzesiona do tej pory jestem.

Edytowane przez Bartessa
Czas edycji: 2011-06-27 o 20:31
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 20:33   #3258
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

Cytat:
A to jakieś studio fotograficzne macie?
No 999 KONIECZNIE trzeba zapamiętać

Nooo, ale aktualnie w fazie remontu... więc M pracuje na 4 etaty, praca, fotografia, dom i remont studia... a ja (my) same
A on jak nie wesele to inna sesja a jak nie sesja to ukochane rajdy. Z Małyszem to już w zeszłym roku w kwietniu na rajdzie był... a ja sama w domku, teraz będę miała przynajmniej zajęcie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A i jeszcze jedno - namieszali mi dziś w sklepie w głowie Byliśmy zdecydowani na fotelik MaxiCosi (tylko nie do konca jeszcze na model - czy citi czi cabriofix). No i dziś podjechałam po pracy do sklepu, że mi go przymierzyli do autka tak na żywo, żeby potem nie było niespodzianek.
A tam mi facet mówi, żebym to przemyślała i może wybrała Cybex. Bo w tegorocznych testach (2011r) to Cybex dostaje najlepsze wyniki. No i jest wygodniejszy ponoć i ładniejszy (to na pewno bo widziałam ), cena też super - pomiędzy Citi i Cabrio. No i ładniej wchodzi na stelaż od mojego wózka...
No i teraz mam dylemat. Czy zostać przy MaxiCosi, czy ten Cybex jednak. Za nim przemawia też to że jest większy i dziecko dłużej się będzie mieściło. Bo wiem że z Citi to czasem już półroczniaki wyrastają...
My zdecydowaliśmy się na Cabrio... ale szczerze to moja chrześnica ma teraz 8 miesięcy i szukają już dla niej większego

Zresztą z wózka JedoFyn4 też już wyrosła - słodziutka

Cytat:

No jeżeli ja nie urodzę w ciągu dwóch tygodni, to też mnie szpital czeka Chyba coś mnie trafi, jak będę musiała tam leżeć i czekać. Już mi źle jak o tym myślę. Szczerze współczuję szwagierce.
Ona miała za pierwszym razem zatrucie ciążowe i ekspresowe cc, teraz myślę że jak mały sam nie wyjdzie to pewnie też cc jej zrobią a moja teściowa tz. jej mama chce by normalnie urodziła i "poczuła jak to jest"

Kmat
może lepiej niech Cię potrzymają w tym szpitalu,, tam jesteś przynajmniej pod kontrolą, Ty i maluszek...
Tylko się nie martw

dusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 20:34   #3259
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Ona miała za pierwszym razem zatrucie ciążowe i ekspresowe cc, teraz myślę że jak mały sam nie wyjdzie to pewnie też cc jej zrobią a moja teściowa tz. jej mama chce by normalnie urodziła i "poczuła jak to jest"
Wyczuwam nutkę złośliwości ze strony tej mamy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-27, 20:36   #3260
Vaniliova11
Zadomowienie

Crazy mam nadzieje że herbatka smakuje
DaKaro zapomniałam napisac oczywiście też mocno trzymam
Kmat trzymaj sie kochana
Sygine mój Tż miał ten model telefonu ale teraz jest w pracy i nie moge go zapytać . Jeśli żadna dziewczyna Ci nie pomoże to napisze jutro
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 20:36   #3261
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

Będzie dobrze ! Poobserwują Cię i będą wiedzieć skąd plamienie, nie denerwuj się !

Cytat:
Jakbyś urodziła w tym autobusie, to dziecko pewnie by dostało, a nawet jeżeli nie, to przewoźnik pewnie jakiś jednorazowy prezent by ufundował.
Za to Ci od szpitalnej windy to mogą liczyć jedynie na darmowe przejażdżki tą windą
nie ma to jak pojeździć " za darmo" windą

Cytat:
To jest bardzo stary film:
Uprowadzenie Agaty to krótka historia miłości Cygana, który właśnie uciekł z więzienia i młodziutkiej Agaty – córki wpływowego polityka. Romans córeczki z byłym więźniem kompletnie nie odpowiada rodzicom Agaty. Wpływowy tatuś postanawia zabrać córkę do szpitala psychiatrycznego. Z opresji ratuje Agatę Cygan. Młodzi zamierzają się pobrać, jednak w czasie cygańskiego ślubu antyterroryści, nasłani przez ojca Agaty, zabijają Cygana.
W całym filmie są piosenki Seweryna Krajewskiego
Muszę poprosić męża o ten film
zapowiada się pięknie.
Ja polecam PS I LOVE YOU ! piękny film a książka jeszcze lepsza!

Cytat:

Kurde a może w aptece jest takie coś, żeby sprawdzić czy to jest czop czy nie ?! Jak jest na sprawdzenie czy wody płodowe odchodzą ?!

Ja to mam naprawdę pecha
najpierw jeden allegrowicz mnie okantował na 11 zł,
wkręca mi że paczkę wysłał a Ja ją dostałam, ale pisze mu że nie dostałam - sprawa trafiła do allegro. Wkurzył mnie, 11 zł to nie majątek, ale jak sobie nazbiera 11zł od każdego to ma kokosy ( spr teraz jego kolejne komentarze i ktoś napisał, że kantuje na 11zł)

Zamówiłam mężowi gilotynę,wpłaciłam pieniądze przez allegro.Dostałam stronkę ze statusem mojej paczki i tam widnieje cały czas że pieniądze są nie wpłacone a wysłałam je 22.06 i 22.06 dostałam potwierdzenie, że są na koncie.Teraz czytam komentarze od kolesia to piszą, żę kontakt w ogóle nie osiągalny i czeka się na paczki do miesiąca

No i jeszcze te płytki z Unii. Czekam cały czas na wpłatę przez pocztę

Jak mi napiszą jeszcze z ubezpieczalni OC, że pieniądze są wysłane a Ja ich nie dostanę to chyba nerwicy dostanę

DUSIA pokaż stronkę męża na pewno jakieś swoje portfolio ma! A zdjęcia jakie Tobie robił ? gdzie są ?!

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2011-06-27 o 20:39
zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 20:38   #3262
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Crazy mam nadzieje że herbatka smakuje
O dziwo dobra. Ja jestem zwolenniczką zwykłych czarnych herbat, a tą akurat dostałam.
Brakuje mi kanapek do tej herbatki, idę coś poszperać w lodówce.
Stary 2011-06-27, 20:40   #3263
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

A propos fotelików Maxi Cosi widziałam w sprzedaży pokrowce frote, można wtedy je wyprać kiedy się przybrudzą (mojej koleżanki córa za każdym razem wymotywała w samochodzie podczas jazdy) tylko z tego co widzę to ceny takich pokrowców są kosmiczne nie wiecie czy są może tańsze odpowiedniki? Szukam od paru dni i jak na razie z daremnym skutkiem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-27, 20:40   #3264
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej, współczuję Zawsze szpital to jednak mało przyjemne miejsce do przebywania... Ale może nie będziesz musiała długo zostać

Cytat:
Oo
Stary 2011-06-27, 20:40   #3265
nerola
BAN stały

Cytat:
Nerola pokaż kotka

Patik ja to też bym jadła i jadła.
Mam ochotę na arbuza!!
Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Dzisiaj już Ci lepiej?

Jak koteczek? Jak dzieciaki na niego reagują?
Liczę na fotki
I reszta dziewczynek-proszę kotka
I kochanego Koteczka

Dzieci co chwile mają zwierzaki,więc są do nich przyzwyczajone.
Mamy zółwia i psa.
Wcześniej konia,jeze,szczura,królik a,więc tu problemu nie ma
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_6579.jpg (95,2 KB, 87 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_6575.jpg (81,1 KB, 69 załadowań)
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 20:46   #3266
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

Cytat:
Wyczuwam nutkę złośliwości ze strony tej mamy.
Heh my też na szczęście ja czegoś takiego nie usłyszałam

Cytat:

DUSIA pokaż stronkę męża na pewno jakieś swoje portfolio ma! A zdjęcia jakie Tobie robił ? gdzie są ?!
Zanetko wejdziesz z fb nie chcę tutaj robić jakiejś reklamy
Tylko moich zdjęć tam nie ma, wiesz jak to jest "szewc bez butów chodzi"

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
I kochanego Koteczka

Mamy zółwia i psa.

Nerolka
Izunia słodziutka jak zawsze, ale kociak też niczego sobie - taki malutki jeszcze
Nie boisz się że pazurkami potraktuje Izunie?

Stary 2011-06-27, 20:49   #3267
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

dobrze ze trzymałaś rękę na pulsie i poszłas do gina, nie zwlekając.
Wiadomo, szpital mało przyjemny, ale może pobędziesz 2-3 dni i Cię wypuszczą.

Nerola Iza tak szybko rośnie z Kotem już zaprzyjaźniona widzę. Jak go nazwiecie?

dusia wstaw tutaj link, sama ciekawa jestem, chyba nie będzie to potraktowane jako reklama
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 20:50   #3268
nerola
BAN stały

Dusiu siedzę i pilnuję.Póki co nie przeszkadza mu wierzganie rączkami i nóżkami tylko kładzie się przytulając i śpi

Patik wszyscy już zaprzyjaźnieni

Mam nadzieję,ze rośnie

A kotek,,,chyba Ator

OJ KMAT,TRZYMAJ SIĘ.I DAWAJ ZNAĆ

Edytowane przez nerola
Czas edycji: 2011-06-27 o 20:54
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 20:53   #3269
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

Cytat:

dusia wstaw tutaj link, sama ciekawa jestem, chyba nie będzie to potraktowane jako reklama
Noo najwyżej dostane coś do "złośliwca"
wstawiam
http://slawekstaniek.com/

Nerolko pilnuj pilnuj bo to jeszcze mały kociaczek i jak mały to nie za mądry pewnie

Stary 2011-06-27, 21:01   #3270
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:

No smutno, ze musisz isc, ale sama wiesz, ze lepiej byc chwile pod obserwacja.

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Dzisiaj moj maly nawywijal, wystraszylam sie tak ze szok, zresztą on sam tak samo.
Mamy taki wiatrolap/ garnek przez ktory wchodzi sie do domu, no i szwagier jak kupuje wode na firme do picia to wstawia do ganku na kilka godzin raz w tygodniu np 10 skrzynek, bo nie ma czasu w trakcie pracy na przeniesienie ich, dopiero pozniej zabiera na firme.. tę wode dostarcza mu jakas tam firma. Dzisiaj mu przywieli kilka skrzynek ( Taka w szklanych butyelkach 0,3 l.) No i maly chcial chyba wyciągnąc sobie jedną butelkę, tak wynikalo z jego tlumaczen, ale ze nie umial sięgnąc to sciągnąl na siebie te skrzynke... kilka butelek sie zbilo, ale na szczescie nic mu się nie stalo...
kurcze, czlowiek nie jest w stanie patrzec za dzieckiem non stop przez 24 godziny, i wystrczy chwila nieuwagi i nieszczescie gotowe... czasem to sie zastanawiam czy ja to się wogole nadaje na matke, przeciez moglo się skonczyc tak tragicznie
my siedzielismy praktycznie za drzwiami w tym czasie.
normalnie roztrzesiona do tej pory jestem.
Oj tak, przy dzieciach to trzeba miec oczy naokolo glowy, a i tak zdaza nabroic.

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
I kochanego Koteczka

Mamy zółwia i psa.

Izunia sama slodycz! I nareszcie ma oczka otwarte, widac, ze przybiera cialka. A kotecek tez fajny, choc ja wole dzieciaki
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości