|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Witajcie KOCHANE BRZUSZKI
Margaret wielkie gratulacje, czekamy na fotki maluszka ![]() zanka dobrze ze juz jetes w domku ![]() brunetko przecież mozesz sobie kupic materiał i krawcowa ci obrobi na wymiar, ale roletki tez są fajnym pomysłem od kilku dni zaczyna mnie mdlić tak jak na początku ciąży macie tez tak? w sobote wybawiłam sie na weselu, w szpilach tanczyłam do 20 potem pokornie założyłam płaskie buty, za to w niedziele czułam jakby traktor po mnie przejechał...
#3212 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3213 |
Rozeznanie
|
tyle miałam nacytowanych postów i mi zeżarło
![]() Zanka super, że już w domku i widzisz jak taka wizyta antyrodzeniowo na Ciebie podziałała ![]() DaKaro ![]() Nerola pokaż kicię na mnie prasowanie dalej czeka i chyba do jutra sobie jeszcze poczeka.... to już trzecia pralka, nie sądziłam, że mam aż tyle ciuszków udało mi się wyjąć torbę i kilka rzeczy zapakować i chyba przyszedł czas, żeby w końcu pieluszki i chusteczki nawilżane kupić i młoda będzie naszykowana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3214 |
Wtajemniczenie
|
tam gdzie serce czy nizej??
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3215 |
Zakorzenienie
|
agadus niżej
zanetaa chodzi mu o to ze męża w domu nie mam tyle godzin. A wyspać się nie dadzą bo telefon zawsze wtedy dzwoni, no i szwagier przylazł po klucze. |
![]() ![]() |
![]() |
#3216 | |||
Raczkowanie
|
Witajcie
U mnie już troszkę lepiej, wyspałam się i co nieco przeszło... tzn bardziej się nie rozwinęło na szczęście. Mam dziś za to mega skurcze od południa i wiem co już ze sobą robić... Cytat:
![]() Agadus, Natka, wodaqua, moniczka2123 ![]() ![]() ![]() ![]() Ijustyna wszystkiego dobrego dla synka! Beatko kciuki żeby nie było paciorka !!! Kącik śliczny ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
O Hiv nikt u nas nie wspomina, jak pójdę do gina to zapytam czy aby nie trzeba - może zapomniał ![]() Idę Was nadganiać dalej, taks zalejecie - mam jeszcze 150 postów... od rana ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3217 |
Wtajemniczenie
|
patik kurcze nie wiem co to może być
![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- dzięki Dusia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3218 |
Zakorzenienie
|
Ale teraz tak myślę jak mam okno 1,70 to chyba 2 m firanki mi za mało
![]() ![]() |
![]() |
#3219 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oooo to stanowczo za mało |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3220 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3221 |
Zadomowienie
|
Dziękuję Wam wszystkim
![]() ![]() ![]() Zanka witaj z powrotem. A już myślałam, że wrócisz rozpakowana. Mam internet w hotelu ![]() Dzisiaj pierwszy raz poszła mi siara, dziwne. Myślałam, że pokazuje się wcześniej. Dziewczyny, jakoś ostatnio mam "tam" bardziej mokro...Na szczęście w czwartek mam wizytę, to powiem o tym lekarzowi, ale wkręca mi się, że wody się sączą... jacieee za udaną wizytę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3222 |
Wtajemniczenie
|
tak mi się zdaję tylko u Ciebie jest inna sytuacja to zależy od rodzaju firanki bo jak sztywniejsza to mnie bo może za bardzo odstawac i będzie wygladała nie ładnie a jak taka bardziej lejaca to ok |
![]() ![]() |
![]() |
#3223 |
Zakorzenienie
|
Brunetka tak 3,4- 3,5 to max, podobno dwa razy więcej niż ma okno się bierze, bo wtedy ładnie na marszczenie wychodzi.
Która ma fotelik mai cosi? on ma taką wkładkę, którą się wyciąga, i pytanie: ta wkładka jest dla noworodka, a potem się wyciąga, czy odwrotnie? bo jakoś mi się wydaje ze dziecko na pół siedzącą w tym.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3224 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3225 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny!
jestem, żyję, chyba nie rodzę, jutro wizyta i pierwsze KTG. Cały weekend mięliśmy gości więc trochę zajęta byłam. Wybraliśmy się na wycieczkę do Zakopanego choć gin zabroniła się ruszać dalej niż 30km ![]() Ale doły łapię jakieś - smutno mi cały czas, boję się porodu, boję tego co po, że nie ogarnę, nie dam rady, tak bym powiedziała nawet - nie chcę mi się przez to wszystko przechodzić ![]() Więc siedzę cicho i nie marudzę ![]() Jeszcze męża cały tydzień nie ma i cały czas kombinuję co robić jak się zacznie. Zanka - dobrze, że jesteś w domu - odsapnij przed porodem ![]() Margaret - gratulacje! też czekam na zdjęcia Marcysia ![]() Kajool ale miałaś szybki poród! Ja miałam robione badania na HIV na początku ciąży. |
![]() ![]() |
![]() |
#3226 |
Wtajemniczenie
|
he he 5 złoty sie należy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3227 | ||||
Raczkowanie
|
U nas to czarna magia dla tż
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zanka odpoczywaj, nabieraj sił bo niedługo będą Ci potrzebne ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3228 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3229 |
Raczkowanie
|
Moja szwagierka ma jutro termin porodu... jak dziś nie urodzi to biorą ją do szpitala... Od tygodnia skacze po piłce lekarskiej, podnosi córę 2 letnią by urodzić i nic... mały siedzi i nie chce wyjść.
Nerolka pokaż kociaka ![]() ![]() Idę zrobić jakąś kolacje... tylko nie wiem co bym zjadła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3230 |
Wtajemniczenie
|
brunetka z drugiej strony założyłabym zazdroski wcześniej wysłałam link jak nie wiesz jak wyglądaja bo jak założysz karnisz a okno jest nisko to pomyślałaś o dziecku?? zacznie raczkować chodzić i będzie się wieszało na karniszu albo będzie po prostu za nie łapac( żeby na nie nie spadło) tak że ja bym zazdroski założyła
---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- a jeszcze teraz wróciłam i zobaczyłam sobie Twoje okno i jakbys założyła zazdroski to mogłabyś jeszcze jakiegoś ładnego kwiatka postawic bo parapet masz duży a okno ładnie ożywi i ozdobi |
![]() ![]() |
![]() |
#3231 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3232 |
Zakorzenienie
|
Patik wiem wiem, że chodziło o męża
![]() Dusia no Ja specjalnie kupiłam aparat z kamera, bo mój D może i wejdzie, ale na pewno aparatu zapomni z emocji i będzie robił zdjęcia telefonem, więc Ja wolę byc przygotowana a aparat cyfrowy już i tak chcieliśmy kupić, żeby był taki "do kieszeni" więc nadała się okazja ![]() Stapelka Ja doszłam do wniosku, że nie ma co się martwić jak zacznę rodzić, bo niby teściowie są auto jest, ale nigdy nie wiadomo kiedy to się stanie. Zadzwonię na 999 i powiem, że wody mi odchodzą i że rodzę i niech przyjedzie karetka - teraz taki spokój we mnie siedzi, a pewnie jak mi wody odejdą nie będę umiała wystukać nr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3233 | ||
Rozeznanie
|
ale dzis bylo pieknie na dworzu
![]() ![]() chociaz teraz-w ciazy- juz mniej..bo nie mozna calkowicie tego wykorzystac ![]() beata ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() hmm..to ciekawe czy moj Maly tez dostanie od razu antybiotyk (bo badanie nie wazne ![]() i supeer ze jestescie na swoim!! ![]() ![]() qrcze,zaznaczylam wiecej postow a ucielo mi.. Edytowane przez kalinkap13 Czas edycji: 2011-06-27 o 19:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3234 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Jak zwiedzałam szpital to nawet nam mówili że w razie silnych bóli, korków na ulicy czy czegoś tam mamy dzwonić na pogotowie bo prędzej dojadą do szpitala niż M.. więc się zastanawiać nie będę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3235 | ||||
Zakorzenienie
|
A ja jak zwykle dopiero do domku po całym dniu dotarłam
![]() Mutsy Transporter. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A ja dziś rozmawiałam z koleżanką, która też ma dwoje dzieci, i mówiła że ten drugi poszedł tak szybko że nawet nie zauważyła. I o znieczulenie też nie prosiła, choć wcześniej zakładała, że weźmie, bo nie miała takiej potrzeby ![]() Cytat:
![]() JUSTYNA - CO Z TOBĄ? Rodzisz czy po prostu świętujesz urodziny synka i nie masz czasu na wizaż? ![]()
![]() |
#3236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No 999 KONIECZNIE trzeba zapamiętać ![]() Ja też tego nie lubię jak zaznaczam posty, a tu zonk ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3237 |
Zakorzenienie
|
A i jeszcze jedno - namieszali mi dziś w sklepie w głowie
![]() A tam mi facet mówi, żebym to przemyślała i może wybrała Cybex. Bo w tegorocznych testach (2011r) to Cybex dostaje najlepsze wyniki. No i jest wygodniejszy ponoć i ładniejszy (to na pewno bo widziałam ![]() No i teraz mam dylemat. Czy zostać przy MaxiCosi, czy ten Cybex jednak. Za nim przemawia też to że jest większy i dziecko dłużej się będzie mieściło. Bo wiem że z Citi to czasem już półroczniaki wyrastają...
#3238 |
Zakorzenienie
|
dzięki za kciuki
![]() mały waży 3kg muszę zrobić glukozę bo mały trochę szybko rośnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3239 |
Zakorzenienie
|
Skończyłam oglądać film ( ze 100 razy już go widziałam
![]() ![]() |
![]() |
#3240 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.