|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#36991 | ||||
|
Strażnik Wizażu
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Bo namawiałam Cię żebyś czerrrrwone włoski pokazała
![]() Musiałabym całą dolną warstwę podpiąć nie zrobię im tego, dziś na głowie będzie odżywka z miodem (dostałam caluśki litr od Rodziców ![]() W sumie to już prawie 2 miesiące minęły od wizyty u fryzjera...niedługo przyjdzie czas by 'odświeżyć' fryzurę. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-06-28 o 14:10 |
||||
|
|
|
#36992 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
19,90 za Casting to tanio Wszędzie po 23,90 a nawet 27 zł...Cytat:
Nie mam źle, ale jak umyję jutro to sobie poprawię, bo widzę trochę krzywiznę ![]() Nie dziękuję :P Orzech laskowy ? ;>? Jakiej firmy, bo nawet mnie kusisz tą nazwą ![]() Cytat:
Ja napisałam państwo, bo wspomniałaś o Włoszech. W Polsce to też denerwujące, bo przecież oprócz katolicyzmu są również osoby, które są innej religii. Należy to tolerować a nie potępiać. Państwo miało wpływ na religię podczas czasów PRL i tylko wtedy. Poza tym nie ma co pisać o tym ![]() Szczerze to nie wiedziałam o Rumunii, że prawosławie i katolicyzm tam jest. Warto wiedzieć i podziwiam Ciebie naprawdę bardzo oczytana jesteś w tych sprawach widzę ![]() Zielonoświątkowcy są u mnie. Jednak na Podkarpaciu jakieś małe jednostki ich. No wrogość jest...Jednak moim zdaniem nie powinny się wyśmiewać niektóre osoby z ludzi, którzy są innej wiary. Dla mnie to nie pojęte. Fakt o księżach nie ma co dyskutować. Znaczy się wiesz. Nie jestem tak, aż tak obeznana jak Ty, ale napisałam to tak jakbym już wchodziła, bo byłabym turystą. Jednak, gdybym przeczytała coś więcej na temat danej religii i jej kultury to oczywiście jest racja. W wielu kulturach nie powinno się wchodzić podczas ich modłów. A o dresach tez nie rozwijajmy :P Kobieta to też człowiek, ale u nich jest inaczej... Cytat:
Zwłaszcza ja jednak taki łakomczuch hehe Osobiście nie przepadam za marchewką, ale zupa krem marchewkowa spróbowałabym, gdybym miała okazję ![]() No wiesz zjedliby ją Nie warto wysyłać Cytat:
U was jaka pogoda ? U mnie włosy się trochę spuszyły... Ciągle pada... ![]() Maliniarka ![]() Ale się skręciły i jak błyszczą !!!
Narzeczona 11.10.2013 Dbam o włosy Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! ![]() Stop suszarce od końca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2011-06-28 o 14:19 |
|||||
|
|
|
#36993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopiero zaczęłam pielęgnację, mam nadzieję, że będzie coraz lepiej a grzywkę masz prostą czy kręconą? ja teraz zaczesuję tak trochę do góry, ale nie bardzo mi się to podoba, myślę, czy by samej grzywki nie prostować na szczotkę i suszarkę (po po prostownicy wyglądałam jak głupek )
|
|
|
#36994 | |
|
Raczkowanie
|
Aktualnie zdjęć nie mam, ale jak będą to od razu wstawię, obiecuję
![]() Cytat:
proste i kręcone razem nie idą w parze według mnie, kiedyś tak robiłam i wyglądałam jak pudelek
16.06.2012 FOREVER <3 Cel: włosy do pasa (oczywiście kręcone! tak tak!) , ładny brzuszek ![]() Edytowane przez agacie92 Czas edycji: 2011-06-28 o 14:20 |
|
|
|
|
#36995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie mogę bo kaganiec
|
|
|
#36996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie tak na masę prosto ale na boczek(kolor się sprał, ale tak to mniej więcej wygląda)ja nie mam mocnych loków, więc może byłoby dobrze...z drugiej strony szkoda mi ciągnąć i suszyć :|
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-06-28 o 14:39 |
|
|
|
|
#36997 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
o, też bym zjadła tylko gdzie taki dobry chleb kupię ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#36998 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chyba właśnie lepiej Ci na tym drugim zdjęciu możesz spróbować, jak będzie be to to odstawisz tylko efekty od razu nam pokazuj:-D
|
|
#36999 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#37000 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja mam takie dziwne coś na razie...koło loków nie leżało ![]() Cytat:
dziewczynka...jeszcze mnie zaczną gimnazjaliści podrywać, a ja już nie mam 15 lat ![]() spróbuję z grzywką przy następnym myciu (różyczki kupił mi chłopak, wyglądam jak romantyczka, a do romantyczki to mi daleko
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-06-28 o 14:59 |
||
|
|
|
#37001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
loki i ladna grzywka na bok bardzo dobrze wygladaja ma tak np kropcia oraz ja
|
|
|
#37002 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szalejesz ![]() I zdjęcie z porównaniem bardzo fajnie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
D-cy siedzisz?
|
||||
|
|
|
#37003 |
|
Raczkowanie
|
h.jpgWitam mam nowe zdjęcia moich włosów dopiero od wczoraj stosuje "dietę" CG
obcięłam dzis włosy i zamierzam je odżywiać
Edytowane przez basienkaslov24 Czas edycji: 2011-06-28 o 15:31 |
|
|
|
#37004 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze jedno zdjęcie
|
|
|
|
#37005 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#37006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#37007 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję, już patrzę
![]() A ja sobie zrobiłam teraz psikacza z balsamu babuni jak umyję włosy to postaram się dodać zdjęcia.Twoje włoski caskado i kropci są po prostu cudowne zakochałam się
16.06.2012 FOREVER <3 Cel: włosy do pasa (oczywiście kręcone! tak tak!) , ładny brzuszek ![]() Edytowane przez agacie92 Czas edycji: 2011-06-28 o 16:15 |
|
|
|
#37008 |
|
Zakorzenienie
|
Basieńko
a co dla nich zrobiłaś pisz tu szybciutko ![]() Bernadko dziękuję
|
|
#37009 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze narazie nic specjalnego, dopiero raczkuje z Curly girl więc narazie zaopatrzyłam sie w odżywki, delikatny szampon, ale raczej bede go używac co jakis czas, bo bede myła tylko odżywką, chyba ze nałoże cos do stylizacji ostrzejszego, więc bede musiala jakos to zmyc, no i oleje
mam kokosowy![]() ![]() . Odżywki które posiadam to stapiz, isana różowa, mrs potters-kocham od 10 lat , oliwka z rossmana, szampon mam wax polski i odżywka wax polska do suchych, jeszcze kupilam szampon joanna brzoz bodajże no i to na tyle, jem tabletki bo cos mi wlosy ostatnio wypadaja, ogólnie to mam ich bardzo mało, więc biedne są te moje włosy a co Ty stosujesz??? a i jeszcze chcę ten zel lniny zrobic jakie to są proporcje znowu bo zapomnialam
|
|
|
|
#37010 | |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po pierwszym umyciu zgodnie z CG i jestem zachwycona
Włoski bardziej się pokręciły, są mięciutkie, nawet leciutko uniesione u nasady (a nie przypinałam tukanów ani innych spinek) i mniej puchu Ale pewnie moja radość nie potrwa długo, bo znając życie to za kilka dni moim włosom się odwidzi i będę wyglądać pewnie jak człowiek lasu ![]() w opolskim świeci słoneczku i wieje dość mocny wiatr, ale nie wróciłam bardzo rozczochrana, tylko z pustym portfelem ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
Caskada, jak sobie z tym radzisz?
|
|
#37011 | |
|
Raczkowanie
|
Cyt.
Cytat:
---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- A czego używasz, napisz mi jaki masz zestaw kosmetyków i jak pielęgnujesz swoje włosy
|
|
|
|
|
#37012 |
|
Zakorzenienie
|
Basienka, dziś było pierwsze mycie więc użyłam szamponu tego, co zawsze + jedna łyżeczka sody oczyszczonej z porządnym masażem skalpu (uczucie na włosach miałam po spłukaniu jakby mi ktoś zmatowił włosy
). Później na ociekające wodą włosy użyłam Garniera z avocado i karite, tutaj odsączałam włosy ręką (wiem, że ręką się nie powinno, ale to ten jeden jedyny raz edit: i od wczoraj wcieram sobie w skalp tonik Garnier Neril ![]() Niestety olejować będę dopiero w następnym tygodniu, bo wątpię, że zamówienie zdąży przyjść. Ale zrobię sobie coś innego, bo kupiłam kilka rzeczy. A Ty czego używasz? Możemy się mobilizować jako raczkujące ![]() do mycia będę używać tylko odżywek ( na razie mam Alterrę morelową i Isankę z olejkiem babassu), jeśli będzie czas na szampon to będzie to najprawdopodobniej Hipp. Nakupiłam trochę rzeczy, część w mieście, a część przez internet, więc w miarę eksperymentowania będę pisać, co moim włosom przypasowało, a co nie ![]() Będę czekać na maskę do włosów Yes to Carrots, Kallosa Latte, mgiełkę Jantar. Kupiłam jeszcze Radical. Z olei zamówiłam kokosowy i jojoba + troszkę nawilżacy/witamin/etc. na ZSK
Edytowane przez seduction Czas edycji: 2011-06-28 o 17:10 |
|
|
|
#37013 |
|
Raczkowanie
|
OO to super, postarałaś się
![]() a jaki szamon ten co zawsze, jesli mozesz powiedziec??
|
|
|
|
#37014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po szamponach bardzo "skakałam", bo jest ich kilka w łazience, ale ostatni jaki używałam (i do niego też dorzuciłam sodę) to z minerałami morskimi Soraya.
|
|
#37015 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też raczkuję, pierwsze prawidłowe mycie i suszenie bez suszarki 19 czerwca tylko ja nie ejstem tak bardzo curly jak Ty ![]() -Richards & Appleby - EcoWAX(myję tym ocd czasu do czasu, ma SLS) -Isana z proteinami pszenicy -Isana z babassu -Alterra morelowa -Joanna len i rumianek d/s -szampon BD (ale raczej będę z nim prała pędzle niż włosy )-szampon Hipp -szampon farmona pokrzywowy (z SLS od czasu do czasu) -Isana woda brzozowa (to na skalp od czasu do czasu, bo z alkoholem) -Nivea Flexible Curls (stylizacja) -żel lniany -Olej rycynowy -Olej kokosowy ale z olejowaniem na razie się raczej wstrzymam jeszcze (przetłuszcza mi się skóra głowy) i na razie więcej niczego nie mam, chciałabym pottersa aloesowego jeszcze i jakąś maskę (może z proteinami coś, kallosa?) wewnętrznie: brałam 2m-ce Merz Spezial-teraz robię przerwę, piję skrzyp i pokrzywę z przerwami Cytat:
![]() a tego też się chętnie dowiem
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-06-28 o 17:49 |
||
|
|
|
#37016 |
|
Wtajemniczenie
|
basienkaslove
To Twoje włosy ? A jak ładnie zakręcone ![]() Troszkę tam widzę puszek, ale tym się nie przejmuj absolutnie ![]() Ajrisz Tak w Dębicy jestem po 10 lipca jadę do TŻ ![]() A Garnier...U mnie niezbyt korzystnie wpływał Garnier..Dość szybko się spłukiwał i miałam bardzo zniszczone włosy Wiadomo nie u każdego taka reakcja :PWstawię jutro zdjęcie ! ![]() Maliniarka ![]() |
|
|
|
#37017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, oraz brązy), a także włosy były po tym fajniejsze z dotyku ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
![]() Też brałam kilka miesięcy temu Merz Spezial i byłam zadowolona. Włosy mniej wypadały, a potem wcale, ale nie wiem ile w tym zasługi Merz Spezial, bo brałam to równocześnie z Belissą Hydro i Kwasami Omega 3 i Omega 6 ![]() Zdjęcie wkrótce wstawię
|
|
#37018 | |
|
Zakorzenienie
|
ratunku u mnie 44 stopni upalu a slonca brak
![]() Cytat:
pozniej juz nic nie robie do kolejnego mycia ...
|
|
|
#37019 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz sprał się na ciemny blond z refleksami (wszystkie loreale spierają mi się na lekko rudawo) ja jestem świeżynka ale staram się dużo czytać ![]() Cytat:
![]() musę wypróbować grzywkę
|
|
|
#37020 |
|
Zakorzenienie
|
W zwiazku z tym iz obecnie uzywam kosmetykow dla Afroamerykanek, ktore zawieraja mineral oil, troszke dzisiaj grzebalam w sieci
![]() znalazlam sporo informacji i roznych dyskusji, ale takie podsumowanie jest w artykule chemiczki z NC, chyba jako jedyna starala sie byc w miare obiektywna zarowno dla parafiny jak i dla oleju kokosowego (moze to powinno sie znalezc w watku gdzie dyskutowane sa skladniki ale informacje moga zaciekawic wiecej osob) pomine sama chemiczna gadke bo mysle ze nikt sobie tym glowy nie zawraca (ja napewno nie) - oba oleje zwiekszaja zdolnosc wlosow do zbijania sie w grube pukle, to pomaga lokom lepiej sie uformowac, skret lepiej sie definiuje i utrzymuje (to wszystko dzieki filmowi jaki oleje tworza na powierzchni poszczegolnych wlosow), roznica w tym zakresie: poziom zbicia, zdefiniowania i utrzymania lokow po oleju mineralnym pozostaje bez zmian natomiast po oleju kokosowym (a takze z oliwy czy slonecznika) zmniejsza sie co jest efektem wnikania oleju do wnetrza wlosa. Olej mineralny pozostaje na powierzchni wlosa az do zmycia go (co ciekawe gdzie indziej wyczytalam ze nie potrzeba sls/sles do zmycia, wystarczy np. socium cocoyl isethionate albo cocamidopropyl betaine) - Olej kokosowy wnikajacy do wnetrza wlosa ma plusy i minusy. Plusy: uplastycznia wlos dodajac mu wiecej elastycznosci i wytrzymalosci, pomaga w utrzymaniu molekul keratyny we wlosie co zapobiega erozji protein ktora normlanie nastepuje w czasie cyklu mycia. Ciagla utrata protein w dluzszym okresie nastepujaca podczas mycia niszczy wlosy i moze zaowocowac blaknieciem koloru, rozdwajajacymi sie koncowkami, uszkodzeniami wlosa. Plusem kokosa jest rowniez to ze wlos 'naladowany' nim nie bedzie nabieral za duzo wody z otoczenia (wilgoc z otoczenia, mycie, kapiele morskie itp). O minusach kokosa ponizej. - olej kokosowy i mineralny nie rozpuszczaja sie w wodzie i maja pozytywne dzialanie na loki, kazdy z nich okrywajac wlos filmem, pomaga utrzymac wilgoc we wlosie co moze pomoc w walce z puchem szczegolnie w suchym klimacie. Oba oleje wzmagaja skret i zbijanie sie lokow w grube pukle. Olej mineralny potrafi taki stan utrzymac dluzej. Z drugiej strony olej kokosowy moze znacznie przyczynic sie do poprawienia zdrowia wlosa i dlugoterminowej witalnosci (zwlaszcza jesli chodzi o codzienne mycie). Olej mineralny dziala tylko do zmycia go. Uwaga, MINUSY oleju kokosowego: osoby z duza porowatoscia moga zauwazyc ze ich wlosy sa szorstkie i nieprzyjemne po uzyciu kokosa, dzieje sie tak poniewaz olej kokosowy nadmiernie wnika we wlos penetrujac wszystkie jego warstwy i to moze spowodowac puch, nadmierne przetluszczanie i szybkie oklapywanie wlosow. Sumujac, nalezy obserwowac wloski i eksperymentowac co pasuje, stosujac olej mineralny nalezy pamietac o regularnym zmywaniu i odzywianiu wlosa, po polozeniu oleju mineralnego nic z wlosa nie wyjdzie i nic nie wejdzie, olej kokosowy z czasem wniknie do wlosa jednak nie zawsze bedzie to skutkowalo pozytywnie. Kilka osob narzekalo ze im olej kokosowy nie pasuje wiec mysle ze teraz wiadomo czemu.
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 10 (0 użytkowników i 10 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.

nie zrobię im tego, dziś na głowie będzie odżywka z miodem (dostałam caluśki litr od Rodziców 
ale obiecuję już nie będę... nie wiem jak mogłam być tak głupia, no ale niestety już się stało i teraz muszę je ratować do puki nie jest jeszcze za późno

A włosy drugodniowe i puszakowa pogoda :P
tylko do tego nie trzeba być Muzułmaninem ani Muzułmanką... Można dostać w zęby od zwykłego dresa, bo się spojrzało krzywo na jego solariową kobietę 

dziewczynka...jeszcze mnie zaczną gimnazjaliści podrywać, a ja już nie mam 15 lat