|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#5941 |
Raczkowanie
|
Dot.: Egipt - zbiorczy cz.II
Niestety teraz Ci dokładnie nie powiem ile one mają cm, ponieważ mam je na innym mieszkaniu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5942 |
Raczkowanie
|
Bede bardzo wdzieczna.
A co bierzecie oprocz kosmetykow ciuchow kasy biletow? |
![]() ![]() |
![]() |
#5943 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No ja to jeszcze masę rzeczy oprócz tego biorę ![]() Aparat fotograficzny, laptop, książkę/gazety, mp3, lekarstwa, suszarkę (choć jest w pokoju), prostownicę, chłopaka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5944 |
BAN stały
|
TopCatarzyna, z tego co wiem takie torebki są na lotniskach, nigdzie indziej się z nimi nie spotkałam.
Ja do podręcznego biorę, portfel, umowę, bilety, telefon, aparat... Kanapkę, soczek ![]() ![]() Co do Luksoru, to bardziej mi na nim zależalo niż na Kairze! Ale nie chcę przeżyć katorgi, a zimą nie mam możliwości lecieć do Egiptu, więc chciałam połączyć wakacje z zobaczeniem tego i owego, ja ciepło jakoś znoszę, w przeciwieństwie do zimna, dla mnie 10 stopni to już prawie mróz.. Ale gorzej z TŻ, bo on ma na odwrót ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5945 |
Raczkowanie
|
O wlasnie bym zapomniala o narzeczonym :P
Hehe Wlasnie suszarka! Nie boisz sie brac laptopa? |
![]() ![]() |
![]() |
#5946 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardziej boję się brać chłopa ![]() A tak poważnie to dlugo myślałam nad tym, co prawda trochę się obawiam, ale znajomi parę razy w egipcie mieli, na początku trzymali w walizce, potem nawet go nie chowali i nigdy nic im nie zginęło... ja co prawda nie zamierzam trzymać go na wierzchu i kusić losu, tylko chować go do zamykanej na klódkę walizki... jak ukradną to razem z walizką ![]() A poza tym póki co zastanawiam się nad zabraniem laptopa chłopaka zamiast mojego hehe ![]() Edytowane przez Sylwetka_85 Czas edycji: 2011-06-28 o 13:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5947 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja będę w sharm od 12 do 26 ![]() Ja poza kasą biletami i ubraniami to biorę telefon,aparat, kilka kart pamięci, kosmetyki ![]() ![]() A co z kosmetyków kolorowych bierzecie? Ja biorę jedynie tusz do rzęs, brązowy eyeliner i niebieską kredkę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#5948 |
BAN stały
|
Z kosmetyków kolorowych malo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja się zastanawiam czy obsługa nie robi żartów jakiś, np. wiecie szczoteczka do zębów do kiibelka, czy grzebią w kremach... wiem dziwna jestem ![]() Edytowane przez Wena90 Czas edycji: 2011-06-28 o 13:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#5949 |
Rozeznanie
|
Ja w sumie biorę tylko tyle, bo nie wiem czy będę imprezować i to takie minimum
![]() ![]() Ja za to poszalałam z pielęgnacja.. Podejrzewam, że przez to będzie trzeba nadbagaż dopłacić ![]()
![]() |
#5950 |
BAN stały
|
Weź mnie nie strasz, ja się dopakuję do TŻa
![]() ![]() Edytowane przez Wena90 Czas edycji: 2011-06-28 o 13:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#5951 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam to samo... kosmetyków zawsze zabieram więcej niż wszystkiego innego ![]() ![]() ![]() Dzisiaj się dowiedziałam, że z godz. 19:35 przesunęli mi lot na 9:45 - co prawda mniej mnie to cieszy z tego względu, że będę musiała wziąć dodatkowy dzień urlopu, ale z drugiej przynajmniej nie przyjadę na noc... eh już nie mogę się doczekać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5952 |
Podróżniczka
|
Ja brałam teraz duza walizke taka 70-tke ,bo mialam zestaw do snurkowania i w sredniej sie nie miescil , wazyla jakos 14,5 kg ze wszystkich ( kosmetyki, buty, jeden recznik, ciuchy, kostiumy, leki itd) jeszcze kilka lzejszych ciuszków włozylam do podrecznego..w podrecznym mialam tez dres bo jak wyjezdzalam z polski to bylo zimno i razem ok. 3 kg.
Edytowane przez moniczorek Czas edycji: 2011-06-28 o 13:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#5953 |
BAN stały
|
Ja też mu podrzucę to i owo
![]() ![]() ![]() Macie jakies rady co do skutecznego ważenia walizki, żeby nie przedobrzyć z pakowaniem? |
![]() ![]() |
![]() |
#5954 |
Raczkowanie
|
To ja w takim razie tez wezme te 70tke.
Wena90 jakie tabletki uspokajajace bierzesz? Nigdy takich nie bralam i nie chce zejsc w samolocie bo by mieli maly problem z moimi zwlokami :P Mozna miec je bez uzasadnienia lekarskiego w bagazu? |
![]() ![]() |
![]() |
#5955 |
BAN stały
|
Hehe nie no ja żartowałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5956 |
Raczkowanie
|
Hm.. ja spróbuję na takiej wadze domowej... pewnie idealnie nie pokaże ale orientacyjnie będę wiedziała. Potem będę liczyła już tylko na cud
![]() 2 lata temu jak leciałam do tunezji też miałam 20kg... i ważą już mi tą walizkę... napięcie, a tam coś ponad 19kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5957 |
BAN stały
|
Moja trochę świruje, więc nie będę się pakować na styk, i zważę najpierw pustą walizkę, a potem same kosmetyki, same ciuchy, buty itd., sumuje, a później zobaczę spakowaną. Tak myslę, będzie najbezpieczniej hehe.
|
![]() ![]() |
![]() |
#5958 |
Raczkowanie
|
Wymyslilam dobry sposob na te walizke.
Przynajmniej dla mnie bedzie doby bo ja kupuje nowa walizke. A ze kupuje na aukcji to jest napisane ile ona wazy dokladnie wiec jak ja dostane to sprawdze ile wazy wg mojej wagi oblicze roznice miedzy waga ktora podaje producent i bede mniej wiecej wiedziec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5959 |
Raczkowanie
|
Noo... to dobry pomysł
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5960 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() moje pokazała idealnie tak samo jak na lotnisku. w razie czego na lotnisku tez sa wagi i mala roznice plus minus mozna przelozyc do podrecznego i tyle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5961 |
Raczkowanie
|
moniczorek tez super pomysl ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5962 |
Podróżniczka
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5963 |
Raczkowanie
|
To i ja tak zrobie i tak zrobie i tak i roznorak i sie zobaczy
![]() Hmm do ktorego miejsca moga z Toba dojsc odprowadzajacy Cie na lotnisko? Bo ewent. wtedy sie odda im nabagaz hm? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5964 |
Raczkowanie
|
Wagi są na lotnisku więc od razu możesz sobie zważyć i wyjąć coś.
|
![]() ![]() |
![]() |
#5965 |
Raczkowanie
|
No to jeszcze lepiej. Pomysle sobie wczesniej co wyjac i poloze to na samej gorze w walizce no i ktos zabierze najwyzej spowrotem do domu
![]() A jakie buty bierzecie? |
![]() ![]() |
![]() |
#5966 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() zreszta do czarterów rzadko kiedy patrza na wage bagazu...u mnie teraz ani w jedna ani w druga nikt nie zwracal uwagi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5967 |
Zakorzenienie
|
pewnie bede sie szykowac na koniec sierpnia do Egiptu razem z moim Tztem
![]() moze jakies wizazanki tez podobnie planuja? My z Krk bedziemy jelicec i jestesmy otwarci na towarzystwo! mamy 24 i 26 lat lubimy imprezy i plaze a takze zwiedzanie ![]()
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
#5968 |
Raczkowanie
|
Wole nie ryzykowac. Kurde byc babą... Faceci to biora dwie koszulki spodenki mydlo i juz a my...
---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- No to jak z tymi butami? A i jeszcze takie pytanie mam jak zrobic taki cytat np jak ma moniczorek pod kazdym postem? Bo nawet nie wiem jak tego szukac w googlach...? |
![]() ![]() |
![]() |
#5969 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5970 |
Raczkowanie
|
No wlasnie!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:01.