|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
|
|||
| Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
1 | 1,30% |
| Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
4 | 5,19% |
| Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
5 | 6,49% |
| Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
18 | 23,38% |
| Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
|
3 | 3,90% |
| Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
|
0 | 0% |
| Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
|
14 | 18,18% |
| Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
|
0 | 0% |
| Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
|
1 | 1,30% |
| Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
|
8 | 10,39% |
| A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
|
3 | 3,90% |
| A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
|
3 | 3,90% |
| Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
|
5 | 6,49% |
| Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
|
2 | 2,60% |
| Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
|
1 | 1,30% |
| Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
|
6 | 7,79% |
| Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
|
0 | 0% |
| Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
|
3 | 3,90% |
| Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
✂✂✂✂dew te hemoroidy mnie wykoncza... wczoraj na wizycie lekarz mi je obejzal sam powiedzial ze nie ciekawie wygladaja ![]() ![]() ![]() do tego od wczoraj wieczora krwawia mega krawia ![]() Wiecie co dupa mnie boli ledwo siadam dobrze ze mam kolko od babci![]() przepraszam ze wam pisze takie glupoty
|
#3452 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Kurcze pozaznaczałam tyle postów i mi zżarło
![]() Ja znowu spałam w dzień.. kurcze ostatnio jestem tak senna że mogłabym tylko spać i spać.... ![]() Ale zmobilizowałam się i w końcu przepakowałam się do szpitala, tzn zrobiłam dwie torby: jedna na poród, a druga którą mi tż przywiezie następnego dnia. Tym sposobem na poród mam malutką walizkę a nie walizę jakbym na 2 tygodnie wakacji jechała ![]() Muszę jeszcze tylko dorzucić parę drobiazgów, ale podstawa jest. I zastanawiam się jeszcze nad kupnem laktatora.... Zmalowana może to w końcu TO? Oby![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Zmalowana a pisałam Ci że zaliczysz sesję, załatwisz prawnika i będziesz rodzić!! Filip pozwolił mamusi dokończyć swoje sprawy ![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
http://www.aptekaslonik.pl/prod_info...hemoroidy.html
|
|
#3453 |
|
Zadomowienie
|
Zmalowana - chyba sie musisz zebrac na IP.. serio. Przynajmniej zbadaja czy to JUZ. Dopakuj torbe, wez mame i jedz! Tylko bez paniki, bo to jeszcze pewnie troche potrwa, przed Toba duzo czasu. Trzymaj sie Kochana
|
|
|
|
#3454 |
|
Zadomowienie
|
Zmalowana skoro nie przeszlo po kapieli to ja bym jednak pojechala
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
Sama nie wiem, strasznie sie z nia uwalcze zanim sie przystawi no i ta dolna warga zle lapie, jutro idziemy do lekarza to sie wypytam jak to jest z ta polozna srodowiskowa. daje jej tez butle w nocy - sciagam swoje czase mm i jakos leci.
|
|
|
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana
![]() ![]()
|
|
|
|
#3457 |
|
Zadomowienie
|
Witam Mamuśki
Wyprałam chyba już wszystkie rzeczy Krystianka Cały dzień wietrze wózek tylko ten środek wyprałam fajny jest bo mozna go całkiem wyjąć Na dzisiejsze kciuki już za późno ![]() Ale na gratulacje nie ![]() Sweetangel dobre wieści że insuliny nie musisz brać teraz dietke trzymać Madziulka no spory ten Twój synek Marina już za chwile wszystkie będziemy miały takie problemy jak Ty Nerola śliczna Iza i kotek też Mamad Kolina ja też jestem miłośniczką kotów ![]() Kolina ja mój stan wykorzystuje na maksa zawsze ide do kasy pierwszeństwa a i pare razy poproszono mnie bez kolejki w zwykłej chyba wszyscy sie boja mojego wielkiego brzuchola ![]() Sygine pytałam Tża o ten telefon i on za bardzo już nie pamięta sklerotyk jeden mówi że musiał by go zobaczyć ale jeśli chodzi o te numery to coś takiego robi sie w jego telefonie blackberry i on po prostu nie kasuje listy połączeń bo inaczej też nie wie kto do niego dzwoni . Nie bardzo ci pomogłam miałam tylko dobre chęci
|
|
|
|
#3458 | ||||
|
Zadomowienie
|
by bylo lepiejCytat:
Cytat:
nie frustruje sie.. tak fakt stwierdzam, moglabym sie wryc prze dnich i powiedziec cos dosadnie jak chyba kiedys nerola radzila (ze zaraz zwymiotuje... ) ale postalam sobienie opisywalam tych sytuacji dokladnie ale np w almie to stali przede mna mlodzi ludzie, para, on zauwazyl i nerwowo zaczal sie krecic, chyba pomyslal o tym zeby mnie przepuscic i te moje 3 rzeczy w rece, ale jego dziewczyna miala to gleboko... na poczcie tez jeden gosc przede mna widzialam, ze walczy ze soba w obu przypadkach mlodzi ludzie, ale jakby sie krepowali.... Cytat:
i musisz jesc produkty ktore nie powoduja zatwardzen (podraznien), bo to tylko poglebia problem Cytat:
a zegar tyka
Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2011-06-28 o 17:23 Powód: literowki :/ |
||||
|
|
|
#3459 |
|
Wtajemniczenie
|
Zmalowana ja bym pojechała na IP
|
#3460 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w tej almie to nie bylo kasy pierwszenstwa, na poczcie przy jednym - tym z paczkami - byla naelpka dla inwalidow i tyle a ja nie mam wielkiego brzucha i nie wygladam na 8 miesiac, moze inni mysla ze jestem w mniej zaawansowanej ciazy?
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
Dzwoniłam do lekarza jak po leku rozkurczowym nie przejdzie to mam się po 19 pokazać.
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
no- spe, ale ja nie mogę bo rzygam po niej więc buscopan. Boję się.
|
#3464 |
|
Zadomowienie
|
|
#3465 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam szczerze mówiąc ubaw po pachy. Tylko przykre, że najczęściej nieżyczliwie reagują kobiety Takie które zapewne też rodziły i wiedzą co to znaczy. Ale zamiast empatii jest w nich chyba takie coś "ja się męczyłam w swojej ciąży, to ta też niech się męczy!". Bardzo smutne...W aptece z tydzień temu też widziałam (ja akurat coś oglądałam, nie stałam w kolejce), jak kobieta z wieeeelkim, na bank 9-miesięcznym brzucholem) stanęła na końcu tej kolejki i aptekarka woła, żeby przeszła na początek. A na to jakaś paniusia ze środka "Ale ja tu już dłużej czekam!". A też tak 40 plus, więc zapewne sama jest matką. Ręce opadają... A my za godzinkę zmykamy na przedostatnią SR. Szkoda mi że już się kończy
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana strach to naturalna reakcja, spróbuj myśleć że już niedługo skończy się czas oczekiwania i zobaczysz Filipa. Wiem, to trudne, sama będę trzęsła portkami.
rzygasz po nospie? dobre.. |
|
|
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana tyle na to czekałaś
będzie dobrze!!
|
#3469 |
|
Zadomowienie
|
Zmalowana zaczyna sie
trzymam ![]() Youyou ta opieka to 80% płatna Brunetka mógłby którys kolega sie zamienić ale sąludzie i ludziska mój Tż miał wziąsc urlop w lipcu ale w końcu wziął w czerwcu i też z kolegą sie zamieniał . A w lipcu bierze opieke i tacierzyńskiKolina ja myśle że ciężarna musi być troche bezczelna i czasami po prostu wejść bez kolejki oczywiście zanim tam doszłam to jeden facet wepchał sie przede mnie ale kasjerka powtórzyła że najpierw ja a czyjecie co by było gdybym tam urodziła |
|
|
|
#3470 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie bój się Kochana. Pewnie już za niedługo będziesz tulić swoje Maleństwo
|
#3471 |
|
Zadomowienie
|
Po jakiego grzyba kazał Ci rozkurczowe brać? Przecież Twoja ciąża donoszona jest zaraz jest Twój termin, możesz spokojnie rodzić, przecież kiedyś w końcu musisz. Nie rozumiem tego lekarza.
|
|
|
|
#3472 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dzięki za informacje dziewczyny Cytat:
Cytat:
a za tantum rosa płaciłam dziś chyba coś koło 4zł za saszetkę. Cytat:
zgadza się - irygacji nie wolno Cytat:
![]() Cytat:
a to co pogrubiłam to dla mnie dziwne - rozumiem że musi się wyspać bo do pracy - ale bez przesady - to żadne wytłumaczenie w obecnej sytuacji a teściowa widze że już się martwi tylko żeby syneczek się wyspał i nie przemęczył - nie ma tak lekko - dziecko to nie tylko obowiązki dla Ciebie i nikt mi tego nie przegada że jest inaczej.
|
|
|
#3473 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3474 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i faktycznie kobiety slabiej reaguja na ciezarne, az dziwne zirytowalam sie owszem na poczcie, ale na to ze czekalam nie potrzebnie na to jedne jedyne okienko, bo babsko mnie zle poinformowalo i czas stracilam przed nami jeszcze 3 zajecia - za tydzien ostatnie
|
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana trzymam kciukasy aby to było to i żeby szybko poszło
|
|
|
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana jak ja Cie rozumiem
Jak mi lekarz powiedział, ze moge rodzić to sie nie mogłam doczekać, a jak przyszło co do czego i leżałam pod oksytocyną to się modliłam żeby nie zadziałało a jeszcze obok mnie rodziła jakaś dziewczyna...Bephanten jest o tyle fajny, że można nim odparzenia smarować, ja smarowałam mojej szyjke, jak jej się odparzyła od sznurka przy czapce jak leżała w inkubatorze. |
|
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
brumek też odnoszę wrażenie że z kobietami w kolejkach jest gorzej.. a najgorsze to są moherowe berety
![]() a ja go rozumiem... na SR nam często położne powtarzały ze jak będzie taki niewiadomy ból to żeby wziąć nospę i kąpiel . Jak przejdzie to znaczy że to przepowiadacze, a jak to poród się rozkręca to nospa go nie zatrzyma i będzie wiadomo żeby do szpitala jechać
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-06-28 o 17:53 |
|
|
|
#3478 |
|
Zadomowienie
|
No dobra, tylko nie bijcie, wyznam wam, że dopóki ja nie byłam w ciąży nie miałam pojęcia jak ciężko może być takiej kobiecie np w kolejce.
Trudno mi sięgnąć nawet pamięcią, czy mogłam przepuścić jakąś ciężarówkę a tego nie zrobiłam, wcześniej jakoś kobiety w ciąży nie "rzucały mi się w oczy". Ostanio w hipermarkecie stałam w kolejce (szukałam, ale tam chyba nie było kas pierwszeństwa) i nie powiem było mi trochę ciężko. Mam jakiś problem ze staniem. Chodzić mogę. W każdym razie, stałam za jakąś młodą babką, która miała sporo artykułów dziecięcych, więc myślę że własne dzieci miała i tak liczyłam, że mnie puści, ale gdzie tam. Pooglądała tylko z ciekawością mój wielki brzuch i nic.... Edytowane przez CrazyMachine Czas edycji: 2011-06-28 o 18:08 |
|
|
|
#3479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
MA rację. U nas w szpitalu, jak się już przyjedzie do porodu często sami dają coś rozkurczowego. Jeśli to poród, to na pewno skurcze nie przejdą, wierz mi
|
|
#3480 |
|
Zakorzenienie
|
A ja w szpitalu rozmawiałam z takim starszym doktorkiem, który stwierdził, ze po 37 tyg nie powinno się dawać już nic rozkurczowego, bo to natura decyduje, a tak nafaszerują kobiety magnezem, no-spą, a potem są problemy, zeby urodzić, bo jednak bądź co bądź coś tam zadziała. Rozmawiałam tez na pato z dziewczyną, której inny lekarz (tez starszej daty) powiedział wprost, zeby nie brała tych "cukiereczków" co jej przynoszą, bo nie można się w nieskończoność rozkurczać.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.

ledwo siadam dobrze ze mam kolko od babci

Filip pozwolił mamusi dokończyć swoje sprawy 

już za chwile wszystkie będziemy miały takie problemy jak Ty

Takie które zapewne też rodziły i wiedzą co to znaczy. Ale zamiast empatii jest w nich chyba takie coś "ja się męczyłam w swojej ciąży, to ta też niech się męczy!". Bardzo smutne...