Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-28, 17:03   #1111
lausanne
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

no dobrze że jesteś Lulek bo pisałas ze Cię bolało w nocy i już się zaczęlam zastanawiać czemu Cię nie ma na forum

Edytowane przez lausanne
Czas edycji: 2011-06-28 o 17:06
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 17:05   #1112
lausanne
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Bierze sie swoja, zreszta zaraz wszytsko opisze bo widzialam sie juz z ta polozna srodowiskowa
lulka wszędzie mają swoje przepisy - lepiej się dowiedzieć. U mnie w szpitalu moga nie pozwolić w swojej rodzic jesli jest za dluga lub cos im nie podejdzie...

Edytowane przez lausanne
Czas edycji: 2011-06-28 o 17:06
Stary 2011-06-28, 17:10   #1113
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiec byla u mnie polozna do ktorej zadzwonilam wczoraj i:
przyjechala taka starsza babeczka, ktora od razu stwierdzila ze ona wiedziala ze jestem w ciazy juz od dawna(ona "obsluguje" moja sasiadke ktora jest tez w ciazy, dlatego wiedziala pewnie o mnie, heh) ale stwierdzila ze nie bedzie sie wychylala bo ma tyle tych pacjentek i pracy ze nie ma czasu, ale skoro sama zadzwonilam to ona sie z checie mna zajmie wiec przeszla do pytan i formalnosci i pytajac o wyksztalcenie jak sie dowiedziala ze przerwalam studia po drugim roku byla w szoku i powiedziala ze bedzie mi bardzo ciezko i ze bez studiow to wlasciwie co ja teraz zrobie, wiec dodalam ze mam zamiar wrocic i zeby w wyszktalceniu wpisala ze jestem po studium, na to ona ze bedzie mi bardzo ciezko wrocic na studia z dzieckiem ale olalam to i przeszla dalej-nr ubezpieczenia, wiec mowie jej ze mam rmua bo ksiazeczki zdrowia nie sa juz akceptowane i ze rmua to jest dokument potwierdzajacy moje odkladanie skladek na ub bo jestem zatrudniona na umowe o prace to spojrzala na mnie jak na czubka i powiedziala ze ona sie tym nie zajmuje bo ma wynajetego czlowieka od tego i ze w takim razie mam dostarczyc do swojego osrodka zdrowia ten nr ub zaczelysmy rozmawiac o porodzie wiec w ogole byla oburzona cc, powiedziala ze jak mozna w ogole na zyczenie i ze tego sie nie praktykuje, wiec jej powiedzialam juz zirytowana ze owszem sie praktykuje na zyczenie i ze ja mam taka mozliwosc ale nie chce i chce rodzic sn ale ze znieczuleniem, to sie oburzyla ze to juz w ogole jest wymysl i ze kazda kobieta rodzi normalnie i zebym tutaj nie histeryzowala to z takich mniej smiesznych rzeczy..pozniej zbadala mi cisnienie, przylozyla do brzuszka jakies urzodzenie i slyszalam serduszko mojego skarbka(znowu sie poplakalam) no i pogadalysmy chwile o wyprawce i narazie tyle, aaaaa i wziela ta moja karte ciazy i zaczela pytac o badania itd, no cholera przeciez tym wszystkim sie zajmuje moja gin do ktorej chodze prywatnie wiec niech ona sie tym nie interesuje az tak, przeciez gin wie chyba co robi ogolnie powiem tak-wiedze to ona ma bo podpytalam i pewnie jeszcze ja zmolestuje o informacje typu-wyprawka, pielegnowanie dzidzi itd natomiast podejscie ma jeszcze PRLowskie i cos czuje ze z jej uslug skorzystam dopiero w momencie jak urodze, bo teraz to mi nie jest potrzebne bedac pod stala opieka lekarza, pozniej owszem-bedzie super jak mi pokaze jak wykapac dzidzi itd
i jak wam sie podoba "moja" wyznaczona polozna srodowiskowa?
Lulla z tego co piszesz to rzeczywiście babka wygląda na taką, że tego co się nauczyła jakieś 15lat temu cały czas stosuje i nie idzie z postępem i cały czas wierzy w te rzeczy co ją nauczyli dawno temu. Oczywiście może doradzać kobiecie w ciąży co będzie wg niej dobre, ale nie może też tak ochrzaniać i oburzać że ty masz inne zdanie
I co fajnie usłyszeć serduszko dzidzi

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 17:10   #1114
lullaby_ml
Zakorzenienie

przyjechala taka starsza babeczka, ktora od razu stwierdzila ze ona wiedziala ze jestem w ciazy juz od dawna(ona "obsluguje" moja sasiadke ktora jest tez w ciazy, dlatego wiedziala pewnie o mnie, heh) ale stwierdzila ze nie bedzie sie wychylala bo ma tyle tych pacjentek i pracy ze nie ma czasu, ale skoro sama zadzwonilam to ona sie z checie mna zajmie wiec przeszla do pytan i formalnosci i pytajac o wyksztalcenie jak sie dowiedziala ze przerwalam studia po drugim roku byla w szoku i powiedziala ze bedzie mi bardzo ciezko i ze bez studiow to wlasciwie co ja teraz zrobie, wiec dodalam ze mam zamiar wrocic i zeby w wyszktalceniu wpisala ze jestem po studium, na to ona ze bedzie mi bardzo ciezko wrocic na studia z dzieckiem ale olalam to i przeszla dalej-nr ubezpieczenia, wiec mowie jej ze mam rmua bo ksiazeczki zdrowia nie sa juz akceptowane i ze rmua to jest dokument potwierdzajacy moje odkladanie skladek na ub bo jestem zatrudniona na umowe o prace to spojrzala na mnie jak na czubka i powiedziala ze ona sie tym nie zajmuje bo ma wynajetego czlowieka od tego i ze w takim razie mam dostarczyc do swojego osrodka zdrowia ten nr ub zaczelysmy rozmawiac o porodzie wiec w ogole byla oburzona cc, powiedziala ze jak mozna w ogole na zyczenie i ze tego sie nie praktykuje, wiec jej powiedzialam juz zirytowana ze owszem sie praktykuje na zyczenie i ze ja mam taka mozliwosc ale nie chce i chce rodzic sn ale ze znieczuleniem, to sie oburzyla ze to juz w ogole jest wymysl i ze kazda kobieta rodzi normalnie i zebym tutaj nie histeryzowala to z takich mniej smiesznych rzeczy..pozniej zbadala mi cisnienie, przylozyla do brzuszka jakies urzodzenie i slyszalam serduszko mojego skarbka(znowu sie poplakalam) no i pogadalysmy chwile o wyprawce i narazie tyle, aaaaa i wziela ta moja karte ciazy i zaczela pytac o badania itd, no cholera przeciez tym wszystkim sie zajmuje moja gin do ktorej chodze prywatnie wiec niech ona sie tym nie interesuje az tak, przeciez gin wie chyba co robi ogolnie powiem tak-wiedze to ona ma bo podpytalam i pewnie jeszcze ja zmolestuje o informacje typu-wyprawka, pielegnowanie dzidzi itd natomiast podejscie ma jeszcze PRLowskie i cos czuje ze z jej uslug skorzystam dopiero w momencie jak urodze, bo teraz to mi nie jest potrzebne bedac pod stala opieka lekarza, pozniej owszem-bedzie super jak mi pokaze jak wykapac dzidzi itd
i jak wam sie podoba "moja" wyznaczona polozna srodowiskowa?

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
no dobrze że jesteś Lulek bo pisałas ze Cię bolało w nocy i już się zaczęlam zastanawiać czemu Cię nie ma na forum
Jestem kochana, jestem

Cytat:
lulka wszędzie mają swoje przepisy - lepiej się dowiedzieć. U mnie w szpitalu moga nie pozwolić w swojej rodzic jesli jest za dluga lub cos im nie podejdzie...
Srodowiskowa powiedziala ze swoja ale ja i tak zadzwonie do swojego szpitala i sie wypytam

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Aaaaaaaa zapomnialam dodac ze jak mnie badala to wg niej jest 29 tydz, czyli jestem jakies 3 tyg do przodu, powiedziala ze duuuuuuza macic i duzy chlopczyk jak na 26 tydz
Stary 2011-06-28, 17:14   #1115
lausanne
Wtajemniczenie

wiesz co bliźniaczko ja też uważam że połozna przyda się bardziej po porodzie. Takie gadki ze cc lub ZZo to wymysł lub komentarze odnosnie studiow by mnie zeszlakowaly i nie wiem jakby to się skonczylo z moim charakterkiem:br zydal: ale przynajmniej serduszka posłuchalas pewnie dla tego jednego było warto wysłuchać wszystkich uwag

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:
Aaaaaaaa zapomnialam dodac ze jak mnie badala to wg niej jest 29 tydz, czyli jestem jakies 3 tyg do przodu, powiedziala ze duuuuuuza macic i duzy chlopczyk jak na 26 tydz
czyli jednak
Stary 2011-06-28, 17:18   #1116
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Lulla to położna Cię też badała? jak ona stwierdziła ,który tydzień? Sorki, że takie głupie pytanie, ale po prostu nie wiem...

A jeszcze mi się przypomniało, jak byłam u tej mojej kuzynki co niedawno urodziła, to ona bardzo poleca tego rogala, mówi, że jest bardzo pomocny przy karmieniu, kładzie małego na rogala i ma ręce wolne, a mały sobie słodko pije i jej ręce nie bolą. Także chyba się w niego zaopatrze

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-06-28, 17:21   #1117
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Lulla z tego co piszesz to rzeczywiście babka wygląda na taką, że tego co się nauczyła jakieś 15lat temu cały czas stosuje i nie idzie z postępem i cały czas wierzy w te rzeczy co ją nauczyli dawno temu. Oczywiście może doradzać kobiecie w ciąży co będzie wg niej dobre, ale nie może też tak ochrzaniać i oburzać że ty masz inne zdanie
I co fajnie usłyszeć serduszko dzidzi
Dokladnie, jedyna cudowna rzecz z tej calej wizyty

Cytat:
wiesz co bliźniaczko ja też uważam że połozna przyda się bardziej po porodzie. Takie gadki ze cc lub ZZo to wymysł lub komentarze odnosnie studiow by mnie zeszlakowaly i nie wiem jakby to się skonczylo z moim charakterkiem:br zydal: ale przynajmniej serduszka posłuchalas pewnie dla tego jednego było warto wysłuchać wszystkich uwag

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

czyli jednak
Tez myslalam ze nie wytrzymam ale stwierdzilam ze ona ma mi tak naprawde pomoc po porodzie, a to jak bede rodzila to juz moja sprawa i tyle i tak, dla tego malutkiego serduszka warto bylo, akurat sie usadowil po lewej stronie, no cudenko moje najdrozsze nie wiem teraz co z tym nr ubezpieczenia zdrowotnego? no jestem zatrudniona, mam rmua, mam oplacane skladki ale nie mam zadnego nr kurcze bliźniaczko, to juz bliej niz dalej z tym porodem, masakrejszyn
Stary 2011-06-28, 17:23   #1118
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
A jeszcze mi się przypomniało, jak byłam u tej mojej kuzynki co niedawno urodziła, to ona bardzo poleca tego rogala, mówi, że jest bardzo pomocny przy karmieniu, kładzie małego na rogala i ma ręce wolne, a mały sobie słodko pije i jej ręce nie bolą. Także chyba się w niego zaopatrze
ja też kamiłam K. na rogalu i tez polecam nie pocił się tak jak kiedy był przytulony do mnie i ja miałam wygodniej
Stary 2011-06-28, 17:24   #1119
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Lulla to położna Cię też badała? jak ona stwierdziła ,który tydzień? Sorki, że takie głupie pytanie, ale po prostu nie wiem...

Wiesz co, no sprawdzila to serduszko, zmierzyla tetno i ciesnienie i "pougniatala" troszke moj brzuch i powiedziala ze dla niej to juz 29 tydz jak nic z tym rogalem to tez slyszalam, nasza Malgos mowila kiedys o tym rogalu juz
Stary 2011-06-28, 17:29   #1120
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
kurcze bliźniaczko, to juz bliej niz dalej z tym porodem, masakrejszyn
MASAKREJSZYN to mało powiedziane!!! i nie starsz mnie już mowilam przez Twoją wczorajszą adrenalinkę (przypomniałas mi niechcący co nas czeka) miałam taki przypływ paniki w nocy że mąż mnie uspokajał. On mi mówił że będzie dobrze a ja wylam i mowiłam że g.... prawda I ze tym razem nikt mnie nie oszuka ze to nic takiego i ze będzie okey Biedny był moj kochany, biedny...
Stary 2011-06-28, 17:30   #1121
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Tez myslalam ze nie wytrzymam ale stwierdzilam ze ona ma mi tak naprawde pomoc po porodzie, a to jak bede rodzila to juz moja sprawa i tyle i tak, dla tego malutkiego serduszka warto bylo, akurat sie usadowil po lewej stronie, no cudenko moje najdrozsze nie wiem teraz co z tym nr ubezpieczenia zdrowotnego? no jestem zatrudniona, mam rmua, mam oplacane skladki ale nie mam zadnego nr kurcze bliźniaczko, to juz bliej niz dalej z tym porodem, masakrejszyn
ja też mam tylko rmua nie mam żadnej książeczki i nr ubezpieczenia, a na rmua nic nie jest napisane odnośnie tego numeru? aż z ciekawości zaraz zerkne
Cytat:
ja też kamiłam K. na rogalu i tez polecam nie pocił się tak jak kiedy był przytulony do mnie i ja miałam wygodniej
to super i ona też właśnie mówiła, że się ręka i dziecko nie poci

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-06-28, 17:30   #1122
archinta
Zakorzenienie

Witam wszystkich !!!

Lulla- a ja się martwię- wołam Cię i cisza!
Ej ale ta położna środowiskowa to skąd? Bo ja nie kumata? Myślałam, że się umówiłaś ze swoją taka pryw. co to do porodu można sobie wynająć
W ogóle niezła babeczka, taka retro
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 17:31   #1123
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz co, no sprawdzila to serduszko, zmierzyla tetno i ciesnienie i "pougniatala" troszke moj brzuch i powiedziala ze dla niej to juz 29 tydz jak nic
położne - zwłaszcza te starsze - mają swoje sztuczki
Stary 2011-06-28, 17:32   #1124
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
MASAKREJSZYN to mało powiedziane!!! i nie starsz mnie już mowilam przez Twoją wczorajszą adrenalinkę (przypomniałas mi niechcący co nas czeka) miałam taki przypływ paniki w nocy że mąż mnie uspokajał. On mi mówił że będzie dobrze a ja wylam i mowiłam że g.... prawda I ze tym razem nikt mnie nie oszuka ze to nic takiego i ze będzie okey Biedny był moj kochany, biedny...
Ty nas nie strasz kochanabo my tu żyjemy w świadomości właśnie że wszystko będzie okey

Dobra zmykam, muszę trochę poprasować bo się duża kupka uzbierała:/

Emilka ur. 05.05.14

Edytowane przez Martusiaaa21
Czas edycji: 2011-06-28 o 17:33
Stary 2011-06-28, 17:34   #1125
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Lau damy rade, im szybciej tym lepiej, miejmy to z glowy bedzie dobrze, naprawde

Cytat:
ja też mam tylko rmua nie mam żadnej książeczki i nr ubezpieczenia, a na rmua nic nie jest napisane odnośnie tego numeru? aż z ciekawości zaraz zerkne

to super i ona też właśnie mówiła, że się ręka i dziecko nie poci
no wlasnie, tam nic nie ma, jest oczywiscie informacja o ubezpieczajacym i ubezpieczonym i ok i to musi byc akceptowane przez te szpitale i osrodki zdrowia bo ksiazeczki wycofali z obiegu to raz, a dwa-no cholender, czlowiek placi na ten pieprzony ZUS wysokie skladki a oni robia jeszcze pod gorke, zirytowalam sie tym troszke

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Witam wszystkich !!!

Lulla- a ja się martwię- wołam Cię i cisza!
Ej ale ta położna środowiskowa to skąd? Bo ja nie kumata? Myślałam, że się umówiłaś ze swoją taka pryw. co to do porodu można sobie wynająć
W ogóle niezła babeczka, taka retro
Jestem my darling, jestem no nic mi nie mow bo sie zainteresowalam ta akcja poloznych srodowiskowych w miejscu zamieszkania i sie okazalo ze ta babka zajmuje sie moim rejonem wiec zadzwonilam i sie umowilam na wizyte co by miec jakas pomoc czy pokazanie jak pielegnowac dzidzi po porodzie
Stary 2011-06-28, 17:40   #1126
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Ty nas nie strasz kochanabo my tu żyjemy w świadomości właśnie że wszystko będzie okey
kochana ja nie chcę straszyć po prostu miałam pewne koszmarne przeżycia poprzednim razem, dlatego jestem tak nastawiona to co mi się przytrafiło wcale nie musi być normalne i wierzę że nie jest
Stary 2011-06-28, 17:43   #1127
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
kochana ja nie chcę straszyć po prostu miałam pewne koszmarne przeżycia poprzednim razem, dlatego jestem tak nastawiona to co mi się przytrafiło wcale nie musi być normalne i wierzę że nie jest

Teraz musi byc inaczej, musi, a zreszta zazdroszcze Ci kochana bo przynajmniej wiesz juz czego sie spodziewac

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Cytat:
położne - zwłaszcza te starsze - mają swoje sztuczki

No wlasnie, jak przez ugniatanie i sprawdzanie brzucha mozna to wiedziec? ciekawi mnie to
Stary 2011-06-28, 17:54   #1128
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Teraz musi byc inaczej, musi, a zreszta zazdroszcze Ci kochana bo przynajmniej wiesz juz czego sie spodziewac

No wlasnie, jak przez ugniatanie i sprawdzanie brzucha mozna to wiedziec? ciekawi mnie to
e tam, czasem lepiej nie wiedzieć za dużo

co do połoznej nie wiem na czym to polega, ale one tak jakos mają. Na podstawie wielkości i połozenia macicy pewnie da się określić t.c.
W szpitalu połozne potrafiły mi powiedziec ze nie urodzę tego dnia (lekarz monitorował mnie na wszystkie sposoby i guzik wiedział) albo stosowały akupunkturę itd. Niektore były niesamowite
Stary 2011-06-28, 17:58   #1129
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
e tam, czasem lepiej nie wiedzieć za dużo

co do połoznej nie wiem na czym to polega, ale one tak jakos mają. Na podstawie wielkości i połozenia macicy pewnie da się określić t.c.
W szpitalu połozne potrafiły mi powiedziec ze nie urodzę tego dnia (lekarz monitorował mnie na wszystkie sposoby i guzik wiedział) albo stosowały akupunkturę itd. Niektore były niesamowite
Co Ty mowisz? powaznie akupunktura?
Stary 2011-06-28, 18:19   #1130
lausanne
Wtajemniczenie

Lula powaga ale ja już leżałam z bólami porodowymi trzeci dzień i sie nie chciałam dalej rozwierać Więc sięgnęły po metody cięższego kalibru
Stary 2011-06-28, 18:21   #1131
lullaby_ml
Zakorzenienie

Gdzie was wszystkie wymiotło?

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Cytat:
Lula powaga ale ja już leżałam z bólami porodowymi trzeci dzień i sie nie chciałam dalej rozwierać Więc sięgnęły po metody cięższego kalibru
No to niezla masakra a mialas masowanie szyjki? bo to podobno mega boli?
Stary 2011-06-28, 18:33   #1132
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
No to niezla masakra a mialas masowanie szyjki? bo to podobno mega boli?
no masakra, nikomu nie polecam takiego porodu... tzn czasu przed i tych dwóch pierwszych faz, bo juz sam porod (ta trzecia faza- skurcze parte) przez to że mały tak długo się zastanawiał to juz był szybciutenko. Trzy skurcze parte i K. był na świecie. Tyle ze ja bylam wymęczona do granic mozliwości po tych trzech dniach i kilku nieprzespanych nocach i połozne musialy go wypchnąć...
a masowanie szyjki miałam, ale akurat trafilam na dobrego lekarza, zrobił to dosłownie w sekundę. Nie zdążylam krzyknąć nawet
Stary 2011-06-28, 18:34   #1133
bruma
Rozeznanie

O matko dziewczyny jak czytam to co napisałyście, to mimo iż do porodu jeszcze daleko to się przeraziłam...akupunktura , masowanie szyjki....!!!!
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 18:42   #1134
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Ej laski nie pisać tu o bólach porodowych, bo i ja się zaczynam stresować, a powiem szczerze wolę żyć w nieświadomości jak to boli ...

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 18:48   #1135
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
O matko dziewczyny jak czytam to co napisałyście, to mimo iż do porodu jeszcze daleko to się przeraziłam...akupunktura , masowanie szyjki....!!!!
wiesz, ta akupunktura to troszkę inaczej inaczej wyglądała niz w normalnych warunkach, więcej było ugniatania jakiś nerwów w nadgarstkach niż igieł i do tego mialam wrażenie że położna (zmiana nocna) nie bylaby zachwycona jakby ją lekarz przylapał twierdziła ze nauczyła się tego w Niemczech a nie tu Poza tym to juz była ostatecznosc, ja miałam regularne skurcze częścej niz co 10 minut i nikt nei wiedział czemu rozwarcie zatrzymało się na 3-4 cm na dwa dni a lekarz mi nie chciał podac środka na przyśpieszenie bo nie bylam pacjentką jego ani nikogo z tego szpitala! połozne były zle, naprawdę. Ale nic nei mogly zrobić. Dopiero w piątek przyszedl inny lekarz na dyżur i od razu okazało się że mozna rozmasować szyję, podac leki i nagle rozwarcie w niecalą godzinę skoczyło do 8cm

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

aga już pisałam ze to co mi sie przytrafiło niekoniecznie było normalne! więc nie bój się
Stary 2011-06-28, 18:56   #1136
bruma
Rozeznanie

Cytat:
wiesz, ta akupunktura to troszkę inaczej inaczej wyglądała niz w normalnych warunkach, więcej było ugniatania jakiś nerwów w nadgarstkach niż igieł i do tego mialam wrażenie że położna (zmiana nocna) nie bylaby zachwycona jakby ją lekarz przylapał twierdziła ze nauczyła się tego w Niemczech a nie tu Poza tym to juz była ostatecznosc, ja miałam regularne skurcze częścej niz co 10 minut i nikt nei wiedział czemu rozwarcie zatrzymało się na 3-4 cm na dwa dni a lekarz mi nie chciał podac środka na przyśpieszenie bo nie bylam pacjentką jego ani nikogo z tego szpitala! połozne były zle, naprawdę. Ale nic nei mogly zrobić. Dopiero w piątek przyszedl inny lekarz na dyżur i od razu okazało się że mozna rozmasować szyję, podac leki i nagle rozwarcie w niecalą godzinę skoczyło do 8cm
Acha...no to wszystko jasne a pierwszy lekarz to buc, ale niestety tacy się trafiają i ja też na takiego trafiłam a raczej na taką, tylko że ja to w innych okolicznościach.
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 19:00   #1137
lausanne
Wtajemniczenie

dziewczynki a gdzie sobie poszłyście? jak jestem na meczu to produkujecie tyyyyyyle stron a teraz puchy
a ja niedługę będę bo mamy zaplanowany wspolny wieczorek z małżem (o ile młody zechce pójśc spać)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-28, 19:01   #1138
MAGiALENA
Zakorzenienie

cześć brzuchole!

dziś zaczęłam 30 tc!

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 19:05   #1139
19natka88
Zakorzenienie

Wróciłam Miałam szczęście, że zaopatrzyłam się w ściągi bo facet cały egzamin pił kawkę i ani razu nie przeszedł po sali

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
a to łobuz malutki

no ja miałam najpierw ogólną liste a potem sobie podzieliłam co gdzie kupić i to bardzo ułatwiło sprawe
szyjki mi nie mierzył USG tylko ręcznie i powiedział że się skróciła o 1/3 więc jakoś te długości musi sobie tam zapisywać, oprócz tego brzuch mi twardnieje, a ja myślałam że to normalne ze jest taki napięty.

za egzamin
a fotki będą jak wróce do domu bo teraz jestem u mamy moge wkleić bluze którą wylicytowałam ostatnio dla Niuni
http://allegro.pl/next-bluza-z-piesk...678186348.html
Dobry pomysł
Mój gin też ręcznie stwierdził, że szyjka krótsza ale dla potwierdzenia zmierzył na usg, ostatnio była tej samej długości ale lekko zmiękła
Śliczna bluza
Co do mycia okien to mój tż jutro będzie wieszać firanki A szyby to już chyba sama umyję, żeby tylko ten kurz zetrzeć bo jeden deszcz i nie będzie widać kiedy były myte

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
dietę? Powiem tak - na każdego jedzonko działa inaczej i z praktyki już wiem że np. ja mam inny cukier po zjedzeniu czegoś niż nasze "słodkie" forumowe dziewczyny. Jem normalnie (a po 2h miałam 173 po krzywej) i cukier zawsze poniżej 120 - czyli w normie. Najważnieszą rzecza jest wg mnie SAMOKONTROLA - czyli jesz i po 1h spr sama jak Twój organizm "przyjął" pokarm i jaki masz poziom cukru.
Bardzo dobrze powiedziane Diabetolog może Ci tylko zwrócić uwagę na to, co najbardziej podnosi cukier a co mniej, a diety nie ustalisz tak w 100% niestety

Cytat:
Dziwna trochę ta położna Ja pytałam jak to u nas wygląda i owszem jeśli chcę to może położna przyjść ale jak nie chcę to nie chodzi Stwierdziłam, ze nie chcę przed porodem

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 19:08   #1140
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
dziś zaczęłam 30 tc!
gratulacje =)
Ja wróciłam od fryzjera, w końcu wyglądam jak człowiek =)

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości