|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Moderatoreska
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Jestem byłam u siorki, Bartuś mi śpi ciągle po tej szczepionce, jedynie na jedzenie się budzi, ciekawe kto w nocy będzie spał.Obawiałam się, że będą marudni, że będzie gorączka a tu nic jacyś wyciszeni są.Ale szczepienie dało im w kość bo były trzy ukłucia
choć dzielnie je znieśli.Chyba tylko ja na wątku nie brałam skojarzonych ??? no i tych dodatkowych też nie bo bym musiała wydać za nie ogólem ponad 3000zł za całośc na dwóch. |
|
|
|
#3932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Grazin ![]() bassienka u nas odwrotnie - jak Zosia spała w wózku, tak Gabrysia - nie ![]() strasznie to męczące, bo człowiek tylko czeka kiedy się jęczenie zacznie ... anulinka dzięki za zdjęcie, słodko Piotruniu wygląda ![]() mary takie przewroty to raczej świadome nie są w tym wieku ![]() ddaaiissyy mam nadzieję że Twojej Gabi to jednak skok i szybciutko minie ale troszkę odpoczęłaś ??? Klaterina oj też bym chciała wiedzieć dlaczego faceci nie mają mleka w cyckach oj oj oj, co to będzie, co to będzie ... ![]() Gabulek zasnął mi o 19 ![]() ciekawi mnie bardzo, o której będzie pobudka ![]() choć może nie ciekawi mnie wcale, to może będzie później ![]() ostatnio mamy straszne kąpiele, RYK taki że słychać chyba na końcu świata ... słyszeliście Gabulka jak ryczał w okolicach 18:45 ???? ![]() nie wiem czy to skrajne zmęczenie, czy skrajny głód ... a może to i to .... hmmm |
|
|
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
Daisy, wiele z naszych dzieciaków ma to drżenie nóżek, co chwila któraś z nas to tu zgłaszała
więc chyba to normalne![]() Andziotku, wiem, że za wcześnie, dlatego byłam w szoku [Ona też ], kiedy fiknęła pierwszy raz, a chwilę potem drugi Tajemnicą całej tej akcji jest miękkie i sprężyste posłanie, nigdzie indziej nie przekręca się Przy okazji możecie sobie wyobrazić, jak bardzo kręci się będąc na brzuchu ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Nie słyszałam Gabulka, bo zagłuszało mi ciamkanie Hanki, kiedy jadła ![]() U nas chyba najlepiej sprawdza się system: 19:00 karmienie MM 150 ml 20:00 kąpiel 20:15 dotankowanie do pełna z piersi 21:00 dziecko śpi po uprzednim marudkowaniu w łóżku ![]() oczywiście godziny orientacyjne, czasami wszystko jest z godzinnym poślizgiem
|
|
|
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie Gabrynię obudziły 3 serie pierdków- śmierdzioszków
![]() poskromiona - śpi (mam nadzieję |
|
|
|
#3935 |
|
Zadomowienie
|
andziot karmisz przed kąpielą czy na głodniaka kąpiesz i dopiero karmisz????
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
na głodnego (nie krytycznie), ale robię tak od dawna, a dopiero od 3 dni jest RYK !!!!!!!
|
|
|
|
#3937 |
|
Zakorzenienie
|
Ewesko my też małą szczepimy tylko podstawowymi i też nie skojarzonymi a to dlatego że u nas w przychodni nie mogą ich sprzedawać a nie chcą brać odpowiedzialności za to jak rodzice źle przechowają szczepionkę jakby się coś później działo. Na rota i pneumokoki też nie szczepią
ale na to to ja nawet nie chciałam szczepić. Nasze dziecię jak zasnęło na brzuszku o 16 to śpi do teraz...ominęła godzinę kąpieli i w ogóle...o tej godzinie to ona już śpi na noc po kąpieli i jedzeniu
|
|
#3938 |
|
Rozeznanie
|
mimbi - szacun dla twojej zmywarki
![]() moniqac u nas te chropowate krostki schodza pięknie po alantanie, smaruje jej po kąpieli buzie, dekolt i ramionka, zostało już tylko troszeczke andziot na Psim Polu było słychać, myślałam że to burza idzie ![]() O boszeeeeeeeeee....... Ja ostatnio jestem jakas totalnie nie zorganizowana, nie mam czasu na nic, dzidzia mi sie rozregulowała i nie śpię za dużo ![]() Mąz wyjechał w delegacje i chyba na nas dwóch się to odbija. Kiedy spotkanie? Ja jadę, trzeba przygotować wyprawę z Wrocławia, ile nas tu jest trzy? Ale tak z dzieciami tak? Kto organizuje? I jeszcze pare znaków zapytania ???? ![]() U nas z tą Tracy to bywa różnie, zasypianie daje radę, chyba że jest marud większy to wtedy trzeba poprzytulać. Problem z jedzeniem w nocy - co trzy godziny non stop, już mnie to męczy.
|
#3939 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
co do buzki, to moze faktycznie alergia? moj ma strasznie sucha, po avene nie jest zle ale nie ma wyleczonej w 100%. do tego ta skora slazi mu nawet w srodku uszu!!! jak mu 2x dziennie niepowyciagam tych platow skory to wpadaja mu do srodka Cytat:
Cytat:
Cytat:
budzil si ena jedzenie- ale nie po 3h tylko o wiele dluzej spal, jadl i spal dalej, takze pewnie u ciebie bedzie podobniemary wrzuce zaraz fotki chlopakow, pare udalo mi sie cyknac. myslalam ze dzisiaj padne. norbi ma pare miejsc w domu ktore wybitnie lubi i tak oto lubi tv, ma zdolnosc rozmawiania z kwiatami no i zaczal sie cieszyc w sypialni.... no i myslalam ze padne bo cieszyl sie do mojego biretu ktory ciagle po absolutorium sobie lezy na polce. a jaka byla radosc jak ubralam na glowe, fredzel dyndal, a norbi mial radoche ze matka z siebie idiotke robi ale czego sie nie robi dla dziecka
|
|
|
#3940 |
|
Zadomowienie
|
Czesc babeczkiiii!!!!!!!!!!!!! Tesknie za Wami, ale coz, Olusia zaczyna cwaniakowac, spi nocami super(odpukac..) zazwyczaj budzi sie raz ok 3 w nocy i potem ok, 6 czy 7 wiec jest boskooo, ale za to ranki ma genialne, albo nie spi wcale,albo spi u mnie na rekach wiec zrobie:"NIC" hehe, potem smigamy na podworko, a jak ktos z rodznki bierze ja na spacerek to ogarniam mieszkanie, wiec nie mam co marzyc o necie, no a pozatym jakos boje sie stracic kazda sekunde z małą, zaczyna poznawac twarze bliskich, smieje sie , guga, marudzi.. cwaniakuje.. a ja sie rozplywam, jak wybija na zegarze 7:00 i wita mnie pełen bezzębny uśmiech mojego dziecka
pozdrawiam i całuje
|
|
|
|
#3941 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? toż to rzeczywiście koniec świata ![]() spotkanie ? TAK, z dziećmi ? TAK, ile nas ? chyba TRZY, tylko gdzie ???????? a na pocieszenie dodam, że nie wszystkie dzieciaczki po mm śpią dłużej Cytat:
mężul mi zasnął na kanapie ![]() Gabrysia miała jeszcze jedną pobudkę na pierdka ... musiałam na brzuszek położyć ... też chyba idę w ślady mego mężula ... dobranoc ! |
||
|
|
|
#3942 |
|
Wtajemniczenie
|
z pluszowa pieluszka
chociaz o wiele bardziej woli zwykle
|
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
violisia lubię czytać takie pełne miłości i szczęścia posty naszych mamusiek
![]() dodam tylko że mnie ten bezzębny poranny uśmiech też dodaje skrzydeł, ale moja Gabrynia zamiast uśliniona od smoka, to cała uklejona jest od mleka na buziuchnie |
|
|
|
#3944 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i niby mam recepte na skojarzone ale nie wiem sama czy jest sens w sumie jedno ukłucie mniej i 110zł u nas kosztuje... niby cos tam oczyszczone ale sama nie wiem... myślę ![]() Cytat:
jednak ja przeczytałam:P i powiem że zazdroszcze takich grzecznych dzieci. sebek ma rózne dni ale generalnie chyba go rozpieściłam... ![]() a takie mialam plany przed porodem.. ze nie bede bujać usypiać na rekach i broń boze spać w jednym łózku Cytat:
![]() współczuje kkochana dzisiejszego dnia... doskonale to znam i temat uspakajanie tylko na rączkach też znam ![]() Cytat:
gratuluje mam nadzieje ze w nocy tez bedzie spac![]() sebek po marudzeniu zasnął w bujaku odniosłam do łożeczka (staram sie dziewczynki staram go nauczyc tam spac) obudził sie po 49 sekundach przeniosłam do bujaka pomarudził i spi ciiiiiiiiiiiiiiii ![]() andziotku sebek tez teraz krócej je. z jedenj piersi i czasem np 7 lub 8 min tylko...
|
|
#3945 |
|
Rozeznanie
|
No i dawno zdjęć żadnych nie wrzucałam, więc tak, pierwsze to moja obecna tapeta na kompie moim, drugie to tapeta na kompie mężula
![]() andziot na jakies spotaknie w krakowie czy gdzies tam planują, to że niby bez nas ma być, przeciez z wrocka to autostradą jak dwa machnięcia ogonkiem,
|
#3946 | |
|
Wtajemniczenie
|
zapomnialam!
odnosnie szczepien-szczepilam skojarzona, aale nie bralam dodatkowych, bede szczepic na pneumo na pewno ale dopiero po 6mcu zeby nie ladowac mu tyle na raz, do zlobka nie idzie, takze spoko zakupilam banki te co mary polecala, bede sie dzisiaj molestowac ![]() uzupelnilam galerie. tak sie bawi moj syn nie moze mi sie z nim nienudzic, dzisiaj dzieki niemu mialam makeup oczu na policzkach i zamoczony aparat, i mokre wlosy ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
jakie ona ma wlosy!
|
|
|
#3947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogłybyśmy jechać jedną furą, tylko jak 3 foteliki zamontować ![]() zumi mi pokazuje 3h jazdy ... więc tak malucio to nie jest ... |
|
|
|
|
#3948 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3949 |
|
Zadomowienie
|
Jak macie czas to zajrzyjcie do kręgu wtajemniczonych
|
#3950 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak na szybciora bo mloda zasnela a ja jeszcze doczytuje co u was, plus mialam prasowac, ale chyba tylko zdecyduje sie na prysznic.
odpisze jutro chyba wiecej bo chcialam sie dzisiaj wczesniej polozyc, jutro ma byc ladna pogoda wiec trzeba wykorzystac i wstac normalne bo w czwartek znow ma lac.. Andziotku, Grazinku u nas generalnie tak wlasnie krocej je, ale sie najada chyba bo byly 4 kupki dzisiaj znaczne takie, plus ulewa i pruka, wiec chyba ok, moze juz taki czas by nasze dzieci jadly krocej? co do kapielu Andziotku moja uwielbia wiec nie pomoge.... a z Wrocka do Krakowa autostrada jedzie sie 2,5 godziny! sprawdzone jezdzimy czesto, szczegolnie jak robimy trase Norwegia - PL to wtedy jak widze Wroclaw to mam lzy w oczach bo juz prawie domek ![]() SPOTKANIE ZATEM KRAKOW ALBO CZESTOCHOWA!?!? JUPIIIIII!!! Tylko poczekajcie az dotre z tej dalekiej polnocy coo? atiz zdjecie cuudne, a spotkanie musi byc takie zebysmy wszystkie byly, ot co! violisia moja tez rano usmiechy strzela szczegolnie po kupie na przewijaku, bezzebne i uslinione od ciumkania paluchow ![]() aga pe chyba zapodam mojej Zosce tez taka pieluche do spania ![]() mary dawno cie nie widzialam U nas system podobny tylko bez mm i tez na razie sie sprawdza(oczywiscie tez z pewnymi odchyleniami...![]() uciekam babeczki buziale |
|
|
|
#3951 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszko_pe, dzięki, kochana za pamięć
Słodki ten Twój Norbi Aha! Powodzenia z banieczkami! Bądź delikatna na początku, pierwszy raz może być bolesny ![]() Grazin, przestań się mazgaić Jesteś super Mamą i tego się trzymajmy Hanex po prostu trafił się taki pogodny i grzeczny, ale nic w przyrodzie nie ginie i w rodzinnym gronie śmiejemy się, że będzie za kilka lat "wyprowadzać się do baby", a za kolejnych kilka przyłapię ją na paleniu maryśki Violisia, Anula, no jestem już, jestem, weekend zalatany zwyczajowo
|
|
|
|
#3952 |
|
Rozeznanie
|
kurcze trzy foteliki, zapomniałam że ty masz dwie córunie przecież, no chyba nie da rady, ale da radę że jeden fotelik z przodu a jedna mama z tyłu i dwa foteliki, ale nie ma opcji żeby dwa wózki spakować do bagażnika, więc chyba jednak na dwa auta trzeba będzie
![]() ja wykapałam się, wysmarowałam wszystkimi kremami jakie mam i ide w kimkę chyba już, o 24 pobudka - tak zakładam ![]() do jutra !!
|
#3953 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak w ogóle to u nas wszystko dobrze, tyle że jakoś brakuje mi czasu na pisanie. Ale czytam na bieżąco i mocno trzymam kciuki za mamusie, które mają jakieś problemy z dzieciaczkami! |
|
|
|
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
pojechalam na wycieczke rowerową do księowej jakies 5 km
w jedna strone okej ale z powrotem jakies 4 km od domu urwal mi sie pedal od roweru maz musial po mnie przyjechac |
|
|
|
#3955 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś, Sierotko
Ale większość przejechałaś PS wrzuuuuć fotkę Oleńki z ava do albumu
|
|
|
|
#3956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3957 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez chce z Wami na spotkanie
![]() Tylko nie wiem kiedy w Polandii bede ![]() Moze na jesien...? ![]() Wy sie wszystkie spotkacie, a ja bede taka anonimowa taka sama nieznajoma nikt mnie nie bedzie lubil juz Mary, Grazin te wszystkie nasze zapewnienia sprzed porodu czego nie bedziemy robic, czego nie podawac to o kant zeby nie powiedziec o no i sie gapi na mnie i ciumka... i ciumka... i ciumka [i nie spi, i nie spi, i nie spi... FAK]poza tym moj mial spac w drugim pokoju staty taty i co? zrobilam przemeblowanie i jakos w tej klicie zmiescilismy wyrko ![]() Grazin dobra matka jestes!!!! Zla matka oddaje swoje dziecko albo je wyrzuca!! Ty jestes dobra, bo chcesz dla swojego malenstwa jak najlepiej i starasz sie, a ze Sebus ma troszke trudniejszy charakter to nic na to nie poradzisz... taki jest i trzeba go zaakceptowac. Napewno wyrosnie na super faceta!!! I do tego jakie ciacho ![]() BTW ile uzywalas MALTANU? I czy normalnie smarowalas i po kilku godzinach dawalas mu cyca? Moria mysle, ze musisz uzbroic sie w cierpliwosc i razem musicie to przejsc Daisy, a jak oczko i cycusie? Mi niby sie zagoily, ale dzisaj to zwinelam sie znowu z bolu przy lewym cycolku nakladka nic nie pomogla... z prawym jest ok, ale lewy... kuruje sie Maltanem. Oby pomogl TRzymam za Twoje lapcie... kupilas te sciagaczeczy cus? Lepiej Ci w nich?Atiz jaka Ty ladna mamusia jestes Anulinko dzieki za instruktaz zdjeciowy odnosie pieluchy widac, ze Pepe zadowolony Moj syn dzis caly dzien spal... Teraz nie spi od 19 ciumka tego smoka jak opetany. Sie przeprosil z nim Ha! Od dzisiaj jestesmy niemowlaczkiem, bo Antoloniusz skonczyl 4 tygodnie
''...Look at me! I Just can’t believe what they’ve done to me. We could never get free. I just wanna be! I just wanna dream...'' Edytowane przez Paulizia Czas edycji: 2011-06-28 o 23:19 |
|
|
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
Senkju!
Dobra, nadrobiłam, doczytałam. Lekko padłam, że Martynke odesłali z odchodzącymi wodami! Ja przełaziłam z wyciekiem kilka godzin, to mnie tak obsztorcowały położne i lekara, że dzięks ![]() Wg mnie Martynka już urodziła |
|
|
|
#3959 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguś ty to jesteś agentka
Poczytałam o wszystkich wątkowych problemach i współczuje Wam dziewczynki Ja też czasami nie rozumiem mojej Aluśki, ale jak porównam okresy zaraz po porodzie, a teraz - to mogę powiedziec, że znam ją jak własną kieszeń. Rozpoznaje już większośc płaczów, wiem kiedy chce beknąc, kiedy uleje, kiedy pielucha mokra, kiedy chce spac a nie może zasnac - z każdym dniem jest coraz łatwiej I napiszę to (boje się, że zapesze) - kocham ją za nocki Praktycznie każdy dzień wygląda tak samo, karmienia są o tych samych porach, ze spaniem w dzień bywa różnie, ale teraz kiedy potrafi przez godzinę gapic się na karuzelkę czy ze mną "rozmawiac" nawet nie zależy mi na tym, żeby spała. I najważniejsze - ustabilizowało sie też jedzenie - nie je już tak dużo Dziewczynki zaciśnijcie zęby - z każdym dniem będzie coraz lepiej - moja mama codziennie mi to powtarza
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
Pauliziu, ja smoka i tak zamierzałam stosować. Ale właśnie! Większość ciążowych postanowień można wywalić do kosza.
Zapomniałam dodać, że moje dziecko tez śpi w dużym łóżku. Tzn zasypia w swoim, a kiedy budzi się nad ranem o tej 4-5, to już biorę Ją do łóżka na karmienie i zasypiamy. Ale ja bez tego nie mogę. To jest tak cudowne... mały ssaczek przyklejony do mnie, brzuszek w brzuch i jeszcze to Jej pomrukiwanie, kiedy je No i co że rozpuszczę?! Będę się martwić potem i wychowywać, nikt mi tych chwil nie odda ![]() Pauliziu, a z jakiego Ty miasta pochodzisz? Jak się okaże, że my fajne dziołchy, to można kolejny zjazd jesienią urządzić? ![]() Najlepsze życzenia dla Antonia od cioci mary i Haneczki Pyzolowej ![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Dziewczonka, doczytałam też o pogotowiu Masakra... koniecznie skonsultuj się z lekarzem. Biedulko Ale masz Alunie grzeczną ![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Dobra, lecę spać! Buzi : * |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:21.

choć dzielnie je znieśli.

więc chyba to normalne
ale na to to ja nawet nie chciałam szczepić. 

.

gratuluje

za Twoje lapcie... kupilas te sciagaczeczy cus? Lepiej Ci w nich?
Czekamy na Ciebie fasolko