Włosomaniaczki cz. VII :) - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-28, 10:46   #4171
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Dot.: Włosomaniaczki cz. VII :)

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość

Nasionka są legalne

Z cyklu: życiowe historie
Kiedyś kolega mojego brata hodował. Ale, że w domu nie mógł tego trzymać, to na klatce w doniczkach rosło. I któregoś razu zwędziliśmy mu z bratem taką doniczkę z podhodowaną już sadzonką . Rosło to sobie ładnie w moim pokoju na parapecie i nikt nic nie wiedział, jako że o roślinność w pokoju dbałam sama...

Ale że to okres wakacyjny był i wyjechaliśmy z moim tatą [mam została odpocząć od dzieciarni ], to postanowiła o kwiatki moje zadbać... No i wyczaiła nową doniczkę

O dziwo, nie wywaliła, podlewała i nawet do kuchni przeniosła

Uwielbiałam moje zeszyty z podstawówki. Szczególnie wypracowania typu "dalsze losy bohaterów lektury". O mamono... już wtedy było widać, że nie mam 100% Psycholog miałby duuuuuuuuużo do powiedzenia
gdzie się kupuje nasionka?

ciekawe czy moja mama by wiedziała co to

ja nie mam swoich starych zeszytów

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Cześć !

Dokładnie jeszcze nie przeglądałam, ale nie mogę znaleźć : wkrętarki na akumulator do śrub, ciśnieniówki do wody Karchera, piecyka, lamp na owady, pompki do silikonów i jeszcze paru drobiazgów. Musze się dokładnie przyjrzeć .

Ziarenka do doniczek, a jak wykiełkują, to przesadzimy do gruntu.

Ja sobie zostawiłam "ku pamięci" dzienniczek z radosną twórczością mojej pani z nauczania początkowego . Moi Rodzice mieli specyficzne podejście do mojej kariery naukowej : nauka to twój problem, dziecino i bujaj się sama; ludzie do prac ziemnych i kopania rowów też potrzebni. Matka zaprowadziła mnie pierwszego dnia edukacji na rozpoczęcie roku szkolnego i powiedziała : tu jest twoja szkoła. A że dziecięciem raczej niesfornym byłam, pani nauczycielka miała pole do popisu. Za moich czasów miało się dzienniczki do wpisywania uwag i rodzicie musieli to podpisywać. Moi, bez słowa przełykali uwagi typu : dziecko gada na lekcji, dziecko wychodzi bez pozwolenia z klasy, Kasia bije kolegów itp. Razu pewnego w tymże dzienniczku znalazła się uwaga treści : dziecko wrzeszczy na lekcji. Tego moja Mama już nie zdzierżyła i wybrała się do pani nauczycielki. Poprosiła ją o wyjaśnienie, co to dokładnie znaczy. Pani nie umiała wytłumaczyć i tylko powtarzała : no, wrzeszczy. Mama - to znaczy co - wstaje czy siedzi i bez przyczyny wrzeszczy ?! Pani - eeeee, tak. Mama - jeśli pani nie potrafi sobie poradzić z takim brzdącem, to radzę zmienić zawód. Wpisy w dzienniczku skończyły się. Nie pamiętam, może przestałam wrzeszczeć

Miłego dnia

---------- Dopisano o 05:27 ---------- Poprzedni post napisano o 04:50 ----------

Przeglądam Wizaż, bo nie mam co robić i patrzcie jaki kwiatek znalazłam :

Ej bez przesady jakby spalił komara też by ci było smutno? Ślimaki się zabija, to szkodniki, najczęściej posypuje solą by się rozpuściły bo obżerają to co w ogródku...

Jak mnie uczono, sadystyczni, psychopatyczni, seryjni mordercy zaczynają od zwierząt.

dobra

very good

:

Cytat:
Napisane przez ImmortalLover Pokaż wiadomość

ja zabijam wszelkie robactwo jak się nie boję. A jak się boję to wołam tatę
mam tak samo

Nakarm pieska

Wymienię
NaKrawedzi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-28, 11:40   #4172
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Dokładnie jeszcze nie przeglądałam, ale nie mogę znaleźć : wkrętarki na akumulator do śrub, ciśnieniówki do wody Karchera, piecyka, lamp na owady, pompki do silikonów i jeszcze paru drobiazgów. Musze się dokładnie przyjrzeć .
O ja pierdziuuuu...
Cytat:
Myślę, że tak, bo mam znaczny deficyt w cieniach.

Prawdę powiedziawszy - sama nie wiem. Cienie muszę kupić, bo naprawdę już resztki wygrzebuję i starym Burżujem się podpieram. Mam jeszcze sypkie, ale ich używanie dla mnie to wyższa szkoła jazdy i używam ich jak mam więcej czasu na malunek. Na mniejsze wyjście to ciap, ciap i gotowe. Dlatego prasowane mnie wołają. A te z tej strony jakieś takie kuszące. A tak szczerze, to które, z tych przez Ciebie pokazywanych, nie są kuszące ?
Jak będziesz brała jakieś, to daj znać : skąd, to wybiorę.
Te sypkie można sprasować. W sieci na pewno odnajdziesz sposoby. Bełta się je z fixerem albo nawet alkoholem, ściska, czeka aż odparuje i masz prasowańca - to tak w skrócie.

Ja co prawda deficytu nie mam, ale te paletki Anny
Na pewno skuszę się na jakąś.
Tylko najpierw w sieci opinii poszukam... choć wątpię, czy coś znajdę

Cytat:
Właśnie sobie przypomniałam, że jest u mnie mała drogeria, pretendująca do miana drogerii - perfumerii z najwyższej półki. U nich nawet perfumy droższe niż w Sephorze czy Duglasie. Oni właśnie mają w sprzedażny kolorówkę Golden Rose. Czy mają też i lakiery - nie pomnę. Jadę dzisiaj do miasta, to zajrzę.
Zajrzyj
Mają różne linie produktowe, lakiery od takich malutkich za 3-4 zł do takich po 10 Wybór kolorów ogromny. Warto popróbować.

Cytat:
Wszystkie na raz. One są po 13,oo zł ?! Dostawa gratis czy nie ?
Dostawa gratis

Cytat:
Znalazłaś gdzieś tańsze w tych odcieniach z pierwszej paletki ? Ja już kompletnie zgłupłam
Takie wynalazłam:
http://allegro.pl/oumeidie-cienie-pa...678654012.html zestaw 01

http://allegro.pl/oumeidie-cienie-pa...679387168.html - zestaw 04

http://allegro.pl/sunkissed-zestaw-b...681854658.html - może takie? chociaż nie wiem, czy nie za ciepłe...

http://allegro.pl/profesjonalna-pale...683429247.html - wersja A

http://allegro.pl/paleta-cieni-120-k...677435938.html - duży wybór

http://allegro.pl/sunkissed-eye-shad...673181311.html - takie jeszcze dorzucę

A do tych drugich tu podobne a tańsze: http://www.cherryculture.com/cosmeti...cat=263&page=6

Cytat:
Ja sobie zostawiłam "ku pamięci" dzienniczek z radosną twórczością mojej pani z nauczania początkowego . Moi Rodzice mieli specyficzne podejście do mojej kariery naukowej : nauka to twój problem, dziecino i bujaj się sama; ludzie do prac ziemnych i kopania rowów też potrzebni. Matka zaprowadziła mnie pierwszego dnia edukacji na rozpoczęcie roku szkolnego i powiedziała : tu jest twoja szkoła. A że dziecięciem raczej niesfornym byłam, pani nauczycielka miała pole do popisu. Za moich czasów miało się dzienniczki do wpisywania uwag i rodzicie musieli to podpisywać. Moi, bez słowa przełykali uwagi typu : dziecko gada na lekcji, dziecko wychodzi bez pozwolenia z klasy, Kasia bije kolegów itp. Razu pewnego w tymże dzienniczku znalazła się uwaga treści : dziecko wrzeszczy na lekcji. Tego moja Mama już nie zdzierżyła i wybrała się do pani nauczycielki. Poprosiła ją o wyjaśnienie, co to dokładnie znaczy. Pani nie umiała wytłumaczyć i tylko powtarzała : no, wrzeszczy. Mama - to znaczy co - wstaje czy siedzi i bez przyczyny wrzeszczy ?! Pani - eeeee, tak. Mama - jeśli pani nie potrafi sobie poradzić z takim brzdącem, to radzę zmienić zawód. Wpisy w dzienniczku skończyły się. Nie pamiętam, może przestałam wrzeszczeć
Hahahaha dobry motyw

Cytat:
Przeglądam Wizaż, bo nie mam co robić i patrzcie jaki kwiatek znalazłam :

Ej bez przesady jakby spalił komara też by ci było smutno? Ślimaki się zabija, to szkodniki, najczęściej posypuje solą by się rozpuściły bo obżerają to co w ogródku...

Jak mnie uczono, sadystyczni, psychopatyczni, seryjni mordercy zaczynają od zwierząt.

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-28, 12:41   #4173
NaKrawedzi
Zakorzenienie

mam dylemat, bo kolezanka znowu jedzie do Niemiec i moglaby mi coś kupic

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2011-06-28, 18:02   #4174
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
O dziwo, nie wywaliła, podlewała i nawet do kuchni przeniosła
Domyślam się, że nie uświadamiałaś mamy co podlewa?

Cytat:

Możesz zapytać na facebooku w profilu N
Lepiej nie będę pytać bo jak mi odpowiedzą, że nie to pozbawią mnie złudzeń a tak to będę czekać z nadzieją, że może pewnego razu kiedy wejdę do Natury będzie na mnie czekała pełna szafa Catrice
Edit. Doczytałam na ich profilu, że w miejsce tych szaf będą szafy Catrice, Bell lub Gosh. Bell już u mnie jest, mam więc nadzieję na Catrice bo Gosha nie chcę

Cytat:
Wpisy w dzienniczku skończyły się. Nie pamiętam, może przestałam wrzeszczeć
Dobre

Cytat:
No ale ślimaków chyba nie zabijasz?

Dokupiłam ten moduł z 12 małymi szufladkami

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2011-06-28 o 18:05
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-28, 18:40   #4175
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Po pierwsze - ślimak to nie robactwo.
Po drugie - ok człowiek silniejsza bestia i zabija, ale dlaczego niepotrzebne bestialstwo ?! Po co stwarzać jeszcze niepotrzebny ból i cierpienia ? Wszystko co żywe, na jakiś swój sposób, odczuwa bodźce z zewnątrz.

Cytat:
Takie wynalazłam:
Jest w czym wybierać. Zastanawiają mnie tylko te niskie ceny.

Dawno nie buszowałam po Wizażu . Dzisiaj rano posiedziałam i poczytałam. I muszę Wam szczerze powiedzieć, mnie babsztylowi, co wiele w życiu przeszedł, włosy stanęły dęba.

Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-28, 19:13   #4176
NaKrawedzi
Zakorzenienie

ja nie cierpię ślimaków.. kiedy po deszczu wyłażą to spazmów dostaje
nie zabijam ślimaków, ale nie dlatego, że mi ich jakos max szkoda, ale boję się

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2011-06-28, 19:25   #4177
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Dawno nie buszowałam po Wizażu . Dzisiaj rano posiedziałam i poczytałam. I muszę Wam szczerze powiedzieć, mnie babsztylowi, co wiele w życiu przeszedł, włosy stanęły dęba.
Zdradź nam co takiego Cię przeraziło?

Drugie roszczenie na ebayu rozstrzygnięte na moją korzyść

Mnie się podobają
te http://allegro.pl/oumeidie-cienie-pa...680335955.html
i te http://allegro.pl/oumeidie-cienie-pa...680339153.html i właśnie walczę ze sobą, żeby ich nie kliknąć - Asia! to wszystko przez Ciebie!
Ooo, i te http://allegro.pl/miss-anny-cienie-p...680949479.html

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2011-06-28 o 19:30
Stary 2011-06-28, 22:14   #4178
'Estelle'

Cytat:
Napisane przez NaKrawedzi Pokaż wiadomość
mam dylemat, bo kolezanka znowu jedzie do Niemiec i moglaby mi coś kupic
Dylemat szczęście raczej
Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Domyślam się, że nie uświadamiałaś mamy co podlewa?

Dokupiłam ten moduł z 12 małymi szufladkami
Hehehe, głupia nie jest, sama się uświadomiła

No i spoko, dobry moduł nie jest zły, a ile dzięki temu funkcjonalności przybędzie i porządek zachowany
Cytat:
Jest w czym wybierać. Zastanawiają mnie tylko te niskie ceny.

Nie ma się co zastanawiać
Czasem tanie bywa dobre. Na Wizażu dobrą sławą cieszą się np. cienie Ruby Rose, a to taka bazarówka typowa. I generalnie na wiele marek nie spojrzałabym łaskawym okiem, a dzięki forum wiem, że są spoko i nierzadko lepsze od górnopółkowych.
Na początek jedną paletkę machnąć sobie można, co by jakość sprawdzić. A myślę, że nawet jeśli są nietrwałe, to na bazie te cienie będą OK.

I dołączam się do pytania Agi o przerażające treści...
Cytat:

Mnie się podobają
te http://allegro.pl/oumeidie-cienie-pa...680335955.html
i te http://allegro.pl/oumeidie-cienie-pa...680339153.html i właśnie walczę ze sobą, żeby ich nie kliknąć - Asia! to wszystko przez Ciebie!
Ooo, i te http://allegro.pl/miss-anny-cienie-p...680949479.html
Wiem, że przeze mnie i pokornie wystawiam tyłek możesz lać
Ale one są takie piękne [a w dodatku tanie], że pewnie miałybyście mi za złe, że się nie podzieliłam
Ja miałabym

Stary 2011-06-28, 22:30   #4179
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Moja by się chyba nie domyśliła

Cytat:
No i spoko, dobry moduł nie jest zły, a ile dzięki temu funkcjonalności przybędzie i porządek zachowany
Już nie mogę się doczekać aż dostanę je w swoje łapki - ciekawa jestem tylko jak długo będę miała taki porządek
Zaczęłam się teraz obawiać czy one mi się zmieszczą do półki, niby mierzyłam wcześniej i powinny wejść ale teraz coś inaczej mi wychodzi - najwyżej jeden będzie na górnej półce a drugi na dolnej

Cytat:
Ale one są takie piękne [a w dodatku tanie], że pewnie miałybyście mi za złe, że się nie podzieliłam
Ja miałabym
A masz, niedobra!

Uśmiałam się przed chwilą - postanowiłam wreszcie przeprowadzić się do nowej torby bo stara zaczęła się rozlatywać - stwierdziłam, że aż wstyd z taką chodzić i trzeba coś zrobić Kiedy zaczęłam przepakowywać rzeczy zaczęłam się śmiać bo zobaczyłam, że nowa torba jest prawie taka sama jak stara, tylko trochę większa a tak to ma tyle samo kieszonek, w tych samych miejscach itd Tylko w starej kieszonki są zasuwane a w nowej nie Znalazłam ją kiedyś w lumpku - jak wszystkie moje torby w ostatnim czasie
Przeglądałam ostatnio torby na targu i w sklepach ale żadna mi się nie podobała, głównie ze względu na bardzo małą ilość kieszonek - większość miała jedną wielką kieszeń
Stary 2011-06-28, 23:17   #4180
'Estelle'

Cytat:
Moja by się chyba nie domyśliła
Moja od razu po powrocie zapytałą, co to ma znaczyć...
Całe szczęście kapnęliśmy się z bratem, że roślinka została, był czas ustalić wersję wydarzeń i wkręciliśmy muti, że u nas była tylko na przechowanie, a za każdy dzień kolega brata płacił nam kasę [kolega znany wtedy już z tego, że lubił sobie 'poużywać']. Chyba złykała kit...
Cytat:
Już nie mogę się doczekać aż dostanę je w swoje łapki - ciekawa jestem tylko jak długo będę miała taki porządek
Zaczęłam się teraz obawiać czy one mi się zmieszczą do półki, niby mierzyłam wcześniej i powinny wejść ale teraz coś inaczej mi wychodzi - najwyżej jeden będzie na górnej półce a drugi na dolnej
Porządek utrzymuje się sam w takich pięknych przegródkach
Trzeba tylko pamiętać, żeby odkładać rzeczy z powrotem na miejsce
Cytat:
A masz, niedobra!
Au!
Cytat:
Uśmiałam się przed chwilą - postanowiłam wreszcie przeprowadzić się do nowej torby bo stara zaczęła się rozlatywać - stwierdziłam, że aż wstyd z taką chodzić i trzeba coś zrobić Kiedy zaczęłam przepakowywać rzeczy zaczęłam się śmiać bo zobaczyłam, że nowa torba jest prawie taka sama jak stara, tylko trochę większa a tak to ma tyle samo kieszonek, w tych samych miejscach itd Tylko w starej kieszonki są zasuwane a w nowej nie Znalazłam ją kiedyś w lumpku - jak wszystkie moje torby w ostatnim czasie
Przeglądałam ostatnio torby na targu i w sklepach ale żadna mi się nie podobała, głównie ze względu na bardzo małą ilość kieszonek - większość miała jedną wielką kieszeń
Hehehe
Ja mam teraz jedną na oku i mam podobnie - ma taki sam układ kieszonek, jak w starej

Stary 2011-06-29, 06:38   #4181
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Estelle
No, może nie przeraziło, a zbulwersowało. Wydawać by się mogło, że osoby cytate i pisate. Zabierają głos na wszystkie prawie tematy, to pewnie się znają {}, ale jak się przeczyta ich teksty, przeczyta o ich poglądach, to ręce opadają i włos się jeży. Dobrze żem nie chłop, bobym impotentem została. Jest takich parę nowych {?} tematów, np. o tolerancji, czy w Polsce będzie lepiej, co nas denerwuje itp. Tych stricte intymnych nie czytam, bo nie mam siły. Jestem z natury osobą wyjatkowo tolerancyjną, staram się żyć w myśl zasady : żyj i pozwól żyć innym, ale jak poczytam co wypisują przedstawiciele tzw. przyszłości narodu, to nie tylko, że pusty śmiech ogarnia, ale robi się straszno i przerażająco. Zajrzyjcie w wolnej chwili. Lepsze od kabaretu.
Wypowiada się w tych tematach niejaki Wyrak . Jak przypuszczam - chłopak/mężczyzna. Uwielbiam go . Pod znaczną większością jego wypowiedzi mogłabym się podpisać ręcami i nogami. Niestety, jak dotąd nie znalazł on na forum żadnego godnego siebie interlokutora. Odpowiedzi na jego wpisy, to z reguły : O Wyrak znowu się kłóci , jesteś napastliwy, jesteś ordynarny itp, itd. I piszą to osoby wyjątkowo napastliwe, nietolerancyjne i kłótliwe. Piszą, bo nie mają argumentów na dyskusję z nim. Nawet subskrybowałam parę tematów, coby sobie, w razie potrzeby, poziom adrenaliny podnieść.
Kończę ten wywód, bo mogę usłyszeć typową odzywkę : jak ci się nie podoba, to się nie czytaj.

Cytat:
Napisane przez Finlora

Cytat:
Napisane przez Finlora
Mnie się podobają

Ładniutkie. Ale te cienie to chyba mikroskopijne ?
Nie ma co gdybać, tylko klikać i spróbować.

Cytat:
Dylemat szczęście raczej

Cytat:
Napisane przez Estelle
Ano, miałybyśmy ! Teraz natomiast dopadł nas syndrom osiołka i żłobu {jak zwykle} .

Cytat:
Wchodząc do sklepu z torbami, od drzwi pytam : czy są jakieś torebki, czy tylko same worki na ziemniaki ? Nie umiem mieszkać w torebce bez kieszonek i przegródek. A od paru lat rzadko kiedy można taką znaleźć.

U mnie pogoda prawdziwie letnia - słońce, czyste niebo i nie drgnie nawet ani jedna gałązka. Sukienkę dzisiaj na grzbiet włożę . Muszę do miasta, bo mam chcicę na zupę kalafiorową. Przewiewniej będzie.

Miłego dnia

---------- Dopisano o 06:38 ---------- Poprzedni post napisano o 06:34 ----------

Dla przykładu - jeden z tematów.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=540509
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 08:39   #4182
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:

No ale ślimaków chyba nie zabijasz?
Cytat:
Po pierwsze - ślimak to nie robactwo.
Po drugie - ok człowiek silniejsza bestia i zabija, ale dlaczego niepotrzebne bestialstwo ?! Po co stwarzać jeszcze niepotrzebny ból i cierpienia ? Wszystko co żywe, na jakiś swój sposób, odczuwa bodźce z zewnątrz.

No ślimaków nie,ale jak mi chodziły po bzie to zrzucić jakoś musiałam. Ale pająków nie oszczędzam... albo komarów.

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

ImmortalLover jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 10:03   #4183
'Estelle'

Cytat:
No, może nie przeraziło, a zbulwersowało. Wydawać by się mogło, że osoby cytate i pisate. Zabierają głos na wszystkie prawie tematy, to pewnie się znają {}, ale jak się przeczyta ich teksty, przeczyta o ich poglądach, to ręce opadają i włos się jeży. Dobrze żem nie chłop, bobym impotentem została. Jest takich parę nowych {?} tematów, np. o tolerancji, czy w Polsce będzie lepiej, co nas denerwuje itp. Tych stricte intymnych nie czytam, bo nie mam siły. Jestem z natury osobą wyjatkowo tolerancyjną, staram się żyć w myśl zasady : żyj i pozwól żyć innym, ale jak poczytam co wypisują przedstawiciele tzw. przyszłości narodu, to nie tylko, że pusty śmiech ogarnia, ale robi się straszno i przerażająco. Zajrzyjcie w wolnej chwili. Lepsze od kabaretu.
Wypowiada się w tych tematach niejaki Wyrak . Jak przypuszczam - chłopak/mężczyzna. Uwielbiam go . Pod znaczną większością jego wypowiedzi mogłabym się podpisać ręcami i nogami. Niestety, jak dotąd nie znalazł on na forum żadnego godnego siebie interlokutora. Odpowiedzi na jego wpisy, to z reguły : O Wyrak znowu się kłóci , jesteś napastliwy, jesteś ordynarny itp, itd. I piszą to osoby wyjątkowo napastliwe, nietolerancyjne i kłótliwe. Piszą, bo nie mają argumentów na dyskusję z nim. Nawet subskrybowałam parę tematów, coby sobie, w razie potrzeby, poziom adrenaliny podnieść.
Kończę ten wywód, bo mogę usłyszeć typową odzywkę : jak ci się nie podoba, to się nie czytaj.
A, znam tę postać, znam
Chociaż nie przepadam. Owszem, czasem co mądrego powie, ale jednak moim zdaniem większość czasu bije pianę i jest z tego znany [chociaż to głównie na intymnym]... A że dyskutantki ma napastliwe, to inna bajka Potem, to już odpisuje im dla zasady, żeby jego na wierzchu było

Cytat:
Chyba nie takie mikro. Z obliczeń 'na oko' - pojedynczy kolor ma wymiary 4 cm x 1cm.

Klikam w drugim tygodniu lipca... to już za 10 dni

Cytat:
U mnie pogoda prawdziwie letnia - słońce, czyste niebo i nie drgnie nawet ani jedna gałązka. Sukienkę dzisiaj na grzbiet włożę . Muszę do miasta, bo mam chcicę na zupę kalafiorową. Przewiewniej będzie.
Front idzie z południowego wschodu... od wczoraj u mnie leje, dzisiaj też mają być opady i w ogóle weekend do , pogoda na spacery po galeriach handlowych

Cytat:
No ślimaków nie,ale jak mi chodziły po bzie to zrzucić jakoś musiałam. Ale pająków nie oszczędzam... albo komarów.
Komarów mi nie szkoda, ale pająki każę TŻ'towi wyrzucać. Boję się ich, ale lubię obserwować i jakoś tak nie umiem... no chyba, że wyjątkowo mnie zezłoszczą
Ślimaki lubię i czasem nawet pomagam im przejść przez chodnik albo ulicę, żeby ich co nie rozdeptało

Stary 2011-06-29, 13:06   #4184
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:
Przeglądałam ostatnio torby na targu i w sklepach ale żadna mi się nie podobała, głównie ze względu na bardzo małą ilość kieszonek - większość miała jedną wielką kieszeń [/I][/COLOR]

Cytat:
Moja od razu po powrocie zapytałą, co to ma znaczyć...
Całe szczęście kapnęliśmy się z bratem, że roślinka została, był czas ustalić wersję wydarzeń i wkręciliśmy muti, że u nas była tylko na przechowanie, a za każdy dzień kolega brata płacił nam kasę kolega znany wtedy już z tego, że lubił sobie 'poużywać'. Chyba złykała kit...
ciekawe czy uwierzyła czy udawała

Cytat:
Cześć !

Miłego dnia

---------- Dopisano o 06:38 ---------- Poprzedni post napisano o 06:34 ----------

Dla przykładu - jeden z tematów.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=540509
Wyraka kojarzę i może pisze mądrze, ale często przesadza.. ja z nim spięcia nie miałam, ale nie zawsze zgadzam się z tym co pisze...
drugą osobą, ktora wszystko wie jest muszynianka, nie przepadam choć też nigdy spięcia nie miałam, bo się po prostu nie udzielam w takich wątkach

wątek widzialam i przeczytałam kilka wpisów i jak zwykle dalej mi się nie chciało

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Dylemat szczęście raczej

Nie ma się co zastanawiać
Czasem tanie bywa dobre. Na Wizażu dobrą sławą cieszą się np. cienie Ruby Rose, a to taka bazarówka typowa. I generalnie na wiele marek nie spojrzałabym łaskawym okiem, a dzięki forum wiem, że są spoko i nierzadko lepsze od górnopółkowych.
Na początek jedną paletkę machnąć sobie można, co by jakość sprawdzić. A myślę, że nawet jeśli są nietrwałe, to na bazie te cienie będą OK.

Ja miałabym
ale ja nie wiem co mi może kupic...

Nakarm pieska

Wymienię

Edytowane przez NaKrawedzi
Czas edycji: 2011-06-29 o 13:06
Stary 2011-06-29, 13:49   #4185
'Estelle'

Cytat:
ciekawe czy uwierzyła czy udawała

ale ja nie wiem co mi może kupic...
Średnio uwierzyła chyba... pokręciła głową, zrobiła minę no ale jeszcze nic nie było oberwane z tej roślinki, to się nie miała czego czepiać

Jak to co
SYF'y, Ballerinę, tą 50's fever czy jak jej tam...
No i Hollographics... z której strasznie podoba mi się lakier Gagalectric
Tam chyba też te tanie pękacze P2 mają.

Stary 2011-06-29, 14:09   #4186
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:
Średnio uwierzyła chyba... pokręciła głową, zrobiła minę no ale jeszcze nic nie było oberwane z tej roślinki, to się nie miała czego czepiać

Jak to co
SYF'y, Ballerinę, tą 50's fever czy jak jej tam...
No i Hollographics... z której strasznie podoba mi się lakier Gagalectric
Tam chyba też te tanie pękacze P2 mają.
tylko, że mi na kolorowce szczególnie nie zalezy, bo mam az za duzo, o pękaczach p2 myslałam, ale juz kupilam czarny i nie wiem jaki mogłabym jeszcze kupic...
wolałabym pielęgnacje, ale nie wiem jakie pielęgnacyjne perełki są w Niemczech...
jak coś chcecie to mówcie tyle, że dopiero w sierpniu kol wraca

dziewczyny jak złożyłam zamówienie na DOZie to dadzą mi jakos znac czy juz jest do odebrania

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2011-06-29, 14:34   #4187
'Estelle'

Cytat:
jak coś chcecie to mówcie tyle, że dopiero w sierpniu kol wraca

dziewczyny jak złożyłam zamówienie na DOZie to dadzą mi jakos znac czy juz jest do odebrania
To będziemy Cie informować na bieżąco
Dawaj znać, kiedy koleżanka wyjeżdża, a potem pyk-przelew
Może na jakieś cuda z Catrice się jeszcze załapiemy?

Sprawdzaj maila. Czasem wysyłają, że jest już w aptece albo, że potrzebują 48 h na realizację. Ale najczęściej do odbioru już jest drugiego dnia.

A co kupowałaś? Kosmetyki?

Ostatnio odłożyłam zakup odżywki Herba Studio, bo wiedziałam, że będę robić i tak zamówienie za dwa tygodnie i co? I oczywiście już jej nie ma

Kasiu, wysłałam dziś paczkę z Sephory
Czekam jeszcze na fakturę zbiorczą za pękacze i już wszystko będzie.

Przejrzałam też sieć pod kątem paletek Oumeidie. Mają je na Amazonie
http://www.facebook.com/media/set/?s...6.263480554295 - efekt malowanka, wygląda na nieźle napigmentowaną.

Fajne też są Saffron http://www.cosmetics4less.net/acatalog/info_4727.html
i Beauty UK http://www.cosmetics4less.net/acatalog/info_781.html [ta chyba najbardziej zbliżona do tej "szóstki" z pierwszego linku ,a tańsza ].

Wiem, wiem, znowu kuszę, lejcie

Stary 2011-06-29, 14:34   #4188
ImmortalLover
Zakorzenienie

Mnie trochę denerwuje pękacz z GR. Źle się zmywa

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

ImmortalLover jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 19:31   #4189
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:
To będziemy Cie informować na bieżąco
Dawaj znać, kiedy koleżanka wyjeżdża, a potem pyk-przelew
Może na jakieś cuda z Catrice się jeszcze załapiemy?

Sprawdzaj maila. Czasem wysyłają, że jest już w aptece albo, że potrzebują 48 h na realizację. Ale najczęściej do odbioru już jest drugiego dnia.

A co kupowałaś? Kosmetyki?

Ostatnio odłożyłam zakup odżywki Herba Studio, bo wiedziałam, że będę robić i tak zamówienie za dwa tygodnie i co? I oczywiście już jej nie ma

Kasiu, wysłałam dziś paczkę z Sephory
Czekam jeszcze na fakturę zbiorczą za pękacze i już wszystko będzie.

Przejrzałam też sieć pod kątem paletek Oumeidie. Mają je na Amazonie
http://www.facebook.com/media/set/?s...6.263480554295 - efekt malowanka, wygląda na nieźle napigmentowaną.

Fajne też są Saffron http://www.cosmetics4less.net/acatalog/info_4727.html
i Beauty UK http://www.cosmetics4less.net/acatalog/info_781.html [ta chyba najbardziej zbliżona do tej "szóstki" z pierwszego linku ,a tańsza ].

Wiem, wiem, znowu kuszę, lejcie
kol wyjezdza niedziela-poniedziałek i wraca koniec lipca, początek sierpnia, więc jak co trzeba się juz decydować

a ja kupiła humektan i 'rybki kreatynowe' chciałam seboradion niger lotion i tez nie ma

Cytat:
ja mojego vipery jeszcze nie uzywałam, ale mama nie narzekała, że źle się zmywa

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2011-06-29, 20:09   #4190
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:

Ty to mnie już lepiej nie podpuszczaj

Cytat:

Wchodząc do sklepu z torbami, od drzwi pytam : czy są jakieś torebki, czy tylko same worki na ziemniaki ? Nie umiem mieszkać w torebce bez kieszonek i przegródek. A od paru lat rzadko kiedy można taką znaleźć.
Dobry patent, chyba też tak zacznę robić

Cytat:
Klikam w drugim tygodniu lipca... to już za 10 dni
O, to jak do Ciebie przyjadę to mi pokażesz jak wyglądają, sasasa

Zaraz będę oglądać trzeci odcinek PLL

A jutro dostanę moje moduły, facet dzisiaj do mnie dzwonił, że wysłane
Stary 2011-06-29, 20:11   #4191
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:
Ty to mnie już lepiej nie podpuszczaj

Zaraz będę oglądać trzeci odcinek PLL

znowu mi przypomniałaś o PLL

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2011-06-29, 20:18   #4192
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
znowu mi przypomniałaś o PLL
Ale napisów jeszcze nie ma

Wiecie co jest okropne w kupowaniu na allegro? Że kiedy coś kupuję to przeglądam inne przedmioty sprzedającego bo może ma coś ciekawego i jak kupię u niego od razu kilka rzeczy to zaoszczędzę na przesyłce
Stary 2011-06-29, 20:30   #4193
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:
Ale napisów jeszcze nie ma

Wiecie co jest okropne w kupowaniu na allegro? Że kiedy coś kupuję to przeglądam inne przedmioty sprzedającego bo może ma coś ciekawego i jak kupię u niego od razu kilka rzeczy to zaoszczędzę na przesyłce
i tak bym nie obejrzała dzis, ale ściągam regularnie zeby pamiętać

też tak mam

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2011-06-29, 20:40   #4194
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ja tak mam jak kupuję coś w sklepie internetowym... Zawsze próbuję jeszcze coś dokupić "bo zaoszczędzę na przesyłce".
Taaa, na przesyłce tak. Ale ogólnie to już niezbyt
Stary 2011-06-29, 21:37   #4195
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ja tak mam jak kupuję coś w sklepie internetowym... Zawsze próbuję jeszcze coś dokupić "bo zaoszczędzę na przesyłce".
Taaa, na przesyłce tak. Ale ogólnie to już niezbyt
Ze sklepami też tak mam
Kilka dni temu postanowiłam zamówić moduły szufladkowe, żeby zrobić porządek z kolorówką - najpierw zamówiłam 2, tak na początek, żeby zobaczyć jak to będzie wyglądało a następnego dnia zamówiłam kolejne 2 bo pewnie i tak bym je później zamówiła a tak zaoszczędzę na przesyłce, która kosztuje 13 zł

Są już napisy
Stary 2011-06-29, 21:41   #4196
'Estelle'

Cytat:
Zauważyłam, że jak robię sobie jakiś wzorek na paznokciu, to potem dużo ciężej zmyć jest lakier, zwłaszcza w miejscu wzorku właśnie. To pewnie ten sam efekt u Ciebie. Spróbuj może najpierw przyłożyć wacik ze zmywaczem do pazura i potrzymać minutkę, a dopiero potem trzeć. Ten patent świetnie się sprawdza przy zmywaniu brokatów, które ogólnie są uciążliwe, jeśli chodzi o zmywanie.
Cytat:
kol wyjezdza niedziela-poniedziałek i wraca koniec lipca, początek sierpnia, więc jak co trzeba się juz decydować
No to ja Gagalectric to chcę [lakier z limitki @Holo], a już się z nim pożegnałam niemalże

A nie będziesz miała z nią kontaktu typu sms albo mail?
Bo na razie nie ma swatchy tych dwóch pozostałych limitek, a w ciemno jednak nie chcę strzelać .

Pytałaś o pielęgnację - tam mają na pewno te nowe kremy z Essence
Cytat:

Dawaj znać, jak się sprawują.
A ja myślałam, że mi dzisiaj paczka z lakierami przyjdzie, ale niestety, pewnie dopiero jutro

Za to przyszły pędzlaki z ebaya, fan brush trochę bidny, ale na początek da radę, po fotce i tak nie spodziewałam się lepszego. Płaskie pędzle idealne do czyszczenia skórek po malowaniu, a linerkowe idealne do żelów ócznych

No i mój piękny róż do polików serduszkowy też przyszedł ale jeszcze nie testowałam
Cytat:

Skąd ja to znam
Syndrom oszczędzania na przesyłce. Psychologowie internetu powinni umieścić to w opracowaniu jakimś
Zawsze to robię. Tak samo ebay albo inne sklepy.
Czasem o tyle dobrze mam, że uda mi się namówić jakąś dziewczynę z mojego miasta na wspólne zakupy, to wtedy wysyłkę sobie dzielimy chociaż...

Stary 2011-06-29, 21:57   #4197
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
No i mój piękny róż do polików serduszkowy też przyszedł ale jeszcze nie testowałam
Podoba mi się ten róż... Ile za niego dałaś?

Cytat:
Skąd ja to znam
Syndrom oszczędzania na przesyłce. Psychologowie internetu powinni umieścić to w opracowaniu jakimś
Zawsze to robię. Tak samo ebay albo inne sklepy.
Czasem o tyle dobrze mam, że uda mi się namówić jakąś dziewczynę z mojego miasta na wspólne zakupy, to wtedy wysyłkę sobie dzielimy chociaż...
Ja u siebie nie mam nikogo z kim mogłabym zamówić coś na pół. Żadna z moich koleżanek nie ma nawet pojęcia co to są minerały (tzn minerały to dla nich np podkład mineralny Rimmela ) albo w życiu nie pomyślałyby, żeby kupić sobie pędzel do makijażu
Stary 2011-06-29, 22:07   #4198
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ręczę, że niektóre firmy sporo już o tym mechanizmie wiedzą... Ja niekiedy kupuję w jednym sklepie, w którym właściwie wszystkie artykuły mają tę samą cenę. I jak wybiorę kilka to się okazuje, że brakuje 5 zł do darmowej przesyłki. A jak dobiorę kolejny produkt, to już płacę więcej niż wynosi cena, od której jest darmowa wysyłka
Stary 2011-06-29, 22:10   #4199
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
ja pamietam jak kiedys w domu mialam pelno takich malych slimakow z agrestu, porzeczki czy czegos tam i mama chciala je wyrzucic do kosza razem z tymi 'gałęziami' to poszlam na dwor, nazbieralam im lisci i wlożylam je do słoika jakiegos i wywiozlam na dzialke dobre serduszko mialam kiedys

Cytat:
Wyraka kojarzę i może pisze mądrze, ale często przesadza.. ja z nim spięcia nie miałam, ale nie zawsze zgadzam się z tym co pisze...
drugą osobą, ktora wszystko wie jest muszynianka, nie przepadam choć też nigdy spięcia nie miałam, bo się po prostu nie udzielam w takich wątkach
ogolnie wizaz mnie denerwuje, nie wchodze na plotkowe ani nigdzie bo kazdy tam uwaza ze wie wszystko najlepiej nie wiem czy ja sie zestarzalam poprostu, ale wydaje mi sie ze kiedys tak nie bylo

Cytat:
tylko, że mi na kolorowce szczególnie nie zalezy, bo mam az za duzo, o pękaczach p2 myslałam, ale juz kupilam czarny i nie wiem jaki mogłabym jeszcze kupic...
Zadam glupie pytanie pod pekacza mozna położyć dowolny lakier tak?

Cytat:
A ja lubie worki na ziemniaki na ogol wszystko znajduje spokojnie

Cytat:
Tez tak mam

niby nic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 22:43   #4200
'Estelle'

Cytat:
Podoba mi się ten róż... Ile za niego dałaś?

Ja u siebie nie mam nikogo z kim mogłabym zamówić coś na pół. Żadna z moich koleżanek nie ma nawet pojęcia co to są minerały (tzn minerały to dla nich np podkład mineralny Rimmela ) albo w życiu nie pomyślałyby, żeby kupić sobie pędzel do makijażu
33 zł z wysyłką

Co do wysyłki, to szukam wspólniczek na wizażowym wątku o wspólnych zakupach. Może załóż taki, jeśli nie ma?
Cytat:
Napisane przez niby nic Pokaż wiadomość
ja pamietam jak kiedys w domu mialam pelno takich malych slimakow z agrestu, porzeczki czy czegos tam i mama chciala je wyrzucic do kosza razem z tymi 'gałęziami' to poszlam na dwor, nazbieralam im lisci i wlożylam je do słoika jakiegos i wywiozlam na dzialke dobre serduszko mialam kiedys

Cytat:
ogolnie wizaz mnie denerwuje, nie wchodze na plotkowe ani nigdzie bo kazdy tam uwaza ze wie wszystko najlepiej nie wiem czy ja sie zestarzalam poprostu, ale wydaje mi sie ze kiedys tak nie bylo
Też na plotkowe nie zaglądam, chyba, że naprawdę jakaś afera jest, że wszędzie huczy i nawet do mnie info dociera
Cytat:
Zadam glupie pytanie pod pekacza mozna położyć dowolny lakier tak?
Tak i nie daj się wkręcić, że jest inaczej

Cytat:
A ja lubie worki na ziemniaki na ogol wszystko znajduje spokojnie
Yao przejęło moją torebkę, którą od teściowej kiedyś dostałam. Megawyasiona, jeśli chodzi o kieszonki, ma ich chyba z 10
Chyba jej podkradnę

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości