Nie boimy się końca świata bo Nasze śluby są za dwa lata!:)-PM 2013 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-28, 21:06   #3661
malinka9191
Zakorzenienie

Dot.: Nie boimy się końca świata bo Nasze śluby są za dwa lata!:)-PM 2013

Cytat:
Napisane przez aga512152 Pokaż wiadomość
Mnie również najbardziej podoba się ostatnia nno i 6
Agu wyprzedaże są najprawde świetne, ale ostatnio w zarze dwie laski szrpały się o jakąś szmatke (to wyglądało strasznie;/)
malinak ma racje musisz często nawilżać skórę żeby brzydko nie zchodziła i nie bolało w nocy..

a ja chyba znalazłam nowe hobby i to jak zwykle dzięki wizażowi

Molise witaj i gratuluję waksów właśnie widziałm że obecna duchem ale nie udziela się od razu pomyślałam nadrabia
I jak tam po week z TŻ?
jakie??
Stary 2011-06-28, 21:36   #3662
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
o nie, nie.. raczej nie koniecznie.. z moczu dziecka, czy jak wolisz pasożyta nie będzie.. więc nie mów, ze to to samo.. I żeby dziecko Ci coś później dało i żeby traktowało Cię jak matkę, a nie jak zwierzę to najpierw trzeba coś od siebie, czy nawet cząstkę siebie dać..
Wybacz, ale to żałosne co napisałaś.
Radzę czytać ze zrozumieniem to co piszę.
Nie wiem, jak Ty, ale ja pochodzę od małpy i należę do królestwa zwierząt.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 21:43   #3663
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie również najbardziej podoba się ostatnia nno i 6
Agu wyprzedaże są najprawde świetne, ale ostatnio w zarze dwie laski szrpały się o jakąś szmatke (to wyglądało strasznie;/)
malinak ma racje musisz często nawilżać skórę żeby brzydko nie zchodziła i nie bolało w nocy..

a ja chyba znalazłam nowe hobby i to jak zwykle dzięki wizażowi

Molise witaj i gratuluję waksów właśnie widziałm że obecna duchem ale nie udziela się od razu pomyślałam nadrabia
I jak tam po week z TŻ?
Weekend cudny Mimo, że od czwartku były imprezy co wieczór (kolejny duży festyn w miejscowości Tż) i miałam go dla siebie tylko w nocy z soboty na niedzielę. Ale miło spędziliśmy czas

A jakie to hobby ? ;>

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 21:49   #3664
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Wybacz, ale to żałosne co napisałaś.
Radzę czytać ze zrozumieniem to co piszę.
Nie wiem, jak Ty, ale ja pochodzę od małpy i należę do królestwa zwierząt.
Sorry, ale ja zrozumiałam dobrze, może Ty nie rozumiesz o co chodzi mi... chcesz podchodzić do wszystkiego biologicznie, podchodź, ale to jest głupie i tyle.. wszystkiego biologią nie wytłumaczysz.. może kiedyś do tego dojdziesz... a ponadto dla Ciebie żałosne jest to co ja piszę a dla mnie to co Ty... jak Ci jest dobrze myśląc jak myślisz i jak nadal chcesz kogoś przekonać do swoich racji i w ogóle, to droga wolna.. ja mam swoje racje i sobie z nimi będę żyła, a to co piszesz... zresztą nie chcę się kłócić z obcą mi osobą...

Edytowane przez malinka9191
Czas edycji: 2011-06-28 o 21:50
malinka9191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 21:57   #3665
aga512152
Rozeznanie

Za inspirację posłużył mi wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=395579&page=140
rany przeczytałam cały, a że ja lubię "dłubać" i się bawić to będę miała co robić.
Molise to super że mielście udany week.
Stary 2011-06-28, 22:08   #3666
NAUGHTYxANGEL
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
tak, a przede wszystkim, w głównej mierze moi.. Mają dość hmmm... starodawne poglądy i dla nich( a szczególnie dla taty) to samo zło i grzech, bo jak tak można? Spać razem? Przed ślubem? A tym bardziej jak chodzi o moje spanie u TŻta. Bo co ludzie powiedzą itp. Zawsze musimy pytać moich rodziców o mój nocleg i to jeszcze TŻ musi pytać, bo gdybym to ja zrobiła, to bym tylko dostała opiernicz Ogólnie miałam duuuże problemy z tym, żeby przestali marudzić, że jeżdżę do TŻta.. Przez 2 lata było to za każdym razem prawie, teraz zdarza się to już bardzo rzadko, ale jednak zdarza się
Oj, to ja mam taka mame, tzn. chyba mialam...
Bo kiedys jak moj TZ 22 chcial isc ze mna na pizze, a ja, ze nie, bo mama nie pusci mnie, bo juz pozno i gadac bedzie... To on z kulturka do niej podszedl zapytal sie, a ta, ze dlaczego pyta - jasne, ze moze
Nastepna sprawa, ile to sie ona nagadala, ze sypialam u TZta W koncu zrozumiala, bo mieszkamy razem
Aha, i moja mama do slubu, zyla w czystosci - ojc biedy tatus

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Mam napompowany brzuch-zawsze tak mam przed okresem (a biorę tabsy), wy też?
Ja pod koniec brania tabletek i w czasie odstawienia do momentu okresu, czuje, ze mam wiekszy (zreszto), widze, ze mam wiekszy brzuszek :P

Poza tym tutaj mi i pewnie kilka kg przybylo

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
dla nas zapewnienie to jest, ale ostatnio usłyszałam coś co mnie zabolało najbardziej że przecież ludzie nie po tylu latach się rozstają a my to dzieci jeszcze i może nam się zmienić, to żebym sobie dużo nie obiecywała, bo potem będzie płacz tylko a co najlepsze to oni mojego TŻta lubią i to nawet bardzo.. więc reszta skad sie bierze? nie wiem.. a poglad, że co ludzie powiedzą, mnie juz powoli dobija
Ale moja mama tez nie raz mnie sie pyta, ale Ty jestes pewna, ze Wy razem juz tak na powaznie??
NAUGHTYxANGEL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 22:13   #3667
Linaewen
Zakorzenienie

Tia, ja Was przekonuje...
Bo swoje zdanie można mieć tylko wtedy, kiedy się zgadza z większością, a nie to od razu jakieś chore ataki.

Dobrze.
Kocham moje wszystkie komórki jajowe, plemniki TŻta lulam do snu co noc, dzięciątko moje będę tulkać od samej zygoty i jestem istotą nadprzyrodzoną, absolutnie nie zwierzęciem.
Teraz lepiej?

EOT.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2011-06-28, 22:14   #3668
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Za inspirację posłużył mi wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=395579&page=140
rany przeczytałam cały, a że ja lubię "dłubać" i się bawić to będę miała co robić.
no to czekamy na pierwsze efekty

Cytat:
Napisane przez NAUGHTYxANGEL Pokaż wiadomość
Ale moja mama tez nie raz mnie sie pyta, ale Ty jestes pewna, ze Wy razem juz tak na powaznie??
no i właśnie takie pytania mnie dobijają
Stary 2011-06-28, 22:20   #3669
NAUGHTYxANGEL
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kora76 Pokaż wiadomość
Też marzyłam niespodziance, ale najpierw obiecał mi na gwiazdkę, ale słabo było z pieniążkami - zrozumiałam. Potem miał być urodziny (maj) - nie dostałam, więc teraz sie wkurzyłam i pojadę sobie sama wybrać i dopilnować, żeby byle czego nie kupił ale właśnie tak naprawdę dla mnie i tak nie byłoby niespodzianki, bo byłam tak nastawiona na te urodziny, że do tej poty mi przykro jak pomyślę o tym.
Ja bym sie jednak zdala na gust TZta, i wcale poczekala cierpliwie, bo moze naprawde to kwestia finansowa... No i wolala niespodzianke, a naprawde okazji jest wiele

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
Napisane przez malinka_070190 Pokaż wiadomość
Ja tez musze się nauczyć tańczyć, bo jestem beztalenciem...
To ja o sobie juz nic nie powiem... Totalne bez talencie
Stary 2011-06-28, 22:23   #3670
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NAUGHTYxANGEL Pokaż wiadomość
Ja bym sie jednak zdala na gust TZta, i wcale poczekala cierpliwie, bo moze naprawde to kwestia finansowa... No i wolala niespodzianke, a naprawde okazji jest wiele
bo to chyba najlepsze jest mieć niespodziankę, a nie wszystko wiadome, tak jakby to wtedy było z przymusu, moim zdaniem,..
Stary 2011-06-28, 22:24   #3671
aga512152
Rozeznanie

malinka na pewno będę się dzieliła moimi "próbami" ogólnie to już zaczęłam robie bransoletki nawet wyglądają super i dziś dziewczyna w sklepie do mnie z tekstem że gdzie takie łądne można kupić, bo jej się podobają(aż się zaczerwienilam co rzadko mi się zdarza a dumna z siebie byłam)
Stary 2011-06-28, 22:25   #3672
dahna1990
Zakorzenienie

Cytat:
Przeglądałam stronę jednego z salonów sukien ślubnych w Katowicach Oto co wzbudziło moje zainteresowanie.

Mają akurat wyprzedaże i wiele sukien poprzecenianych z 4000-5000 na ok. 2000.

1 krój, który już kiedyś pokazywałam, ale to inna suknia. Podobają mi się take, ale chyba sama bym takiej nie kupiła
2 kosztuje 2395zł.
3 kosztuje 2485zł
4, 5, 6 i 7 Pronovias 2012
8 kosztuje na wyprzedaży 4395zł
4 ostatnie piękne
dahna1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 22:26   #3673
NAUGHTYxANGEL
Zadomowienie

Cytat:
Ahh coraz częściej marzę ostatnio o tym biznesie, sklepiku ze sztuczną biżuterią Ile ja bym dała, by było to możliwe i żeby dawało to jakąś kasę
A ostatnio, czytalam na necie - chyba wp.pl, ze wlasnie w stolicy ludzie nie chca zakladac firm i nie chca dofinansowania z UE (16000 zl), wiec widzisz - jest jakas szansa probuj, zwlaszcza jak chcesz te rozmaite blyskotki - to dobry interes
Stary 2011-06-28, 22:27   #3674
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
mia8544
aż zęby musiałam pozbierać z klawiatury!!! nie mogę w to uwierzyć, ona Wam grozi a to jest karalne to jest zniesławienie, nikogo kurde za ręke nie złapała.... ale su..ka a co na to dziekan/ władze uczelni??
Dokładnie... zachowała się jak gówniara.. zero profesjonalizmu...
aa ja ostatnio też zauważyłam że większość moich ciuszków jest z wyprzedaży, ale jakoś nie jest mi z tym źle;p
Chyba władze nie wiedzą o tym że ona do nas pisze. Nie wiem też jaka jest reakcja na tą jej listę... A władze oczywiscie przeciowko studentom - unieważnic egzamin
a w ogóle ciesze sie że kończę z tą szkołą... Pisałam ostatnio też o egzaminie z literatury gdzie zdało równo 33/66 osób a wszyscy pisali z tych samych ściąg No i pojawiłam się na tablicy na uczelni informacja że... pracę z egzaminu NIE są do wglądu! Bo studenci chcieli iść się dowiedzieć czemu nie zdali, wiec nie zobaczą prac
mia8544 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 22:32   #3675
NAUGHTYxANGEL
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _kamea_ Pokaż wiadomość
Dziewczynki, przepraszam, że nie nadrabiam, ale dopiero wróciłam do Poznania i ledwo żyję, a tu trzeba jutro wstać o 6 Nie bijcie
A ja zawziecie nadrabiam!! Nie ma bata!!

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Póki co - zapisuje się na prawo jazdy. Dlatego też musiałam sprzedać aparat. Uświadomiłam sobie, że w przyszłym roku kończę studia (licencjat), więc jeśli znalazłabym pracę gdzieś dalej, to mogę się poruszać tylko samochodem. Dlatego te wakacje są ostatnią szansą na zrobienie prawka. Najważniejsze to w wakacje wyrobić się z wykładami - trwają stanowczo za długo. 6 tygodni. Jazdy mogę już robić nawet w trakcie roku akademickiego
U mnie wyklady, to byla formalnosc - tylko bylo trzeba sie testow nauczyc

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Dziewczyny, nie wiecie gdzie można kupić folię bąbelkową??
Na poczcie!! Albo w sklepie budowalnym :P

Edytowane przez NAUGHTYxANGEL
Czas edycji: 2011-06-28 o 22:39
Stary 2011-06-28, 22:34   #3676
aga512152
Rozeznanie

mia no to całe szczęście że to już koniec każdy student ma PRAWO do zobaczenia swojej pracy (w statucie uczelni KAŻDEJ musi być taki zapis)
czyli było na tym egzaminie z pechowcami nie rozmawiam i bach połowa prac do kosza...
ehh... a co to za uczelnia (jak mogę wiedzieć)
Angel dokładnie mówiłam to samo a laski zawsze będą błyskotki kupowały wiem to po sobie.
Stary 2011-06-28, 22:39   #3677
NAUGHTYxANGEL
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Wczoraj znalazłam mój pamiętnik i sobie trochę go poczytałam. W poprzednim roku w lipcu i sierpniu spotykałam się z pewnym P. i napisałam w tym pamiętniku eski od niego, no i tak troszkę zrobiło mi się tęskno. Jednym słowem mam mentlik w głowie :/ Zawsze pisał do mnie długie eski i takie czułe, ale z drugiej strony troche byłoby mi żal zostawić TŻ. TŻ jest niski 172 cm, a P. jest wysoki około 185 cm. Lubię wysokich facetów. Obydwoje są troszkę umięśnieni. Ehh... Sama nie wiem, sama sobie problemy stważam :P No ale P. z charakteru jest taki spokojny wszelkie konflikty załatwia za spokojem, no a TŻ jest tego przeciwieństwem. A może poprostu sama problemy sobie tym wszystkim sprawiam? Jestem młoda i głupia, bo jak inaczej to nazwać?
To ja jednak tego nie skomentuje, ale wczesniej dobrze pisalam... Ech :/
Stary 2011-06-28, 22:39   #3678
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
no to pięknie.... mam już chyba z 10 pomysłow a przeglądnęłam 2 strony też lubię w czymś dłubać
Stary 2011-06-28, 22:41   #3679
NAUGHTYxANGEL
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Bo mi się wydaje że ja niekiedy myśle jak 14 latka :P
I nie uraziłyście mnie. Poprostu niekiedy mam takjaby wachania :/
Po prostu, pewne rzeczy Cie przerastaja i nie doroslas do nich, dlatego warto czasu i glebokich przemyslen...
Stary 2011-06-28, 22:41   #3680
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
malinka na pewno będę się dzieliła moimi "próbami" ogólnie to już zaczęłam robie bransoletki nawet wyglądają super i dziś dziewczyna w sklepie do mnie z tekstem że gdzie takie łądne można kupić, bo jej się podobają(aż się zaczerwienilam co rzadko mi się zdarza a dumna z siebie byłam)
to w takim razie jak już ruszysz pełną parą, to pewnie nie raz będziemy pytać Cię o radę jeszcze jakąś
Stary 2011-06-28, 22:43   #3681
NAUGHTYxANGEL
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
w ogóle nie wiem za co się mam zabrać . Więc może w dużym skrócie opowiem Wam o mojej nieobecności. Urlop można zaliczyć do w miarę udanych. Przeszkadzało mi w sumie to że nie miałam przez ten cały czas prawie wcale chwil sam na sam z TŻ-tem. Ciągle ktoś z nami był . Trochę pozwiedzaliśmy. I wiem jedno, ciężko byłoby mi żyć za granicą. TŻ pewnego wieczora, zapytał mnie czy weźmiemy ślub (chociaż cywilny) jeszcze w tym roku, bo on bardzo by już chciał . Zaskoczył mnie niesamowicie, bo on nie jest wylewny w tego typu sprawach . Dodatkowo kupiliśmy sobie autko , no ale jeszcze masa formalności jest do załatwiania. Poza tym ciągle teraz myślę o zmianie pracy, na jakąś normalną, w normalnych godzinach pracy. I ot tyle co u mnie
: love:
Stary 2011-06-28, 22:48   #3682
NAUGHTYxANGEL
Zadomowienie

Cytat:
Agu dokładnie nie masz znajomości i pelców to nie masz pracy, nie masz pracy nie masz kasy... Albo pracujesz po studiach nie raz się zdarza że po kilku kierunkach w sklepie za 1500 zł ( co i tak pracodawcom wydaje się być cholendarną sumą) ostatnio właśnie czytałam artykuł o tej sytuacji w newsweek "generacja 1032" ...
Mam nadzieje, ze do czasu aż My wejdziemy na rynek pracy to coś się zmieni i OBY NA LEPSZE!
Podpisuje sie pod tym
Stary 2011-06-28, 22:49   #3683
dastin
Zakorzenienie

Czytam Was dziewczyny ale nie mam jakoś siły odpisać. Coś źle się czuję Dobranoc
dastin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 22:49   #3684
NAUGHTYxANGEL
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
dokładnie. A najgorzej z tym jest w mniejszych miejscowościach. Dlatego przykładowo nie mam zamiaru wracać do swojego rodzinnego miasta, bo jeśli chodzi o prace nie ma tam przyszłości bez porządnych pleców. Teraz na dodatek dzieci wyżu demograficznego pokończyly studia lub je kończą wlaśnie, zakładają rodziny, kupują mieszkania i miejsc pracy mało dla młodych, a bez kredytu to o mieszkaniu własnym można pomarzyć, ale jak wziąć kredyt jak większość albo pracuje na czarno albo ma umowy na czas i nie ma zdolności kredytowej. Jak człowiek o tym mysli to aż się za glowę łapie i mysli, jak sobie damy radę
Pod ta wypowiedzia tez zloze autograf!!
Stary 2011-06-28, 22:51   #3685
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
mia no to całe szczęście że to już koniec każdy student ma PRAWO do zobaczenia swojej pracy (w statucie uczelni KAŻDEJ musi być taki zapis)
czyli było na tym egzaminie z pechowcami nie rozmawiam i bach połowa prac do kosza...
ehh... a co to za uczelnia (jak mogę wiedzieć)
Angel dokładnie mówiłam to samo a laski zawsze będą błyskotki kupowały wiem to po sobie.
oczywiście że możesz, będę to rozgłaszać - anonimowo bo anonimowo ale zawsze PWSZ

Edytowane przez mia8544
Czas edycji: 2011-06-28 o 23:36
Stary 2011-06-28, 22:53   #3686
NAUGHTYxANGEL
Zadomowienie

Cytat:
W pracy mam full zaległości, a nie chce mi się robić jak nie wiem ciuchy na Bon Prixie oglądam co sądzicie o tym kostiumie? (do opalania, bo do kąpania się nie nadaje )
http://www.bonprix.pl/bp/offer.htm?c...1.885&pr=62921
Z pierwszej strony to pierwszy i dwunasty stroj mi sie podoba, reszty nie ogladalam... Mozliwe, ze dopiero jutro
Stary 2011-06-28, 22:55   #3687
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Bo swoje zdanie można mieć tylko wtedy, kiedy się zgadza z większością, a nie to od razu jakieś chore ataki.

Dobrze.
Kocham moje wszystkie komórki jajowe, plemniki TŻta lulam do snu co noc, dzięciątko moje będę tulkać od samej zygoty i jestem istotą nadprzyrodzoną, absolutnie nie zwierzęciem.
Teraz lepiej?

EOT.
I po co ten sarkazm?

Cytat:
Napisane przez dastin Pokaż wiadomość
Czytam Was dziewczyny ale nie mam jakoś siły odpisać. Coś źle się czuję Dobranoc
Ja też juz uciekam. Czuje jakby moja skóra sie paliła..
Dobranoc
Stary 2011-06-28, 23:00   #3688
NAUGHTYxANGEL
Zadomowienie

Cytat:
Lin. we Wrocku to można znaleźć pracę to wiem, a Twojemu TŻ to na prawdę się udało
ja miałam propozycję pracy w sklepie na 1/2 etatu i kobieta zaproponowała mi przez pierwszy okres tj. 6 miesięcy w jej rozumowaniu 310zł na rękę i miałam przychodzić od 14-21 aha już się rozpędziłam.
A w moim rodzinnym mieście jak nie masz znajomości to nigdzie nie dostaniesz pracy...

Ja nie mówię że muszę na starcie zarabiać 5 tysięcy ale powiedzcie same czy My się po to uczymy, studiujemy żeby pracować w sklepie odzieżowym za 1200zł ?? Ja nie mam nic do tej pracy bo sama tak zarabiam na razie..
Ale nie po to robie 2 kierunki studiów aby usłyszeć od potencjalnego pracodawcy że oni są firmą rodzinną i zatrudniają tylko dzieci pracowników....
Gratuluje babce myslenia!! Niech sama za 310 zl stoi w tym sklepie!!
Nie chce mi sie komentowac polskich realiow zycia, bo az sie we mnie gotuje!!

... Kiedys slyszlam wypowiedzm chyba Dubienieckiego (meza M. Kaczynskiej), ze on nie wyobraza sobie jak mialby utrzymac rodzine za mniej niz 10000 zl, tak 10.000 PLN!! Hello, cos tu nie teges, a jak inni maja 1000 zl, co wtedy??

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
To też. Ale ja nie miałam ciągotek do kuchni. Dopiero teraz zaczyna mnie tam powolutku ciągnąć
Zawsze mozna isc do zaocznego technikum gastronomicznego

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:

Co do zatrudnienia - cięzki temat ja skończyłam kierunek, na który NIBY jest zapotrzebowanie - pracy szukałam pół roku jak byłam na kilku rozmowach kwalifikacyjnych pracodawcy mówili mi wprost, że nie przyjmą osoby z mgr, bo im się nie opłaca, wolą po technikum
A prawda jest taka o szkolnictwie, że studia stały się modne i każdy coś studiuje - "byle by był papier" (oczywiście nie wszyscy z tego powodu ) a potem naturalne jest, ze rynek pracy nie wchłonie tylu ludzi z wyższym wykształceniem w efekcie tego wszystkiego łatwiej znaleźć pracę jako piekarz niż jako np bankowiec
Na dzien dzisiejszy magister jest odpowiednikiem szkoly sredniej :/ Prawie kazdy ma juz wyzsze wyksztalcenie...
Stary 2011-06-28, 23:06   #3689
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dastin Pokaż wiadomość
dobranoc

Cytat:

Dobrze.
Teraz lepiej?

EOT.
szczerze? zachowujesz się jak dziecko, które kiedy ktos ma inne zdanie niż ono zaraz się obraża i pokazuje złość i Bóg wie co.. ja wyraziłam tak samo jak Ty swoje zdanie, bez ataku, a Ty za wszelką cenę chciałaś wszystko na biologię przełożyć.. Bezsensu, bo zdania kogoś nie zmienisz... ehh... najlepiej to się od razu rzucać, że ktoś Cię atakuje.. no ale nic, rób jak uważasz..

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
I po co ten sarkazm?

Ja też juz uciekam. Czuje jakby moja skóra sie paliła..
Dobranoc
dobranoc

no i ja też uciekam dziś, kolorowych snow
Stary 2011-06-29, 00:24   #3690
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
szczerze? zachowujesz się jak dziecko, które kiedy ktos ma inne zdanie niż ono zaraz się obraża i pokazuje złość i Bóg wie co.. ja wyraziłam tak samo jak Ty swoje zdanie, bez ataku, a Ty za wszelką cenę chciałaś wszystko na biologię przełożyć.. Bezsensu, bo zdania kogoś nie zmienisz... ehh... najlepiej to się od razu rzucać, że ktoś Cię atakuje.. no ale nic, rób jak uważasz..
Próbowałam rozmawiać, ale ponieważ użyłam tego strasznego słowa "pasożyt" to już żadne moje argumenty nigdzie nie trafiały. Ani to, że to są lęki. Nie przed dzieckiem a przed ciążą. I jeszcze ciągle mi wmawiałyście, że ja Was do czegoś przekonuje.
A na koniec usłyszałam, że:
I żeby dziecko Ci coś później dało i żeby traktowało Cię jak matkę, a nie jak zwierzę to najpierw trzeba coś od siebie, czy nawet cząstkę siebie da
Bo to, że go chcę, że będę kochać i wychowywać najlepiej jak będę potrafić nie jest ważne. Ważne, że widzę biologię. I nie odbieram słowa "pasożyt" pejoratywnie.
Nie mam ochoty w takiej atmosferze rozmawiać.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości