|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część V
Cytat:
|
|
|
|
|
#4593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jestem pewna czy olejek rycynowy wymiesza Ci się idealnie z wodą brzozową, możesz oczywiście spróbować ale rycynowy jest bardzo gęsty, na Twoim miejscu wypróbowałabym samą wodę brzozową stuningowaną olejkiem rozmarynowym lub olej rycynowy z kilkoma kroplami olejku rozmarynowego. Ze swojej strony polecam również olejek kokosowy ale to bardziej do pielęgnacji niż na porost. |
|
|
|
|
#4594 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Olejku rozmarynowego jakoś 18-20 kropli/50ml. Na 100ml wody brzozowej podwajam składniki.Spalone i zniszczone włosy lepiej obciąć od razu do granicy zdrowych, wtedy zniszczenia nie będą posuwać się w górę i włosy choć krótsze będą wyglądać o niebo lepiej |
|
|
|
|
#4595 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4596 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jeżeli chodzi o olejek kokosowy to używam przynajmniej raz w tygodniu uwielbiam jego zapachCytat:
naprawdę nieźle CI po niej rosną włoski podziwiam![]() a co do zniszczonych włosków to jak tylko urosną mi chociaż 1 cm na miesiąc to będę najszczęśliwsza kobietą i jak najszybciej się ich pozbędę;D postaram się co jakiś czas chwalić rezultatem( jeżeli będzie czym się chwalić ) bo od dziś zaczęłam oficjalne wakacje
Edytowane przez Olasi Czas edycji: 2011-06-28 o 15:16 |
||
|
|
|
#4597 |
|
Rozeznanie
|
Olasi: żeby włosy się tak nie plątały i nie wysuszały dobrze jest przed myciem szamponem nałożyć na długość jakąś lekką odżywkę, która zabezpieczy włosy przed spływającą pianą. Potem jakaś treściwa odżywka i problem z rozczesaniem powinien być o wiele mniejszy
![]() Ta moja wcierka to taki eksperyment mały Zrobiłam niewielką ilość na wypróbowanie i muszę stwierdzić, że działa na mnie lepiej niż Jantar. Polecam, zwłaszcza że woda brzozowa jest tania jak barszcz i na tyle "uboga składem" że można kombinować z jej podrasowaniem.
|
|
|
|
#4598 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczęta, ratunkuuu! Skusiłam się w końcu na Nisim (szampon+odżywka), dziś jest 5 dzień i zauważyłam, że mimo olejowania i Radicalu włosy zaczynają mi wypadać
![]() Miałyście podobną sytuację? |
|
|
|
#4599 |
|
Zadomowienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2779816 8]Dodawanie oleju rycynowego do wcierki alkoholowej to nie jest chyba zbyt trafiony pomysł. Ale można próbować, na oko.
[/QUOTE]Jak najbardziej trafiony pomysł, w szczególności w przypadku osób, którym po czystym oleju rycynowym lecą włosy Mi leciały po rycynie i miałam problem ze zmywaniem tego tłuściocha. Po rozpuszczeniu 3 g na 100 g wcierki o stężeniu alkoholu 50-70% nie zauważyłam wzmożonego wypadania, a i ze zmywaniem nie było problemu. Na początku widoczne były "bąble" oleju pływające w roztworze, ale po kilku dniach olej całkowicie się rozpuścił. Włosy po takiej wcierce były tłuste, ale problemów ze zmywaniem nie było. Poza tym olej rycynowy dodany do wcierki chroni przed nadmiernym wysuszeniem skóry i włosów. Ja polecam btw, mój odrost po tragicznym ścięciu sięga już do ucha
|
#4600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zauważyłam, że po mojej wcierce z wody brzozowej i olejku eterycznego bardziej przetłuszczają mi się włosy. Przykładowo myłam wczoraj, a dzisiaj są już tak tłuste jakbym ich 3 dni nie myła. A myje co dwa dni. Dałam tyle olejku ile mówiłyście, a nawet mniej. I skoro i tak mi się przetłuszczają to spróbuję z olejem rycynowym I tak są wakacje i nigdzie nie muszę się pokazywać.
Dbam o włosy od września 2010. cel-35-37-39-41-43-45-47-49-51-60cm- na początek. Od lutego 2011r. wracam do naturalnego koloru włosów. Odrost-13cm Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm. ________________ "Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci." |
|
|
|
|
#4601 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny co u was lepiej podziałało na porost włosów tonik garnier neril czy lotion seboradin z czarna rzodkwią ?
|
|
|
|
#4602 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4604 |
|
Przyczajenie
|
dziewczynki, pozwólcie , że się przyłączę
wieki nie miałam długich włosów ( przez brak konsekwencji jeśli chodzi o zapuszczanie :< ), ale tym razem się uda na razie zaczęłam od pokrzywy i myślałam o wcierkach z wody brzozowej.
zapuszczamy włoski 26 cm -29 cm -36 cm - 40 cm- ... ale to za jakiś czas. 11.06.2011 - pierwsze keratynowe prostowanie 29.06. 2011 - popijam pokrzywę <3 1.07.2011 - odstawiam silikony, włosy myję zgodnie z metodą OMO, chowam suszarkę i prostownicę 18.07.2011 - olej kokosowy |
|
|
|
#4605 |
|
Zakorzenienie
|
A tak w temacie Seboradinu, wiecie dziewczyny ze jest nowość - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ci.html&next=1 ?
ja go właśnie niedawno kupiłam i ładnie pachnie cytrynką
21.06.2014r.Edytowane przez viki1988 Czas edycji: 2011-06-29 o 21:14 |
|
|
|
#4607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec tylko na skórę głowy używam na długość broń boże bo wysuszy
|
|
#4608 |
|
Zadomowienie
|
Na ile wam starczają takie wcierki? licząc że myję włosy co 2-3 dni to da radę na miesiąc?
|
|
|
|
#4609 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#4610 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4611 |
|
Zakorzenienie
|
buuu ;( smutna jestem, bo mi sie koncowki rozdwajaja pomimo ich obciecia... nie wiem, moze to przez pogode ? we wloszech teraz cholernie goraco jest...
no ale kupilam ajkis balsam l'oreala zeby stosowac go tylko na koncowki, w celu ich ochronienia... zwlaszcza, ze zazwyczaj nosze rozpuszczone wlosy A i jeszcze osattnio uslyszalam cos bardzo milego Siostra mojego tz powiedziala mi, ze zauwazyla ze bardzo szybko mi urosly wlosy :P ... A ja (zeby bylo, ze niby nic o tym nie weim)wzruszylam ramionami i powiedzialam, ze nie zauwazylam :P Ale moj tz mnie wydal i powiedzial, ze co wieczor sie go pytam czy sa dlugie i jeszcze im brakuje, zeby byly dlugie do pasa xD
Edytowane przez JossStone Czas edycji: 2011-06-30 o 12:22 |
|
|
|
#4612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
codziennie stosuję i nie jestem oszczędna w tym :P
|
|
#4613 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo tam tak dziwnie napisane, albo ja coś nie bardzo zrozumiałam, i sobie myślałam po co wcierkę z alko dawać na całe. No ale nie wazne ![]() zdasz relację za jakiś czas? ![]() Cytat:
Chyba zalezy jakie kto ma bardzo gęste włosy też
|
||
|
|
|
#4614 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny, a możecie konkretnie napisać, jak wcierać, żeby nie zaatakować przypadkiem włosów? pisałyście kiedyś o atomizerach - może któraś wyjaśni?
zapuszczamy włoski 26 cm -29 cm -36 cm - 40 cm- ... ale to za jakiś czas. 11.06.2011 - pierwsze keratynowe prostowanie 29.06. 2011 - popijam pokrzywę <3 1.07.2011 - odstawiam silikony, włosy myję zgodnie z metodą OMO, chowam suszarkę i prostownicę 18.07.2011 - olej kokosowy |
|
|
|
#4615 |
|
Zakorzenienie
|
ja przód głowy wcieram przed lustrem - palcami rozdzielam pasma, na to daję wcierkę ( albo psikam atomizerem, albo zakraplam np radical, albo moczyć palce w płynie i wcierać w skórę) wcieram chwilę i kolejne pasmo itd.
A tył głowy to z głową w dół i znowu sobie rozdzielam pasma itd. Potem jeszcze masuję całość przez chwilę ![]() Wiadome włosy przy skórze są trochę mokre, chyba się nie da zeby ich nie dotknąć... |
|
|
|
#4616 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4618 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj zaczęłam przygodę z wodą brzozową, chciałam kupić tez seboradin niger ale pomyślałam, że najpierw jedno, a za miesiąc czy za 2-3 tyg. drugie. Zobaczymy które lepsze. Kupiłam także szampon z czarnej rzepy bez silikonów. Mam nadzieję że włosy nie będą tak wypadać jak dotychczas przy myciu.
|
|
|
|
#4619 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dodałam na 100 ml Garnier Neril Tonik 40 kropel olejków eterycznych, po wymieszaniu 'mikstury' tonik zrobił się mętny, a był przezroczysty, zanim dodałam olejków. Jak mam to rozumieć?
|
|
|
|
#4620 |
|
Zadomowienie
|
ja dolałam dużo wiecej kropli niż 40 olejków eterycznych do wody pokrzywowej
i również mam mętną.
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:50.

kiedyś używałam Seboradinu (1op), Jantar tez miałam i to kilka butelczyn, brzozową również
ale może faktycznie wrócę do czegoś 
Olejku rozmarynowego jakoś 18-20 kropli/50ml. Na 100ml wody brzozowej podwajam składniki.

Mi leciały po rycynie i miałam problem ze zmywaniem tego tłuściocha. Po rozpuszczeniu 3 g na 100 g wcierki o stężeniu alkoholu 50-70% nie zauważyłam wzmożonego wypadania, a i ze zmywaniem nie było problemu. Na początku widoczne były "bąble" oleju pływające w roztworze, ale po kilku dniach olej całkowicie się rozpuścił. Włosy po takiej wcierce były tłuste, ale problemów ze zmywaniem nie było. Poza tym olej rycynowy dodany do wcierki chroni przed nadmiernym wysuszeniem skóry i włosów. Ja polecam 

i również mam mętną.