Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część V - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-28, 12:15   #4591
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część V

Cytat:
Napisane przez AnulaPPP Pokaż wiadomość
dzięki za opinię kiedyś używałam Seboradinu (1op), Jantar tez miałam i to kilka butelczyn, brzozową również ale może faktycznie wrócę do czegoś
a Garnier Neril to się gdzie kupuje?
Tak jak wspomniała Maylina, Garnier Neril (tonik) dostępny jest w aptece. Dziewczyny chwalą go sobie, więc na pewno jest godny wypróbowania

smutna_dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 12:28   #4592
AnulaPPP
Zakorzenienie

dzięki, może się skuszę przejrzałam juz na kwc, opinie dobre

a może jeszcze ktoś coś doradzi, chętnie poczytam

AnulaPPP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 14:14   #4593
Camilla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olasi Pokaż wiadomość
To i ja się dołączę czytam ten wątek już dosyć długo.. jakiś rok pewnie już minął, a dopiero teraz odważę się coś napisać a wiec moja historia z zapuszczaniem jest baaardzo długa, ale niestety kończy się na tym że nigdy nie miałam dłuższych włosów od tych co mam teraz.. a wszystko przez malowanie włosów na blond.. teraz obecnie ich nie maluje, postanowiłam wrócić do naturalnych od 3 mc używałam:
- codziennie skrzypowita piękne włosy
- maseczkę WAX 2-3 razy w tygodniu
- olejek rycynowy i olejek kokosowy na noc gdy nie spał u mnie Tż
od 2 lat nie prostuję włosów, suszarkę próbuje odstawić..
Po tych 3 mc postanowiłam zmierzyć mój odrost i niestety się przestraszyłam bo wynosi on 1cm:/ wiem, że to nie z powodu łamiących się włosów bo ponad 3 mc temu malowałam po raz ostatni włosy i widać wyraźnie odrost...
Załamałam się poszperałam w forum i od jutra zaczynam stosować dodatkowo:
- tabletki z drożdży piwowarskich
- napar do płukania włosów z korzenia mydlinicy i pokrzywy
- oraz wcierkę z wody brzozowej, olejku rycynowego i olejku rozmarynowego tylko poradźcie jak mam zmieszać te składniki, żeby była dobra proporcja?? :/
Spróbuje jutro rano zrobić zdjęcie, żeby pokazać głównie włosy, może mi coś doradzicie. Póki co zdjęcie z awatara bo jest najbardziej aktualne.. Wiem,że fryzjer obowiązkowo, ale najpierw chce, żeby chociaż troszkę urosły żebym mogła jak najwięcej obciąć tych blond, zniszczonych i spalonych włosów..
Praktycznie nie stosowałaś żadnych wcierek i być może dlatego włosy nie rosły, olej rycynowy chwali dużo dziewczyn (że przyspiesza porost) ale sporo dziewczyn było nim też zawiedzionych. Być może włosy przez farbowanie też nie chcą za bardzo rosnąć. Jesli mogę coś doradzić to kupno jednej lub dwóch wcierek które są polecane przez dziewczyny i stosowanie ich wraz z masażem skalpu (mi najbardziej odpowiadały seboradin niger, tonik alpecin C oraz mgiełka radical), postaw na intensywną pielęgnację i regenerację włosów (zakup stosownych masek, olejów, odżywek, delikatnych szamponów) no i co jakiś czas podcinanie końcówek.
Nie jestem pewna czy olejek rycynowy wymiesza Ci się idealnie z wodą brzozową, możesz oczywiście spróbować ale rycynowy jest bardzo gęsty, na Twoim miejscu wypróbowałabym samą wodę brzozową stuningowaną olejkiem rozmarynowym lub olej rycynowy z kilkoma kroplami olejku rozmarynowego. Ze swojej strony polecam również olejek kokosowy ale to bardziej do pielęgnacji niż na porost.

jesteśmy razem

Camilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 14:26   #4594
dilula
Rozeznanie

Cytat:
- oraz wcierkę z wody brzozowej, olejku rycynowego i olejku rozmarynowego tylko poradźcie jak mam zmieszać te składniki, żeby była dobra proporcja?? :/
Spróbuje jutro rano zrobić zdjęcie, żeby pokazać głównie włosy, może mi coś doradzicie. Póki co zdjęcie z awatara bo jest najbardziej aktualne.. Wiem,że fryzjer obowiązkowo, ale najpierw chce, żeby chociaż troszkę urosły żebym mogła jak najwięcej obciąć tych blond, zniszczonych i spalonych włosów..
Ja zrobiłam sobie taką wcierkę. Działa bardzo dobrze i nie przetłuszcza. Olej rycynowy jest gęsty, więc dodałam tylko 4 krople na 50ml wody brzozowej. Rozpuścił się idealnie Olejku rozmarynowego jakoś 18-20 kropli/50ml. Na 100ml wody brzozowej podwajam składniki.
Spalone i zniszczone włosy lepiej obciąć od razu do granicy zdrowych, wtedy zniszczenia nie będą posuwać się w górę i włosy choć krótsze będą wyglądać o niebo lepiej A stosując przyspieszacze porostu możesz dorobić się nawet 3cm na miesiąc i zanim się obejrzysz staniesz się posiadaczką długich i zdrowych (przy odpowiedniej pielęgnacji) włosów.
Stary 2011-06-28, 14:28   #4595
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

Cytat:
Dodawanie oleju rycynowego do wcierki alkoholowej to nie jest chyba zbyt trafiony pomysł. Ale można próbować, na oko.
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 15:09   #4596
Olasi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Camilla Pokaż wiadomość
Praktycznie nie stosowałaś żadnych wcierek i być może dlatego włosy nie rosły, olej rycynowy chwali dużo dziewczyn (że przyspiesza porost) ale sporo dziewczyn było nim też zawiedzionych. Być może włosy przez farbowanie też nie chcą za bardzo rosnąć. Jesli mogę coś doradzić to kupno jednej lub dwóch wcierek które są polecane przez dziewczyny i stosowanie ich wraz z masażem skalpu (mi najbardziej odpowiadały seboradin niger, tonik alpecin C oraz mgiełka radical), postaw na intensywną pielęgnację i regenerację włosów (zakup stosownych masek, olejów, odżywek, delikatnych szamponów) no i co jakiś czas podcinanie końcówek.
Nie jestem pewna czy olejek rycynowy wymiesza Ci się idealnie z wodą brzozową, możesz oczywiście spróbować ale rycynowy jest bardzo gęsty, na Twoim miejscu wypróbowałabym samą wodę brzozową stuningowaną olejkiem rozmarynowym lub olej rycynowy z kilkoma kroplami olejku rozmarynowego. Ze swojej strony polecam również olejek kokosowy ale to bardziej do pielęgnacji niż na porost.
Właśnie zastanawiałam się nad seboradinem niger bo stosowałam go w wieku 14, 15 lat kiedy przepisał mi go dermatolog, ale jak pamietam zbytnio mi nie pomógł:/ może wypobuje tej mgiełki radical a jeżeli chodzi o olejek kokosowy to używam przynajmniej raz w tygodniu uwielbiam jego zapach Dziś po raz pierwszy użyłam szamponu Revitax na porost włosów, ale strasznie są po nim suche i ciężko się rozczesują
Cytat:
Napisane przez dilula Pokaż wiadomość
Ja zrobiłam sobie taką wcierkę. Działa bardzo dobrze i nie przetłuszcza. Olej rycynowy jest gęsty, więc dodałam tylko 4 krople na 50ml wody brzozowej. Rozpuścił się idealnie Olejku rozmarynowego jakoś 18-20 kropli/50ml. Na 100ml wody brzozowej podwajam składniki.
Spalone i zniszczone włosy lepiej obciąć od razu do granicy zdrowych, wtedy zniszczenia nie będą posuwać się w górę i włosy choć krótsze będą wyglądać o niebo lepiej A stosując przyspieszacze porostu możesz dorobić się nawet 3cm na miesiąc i zanim się obejrzysz staniesz się posiadaczką długich i zdrowych (przy odpowiedniej pielęgnacji) włosów.
Właśnie muszę się przyznać, że u Ciebie doczytałam się takie połączenia i zmotywowałaś mnie do wypróbowania jej naprawdę nieźle CI po niej rosną włoski podziwiam a co do zniszczonych włosków to jak tylko urosną mi chociaż 1 cm na miesiąc to będę najszczęśliwsza kobietą i jak najszybciej się ich pozbędę;D postaram się co jakiś czas chwalić rezultatem( jeżeli będzie czym się chwalić ) bo od dziś zaczęłam oficjalne wakacje

Edytowane przez Olasi
Czas edycji: 2011-06-28 o 15:16
Olasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 17:17   #4597
dilula
Rozeznanie

Olasi: żeby włosy się tak nie plątały i nie wysuszały dobrze jest przed myciem szamponem nałożyć na długość jakąś lekką odżywkę, która zabezpieczy włosy przed spływającą pianą. Potem jakaś treściwa odżywka i problem z rozczesaniem powinien być o wiele mniejszy

Ta moja wcierka to taki eksperyment mały Zrobiłam niewielką ilość na wypróbowanie i muszę stwierdzić, że działa na mnie lepiej niż Jantar. Polecam, zwłaszcza że woda brzozowa jest tania jak barszcz i na tyle "uboga składem" że można kombinować z jej podrasowaniem.
Stary 2011-06-29, 00:17   #4598
Lady Guidette
Zadomowienie

Dziewczęta, ratunkuuu! Skusiłam się w końcu na Nisim (szampon+odżywka), dziś jest 5 dzień i zauważyłam, że mimo olejowania i Radicalu włosy zaczynają mi wypadać

Miałyście podobną sytuację?
Stary 2011-06-29, 01:04   #4599
ston3d
Zadomowienie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2779816 8]Dodawanie oleju rycynowego do wcierki alkoholowej to nie jest chyba zbyt trafiony pomysł. Ale można próbować, na oko. [/QUOTE]

Jak najbardziej trafiony pomysł, w szczególności w przypadku osób, którym po czystym oleju rycynowym lecą włosy Mi leciały po rycynie i miałam problem ze zmywaniem tego tłuściocha. Po rozpuszczeniu 3 g na 100 g wcierki o stężeniu alkoholu 50-70% nie zauważyłam wzmożonego wypadania, a i ze zmywaniem nie było problemu. Na początku widoczne były "bąble" oleju pływające w roztworze, ale po kilku dniach olej całkowicie się rozpuścił. Włosy po takiej wcierce były tłuste, ale problemów ze zmywaniem nie było. Poza tym olej rycynowy dodany do wcierki chroni przed nadmiernym wysuszeniem skóry i włosów. Ja polecam

btw, mój odrost po tragicznym ścięciu sięga już do ucha
Cel II: żeby ukochany mógł wejść po nich na 3 piętro

Fakty nie przestają istnieć z powodu ich ignorowania.

ston3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 12:41   #4600
Kileczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ston3d Pokaż wiadomość
Jak najbardziej trafiony pomysł, w szczególności w przypadku osób, którym po czystym oleju rycynowym lecą włosy Mi leciały po rycynie i miałam problem ze zmywaniem tego tłuściocha. Po rozpuszczeniu 3 g na 100 g wcierki o stężeniu alkoholu 50-70% nie zauważyłam wzmożonego wypadania, a i ze zmywaniem nie było problemu. Na początku widoczne były "bąble" oleju pływające w roztworze, ale po kilku dniach olej całkowicie się rozpuścił. Włosy po takiej wcierce były tłuste, ale problemów ze zmywaniem nie było. Poza tym olej rycynowy dodany do wcierki chroni przed nadmiernym wysuszeniem skóry i włosów. Ja polecam

btw, mój odrost po tragicznym ścięciu sięga już do ucha
O, coraz ciekawsze pomysły macie Ja zauważyłam, że po mojej wcierce z wody brzozowej i olejku eterycznego bardziej przetłuszczają mi się włosy. Przykładowo myłam wczoraj, a dzisiaj są już tak tłuste jakbym ich 3 dni nie myła. A myje co dwa dni. Dałam tyle olejku ile mówiłyście, a nawet mniej. I skoro i tak mi się przetłuszczają to spróbuję z olejem rycynowym I tak są wakacje i nigdzie nie muszę się pokazywać.
Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm.

Stary 2011-06-29, 12:56   #4601
moooniek
Zakorzenienie

dziewczyny co u was lepiej podziałało na porost włosów tonik garnier neril czy lotion seboradin z czarna rzodkwią ?
Stary 2011-06-29, 15:00   #4602
ewe11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
dziewczyny co u was lepiej podziałało na porost włosów tonik garnier neril czy lotion seboradin z czarna rzodkwią ?
u mnie seboradin
* seboradin
*drożdże
* wax
*olejek rycynowy
ewe11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 15:14   #4603
xyolax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez ewe11 Pokaż wiadomość
u mnie seboradin
Na mnie niestety ani jedno ani drugie
Stary 2011-06-29, 16:29   #4604
mylittlepony
Przyczajenie

GG do mylittlepony

dziewczynki, pozwólcie , że się przyłączę wieki nie miałam długich włosów ( przez brak konsekwencji jeśli chodzi o zapuszczanie :< ), ale tym razem się uda
na razie zaczęłam od pokrzywy i myślałam o wcierkach z wody brzozowej.

11.06.2011 - pierwsze keratynowe prostowanie
29.06. 2011 - popijam pokrzywę <3
1.07.2011 - odstawiam silikony, włosy myję zgodnie z metodą OMO, chowam suszarkę i prostownicę
18.07.2011 - olej kokosowy
mylittlepony jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 19:46   #4605
viki1988
Zakorzenienie

A tak w temacie Seboradinu, wiecie dziewczyny ze jest nowość - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ci.html&next=1 ? ja go właśnie niedawno kupiłam i ładnie pachnie cytrynką

Edytowane przez viki1988
Czas edycji: 2011-06-29 o 21:14
viki1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 20:11   #4606
AnulaPPP
Zakorzenienie

o ciekawie brzmi opis.
Aleee to ma alkohol nie? także na włosy to tak średnio chyba...
A Ty wcierasz w skalp czy na włosy dajesz?

Stary 2011-06-29, 21:14   #4607
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
o ciekawie brzmi opis.
Aleee to ma alkohol nie? także na włosy to tak średnio chyba...
A Ty wcierasz w skalp czy na włosy dajesz?
to wcierka wiec tylko na skórę głowy używam na długość broń boże bo wysuszy
Stary 2011-06-29, 23:38   #4608
Mam na imie Gosia
Zadomowienie

Na ile wam starczają takie wcierki? licząc że myję włosy co 2-3 dni to da radę na miesiąc?
Mam na imie Gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 07:59   #4609
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mam na imie Gosia Pokaż wiadomość
Na ile wam starczają takie wcierki? licząc że myję włosy co 2-3 dni to da radę na miesiąc?
A co ma do rzeczy mycie? Przecież wcierkę wciera się codziennie. Mi buteleczka 200 ml starcza na miesiąc, ale ja sobie nie żałuję i daję obficie, więc tym, którzy są oszczędni, być może starcza na dłużej

Stary 2011-06-30, 10:54   #4610
Czarna93
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko zależy ile będziesz jej dawać na łebek
Jednym butelka 200 ml starczy na miesiąc a innym na ponad pół roku
Czarna93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 11:25   #4611
JossStone
Zakorzenienie

buuu ;( smutna jestem, bo mi sie koncowki rozdwajaja pomimo ich obciecia... nie wiem, moze to przez pogode ? we wloszech teraz cholernie goraco jest...
no ale kupilam ajkis balsam l'oreala zeby stosowac go tylko na koncowki, w celu ich ochronienia... zwlaszcza, ze zazwyczaj nosze rozpuszczone wlosy

A i jeszcze osattnio uslyszalam cos bardzo milego Siostra mojego tz powiedziala mi, ze zauwazyla ze bardzo szybko mi urosly wlosy :P ... A ja (zeby bylo, ze niby nic o tym nie weim)wzruszylam ramionami i powiedzialam, ze nie zauwazylam :P Ale moj tz mnie wydal i powiedzial, ze co wieczor sie go pytam czy sa dlugie i jeszcze im brakuje, zeby byly dlugie do pasa xD

Edytowane przez JossStone
Czas edycji: 2011-06-30 o 12:22
JossStone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 15:29   #4612
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smutna_dziewczyna Pokaż wiadomość
A co ma do rzeczy mycie? Przecież wcierkę wciera się codziennie. Mi buteleczka 200 ml starcza na miesiąc, ale ja sobie nie żałuję i daję obficie, więc tym, którzy są oszczędni, być może starcza na dłużej
mi tak samo, 200 ml na miesiąc codziennie stosuję i nie jestem oszczędna w tym :P
Friese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 16:30   #4613
AnulaPPP
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
to wcierka wiec tylko na skórę głowy używam na długość broń boże bo wysuszy
a no właśnie bo tam tak dziwnie napisane, albo ja coś nie bardzo zrozumiałam, i sobie myślałam po co wcierkę z alko dawać na całe. No ale nie wazne
zdasz relację za jakiś czas?

Cytat:
ja patrząc po radicalu 5ml na dzień czyli miesięcznie 150. Ale czasem bym jeszcze ciut więcej dała więc tak do 200 ml miesięcznie.
Chyba zalezy jakie kto ma bardzo gęste włosy też

Stary 2011-06-30, 16:58   #4614
mylittlepony
Przyczajenie

GG do mylittlepony

dziewczyny, a możecie konkretnie napisać, jak wcierać, żeby nie zaatakować przypadkiem włosów? pisałyście kiedyś o atomizerach - może któraś wyjaśni?

11.06.2011 - pierwsze keratynowe prostowanie
29.06. 2011 - popijam pokrzywę <3
1.07.2011 - odstawiam silikony, włosy myję zgodnie z metodą OMO, chowam suszarkę i prostownicę
18.07.2011 - olej kokosowy
mylittlepony jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 17:08   #4615
AnulaPPP
Zakorzenienie

ja przód głowy wcieram przed lustrem - palcami rozdzielam pasma, na to daję wcierkę ( albo psikam atomizerem, albo zakraplam np radical, albo moczyć palce w płynie i wcierać w skórę) wcieram chwilę i kolejne pasmo itd.
A tył głowy to z głową w dół i znowu sobie rozdzielam pasma itd.
Potem jeszcze masuję całość przez chwilę

Wiadome włosy przy skórze są trochę mokre, chyba się nie da zeby ich nie dotknąć...

Stary 2011-06-30, 17:39   #4616
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Cytat:
ja przód głowy wcieram przed lustrem - palcami rozdzielam pasma, na to daję wcierkę ( albo psikam atomizerem, albo zakraplam np radical, albo moczyć palce w płynie i wcierać w skórę) wcieram chwilę i kolejne pasmo itd.
A tył głowy to z głową w dół i znowu sobie rozdzielam pasma itd.
Potem jeszcze masuję całość przez chwilę

Wiadome włosy przy skórze są trochę mokre, chyba się nie da zeby ich nie dotknąć...
Ja robię tak samo, a wcierki nakładam na skalp strzykawką, ale taką inną niż w aptekach. Jak dla mnie to bardzo wygodne rozwiązanie

Stary 2011-06-30, 18:12   #4617
AnulaPPP
Zakorzenienie

jeszcze nie próbowałam żadną strzykawką może kiedyś się skuszę

Stary 2011-06-30, 18:18   #4618
Mam na imie Gosia
Zadomowienie

Ja dzisiaj zaczęłam przygodę z wodą brzozową, chciałam kupić tez seboradin niger ale pomyślałam, że najpierw jedno, a za miesiąc czy za 2-3 tyg. drugie. Zobaczymy które lepsze. Kupiłam także szampon z czarnej rzepy bez silikonów. Mam nadzieję że włosy nie będą tak wypadać jak dotychczas przy myciu.
Mam na imie Gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 18:55   #4619
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Dziewczyny dodałam na 100 ml Garnier Neril Tonik 40 kropel olejków eterycznych, po wymieszaniu 'mikstury' tonik zrobił się mętny, a był przezroczysty, zanim dodałam olejków. Jak mam to rozumieć?

Stary 2011-06-30, 19:38   #4620
meflina
Zadomowienie

ja dolałam dużo wiecej kropli niż 40 olejków eterycznych do wody pokrzywowej i również mam mętną.

'Być kobietą to strasznie trudne zajęcie,
bo polega głównie na zadawaniu się z mężczyznami'
~J. Conrad
meflina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości