Nie boimy się końca świata bo Nasze śluby są za dwa lata!:)-PM 2013 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-29, 06:59   #3691
201609062115
Konto usunięte

Dot.: Nie boimy się końca świata bo Nasze śluby są za dwa lata!:)-PM 2013

Cytat:
Napisane przez mia8544 Pokaż wiadomość
hej Załatwiłam wszystko co miałam załatwić Chodziło głownie o złożenie pracy - złożona i o kupno białej bluzki.
Bo na egzaminy pisemne ubieram się ładnie, ale raczej nie idę w koszulowej bluzce. Ostatnio jednak miałam ustny, wyciagam z szafy moją białą bluzkę - a ona szara okropnie wygląda, nie wiem czemu mi sie tak zrobiło Pojechałam z TŻ do miasta, na taki jakby targ, choc wcale tam taniej nie jest - no i te bluzki paskudne i drogie. Potem weszłam do Mohito i mam Taka jak chciałam - prosta, z małym kołnierzykiem i małymi bufkami na rękawkach i była na przecenie za 50zł
Ale jeśli chodzi o inne przeceny to niestety - uwielbiam ten sklep ale czasem rzeczy nawet po przecenie są dla mnie za drogie
Zauważyłam ostatnio że ja kupuje ubrania praktycznie tylko na przecenach. No bo szkoda mi wydac na koszulke z krótkim rękawkiem 60zł

pokażę wam wiadomośc od tej babki od egzaminu co nam syf robi:

Na koniec chciałabym serdecznie podziękować tym wszystkim z Państwa, dzięki którym rok akademicki kończy się w tak miłej i przyjemnej atmosferze. Jestem przekonana, że mają Państwo dozgonną wdzięczność swoich mniej utalentowanych kolegów, którzy – choć nie udało im się Państwu dorównać – na pewno będą Państwa bardzo mile wspominać do końca życia. Pomimo że oni akurat nie mogą oczekiwać żadnych wyrazów naszego uznania, na pewno cieszą się bardzo, że dane im było przynajmniej zetknąć się z tak wybitnymi osobowościami. Moi koledzy i ja także jesteśmy ogromnie Państwu wdzięczni za okazane nam względy i budzącą głęboki szacunek postawę. Mogą Państwo być pewni, że nie tylko doceniamy Państwa niezwykle pochlebne zdanie o nas, ale także w pełni je odwzajemniamy. Z całą pewnością nie omieszkamy podzielić się naszymi wrażeniami z kolegami z innych uczelni – a jak Państwo na pewno wiedzą, akademickie środowiska w Polsce, a niekiedy także i za granicą, są bardzo blisko ze sobą powiązane.

Wszystkie jej maile do nas są w podobnym stylu ten jej sarkazm nakręca całą panikę...
Masakra może ona nie wie jak inaczej się na Was odegrać, bo w sumie nic nie może, więc pisze takie maile? a poza tym, chyba jest niepoważna, że ktoś z innej uczelni będzie czytał jej listy, bo studenci u niej na egzaminie ściągali i żeby co? na złość im robić? gorzej niż przedszkole :P

Dzień dobry
Zaraz się zbieram na ostatni egzamin, ustny a tego nie lubie
mogę prosić o kciuki?
po dniu wczorajszym mam wszystkiego naprawdę dość...
Miłego dnia Dziewczynki
201609062115 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 07:31   #3692
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Nie było mnie jakieś 4 dni a tu ok. 20 stron do nadrobienia. Przeczytałam !
Cały weekend byłam u Tż. Wróciłam wczoraj, cały dzień nauki na dzisiejszy, ostatni egzamin. I wiecie co ? Mam wakacje !!!

Nie będę się odnosić do tego co pisałyście, za dużo tego. W każdym razie wróciłam
Witam po przerwie
Cytat:
Napisane przez aga512152 Pokaż wiadomość
malinka na pewno będę się dzieliła moimi "próbami" ogólnie to już zaczęłam robie bransoletki nawet wyglądają super i dziś dziewczyna w sklepie do mnie z tekstem że gdzie takie łądne można kupić, bo jej się podobają(aż się zaczerwienilam co rzadko mi się zdarza a dumna z siebie byłam)
Pokaż je, pokaż!

Cytat:
Napisane przez NAUGHTYxANGEL Pokaż wiadomość
A ja zawziecie nadrabiam!! Nie ma bata!!

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

U mnie wyklady, to byla formalnosc - tylko bylo trzeba sie testow nauczyc

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Na poczcie!! Albo w sklepie budowalnym :P
Tak, ale ja wolę chodzić na wykłady, bo ja dużo zapamiętuje z takowych. Nie będę miała potem dużo do nauki.
Cytat:
Napisane przez sayuri_69 Pokaż wiadomość
Masakra może ona nie wie jak inaczej się na Was odegrać, bo w sumie nic nie może, więc pisze takie maile? a poza tym, chyba jest niepoważna, że ktoś z innej uczelni będzie czytał jej listy, bo studenci u niej na egzaminie ściągali i żeby co? na złość im robić? gorzej niż przedszkole :P

Dzień dobry
mogę prosić o kciuki?
Miłego dnia Dziewczynki
Trzymam kciuki

Ja się zbieram powoli i jadę oddać aparat nowej właścicielce
Potem przedzwonie spytać kiedy zaczyna się następny kurs na prawko, no i napiszę esej... Bo w piątek go oddaję

Poza tym nienawidzę okresu

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 07:57   #3693
andzia1989r
Zakorzenienie

Mam do nadrobienia 14 stron... ale myślałam, że będzie gorzej.

Nie miałam laski moje kochane internetu! Skandal normalnie... Wczoraj wieczorem dopiero zrobili.... No łby pourywac i za jaja na suchej gałęzi powiesic!

Z rzeczy ważnych: uderzamy na nauki przedślubne zanim te zmiany wejdą, z rzeczy ważniejszych, rodzice Tż przyjeżdżają 10 lipca..... Ja padnę na zawał do tego czasu. Ja bym chciała, żeby wszystko było tak idealnie, pięknie, żeby się dogadali i nikt nie miał jawnego czy ukrytego żalu o coś tam... ehh... Może da radę.

Nadrobię was sobie wieczorem, bo do pracy trzeba uciekac. Całuski ciepłe Stęskniłam się za wami. A wy za mną?
Było: 83 kg
Jest: 75,5 kg
Będzie: 58 kg
andzia1989r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 08:18   #3694
_kamea_
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Cytat:
... Kiedys slyszlam wypowiedzm chyba Dubienieckiego (meza M. Kaczynskiej), ze on nie wyobraza sobie jak mialby utrzymac rodzine za mniej niz 10000 zl, tak 10.000 PLN!! Hello, cos tu nie teges, a jak inni maja 1000 zl, co wtedy??
Słyszałam to tacy ludzie są w ogóle oderwani od polskiej rzeczywistości
Pamiętam, że kiedys była jakaś akcja, że niektórzy politycy mieli utrzymać się chyba przez miesiąc za 800 zł, ale szczegółów nie pamiętam.

Cytat:
Napisane przez andzia1989r Pokaż wiadomość

Nie miałam laski moje kochane internetu! Skandal normalnie... Wczoraj wieczorem dopiero zrobili.... No łby pourywac i za jaja na suchej gałęzi powiesic!

Z rzeczy ważnych: uderzamy na nauki przedślubne zanim te zmiany wejdą, z rzeczy ważniejszych, rodzice Tż przyjeżdżają 10 lipca..... Ja padnę na zawał do tego czasu. Ja bym chciała, żeby wszystko było tak idealnie, pięknie, żeby się dogadali i nikt nie miał jawnego czy ukrytego żalu o coś tam... ehh... Może da radę.

Nadrobię was sobie wieczorem, bo do pracy trzeba uciekac. Całuski ciepłe Stęskniłam się za wami. A wy za mną?
A własnie - kiedy wchodzą w życie te nowe przepisy o naukach przedśkubnych?

Edytowane przez _kamea_
Czas edycji: 2011-06-29 o 08:26
_kamea_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 08:30   #3695
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:

Pewnie że tęskniłyśmy

Hej piekne Mama TŻ wylądowała w szpitalu A najgorsze jest to że on tak się martwi o nią a nie może sie z nią zobaczyć

Jedziemy za chwilę na targi pracy. Coś czuję że to będzie śmiech na sali, ale pojade żeby nie było :p
mia8544 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 08:46   #3696
martuha20
Rozeznanie

czesc dziewczyny
nie uwierzycie ;d wczoraj mama tz zaprosla mnie na kawe i ciasto.... myslalam ze padne. nie wiem co to za zmiana. w ogole zaczela mi sie wypytywac jakie wesele ile osob co i jak a ja nawet nie wiedzialam co jej powiedziec bo taka bylam zamurowana ogolnie i tak jej nie lubie no ale wczoraj chcoiaz sie starala ( a ja nie )
o jakich zmianach w naukach przedslubnych mowicie??

Maniaczka Yankee Candle

Jestem kierowcą
martuha20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 08:50   #3697
dastin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sayuri_69 Pokaż wiadomość

Dzień dobry
mogę prosić o kciuki?
Miłego dnia Dziewczynki
trzymam kciuki
Cytat:

oczywiście, że tęskniłyśmy
Trzymam kciuki za miłe spotkanie z rodzicami

Też jestem ciekawa od kiedy są te półroczne nauki...

Hej dziewczynki Dzisiaj już lepiej się czuję. Dzisiejszy dzień też się zapowiada bardzo ładny.Coś tam ogarnę w domu i idę do Tż -ta

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:
Pewnie że tęskniłyśmy

Hej piekne Mama TŻ wylądowała w szpitalu A najgorsze jest to że on tak się martwi o nią a nie może sie z nią zobaczyć

Jedziemy za chwilę na targi pracy. Coś czuję że to będzie śmiech na sali, ale pojade żeby nie było :p
ojej a co się stało mamie Tż-ta?
Cytat:
Napisane przez martuha20 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
nie uwierzycie ;d wczoraj mama tz zaprosla mnie na kawe i ciasto.... myslalam ze padne. nie wiem co to za zmiana. w ogole zaczela mi sie wypytywac jakie wesele ile osob co i jak a ja nawet nie wiedzialam co jej powiedziec bo taka bylam zamurowana ogolnie i tak jej nie lubie no ale wczoraj chcoiaz sie starala ( a ja nie )
oooo a co jej się odmieniło? Może to jakiś podstępny plan? Albo Tż z nią rozmawiał?
dastin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 09:09   #3698
aga512152
Rozeznanie

Cześć piękne
Kurde zabrali mi wczoraj internet i ja tu pisze w najlepsze a tu ....
Będę pokazywała na pewno swoje"prace" także zawsze służę pomocą.. pokarze Wam kochane wszystko tylko w sobote nie mam aparatuzostał u Rodziców.
sauri_69 Ciocia Aga kciuki trzymać będzie
mia8544 dużo zdrówka dla Mamy TŻ...a w Legnicy też jest chyba (dokładnie nie wiem) to ludzie właśnie z tamtąd wolą przejść na polibude do Wro bo mówią że niektórzy mniej cisną... a tam to masakra... tak mówiła moja koleżanka ...
andzia1989r nooo kolejna wróciła tak się zastanawiałam gdzie wszystkie się podziały hehe
Angel, _kamea_ dokładnie ten tekst tego Dubienieckiego mnie totalnie rozwalił... o tekście Jego wujaszka dot. biedronki też nie wspomnę....
martuha20 OOooO proszę.Może jakieś "siły wyższe (albo TŻ ) przemówił Jej do rozsądku?? ale najważniejsze że zaczyna być ok. Oby już na zawsze.
Stary 2011-06-29, 09:48   #3699
malinka_070190
Zakorzenienie

Cześć piękne;*
sayuri kciuki będę 3mała napewno
aga czekam na zdjęcia;D już się doczekać nie mogę
mia mam nadzieję, zę z mamą TŻ wszystko będzie dobrze...;*
A dlaczego On nie może się z nią zobaczyć??
andzia i molise witamy ponownie;D oczywiście, ze tęskniłyśmy
martuha hmmm... odrazu jej napewno nie polubisz, ale powinnaś docenić to, że odważyłą się na taki krok Może sobie przemyślałą wszystko??

A mnie normalnie cholera strzela w tym domu...
Taka sztywna atmosfera;/ na szczęście jadą w piątek w nocy do domu... ale wtedy dopiero będzie afera bo TŻ wtedy pokłóci się ze swoim starszym brataem. Wygarną sobie pewnie wszystko;/

30/30 shred
malinka_070190 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 10:24   #3700
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Pamiętam, że kiedys była jakaś akcja, że niektórzy politycy mieli utrzymać się chyba przez miesiąc za 800 zł, ale szczegółów nie pamiętam.
Jeden wymiękł w połowie, a drugi stwierdził, że to niemożliwe tak żyć.
Pan D. i wujaszek są zdrowo rypnięci...

MArtucha, też uważam, że powinnaś docenić gest mamy TŻta...

Andziu, witaj znowu. Śniło mi się, że pisałaś, że jednak nie skończyłaś pracy u Chinoli...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 10:46   #3701
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _kamea_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Słyszałam to tacy ludzie są w ogóle oderwani od polskiej rzeczywistości

A własnie - kiedy wchodzą w życie te nowe przepisy o naukach przedśkubnych?
Ja też jestem ciekawa co z tymi naukami.
Aparatu już nie ma. TŻ pojechał a ja śmigam do Rossmana z mamą i chyba skoczę w końcu o te prawko popytać

Mam dziś ogromnego lenia i chodzę pitoma. Chyba przez tą pogodę, bo jest okropnie duszno

Stary 2011-06-29, 10:55   #3702
NAUGHTYxANGEL
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Najwyżej skończę w Biedronce. Tam to przynajmniej mają bony na świeta itd. Mają premię za zyski z poprzedniego roku no i ok 1500zł na 3/4 etatu. Szczerze? wolałabym to niż pracę w jakiejś sieciówce za 1200zł.
Zartujesz :szok: Moja siostra mowila, ze u nich w miescie na caly etat maja ledwo 1200 zl, a skad to wie, bo jej kolezanka pracuje i mowila o tym, a co wiecej grafik jest do
NAUGHTYxANGEL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 10:58   #3703
dastin
Zakorzenienie

Ja uciekam. Idę po wyniki, załatwić jedną sprawę mamie i do Tż-ta. Będę pod wieczór
dastin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 11:12   #3704
NAUGHTYxANGEL
Zadomowienie

A ja kocham sie opalac i lezec plackiem - po prostu, teraz az mi sie do marzy :slonce:

A wczoraj zaczelam Was czytac i odpisywac mojego czasu o 3 w nocy i zasnelam i Nawet komputera nie wylaczylam, ale zaczynam ciag dalszy nadrabiania... Juz 117 strona :P

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Młodzi ludzie boją się pracy. Ciężkiej pracy. A niestety tylko pracą i wkładając w to jakiś wysiłek można do czegoś w życiu dojść. Nie ma na nić za darmo.
I kolezanka trafila w same sedno sprawy!!

Ale wiecie, ze ja zaraz po maturze wyjechalam zagranice i pracowalam jako sprzataczka, tzn. w hotelu po gosciach sprzatalam lazienki, pokoje, zmienialam posciel, ale ja wtedy na godzine mialam od 65 do 70 zl minus podatek, ale i tak mi go zwrocili, wiec za takie pieniadze - nie moge tego nazwac "CIEZKA PRACA". A co wiecej zdarzalo sie ze na miesiac mialam 3 dni wolnego, albo siedzialam i nic nie robilam. A i czasem pracowalam 3 h, a czasem 12 h. Ale najlepiej sie pracuje w sezonie czerwiec - wrzesien. A hotel byl czynny od kwietnia do konca roku i tak co roku jest :P

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Więc dla kogoś, kto wie, że tutaj nie osiągnie za wiele najlepszym wyjściem jest wyjazd za granice
Dokladnie, i to bardzo wiele mozna osiagnac. Fakt, ze tam zycie i utrzymanie jest drozsze, ale szanuja Cie jako czlowieka (ale nie wszedzie).
Ja po powrocie do PL, znalazlam prace w panstwowej instytucji, dzieki mamie, ale i pewnym protekcjom osob trzecich, a na reke ile mialam 1100 zl. Osoby, ktore pracowaly juz xx lat wtedy mogly liczyc na 1400 netto Ale co panstwowka, to panstwowka... Dlatego zdecydowalam sie na mundurowke i na poczatek (nie liczac szkoly) mialam 1700 zl, ale kosztem tez odpowiedzialnosci swojej i osob, ktorych mialam pod soba. Swieta nie swieta w pracy, i nocki, wiec trzeba czasem sie poswiecic, ale jak ktos lubi to co robi... To czemu nie?! Jednak ja uswiadomilam sobie, ze chcialabym pracowac w szkole jako nauczyciel, troszke pozno, ale moze zrobie cos w tym kierunku
Stary 2011-06-29, 11:17   #3705
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Zartujesz :szok: Moja siostra mowila, ze u nich w miescie na caly etat maja ledwo 1200 zl, a skad to wie, bo jej kolezanka pracuje i mowila o tym, a co wiecej grafik jest do
Siostra TŻ pracuje w Biedronce. Chwali sobie bardzo. Pracuje na 3/4 etatu więc czasem nawet ma 2-3dni wolne.
Podobno wypłaty zależą od dochodów danej Biedry

Cytat:
Napisane przez dastin Pokaż wiadomość
Ja uciekam. Idę po wyniki, załatwić jedną sprawę mamie i do Tż-ta. Będę pod wieczór
Czekamy na info jak wyniki ale na pewno dobrze.

Stary 2011-06-29, 11:20   #3706
NAUGHTYxANGEL
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny jestem załamana... Pisałam że od wczoraj niewiele jadłam. Mam scisniety żołądek, nie moge jesc i ciągle płaczę. Ten koleś co powiedział o tych telefonach. Wiecie co? Chcą nam unieważnić egzamin! To całe jest śmieszne, tylko niestety to mnie dotyczy Bo to chodzi o to, że napisaliśmy z telefonami z internetem i że mielismy wysokie wyniki i sie koleś wygadał. No i ta wykładowczyni zrobiła listę - takie zestawienie wyników takich osób które na egzaminie miały wysoki wynik a z kolokwiów złe. I nie wiem czy jestem na tej liście. Ostatnio z kolokwium miałam 8,5/10 pkt a w tamtym semestrze miałam ocenę 4.
No i jak się jakiś tam dyrektor instytutu (czy kim on tam jest) dowiedział to chce nam unieważnić i podobno inni wykładowcy też chcą. (Tak poza tematem to ten koleś to ten co Wam ostatnio pisałam o przekręcie jak pół roku uwalił chyba przez losowanie) no bo Ci co nas pilnowali dostali naganę od rektora Ale to jeszcze nic. Wiecie co wymyślili jeszcze? Że Ci którzy nie są na tej liście moga pisać podanie żeby anulować egzamin tylko tym osobom z listy - więc mogą sie wybronic wrabiając osoby z listy.
A mi dziś wyznaczyli juz obronę na 8 lipca i złożyłam indeks, bo zaliczyłam wszystko bo dzis z filozofii dostałam 5...
TŻ mówi że nie mogą na uniważnić a jeśli będą chcieli to on to nagłośni w radiu i w TV, bo ma taka możliwość...

Przepraszam że tak długo. Myślicie że faktycznie mogą unieważnić egzamin przez spekulacje? Nikogo na ściąganiu nie złapali, opierają się na tym zestawieniu i jednym zdaniu wypowiedzianym prze zjakiegos kut...a
Niestety, musze Cie zmartwic, ale maja prawo uniewaznic na podstawie tylko samych slow. U mnie na uczelni profesor dal nam trzy pytania, gdzie tylko 3 osoby na caly rok zaliczyly (byla to filozofia), i w czasie egzaminu robil zdjecia. Fotografowanie bez Twojej, mojej, czy tez Kasi zgody jest nie zgodne z prawem. Z wyzej wymienionym problemem poszlo kilka osob do Dziekana roku, fakt, egzamin anulowal grupie wykladowej I i przepisano im oceny z cwiczen, zas mojej, czyli grupie wykladowej II wpisano oceny dostateczne, a tym trzem osobom dobre :P
Stary 2011-06-29, 11:22   #3707
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Jednak ja uswiadomilam sobie, ze chcialabym pracowac w szkole jako nauczyciel,
Tylko wiesz, jakie tam są pensje? Nie warto.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2011-06-29, 11:32   #3708
NAUGHTYxANGEL
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
A żeby dostać kase czy awans to trzeba mieć czym pracodawcy zaimponować, to nie jest moj wymysł. Można też własną firme założyć.
Albo sie ladnie usmiechnac

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
TŻ był 1,5 rok w Norwegii. Wrócił, bo Norweżki za żone nie chciał , nikogo tam nie miał - przyjaciół, rodziny. Zarabiał tam tyle, że na niczym nie musiał oszczędzać. Wrócił jeszcze z 45 000 na koncie. Coś jeszcze trzeba dodawać?

Jeśli tu nie będziemy mieli perspektyw, to kto wie - może wyjedziemy na jakieś 2 lata.
Pozostaje mieć nadzieję, że TŻ jak zrobi inżyniera załapie się na jakiegoś sztygara.
O tym samym kraju pisalam
Tylko teraz tam wszystko podrozalo i utrzymanie tez kosztuje i Polakow juz chyba maja dosc i zeby znalesc teraz w NO prace, juz jezyk angielski nie wystarcza...
Moja sytuacja w tym kraju wyglada tak, ze prace zawsze bym miala od kwietnia do konca roku lub lutego - zalezy od pracy, a utrzymanie... No coz mam tam rodzine, wiec za free... I jak widze jak oni zyja, a zaczynali od zera to... ech!! Tylko pozazdroscic Wiec, mozna - mozna!!

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
A to który kraj jest lepszy pod tym względem?
Norwegia. Tutaj kazde dziecko, moze pracowac u rodzicow w firmie i nie tylko - pomagajac dostaje pieniazki!! W wieku 18 lat po szkole moga dostac kredyt, maja start i przyszlosc. Za praktyki 2-3 letnie po szkole, zarabiaja niezle pieniazki i moga sobie na wiele pozwolic - mimo, ze samochody np. sa bardzo drogie (od 2 do 4 razy drozsze niz u nas). A co wiecej ich system oswiatowy, a nasz... Tu kazdy zna jezyk angielski (wiek nie ma znaczenia, a 14sto latek mowi duzo lepiej niz ja 22 latka) A i tu jest zwyczaj najpierw dziecko, pozniej slub i dla nich szokiem nie jest dziewczyna z dzieckiem z innego zwiazku, albo rozstanie po 10 latach. No i zazwyczaj malzonkowie nie maja wspolnych kont bankowych!!
Stary 2011-06-29, 11:33   #3709
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie że tęskniłyśmy

A co się stało?

Ej w ogóle jakie zmiany mają być w tych naukach?
Bo jeśli to ma niedługo wejść to ja też wolę zrobić jeszcze teraz, "po staremu"
W ogóle jak długo papier po tych naukach jest ważny? Można je robić 2-3 lata przed ślubem?
Stary 2011-06-29, 11:36   #3710
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko wiesz, jakie tam są pensje? Nie warto.
No już nie przesadzaj... Nauczyciele nie mają tak źle. Szczególnie Ci wyżsi stopniem. Tylko wiecznie narzekają i robią z siebie biedaków.

Cytat:

Norwegia. Tutaj kazde dziecko, moze pracowac u rodzicow w firmie i nie tylko - pomagajac dostaje pieniazki!! W wieku 18 lat po szkole moga dostac kredyt, maja start i przyszlosc. Za praktyki 2-3 letnie po szkole, zarabiaja niezle pieniazki i moga sobie na wiele pozwolic - mimo, ze samochody np. sa bardzo drogie (od 2 do 4 razy drozsze niz u nas). A co wiecej ich system oswiatowy, a nasz... Tu kazdy zna jezyk angielski (wiek nie ma znaczenia, a 14sto latek mowi duzo lepiej niz ja 22 latka) A i tu jest zwyczaj najpierw dziecko, pozniej slub i dla nich szokiem nie jest dziewczyna z dzieckiem z innego zwiazku, albo rozstanie po 10 latach. No i zazwyczaj malzonkowie nie maja wspolnych kont bankowych!!
Zgadzam się z tym co napisałaś o Norwegii

Stary 2011-06-29, 11:38   #3711
NAUGHTYxANGEL
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga512152 Pokaż wiadomość
oho widze na forum zawrzało o temacie pracy. Ja wiem e jak będę chciała to prace znajdę taką jak mi odpowiada jak nie tu to za granicą. Norwegia jak dla mnie to idealne miejsce na wyjazd. Ogólnie kraje Skandynawskie. Ja się chce pracować to i w Polsce można.. Jak to mówią bez pracy nie ma kołaczy...
W Skandynawii pogoda to Malo slonca, a i dlugie dni, noce w lato po polnocy sie zaczynaja...
A wiecie, ze po godzinie 18stej w NO nie kupi sie %. A monopolowe naleza do kraju, a nie do prywatnych instytucji I papieroski - kosztowna przyjemnosc :P
Stary 2011-06-29, 11:41   #3712
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
No już nie przesadzaj... Nauczyciele nie mają tak źle. Szczególnie Ci wyżsi stopniem. Tylko wiecznie narzekają i robią z siebie biedaków.

Ostatnio byłam z dziewczynami z roku w szkole i rozmawiałyśmy z dyrektorem. Na początku po prostu pierwszy rok jest mało płatny, potem już lepiej, a jak się jest już mianowanym albo dyplomowanym to zarobki moga dochodzić do 4 tys na ręke.. Zależy to tylko od miasta no i szkoły.. Także nauczyciele wcale nie mają tak źle, bo i wakacje wolne i święta, soboty i niedziele też
Stary 2011-06-29, 11:49   #3713
NAUGHTYxANGEL
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, wy się może orientujecie. Za sprzedaż aparatu na allegro muszę się w przyszłym roku rozliczyć z fiskusem, prawda? I tak bedę się rozliczać przez prace, ale to też będę musiała wziąć pod uwagę?
A niby dlaczego?? No cos Ty nie musisz!!

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
A co do egzaminu to wydaje mi się, że nie powinno Ci robić problemów. Jak sama napisałaś miałaś dobrą ocenę z kolokwium więc nie mają żadnych podstaw, żeby sądzić, że ściągałaś. Dla mnie to w ogóle absurd, że chcą unieważnić ten egzaminNikt nikogo za rękę nie złapał!Więc na jakiej podstawie to chcą zrobić? Tylko dlatego, że jakiś palant strzela z uchaTo przecież każdy może tak zrobić jak dostanie złą ocenę. Pójdzie, poskarży się i unieważnią egzamin
Skoro oddałaś już indeks na uczelnię to znaczy, że masz wszystkie wpisy więc wydaje mi się, że nie mogą sobie od tak teraz wziąć Twój indeks i wykreślić tą ocenę
A co do tego konfidenta to coś czuję, e będzie miał nieźle przechlapane... Ja na jego miejscu bałabym się z domu wychodzić
Chyba juz nie, bo oni koncza szkole, pojdzie do innej :P Taki kapus i innym umili zycie

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
Tylko teraz pytanie, co się kupuje dziecku na chrzciny?
Macie jakieś pomysły? To jest dziewczynka i w czasie chrztu będzie miała ponad 5 miesięcy...
Jako mama chrzestna powinnas kupic ubranka i np. ksiazeczke gdzie umieszcza sie Jej najwazniejsze chwile w zyciu
Tata chrzestny kupuje bizuterie lub daje pieniazki :P
Tak mi sie wydaje
Stary 2011-06-29, 11:52   #3714
Linaewen
Zakorzenienie

Niestety, ale to nie wykładowczyni zaczęła się zachowywać nieprofesjonalnie. Ściągaliście i miała pełne prawo się podkurzyć i wysmarować Wam tego maila. Nie mówię, że ja nigdy nie ściągam, ale mam świadomość, że prowadzący może różnie na to ściąganie zareagować. U nas z jednych laborak wywalali z dwóją w indeksie za próby ściągania, a gdzie indziej wychodzili dla podniesienia poziomu.
Stary 2011-06-29, 11:54   #3715
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Co do Rodziny na swoim - od przyszłego roku ma być możliwość zakupu tylko mieszkań z rynku pierwotnego czyli całkiem nowych, dopiero co wybudowanych Ooo teraz coś czytam ,zę rynek wtórny pozostaje, ale na zmienionych warunkach. Zabieraam się za czytanie o tym
podrzuć linka do tego. Z chęcią poczytam bo jestem tym zainteresowana

Cytat:
Napisane przez mu_minka1988 Pokaż wiadomość
Chodzi mi o to, że tysiąc złotych to trochę mało na dzisiejsze czasy patrząc na to ile kosztuje jedzenie i mieszkanie...
bo w PL niestety ale zarobki do kosztów życia/utrzymania nie są adekwatne

Cytat:
Obejrzałam Salon sukien ślubnych i ... Dziewczyny jak ubiorę tą jedyną, wymarzoną i najcudowniejszą dla mnie to chyba się popłączę. Wraz z mamą A z kim wy w ogóle chcecie suknie wybierać?
pewnie z mamą lub/i kuzynką

Cytat:
Napisane przez martuha20 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
wow no to ładnie. Ale ja bym się zastanawiała czemu zaprosiła

Cytat:
dokładnie. Moja kuzynka jest nauczycielką. Jest dwa lata ode mnie starsza. Jak usłyszała ile zarabiam (a nie jest to zła kwota jak za 3/4 etatu na polskim rynku) to zrobiła wielkie oczy i powiedziała że malutko. Źle jej nie jest. Nie martwi się o kasę i na wszystko ją stać. Ba i całe wakacje/ferie mają wolne
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 11:55   #3716
NAUGHTYxANGEL
Zadomowienie

Cytat:
A tak w ogóle co tutaj tak cicho o tej porze?
Dastin, naprawde jak Ciebie nie ma to cisza na forum, a jak Ty jestes to dziewuchy rozgadane!! Matka, a na takie rzeczy pozwala
Stary 2011-06-29, 11:56   #3717
Linaewen
Zakorzenienie

Sorry, ale od lat obserwuję, jak wygląda praca nauczyciela, bo moja mama jest. I to nie jest tak różowo, jak się postronnym wydaje.
A żeby dojść do dyplomowanego to trzeba kilka lat udowadniać, że się nie jest wielbłądem dokształcać się, robić wiele projektów i innych pierdół.
A 4 tysiące na rękę to nie wiem gdzie i co dodatkowego trzeba na siebie brać. Nawet pensja dyrektorska taka nie jest.
Stary 2011-06-29, 11:58   #3718
NAUGHTYxANGEL
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
a ja to ostatnio jakieś zaburzenia snu mam:/ cały dzień chodzę śpiąca, zdenerwowana, a jak przyjdzie wieczór to siedzę i siedzę:/ i potem dłuuugo psie:/ w ogole jakaś dziwna ostatnio jestem:/
Nie wazne gdzie, nie wazne z kim - spie jak zabita!! I bardzo szybko zasypiam , ogolnie nie mam problemow ze snem, ale kiedys za malolata mialam straszne, ale wtedy mialam wyzsze cisnienie - moze od tego??
Stary 2011-06-29, 12:00   #3719
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Jako mama chrzestna powinnas kupic ubranka i np. ksiazeczke gdzie umieszcza sie Jej najwazniejsze chwile w zyciu
Tata chrzestny kupuje bizuterie lub daje pieniazki :P
Tak mi sie wydaje
albo pamiątkę chrztu (też zostaje na całe życie). Czasem jest też tak że chrzestni się razem zrzucają na prezent i kupują jeden jakiś większy. Dobrze jest też zapytać rodziców dziecka, co by im się przydało a np nie mieliby na to kasy, przykładowo krzesełko do karmienia - takie porządne kosztuje coś z 200-300 zł. No i wiadomo że wszystko zależy od tego jaką kwotą się dysponuje
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 12:04   #3720
NAUGHTYxANGEL
Zadomowienie

Takie kolczyki dostalam od eks faceta na swieta Bozego Narodzenia, chyba w 2007, ale zapiecia szybko sie poluzowaly i malo kiedy je nosze, ale mam dalej Sa sliczne!! Ciekawe ile wtedy one kosztowaly??

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Napisane przez _kamea_ Pokaż wiadomość
Po części Cię rozumiem dla mnie jest to takie...zwierzęce, podobnie (albo szczególnie) jak karmienie piersią poza tym ja nie lubię dzieci

Malinka, nie przejmuj się wrześniem - student bez poprawki to jak żołnierz bez karabinu będzie dobrze

Widzę, że na wątku coraz więcej pedagogów
Kiedys tez nie lubialam dzieci, ale ostatnio czuje jakis instykt macierzynski i kocham te male szkraby!!

Edytowane przez NAUGHTYxANGEL
Czas edycji: 2011-06-29 o 12:05
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości