Słowa przysięgi z ust wypływają, kolejne PMki z obrączkami śmigają - PM 2011, cz.35 - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-29, 12:27   #1441
madziares25
Zadomowienie

Dot.: Słowa przysięgi z ust wypływają, kolejne PMki z obrączkami śmigają - PM 2011, c

Może jakiś weekend ze SPA dla dwojga?

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Karnet na masaże?Dla dwojga?
madziares25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 12:34   #1442
Mustique
Lena

Dot.: Słowa przysięgi z ust wypływają, kolejne PMki z obrączkami śmigają - PM 2011, c

Cytat:
Napisane przez madziares25 Pokaż wiadomość
Może jakiś weekend ze SPA dla dwojga?

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Karnet na masaże?Dla dwojga?
to odpada.. nie mam tyle kasy żeby ich zaspokoić... a nawet jakbym miała to wolę wydać na moje dzieci niż na moją siostrę

ale znalazła m prezent.. w necie! fACET maluje obrazy ze zdjęcia... i ... umieszcza te osoby ze zdjęć w niecodziennych miejscach na świecie.. taki photoshop ale ręką malarza...
napisałam mu... czekam na odpisanie...
mam akurat jedno zdjęcie całej gromadki mojej sis... w sam raz sie nada... a jakby ich jeszcze strzelił w jakimś egzotycznym krajobrazie, albo w górach.. .boskie...
Stary 2011-06-29, 12:37   #1443
diablica071086
Zadomowienie

do mojej świadkowej nie pasował jakoś bukiecik, ale jak ma się niebieskie włosy to trzeba byc nowoczesnym, a poza tym sama chciała bo powiedziała że bedzie mi pomagac a mając jedna rekę zajeta bedzie trudno
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 12:44   #1444
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
do mojej świadkowej nie pasował jakoś bukiecik, ale jak ma się niebieskie włosy to trzeba byc nowoczesnym, a poza tym sama chciała bo powiedziała że bedzie mi pomagac a mając jedna rekę zajeta bedzie trudno
spoko, po prostu mnie się to jakoś nie widzi
ja swojej zamówiłam bukiecik, jakoś tak automatycznie
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 13:06   #1445
Stysik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
widziała któraś z was gdzieś takie kolczyki? ja chce takie do ślubu
łądne jak znajdziesz to daj znać
Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Dzięki

Jesli chodzi o woalke to mi sie strasznie ta podoba: http://allegro.pl/atelier-woalka-slu...639679415.html
fajna
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Zapomniałam się pochwalić
mamy dziś z P. 6.5 roku razem

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
oj zazdraszczam po prostu

Mówiłam w sobotę fryzjerce, że te czesania na wesela teraz to są moje próbne fryzury a ona, że żadna PM nie miała u niej trzech próbnych fryzur w sumie ta w sobotę fajna wyszła tylko zdjęcia mam niewyraźne i nie wiem czy wam pokazywać
nawet fajna
Cytat:
Napisane przez Roougee Pokaż wiadomość

Miałam się Was spytać- czy któraś z Was ma/miała podkładkę chłodzącą pod laptopa? Jeśli tak to ile kosztowała i gdzie ją kupowałyście? Daje ona jakieś efekty czy nic??? Na allegro trochę ich, ale są w przeróżnej cenie i nie wiem co uwzględniać a nie chcę przepłacić
nie mam, ale sprzedałaby mi się
Cytat:
Napisane przez happy2gether Pokaż wiadomość
Zadzwoniła pani z salonu, że w magazynie nie mają tego garnituru Wilvorst ;( Pozostaje nam jedynie podzwonić po salonach w całej Polsce albo zamówić ten zwyklejszy gajerek ....a tak liczyłam, że się uda

Cytat:
Jest moja suknia
Chciały mi ustawić przymiarkę na jutro ale akurat babskie dni przeszkadzają więc umówiłyśmy się na przyszłą środę
NIE MOGĘ SIĘ DOCZEKAĆ
chyba ostatnio nie napisałam- spóźnione życzenia wszystkiego dobrego
Cytat:
u nas jest zwyczaj, że świadkowa ma bransoletkę nie widziałam na żywo, żadnej świadkowej z bukiecikiem

"Granice? Nigdy żadnej nie widziałem.
Ale słyszałem, że istnieją w umysłach niektórych ludzi."

Stysik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 13:16   #1446
ardillka
Zadomowienie

Witam. Dzis UP znowu zakpil ze mnie. Bo sie okazalo ze musze przechodzic cala procedure stazu od poczatku. Papiery, badania, weryfikacja chetnych. Masakra.
Teraz troche nadrabiania :
Cytat:
jak coś znajdziesz to będę wdzięczna, bo ja przekopałam już dziś pół Internetu
mam takie - może ktos chce ze mną na spółę? :P http://www.halens.pl/halens/neu_moda...__m375419.html
Ja chetnie kupie z toba bo sa pomaranczowe Ja tez szukam intensywnie skarpet na sesje dla TZ. Ale nic z pomaranczem nie ma :/ Ciezko cos dobrac.

http://pannymlode2011.blogspot.com/2.../ardillka.html
ardillka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 13:21   #1447
happy2gether
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mustique Pokaż wiadomość
to odpada.. nie mam tyle kasy żeby ich zaspokoić... a nawet jakbym miała to wolę wydać na moje dzieci niż na moją siostrę

ale znalazła m prezent.. w necie! fACET maluje obrazy ze zdjęcia... i ... umieszcza te osoby ze zdjęć w niecodziennych miejscach na świecie.. taki photoshop ale ręką malarza...
napisałam mu... czekam na odpisanie...
mam akurat jedno zdjęcie całej gromadki mojej sis... w sam raz sie nada... a jakby ich jeszcze strzelił w jakimś egzotycznym krajobrazie, albo w górach.. .boskie...
Gorzej jak siostra się obrazi, bo powie, że ją wysłałaś nad morze a ona chciała w góry albo weźmie do siebie, że wysyłasz ją na obrazie za granicę, bo jej nie stać pojechać w realu, albo że ją stać w realu pojechać w lepsze miejsce a Ty jej wybrałaś takie marne ....żartuję sobie oczywiście . Mam nadzieję, że się nie obrazisz ale czuję, że w wyborze prezentu stoisz przed nie lada wyzwaniem

Cytat:
Napisane przez Stysik Pokaż wiadomość

chyba ostatnio nie napisałam- spóźnione życzenia wszystkiego dobrego
Dziękuję

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Podzwoniłam po salonach w Warszawie i Lublinie. Nie mają tego garnituru
Jutro pojedziemy zamówić ten bardziej klasyczny. TŻ też wygląda w nim jak ciacho

Zmykam na pocztę wysłać kilka zaproszeń a potem do mojej E. zgrać ślubne zdjęcia, po 16:00 jedziemy po obrączki a potem zaprosić kolejnych znajomych.
happy2gether jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 13:33   #1448
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Zapomniałam się pochwalić
mamy dziś z P. 6.5 roku razem

U nas za 2 tygodnie 9 lat i pierwszy raz spędzimy rocznicę nie na pielgrzymce

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
mam tak samo proste i na ślub też miałam proste
tylko upięte trochę u góry i rozpuszczony dół
Ja mam z natury falowane, ale podobnie jak T'ai upięte i reszta wyprostowana puszczona

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27815038]Dziewczyny, czy któraś z Was miała (lub planuje) zamiast tradycyjnego wesela do białego rana krótsze, kilkugodzinne przyjęcie? Jeśli tak, to miałabym pytanie [/QUOTE]

My mieliśmy takie mini wesele - 23 osoby w sumie. Trwało od 18:30 - 1:30
Z. 30.6.14
A. 7.2.17
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 13:36   #1449
Elfka86
Zakorzenienie

Ale mam beznadziejny dzień
Stary 2011-06-29, 13:39   #1450
mariaantonowna
Rozeznanie

Cytat:
co się stało ?
mariaantonowna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 13:40   #1451
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
spoko, po prostu mnie się to jakoś nie widzi
ja swojej zamówiłam bukiecik, jakoś tak automatycznie
moja świadkowa miała bransoletkę z kwiatów zamiast bukieciku sprawiła się idealnie
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 13:43   #1452
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
moja świadkowa miała bransoletkę z kwiatów zamiast bukieciku sprawiła się idealnie
sprawiła nie sprawiła
nie podoba mi się i już
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 13:46   #1453
Stysik
Zakorzenienie

Cytat:

i muszę potwierdzić, że śliczna z Ciebie dziewczyna przynajmniej tyle z tych zdjęć wywnioskowałam

"Granice? Nigdy żadnej nie widziałem.
Ale słyszałem, że istnieją w umysłach niektórych ludzi."

Stysik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 13:59   #1454
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariaantonowna Pokaż wiadomość
co się stało ?
Zarejestrowałam się w UP jako bezrobotna i mam doła poinformowali mnie, że mam sobie sama szukać pracy, bo oni raczej nic mi nie mają do zaproponowania. Więc rozniosłam CV po okolicznych szkołach, a wszędzie dyrektorzy mówili, że przyjąć podanie mogą, ale szanse na pracę są mniejsze niż 0 więc na pracę w zawodzie nie mam co liczyć
Cytat:
Napisane przez Stysik Pokaż wiadomość

i muszę potwierdzić, że śliczna z Ciebie dziewczyna przynajmniej tyle z tych zdjęć wywnioskowałam
ależ miło mi
Stary 2011-06-29, 14:04   #1455
karolinusienka
Zakorzenienie

tutaj kilka fotek https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2671
Stary 2011-06-29, 14:07   #1456
ardillka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Roougee Pokaż wiadomość
Widziałam, że pisałyście o imionach dla dzieci, mojej dzidzi daliśmy imię po babci TŻ- Kamila teraz żałuję, że nie daliśmy jej drugiego imienia- Emilia (z kolei po mojej babci )
Co do imion męskich to Tymoteusz mi się nie podoba, mam z nim niezbyt pochlebne skojarzenia, kojarzy mi się z taką mimozą itp.
Miałam się Was spytać- czy któraś z Was ma/miała podkładkę chłodzącą pod laptopa? Jeśli tak to ile kosztowała i gdzie ją kupowałyście? Daje ona jakieś efekty czy nic??? Na allegro trochę ich, ale są w przeróżnej cenie i nie wiem co uwzględniać a nie chcę przepłacić
My o imionach kiedyś gozmawialiśmy. Nic wikuśnego nie Będzie. Trzeba tez dostosowac imie do nazwiska. Poza tym oboje jestesmy tradycjonalistami. Dla dziewczynki: Małgosia, ewentualnie Jagoda. Dla chłopca: Tomasz, Marcin, wojtek.

Co do podkładki to ja mam. Taka zwykła, plastikowa z niebieskim podświetlaniem. Kupiłam na allegro najtańszą. Chłodzi w gorące dni. Mi pasuje Myślę, że nie ma co przepłacać.

Stary 2011-06-29, 14:08   #1457
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
jednak fryzurka na bok z welonem wygląda fajnie na odpowiedniej osobie cudnie wyglądałaś
Stary 2011-06-29, 14:09   #1458
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
jednak fryzurka na bok z welonem wygląda fajnie na odpowiedniej osobie cudnie wyglądałaś
dziękuje
Stary 2011-06-29, 14:09   #1459
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ardillka Pokaż wiadomość
My o imionach kiedyś gozmawialiśmy. Nic wikuśnego nie Będzie. Trzeba tez dostosowac imie do nazwiska. Poza tym oboje jestesmy tradycjonalistami. Dla dziewczynki: Małgosia, ewentualnie Jagoda. Dla chłopca: Tomasz, Marcin, wojtek.
Też ostatnio rozmawialiśmy o imionach dla dzieci i dla dziewczynki podobają mi się Weronika, Emilia, Natalia, a dla chłopca Paweł, Wojtek, Marcin
Stary 2011-06-29, 14:10   #1460
ivona84
Zakorzenienie

GG do ivona84

Witam Was dziewczyny
Korzystam z tego, że nie ma szefowej

Już od 11 dni jestem szczęśliwą żonką I wszystko się udało (no prawie)
Tydzień przed ślubem miałam taki zalatny, że wcale nie czułam stresu, bo nie było czasu na niego (już bardziej stresowałam się 2 tygodnie przed, bo nie miałam nic innego do roboty). A w piątek przed ślubem siedziałam siobie z mamą i sączyłam piwko, ale jakoś na tyłku usiedzieć nie mogłam Jak nigdy mnie nosiło

W sobotę wstałam około 8 rano z jakimś dziwnym niekojem, a potem zjadłam śniadanko i zaraz połknęłam tabletkę na uspokojenie, bo już nie mogłam wytrzymać. Potem na 10 do fryzjera - najpierw czesana była moja mama, a potem ja. Przed 12 byłam w domu i czekałam na wizażystke i znów stresior - tabletka z rana nie pomogła, ale już kolejnej nie łykałam
Koło 12:30 przyjechała świadkowa, a potem wizażystkę i ogarnął mnie spokój po jej przyjeżdzie - jakies cudowne zdolności
Koło 13:30 już byłam umalowana i troszkę się odświeżyłam i czekałam na TŻa. Koło 14:20 przyjechała orkiestra i jak zaczęli grać to tak lunęło, że myslałam, że to koniec, ale potem się przejaśniło.
TŻ przyjechał koło 14:40, ale zapomniał z kwiaciarni płatków i asparagusa do błogosławieństwa, a w zasadzie pani kwiaciarka zapomniała, bo mój Kochany Mąż się wcisnął w kolejkę. Ale zadzwonilismy do współlokatorów zeby choć płatki do kościoła wzięli.
Potem było kilka ujęć i błogosławieństwo - nie obyło się bez łez, ale się dzielnie trzymałam, choć moim rodzicom to głos odebrało.
O 15:15 wyjechaliśmy z domu - po drodze 2 bramki tylko
O godzinie 15:30 byliśmy już w kościele i poszlismy na plebanię - ksiądz pytal co tak wcześnie i czy nie mielismy bramek Podpisaliśmy dokumenty i poszlismy do koscioła.
Staliśmy i patrzylismy ile osób przyszło i ciągle się uśmiechaliśmy (w końcu mogłam się pochwalić prostymi ząbkami, bo półtora tygodnia przed ślubem zdjęłąm aparat na zęby ). Potem organista zaczął grać i musiałam obejrzeć sklepienie kościoła, żeby łzy nie popłynęły Ksiądz podszedł do nas i pytał czy jesteśmy gotowi czy jeszcze chwila. Ale w końcu ruszyliśmy Potem msza, kazanie z którego niewiele pamietam i w końcu przysięga.
Stanęliśmy naprzeciw siebie i patrzylismy sobie prosto w oczy. Na chwilkę zernęłam na rodziców - wzruszonych okropnie - i mnie też atak wzruszenia napadł i znów sufit obejrzany. Gdy TŻ mówił słowa przysiegi to myślałam, że łzy mi ciurkiem popłyną, ale się dzielnie trzymałam. Potem ja mówiłam - raz tylko mi się glos załamał, ale cała przysięgę powiedziałam z uśmiechem, a Mąż trzymał mocno moją rekę pod stułą Potem kolej na obrączki - TŻ nałożył mi szybko, a ja się z jego męczyłam, aż w końcu ksiądz poprosił go, żeby mi pomógł
Gdy msza dobiegła konca wyszliśmy z kościoła i zostaliśmy obrzuceni płatkami i monetami
Potem życzenia, po których starł mi się puder z policzków , i na salę. Tam był problem z szampanem, bo tata dał mojemu bratu samochód, a przy kluczykach był klucz do pokoju z alkoholem i panie nie mogły rozlać szampana. Dlatego musieliśmy długo jeść chleb Potem tłuczenie kieliszków - coś nie bardzo nam się stłukły, a potem Mąż wniósł mnie na salę
Potem 100 lat, obiad i pierwszy taniec, przy którym TŻ nadepnął mi na tren i się rozwalił (ale pół godziny szycia swiadkowej i mamy pomogło - wytrzymał całą noc).
O 20 tort - pyszny
Koło 22 podziękowania dla rodziców - powiedziliśmy parę słów od siebie i puściliśmy prezentację ze zdjęciami rodziców - każdy potem mówił, że bardzo się przy tym wzruszył (ja i rodzice moi i Męza też non stop ocierali łzy). Potem taniec do "Cudownych rodziców mam"
O 24 oczepiny i kupa śmiechu
Potem już tylko zabawa do białego rana O 6 powrót do domu i na 14 na poprawiny i tak szybko minął mi ten dzień, że szok Z chęcią bym go powtórzyła Choc pogoda mogłaby być lepsza, bo przez całą noc kropiło, ale goście się z tego cieszyli, bo mogli się ochłodzić przynajmniej

Wszystko wyszło super i szkoda, że tak szybko ten dzień mija, a emocję są świetne i nie warto ich przyćmiewać tabletkami uspokającymi I powiem wam, że jakoś i tak się nie przejmowałam zbytnio wszystkim w tym dniu - spadł deszcz - machnęłam ręką, tren się rozwalił - machnęłam ręką, puder się starł - machnęłam ręką - a taką jestem perfekcjonistką Chyba jednak ta tabletka z rana pomogła
Dobrze, że plener jeszcze był w innym dniu to chciaż jeszcze poszaleliśmy w strojach ślubnych, choć juz nie miałam takiej super fryzurki i makijażu (co widać na zdjęciach)

A fotki wrzucę wieczorkiem, bo w pracy nie wiem jak zmniejszać (już kilka dostalismy od fotografa )

64 => 55

Edytowane przez ivona84
Czas edycji: 2011-06-29 o 14:13
ivona84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 14:14   #1461
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
pięknie wyglądałaś

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 14:15   #1462
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
pięknie wyglądałaś
dziękuję
Stary 2011-06-29, 14:21   #1463
diablica071086
Zadomowienie

Cytat:

pięknie wyglądaliście
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 14:34   #1464
Mustique
Lena

Cytat:
Gorzej jak siostra się obrazi, bo powie, że ją wysłałaś nad morze a ona chciała w góry albo weźmie do siebie, że wysyłasz ją na obrazie za granicę, bo jej nie stać pojechać w realu, albo że ją stać w realu pojechać w lepsze miejsce a Ty jej wybrałaś takie marne ....żartuję sobie oczywiście . Mam nadzieję, że się nie obrazisz ale czuję, że w wyborze prezentu stoisz przed nie lada wyzwaniem

.
albo uwiję bat na jej męża.. i będą musieli opuścić słoneczne włochy- gdzie mieszkają- i udać sie na bardziej słoneczne kontynenty....

Cytat:
sprawiła nie sprawiła
nie podoba mi się i już
lubię stanowczość...

Cytat:
ślicznie wyglądaliście...
Stary 2011-06-29, 14:44   #1465
ardillka
Zadomowienie

Ivona- juz sie relacji nie moglam doczekac. Gratuluje pieknego dnia

Stary 2011-06-29, 14:45   #1466
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Zadzwoniła pani z salonu, że w magazynie nie mają tego garnituru Wilvorst ;( Pozostaje nam jedynie podzwonić po salonach w całej Polsce albo zamówić ten zwyklejszy gajerek ....a tak liczyłam, że się uda
eh szkoda ....
Cytat:
Jest moja suknia

Cytat:
Napisane przez Mustique Pokaż wiadomość
super pomysł
Cytat:
Napisane przez ardillka Pokaż wiadomość
Witam. Dzis UP znowu zakpil ze mnie. Bo sie okazalo ze musze przechodzic cala procedure stazu od poczatku. Papiery, badania, weryfikacja chetnych. Masakra.
Teraz troche nadrabiania :
eh co oni sobie wyobrażają

Cytat:
Zarejestrowałam się w UP jako bezrobotna i mam doła poinformowali mnie, że mam sobie sama szukać pracy, bo oni raczej nic mi nie mają do zaproponowania. Więc rozniosłam CV po okolicznych szkołach, a wszędzie dyrektorzy mówili, że przyjąć podanie mogą, ale szanse na pracę są mniejsze niż 0 więc na pracę w zawodzie nie mam co liczyć
no tak Polska.. tu rzadko kto pracuje w zawodzie
Cytat:
śliczności!!!!
Cytat:
Napisane przez ivona84 Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczyny
Korzystam z tego, że nie ma szefowej

Już od 11 dni jestem szczęśliwą żonką I wszystko się udało (no prawie)
Tydzień przed ślubem miałam taki zalatny, że wcale nie czułam stresu, bo nie było czasu na niego (już bardziej stresowałam się 2 tygodnie przed, bo nie miałam nic innego do roboty). A w piątek przed ślubem siedziałam siobie z mamą i sączyłam piwko, ale jakoś na tyłku usiedzieć nie mogłam Jak nigdy mnie nosiło

W sobotę wstałam około 8 rano z jakimś dziwnym niekojem, a potem zjadłam śniadanko i zaraz połknęłam tabletkę na uspokojenie, bo już nie mogłam wytrzymać. Potem na 10 do fryzjera - najpierw czesana była moja mama, a potem ja. Przed 12 byłam w domu i czekałam na wizażystke i znów stresior - tabletka z rana nie pomogła, ale już kolejnej nie łykałam
Koło 12:30 przyjechała świadkowa, a potem wizażystkę i ogarnął mnie spokój po jej przyjeżdzie - jakies cudowne zdolności
Koło 13:30 już byłam umalowana i troszkę się odświeżyłam i czekałam na TŻa. Koło 14:20 przyjechała orkiestra i jak zaczęli grać to tak lunęło, że myslałam, że to koniec, ale potem się przejaśniło.
TŻ przyjechał koło 14:40, ale zapomniał z kwiaciarni płatków i asparagusa do błogosławieństwa, a w zasadzie pani kwiaciarka zapomniała, bo mój Kochany Mąż się wcisnął w kolejkę. Ale zadzwonilismy do współlokatorów zeby choć płatki do kościoła wzięli.
Potem było kilka ujęć i błogosławieństwo - nie obyło się bez łez, ale się dzielnie trzymałam, choć moim rodzicom to głos odebrało.
O 15:15 wyjechaliśmy z domu - po drodze 2 bramki tylko
O godzinie 15:30 byliśmy już w kościele i poszlismy na plebanię - ksiądz pytal co tak wcześnie i czy nie mielismy bramek Podpisaliśmy dokumenty i poszlismy do koscioła.
Staliśmy i patrzylismy ile osób przyszło i ciągle się uśmiechaliśmy (w końcu mogłam się pochwalić prostymi ząbkami, bo półtora tygodnia przed ślubem zdjęłąm aparat na zęby ). Potem organista zaczął grać i musiałam obejrzeć sklepienie kościoła, żeby łzy nie popłynęły Ksiądz podszedł do nas i pytał czy jesteśmy gotowi czy jeszcze chwila. Ale w końcu ruszyliśmy Potem msza, kazanie z którego niewiele pamietam i w końcu przysięga.
Stanęliśmy naprzeciw siebie i patrzylismy sobie prosto w oczy. Na chwilkę zernęłam na rodziców - wzruszonych okropnie - i mnie też atak wzruszenia napadł i znów sufit obejrzany. Gdy TŻ mówił słowa przysiegi to myślałam, że łzy mi ciurkiem popłyną, ale się dzielnie trzymałam. Potem ja mówiłam - raz tylko mi się glos załamał, ale cała przysięgę powiedziałam z uśmiechem, a Mąż trzymał mocno moją rekę pod stułą Potem kolej na obrączki - TŻ nałożył mi szybko, a ja się z jego męczyłam, aż w końcu ksiądz poprosił go, żeby mi pomógł
Gdy msza dobiegła konca wyszliśmy z kościoła i zostaliśmy obrzuceni płatkami i monetami
Potem życzenia, po których starł mi się puder z policzków , i na salę. Tam był problem z szampanem, bo tata dał mojemu bratu samochód, a przy kluczykach był klucz do pokoju z alkoholem i panie nie mogły rozlać szampana. Dlatego musieliśmy długo jeść chleb Potem tłuczenie kieliszków - coś nie bardzo nam się stłukły, a potem Mąż wniósł mnie na salę
Potem 100 lat, obiad i pierwszy taniec, przy którym TŻ nadepnął mi na tren i się rozwalił (ale pół godziny szycia swiadkowej i mamy pomogło - wytrzymał całą noc).
O 20 tort - pyszny
Koło 22 podziękowania dla rodziców - powiedziliśmy parę słów od siebie i puściliśmy prezentację ze zdjęciami rodziców - każdy potem mówił, że bardzo się przy tym wzruszył (ja i rodzice moi i Męza też non stop ocierali łzy). Potem taniec do "Cudownych rodziców mam"
O 24 oczepiny i kupa śmiechu
Potem już tylko zabawa do białego rana O 6 powrót do domu i na 14 na poprawiny i tak szybko minął mi ten dzień, że szok Z chęcią bym go powtórzyła Choc pogoda mogłaby być lepsza, bo przez całą noc kropiło, ale goście się z tego cieszyli, bo mogli się ochłodzić przynajmniej

Wszystko wyszło super i szkoda, że tak szybko ten dzień mija, a emocję są świetne i nie warto ich przyćmiewać tabletkami uspokającymi I powiem wam, że jakoś i tak się nie przejmowałam zbytnio wszystkim w tym dniu - spadł deszcz - machnęłam ręką, tren się rozwalił - machnęłam ręką, puder się starł - machnęłam ręką - a taką jestem perfekcjonistką Chyba jednak ta tabletka z rana pomogła
Dobrze, że plener jeszcze był w innym dniu to chciaż jeszcze poszaleliśmy w strojach ślubnych, choć juz nie miałam takiej super fryzurki i makijażu (co widać na zdjęciach)

A fotki wrzucę wieczorkiem, bo w pracy nie wiem jak zmniejszać (już kilka dostalismy od fotografa )
piękna relacja.....

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 14:46   #1467
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć
zdążyłam już wyprawić P. do pracy, skoczyć do miasta i udało mi się uniknąć burzy - ciut tylko zmokłam

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 14:47   #1468
ardillka
Zadomowienie

Cytat:
pięknie wyglądaliście
Popieram Piękna Panna Młoda.

Stary 2011-06-29, 14:51   #1469
mariaantonowna
Rozeznanie

karolinusienka

ale pięknie wyglądałaś

ivona84

Super relacja ! i dzięki za rady z tabletkami
mariaantonowna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 14:53   #1470
ardillka
Zadomowienie

MiCia- juz mi szkoda nawet nerwow. Nic nowego ze mnie tak zrobili.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości