Nie boimy się końca świata bo Nasze śluby są za dwa lata!:)-PM 2013 - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-29, 12:04   #3721
FlightlessBird
Zakorzenienie

Dot.: Nie boimy się końca świata bo Nasze śluby są za dwa lata!:)-PM 2013

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Sorry, ale od lat obserwuję, jak wygląda praca nauczyciela, bo moja mama jest. I to nie jest tak różowo, jak się postronnym wydaje.
A żeby dojść do dyplomowanego to trzeba kilka lat udowadniać, że się nie jest wielbłądem dokształcać się, robić wiele projektów i innych pierdół.
A 4 tysiące na rękę to nie wiem gdzie i co dodatkowego trzeba na siebie brać. Nawet pensja dyrektorska taka nie jest.
A jeszcze nie dawno mówiłaś, że żeby coś mieć trzeba dużo dawać od siebie i pracować... To nauczyciele niby nie muszą?? Praca jak każda inna.
Sama mam być nauczycielem i nie płaczę, że ile to ja nie zarobię...

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
podrzuć linka do tego. Z chęcią poczytam bo jestem tym zainteresowana
http://www.rodzinanaswoim.pl/aktualnosc/535/ tutaj piszę ale ja z tych sejmowych dyrdymałów, artykułów itd. nie dużo czaję

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 12:10   #3722
NAUGHTYxANGEL
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
Człowiek ma rozum, uczucia, emocje. Człowiek to po prostu CZŁOWIEK a nie zwierzę.
I nie rozumiem jak można porównywać dziecko w łonie matki do aparatu na nodze albo kolczyka.. Dziwne fobia, no ale każdy ma swoje zdanie na ten temat...
Zgadzam sie

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Komórka jajowa ma moje geny. Plemnik nie. Dziecko ma oba zestawy, ergo-nie jest częścią mnie. Ma oddzielny garnitur genów, ma oddzielne ciało, podłącza się do mojego ciała pępowiną i wysysa wiele cennych składników.
Nie podchodz do tego tak biologicznie, bo nigdy nie lubilam biologii, bo Pani kazala umiec definicje ksiazkowe, a nie na logiczne myslenie i rozumowanie
Poza tym to ja powinnam "dziecko" okreslic w psychologicznym znaczeniu, ale to juz by bylo zboczenie zawodowe!!
NAUGHTYxANGEL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 12:12   #3723
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
A jeszcze nie dawno mówiłaś, że żeby coś mieć trzeba dużo dawać od siebie i pracować...
Trzeba. Ale jeżeli za tak ciężką i odpowiedzialną pracę [opowieści o calutkich wolnych feriach i wakacjach to sobie można włożyć...a w ciągu roku urlopu nie weźmiesz.] satysfakcjonuje cię na początku tak niska stawka-spoko. Ja widzę, że to jest bardzo ciężka i praca i nie szła bym do szkoły, jezeli bym miała inne wyjście. Lepiej rozkładać towar w markecie, zarobisz więcej, możliwości awansu też lepsze[w szkole niemal zerowe] i nawet sie nie musisz użerać z rodzicami i ich ukochanymi dzieciaczkami.

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
Nie podchodz do tego tak biologicznie, bo nigdy nie lubilam biologii, bo Pani kazala umiec definicje ksiazkowe, a nie na logiczne myslenie i rozumowanie
Mam tak nie podchodzić, bo Ty nie lubiłaś biologii?
A ja uwielbiałam. Nauczycielkę też.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 12:13   #3724
NAUGHTYxANGEL
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martuha20 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny!!! widze ze gadacie tu sobiie o ciąży
ja troche z innej beczki... otóż mam bardzo niemiłą przyszłą teściową.... i po prostu juz nie mam sil i odechciewa mi sie tego calego slubu i wchodzenia w ta rodzine...wiem napiszecie ze mam ja olac ze tylko tż itd... a przeciez w dalszym zyciu mama zawsze gdzies obok jest, a z taka mama ciezko wytrzymac. Kocham TŻ, ale patrze przyszłościowo jakby to miało wyglądać. Wiecznie marudzaca i niezadowolona matka ktorej zabrano synka.....
nie chce najezdzac tz bardzo na jego matke i staram sie delikatnie mu mowic o co chodzi to na poczatku sie obrazal ze sie na nia uwzielam ale ostatnio byly dwie dosc dobrze ukazujace sytuacje jaka ona jest i jaki ma stosunek do naszego zwiazku...no i hcyba tz troche przejrzal na oczy!!! widze ze jest mu glupio a zarazem smutno.....
nie wiem co mam robic...
prosze poradzcie mi cos
A wiecej szczegolow mozna prosic??
Stary 2011-06-29, 12:13   #3725
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka_070190 Pokaż wiadomość
Cześć piękne;*
sayuri kciuki będę 3mała napewno
aga czekam na zdjęcia;D już się doczekać nie mogę
mia mam nadzieję, zę z mamą TŻ wszystko będzie dobrze...;*
A dlaczego On nie może się z nią zobaczyć??:(
andzia i molise witamy ponownie;D oczywiście, ze tęskniłyśmy
martuha hmmm... odrazu jej napewno nie polubisz, ale powinnaś docenić to, że odważyłą się na taki krok Może sobie przemyślałą wszystko??

A mnie normalnie cholera strzela w tym domu...
Taka sztywna atmosfera;/ na szczęście jadą w piątek w nocy do domu... ale wtedy dopiero będzie afera bo TŻ wtedy pokłóci się ze swoim starszym brataem. Wygarną sobie pewnie wszystko;/

Cytat:
Napisane przez dastin Pokaż wiadomość
trzymam kciuki

oczywiście, że tęskniłyśmy
Trzymam kciuki za miłe spotkanie z rodzicami

Też jestem ciekawa od kiedy są te półroczne nauki...

Hej dziewczynki Dzisiaj już lepiej się czuję. Dzisiejszy dzień też się zapowiada bardzo ładny.Coś tam ogarnę w domu i idę do Tż -ta

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

ojej a co się stało mamie Tż-ta?

oooo a co jej się odmieniło? Może to jakiś podstępny plan? Albo Tż z nią rozmawiał?
miała atak kamieni nerkowych. A nie może się z nią zobaczyć do rodzice mojego TŻ są w stanach... Chcą żeby miała operacje, ale ona nie chce - to są ogroooomne koszty.
Cytat:
A co się stało?

Ej w ogóle jakie zmiany mają być w tych naukach?
Bo jeśli to ma niedługo wejść to ja też wolę zrobić jeszcze teraz, "po staremu"
W ogóle jak długo papier po tych naukach jest ważny? Można je robić 2-3 lata przed ślubem?
ja już robiłam. Są ważne chyba... zawsze?
Cytat:
Niestety, ale to nie wykładowczyni zaczęła się zachowywać nieprofesjonalnie. Ściągaliście i miała pełne prawo się podkurzyć i wysmarować Wam tego maila. Nie mówię, że ja nigdy nie ściągam, ale mam świadomość, że prowadzący może różnie na to ściąganie zareagować. U nas z jednych laborak wywalali z dwóją w indeksie za próby ściągania, a gdzie indziej wychodzili dla podniesienia poziomu.
Nikt nas na niczym nie złapał. Ostatnie kolokwium napisałam na 8,5/10 a teraz egzamin 19/20 ale to nic bo miałam te 19 pkt, sciągałam i bede miec jazde na obronie
mia8544 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 12:22   #3726
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Trzeba. Ale jeżeli za tak ciężką i odpowiedzialną pracę [opowieści o calutkich wolnych feriach i wakacjach to sobie można włożyć...a w ciągu roku urlopu nie weźmiesz.] satysfakcjonuje cię na początku tak niska stawka-spoko. Ja widzę, że to jest bardzo ciężka i praca i nie szła bym do szkoły, jezeli bym miała inne wyjście. Lepiej rozkładać towar w markecie, zarobisz więcej, możliwości awansu też lepsze[w szkole niemal zerowe] i nawet sie nie musisz użerać z rodzicami i ich ukochanymi dzieciaczkami.[COLOR="Silver"]
Właśnie dlatego nauczycielem zostaje ktoś z powołania. Nie pierwsza lepsza osoba z ulicy. Ale Ty tego nie zrozumiesz, bo go nie masz.
Poza tym nie ma lekkiej pracy. Każda jest ciężka.

Niestety wiele jest też nauczycieli, którę nienawidzą swojej pracy. Co potem odbija się na uczniach.

Stary 2011-06-29, 12:25   #3727
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Nikt nas na niczym nie złapał. Ostatnie kolokwium napisałam na 8,5/10 a teraz egzamin 19/20 ale to nic bo miałam te 19 pkt, sciągałam i bede miec jazde na obronie
Ale ktoś poszedł nakablować. I macie pecha, on jest złamasem, ale to nie zmienia faktu, że babka mogła tak zareagować.

Co do nauczycieli-nie będę się więcej wypowiadać, mam swoje zdanie na temat tej pracy, poparte latami obserwacji. Sprawdziany nie sprawdzają się same, papiery się same nie wypełniają[a teraz szkoła to same papiery], a na aktualnie nauczyciele pracują dwie godziny w tygodniu przymusowo za darmo. Jak ktoś ma normalną dyrekcję to spoko, może to jakoś łatwiej idzie, nie wiem. Ale jak się trafi na dziwną dyrekcję to życze miłej zabawy.

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Właśnie dlatego nauczycielem zostaje ktoś z powołania. Nie pierwsza lepsza osoba z ulicy. Ale Ty tego nie zrozumiesz, bo go nie masz.
Poza tym nie ma lekkiej pracy. Każda jest ciężka.

Niestety wiele jest też nauczycieli, którę nienawidzą swojej pracy. Co potem odbija się na uczniach.
Nie, moja mama ma a i tak żałuje wyboru, bo uczyć lubi, całej reszty nie. Nam od małego odradza ten zawód, może dlaego mam uraz.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2011-06-29, 12:29   #3728
martuha20
Rozeznanie

a ja mam zamiar byc nauczycielka jezyka angielskiego...jeszcze tylko rok moze sie uda
dziewczyny tak sie zastanawiam czy ktoras z WAs myslala o weselu krotszym tzn takim np do 24??
My o takim myslimy, a nastepnego dnia poprawiny.

Maniaczka Yankee Candle

Jestem kierowcą
martuha20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 12:31   #3729
NAUGHTYxANGEL
Zadomowienie

Cytat:
Nie, zostałam zaatakowana i próbuję wytlumaczyć swoje stanowisko.
Sorry, ale moczu osoby, którą kocham jakoś nie kocham. To taka sama fizjologiczna wydzielina.
To co dziecko da mi później to inna sprawa. To, co czuję dzisiaj na myśl o istocie w moim brzuchu to druga.
A sperme probowalas?? Dziwne masz Lin porownania :P
Stary 2011-06-29, 12:32   #3730
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
a ja mam zamiar byc nauczycielka jezyka angielskiego...jeszcze tylko rok moze sie uda
dziewczyny tak sie zastanawiam czy ktoras z WAs myslala o weselu krotszym tzn takim np do 24??
My nie mamy poprawin m.in. ze względu na oszczędność, więc nie przyszło nam takie coś do głowy

W każdej innej pracy też się napracujesz. Każdy wybiera sobie swoją drogę życiową i swój życiowy kierat. Bo tak na prawdę każdą z nas czeka w życiu niezły zapier***.

Stary 2011-06-29, 12:34   #3731
_kamea_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NAUGHTYxANGEL Pokaż wiadomość

Jednak ja uswiadomilam sobie, ze chcialabym pracowac w szkole jako nauczyciel, troszke pozno, ale moze zrobie cos w tym kierunku
Ja też!!! Mam nawet od września taka szansę, ale ciągle się waham chciałabym, żeby udało sie pracowac na etat w szkole, a jednoczesnie na umowę zlecenia tu gdzie teraz pracuję musze chyba już powoli działac w tym kirunku. Fakt, że najbardziej mnie do tego mobilizują wakacje

Cytat:
No już nie przesadzaj... Nauczyciele nie mają tak źle. Szczególnie Ci wyżsi stopniem. Tylko wiecznie narzekają i robią z siebie biedaków.
Moja mama jet nauczycielką i rzeczywiście nie jest łatwo to zupełnie inaczej wygląda z punktu widzenia uczniów, a rzeczywistość jest zupełnie inna

Cytat:
Ostatnio byłam z dziewczynami z roku w szkole i rozmawiałyśmy z dyrektorem. Na początku po prostu pierwszy rok jest mało płatny, potem już lepiej, a jak się jest już mianowanym albo dyplomowanym to zarobki moga dochodzić do 4 tys na ręke.. Zależy to tylko od miasta no i szkoły.. Także nauczyciele wcale nie mają tak źle, bo i wakacje wolne i święta, soboty i niedziele też
4 tys. ciekawe jakim sposobem? Mama ma 2,5 tys po 30 latach pracy. Zreszta na stronie ministerstwa edukacji są ujawnione zarobki nauczycieli:

http://www.bip.men.gov.pl/images/sto...chstawkach.pdf

na 3 stronie tego dokumentu jest taka tabelka z zarobkami to są stawki brutto, więc na rękę wyjdzie około 600 zł mniej tak duzo zarabiają nauczyciele

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Co do nauczycieli-nie będę się więcej wypowiadać, mam swoje zdanie na temat tej pracy, poparte latami obserwacji. Sprawdziany nie sprawdzają się same, papiery się same nie wypełniają[a teraz szkoła to same papiery], a na aktualnie nauczyciele pracują dwie godziny w tygodniu przymusowo za darmo. Jak ktoś ma normalną dyrekcję to spoko, może to jakoś łatwiej idzie, nie wiem. Ale jak się trafi na dziwną dyrekcję to życze miłej zabawy.

.
Dokładnie tak
Stary 2011-06-29, 12:40   #3732
NAUGHTYxANGEL
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga512152 Pokaż wiadomość
a ja chyba znalazłam nowe hobby i to jak zwykle dzięki wizażowi
Jakie hobby??

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Co do sukien slubnych, moj TZ jej nie zobaczy przed slubem, dopiero u mnie w domu. Pamietam jak szwagier zobaczyl siostre w sukni <LOL> az lzy w oczach mial :P

Jednak tego przesadu o sukni bede sie trzymac

A kupowac nie wiem z kim bede, zawsze sie szczere kolezanki znajda, a moze jakiegos kolege wezme, by meskim okiem na to rzuci XD
Stary 2011-06-29, 12:40   #3733
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
nie, bo tak jak pisała wcześniej FlightlessBird nie przewidujemy poprawin, bo to są za duże koszta. Ale nie spotkałam się z weselami do 24 jeszcze nigdy
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 12:45   #3734
NAUGHTYxANGEL
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga512152 Pokaż wiadomość
malinka na pewno będę się dzieliła moimi "próbami" ogólnie to już zaczęłam robie bransoletki nawet wyglądają super i dziś dziewczyna w sklepie do mnie z tekstem że gdzie takie łądne można kupić, bo jej się podobają(aż się zaczerwienilam co rzadko mi się zdarza a dumna z siebie byłam)
Moja kolezank robi super kolczyki i sa bardzo ladne, a i na allegro wystawiasz i pieniazki sa Lubie takie rzeczy, ale musza mi tez do gustu przypasc

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Napisane przez mia8544 Pokaż wiadomość
Chyba władze nie wiedzą o tym że ona do nas pisze. Nie wiem też jaka jest reakcja na tą jej listę... A władze oczywiscie przeciowko studentom - unieważnic egzamin
a w ogóle ciesze sie że kończę z tą szkołą... Pisałam ostatnio też o egzaminie z literatury gdzie zdało równo 33/66 osób a wszyscy pisali z tych samych ściąg No i pojawiłam się na tablicy na uczelni informacja że... pracę z egzaminu NIE są do wglądu! Bo studenci chcieli iść się dowiedzieć czemu nie zdali, wiec nie zobaczą prac
Jak to nie sa do wgladu, to gdzie one sa?? Masz prawo zobaczyc swoja prace, takie prawo!! Hello, Twoja szkola ma bardzo dziwne zasady... A gdzie Ty sie ksztalcisz, bo nie pamietam?!
Stary 2011-06-29, 12:47   #3735
mu_minka1988
Wtajemniczenie

Witam dziewczynki

Linaewen jak dla mnie masz trochę dziwne i sprzeczne poglądy. Przedtem najechałaś na mnie, że czego wymagam jak nie tysiąca złotych, bo przecież to dobre pieniądze, adekwatne, bo przecież brak doświadczenia itd. Pisałaś, że ty w laboratorium będziesz zarabiać tysiąc złotych. Teraz piszesz, że zarobki nauczyciela są bardzo niskie i że nie warto. Jedno przeczy drugiemu jak dla mnie.

Sama powiem, że nauczycielem nie chciałabym być, ewentualnie przedszkolanką, ale nie na tyle aby pójść w tym kierunku.

24.08.2013

- 17 kg

Drogi tłuszczu...
albo znajdziesz drogę do moich cycków, albo...
Wypi***alaj
mu_minka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 12:49   #3736
NAUGHTYxANGEL
Zadomowienie

UFF!! W koncu Was nadrobilam, w sumie trzy ostatnie strony, to wiekszosc moje wypowiedzi Hurra!! Nie pisac tyle, bo bedzie :rozga:
Stary 2011-06-29, 12:50   #3737
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to nie sa do wgladu, to gdzie one sa?? Masz prawo zobaczyc swoja prace, takie prawo!! Hello, Twoja szkola ma bardzo dziwne zasady... A gdzie Ty sie ksztalcisz, bo nie pamietam?!
hehe pewnie ta połowa co nie zdane to w koszu ta szkoła jest chora i ciesze sie że już kończę...

Edytowane przez mia8544
Czas edycji: 2011-06-29 o 12:54
Stary 2011-06-29, 12:53   #3738
NAUGHTYxANGEL
Zadomowienie

Cytat:
czesc dziewczyny
nie uwierzycie ;d wczoraj mama tz zaprosla mnie na kawe i ciasto.... myslalam ze padne. nie wiem co to za zmiana. w ogole zaczela mi sie wypytywac jakie wesele ile osob co i jak a ja nawet nie wiedzialam co jej powiedziec bo taka bylam zamurowana ogolnie i tak jej nie lubie no ale wczoraj chcoiaz sie starala ( a ja nie )
To moze jednak bedzie dobrze?? Moze TZ z nia pogadal, albo sama zrozumiala, ze tylkow Tobie i w TZcie bedzie miala wsparcie?? Nie warto sie negatynie nastawiac - badz dobrej mysli
Stary 2011-06-29, 12:54   #3739
mu_minka1988
Wtajemniczenie

mia8544 Wszystko będzie dobrze z mamą Twojego TŻ

24.08.2013

- 17 kg

Drogi tłuszczu...
Wypi***alaj
Stary 2011-06-29, 12:56   #3740
FlightlessBird
Zakorzenienie

Piszę ten esej i piszę... 1 strona jest, jeszcze 2

Stary 2011-06-29, 12:57   #3741
NAUGHTYxANGEL
Zadomowienie

Cytat:
Siostra TŻ pracuje w Biedronce. Chwali sobie bardzo. Pracuje na 3/4 etatu więc czasem nawet ma 2-3dni wolne.
Podobno wypłaty zależą od dochodów danej Biedry
Dokladnie, zalezy od tego jaki w danym sklepie byl obort. Jednak, mimo wszystko wspolczuje pracy w okresach przed swiatecznych
Stary 2011-06-29, 12:58   #3742
mu_minka1988
Wtajemniczenie

martuha20 Widzę jakieś postępy. Myślę, że powinnaś to docenić. Wiesz zazdroszczę Ci takiego zaproszenia od teściowej.

24.08.2013

- 17 kg

Drogi tłuszczu...
Wypi***alaj
Stary 2011-06-29, 12:58   #3743
aga512152
Rozeznanie

Angel no jak zaczęłaś nadrabiać to się rozpisałaś
A ja tam bym chciałabyć nauczycielką (niestety wybrałam inny zawód ale jest ok)
i nie ważne, że mają sterty papierów do wypełniania, dwie godziny w tyg. pracują za free (często są to kółka na które i tak nie przychodzi nikt i wtedy mają czas na spr. pracy klasowych etc.) wiem moja ciotka jest nauczycielem z 25 lednim stażem pracy. Zarabia coś koło trzech tysięcy.
I dla MNIE TO LEPSZE NIŻ pracowanie w sklepie (nawet na kierowniczym stanowisku) dźwiganie kilogramów produktów, męczenie się z klientami. za 1500zł...

Angel ja właśnie też bawię się w takie pierdoły robię ręczne bombki, jajka bukiety cukierkowe, zaproszenia, księgi pamiątkowe, ale na all nie wystawiam co robię to rozchodzi się po znajomych i moja Mama "rozporwadza" po koleżankach.

A ja zaraz z TŻ wybieramy się do parku pokorzystać z tych chwilowych promieni słonecznych bo od jutra znów ma być brzydko;(
Stary 2011-06-29, 12:59   #3744
NAUGHTYxANGEL
Zadomowienie

Cytat:
Tylko wiesz, jakie tam są pensje? Nie warto.
Moja mam pracuje w przedszkolu i na jej 5 h pracy i tego co robi, to zarabia niezle i jak wspomnialam 5 h dziennie

Poza tym etat nauczyciela 18 h, jak dasz rade to i polotra, dwa pociagniesz, o ile masz gdzie. Ja myslalam o pracy w przedszkolu, albo klasach I-III, ale mam teraz swoja prace i swoj zawod, wiec na razie nie ma takiej opcji I wiem, ze poczatki nie sa takie rozowe :P

Edytowane przez NAUGHTYxANGEL
Czas edycji: 2011-06-29 o 13:00
Stary 2011-06-29, 13:01   #3745
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mu_minka1988 Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki

Linaewen jak dla mnie masz trochę dziwne i sprzeczne poglądy. Przedtem najechałaś na mnie, że czego wymagam jak nie tysiąca złotych, bo przecież to dobre pieniądze, adekwatne, bo przecież brak doświadczenia itd. Pisałaś, że ty w laboratorium będziesz zarabiać tysiąc złotych. Teraz piszesz, że zarobki nauczyciela są bardzo niskie i że nie warto. Jedno przeczy drugiemu jak dla mnie.

Sama powiem, że nauczycielem nie chciałabym być, ewentualnie przedszkolanką, ale nie na tyle aby pójść w tym kierunku.
Owszem, na początku zawodowej kariery się nie ma doświadczenia. Po kilku[nastu?] latach pracy doświadczenie masz, nauczyciele są bardzo dobrze wykształceni, a pensja jak stała tak stoi.
Może jestem dziwna, ale mam zamiar zarabiać nieco więcej niż 3000, może nie na początku zawodowej kariery, ale w wieku 40-45 lat już bym chciała jakoś porządnie zarabiać. A im wczesniej tym lepiej. Może jestem przyzwyczajona do wyższego standardu życia, nie wiem. Ale w tej chwili pensja mojej mamy starcza ledwo na ratę kredytu. To nie są dobre zarobki.
Stary 2011-06-29, 13:03   #3746
_kamea_
Zakorzenienie

Cytat:
UFF!! W koncu Was nadrobilam, w sumie trzy ostatnie strony, to wiekszosc moje wypowiedzi Hurra!! Nie pisac tyle, bo bedzie :rozga:
Podziwiam
Stary 2011-06-29, 13:09   #3747
NAUGHTYxANGEL
Zadomowienie

Cytat:
Trzeba. Ale jeżeli za tak ciężką i odpowiedzialną pracę [opowieści o calutkich wolnych feriach i wakacjach to sobie można włożyć...a w ciągu roku urlopu nie weźmiesz.] satysfakcjonuje cię na początku tak niska stawka-spoko. Ja widzę, że to jest bardzo ciężka i praca i nie szła bym do szkoły, jezeli bym miała inne wyjście. Lepiej rozkładać towar w markecie, zarobisz więcej, możliwości awansu też lepsze[w szkole niemal zerowe] i nawet sie nie musisz użerać z rodzicami i ich ukochanymi dzieciaczkami.
Ferie albo masz wolne, albo sa dyzury. Wakacje masz miesiac wolnego, a jak nie ma w danym przedszkolu dyzurow to dopiero od 16.08 wraca wiekszosc nauczycieli do pracy.
Dla mnie ambitniejsza praca bylaby nauka dzieci, niz rozkladanie towaru w supermarkecie Ale co kto lubi
Fakt, pracy duzo sie ma, ale na koniec roku tez odpowiednio Ci za to dziekuja, rodzice i ucznowie

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Mam tak nie podchodzić, bo Ty nie lubiłaś biologii?
A ja uwielbiałam. Nauczycielkę też.
Nie zrozumialysmy sie, bo ja wspomnialam tez o pracy i podjesciu mojej osoby do tej sytuacji jako psychologa I wcale nie mialam zamiaru na Ciebie najezdzac, sama sobie chyba cos dopowiedzilas, bo ja wyrazilam to jako porownanie
Stary 2011-06-29, 13:10   #3748
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Dokladnie, zalezy od tego jaki w danym sklepie byl obort. Jednak, mimo wszystko wspolczuje pracy w okresach przed swiatecznych
W Biedronce przynajmniej kończą pracę w Wigilię i inne tego typu święta o normalnej porze. Nie to co w Tesco o godzinie I jak tu kolacje przygotować?
Cytat:
Owszem, na początku zawodowej kariery się nie ma doświadczenia. Po kilku[nastu?] latach pracy doświadczenie masz, nauczyciele są bardzo dobrze wykształceni, a pensja jak stała tak stoi.
Może jestem dziwna, ale mam zamiar zarabiać nieco więcej niż 3000, może nie na początku zawodowej kariery, ale w wieku 40-45 lat już bym chciała jakoś porządnie zarabiać. A im wczesniej tym lepiej. Może jestem przyzwyczajona do wyższego standardu życia, nie wiem. Ale w tej chwili pensja mojej mamy starcza ledwo na ratę kredytu. To nie są dobre zarobki.
Życzę Ci żebyś takową znalazła.
Wątpię, że którakolwiek z Nas chce zarabiać ok. 1500zł.
Czy Ty rozumiesz, że to nie zawsze od Nas zależy jaką będziemy mieli pracę? Czy znowu zaczniesz opowiadać tą swoją gadkę o tym jak Twój TŻ doszedł do kierowniczego stanowiska swoją ciężką pracą? i że wszystko się da...

Edytowane przez FlightlessBird
Czas edycji: 2011-06-29 o 13:14
Stary 2011-06-29, 13:21   #3749
NAUGHTYxANGEL
Zadomowienie

Cytat:
W roku ubieglym i tym nauczyciele dostali podwyzki i wcale nie male, a taki ich narzekanie sie utarlo, bo inaczej wyglada praca nauczyciela przedmiotowego w szkole sredniej, gdzie na nim spoczywa obowiazek przygotowania Cie do matury i jej wynikow, bo z tego jest sie rozliczanemu... A w SP to tez juz inna bajka i aby pchnac dziecko, dalej, a co dalej to tez juz inna historia...

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Kto mi cos wytlumaczy, bo nie mam mamy od reka http://www.bip.men.gov.pl/images/sto...chstawkach.pdf

Wiec, np.:
a) Ukonczylam pedagogike wczesnoszkolna w Kolegium Nauczycielskim i dyplom licencjata mam z filii np. UW, a przygotowanie pedagogiczne z Kolegium Nauczycielskiego, to ile zarabiam??
b) Ukonczylam magistra z pedagogiki wczesnoszkolnej na UW o specjalnosci nauczycielskiej, wiec jestem podciagnieta pod przygotowanie pedagogiczne, czy tez nie??
Stary 2011-06-29, 13:22   #3750
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mam pracuje w przedszkolu i na jej 5 h pracy i tego co robi, to zarabia niezle i jak wspomnialam 5 h dziennie

Poza tym etat nauczyciela 18 h, jak dasz rade to i polotra, dwa pociagniesz, o ile masz gdzie. Ja myslalam o pracy w przedszkolu, albo klasach I-III, ale mam teraz swoja prace i swoj zawod, wiec na razie nie ma takiej opcji I wiem, ze poczatki nie sa takie rozowe :P
Moja mama pracuje w przedszkolu 8h dziennie i zarabia najniższą mozliwą. I zamrozili im podwyżki na ładnych pare lat Tak, nie jest nauczycielką ale wierzcie mi, przy dzieciach robi dużo.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości