|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
|
|||
| Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
1 | 1,30% |
| Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
4 | 5,19% |
| Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
5 | 6,49% |
| Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
18 | 23,38% |
| Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
|
3 | 3,90% |
| Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
|
0 | 0% |
| Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
|
14 | 18,18% |
| Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
|
0 | 0% |
| Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
|
1 | 1,30% |
| Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
|
8 | 10,39% |
| A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
|
3 | 3,90% |
| A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
|
3 | 3,90% |
| Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
|
5 | 6,49% |
| Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
|
2 | 2,60% |
| Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
|
1 | 1,30% |
| Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
|
6 | 7,79% |
| Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
|
0 | 0% |
| Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
|
3 | 3,90% |
| Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
oby antybiotyk jak najszybciej zadziałał i już nic więcej nie stanęło na drodze do powrotu do domku. Carmela |
|
|
|
|
#3722 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
![]() Cytat:
... wykończą mnie te cholerne muchy
|
|
#3723 |
|
Rozeznanie
|
dzien dobry,
a ja sie sie dzis marnie czuje ,cala ciaze nie wymiotowlam a wczoraj w nocy myslalm ze ducha wyzione,dzis tez mnie caly czas podbija i mdli,niewiem czy cos zjadlam czy co to ma znaczyc ale czuje sie do dupyyy
|
|
|
|
#3724 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chyba brzuch mi opadł ![]() od kilku dni rzeczywiście lżej mi się oddycha a nie jak z głazem na płucach i nos pępka "patrzy" w dół a nie przed siebie, hmm... aaaa.. pewnie wmawiam już sobie wszystko przez tą wczorajszą wizytę idę po jakieś owoce do warzywniaka a potem zabieram się za sprzątanie i ogórki bo od tego nicnierobienia i czekania to sczeznę
|
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brunetko, dziękuję za link. To znalazłam, tylko zastanawiam się czy skoro ma mniej niż 3 tygodnie to podać taką samą dawkę czy mniej? Dobrze że jutro idę do lekarza to spytam, ale nie chcę żeby się dziś męczył... ![]() No i jak długo te kropelki podawać? W ulotce tego nie ma... Wkurzam się...dzwoni ktoś do mnie, jako "numer ukryty", jak odbieram to się rozłącza.... Kilka dni temu tak było, nie odebrałam to dzwonił chyba 15 razy jednego popołudnia...w końcu odebrał TŻ, to oczywiście się rozłączył po 2 sekundach i od tej pory spokój, do dziś. Już kilka połączeń nieodebranych mam...Nie mam pojęcia, kto sobie głupie kawały robi... TŻ radzi żebym zgłosiła na policję jeśli się to powtorzy, ale ja wiem...co oni mogą? Powiedzą że numer ukryty i tyle... ![]() Dobra, nie smęcę... Adaś śpi, ja sobie posprzątałam, spać mi się chce ale nie mam czasu, czekam na koleżanki..
|
|
|
#3726 |
|
Zakorzenienie
|
KOCHANE !
CZEKAM NA TEMATY KOLEJNEGO WĄTKU DO NIEDZIELI !! potem chce zrobić ankietę ! ZA CHWILĘ BEDZIE 4000 postów !! |
|
|
|
#3727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3728 | |||
|
Zakorzenienie
|
jestem
![]() zanim napisze co po wizycie to musiałam nadrobić : ![]() łoooo matko jakie paskudztwo Cytat:
Cytat:
tyle czasu w szpitalu![]() Cytat:
Lady to możemy sobie ręce podać bo ja po dzisiejszej wizycie też jestem tykającą bombą ![]() Otóż ja szyjki już w ogóle nie mam, jest zgładzona i rozwarcie na 2 palce, czyli jakieś 3-4cm czopa-szopa ni ma gin mówił że dotykał główki! (mocno owłosionej tak wyszło znowu na usg... )Lilka waży ok 3100g więc tak akurat, wyszły mi jakieś leukocyty w moczu i przepisał mi Urosept i vit C. Generalnie powiedział że nie umawiamy się na kolejną wizytę, chyba że "wydarzy się cud i za 2 tygodnie nie urodzę" to mam do niego zadzwonić i najwyżej umówimy się na wizytę.. Mam odstawic Fenoterol, tylko tak stopniowo i jutro wziac polowe dawki, pojutrze 1/4 i zobaczymy co sie bedzie dzialo.. Uprzedzał że akcja może się szybko rozwijać bo szyjka jest gotowa bardzo to jak mi odejdą wody to nie czekać tylko od razu do szpitala a jak będzie skurcz za skurczem to żebym sobie darowała jazdę do W-wy i pojechała do szpitala do siebie w Mińsku ![]() Pokrzepiona tymi słowami po wizycie poszłam do sklepu i kupiłam sobie 2 biustonosze do karmienia, koszulkę i 4 pary gaci, w Rossmanie ostatnie potrzebne rzeczy i w aptece Tantum Rosa ![]() Dziś się dopakowuję do końca i czekam.
|
|
#3729 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana, Vaniliova czyli czekacie dalej
LadyInBlack czyli już w każdej chwili możesz urodzić, ale fajnie! ![]() DaKaro licencjata gratulujemy tak samo jak magistra To znak, że magister też łatwo pójdzieAniu powstarzam się, ale chciałabym już mieć takiego Małego Głoda przy sobie Biedna Carmelka pisała ostatnio, że ma dość szpitala a tu jeszcze tydzień Ale napewno dla córeczki zniesie dzielnie! Obiad przyszykowany, pędzę na spotkanie z położną
|
|
|
|
#3730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi tak dzwonili na domowy, to mąż mi powiedział że jak ktoś tak robi to spr czy jesteśmy w domu i potem próbuje się podłączyć do internetu i zaraz jak będzie taki sygnał spróbować zadzwonić do kogoś z domowego, jeżeli będzie zajęte od razu wyłączyć router i tak miałam kilka razy. Jak na komórkę to nie wiem łapałabym za każdym razem nie odzywając się a niech idzie temu komuś po kosztach...
|
|
|
|
|
#3731 |
|
Zakorzenienie
|
Youyou ale fajnie!
Kolejna wspaniała wiadomość
|
|
|
|
#3732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). tylko raz zapaskudzil - jak mial biegunke. nawet nie dawalam ceratki jak oduczalam od sikania - bo nie lubił szelestu i strasznie sie pocił, co go wybudzalo, bo mokry od potu byl i myslał że sie zsikał...
|
|
|
|
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
Youyou to się będzie działo
boisz się ?!
|
|
|
|
#3734 |
|
Zakorzenienie
|
you you widzę że nadeszła pora na Ciebie
ciekawe kiedy urodzisz?![]() a na ktg masz się zapisać czy nie?---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- mama poleciała odebrać wyniki
|
|
|
|
#3735 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczymy czy doczekam.. Poza tym wlasnie we wtorek mam odebrac wyniki tego paciorka, gin powiedzial ze jak urodze przed wtorkiem to mam w szpitalu powiedziec ze w pierwszej ciazy mialam go i mi dadza antybiotyk. boje ![]() poza tym nie mam jeszcze wózka ![]() Cytat:
|
|
#3736 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie moge zwyczajnie do nastepnej soboty urodzic. mam za duzo na głowie: wczoraj kardiolog, dzis pediatra, jutro alergolog, piatek dermatolog, sobota sesja, niedziela wolne
, wtorek gin i paciorkowiec, piatek rehabilitacja i ortopeda, sobota moze ognisko jak dam rade... no ja nie mam kiedy urodzic!!! wszyscy lekarze to dla mojego kochanego synka... naprawde ŻYCZE WAM ZDROWYCH DZIECI, BEZ PROBLEMOW TYPU KARDIO, NEFRO, ALERGIA, WZROK, SŁUCH, NEURO, BIODERKA... bo my chyba wszystko poza nerkami przechodzilismy (alergie, astmy, azs, serducho z dziura, szerokopieluchowanie bo bioderka wiotkie, neurolog bo napiecie miesniowe, dłuuuuga żółtaczka - ponad dwa tygodnie, teraz ciekawe czy wzrok ma dobry - ale ide dopiero jesienia bo trzeba zakrapoiac go atropiną 5 dni to mi oslepnie od słońca...)a najlepsze jest to że wszyscy lekarze myślą że im na krześle urodze
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-06-29 o 14:02 |
|
|
|
#3737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze zrobienie drugiego dania mnie czeka - pulpety w sosie pomidorowym będą z ziemniaczkami i zupka z wczoraj
|
|
|
#3738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
AZS co to jest? |
|
|
|
|
#3739 |
|
Zakorzenienie
|
Będzie dobrze
AZS- atopowe zapalenie skóry chyba
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-06-29 o 14:11 |
|
|
|
#3740 |
|
Zakorzenienie
|
azs - atopowe zapalenie skóry http://pl.wikipedia.org/wiki/Atopowe_zapalenie_skóry tak jak tu http://bioinfo.mol.uj.edu.pl/article...arget=azs1.jpg wyglada ręka mojego dziecka... zapłakac sie mozna...
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-06-29 o 14:16 |
|
|
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
mam wyniki
na czczo 85 po obciążeniu 75 glukozy 1h-118 2h-94 dzwonię do gina a on nie odbiera
|
|
|
|
#3742 | |
|
Zakorzenienie
|
brzuch mnie boli
a do tego jest twardy jak kamień, chyba trzeba łyknąć nospe ![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3743 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
EDIT: O widzę, że już masz wyniki. Wyniki rewelacyjne!
Szymon ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2011-06-29 o 14:15 |
|
|
|
|
#3744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skąd to się bierze takie coś ![]() Te zdjęcia nie są apetyczne ! |
|
|
|
|
#3745 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzieki ze mi te normy podałaś. |
|||
|
|
|
#3746 |
|
Zakorzenienie
|
w sumie na całe zycie. raz jest, raz nie ma. zaleczylam pod kolanami, wyszło na przedramieniu... i tak w kółko. zaczelo sie juz jako noworodek - cała buzie mial wysypaną... to prawdopodobnie reakcja na laktoze, wtedy wystarczylo z mojej diety wyeliminowac jaogurty, serki i mleko. teraz maly duzo tego wcina i wrociło... najgorsze jest to ze swędzi. no i to że nagle musze odstawic to co najbardziej lubi: mleko, serki, czekolade... bo wszedzie tam alergeny moga siedziec...
|
|
|
|
#3747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny ktore kupowały materacyki do łózeczek na all możecie mi ktorys polecic (model, sprzedawce)
|
|
|
|
|
#3748 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez mam AZS. NIe fajne to. Musze uważać na wszystko. Płynów i zelow do kąpieli używam tylko bez zapachowych, bez koloru. W kuchni obowiązkowo rękawiczki do produktów kwasnych typu kapusta kiszona, ogórek kiszony. Od razu robi sie czerwone i piecze. Kremów do rak nie moge używać, rożnych balsamow itp unikam. Toleruje jedynie zwykły krem nivea. Te wszystkie glicerynowe uczulaja. Całe Szczescie nie mam problemów z proszkami do prania, moge tez używać antyperspirantow.
Przed zdiagnozowaniem AZS przez pewien czas była tragedia. Mi najwiecej atakuje dłonie i ręce do łokci a takze lydki i zgiecia kolan i lokci. Był czas ze wstydzilam sie chodzić z krótkim rekawkiem. Dopiero po wizycie u specjalisty dostałam leki na złagodzenie objawów i cała listę zaleceń. Teraz juz wiem co mi wolno a co nie, stosuje te zalecenia i problem zniknął (w sensie ze nic na skórze nie widać) bo całkowicie sie nie da tego wyleczyć ![]() Alergie pokarmowa tez mam, ale nie jest ona tak silna jak kontaktowa. A skad to sie bierze to nie mam pojęcia. Mi sie ujawniło juz w dorosłym życiu. |
|
|
|
#3749 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moje spaly na takim podkladzie dwuwarstwowym, gdzie z jednej strony jest ceratka, a z drugiej frotka. Zuzia ciagle to ma pod przescieradlem, bo czasem zdarza jej sie siknac, a ze spi na doroslym lozku, wiec zdarzylo mi sie nie raz spac u niej i ja zadnego dyskomfortu nie czulam. Wiec nadal bede tego uzywac. Cytat:
Cytat:
Cytat:
A z tymi telefonami to tego kogos.Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3750 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() widzę że w panice zrobiłaś ostatnie zakupy jak ja wczoraj ![]() mój mówił, że jak do piątku nie urodzę to mam iść a ktg, ale zaznaczył, że raczej wątpi , a jak "jakimś cudem" do poniedziałku nic się nie ruszy to mam przyjechać na konsultacjenie wiem nawet, czy się umawiać ![]() wg gina - niby tak, ale wiadomo- decyduje młody a jakie on ma plany? ![]() a ja nie mam zamiaru nic przyśpieszać. Liście malin kupiłam już dawno ale jak stały nieotwarte, tak stoją. Okien, podłóg też nie tykam, tak sobie czekam mając w pamięci Twoje słowa "jabłko jak dojrzeje, to samo spadnie" Cytat:
tak własnie myślałam, że to chyba trochę przegięcie no bo ile on musiałby narobić w tą pieluchę żeby przemókł jeszcze bodziak, prześcieradło i wsiąkło w materac Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:39.

Mała musi dostawać antybiotyk.

czyli jest już wagowo w 35tc

łapałabym za każdym razem nie odzywając się a niech idzie temu komuś po kosztach...

boisz się ?!

więc wolę mieć wszystko zrobione, chciałam nawet okna umyć ale teraz jak wszystko wisi na włosku to trochę się boję..
jeszcze zrobienie drugiego dania mnie czeka - pulpety w sosie pomidorowym będą z ziemniaczkami i zupka z wczoraj