Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 1 1,30%
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 4 5,19%
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 5 6,49%
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 18 23,38%
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. 3 3,90%
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. 0 0%
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! 14 18,18%
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! 0 0%
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! 1 1,30%
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! 8 10,39%
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy 3 3,90%
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. 3 3,90%
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. 5 6,49%
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 2 2,60%
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! 1 1,30%
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! 6 7,79%
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą 0 0%
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe 3 3,90%
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-29, 13:20   #3721
JustPi
Rozeznanie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Dostałm sms od Carmeli, że w moczu małej wyszły jakieś bakterie i jeszcze tydzień muszą zostać w szpitalu Mała musi dostawać antybiotyk.
kurcze oby antybiotyk jak najszybciej zadziałał i już nic więcej nie stanęło na drodze do powrotu do domku. Carmela trzymaj się dzielnie. Moja też po porodzie dostawała antybiotyk.
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 13:22   #3722
LadyInBlack2
Rozeznanie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Cytat:
Dostałm sms od Carmeli, że w moczu małej wyszły jakieś bakterie i jeszcze tydzień muszą zostać w szpitalu Mała musi dostawać antybiotyk.
szkoda ..

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
nie przejmuj sie ja tez i nie mam zamiaru sie dzis ubierac bo mi tak wygodnie
a prysznic wezme pewnie po poludniu jak skoncze to wystawianie na all

narazie tylko umylam pyszczydlo i kły
a ja na takie "ekspres-mycie" mówię jak w reklamie Pedigree, "idę umyć oczy, ząby i futerko"

...

wykończą mnie te cholerne muchy
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 13:30   #3723
editka2022
Rozeznanie

dzien dobry,
a ja sie sie dzis marnie czuje ,cala ciaze nie wymiotowlam a wczoraj w nocy myslalm ze ducha wyzione,dzis tez mnie caly czas podbija i mdli,niewiem czy cos zjadlam czy co to ma znaczyc ale czuje sie do dupyyy
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 13:41   #3724
LadyInBlack2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
dzien dobry,
a ja sie sie dzis marnie czuje ,cala ciaze nie wymiotowlam a wczoraj w nocy myslalm ze ducha wyzione,dzis tez mnie caly czas podbija i mdli,niewiem czy cos zjadlam czy co to ma znaczyc ale czuje sie do dupyyy

chyba brzuch mi opadł
od kilku dni rzeczywiście lżej mi się oddycha a nie jak z głazem na płucach i nos pępka "patrzy" w dół a nie przed siebie, hmm...

aaaa.. pewnie wmawiam już sobie wszystko przez tą wczorajszą wizytę

idę po jakieś owoce do warzywniaka a potem zabieram się za sprzątanie i ogórki bo od tego nicnierobienia i czekania to sczeznę
Stary 2011-06-29, 13:42   #3725
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Oj, to szkoda

brunetko, dziękuję za link. To znalazłam, tylko zastanawiam się czy skoro ma mniej niż 3 tygodnie to podać taką samą dawkę czy mniej? Dobrze że jutro idę do lekarza to spytam, ale nie chcę żeby się dziś męczył...

No i jak długo te kropelki podawać? W ulotce tego nie ma...

Wkurzam się...dzwoni ktoś do mnie, jako "numer ukryty", jak odbieram to się rozłącza.... Kilka dni temu tak było, nie odebrałam to dzwonił chyba 15 razy jednego popołudnia...w końcu odebrał TŻ, to oczywiście się rozłączył po 2 sekundach i od tej pory spokój, do dziś. Już kilka połączeń nieodebranych mam...Nie mam pojęcia, kto sobie głupie kawały robi... TŻ radzi żebym zgłosiła na policję jeśli się to powtorzy, ale ja wiem...co oni mogą? Powiedzą że numer ukryty i tyle...

Dobra, nie smęcę... Adaś śpi, ja sobie posprzątałam, spać mi się chce ale nie mam czasu, czekam na koleżanki..

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 13:42   #3726
zanetaa88
Zakorzenienie

KOCHANE !
CZEKAM NA TEMATY KOLEJNEGO WĄTKU DO NIEDZIELI !!
potem chce zrobić ankietę !

ZA CHWILĘ BEDZIE 4000 postów !!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 13:44   #3727
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Patik sama nie wiem. Ciągle walczymy z karmieniem, próbuje ją przyzwyczaić do nakładek, ale jak się wybudza, to tak łapczywie chce złapać, ze nam nie wychodzi Ale nie wiem, czy była głodna, czy brzuszek ją bolał w każdym razie od 8 do 10 marudziła, usypiała na 15 minut i pobutka i ryk. O 10 usnęła i śpi do tej pory. Kupki nie robiła od wczoraj, ale bączki puszcza
jak robi gazy i sie nie pręży to i tydzien kupy nie musi robic jak jest na piersi. to normalne i nie jest oznaką zaparć.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 13:44   #3728
youyou
Zakorzenienie

jestem
zanim napisze co po wizycie to musiałam nadrobić :

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

youyou - dla Ciebie Fenek:
łoooo matko jakie paskudztwo

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
więc moja wizyta

WYNIKI DOBRE

DZIDZIUŚ odwrócony główką w dół,dla nas bez znaczenia ,oprócz tego,że wali mnie nogami po żebrach. jestem w 33t2d i moje dziecko waży już 2500g czyli jest już wagowo w 35tc
przepływy super,serduszko super, pępowiny wokół szyi brak

i co najlepsze jeśli nic się wcześniej nie wydarzy to mój dzidzuś urodzi się 7 sierpnia mój lekarz ma wtedy dyżur

ale mam się pojawic za 2 tyg na kontrol,ponieważ duże dzidzio i nie wiadomo co sie będzie działo,czy się nie chce wcześniej rodzic.
no to świetne wieści

Cytat:
o kurcze biedne dziewczyny tyle czasu w szpitalu

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam na kontroli u gina. Uwaga- jestem tykającą bombą
Szyja się skróciła do 1,7 cm, trzyma na ostatnim "włosku", młody waży 3300 i ma głowę tak nisko, że kość łonowa ją zasłaniała przy USG. Lekarz powiedział wczoraj, że mogę urodzić nawet w nocy, no ale nie urodziłam Mąż mi się tylko wczoraj zestresował, zarządził ubieranie łóżeczka, jeszcze raz musiałam mu pokazać co gdzie jest. Zrobiłam też w panice ostatnie zakupy, wyprasowałam mu koszulki, zaopatrzyłam lodówkę i tak sobie jestem jednym wielkim czekaniem

A dziś skończyłam 38 tc więc młody jest donoszony i może pukać do szyjki bram

Lady to możemy sobie ręce podać bo ja po dzisiejszej wizycie też jestem tykającą bombą

Otóż ja szyjki już w ogóle nie mam, jest zgładzona i rozwarcie na 2 palce, czyli jakieś 3-4cm czopa-szopa ni ma gin mówił że dotykał główki! (mocno owłosionej tak wyszło znowu na usg... )

Lilka waży ok 3100g więc tak akurat, wyszły mi jakieś leukocyty w moczu i przepisał mi Urosept i vit C.

Generalnie powiedział że nie umawiamy się na kolejną wizytę, chyba że "wydarzy się cud i za 2 tygodnie nie urodzę" to mam do niego zadzwonić i najwyżej umówimy się na wizytę..

Mam odstawic Fenoterol, tylko tak stopniowo i jutro wziac polowe dawki, pojutrze 1/4 i zobaczymy co sie bedzie dzialo..

Uprzedzał że akcja może się szybko rozwijać bo szyjka jest gotowa bardzo to jak mi odejdą wody to nie czekać tylko od razu do szpitala a jak będzie skurcz za skurczem to żebym sobie darowała jazdę do W-wy i pojechała do szpitala do siebie w Mińsku

Pokrzepiona tymi słowami po wizycie poszłam do sklepu i kupiłam sobie 2 biustonosze do karmienia, koszulkę i 4 pary gaci, w Rossmanie ostatnie potrzebne rzeczy i w aptece Tantum Rosa
Dziś się dopakowuję do końca i czekam.
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 13:46   #3729
Natka_
Zakorzenienie

Zmalowana, Vaniliova czyli czekacie dalej
LadyInBlack czyli już w każdej chwili możesz urodzić, ale fajnie!

DaKaro licencjata gratulujemy tak samo jak magistra My sobie tu poprostu same ubzduralyśmy, że to magister To znak, że magister też łatwo pójdzie

Aniu powstarzam się, ale chciałabym już mieć takiego Małego Głoda przy sobie

Biedna Carmelka pisała ostatnio, że ma dość szpitala a tu jeszcze tydzień Ale napewno dla córeczki zniesie dzielnie!

Obiad przyszykowany, pędzę na spotkanie z położną
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 13:47   #3730
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Wkurzam się...dzwoni ktoś do mnie, jako "numer ukryty", jak odbieram to się rozłącza.... Kilka dni temu tak było, nie odebrałam to dzwonił chyba 15 razy jednego popołudnia...w końcu odebrał TŻ, to oczywiście się rozłączył po 2 sekundach i od tej pory spokój, do dziś. Już kilka połączeń nieodebranych mam...Nie mam pojęcia, kto sobie głupie kawały robi... TŻ radzi żebym zgłosiła na policję jeśli się to powtorzy, ale ja wiem...co oni mogą? Powiedzą że numer ukryty i tyle...

Dobra, nie smęcę... Adaś śpi, ja sobie posprzątałam, spać mi się chce ale nie mam czasu, czekam na koleżanki..
A to na komórkę ?!
Mi tak dzwonili na domowy, to mąż mi powiedział że jak ktoś tak robi to spr czy jesteśmy w domu i potem próbuje się podłączyć do internetu i zaraz jak będzie taki sygnał spróbować zadzwonić do kogoś z domowego, jeżeli będzie zajęte od razu wyłączyć router i tak miałam kilka razy.

Jak na komórkę to nie wiem łapałabym za każdym razem nie odzywając się a niech idzie temu komuś po kosztach...

Stary 2011-06-29, 13:49   #3731
Natka_
Zakorzenienie

Youyou ale fajnie! Kolejna wspaniała wiadomość Więc czekamy też na Lilkę
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 13:49   #3732
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Mamuśki doświadczone - kładłyście dzieciom te podkłady do łóżeczek?
nie, przecież teraz są czasy pampersów, naprawde nei ma co wyciekac. kładłam tylko jak mały wymiotowal ale pod glowke. nie ulewał - wymiotowal. na ulewanie mial tetre na poduszeczce. a pod tyłkiem mial zwyczajne przescieradło frotte. nie zdarzylo sie zeby zasikal, ew czasem poszla kupa bokiem, ale zwykle nei zdarzyl nic zapskudzic, nawet przescieradła. nawet jak na plecy kupsko poszlo to nie przeszlo przez bodziaka (wczesniej wyczulam woń ). tylko raz zapaskudzil - jak mial biegunke. nawet nie dawalam ceratki jak oduczalam od sikania - bo nie lubił szelestu i strasznie sie pocił, co go wybudzalo, bo mokry od potu byl i myslał że sie zsikał...

Stary 2011-06-29, 13:49   #3733
zanetaa88
Zakorzenienie

Youyou to się będzie działo boisz się ?!

Stary 2011-06-29, 13:57   #3734
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

you you widzę że nadeszła pora na Ciebie ciekawe kiedy urodzisz? a na ktg masz się zapisać czy nie?

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

mama poleciała odebrać wyniki
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 14:00   #3735
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
you you widzę że nadeszła pora na Ciebie ciekawe kiedy urodzisz? a na ktg masz się zapisać czy nie?
na KTG umawiona jestem na przyszly wtorek (umawialam sie w ten poniedzialek jak bylam na wymazie na paciorka).
Zobaczymy czy doczekam..

Poza tym wlasnie we wtorek mam odebrac wyniki tego paciorka, gin powiedzial ze jak urodze przed wtorkiem to mam w szpitalu powiedziec ze w pierwszej ciazy mialam go i mi dadza antybiotyk.

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Youyou to się będzie działo boisz się ?!
boje
poza tym nie mam jeszcze wózka

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Youyou ale fajnie! Kolejna wspaniała wiadomość Więc czekamy też na Lilkę
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 14:00   #3736
83monia
Zakorzenienie

a ja nie moge zwyczajnie do nastepnej soboty urodzic. mam za duzo na głowie: wczoraj kardiolog, dzis pediatra, jutro alergolog, piatek dermatolog, sobota sesja, niedziela wolne , wtorek gin i paciorkowiec, piatek rehabilitacja i ortopeda, sobota moze ognisko jak dam rade... no ja nie mam kiedy urodzic!!! wszyscy lekarze to dla mojego kochanego synka... naprawde ŻYCZE WAM ZDROWYCH DZIECI, BEZ PROBLEMOW TYPU KARDIO, NEFRO, ALERGIA, WZROK, SŁUCH, NEURO, BIODERKA... bo my chyba wszystko poza nerkami przechodzilismy (alergie, astmy, azs, serducho z dziura, szerokopieluchowanie bo bioderka wiotkie, neurolog bo napiecie miesniowe, dłuuuuga żółtaczka - ponad dwa tygodnie, teraz ciekawe czy wzrok ma dobry - ale ide dopiero jesienia bo trzeba zakrapoiac go atropiną 5 dni to mi oslepnie od słońca...)

a najlepsze jest to że wszyscy lekarze myślą że im na krześle urodze

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-06-29 o 14:02
Stary 2011-06-29, 14:02   #3737
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

beatko
, na ostatni guzik to może nie ale nie chcę zostawić męża o pustej lodówce i niewyprasowanej koszulce i wcale nie dlatego, że by sobie nie poradził bo gotuje świetnie i żelazko też by obsłużył ale raz, że on w panice i w przypływie porodowej adrenaliny na pewno zapomni o głodzie i chłodzie a dwa, że nie chcę, żeby teściowa pod moją nieobecność przyjechała do mojego domu ugotować, wyprasować mu ubrania i nie daj Boże- posprzątać więc wolę mieć wszystko zrobione, chciałam nawet okna umyć ale teraz jak wszystko wisi na włosku to trochę się boję..

dobra, idę robić coś konstruktywnego bo ja od rana jeszcze w pidżamie
o tak, teściowa byłaby zdecydowanie niewskazana, lepiej mieć wszystko gotowe na wszelki wypadek. Ja konstruktywnie pomyłam naczynia na razie jeszcze zrobienie drugiego dania mnie czeka - pulpety w sosie pomidorowym będą z ziemniaczkami i zupka z wczoraj

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 14:04   #3738
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a ja nie moge zwyczajnie do nastepnej soboty urodzic. mam za duzo na głowie: wczoraj kardiolog, dzis pediatra, jutro alergolog, piatek dermatolog, sobota sesja, niedziela wolne , wtorek gin i paciorkowiec, piatek rehabilitacja i ortopeda, sobota moze ognisko jak dam rade... no ja nie mam kiedy urodzic!!! wszyscy lekarze to dla mojego kochanego synka... naprawde ŻYCZE WAM ZDROWYCH DZIECI, BEZ PROBLEMOW TYPU KARDIO, NEFRO, ALERGIA, WZROK, SŁUCH, NEURO, BIODERKA... bo my chyba wszystko poza nerkami przechodzilismy (alergie, astmy, azs, serducho z dziura, szerokopieluchowanie bo bioderka wiotkie, neurolog bo napiecie miesniowe, dłuuuuga żółtaczka - ponad dwa tygodnie, teraz ciekawe czy wzrok ma dobry - ale ide dopiero jesienia bo trzeba zakrapoiac go atropiną 5 dni to mi oslepnie od słońca...)

AZS co to jest?

Stary 2011-06-29, 14:07   #3739
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
[

[/COLOR]mama poleciała odebrać wyniki
Będzie dobrze

AZS- atopowe zapalenie skóry chyba

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-06-29 o 14:11
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 14:11   #3740
83monia
Zakorzenienie

azs - atopowe zapalenie skóry http://pl.wikipedia.org/wiki/Atopowe_zapalenie_skóry tak jak tu http://bioinfo.mol.uj.edu.pl/article...arget=azs1.jpg wyglada ręka mojego dziecka... zapłakac sie mozna...

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-06-29 o 14:16
Stary 2011-06-29, 14:12   #3741
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

mam wyniki
na czczo 85
po obciążeniu 75 glukozy 1h-118
2h-94

dzwonię do gina a on nie odbiera
Stary 2011-06-29, 14:13   #3742
brunetka2000
Zakorzenienie

brzuch mnie boli a do tego jest twardy jak kamień, chyba trzeba łyknąć nospe

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
mam wyniki
na czczo 85
po obciążeniu 75 glukozy 1h-118
2h-94

dzwonię do gina a on nie odbiera
No to dobre masz wyniki
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 14:13   #3743
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
kochana a znasz normy glukozy? jak bede miec wynik to porownam
Po 1h norma do 180, a po 2h do 140.

EDIT: O widzę, że już masz wyniki. Wyniki rewelacyjne!

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html

Edytowane przez Madziulka_17
Czas edycji: 2011-06-29 o 14:15
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 14:14   #3744
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
A to jest na całe życie taka alergia ?
Skąd to się bierze takie coś
Te zdjęcia nie są apetyczne !

Stary 2011-06-29, 14:19   #3745
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
azs - atopowe zapalenie skóry http://pl.wikipedia.org/wiki/Atopowe_zapalenie_skóry tak jak tu http://bioinfo.mol.uj.edu.pl/article...arget=azs1.jpg wyglada ręka mojego dziecka... zapłakac sie mozna...
mojej znajomej synek to ma.

Cytat:
brzuch mnie boli a do tego jest twardy jak kamień, chyba trzeba łyknąć nospe

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

No to dobre masz wyniki
weź nospę i poleż może meliske sobie wypij.

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Po 1h norma do 180, a po 2h do 140.

EDIT: O widzę, że już masz wyniki. Wyniki rewelacyjne!
właśnie dzwonię to gina aby z Nim skonsultować ale nie odbiera.
Dzieki ze mi te normy podałaś.
Stary 2011-06-29, 14:21   #3746
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
A to jest na całe życie taka alergia ?
Skąd to się bierze takie coś
Te zdjęcia nie są apetyczne !
w sumie na całe zycie. raz jest, raz nie ma. zaleczylam pod kolanami, wyszło na przedramieniu... i tak w kółko. zaczelo sie juz jako noworodek - cała buzie mial wysypaną... to prawdopodobnie reakcja na laktoze, wtedy wystarczylo z mojej diety wyeliminowac jaogurty, serki i mleko. teraz maly duzo tego wcina i wrociło... najgorsze jest to ze swędzi. no i to że nagle musze odstawic to co najbardziej lubi: mleko, serki, czekolade... bo wszedzie tam alergeny moga siedziec...

Stary 2011-06-29, 14:25   #3747
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
jak robi gazy i sie nie pręży to i tydzien kupy nie musi robic jak jest na piersi. to normalne i nie jest oznaką zaparć.
tez mi sie tak wydaje. moze po prostu dzien marudy.

dziewczyny ktore kupowały materacyki do łózeczek na all możecie mi ktorys polecic (model, sprzedawce)

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 14:26   #3748
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Ja tez mam AZS. NIe fajne to. Musze uważać na wszystko. Płynów i zelow do kąpieli używam tylko bez zapachowych, bez koloru. W kuchni obowiązkowo rękawiczki do produktów kwasnych typu kapusta kiszona, ogórek kiszony. Od razu robi sie czerwone i piecze. Kremów do rak nie moge używać, rożnych balsamow itp unikam. Toleruje jedynie zwykły krem nivea. Te wszystkie glicerynowe uczulaja. Całe Szczescie nie mam problemów z proszkami do prania, moge tez używać antyperspirantow.
Przed zdiagnozowaniem AZS przez pewien czas była tragedia. Mi najwiecej atakuje dłonie i ręce do łokci a takze lydki i zgiecia kolan i lokci. Był czas ze wstydzilam sie chodzić z krótkim rekawkiem. Dopiero po wizycie u specjalisty dostałam leki na złagodzenie objawów i cała listę zaleceń. Teraz juz wiem co mi wolno a co nie, stosuje te zalecenia i problem zniknął (w sensie ze nic na skórze nie widać) bo całkowicie sie nie da tego wyleczyć

Alergie pokarmowa tez mam, ale nie jest ona tak silna jak kontaktowa.

A skad to sie bierze to nie mam pojęcia. Mi sie ujawniło juz w dorosłym życiu.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 14:26   #3749
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Patik sama nie wiem. Ciągle walczymy z karmieniem, próbuje ją przyzwyczaić do nakładek, ale jak się wybudza, to tak łapczywie chce złapać, ze nam nie wychodzi Ale nie wiem, czy była głodna, czy brzuszek ją bolał w każdym razie od 8 do 10 marudziła, usypiała na 15 minut i pobutka i ryk. O 10 usnęła i śpi do tej pory. Kupki nie robiła od wczoraj, ale bączki puszcza
A powiedz dlaczego karmisz przez nakladki? Masz poranione sutki? Podziel sie jakie kupilas - firme i rozmiar, ja tym razem na bank kupie, po poprzednio obie dziewczyny mimo dobrego przystawiania pogryzly mnie, tak, ze nawet krew leciala, Teraz mam nadzieje tego uniknac dzieki oslonko, tylko wlasnie boje sie, ze maly nie bedzie chcial przez to jesc.

Cytat:
kości może nie, ale d.upa oj tak, konkretnie boczkiod spania a to na lewym a to na prawym. Boleśnie odczuwam co rano na tych boczkach swoje a właściwie młodego dodatkowe kilogramy

tyle, że ja jeszcze nie rodzę
gin swoje, a młody swoje
wiecie jak to jest- wg gina rodzę już w nocy a tak naprawdę to mogę jeszcze z tą 1,7 cm szyją ponosić do t.p. co próbowałam wczoraj wytłumaczyć mężowi, bo on biedny powiedział, że nie zaśnie i dziś dzwonił juz rano, czy się czasem nic nie dzieje. A dzieje się tylko tylko, że szop codziennie po kawałku odchodzi (ale bezbarwny) i mam przynajmniej jeden skurcz dziennie. I tyle. I brzuch baaaaardzo mi się napina wieczorami- jest jak kamień, nie jest to przyjemne Poza tym cisza. Gin mnie tylko pocieszył, że ponieważ szyja mi się tak szybko skraca, to powinna się szybko rozewrzeć i akcja porodowa też powinna pójść szybko- no byłoby miło ale w praniu wyjdzie. No i jak się zacznie "ekszyn" to mam nie czekac za długo z wyjazdem do szpitala właśnie ze względu na szyjkę, żebym czasem w samochodzie nie urodziła

aaa, i coś mi się przypomniało
od 3-4 dni śpię na podkładzie ceratkowym podłożonym pod prześcieradło, na wypadek jakby wody odeszły w nocy. Pierwsza noc była na zwykłej ceracie, tej takiej za 5 zł - FATALNIE! Spocił mi się tyłek i na pewno dziecku tego pod prześcieradło nie włożę Wezmę tylko dla siebie do szpitala.
Zakupiłam więc polecany przez Was podkład z motherhood - ten pikowany i śpię teraz na nim. Jest wprawdzie lepszy, okryty jeszcze tym takim chłonnym materiałem ale tez się tyłek poci Mniej niż na ceracie ale też. Młodemu narazie pod prześcieradło włożyłam ten zwykły, jednorazowy podkład na przewijak, chyba z Happy ale kurczę, mam wątpliwości z tymi podkładami na materac dzieciak mi się na tym nie zapoci? Mamuśki doświadczone - kładłyście dzieciom te podkłady do łóżeczek?
he he fajnie byc tykajaca bomba? Ciekawe czy bedziesz bomba z opoznionym zaplonem?

Moje spaly na takim podkladzie dwuwarstwowym, gdzie z jednej strony jest ceratka, a z drugiej frotka. Zuzia ciagle to ma pod przescieradlem, bo czasem zdarza jej sie siknac, a ze spi na doroslym lozku, wiec zdarzylo mi sie nie raz spac u niej i ja zadnego dyskomfortu nie czulam. Wiec nadal bede tego uzywac.

Cytat:
Oh biedne, ale sie namecza. Oby to juz byl ostatni tydzien w szpitalu!

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
dzien dobry,
Przytualam!

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Oj, to szkoda

brunetko, dziękuję za link. To znalazłam, tylko zastanawiam się czy skoro ma mniej niż 3 tygodnie to podać taką samą dawkę czy mniej? Dobrze że jutro idę do lekarza to spytam, ale nie chcę żeby się dziś męczył...
No i jak długo te kropelki podawać? W ulotce tego nie ma...

Kurcze nie pomoge z tymi kropelkami, moze plantex wyprobuj najpier? U nas dzialal.

A z tymi telefonami to tego kogos.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Lady to możemy sobie ręce podać bo ja po dzisiejszej wizycie też jestem tykającą bombą

Otóż ja szyjki już w ogóle nie mam, jest zgładzona i rozwarcie na 2 palce, czyli jakieś 3-4cm czopa-szopa ni ma gin mówił że dotykał główki! (mocno owłosionej tak wyszło znowu na usg... )

Lilka waży ok 3100g więc tak akurat, wyszły mi jakieś leukocyty w moczu i przepisał mi Urosept i vit C.

Generalnie powiedział że nie umawiamy się na kolejną wizytę, chyba że "wydarzy się cud i za 2 tygodnie nie urodzę" to mam do niego zadzwonić i najwyżej umówimy się na wizytę..

Mam odstawic Fenoterol, tylko tak stopniowo i jutro wziac polowe dawki, pojutrze 1/4 i zobaczymy co sie bedzie dzialo..

Uprzedzał że akcja może się szybko rozwijać bo szyjka jest gotowa bardzo to jak mi odejdą wody to nie czekać tylko od razu do szpitala a jak będzie skurcz za skurczem to żebym sobie darowała jazdę do W-wy i pojechała do szpitala do siebie w Mińsku

Pokrzepiona tymi słowami po wizycie poszłam do sklepu i kupiłam sobie 2 biustonosze do karmienia, koszulkę i 4 pary gaci, w Rossmanie ostatnie potrzebne rzeczy i w aptece Tantum Rosa
Ooo kolejna bomba! Super wiesci!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 14:30   #3750
LadyInBlack2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

to witam w klubie
widzę że w panice zrobiłaś ostatnie zakupy jak ja wczoraj
mój mówił, że jak do piątku nie urodzę to mam iść a ktg, ale zaznaczył, że raczej wątpi , a jak "jakimś cudem" do poniedziałku nic się nie ruszy to mam przyjechać na konsultacje
nie wiem nawet, czy się umawiać

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
LadyInBlack czyli już w każdej chwili możesz urodzić, ale fajnie!
wg gina - niby tak, ale wiadomo- decyduje młody a jakie on ma plany?
a ja nie mam zamiaru nic przyśpieszać.
Liście malin kupiłam już dawno ale jak stały nieotwarte, tak stoją.
Okien, podłóg też nie tykam, tak sobie czekam mając w pamięci Twoje słowa "jabłko jak dojrzeje, to samo spadnie"

Cytat:
nie, przecież teraz są czasy pampersów, naprawde nei ma co wyciekac. kładłam tylko jak mały wymiotowal ale pod glowke. nie ulewał - wymiotowal. na ulewanie mial tetre na poduszeczce. a pod tyłkiem mial zwyczajne przescieradło frotte. nie zdarzylo sie zeby zasikal, ew czasem poszla kupa bokiem, ale zwykle nei zdarzyl nic zapskudzic, nawet przescieradła. nawet jak na plecy kupsko poszlo to nie przeszlo przez bodziaka (wczesniej wyczulam woń ). tylko raz zapaskudzil - jak mial biegunke. nawet nie dawalam ceratki jak oduczalam od sikania - bo nie lubił szelestu i strasznie sie pocił, co go wybudzalo, bo mokry od potu byl i myslał że sie zsikał...
dziekuję za odpowiedź
tak własnie myślałam, że to chyba trochę przegięcie
no bo ile on musiałby narobić w tą pieluchę żeby przemókł jeszcze bodziak, prześcieradło i wsiąkło w materac

Cytat:

o to widzę plany ambitne
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości