|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
|
|||
| Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
1 | 1,30% |
| Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
4 | 5,19% |
| Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
5 | 6,49% |
| Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
18 | 23,38% |
| Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
|
3 | 3,90% |
| Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
|
0 | 0% |
| Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
|
14 | 18,18% |
| Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
|
0 | 0% |
| Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
|
1 | 1,30% |
| Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
|
8 | 10,39% |
| A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
|
3 | 3,90% |
| A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
|
3 | 3,90% |
| Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
|
5 | 6,49% |
| Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
|
2 | 2,60% |
| Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
|
1 | 1,30% |
| Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
|
6 | 7,79% |
| Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
|
0 | 0% |
| Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
|
3 | 3,90% |
| Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
np. masz miske i ona jest nizej i czerpiesz z niej wode w góre ![]() ![]() wiec ja przemywlam albo raczej - zalewałam
|
|
|
|
|
#3692 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Czy Wy też jesteście takie "połamane" po przebudzeniu? Wszystkie kości mnie bolą...
Sygine Youyou Sloneczko za wizytę ![]() Dziękuję Wam wszystkim Miło mi, że zrobiłyście ze mnie magistra, a to dopiero licencjat .
|
|
|
|
#3693 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja sie wzielam za wystawianie na allegro............ bo juz ma 3 siaty ubran na sprzedaz.............. ![]() ide pracowac hehe |
|
|
|
|
#3694 |
|
Zakorzenienie
|
tak patrze na te wizazowe emotikonki - wiecie ze moje dziecko zachwycone nimi? ciagle sie pyta "mamao, a co oni robia", "o, pan sie smieje
", tak wiec jak cos pisze na wizazu to ciagle mi podglada czy ktos cos tu nie wyraza obrazkami
|
|
|
|
#3695 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Brumek, wczoraj miałam Ci odpisać i nie zacytowało...podkłady takie sobie, nie mają żadnego kleju co mnie wkurzało... Zmalowana, trzymaj się! telik, no taki Mały Głód - buzia lekko żółtawa jeszcze a nóżki cieniutkie ![]() choć już się zaokrąglił, muszę go jutro zważyć - jedziemy na kontrolę glukozy...trzymać kciuki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
przed chwilą było 3w1, razem z kichnięciem, nie wiedziałam że tak się daCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za Ikea! należało się babie ![]() byliśmy na pobraniu krwi, oczywiście krzyk niemiłosierny ale tym razem się nie popłakałam ![]() ludzi sporo, jakaś młoda dziewczyna mnie przepuściła, a za nią było kilkoro ludzi, to chyba by mnie zjedli za to... ![]() dziewczyny, nie mogę znaleźć posta gdzie było napisane jak podawać SabSimplex. A Adasia wieczorem męczą zawsze gazy, muszę chyba podawać....macie to może zapisane gdzieś? ![]() ehhh..dziś zbudził się o 1szej w nocy i uznał że szkoda czasu na spanie...do 3.00 tak, ja już przysypiałam....za to teraz śpi jak aniołek
|
|
|
#3696 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.sabsimplex.ecom.net.pl/ proszę aaniu
|
|
|
|
#3697 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kciuki za wizyte u diabetologa Madziu ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
widzisz jakie baby w ciąży są zakręcone to po takich fanfarach to magistra obronisz w mgnieniu oka ![]() Cytat:
może ktoś kupi ![]() Cytat:
|
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
Patik sama nie wiem. Ciągle walczymy z karmieniem, próbuje ją przyzwyczaić do nakładek, ale jak się wybudza, to tak łapczywie chce złapać, ze nam nie wychodzi
Ale nie wiem, czy była głodna, czy brzuszek ją bolał w każdym razie od 8 do 10 marudziła, usypiała na 15 minut i pobutka i ryk. O 10 usnęła i śpi do tej pory. Kupki nie robiła od wczoraj, ale bączki puszcza
|
|
|
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
Wkurzyłam się na siebie kupiłam loda i zostawiłam go w sklepie DaKaro ![]() :brzyda l:
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-06-29 o 12:10 |
|
|
|
#3700 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musi być dobrze!Cytat:
No to wiesz teraz tylko pozostaje czekać ![]() Cytat:
to drugą rzecz miałam 50% taniej tą tańszą ![]() opłacało mi się bo same skarpetki kosztowały 50zł i portfel też, więc za wszystko zapłaciłam 50zł tak jakbym np portfel dostała gratis!Cytat:
![]() tykająco bombo ![]() Cytat:
Co sprzedajesz fajnegi ? ![]() Cytat:
Daj mi go! Ja jestem po obiedzie. Teściowie pojechali na rybki, Ja nie mam ochoty i siły. Śpiąca jestem ![]() Beatko pisałaś że robiłaś dżem, proszę o przepis ![]()
|
||||||
|
|
|
#3701 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, konkretnie boczkiod spania a to na lewym a to na prawym. Boleśnie odczuwam co rano na tych boczkach swoje a właściwie młodego dodatkowe kilogramytyle, że ja jeszcze nie rodzę ![]() gin swoje, a młody swoje wiecie jak to jest- wg gina rodzę już w nocy a tak naprawdę to mogę jeszcze z tą 1,7 cm szyją ponosić do t.p. ![]() Cytat:
beatko, na ostatni guzik to może nie ale nie chcę zostawić męża o pustej lodówce i niewyprasowanej koszulce i wcale nie dlatego, że by sobie nie poradził bo gotuje świetnie i żelazko też by obsłużył ale raz, że on w panice i w przypływie porodowej adrenaliny na pewno zapomni o głodzie i chłodzie a dwa, że nie chcę, żeby teściowa pod moją nieobecność przyjechała do mojego domu ugotować, wyprasować mu ubrania i nie daj Boże- posprzątać więc wolę mieć wszystko zrobione, chciałam nawet okna umyć ale teraz jak wszystko wisi na włosku to trochę się boję..dobra, idę robić coś konstruktywnego bo ja od rana jeszcze w pidżamie aaa, i coś mi się przypomniało od 3-4 dni śpię na podkładzie ceratkowym podłożonym pod prześcieradło, na wypadek jakby wody odeszły w nocy. Pierwsza noc była na zwykłej ceracie, tej takiej za 5 zł - FATALNIE! Spocił mi się tyłek i na pewno dziecku tego pod prześcieradło nie włożę Zakupiłam więc polecany przez Was podkład z motherhood - ten pikowany i śpię teraz na nim. Jest wprawdzie lepszy, okryty jeszcze tym takim chłonnym materiałem ale tez się tyłek poci Mniej niż na ceracie ale też. Młodemu narazie pod prześcieradło włożyłam ten zwykły, jednorazowy podkład na przewijak, chyba z Happy ale kurczę, mam wątpliwości z tymi podkładami na materac Mamuśki doświadczone - kładłyście dzieciom te podkłady do łóżeczek?
Loteria Bitcoin - aż 2 BTC do wygrania Edytowane przez LadyInBlack2 Czas edycji: 2011-06-29 o 12:28 |
||
|
|
|
#3702 | |||||
|
Rozeznanie
|
Sloneczko555xxx
![]() jacieeeee oby kuzynka szybko z tego wyszła Cytat:
A z przedszkolami też masakra. Jak nie jesteś "samotną matką" to praktycznie zero szans. Teraz za prywatne przedszkole płacimy 800 i od wrzesnia podwyżka o 90 zł, ale przynajmniej panie ma super i trochę mniejsze grupy, bo po 16 osób max. Oczywiście dotacje do przedszkoli prywatnych państwo obcięło, ale z budowaniem państwowych jakoś się nie kwapią i tu mnie najbardziej to wkurza. Wypchali by się becikowym i wzieli za rzeczy, które rzeczywiście by rodzicom pomogły. Uważam, że polityka "prorodzinna" u nas jest zerowa. BABONIK za dobre wieści z wizyty, duże maleństwoCytat:
dni marudy są straszne Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziś w nocy standardowo, jak ostatni paralityk, podnoszę się z łóżka co by na siusiu się do łazienki doczłapać, jęcząc przy tym ał ał, a mój tż przez sen z przestrachem w głosie: coś się dzieje? ja na to, ze tylko siusiu, on: a, i sie przewrócił na drugi bok chyba mu się oczekiwanie na poród włączyłoLadyInBlack2 tykająca bomba bardzo mnie rozbawiła Edytowane przez JustPi Czas edycji: 2011-06-29 o 12:29 |
|||||
|
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
jak dla mnie wieksze znaczenie ma obwód główki
![]() ok 14 idę po wyniki glukozy ![]() a co do kotów to też mamy kota brytyjskiego wcześniej mieliśmy perskiego ![]() Lady ja kupiłam te ceratki nie wiem jak się spiszą.Dobre są te prześcieradła z membraną.Miałam przy starszym synku. Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-06-29 o 12:30 |
|
|
|
#3704 |
|
Rozeznanie
|
LadyInBlackfaceci potrafią dziwnie na poród reagować
(mój już po był tak strasznie padnięty, że prawie zasnął na worku sako na sali porodowej)szkoda, żeby głodny chodził no a teściowa pałętająca się po domu to rzecz wielce niepożądana |
|
|
|
#3705 |
|
Zadomowienie
|
No to tylko się cieszyć. Jesteś gotowa? Bo widzę, że na pierwszej stornie nie ma imienia dla Twojego maluszka. Nie chcesz zdradzać, czy nie jesteście zdecydowani i czekacie żeby na żywo ocenić co do małego pasuje?
|
|
|
|
#3706 | |
|
Zadomowienie
|
NAPEWNO JAK NIE ZA PIERWSZYM TO ZA DRUGIM RAZEM
NO WLANSIE NIC FAJNEGO DLATEGO SPRZEDAJE ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3707 |
|
Zadomowienie
|
witam
tak od rana was podczytuje, z przerwami i co odswieze to nowa strona, ej gadulki Vaniliova11, to juz pewnie nie dlugo ![]() mnie w kwietniu "wody odeszly" - po podrozy samolotem a potem bezposrednio powrot do mieszkania prawie 300km i nazajutrz cos mi pocieklo po nodze, poszlam do lekarza a on powiedzial ze to raczej infekcja, podleczylam sie i przeszlo Blondynka za glukoze ![]() jacieeeee, przykro z powodu kuzynki bardzo mloda i juz taki powazny wypadek, kciuki za szybki powrot do zdrowia ![]() Bartessa, z okazji 39tc ![]() blondynkapoznan za dobre wyniki ![]() Octanisept stosuje moj lekarz przed kazdym badaniem, spsikuje zanim zacznie badanie BABONIK gratki z powodu udanej wizyty ![]() zanetaa88, kotka slodka Monia, mysle ze chodzi tu o dlugosc, w krotkich sukienkach/tunikach brzuch wiekszy sie wydaje, u siebie tez to obserwuje, najkorzystniej wygladam w dopasowanej bluzeczce czy sukience wodaqua, mnie tez czasami cos uszczypie w dole, jednorazowo, zwykle jak wiecej sie ruszam, gdy jestem zmeczona, jednorazowo cos zaszczypie i pozniej cisza w sb mam usg, zobaczymy jak moja szyjka brunetka2000, uuuu szkoda loda, nastepnym razem wez sobie dwa
|
#3708 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Stronczek27;2781540 4]Witajcie Kochane !!!
.... Madziaranew mam pytanko. Kilka stron temu pisalas ze byłaś na wizycie u GP w sprawie infekcji. Napisz mi czy badała cie TAM w celu stwierdzenia tej infekcji czy tak na "pałe" ci cos dała. Ja sie wybieram jutro lub w piątek na wizyte i mam zamiar o tym wspomnieć bo chyba mi sie cos przyplatalo, a nie chciałabym by mnie zaskoczyła. Wole sie przygotować psychicznie i fizycznie No cos Ty gdzie badali , wiesz ze tu wierza na slowo, zapytal sie mnie jak wyglada sluz , no to mu powiedzialam ze czasami jest jak cottage cheese, coyly z grudkami a czasami jest zoltawy , no I ze swedzi , piecze.co miesiac do niego chodze Bo tabletki sa za slab zeby calkowicie wyleczyc , razz mialam pobrany wymaz przez pielegniarke, no I wyszlo ze grzybek.powodzenia zycze, Bo ja sie jakos nie moge z tego wyleczyc DaKaro ja tez Ci gratuluje Ania82 pisalas ze masz jakas masc na hemoroidy , sama kupilas w apiece bez recepty , czy bylas u Gp , Bo I mi cos sie zaczelo pokazywac .jak mozesz napisz mi nazi tej masci. Witam. Ja dzis o 4 pobudka , poczytalam ksiazke , napilam sie wody I po godz usnelam, wydaje mi sie ze jest mi goraco w nocy nie wystrasze. Dobra uciekam , dzis pakuje torbe do szpitala , Bo Tz juz mnie naciska , ze on pozniej bedzie latal jak szalony I beda nerwy
|
|
|
|
#3709 |
|
Zakorzenienie
|
hehe nastepnym razem pakuje najpierw loda
a potem inne rzeczy
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-06-29 o 12:47 |
|
|
|
#3710 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziaranew Dzieki za Odp. Tak myślałam ze bez badania, bo to legaty śmierdzące ale wolalam dopytac. Moze Tobie nie dobry lek dali. Na co innego. I dlatego nie skutkuje jak powinien. Tak to bywa jak badań nie robią
|
|
|
|
#3711 |
|
Zakorzenienie
|
ja robię dżemiki na Pektynie z firmy Pektowin - opakowanie na 2kg owoców i 1kg cukru kosztuje u mnie ok. 2-2,50 zł - więc sporo taniej niż inne dżem-fixy np. dr.Oetkera czy Gellwe itp które kosztują podobnie ale porcja 1kg owoców i 0,5 kg cukru - bo ja tylko te niskocukrowe robię - 2:1 a na Pektynie najbardziej mi smakują bo np. dżemy z truskawek cały rok zachowują ładny kolor a po innych specyfikach żelujących ciemniały po jakimś czasie i dżem z truskawek wychodził taki brązowawy po pół roku w spiżarni.
Nigdy nie robię na żadnych cukrach żelujących typu Diamant żelujący bo drożej wychodzi. Normalnie robię wg przepisu na opakowaniu,na pektynie chyba jest tak że odważone owoce się zagotowuje i chwilę żeby "pykały" na gazie, można je rozdrobnić jak kto woli, ja truskawki tłuczkiem potraktowałam żeby nie były w całości bo mi się potem źle smaruje na kanapkach czy naleśnikach, szklankę cukru miesza z tą pektyną z torebki dokładnie, wsypuje do gotujących owoców, chwile gotuje razem - na torebce pisze ile bo nie pamiętam - pod koniec wsypuje się reszte cukru z tego kilograma co zostało, miesza aż się rozpuści wszystko, dodaje łyżeczkę kwasku cytrynowego i zagotowuje i do słoików - wlewam gotujące, słoiki do góry dnem i już nie pasteryzuje ![]() tylko ostatniuo zapomniałam je odwrócić zanim całkiem stężały dżemiki i mam powietrze na dnie słoików a nie na górze pod nakrętką
|
|
#3712 |
|
Wtajemniczenie
|
Blondynko mocno trzymam kciuki za wynik glukozy. Daj znać jak wrócisz
![]() Wiecie, że jeszcze siedzę w piżamie
|
#3713 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałm sms od Carmeli, że w moczu małej wyszły jakieś bakterie i jeszcze tydzień muszą zostać w szpitalu
Mała musi dostawać antybiotyk.
|
|
|
|
#3714 |
|
Zadomowienie
|
nie przejmuj sie ja tez i nie mam zamiaru sie dzis ubierac bo mi tak wygodnie
![]() a prysznic wezme pewnie po poludniu jak skoncze to wystawianie na all narazie tylko umylam pyszczydlo i kły
|
|
|
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko dziękuję Ci bardzo
|
|
|
|
#3716 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3717 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3718 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
trzymam kciuki aby antybiotyk szybko zadziałał i zeby wreszcie wyszly do domu.Pozdrów dziewczyny od Nas
|
||
|
|
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3720 | ||
|
Rozeznanie
|
a bo po tej wizycie to ja się tak czuję
![]() generalnie jestem jednym wielkim chill-outem ale gin mi wczoraj zrył beret tym "już rodzeniem" że wczoraj wszystko porobiłam co zostawiłam sobie na ostatnią chwilę i teraz siedzę, czekam i tak sobie tykam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A znając życie, pewnie i tak o tak wielu rzeczach zapomniałam, że szok. Imię mamy ale narazie zachowaliśmy dla siebie, nawet rodzicom nie mówiliśmy. Coś w tym też jest, że chcemy zobaczyć, czy będzie do niego pasowało, poza tym- a jak jednak będzie dziewczynka?? Poza tym do końca nie byliśmy zdecydowani co do imienia, decyzja zapadła dopiero jak zamawiałam literki do pokoiku, a i tak stanęło na imieniu jakie wybraliśmy, jak tylko poznaliśmy płeć.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:53.

.

Tylko bekają i pierdzą, te Wasze dzieciaczki 
czyli jest już wagowo w 35tc
widzisz jakie baby w ciąży są zakręcone 

w każdym razie od 8 do 10 marudziła, usypiała na 15 minut i pobutka i ryk. O 10 usnęła i śpi do tej pory. Kupki nie robiła od wczoraj, ale bączki puszcza
musi być dobrze!