|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Mam dwie sekundy - potem ustosunkuje sie do decyzji podejmowanych za mnie w sprawie zjazdu w Czestochowie
![]() W kazdym razie - bylam wczoraj 4 minuty w Mothercare i uwaga - zalapalam sie na ostatni komplet 7 bodziakow z dlugim rekawem w cenie 59zl W CALYM SKLEPIE, w zwiazku z czym moja nieróżowa corka jest teraz definitywnie nieróżowa, bo ma bodziaki z samochodami, czad. Cala reszta to byly albo z krotkim albo inne rozmiary, wiec gnajcie w te pedy do MC - nie znajdziecie bodziakow taniej nawet na allegro, 60zl za 7 sztuk to sie super oplaca. Takie mamy http://www.mothercare.com/Boys-Monst...elated-tab-3-5 Po drugie - katem oka widzialam, ze te ladne staniki do karmienia sa przecenione o polowe tj.na 80zl za 2 sztuki, wiec dzisiaj tam wracam i sobie cos trzasne. Na pewno te sa przecenione http://www.mothercare.com/M2b-Passio...elated-tab-3-5 i jeszcze takie z mietowymi kwiatkami, co ich nie widze na stronie. Przyjechala moja babcia i zaglaskuje mi dziecko, w zwiazku z czym zabieram sie za ogarnianie chaty. Jak ogarne chate i siebie, to potem ograne wizaz. Edytowane przez mimbi Czas edycji: 2011-06-29 o 12:30 |
|
|
|
#4022 |
|
Rozeznanie
|
Zaczeła sie budzic. Przełożyłam na brzuszek, dalam smoczka pogłaskałam po głowce, spi dalej - CHYBA DZIAŁA !!!!
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
mary poziomkowa; dzieki za cynk o tych nózkach bo ja już się naczytałam o drżeniu nozek i mi wyszło porażenie mózgowe
Twoja Hanutka od początku taki aniołek, super, że sie nic nie zmieniło. A jak przezyła skok rozwojowy? Także bezproblemowo ? ![]() agnieszka_pe, Norbi cieszył sie, że ma tak mądrą mamusie !! ![]() Zajefajne zdjecia !! Aga a co z Twoimi nózkami ? atiz; ale kudlaczek ja tam piwko widzę na tym zdj to TŻ prawda agus oj peszek z tym pedałem wspołczuje ale bedziesz lasia po tych cwiczeniach Zazdraszczam ![]() Dziewczonka; ale aniolek z Alusi ! Mówie to cichutko aby nie zapeszac andziot; nie słyszałam Twojego Gabolka bo mój ją zagłuszył ![]() u rodziców bardzo odpoczęłam, tata w rodzinie kąpał wsztystkie dzieci więc zajmował się Malutka fachowo, przewijając, przebierając, kangurując itp.. Mama z kolei ją uciszała i woziła w wózeczku tak wiec ja byłam tylko potrzebna do karmienia o ktorej masz to USG ? oczywiscie sa kciuki !! dorka, u mnie poród był 27.05 i nadal ciut ciut krwawię zosiaaa; współczuję a może Malenstwo skok rozwojowy przechodzi? Czytałam, ze może trwać do 2tyglistopadowa, i BARDZO dobrze zrobiłas z tymi zakupami !; ja mam z Gabi to samo co Ty z Izą - tylko rączki ją uspakajają I co, zostawiałaś płaczącą w niebogłosy Izę w łóżeczku i uspakajała sie ? Ale fajnie, że do nas wróciłas Paulizia, cycusie lepiej a z rączkami ide dzis na USG (nareszcie!) Odciagnełam mleko i mąż bedzie karmił małą z butli po raz 1 anulko, chyba Zosia po raz 1 taką ciężką noc miała ?? Grazin, a Tobie jeszcze 6tygodni nie mineło i już z TŻ figlujesz Skrzyczałam za głupoty bo jesteś super mami i uchyliłabys Sebusiowi nieba Należał sie OPR moria, Gabi tak samo się układa Wklejałam tu zdjęcie Małej i dziewczyny powiedziały, ze jest ok Duzo rzeczy naraz robisz jezdzac autem ![]() Mysle, ze jako kobieta, matka takiej słodkiej Igusi policjanci daliby Ci fory choc lepiej nie próbujmimbi, wciągnęła Cie ta zmywara !! ?? gusiu pamietaj, ze objawów tez ja nie mialam a KTG jutro nastrepne tak ? nie wiesz co z Mango ? Ja chyba wyjde przez okno... moje dziecię sie totalnei popsuło Spokój tylko gdy jest na rączkach albo u cyca Wstałą o 8 i spała raz jakies 10 min max ... non stop płacz.. Zastanawiam sie, jak sie na 16 na to USG wygrzebię - nadal w pizamie jeszcze łaże Dobrze, ze nocki poki co ok - karmienie ok 22.30-23 i spanie do 3.oo a potem o 6 pobudka i jeszcze lulanie do 8-9 Dziewczyny, czyli tym drżeniem nóżek sie nie martwic ? Jak pisałam do mary, wyczytałam, ze to może być objaw porażenia mózgowego
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-06-29 o 12:40 |
|
|
|
#4024 |
|
Wtajemniczenie
|
Walczylam z moim synem wczoraj do 12. W koncu skapitulowal na moim brzuchu
![]() Smaruje lewego suta tym Maltanem i dalej mnie nadupca Ile jeszcze? Czy ten moj lewy sut jest jakis inny? Do wymiany? Mimbi, a zmywarke skonczylas ogarniac? ![]() Mary kawa Antek w koncu zasnal moge w koncu nasycic sie tym napojem bogow ![]() Grazin ja cieeeee.... ales ryzykantka za odwage Moria a Ty myslisz teraz o drugim dziecku? ![]() Czy Wasze dzieci tez maja taki katarek? Czy po prostu dziecko mi sie przeziebilo? ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Andziot oczywiscie za usg!!!!!!!!!! Wszystko bedzie git Gusia rodzisz?
|
#4025 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A swoją drogą wygląda to Cytat:
Pewnie już dawno jest w domku ze swoim Maleństwem ![]() Kolejne KTG i wizyta jutro. Ciekawe ile jeszcze tych wizyt mnie czeka ![]() Nie, biorę się właśnie za obiad ![]() Andziot, Daisy za USG
|
||
|
|
|
#4026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4027 |
|
Wtajemniczenie
|
Moria
moj mlody tez tak spi i jest ok. Co do przyzwyczajania to ja czytalam ze niby dziecko moze sie przyzwyczajac od 7mca zycia. Niewiem jak to jest w realu,niezaobserwowalam tego. Ale jestem przeciwna nietuleniu jak dziecko sie drzee. Nam sie moze wydawac ze to foch,przyzwyczajenie itd. Ale nigdy niewiadomo co w tej malej glowce siedzi
|
|
#4028 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki ja podczytuję, ale czasu na odpisywanie niet
Mały grzeczny, lula sobie, a mimo to ciągle za czasem gonię.. Kochane podpowiedzcie mi pliss te cudne bańki chińskie na cellulit na Allegro zamawiałyście, czy w aptce jakieś specjalistyczne? Ja póki co walczę z moim cellulitem za pomocą szczoty i kremów, ale postępów za dużych nie widzę ..więc tylko bańki mi chyba ratują! oby ![]() ![]() Może mi jakiegoś linka podeślecie |
|
|
|
#4029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4030 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co fakt to fakt dzidzia rosnie coraz ciezsza a ja juz nie daje rady![]() u nas od ok 2 nad ranem pospalam prawie do 8 a tak od wieczora byl placz i lament,myslalam,ze oszaleje teraz sobie smacznie spimy![]() Dziewczynki ja tez chce do WAS!!!!
|
|
|
|
|
#4031 |
|
Wtajemniczenie
|
Daisy
buzka! Dziekuje,o nogi nie pytaj bo mi wstyd. Do orto nieposzlam bo niemialam co z mlodymi zrobic,ale czuje sie dobrze, nie boli juz prawie wogole. Kciuki za twoja reke. ja bym sie tym drzeniem nie przejmowala duzo dzieci to ma. Gusia smacznego: )
|
|
#4032 |
|
Zadomowienie
|
co do tego noszenia na rękasz: Widziałyście dziecko które wychowało się bez noszenia? Bo ja nie! Nie mówię oczywiscie o biedakach w domach dziecka
|
|
|
|
#4033 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Maya ma dzisiaj 20 dni i chyba z tej okazji pieknie spala w nocy Bylo karmienie o 11, 3 i 7 rano, ale poza tym zadnego marudzenia, placzu ani innych rewelacji Cyce mi co prawda prawie pekly z przepelnienia, ale nareszcie sie wyspalam.Moria pozycja jak najbardziej prawidlowa, Olus nadal tak sypia (czasami). Paulizia bedziemy dwie takie tajemnicze i obce bo ja sie do Polski nie wybieram, wiec na spotkanie sie nie zalapie, chyba ze sciagniemy dziewczyny na jedna z wysp ![]() Co do krwawien i plamien, u mnie wlasciwie dzien, dwa po cc mialam problem z glowy, raz na kilka dni male cUs sie zdarzylo, ale przedwczoraj po bardzo aktywnym dniu i dluuuuuuugim spacerze poczulam ze cos leci na szczescie mialam wkladke - mysle, ze wzmozony wysilek to spowodowal, bo teraz znowu czysciutko. lece ogarnac siebie i chate poki chociaz jedno dziecie spi. |
|
|
|
#4034 |
|
Zadomowienie
|
No Eve nastały jasne dni! Gratulejszyn dla dzidzi za sen
|
|
|
|
#4035 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, jesli chodzi o noszenie dziecka, to pamietam jak z pelna premedytacja nosilam Olka i nie zamierzalam przestawac, bo stwierdzilam ze zaraz i tak stanie sie wielkim chlopem
i nie bedzie chcial z matka gadac a poki jest (byl) malutki to niech sie cieszy matczyna miloscia i opieka, a i ja chcialam sie "najesc" byciem mama.Teraz tez zamierzam nosic i nosic Maye az do mdlosci (moich lub jej ), ale mam mniej czasu bo mam Olka.Owszem, mozna w ten sposob strasznie "zepsuc" dziecko i zrobic z siebie niewolnika, ale tez noszone i przytulane dzieci sa szczesliwsze, zdrowsze, lepiej sie rozwijaja, no i ... tak szybko przestaja byc maluszkami |
|
|
|
#4036 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, chyba nie do końca mnie zrozumiałyście
(poczułam się normalnie jak wyrodna matka )Nie chodzi mi o to, żeby zostawić na cały dzień dziecko same sobie , które aż tak nie przyzwyczają dziecka. Nie wiem czy wiecie ale bardzo ważny w rozwoju dziecka jest kontakt wzrokowy.
|
|
|
|
#4037 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dziekuje zeby nie zapeszyc Mam nadzieje, ze to nie byl jednorazowy pokaz snu
|
|
|
|
#4038 |
|
Wtajemniczenie
|
Lolka mam nadzieje, ze robisz album Antona?
![]() ![]() ![]() ![]() Dorkabl rodzilysmy w ten sam dzien. Mi nadal cos leci. Jakies brazowe ale jade juz na zwyklych wkladkach.Daisy za wizytke!!! No i moze Gabi skok ma?![]() Eve gratuluje 20 dni Mayi mysle, ze to super pomysl sciagnac dziewczyny na wyspy! Przekupimy je Primarkiem myslisz? Antek w koncu spi!!!! A ja w koncu pije kawusie ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Co do noszenia to czytalam w swoim poradniku, ze dziecko do 6 miesiaca powinno sie nosic, przytulac, mizian, niuniac... podobno wyrosnie na mniej nerwowego i bardziej spokojnego dzieciaczka niz te dzieci co byly ''przetrzymywane''. Oczywiscie kazdy robi jak uwaza. Moje dziecko moj problem ![]() Ja osobiscie nosze, przytulam, spie w lozku, niuniam i miziam ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- oczywiscie chcialam dodac tez, ze jak Antek zaczyna ryczec, a ja w tym czasie np. myje zeby to nie lece z pasta w gebie tylko koncze w troszke szybszym tempie i ide go utulic
|
#4039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj, nie chcialam sprawic Ci przykrosci Napisalam tylko jak ja to wowczas (i teraz) widzialam, po prostu chcialam Olka nosic i jakos na szczescie nie przyzwyczail sie do tego na tyle by utrudnic mi funkcjonowanie. Moze dlatego, ze nie nosilam go calymi dniami i absolutnie nie lecialam na kazde zawolanie, ale jednak kazdego dnia, glownie pod wieczor dawalam mu godzine, dwie bezkarnego przytulania, noszenia, bujania i innych takich. Oczywiscie w ciagu dnia tez go bralam na rece, ale nie na tak dlugo. Teraz pozwalam Mayce na spanie na mojej klacie, niech slucha jeszcze serca, sporo ja nosze i tule, ale ona jest nadal jeszcze bardziej w brzuchu niz na zewnatrz Mysle, ze tego potrzebuje. |
|
|
|
|
#4040 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
probowalam tez zabawic, odwrocic uwage, gadac... niestety u nas sprawdza sie tylko utulenie by uspokoic krzykacza.Kazdy ma swoje sposoby i kazda jest w jakis sposob dobry, a zlotego srodka uwazam, ze nie ma
|
|
#4041 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
po prostu wywiązała się dyskusja ![]() Robię dokładnie tak jak ty, nie lecę z pasta do zębów w paszczy tylko kończę i ide ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Pije któraś z was tego "bocianka" ? Łykłam sobie dzis, ciekawe czy bedzie mały więcej prutał ![]() Wypiłam tylko jedna bo sie boje ze mi cyce rozerwie
|
|
|
|
|
#4042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki Z primarkiem to genialny pomysl, ja ostatnio kilka razy zalapalam sie na rzeczy za... 1 euro !!! A pozniej na all chodza za 150zl ![]() |
|
|
|
|
#4043 |
|
Wtajemniczenie
|
Eve to jest masakra. Kocham Polakow. Na wszystkim potrafia zarobic i oskubac
|
#4044 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zazwyczaj w opisach karuzelek jest napisane, że przeznaczona do 6 miesięcy ![]() Cytat:
![]() U nas samego noszenia prawie nie ma, bo mnie po prostu ręce bolą i nie daję rady długo go nosić Tak więc jest bujanie i przytulanie na siedząco. Mąż też tylko czasami nosi Tymka i jak na razie malutki chyba nie ma deficytu czułości
|
|
#4045 |
|
Wtajemniczenie
|
Dorkabl ja mam herbatke na laktacje z Hippa i nie wiem czy to cos podobnego do tego ''bocianka''. Wypilam kilka lykow. W smaku znosna, ale czy mialam wiecej w cycach to nie wiem... trzeba by sie bylo Antka zapytac
|
#4046 |
|
Zadomowienie
|
Nikt mi nie odpowiedział
na ile "starcza" karuzela?
|
|
|
|
#4047 |
|
Wtajemniczenie
|
hej ho
![]() mały śpi pochwalę się, że mam grzeczne dziecko. tak, tak GRZECZNE póki co![]() płacze tylko jak głodny, albo pieluszka mokra. nie mieliśmy od miesiąca żadnych problemów brzuszkowych (chyba, że nawet nie wiem że to było to), a ja jem wszystko no i dokarmiam go mm. ale coraz mniej chce wisieć na cycu logiczne, ale trochę mi smutno .... no ale przynajmniej się najada głodomorek.zmartwiłam się wczoraj bo włoski z czubka głowy dosłownie kępkami mogłam mu wyjmować. wszyscy mówią, że to normalne i meszek się wyciera od czapeczki.. czy wszystkie z was biorą te dodatkowe szczepienia? ja zielona w temacie, a wypadałoby o tym pomyśleć. Andziot może napiszesz coś więcej ![]() Dorka ja mam takie coś brązowe jeszcze a 30maja rodziłam. też chcę na spotkanie, a ja z północy a to daleko
|
|
#4048 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz co slonce to zalezy od tego jak dziecko jest nia mocno zainteresowane
moja np woli mate ale na karuzele tez patrrzy, najczesciej podczas przewijania i gada do papugipisalam z kwiateckiem u niej okej maly w noce nawet spi, w dzien gorzej rosnie jak na drozdzach, 2 tygodnie temu wazyl ponad 5 kg
|
|
|
|
#4049 |
|
Wtajemniczenie
|
Pauliziu super
4 tygodnie jak szybko zleciały i mamy już niemowlaczki hehe szkoda, że ostatnie dni ciąży tak nam nie śmignęłya my na 15:40 usg bioderek. 3majcie kciuki za Marcelka
|
|
#4050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zgodzili sie tak wczesnie was przyjąć ? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:33.

a może Malenstwo skok rozwojowy przechodzi? Czytałam, ze może trwać do 2tyg

Antek w koncu zasnal moge w koncu nasycic sie tym napojem bogow
ja cieeeee.... ales ryzykantka
za odwage
za usg!!!!!!!!!! Wszystko bedzie git 
Pewnie już dawno jest w domku ze swoim Maleństwem 

co fakt to fakt dzidzia rosnie coraz ciezsza a ja juz nie daje rady

Tak więc jest bujanie i przytulanie na siedząco. Mąż też tylko czasami nosi Tymka i jak na razie malutki chyba nie ma deficytu czułości