Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 1 1,30%
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 4 5,19%
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 5 6,49%
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 18 23,38%
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. 3 3,90%
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. 0 0%
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! 14 18,18%
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! 0 0%
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! 1 1,30%
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! 8 10,39%
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy 3 3,90%
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. 3 3,90%
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. 5 6,49%
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 2 2,60%
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! 1 1,30%
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! 6 7,79%
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą 0 0%
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe 3 3,90%
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-29, 14:31   #3751
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
w sumie na całe zycie. raz jest, raz nie ma. zaleczylam pod kolanami, wyszło na przedramieniu... i tak w kółko. zaczelo sie juz jako noworodek - cała buzie mial wysypaną... to prawdopodobnie reakcja na laktoze, wtedy wystarczylo z mojej diety wyeliminowac jaogurty, serki i mleko. teraz maly duzo tego wcina i wrociło... najgorsze jest to ze swędzi. no i to że nagle musze odstawic to co najbardziej lubi: mleko, serki, czekolade... bo wszedzie tam alergeny moga siedziec...

Kurczę to jesteśmy w kropce,
bo wapń skąd ma czerpać, jak nie z jogurtów, serków i mleka?
Przecież te produkty białkowe są głównym "dawca" wapnia
a on wpływa na kości i rozwój dziecka... a tam siedzi w nich ten alergen nawet jogurt naturalny ma ten składnik który uczula?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 14:34   #3752
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Aga raz ze poranione, dwa ze mała źle mi tą dolną warge wywija, a w nakładkach jest lepiej, ale cholernie ciążko się w tym karmi, mam philips avent, ale nie wiem jaki rozmiar

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 14:35   #3753
LadyInBlack2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
he he fajnie byc tykajaca bomba? Ciekawe czy bedziesz bomba z opoznionym zaplonem?

Moje spaly na takim podkladzie dwuwarstwowym, gdzie z jednej strony jest ceratka, a z drugiej frotka. Zuzia ciagle to ma pod przescieradlem, bo czasem zdarza jej sie siknac, a ze spi na doroslym lozku, wiec zdarzylo mi sie nie raz spac u niej i ja zadnego dyskomfortu nie czulam. Wiec nadal bede tego uzywac.
no własnie pewnie z opóźnionym
chociaż...
już jakiś czas temu pisałam, że czuję, że urodzę 30.06, ale kto to wie?

dziękuję za odpowiedź w sprawie podkładów
zobaczę, jak będzie z produkcją kup u młodego
na próbę zostawię ten podkład i zobaczę czy się przyda i jak on będzie znosił spanie na tym
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 14:38   #3754
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Aga raz ze poranione, dwa ze mała źle mi tą dolną warge wywija, a w nakładkach jest lepiej, ale cholernie ciążko się w tym karmi, mam philips avent, ale nie wiem jaki rozmiar
wiesz jak załapiesz i ty i dziecko to później już jak z płatka pójdzie. ja po jakims czasie to jedna ręką sobie radzilam z nakładką. a wlasciwie cała laktacje jechałam na nakładce (canpola, chyba rozm M), bo na poczatku tak sie zwampirzył i tak łapczywie jadł że mi piersi nigdy by nie rpzestały krwawic. a od krwii w mleku dziecko tez moze fajnych rewolucji brzuszkowych dostac! łącznie z wymiotami!!! poczatkowo melka tak duzo bylo ze zanim dostawilam to w nakladce bylo juz tyle nalanego melka ze ja sie zalewalam i dziec sie zalewał - samo sikało z sutka jak tylko maly zapłakał...

zaneta - ew jogurt naturalny moge podac ale tam tez jest niby troche tej laktozy. za to troche ja bakterie przeżarły wiec jest inna niz w mleku. ale z drugiej strony - malo ktore dziecko lubi jogurty naturalne... bo to kwasne jest. tak samo moge uzywac mleka koziego bo ma mniej laktozy. soje mam wykluczyc - to tez alergizujace!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-06-29 o 14:41
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 14:42   #3755
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

monia a ile mies karmiłaś małego?
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 14:48   #3756
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
pół roku prosto z cyca i tylko i wyłącznie, a potem 3 mies odciaganym -wtedy jadl juz inne rzeczy no i ja w proacy bylam, potem mi mleko zanikło...

przypomnialo mi sie - prowadzilam sobie spis o ktorej jadl i ktora piers pierwsza, bo po kilku dniach maratonu mlecznego to w nocy nei wiedzialam juz czy karmilam, ktora piersia (obie pelne!) i balam sie ze zapomne nakarmic (raz zlapalam sie na tym ze snilo mi sie ze kramilam i jak sie wybudzilam to myslkalam ze maly juz nakarmiony a placze bo ma mokro...) albo zrobi sie zator bo jedna bedzie w uzytku.

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-06-29 o 14:51
Stary 2011-06-29, 14:49   #3757
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Dostałm sms od Carmeli, że w moczu małej wyszły jakieś bakterie i jeszcze tydzień muszą zostać w szpitalu Mała musi dostawać antybiotyk.
biedne, szkoda że musza zostać jeszcze ale to dla dobra Sary

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Beatko dziękuję Ci bardzo
prosze bardzo
Cytat:
Pokaż aukcje
pokaż pokaż Sweet bo ciekawa jestem co wyprzedajesz

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
łoooo matko jakie paskudztwo

Lady to możemy sobie ręce podać bo ja po dzisiejszej wizycie też jestem tykającą bombą

Otóż ja szyjki już w ogóle nie mam, jest zgładzona i rozwarcie na 2 palce, czyli jakieś 3-4cm czopa-szopa ni ma gin mówił że dotykał główki! (mocno owłosionej tak wyszło znowu na usg... )

Uprzedzał że akcja może się szybko rozwijać bo szyjka jest gotowa bardzo to jak mi odejdą wody to nie czekać tylko od razu do szpitala a jak będzie skurcz za skurczem to żebym sobie darowała jazdę do W-wy i pojechała do szpitala do siebie w Mińsku
gdzie tam paskudztwo Fenki sliczne są - takie liski uszate
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
To znak, że magister też łatwo pójdzie
też tak samo myślę
Cytat:

AZS co to jest?
Atopowe zapalenie skóry

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 14:54   #3758
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
a najlepsze jest to ze sie bronilam przed nakladkami bo sie naczytalam i nasluchalam w SR że nakładki powoduja zmniejszenie ilości mleka, bo dziecko inacze ssie, ze czasem nie chca ssac itd. wiec dwa tygodnie chodzilam ze strupami i ryczałam co 2h jak przychodzila pora karmienia... kremy na sutki nic nie dawaly... dopiero jak maz spytal czy istnieje jakas oslonka to mowie ze tak - polecail do apteki, kupił i .... uratowal mi laktacje! po jakims czasie chcialam je odstawić, ale maly i tak mnie pogryzł, wiec nie umiał inaczej jesc jak tylko gryząc..

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-06-29 o 14:55
Stary 2011-06-29, 15:02   #3759
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Monia dzieki.
w dzien probujemy z nakładkami, w nocy dostaje butle - najczesciej moje sciagniete czasem mm.

ja piersi wyleczyłam lansilohem - na sutki ponoc najlepsza lanolina

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 15:10   #3760
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość
a ja na takie "ekspres-mycie" mówię jak w reklamie Pedigree, "idę umyć oczy, ząby i futerko"
super

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Otóż ja szyjki już w ogóle nie mam, jest zgładzona i rozwarcie na 2 palce, czyli jakieś 3-4cm czopa-szopa ni ma gin mówił że dotykał główki! (mocno owłosionej tak wyszło znowu na usg... )

Lilka waży ok 3100g więc tak akurat, wyszły mi jakieś leukocyty w moczu i przepisał mi Urosept i vit C.

Generalnie powiedział że nie umawiamy się na kolejną wizytę, chyba że "wydarzy się cud i za 2 tygodnie nie urodzę" to mam do niego zadzwonić i najwyżej umówimy się na wizytę..

Mam odstawic Fenoterol, tylko tak stopniowo i jutro wziac polowe dawki, pojutrze 1/4 i zobaczymy co sie bedzie dzialo..

Uprzedzał że akcja może się szybko rozwijać bo szyjka jest gotowa bardzo to jak mi odejdą wody to nie czekać tylko od razu do szpitala a jak będzie skurcz za skurczem to żebym sobie darowała jazdę do W-wy i pojechała do szpitala do siebie w Mińsku

Pokrzepiona tymi słowami po wizycie poszłam do sklepu i kupiłam sobie 2 biustonosze do karmienia, koszulkę i 4 pary gaci, w Rossmanie ostatnie potrzebne rzeczy i w aptece Tantum Rosa
Dziś się dopakowuję do końca i czekam.
ale faajnie ja glowke czuc to co chyba szybko pojdzie prawda???

Cytat:
mam wyniki
na czczo 85
po obciążeniu 75 glukozy 1h-118
2h-94
eh to wyniki ksiazkowe....... ja mialam na czczo 88
po 1h 142 a po 2h 150

eh dalej mecze sie z tym allegro wystailam juz 21 pozycji ide dalej sleczec zeby juz dzis wszsytko poszlo i do szafy schowam torbe zeby czekalo tylko do spakowania do wysylki

POZATYM iGOR MI DZIS JAKOS STRASZNIE DOKUCZA NIE TO ZE SIE RUSZA ALE SIE WYPYCHA STRASZNIE CO NIE JEST PRZYJEMNE OKROPNIE SIE PCHA I CO RAZ GULA MI GDZIES WYCHODZI ALBO CZUJE JAK MI PO JAKIMS NARZADZIE NACISKA ............

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-06-29 o 15:16
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 15:27   #3761
patik87
Zakorzenienie

Lady i youyou kurde macie terminy jak ja, youyou chyba nawet po mnie i takie sensacje już się dzieją . Chyba dobrze, co? ja też bym tak chciała, już kota do głowy dostaje, nie wiem co ze sobą zrobić, a z drugiej strony pisałam parę dni temu ze nie mogę jeszcze rodzić.
A niech się dzieje co chce!

Biedna Carmela..bakterie w moczu przez te nerki, nie wiadomo jak funkcjonują..namęczy się malutka. Ciekawe jak u mojej małej z nerkami, w piątek na usg się dowiem czy się nie powiększają te pielektazje

Aniaa może jakiś cuchy wielbiciel Cię nęka...

teściowa mi na odcisk nacisnęła....
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 15:47   #3762
zanetaa88
Zakorzenienie

83monia tak to prawda,że jogurt naturalny kwaśny Ja zawsze do jogurtu dodaję konfiturę np. truskawkową wtedy smakuje jak jogurt truskawkowy i nie jest aż taki chemią nafaszerowany. Wiem, że mój D na pewno będzie się bawił w te klocki, bo nasłuchał się że w takim Danio są 3 łyżki cukru.Ostatnio jak byłam w mięsnym to babeczka przede mną specjalnie poprosiła sprzedawczynię o przeczytanie składników jakiejś kiełbaski, bo jej dziecko miało właśnie uczulenie i nie chciała aby miało soję. Z drugiej strony to jest nienormalne dziecko na takie naturalne składniki jest uczulone, a na te wszystkie E nie...
Ja chyba też będę prowadziła taki notes, no zapomnę z której piersi karmiłam...

Sweet
u mnie teraz to normalne. Przy każdym ruchu wystawia pupę, albo Bóg wie jeszcze co nie raz naprawdę jest to dokuczliwe.

U mnie burzaaa przeszła !
Dobrze, że popadało, bo moje kwiatki miały sucho

Stary 2011-06-29, 15:48   #3763
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

o jak tu cicho wpadłam poczytać co tam nowego nastukałyście a tu raptem kilka nowych postów.. ja już po obiadku i coś mi się ziewa i chyba pójde drzemać

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 15:53   #3764
meszsares
Zadomowienie

oj to mamy tu DWIE TYKAJACE BOMBKI - Lady i youyouklask i:
Jak jeszcze doliczyc Dziubka, Zmalowana i Iustyne to szykuje sie spora ilosc maluchow na najblizsze dni..

Lady - tak jak pisze Monia - w erze pampersow zadne podkladki na materac nie sa potrzebne!
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 16:01   #3765
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

meszsares, monia ja akurat się nie zgodzę że podkładki niepotrzebne bo mój mały wiele razy rzygał albo się przenikał i już widzę jakby materac wyglądał gdyby nie prześcieradło w membrana

sweet mówisz że wyniki książkowe lekarz powiedział że w normiejestem ciekawa ile twój mały waży chyba w sobotę masz wizytę?
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 16:05   #3766
nerola
BAN stały

My po szczepieniu Szymona i Izy,bilansie Krystiana.
Rozjechał nam się silnik w aucie i jechaliśmy na lince.
Szlag mnie trafia ale nie pierwszy i nie ostatni raz.

Widzę,ze się zaczyna na nowo u nas dziać?
To trzymam kciuki za rodzące w najbliższym czasie
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 16:17   #3767
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
meszsares, monia ja akurat się nie zgodzę że podkładki niepotrzebne bo mój mały wiele razy rzygał albo się przenikał i już widzę jakby materac wyglądał gdyby nie prześcieradło w membrana
mysle, ze zdanie kazdej z nas zalezy od doswiadczen
moja tylko raz w zyciu rzygala (ale posciel nie rpzesiakla), natomiast pampersa zmienialismy i zmieniamy tak czesto, ze o przesikiwaniu nie moze byc mowy (ona przez kilka miesiecy robila ok.10 kup dziennie, wiec sila rzeczy...)
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 16:18   #3768
Vaniliova11
Zadomowienie

Lady Youyou ciekawe która pierwsza a może jeszcze inna
Blondynka za glukoze
Zmalowana Iustyna nasze dzieciaczki maja napewno niezły ubaw tak stawiając rodziców w stan najwyższej gotowosci
Dziubek co u Ciebie ?
DaKaro oczywiście i gratki
Dziękuje za wszystkie kciuki z rana przydadza sie na później brzuch dalej boli ale już nic sie nie saczy

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Carmela trzymam kciuki żeby antybiotyk pomógł Sarusi i żebyscie szybko wróciły do domku
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 16:21   #3769
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
mam wyniki
na czczo 85
po obciążeniu 75 glukozy 1h-118
2h-94
to ksiazkowe wyniki
Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
ale faajnie ja glowke czuc to co chyba szybko pojdzie prawda???
podobno szybko mam nadzieje

Cytat:

eh dalej mecze sie z tym allegro wystailam juz 21 pozycji ide dalej sleczec zeby juz dzis wszsytko poszlo i do szafy schowam torbe zeby czekalo tylko do spakowania do wysylki
a wystawiasz pojedyncze sztuki czy robisz zestawy?
Cytat:
POZATYM iGOR MI DZIS JAKOS STRASZNIE DOKUCZA NIE TO ZE SIE RUSZA ALE SIE WYPYCHA STRASZNIE CO NIE JEST PRZYJEMNE OKROPNIE SIE PCHA I CO RAZ GULA MI GDZIES WYCHODZI ALBO CZUJE JAK MI PO JAKIMS NARZADZIE NACISKA ............
u mnie to samo, dzis w nocy mala tak sie dziwnie ulozyla ze nie bylam w stanie polozyc sie na prawym boku i cala noc musialm sie meczyc na lewym

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Lady i youyou kurde macie terminy jak ja, youyou chyba nawet po mnie i takie sensacje już się dzieją . Chyba dobrze, co? ja też bym tak chciała, już kota do głowy dostaje, nie wiem co ze sobą zrobić, a z drugiej strony pisałam parę dni temu ze nie mogę jeszcze rodzić.
A niech się dzieje co chce!
Ja tez jeszcze nie chce rodzic.. wozka nie mam, komoda nie kupiona
ja chetnie przepuszcze dziewczyny przed siebie
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 16:27   #3770
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
My po szczepieniu Szymona i Izy,bilansie Krystiana.
Rozjechał nam się silnik w aucie i jechaliśmy na lince.
Szlag mnie trafia ale nie pierwszy i nie ostatni raz.

Widzę,ze się zaczyna na nowo u nas dziać?
To trzymam kciuki za rodzące w najbliższym czasie
Przecież Twój T robił coś z autem ?

Stary 2011-06-29, 16:36   #3771
iustyna1
Wtajemniczenie

gratuluję udanych wizyt dziewczyny!

Ja kończę 38 tydzień, w weszły czwartek zaczął odchodzić czop i tyle. Chyba za bardzo się zapieralam, że nie chce jeszcze rodzić. Teraz już wszyscy dzwonią i pytają czy już a tu nic. Mąż wariuje na podwórku a ją właśnie leże i chyba się przespię.

Youyou zabierz mnie ze sobą na porodówkę! Podobno teraz kolej dziewczynek . Która z dziewczyn z córka też na wylocie?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 16:37   #3772
nerola
BAN stały

Cytat:
Przecież Twój T robił coś z autem ?
Robił ale cos u góry a pokrzywiły sie jakies laski i łańcuch poszedł.
Ponoć one tak mają i pękają te łańcuchy,ciągnąc za sobą inne części
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 16:38   #3773
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość

witaj w klubie. ja czasami nie wiem czym mam usiąśc czy sie polozxyc, bo jąsniewielmozny rachuje mi żebra
Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
dzien dobry,
a ja sie sie dzis marnie czuje ,cala ciaze nie wymiotowlam a wczoraj w nocy myslalm ze ducha wyzione,dzis tez mnie caly czas podbija i mdli,niewiem czy cos zjadlam czy co to ma znaczyc ale czuje sie do dupyyy
biedna taki dzień trzeba przetrwac
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a ja nie moge zwyczajnie do nastepnej soboty urodzic. mam za duzo na głowie: wczoraj kardiolog, dzis pediatra, jutro alergolog, piatek dermatolog, sobota sesja, niedziela wolne , wtorek gin i paciorkowiec, piatek rehabilitacja i ortopeda, sobota moze ognisko jak dam rade... no ja nie mam kiedy urodzic!!! wszyscy lekarze to dla mojego kochanego synka... naprawde ŻYCZE WAM ZDROWYCH DZIECI, BEZ PROBLEMOW TYPU KARDIO, NEFRO, ALERGIA, WZROK, SŁUCH, NEURO, BIODERKA... bo my chyba wszystko poza nerkami przechodzilismy (alergie, astmy, azs, serducho z dziura, szerokopieluchowanie bo bioderka wiotkie, neurolog bo napiecie miesniowe, dłuuuuga żółtaczka - ponad dwa tygodnie, teraz ciekawe czy wzrok ma dobry - ale ide dopiero jesienia bo trzeba zakrapoiac go atropiną 5 dni to mi oslepnie od słońca...)

a najlepsze jest to że wszyscy lekarze myślą że im na krześle urodze
może mały medycyne zacznie studiowac?

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Ja tez mam AZS. NIe fajne to. Musze uważać na wszystko. Płynów i zelow do kąpieli używam tylko bez zapachowych, bez koloru. W kuchni obowiązkowo rękawiczki do produktów kwasnych typu kapusta kiszona, ogórek kiszony. Od razu robi sie czerwone i piecze. Kremów do rak nie moge używać, rożnych balsamow itp unikam. Toleruje jedynie zwykły krem nivea. Te wszystkie glicerynowe uczulaja. Całe Szczescie nie mam problemów z proszkami do prania, moge tez używać antyperspirantow.
Przed zdiagnozowaniem AZS przez pewien czas była tragedia. Mi najwiecej atakuje dłonie i ręce do łokci a takze lydki i zgiecia kolan i lokci. Był czas ze wstydzilam sie chodzić z krótkim rekawkiem. Dopiero po wizycie u specjalisty dostałam leki na złagodzenie objawów i cała listę zaleceń. Teraz juz wiem co mi wolno a co nie, stosuje te zalecenia i problem zniknął (w sensie ze nic na skórze nie widać) bo całkowicie sie nie da tego wyleczyć

Alergie pokarmowa tez mam, ale nie jest ona tak silna jak kontaktowa.

A skad to sie bierze to nie mam pojęcia. Mi sie ujawniło juz w dorosłym życiu.
życie. stres.

Cytat:
Witam się
Wkurzyłam się na siebie kupiłam loda i zostawiłam go w sklepie nie chce mi się lecieć po niego, trudno został mi jeszcze arbuz
no szkoda loda

DaKaro ja też tak mam, że jak wstaje to wszystko mnie boli A w nocy budzę, aż męża jak się przekręcam na drugi bok i jęczę jakbym rodziła :brzyda l:
ha! my mamy ogromne łoże i mój potrafi wstac w środku nocy i przejśc na moją strone, bo się rzekomo przetaczam przez całe łóżko.

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Ania82 pisalas ze masz jakas masc na hemoroidy , sama kupilas w apiece bez recepty , czy bylas u Gp , Bo I mi cos sie zaczelo pokazywac .jak mozesz napisz mi nazi tej masci.
Anusol cream, bez recepty. około 4 funtów. jak masz szansę na szybką wizytę u gp, to poproś o receptę, to przecież będziesz miała za darmo. wiesz o tym, ze w ciąży masz wszystkie leki na receptę za darmo? a maśc polecam bo u mnie po 2 dniach stosowania, gulka jest ale zero bólu
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 16:38   #3774
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Która z dziewczyn z córka też na wylocie?
może ja?

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 16:42   #3775
dziubek79
Zakorzenienie

Vaniliova11, Patik dziękuję że pytacie u mnie bez zmian jeśli chodzi o poród za to dołek się robi coraz głębszy, wysiadam powoli, już nie mam sił na bezsenność, ból przy wstawaniu w nocy( a dzieje się to minimum 5-7 razy na noc), ból kolan-chyba stawy już nie dają rady...
idę jutro na wizytę choć jestem pewna że nic ciekawego nie usłyszę
czytam Was tylko i nie piszę bo nie chcę smęcić, odezwę się jak nastrój wróci , trzymajcie się wszystkie brzuchatki
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 16:49   #3776
youyou
Zakorzenienie

zanka, iustyna prosze bardzo, ja chetnie przepuszcze moge sie trzymac listy
ja bym chciala zeby mala poczekala co najmniej do 1 lipca, lipiec to taki ladny miesiac

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

zdecydowalam ze kupie laktator reczny... mozecie cos polecic? lepszy TT czy Philips Avent??
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 16:50   #3777
brumek
Zakorzenienie

Wpadłam do domu 10 minut temu, szybko nadrabiam wątek i uciekam dalej w miasto Dziś mam totalne urwanie głowy...

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam na kontroli u gina. Uwaga- jestem tykającą bombą
Szyja się skróciła do 1,7 cm, trzyma na ostatnim "włosku", młody waży 3300 i ma głowę tak nisko, że kość łonowa ją zasłaniała przy USG.
Lady, super wieści, takie jak lubię najbardziej
Dziecko ma piękną wagę, ciąża donoszona, ślicznie się sprawy toczą Nic tylko rodzić z uśmiechem na ustach

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
no to ja jestem 3 która już rodziła a okazało się to fałszywym alarmem. Też już nic nie pisze. Napisze jak urodzę. Nic się nie dzieje. Pójdę dzisiaj znówu pielić ogród to może coś się ruszy. Brzuch mam wielki, chodzę jak kaczka a tu cisza. Miłego dnia!
Nawet na Ciebie, kaczko kochana, przyjdzie pora

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam wszystkim
Miło mi, że zrobiłyście ze mnie magistra, a to dopiero licencjat.
Aaaaa... Jak napisałaś że obrona pracy to mi się automatycznie skojarzyło, że magisterki

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Brumek, wczoraj miałam Ci odpisać i nie zacytowało...podkłady takie sobie, nie mają żadnego kleju co mnie wkurzało...
Dzięki Aniu. Bo ja się właśnie zastanawiam, czy nie kupić tych Hartmannów. One mają paski z klejem i ogólnie kobiety je raczej zachwalają.

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Patik sama nie wiem. Ciągle walczymy z karmieniem, próbuje ją przyzwyczaić do nakładek, ale jak się wybudza, to tak łapczywie chce złapać, ze nam nie wychodzi Ale nie wiem, czy była głodna, czy brzuszek ją bolał w każdym razie od 8 do 10 marudziła, usypiała na 15 minut i pobutka i ryk. O 10 usnęła i śpi do tej pory. Kupki nie robiła od wczoraj, ale bączki puszcza
Ale z tą kupką u noworodków to też chyba różnie bywa, prawda? Niektóre robią 10 razy dziennie, a niektóre raz na dwa tygodnie, jeśli pokarm matki jest całkowicie bezresztkowy. I wtedy to norma i nie ma się czym martwić. No ale w takich przypadkach brzuszek nie boli, jak u Twojego maleństwa

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Wkurzam się...dzwoni ktoś do mnie, jako "numer ukryty", jak odbieram to się rozłącza.... Kilka dni temu tak było, nie odebrałam to dzwonił chyba 15 razy jednego popołudnia...w końcu odebrał TŻ, to oczywiście się rozłączył po 2 sekundach i od tej pory spokój, do dziś. Już kilka połączeń nieodebranych mam...Nie mam pojęcia, kto sobie głupie kawały robi... TŻ radzi żebym zgłosiła na policję jeśli się to powtorzy, ale ja wiem...co oni mogą? Powiedzą że numer ukryty i tyle...
Co za zbok się przypałętał
Stary 2011-06-29, 16:51   #3778
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Robił ale cos u góry a pokrzywiły sie jakies laski i łańcuch poszedł.
Ponoć one tak mają i pękają te łańcuchy,ciągnąc za sobą inne części
Buuu
Auto to wieczna skarbonka, niestety.
Tyle dobrego że Twój T to złota rączka i dużo zrobi sam
przesyłam magie aby się już nie psuł

Stary 2011-06-29, 16:51   #3779
brumek
Zakorzenienie

Nie zacytowało mi posta youyou
Widzę że u Ciebie tez już wesoło! I to BARDZO wesoło A dawno nikt nie urodził
Stary 2011-06-29, 16:54   #3780
zanka205
Zakorzenienie

chciałabym usłyszeć, że jestem "tykającą bombą"
ale niestety
lekarz nie powiedział mi czy moja szyjka jest krótka, wiem, że się skracała powoli ale nie wiem jaka jest teraz
wiem jedynie że mam rozwarcie na palec a to już coś nie?
lepsze na palec niż w ogóle
jakieś skurcze mnie łapią od jakiegoś czasu, po badaniu w szpitalu nawet mnie trochę wymęczyły a to znaczy że coś się tam przygotowuje do porodu i małymi kroczkami posuwa się naprzód
mała jest bardzo ospała ostatnio
a ja czuję się tak źle przez to ciśnienie i skutki uboczne leku że na serio mogłabym się wysypać już
1.07 ładna data... pasuje mi w sumie

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości