Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 1 1,30%
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 4 5,19%
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 5 6,49%
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 18 23,38%
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. 3 3,90%
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. 0 0%
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! 14 18,18%
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! 0 0%
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! 1 1,30%
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! 8 10,39%
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy 3 3,90%
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. 3 3,90%
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. 5 6,49%
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 2 2,60%
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! 1 1,30%
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! 6 7,79%
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą 0 0%
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe 3 3,90%
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-29, 11:30   #3691
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Monia, wiem, że literówka, ale rozwaliłaś mnie z tym tantum verde do przemywania.
no przemywania - bo leci z góry na dól a podmywanie kojarzy mi sie z chlapaniem z dołu do góry np. masz miske i ona jest nizej i czerpiesz z niej wode w góre wiec ja przemywlam albo raczej - zalewałam

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 11:33   #3692
DaKaro
Zadomowienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Czy Wy też jesteście takie "połamane" po przebudzeniu? Wszystkie kości mnie bolą...
Sygine Youyou Sloneczko za wizytę

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
Witajcie
DaKAro GRATULACJE pani mgr
Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
DaKaro gratulacje
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Da Karo zapomniałam pogratulować wczoraj obrony
Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
DaKaro gratuluje tytułu magistra, brawo!
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
DaKaro za obronę!
Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Gratulacje! Pieczątkę już możesz wyrabiać
Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
DaKaro GRATULUJĘ SERDECZNIE
Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
DaKaro gratulacje dla Pani Magister.
Dziękuję Wam wszystkim
Miło mi, że zrobiłyście ze mnie magistra, a to dopiero licencjat.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 11:37   #3693
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
U mnie znów upał

Wczoraj byłam na kontroli u gina. Uwaga- jestem tykającą bombą
Szyja się skróciła do 1,7 cm, trzyma na ostatnim "włosku", młody waży 3300 i ma głowę tak nisko, że kość łonowa ją zasłaniała przy USG. Lekarz powiedział wczoraj, że mogę urodzić nawet w nocy, no ale nie urodziłam Mąż mi się tylko wczoraj zestresował, zarządził ubieranie łóżeczka, jeszcze raz musiałam mu pokazać co gdzie jest. Zrobiłam też w panice ostatnie zakupy, wyprasowałam mu koszulki, zaopatrzyłam lodówkę i tak sobie jestem jednym wielkim czekaniem

A dziś skończyłam 38 tc więc młody jest donoszony i może pukać do szyjki bram
suuper tez bym chciala urodzic w 38 tc

ja sie wzielam za wystawianie na allegro............
bo juz ma 3 siaty ubran na sprzedaz..............
ide pracowac hehe
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 11:38   #3694
83monia
Zakorzenienie

tak patrze na te wizazowe emotikonki - wiecie ze moje dziecko zachwycone nimi? ciagle sie pyta "mamao, a co oni robia", "o, pan sie smieje ", tak wiec jak cos pisze na wizazu to ciagle mi podglada czy ktos cos tu nie wyraza obrazkami

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 11:39   #3695
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry

Brumek, wczoraj miałam Ci odpisać i nie zacytowało...podkłady takie sobie, nie mają żadnego kleju co mnie wkurzało...

Zmalowana, trzymaj się!

telik, no taki Mały Głód - buzia lekko żółtawa jeszcze a nóżki cieniutkie

choć już się zaokrąglił, muszę go jutro zważyć - jedziemy na kontrolę glukozy...trzymać kciuki
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
z tego co pamiętam to u Filipa najskuteczniej było jak go poklepywałam tak po bokach, po żebrach.. góra-dół
dzięki, wypróbuję

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
A ja nieśmiało poproszę o kciuki bo jutro o 14.40 mam wizytę u gina

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Zero kultury, no naprawdę Tylko bekają i pierdzą, te Wasze dzieciaczki
no, a mało tego, czasem wszystko naraz przed chwilą było 3w1, razem z kichnięciem, nie wiedziałam że tak się da

Cytat:
Napisane przez youyou

I ja też poprosze o kciuki bo jutro po 10 mam wizytę u gina

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Oj Natko, wreszcie ktoś kto mnie rozumie (chociaż ja tak mam przez całe życie ) Mnie też rozpiera energia
Ja się dołączam i rozumiem, całą ciążę mnie nosiło, po dniu siedzenia w domu miałam dość

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
trzymajcie kciuki też za mnie dziś o 21 mam wizytę u gina .....

Cytat:
więc moja wizyta

WYNIKI DOBRE
i co najlepsze jeśli nic się wcześniej nie wydarzy to mój dzidzuś urodzi się 7 sierpnia mój lekarz ma wtedy dyżur
Babonik gratuluję wizyty, i za Ikea! należało się babie

byliśmy na pobraniu krwi, oczywiście krzyk niemiłosierny ale tym razem się nie popłakałam
ludzi sporo, jakaś młoda dziewczyna mnie przepuściła, a za nią było kilkoro ludzi, to chyba by mnie zjedli za to...

dziewczyny, nie mogę znaleźć posta gdzie było napisane jak podawać SabSimplex. A Adasia wieczorem męczą zawsze gazy, muszę chyba podawać....macie to może zapisane gdzieś?

ehhh..dziś zbudził się o 1szej w nocy i uznał że szkoda czasu na spanie...do 3.00 tak, ja już przysypiałam....za to teraz śpi jak aniołek

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 11:45   #3696
brunetka2000
Zakorzenienie

http://www.sabsimplex.ecom.net.pl/ proszę aaniu
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 11:50   #3697
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
DZIDZIUŚ odwrócony główką w dół,dla nas bez znaczenia ,oprócz tego,że wali mnie nogami po żebrach. jestem w 33t2d i moje dziecko waży już 2500g czyli jest już wagowo w 35tc
przepływy super,serduszko super, pępowiny wokół szyi brak

i co najlepsze jeśli nic się wcześniej nie wydarzy to mój dzidzuś urodzi się 7 sierpnia mój lekarz ma wtedy dyżur

Cytat:
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Ja jutro mam diabetologa.
kciuki za wizyte u diabetologa Madziu

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Nerolka a Ja wczoraj zawiozłam mojemu tacie kotka
nazywa się Anielka
jaka śliczna

Cytat:
Szyja się skróciła do 1,7 cm, trzyma na ostatnim "włosku", młody waży 3300 i ma głowę tak nisko, że kość łonowa ją zasłaniała przy USG. Lekarz powiedział wczoraj, że mogę urodzić nawet w nocy, no ale nie urodziłam Mąż mi się tylko wczoraj zestresował, zarządził ubieranie łóżeczka, jeszcze raz musiałam mu pokazać co gdzie jest. Zrobiłam też w panice ostatnie zakupy, wyprasowałam mu koszulki, zaopatrzyłam lodówkę i tak sobie jestem jednym wielkim czekaniem
rozwaliłaś mnie tym widze że wszystko masz już dopięte na ostatni guzik, razem z prasowaniem - a ja wczoraj nie prasowałam i dziś mnie to czeka, może się zmobilizuje...
Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam wszystkim
ups widzisz jakie baby w ciąży są zakręcone
to po takich fanfarach to magistra obronisz w mgnieniu oka

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
ide pracowac hehe
ja wczoraj na all wystawiłam mój Baby sound może ktoś kupi
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
telik, no taki Mały Głód - buzia lekko żółtawa jeszcze a nóżki cieniutkie
ehhh..dziś zbudził się o 1szej w nocy i uznał że szkoda czasu na spanie...do 3.00 tak, ja już przysypiałam....za to teraz śpi jak aniołek
ale zazdroszczę Ci że już masz takiego aniołka ze sobą

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 12:04   #3698
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Patik sama nie wiem. Ciągle walczymy z karmieniem, próbuje ją przyzwyczaić do nakładek, ale jak się wybudza, to tak łapczywie chce złapać, ze nam nie wychodzi Ale nie wiem, czy była głodna, czy brzuszek ją bolał w każdym razie od 8 do 10 marudziła, usypiała na 15 minut i pobutka i ryk. O 10 usnęła i śpi do tej pory. Kupki nie robiła od wczoraj, ale bączki puszcza

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 12:08   #3699
brunetka2000
Zakorzenienie

Witam się
Wkurzyłam się na siebie kupiłam loda i zostawiłam go w sklepie nie chce mi się lecieć po niego, trudno został mi jeszcze arbuz

DaKaro ja też tak mam, że jak wstaje to wszystko mnie boli A w nocy budzę, aż męża jak się przekręcam na drugi bok i jęczę jakbym rodziła :brzyda l:

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-06-29 o 12:10
Stary 2011-06-29, 12:14   #3700
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
nie będzie tak źle Kochana
u mnie to przez to ciśnienie i tak na mnie Dopegyt działa, skutki uboczne
no ale muszę przeżyć to
musi być dobrze!

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Już jestem po wizycie i chyba jednak fałszywy alarm choć nigdy nic nie wiadomo i może sie rozkręcić w razie czego mam skierowanie do szpitala . Gin mnie zbadała i powiedziała że tochyba nie były wody wszystko jest pozamykane czop siedzi , mierzyła mi ph tym paskiem i wyszło że jest normalne a to co pociekło to może śluz albo mocz bo Krystianek główką napiera ale mi to nie wyglądało ani na jedno ani na drugie krzyż i brzuch mocniej bolą do tego bolało mnie jak gin badała a ostatnio tak miałam przy poronieniu i po paru godz była "akcja"

No to wiesz teraz tylko pozostaje czekać
Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie wiecie czasem kiedy zaczynaja sie przeceny w sklepach sportowych typu nike, reebok??
Ja ostatnio kupowałam skarpetki i portfel mojemu mężowi,
to drugą rzecz miałam 50% taniej tą tańszą
opłacało mi się bo same skarpetki kosztowały 50zł i portfel też, więc za wszystko zapłaciłam 50zł tak jakbym np portfel dostała gratis!

Cytat:
Dzień dobry
U mnie znów upał

A dziś skończyłam 38 tc więc młody jest donoszony i może pukać do szyjki bram
Gratuluje zakończonego tyg
tykająco bombo

Cytat:

ide pracowac hehe

Co sprzedajesz fajnegi ?

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
tak patrze na te wizazowe emotikonki - wiecie ze moje dziecko zachwycone nimi? ciagle sie pyta "mamao, a co oni robia", "o, pan sie smieje ", tak wiec jak cos pisze na wizazu to ciagle mi podglada czy ktos cos tu nie wyraza obrazkami
Fajny ten Twój synuś
Daj mi go!

Ja jestem po obiedzie.
Teściowie pojechali na rybki,
Ja nie mam ochoty i siły.
Śpiąca jestem

Beatko
pisałaś że robiłaś dżem, proszę o przepis

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 12:17   #3701
LadyInBlack2
Rozeznanie

Cytat:
Czy Wy też jesteście takie "połamane" po przebudzeniu? Wszystkie kości mnie bolą...
.
kości może nie, ale d.upa oj tak, konkretnie boczkiod spania a to na lewym a to na prawym. Boleśnie odczuwam co rano na tych boczkach swoje a właściwie młodego dodatkowe kilogramy

Cytat:
tyle, że ja jeszcze nie rodzę
gin swoje, a młody swoje
wiecie jak to jest- wg gina rodzę już w nocy a tak naprawdę to mogę jeszcze z tą 1,7 cm szyją ponosić do t.p. co próbowałam wczoraj wytłumaczyć mężowi, bo on biedny powiedział, że nie zaśnie i dziś dzwonił juz rano, czy się czasem nic nie dzieje. A dzieje się tylko tylko, że szop codziennie po kawałku odchodzi (ale bezbarwny) i mam przynajmniej jeden skurcz dziennie. I tyle. I brzuch baaaaardzo mi się napina wieczorami- jest jak kamień, nie jest to przyjemne Poza tym cisza. Gin mnie tylko pocieszył, że ponieważ szyja mi się tak szybko skraca, to powinna się szybko rozewrzeć i akcja porodowa też powinna pójść szybko- no byłoby miło ale w praniu wyjdzie. No i jak się zacznie "ekszyn" to mam nie czekac za długo z wyjazdem do szpitala właśnie ze względu na szyjkę, żebym czasem w samochodzie nie urodziła

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

rozwaliłaś mnie tym widze że wszystko masz już dopięte na ostatni guzik, razem z prasowaniem - a ja wczoraj nie prasowałam i dziś mnie to czeka, może się zmobilizuje...

beatko
, na ostatni guzik to może nie ale nie chcę zostawić męża o pustej lodówce i niewyprasowanej koszulce i wcale nie dlatego, że by sobie nie poradził bo gotuje świetnie i żelazko też by obsłużył ale raz, że on w panice i w przypływie porodowej adrenaliny na pewno zapomni o głodzie i chłodzie a dwa, że nie chcę, żeby teściowa pod moją nieobecność przyjechała do mojego domu ugotować, wyprasować mu ubrania i nie daj Boże- posprzątać więc wolę mieć wszystko zrobione, chciałam nawet okna umyć ale teraz jak wszystko wisi na włosku to trochę się boję..

dobra, idę robić coś konstruktywnego bo ja od rana jeszcze w pidżamie

aaa, i coś mi się przypomniało
od 3-4 dni śpię na podkładzie ceratkowym podłożonym pod prześcieradło, na wypadek jakby wody odeszły w nocy. Pierwsza noc była na zwykłej ceracie, tej takiej za 5 zł - FATALNIE! Spocił mi się tyłek i na pewno dziecku tego pod prześcieradło nie włożę Wezmę tylko dla siebie do szpitala.
Zakupiłam więc polecany przez Was podkład z motherhood - ten pikowany i śpię teraz na nim. Jest wprawdzie lepszy, okryty jeszcze tym takim chłonnym materiałem ale tez się tyłek poci Mniej niż na ceracie ale też. Młodemu narazie pod prześcieradło włożyłam ten zwykły, jednorazowy podkład na przewijak, chyba z Happy ale kurczę, mam wątpliwości z tymi podkładami na materac dzieciak mi się na tym nie zapoci? Mamuśki doświadczone - kładłyście dzieciom te podkłady do łóżeczek?

Edytowane przez LadyInBlack2
Czas edycji: 2011-06-29 o 12:28
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 12:24   #3702
JustPi
Rozeznanie

Sloneczko555xxx
jacieeeee oby kuzynka szybko z tego wyszła

Cytat:
u nas niby 4 żłobki (100 tys mieszk.), jeden przyjmuje od 1 roku zycia. w tym roku dostalo sie 170 dzieci, a nie dostało 300... a przeciez nie wszyscy składali! moje chodzi wiec do prywatnego - 600 zl ze wszystkim+ przynosimy pampersy i mleko jesli pije MM. tyle ze u nas wczesniej zapisow nie ma - co tez bezsensem, bo moge w marcu danego roku na wrzesien zapisywac... wiec jak wroce do pracy zimą to i tak nie mam co z dzieckiem zorbic... za to u nas podwyzka cen przedszkoli o jakies 100 zl. i tak czekam na decyzje wiec na razie mamy na oku prywatne za 600 zl z wyzywieniem. problem logistyczny bedzie - zlobek, przedszkole i nasze prace sa na 3 rozmych koncach miasta...
ja nie wiem ile u nas żłobków, ale ile by ich nie było szanse marne i też zaraz po urodzeniu trzeba zapisać.
A z przedszkolami też masakra. Jak nie jesteś "samotną matką" to praktycznie zero szans. Teraz za prywatne przedszkole płacimy 800 i od wrzesnia podwyżka o 90 zł, ale przynajmniej panie ma super i trochę mniejsze grupy, bo po 16 osób max. Oczywiście dotacje do przedszkoli prywatnych państwo obcięło, ale z budowaniem państwowych jakoś się nie kwapią i tu mnie najbardziej to wkurza. Wypchali by się becikowym i wzieli za rzeczy, które rzeczywiście by rodzicom pomogły. Uważam, że polityka "prorodzinna" u nas jest zerowa.

BABONIK za dobre wieści z wizyty, duże maleństwo

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Hej laski
Jestem.
Noc fatalna, dopiero po 3 się położyłam, bo ból był nie do zniesienia, ani leżeć, ani chodzić, ani siedzieć. Tabletki nie pomagały. Po 3 się zmniejszył i zasnęłam, budziło mnie co godzinę. I przeszło. I co to kurde było ?
rzeczywiście dziwne to wszystko, bo z Twojego opisu to normalna akcja porodowa, ehhh może miałaś mega przepowiadające....
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Moja Agata ma dziś dzień marudy.
dni marudy są straszne

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Już jestem po wizycie i chyba jednak fałszywy alarm choć nigdy nic nie wiadomo i może sie rozkręcić w razie czego mam skierowanie do szpitala . Gin mnie zbadała i powiedziała że tochyba nie były wody wszystko jest pozamykane czop siedzi , mierzyła mi ph tym paskiem i wyszło że jest normalne a to co pociekło to może śluz albo mocz bo Krystianek główką napiera ale mi to nie wyglądało ani na jedno ani na drugie krzyż i brzuch mocniej bolą do tego bolało mnie jak gin badała a ostatnio tak miałam przy poronieniu i po paru godz była "akcja"
to czekamy na dalszy rozwój wypadków. Swoją drogą nieźle te nasze dzieciaki nas straszą

Cytat:
Dziękuję Wam wszystkim
ważne, że wyższe

Cytat:
a moja się pyta: co to za kulki? i też jej się bardzo podobają

Dziś w nocy standardowo, jak ostatni paralityk, podnoszę się z łóżka co by na siusiu się do łazienki doczłapać, jęcząc przy tym ał ał, a mój tż przez sen z przestrachem w głosie: coś się dzieje? ja na to, ze tylko siusiu, on: a, i sie przewrócił na drugi bok chyba mu się oczekiwanie na poród włączyło

LadyInBlack2 tykająca bomba bardzo mnie rozbawiła

Edytowane przez JustPi
Czas edycji: 2011-06-29 o 12:29
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 12:28   #3703
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
No dla mamy rodzącej może mieć znaczenie
jak dla mnie wieksze znaczenie ma obwód główki

ok 14 idę po wyniki glukozy

a co do kotów to też mamy kota brytyjskiego wcześniej mieliśmy perskiego

Lady ja kupiłam te ceratki nie wiem jak się spiszą.Dobre są te prześcieradła z membraną.Miałam przy starszym synku.

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2011-06-29 o 12:30
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 12:38   #3704
JustPi
Rozeznanie

LadyInBlackfaceci potrafią dziwnie na poród reagować (mój już po był tak strasznie padnięty, że prawie zasnął na worku sako na sali porodowej)
szkoda, żeby głodny chodził no a teściowa pałętająca się po domu to rzecz wielce niepożądana
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 12:39   #3705
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
No to tylko się cieszyć. Jesteś gotowa? Bo widzę, że na pierwszej stornie nie ma imienia dla Twojego maluszka. Nie chcesz zdradzać, czy nie jesteście zdecydowani i czekacie żeby na żywo ocenić co do małego pasuje?
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 12:39   #3706
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

ja wczoraj na all wystawiłam mój Baby sound może ktoś kupi
NAPEWNO JAK NIE ZA PIERWSZYM TO ZA DRUGIM RAZEM

Cytat:
Co sprzedajesz fajnegi ?
NO WLANSIE NIC FAJNEGO DLATEGO SPRZEDAJE

Cytat:
tyle, że ja jeszcze nie rodzę
gin swoje, a młody swoje
wiecie jak to jest- wg gina rodzę już w nocy a tak naprawdę to mogę jeszcze z tą 1,7 cm szyją ponosić do t.p. co próbowałam wczoraj wytłumaczyć mężowi, bo on biedny powiedział, że nie zaśnie i dziś dzwonił juz rano, czy się czasem nic nie dzieje. A dzieje się tylko tylko, że szop codziennie po kawałku odchodzi (ale bezbarwny) i mam przynajmniej jeden skurcz dziennie. I tyle. I brzuch baaaaardzo mi się napina wieczorami- jest jak kamień, nie jest to przyjemne Poza tym cisza. Gin mnie tylko pocieszył, że ponieważ szyja mi się tak szybko skraca, to powinna się szybko rozewrzeć i akcja porodowa też powinna pójść szybko- no byłoby miło ale w praniu wyjdzie. No i jak się zacznie "ekszyn" to mam nie czekac za długo z wyjazdem do szpitala właśnie ze względu na szyjkę, żebym czasem w samochodzie nie urodziła
CO PRAWDA TO PRAWDA ALE JA BYM I TAK CHIALA URODZIC 37-38 TC :d
Stary 2011-06-29, 12:39   #3707
Kolina
Zadomowienie

witam

tak od rana was podczytuje, z przerwami i co odswieze to nowa strona, ej gadulki

Vaniliova11, to juz pewnie nie dlugo
mnie w kwietniu "wody odeszly" - po podrozy samolotem a potem bezposrednio powrot do mieszkania prawie 300km i nazajutrz cos mi pocieklo po nodze, poszlam do lekarza a on powiedzial ze to raczej infekcja, podleczylam sie i przeszlo

Blondynka za glukoze

jacieeeee, przykro z powodu kuzynki bardzo mloda i juz taki powazny wypadek, kciuki za szybki powrot do zdrowia

Bartessa, z okazji 39tc

blondynkapoznan za dobre wyniki
Octanisept stosuje moj lekarz przed kazdym badaniem, spsikuje zanim zacznie badanie

BABONIK gratki z powodu udanej wizyty

zanetaa88, kotka slodka maluszki sa takie kochane!

Monia, mysle ze chodzi tu o dlugosc, w krotkich sukienkach/tunikach brzuch wiekszy sie wydaje, u siebie tez to obserwuje, najkorzystniej wygladam w dopasowanej bluzeczce czy sukience

wodaqua, mnie tez czasami cos uszczypie w dole, jednorazowo, zwykle jak wiecej sie ruszam, gdy jestem zmeczona, jednorazowo cos zaszczypie i pozniej cisza
w sb mam usg, zobaczymy jak moja szyjka

brunetka2000, uuuu szkoda loda, nastepnym razem wez sobie dwa
Stary 2011-06-29, 12:43   #3708
madziaranew
Rozeznanie

[QUOTE=Stronczek27;2781540 4]Witajcie Kochane !!!

....
Madziaranew mam pytanko. Kilka stron temu pisalas ze byłaś na wizycie u GP w sprawie infekcji. Napisz mi czy badała cie TAM w celu stwierdzenia tej infekcji czy tak na "pałe" ci cos dała. Ja sie wybieram jutro lub w piątek na wizyte i mam zamiar o tym wspomnieć bo chyba mi sie cos przyplatalo, a nie chciałabym by mnie zaskoczyła. Wole sie przygotować psychicznie i fizycznie

No cos Ty gdzie badali , wiesz ze tu wierza na slowo, zapytal sie mnie jak wyglada sluz , no to mu powiedzialam ze czasami jest jak cottage cheese, coyly z grudkami a czasami jest zoltawy , no I ze swedzi , piecze.co miesiac do niego chodze Bo tabletki sa za slab zeby calkowicie wyleczyc , razz mialam pobrany wymaz przez pielegniarke, no I wyszlo ze grzybek.powodzenia zycze, Bo ja sie jakos nie moge z tego wyleczyc

DaKaro ja tez Ci gratuluje
Ania82 pisalas ze masz jakas masc na hemoroidy , sama kupilas w apiece bez recepty , czy bylas u Gp , Bo I mi cos sie zaczelo pokazywac .jak mozesz napisz mi nazi tej masci.

Witam.
Ja dzis o 4 pobudka , poczytalam ksiazke , napilam sie wody I po godz usnelam, wydaje mi sie ze jest mi goraco w nocy I dlatego nie moge spac.Czytam ,,burka milosci" tak wciagajaca lektura , ale chyba sobie sly czas wybralam , Bo jest o porodach w afganistanie, mam nadzieje ze sie
nie wystrasze. Dobra uciekam , dzis pakuje torbe do szpitala , Bo Tz juz mnie naciska , ze on pozniej bedzie latal jak szalony I beda nerwy
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 12:46   #3709
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
brunetka2000, uuuu szkoda loda, nastepnym razem wez sobie dwa
hehe nastepnym razem pakuje najpierw loda a potem inne rzeczy Chciałm go na wierzch położyć, żeby się nie zdusił

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-06-29 o 12:47
Stary 2011-06-29, 12:53   #3710
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Madziaranew Dzieki za Odp. Tak myślałam ze bez badania, bo to legaty śmierdzące ale wolalam dopytac. Moze Tobie nie dobry lek dali. Na co innego. I dlatego nie skutkuje jak powinien. Tak to bywa jak badań nie robią
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 13:00   #3711
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

Beatko
pisałaś że robiłaś dżem, proszę o przepis
ja robię dżemiki na Pektynie z firmy Pektowin - opakowanie na 2kg owoców i 1kg cukru kosztuje u mnie ok. 2-2,50 zł - więc sporo taniej niż inne dżem-fixy np. dr.Oetkera czy Gellwe itp które kosztują podobnie ale porcja 1kg owoców i 0,5 kg cukru - bo ja tylko te niskocukrowe robię - 2:1 a na Pektynie najbardziej mi smakują bo np. dżemy z truskawek cały rok zachowują ładny kolor a po innych specyfikach żelujących ciemniały po jakimś czasie i dżem z truskawek wychodził taki brązowawy po pół roku w spiżarni.

Nigdy nie robię na żadnych cukrach żelujących typu Diamant żelujący bo drożej wychodzi.

Normalnie robię wg przepisu na opakowaniu,na pektynie chyba jest tak że odważone owoce się zagotowuje i chwilę żeby "pykały" na gazie, można je rozdrobnić jak kto woli, ja truskawki tłuczkiem potraktowałam żeby nie były w całości bo mi się potem źle smaruje na kanapkach czy naleśnikach, szklankę cukru miesza z tą pektyną z torebki dokładnie, wsypuje do gotujących owoców, chwile gotuje razem - na torebce pisze ile bo nie pamiętam - pod koniec wsypuje się reszte cukru z tego kilograma co zostało, miesza aż się rozpuści wszystko, dodaje łyżeczkę kwasku cytrynowego i zagotowuje i do słoików - wlewam gotujące, słoiki do góry dnem i już nie pasteryzuje

tylko ostatniuo zapomniałam je odwrócić zanim całkiem stężały dżemiki i mam powietrze na dnie słoików a nie na górze pod nakrętką
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pektyna.jpg (105,0 KB, 10 załadowań)

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 13:08   #3712
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Blondynko mocno trzymam kciuki za wynik glukozy. Daj znać jak wrócisz

Wiecie, że jeszcze siedzę w piżamie Dobra idę pod prysznic.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 13:11   #3713
brunetka2000
Zakorzenienie

Dostałm sms od Carmeli, że w moczu małej wyszły jakieś bakterie i jeszcze tydzień muszą zostać w szpitalu Mała musi dostawać antybiotyk.
Stary 2011-06-29, 13:13   #3714
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
nie przejmuj sie ja tez i nie mam zamiaru sie dzis ubierac bo mi tak wygodnie
a prysznic wezme pewnie po poludniu jak skoncze to wystawianie na all

narazie tylko umylam pyszczydlo i kły
Stary 2011-06-29, 13:15   #3715
zanetaa88
Zakorzenienie

Beatko dziękuję Ci bardzo

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 13:16   #3716
ela_84
Raczkowanie

Cytat:
Ja ostatnio kupowałam skarpetki i portfel mojemu mężowi,
to drugą rzecz miałam 50% taniej tą tańszą
opłacało mi się bo same skarpetki kosztowały 50zł i portfel też, więc za wszystko zapłaciłam 50zł tak jakbym np portfel dostała gratis
Po mojemu jak druga rzecz jest o 50% tańsza, a obydwie kosztują 50 zł, to końcowy rachunek to 75 zł
Stary 2011-06-29, 13:17   #3717
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
nie przejmuj sie ja tez i nie mam zamiaru sie dzis ubierac bo mi tak wygodnie
a prysznic wezme pewnie po poludniu jak skoncze to wystawianie na all

narazie tylko umylam pyszczydlo i kły
Pokaż aukcje
Stary 2011-06-29, 13:18   #3718
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Blondynko mocno trzymam kciuki za wynik glukozy. Daj znać jak wrócisz

kochana a znasz normy glukozy? jak bede miec wynik to porownam

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Dostałm sms od Carmeli, że w moczu małej wyszły jakieś bakterie i jeszcze tydzień muszą zostać w szpitalu Mała musi dostawać antybiotyk.
biedna Carmela i Sarcia trzymam kciuki aby antybiotyk szybko zadziałał i zeby wreszcie wyszly do domu.Pozdrów dziewczyny od Nas
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 13:18   #3719
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
biedna Carmela i Sarcia trzymam kciuki aby antybiotyk szybko zadziałał i zeby wreszcie wyszly do domu.Pozdrów dziewczyny od Nas
Już pozwoliłam sobie napisać do niej i oczywiście napisałam, że wszystkie trzymamy kciuki za nie chyba się nie gniewacie
Stary 2011-06-29, 13:19   #3720
LadyInBlack2
Rozeznanie

Cytat:
Gratuluje zakończonego tyg
tykająco bombo
Cytat:
LadyInBlack2 tykająca bomba bardzo mnie rozbawiła
a bo po tej wizycie to ja się tak czuję
generalnie jestem jednym wielkim chill-outem ale gin mi wczoraj zrył beret tym "już rodzeniem" że wczoraj wszystko porobiłam co zostawiłam sobie na ostatnią chwilę i teraz siedzę, czekam i tak sobie tykam

Cytat:
LadyInBlackfaceci potrafią dziwnie na poród reagować (mój już po był tak strasznie padnięty, że prawie zasnął na worku sako na sali porodowej)
szkoda, żeby głodny chodził no a teściowa pałętająca się po domu to rzecz wielce niepożądana
oj tak, tym bardziej, że- jak już wcześniej pisałam- mój dom to moja twierdza i ja tu rządzę, czego teściowa może nie zrozumieć, bo ona zawsze wszystko robi z tzw "dobroci serca", żeby pomoc itp- wiecie, taka nadgorliwość a ja strrrrrrasznie nie lubię "uszczęśliwiania na siłę", u mnie NIE znaczy "NIE" a nie "NIEZRĘCZNIE MI PROSIC O POMOC"

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
No to tylko się cieszyć. Jesteś gotowa? Bo widzę, że na pierwszej stornie nie ma imienia dla Twojego maluszka. Nie chcesz zdradzać, czy nie jesteście zdecydowani i czekacie żeby na żywo ocenić co do małego pasuje?
Gotowa? Chyba tak, chociaż życie zweryfikuje
A znając życie, pewnie i tak o tak wielu rzeczach zapomniałam, że szok.
Imię mamy ale narazie zachowaliśmy dla siebie, nawet rodzicom nie mówiliśmy. Coś w tym też jest, że chcemy zobaczyć, czy będzie do niego pasowało, poza tym- a jak jednak będzie dziewczynka?? Chociaż z takimi "cojones" raczej niemożliwe.. Poza tym do końca nie byliśmy zdecydowani co do imienia, decyzja zapadła dopiero jak zamawiałam literki do pokoiku, a i tak stanęło na imieniu jakie wybraliśmy, jak tylko poznaliśmy płeć.
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości