|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Cytat:
To może najwyższy czas...? ![]() Tylko zależy kiedy... Bo w okolicy operacji tż nie bardzo.---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- A, no i my po wizycie ![]() Pani dużo fajniejsza niz dotychczasowa pediatra. Więc chyba u niej zostajemy ![]() Na brzuszek mamy brać Lacidofil, jak mocno wzdęty to Espumisan. I mam odciągać przed karmieniem pokarmu trochę, żeby mniej laktozy było. Za tydzień kontrola.
|
|
|
#4052 |
|
Wtajemniczenie
|
Matall na jesieni na jesieni! Wroclaw jest boski!!!
Sania ostatnio o tym samym pomyslalam!!! ![]() za Marcelkowe bioderka!!!
|
#4053 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przy karmieniu można tylko azalia tabsy i cerazette.Są jeszcze zastrzyki depo provera. Ja także mam jeszcze czas,jednak napewno tabletki wezmę. Dziewczyny współczucia dla płaczacych dzieci,moja od 2 dni ma boleści brzuszka i także płacze. A wszystko dlatego,że zjadłam trochę ciasta Bo poza tym jem wszystko to samo. A i dziś byliśmy u pediatry na kontroli wagi,mała waży 4640 g czyli przez 2 tyg przybrała 790 g. a martwiłam sie ,że nie wystarcza jej moje mleczko ![]() wzywa mnie moja lala zmykam pa
|
|
#4054 |
|
Zakorzenienie
|
Od 2 godzin rzeźnia, marudzenie, jęczenie, ryk, marudzenie, jęczenie, ryk... i tak w kółko. Zatkałam piersią. Pomogło na chwilę... Teraz leży w łóżeczku, ziewa już 24237 raz, smoka raz chce, raz nie. Widać, że śpiąca niesamowicie. Siedzę przy łóżeczku, żeby nie latać z salonu co nanosekundę.
Aha! Żadna bezdzietna nie zrozumie mojej radości! Uwaga! Była KUPA o przyzwoitej konsystencji, zrobiona samodzielnie To chyba dzięki herbie koperkowej, dziś pierwszy raz podałam. Smakowała. 100 ml wychłeptane ![]() No dobra, przysypia ![]() Agnieszko_pe, ja kupiłam dwa TT pure, 1 dostałam od znajomej TŻ, kolejny od cioteczki Mimbi, więc 4. Innych nie próbowałyśmy, ale skoro TT pasują, to nie zmieniamy. Chociaż wczoraj w techo widziałam fajne z pszczołą ![]() Dziewczyny, dla mnie może być każde miejsce w PL, bo w sumie wszędzie mam podobną drogę, tylko nie wiem, jak reszta! Trzeba głosowanie zrobić Wiem tylko, że nie chce do Mielna, bo droga powrotna kiedyś zajęła 10 h ![]() Grazin, no włacha! Nie marudź Masz zdrowego, pięknego synka i tego się trzymaj! Anula, mam nadzieję, że dziewczyny przyznają mi rację, że ze zlotem czekamy na Ciebie! Moria, Hanex chyba jeszcze nie ogarnia, że to ręka i że działa, ale tak bez kumania często się łapie za twarz. A to do oka sobie włoży, a to do buzi, smoczek też wytrąca... Co do nóżek, to Hanka leży podobnie, tylko ma bardziej spłaszczone nogi, tak że udo jest prostopadle do tułowia prawie.Listopadowa, właśnie zastanawiałam się, jaki krem sobie sprawić antycellulitowy! Dzięki, kochana! Jutro będę na zakupach, to ogarnę Rossmannka Ddaaiissyy, Hani do tej pory czasami drży, ale rzadziej SPOKOJNIE
|
|
|
|
#4055 |
|
Zakorzenienie
|
Lolka, ja kupowalam na allegro
![]() tak to wygląda http://allegro.pl/chinskie-banki-gum...674073744.html Zrob dla Toniego album, prosze ![]() ![]() ![]() listopadowa absolutnie nie chcialam Cie urazic ![]() wiem co miałaś na myśli. Dokładnie identycznego zdania jest moja mama...jak byłam teraz weekend w domku, to wybila mi noszenie na rączkach non stop z głowy i pokazała, że są inne metody usypiania choć zajmujace w przypadku Gabi wiecej czasu. Gdy ją wezmę na ręce usypia w minutke (po odłozeniu do łóżeczka oczka jak 5zł). Przez weekend ani razu nie musialam jej nosic... mama ciepło do niej mowiła, kołysała w wózeczku, miziała po buzce i Gabi zasypiała... Mnie jakoś to nie wychodzi choc chciałabym bardzo !! Staram sie być twarda ale na 10 razy - 9 się poddaje I aby byla jasność nie uważam Cię za wyrodną matkę !!!! Odczytałam Twoje intencje Saniu, skoro masz grzeczne Dziecię to dlaczego tak rzadko gościsz u nas Kciuki za USG !! Eve, Paulizia - chetnie bym sie do Was przeleciała zwłaszcza, że lotnisko widzę z okna ![]() Niemowlaczek jest chyba po miesiącu a nie po 4 tygodniach ? A ja proszę o kciuki za (dosłownie) moje oba kciuki a raczej ich USG Gabonik wazy już "4" więc booolą ręce coraz bardziej, najgorzej w nocy gdy nie są rozruszane. Kurde paskuuudna pogoda Mąż ma ok 40ml mojego moze styknie na zaspokojenie pierwszego głodu?
|
#4056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, skoro sa nabywcy, to sa i sprzedajacy, ale i tak jak czasami widze jakie sa ceny na all za atmosphere, to ciezko mi uwierzyc, tym bardziej ze tutaj to jest troche jak "Biedronka" i te ciuchy sa raczej jednorazowe (w duzej mierze). Mamy 2euro i eurozone - mnostwo "skarbow" tam znajduje ![]() Dorkabl co do karuzeli.... Olek ma 2 lata i prawie 2 miesiace i nie przylozy glowy do poduszki dopoki nie wlaczy karuzeli Wiec to sprawa bardzo indywidualna, sa dzieci, ktore nie sa zainteresowane w ogole. |
|
|
|
|
#4057 |
|
Wtajemniczenie
|
dostałam skierowanie po porodzie jeszcze w szpitalu
![]() Daisy Marcel mało śpi w dzień i siedzę wtedy z nim. jakoś nie umiem sobie czasu zagospodarować na wizaż a 40 ml dla mojego to by było mało
Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2011-06-29 o 14:39 |
|
|
|
#4058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie w przychodni wymog byl taki, ze dziecko musi miec conajmniej 6 tygodni
|
|
|
|
|
#4059 |
|
Wtajemniczenie
|
zamówiłam te bańki co Daisy. na spontanie, jak link pokazałaś
![]() w ogóle każdy kto mnie widzi pierwszy raz po ciąży to pierwsze, co mówi "ooo jeszcze Ci zostało" nosicie coś na te brzuchy? ja się trochę boję po cesarce, bo dół brzucha jeszcze mnie boli. jakieś 5cm nad blizną (dół flaka).
|
|
#4060 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zastanawiałam się dzisiaj co u niej sąCytat:
![]() Tż wrócił, więc uciekam |
||
|
|
|
#4061 |
|
Wtajemniczenie
|
Daisy będzie dobrze
ja spadam.... a i napisałam o pewnej sprawie w klubie
|
|
#4062 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jeśli w ciągu tygodnia czopki nie pomoga mam się zgłosić po receptę na lek "sam simpleks" Matall bardzo współczuje brzuszkowych boleści u Edzika. Oby szybko przeszły.
|
|
#4063 |
|
Wtajemniczenie
|
HEJ MAUSKI :P0
PRZECZYTAŁAM,ALE WYBACZNIE NIE ODPISZE KAZEDJ Z WAs CHOC BARDZO BYM CHCIAŁA... jedynie powiem wam, że chciałabym się z wami spotkać ![]() jakbyscie chciały jednak do Wrocławia zawitac to może bym sie pokusiła o wycieczkę ale musiałabym wiedzieć co najmniej miesiąc wcześniej niestety ![]() my dzisiaj mamy w planach odwiedzić tzta babcie ![]() (staram się nie myśleć o tym, że będzie tam tez jego mama ,która jeszcze wnuka nie widziała bo mała ja jakoś interesuje, niech tylko nie myśli, że do niej przyjechaliśmy )i powiem wam, że nie wyobrażam sobie nie nosić, przytulać, miziać i głaskać mojego synka.... jak rozpieszczę to trudno....uważam, że na twardziela przyjdzie czas, żeby go wychować ![]() moje bańki chyba tez dzisiaj już przyszły na adres teściowej miał kurier przywieźć, więc może będę się dziś masować ![]() a jeśli chodzi o "antykoncepcję" to wydaje mi się, że najłatwiej jest wpaść w druga ciąże karmiąc piersią za jedyna antykoncepcję
|
#4064 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez do Oleńki duzo mówie, uśmiecham się,m robię miny, nosze ją, tulę, całuję
ale jak jęknie leżąc na łóżku to nie biorę jej na ręce tylko się do niej zbliżam i ona od razu się uspokaja a cwaniara czasami jak śpi podniesie prawe oko, zobaczy czy jestem i zamyka z powrotem i jak lezy sobie gdzieś, skąd mnie widzi to mogę robić wszystko, nawet prasować
|
|
|
|
#4065 |
|
Zakorzenienie
|
dorka jak się karmi reguralnie to utrzymuje się stały poziom hormonów i nie dochodzi do owulacji
![]() u nas karuzela średnio się sprawdziła przy Zosi, więc nie wiem, ściągnęłam szybko bo zahaczałam o nią ![]() agus z kalisz to już niedaleko wrocław ![]() gusia dobre, wcześnie myślicie o następnym ![]() moria Zosia tak tarła oczka jak śpiąca była ... Gabrysia też już tak zaczyna robić, zarzuca rękę na czoło i zjeżdża na oko ![]() Igusi pozycja jak najbardziej prawidłowa, później dzieci same tak się układają jak już umieją się przewracać słodko wygląda Agnieszka.M biedny Antoś, może trzeba mleko zmienić ... choć na efekt pojenia trzeba troszkę poczekać atiz za brzuszek czyli jest więcej wyrodnych matek ![]() mimbi przymierzałam te staniki do karmienia w MC ale wkurzało mnie to że odciska się szew na bluzce przez środek cycka, poza tym naprawdę są super co do bodziaków to ja byłam i jeszcze był spory wybór, ale jakoś nie wiedziałam jaki rozmiar wziąć i nie wzięłam nic Paulizia mnie też jeden sut bardziej bolał niż drugi cucciola79 to przyjeżdżaj do nas, będziesz w PL ??? ja sobie myślę że to całe noszenie, spanie z dziećmi i wszystkie te niy "psujące" zachowania to jakaś bzdura, bo wszystko rozchodzi się czy mamie i dziecku to pasuje, jeżeli oboje chcą spać razem, nosić i bujać i cokolwiek innego to dlaczego tego nie robić .... problem zaczyna się dopiero wtedy kiedy jedno z nich przestaje się to podobać ... piszę i piszę tego posta ![]() mała nie mogła zasnąć i znó musiałam kilometry do niej robić wszystkie moje sprytne metody nie działały i w końcu usnęła na brzuszku ![]() aha, po usg wszystko dobrze, obie nereczki bez zastoju mamy tylko siki zbadać i ok dziękujemy za kciuki kupiłam dziś inną butelkę i będziemy próbować dalej jakiś mega, super, hiper smoczek ma co wspomaga karmienie piersią (niezłe hasło swoją drogą)zobaczymy ... no i kupiłam woreczki do zamrażania pokarmu, więc musi nauczyć się z butli bo nie sądzę żeby mężulowi się chciało łyżeczką czy kubeczkiem karmić the_sania o szczepieniach wiele książek napisano to nie łatwe, ja biorę skojarzone bo dużo mniej wkłuć, szczepie na rotawirusy i pneumokoki , bo pewnie w żłobku wyląduje, nikt nie powie na sto procent co lepsze i na co szczepić a na co nie ![]() za bioderkaufff doczytałam to idę się bawić samochodami, bo mi córa już jęczy, że się nią nie zajmuję |
|
|
|
#4066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() babcia, czyli moja mama wziela ole na dwor u mnie jest dzisiaj 29 stopni ola jest bez czapki ale wiatr jest a ona jest w foteliku na stelazu, bo w gondoli juz nie lubi ![]() mam nadzieje, ze jej nie zawieje
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-06-29 o 15:41 |
|
|
|
|
#4067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozostałe uznaliśmy za zbędne. Czas pokaże czy to była dobra decyzja.
|
|
|
#4068 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale do mnie - Irlandia ladniejsza od Anglii ![]() Cytat:
Matko co ca wrazliwi i zyczliwi ludzie Ja poprzednio nie uzywalam zadnych pasow i teraz tez nie zamierzam - nie wierze, ze to cokolwiek daje, a po poprzedniej cesarce brzuch wrocil do normy i formy, wiec teraz tez wroci i nie ma innej opcji. U mnie sa tylko skojarzone szczepionki, a pneumo- i meningokoki sa w obowiazkowych i wszystkie sa bezplatne, wiec chociaz nie musze sie nad tym zastanawiac. jak czytam ile kosztuja w Pl, to szczeke musze z podlogi zbierac ![]() |
||
|
|
|
#4069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też poprzednio nic nie robiłam i brzuch był ok ale teraz jakoś wydaje mi się że już nie będzie taki jak poprzednio ... flaka mam większego i jakoś wchłaniać się już nie chce ... mimo że do wagi przed ciążą już prawie wróciłam (mam nadzieję, bo już w portki się mieszczę, ale się nie ważyłam dawno ) |
|
|
|
|
#4070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze naiwna jestem, ale mam nadzieje, ze wroci ![]() po cc jest chyba troche gorzej bo brzuch na samym dole jest jakby przewiazany szurkiem i ten "zwis" jest bardziej widoczny - tak mi sie przynajmniej zdaje. |
|
|
|
|
#4072 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ja tak na szybko, poradźcie mi
![]() 6 ma ja urodziłam przez cc, krwawiłam prawie 5 tyg, zapisałam się do gina na 8 czerwca, ale 7 dostałam okres(albo tak mi się wydawało) i trwał 9 dni. Więc zapisałam się na dziś,ale dzisiaj, po2 tyg od skończenia ostatniego krwawienia znowu mi lekko leci! Więc teraz nie wiem,czy wtedy to jeszcze były ostatki po porodzie, a dopiero teraz okres, czy znowu po 2 tyg kolejny okres...Byłam u położnej w moim centrum medycznym zapytać czy ja mam w takim razie przyjść na tą wizytę skoro krwawię trochę (jakby zaczątki okresu), a ona że lepiej przyjść, bo to nie jest normalne...Jestem teraz 7 tyg po porodzie. Któraś z Was tak miała? Ile można tak plamić, krwawić po cc i w ogóle po porodzie? Myślicie że coś nie si? Że źle wyjęli łożyko czy co? Chociaż te położne to mnie zawsze straszą jakimiś dziwnymi rzeczami, które moja gin potem prostuje. Aczkolwiek bolą mnie ostatnio jelita,jakby kłują i też nie wiem z czego to;/ (aczkolwiek to stawiam na nerwobóle i nadwrażliwe jelito, bo dużo się stresuję jakoś ostatnio) |
|
|
|
#4073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do szczepionek, my idziemy w przyszłym tygodniu na pierwszą. Biorę chyba tą z dwoma wkłuciami.
|
|
#4074 |
|
Wtajemniczenie
|
bioderka są złe
Marcelek ma dysplazję stawów biodrowych idziemy po tą pieluchę, którą będzie nosił przez 4tygodnie... masakra
Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2011-06-29 o 16:38 |
|
|
|
#4075 |
|
Zakorzenienie
|
cos Ty On nauczy sie od siostry jak sie korzysta z kibelka i jak sie mowi ![]() Spice ja bym mimo wszystko poszla - wlasnie zeby wyjasnic sprawe tego krawienia Mnie wyczyscili tak pieknie, ze dzien, dwa po cc nic nie lecialo, ale co jakis czas jeszcze cos tam sie przytrafia. |
|
|
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
my po szczepieniu...mała troszkę pokrzyczała ale chwila i był spokój teraz tż zabrał ją na spacer a ja mam czas by sobie mieszkanie ogarnąć..chociaż tż kazał mi się położyć i zdrzemnąć ale ja już nie mogę patrzeć na bałagan wszechobecny i muszę posprzątać mała waży 4470 (przybrała 1230) i urosła 4 cm ale mamy problem z pępuszkiem i musze jutro dzwonić z rana do poradni chirurgii dziecięcej do Jeleniej góry (mamy 50km) i będziemy musiały pojechać, mam nadzieję że obejdzie się bez zabiegu żadnego.
|
|
#4077 |
|
Zadomowienie
|
eve no idę idę, tylko martwię się już na zapas, czy to coś nienormalnego takie plamienia po cc...może jakieś zaburzenia hormonalne? Przez brzuch też mogą źle łożysko wyjąć? Ale to chyba objawy by były wcześniej niż teraz? W pt będzie 8 tyg po porodzie.
|
|
|
|
#4078 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też mam brud wszechobecny ![]() Cytat:
a do gina idź mimo krwawienia ... im to wsio ryba czy się krawawi czy nie |
||
|
|
|
#4079 |
|
Zakorzenienie
|
Spice
mysle, ze gdyby to bylo lozysko, to wczesniej mialabys jakies dziwne objawy, zaczeloby gnic itd. Pewnie tak Ci sie to po prostu wlecze i juz, choc najczesciej po cc krwawienie trwa bardzo krotko, wlasnie ze wzgledu na to, ze wszystko jest porzadnie oczyszczone. ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Moje OBA DZIECKI spia !!! |
|
|
|
#4080 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.

Bo w okolicy operacji tż nie bardzo.

za Marcelkowe bioderka!!! 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

)
za brzuszek